Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Családi ügy
  2008-12-21 23:22:22, vasárnap
 
  2008-12-21


Családi ügy

Plazmatévé, digitális házimozi-rendszer, nagykoalíció meg kormány és ellenzék összefogása a tévékamerák kedvéért - jelenkori hazai kommersz a karácsonyfa alá. Keserű és megfizethetetlen többségünknek, ha mégis megvesszük bármelyiket, hosszú évekig fogjuk fizetni a számlát, avagy egyszerűen tönkremegyünk.

Gyurcsány Ferenc meggyőzőnek szánt lelkesedéssel fényképezkedett a héten bankárokkal, a pénzügyi felügyelet vezetőivel. A miniszterelnök polgárai baját mélyen átérezve mondta: a pénzügyi világnak tennie kell valamit azokkal, akik alulképzettek, és bármilyen befektetésbe belevágnak, ami némi hasznot ígér a jövőre. Gyurcsánynak az ünnepek hevében nyilván eszébe jutottak a kormányzat által évekig eltűrt piramisjátékok, ingatlanszövetkezetek. Pórul járt nagymamák, akik temetésükre, avagy unokáik tanulmányaira szánt pénzt bíztak "találékony befektetőkre". Pár könnycsepp elmorzsolása után magában elismerhette: ezekkel bizony már nincs mit tenni, kárpótlásról nem lehet szó, majd lesz szebb és jobb törvény, amely megakadályozza a kockázatosabb pénzügyi termékek eladását. Utólag. De hát, végül is, ajándékozáskor a gesztus, s nem az ajándék a fontos...

A devizahitelesekkel nem lesz gond. Majd felvesznek áthidaló kölcsönt, váltanak hosszabb távú és drágább hitelre, lekötik magukat újabb évtizedekre a bankoknak. Az IMF-milliárdokból feltőkésített pénzintézetek ezt minden további nélkül meg tudják már oldani. Fedezetként meg azért eddig is ott volt az autó, a lakás, a telek.

Mély, szeretetteljes kapcsolat ez, ezt hirdeti úton-útfélen a banki reklám is: Mátyás királlyal, Bubó doktorra hajazó orvossal, SZDSZ-es humorú sztár vetélkedővezetővel. A nagy hiteleket szigorítják, rájuk úgy sincs pénze senkinek, most a lakossági piac az üzlet. Vegyünk minden szépet és jót karácsonyra, hiszen csak az a szeretetet kimutató ajándék, ami sokba került, azt dicséri tévé és celeb egyaránt. Aki a kicsit nem becsüli... Jobb ma több százezernyi másfélszeresen visszafizetendő apró hitel, óriástévére, extra hűtőre vagy egyszerűen egy fölösleges hajbodorítóra. Ezek részletét még állásvesztő is kifizetheti a végkielégítésből - vagy eladja, s úgy törleszt. Mindezek veszélyeire mégsem figyelmeztethet kormány és törvény, főleg a szeretet ünnepe előtt! Nem kell elrontani a hangulatot - s üzletet -, majd jövőre józanodunk.

Most szeretni kell egymást, gyerekek!

Medgyessy Péter ex- és bukott kormányfő nagykoalíciót ajánlott, legyen már vége a torzsalkodásnak, igyekezzünk együtt viselni a következményeit annak, amit mi rontottunk el - értelmezhető úgy is: amin mi kerestünk - egyedül. Buktatója és utódja, Gyurcsány Ferenc ráadásként felhívta az ellenzék vezérét is, ugyan találkozzanak már, fogjanak össze a válság ellen, mosolyogjanak a tévében együtt. Ügyes húzás: az emberek gyűlölik a veszekedést, hisznek az összefogásban, hiszen ha a család bajban van, össze kell fogni, félre kell tenni az ellentéteket. A családtagoknak.

Összefog-e a család a háziúrral az épület rendbe hozására, amennyiben az ellopta a közös költséget? Ráadásul barátkozást is azután ajánl, hogy már a jövő évi pénzt előre elherdálta, s a ház összeomlik?

Hogyha Gyurcsány Ferenc tényleg együttműködne az ellenzékkel, akkor elfogadná költségvetési javaslataik meghatározó részét, vagy legalábbis tárgyalna róluk. Hogyha nem reklámot csapna, nem cinikus médiaelőnyt akarna kiharcolni, azt mondaná a telefonba Orbán Viktornak: "Elnök úr, üljünk le, beszéljünk, tárgyaljunk kamerák és újságírók nélkül, ha az ország érdekében meg tudunk egyezni, akkor álljunk a nyilvánosság elé." Államférfiak, de még félig-meddig tisztességes, hazájuk érdekeit néző harmadik világbeli önkényurak is így cselekednének. A Magyar Köztársaság miniszterelnökét azonban Gyurcsány Ferencnek hívják.

Van-e értelme a nagykoalíciónak? Mondhatnánk, igen, hiszen van ilyen a most már elsősorban áraiért és nem áruiért irigyelt Ausztriában, Németországban. Csakhogy ott azért egyeztek ki konzervatívok és szociáldemokraták - apropó, arrafelé azok tényleg szocdemek, s nem csak a címkét bitorolják -, mert a választási eredmény nem hagyott más lehetőséget. A történelem során volt példa, amikor egymással szemben álló pártok háborúban, válságban összefogtak a közös ügyért. Volt és van olyan békében is, hogy nemzeti minimum. Kimondott és kimondatlan. Ezt betartja mindenki, mert közös, hazafias érdek, az ország hasznára válik. Így van az irigyelt Svédországban, de még a jelenlegi kormányzat által lebecsült Szerbiában is - ott december 5. eredménye sem lett volna vitás. Aki ezt nem tartja be, aki meglopja és megcsalja sajátjait, azt kitaszítják a családból. Látványos ajándék ígéreteitől, alantas szeretetrohamaitól függetlenül.

Legyen szép karácsonyunk, s utána tegyük már végre rendbe a család ügyeit!

Máté T. Gyula, vezető szerkesztő

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vészcsengőfrász
  2008-12-21 23:19:19, vasárnap
 
  2008-12-21

Vészcsengőfrász


Álláspont
Kormányfői interjút közölt szombaton a Népszabadság. Mindjárt az első kérdéssel "mellbe vágták" Gyurcsányt: "A 2008-as költségvetéssel megnyert egy hosszú csatát, amely 2006 őszén, majd a népszavazáskor és a koalíciós válság idején inkább vesztettnek tűnt. Jelenleg nincs koalíciós partnere, kisebbségben vannak, mégis győzelmet aratott. Mi végre?" Mire a győzedelmes kormányfő válasza így hangzott: "A politika legjobb rendezője nem a politikusi akarat, hanem az érdek. Ennek a sikernek - nem kedvelem a győzelem kifejezést - a forrása nem valamiféle bonyolult politikai machináció, hanem annak a megértése, hogy a parlament többsége a kormányzás folytatásában érdekelt."

Világos, mint a nap.

Eszerint csak a parlament többségének az érdekén múlt, hogy elfogadták a jövő évi költségvetést. Mert ha nem így tesznek, akkor Gyurcsány betartotta volna a szavát, és benyújtotta volna lemondását. Már pedig ha így történt volna, akkor előre hozott választást kellett volna tartani. És ez oda vezetett volna, hogy egyetlen jelenlegi MDF-es és SZDSZ-es képviselő sem jutott volna be az Országgyűlésbe, sőt a Fidesz színeiben mandátumot nyert, majd színt váltó Lengyel Zoltán és Császár Antal sem. Sőt a jelenlegi közvélemény-kutatási adatok szerint nagyon sok szocialista politikusnak is más kenyérkereseti lehetőség után kellett volna néznie. És akkor az ezeknek a pártoknak a holdudvaraiban lebzselő kliensekre is beköszöntött volna legalább négy szűk esztendő. Oda lett volna a költségtérítés címén szemérmetlenül fosztogatható feneketlen kút is.

"A politika legjobb rendezője nem a politikusi akarat, hanem az érdek" - ízlelgessük még egy kicsit a szocialisták első számú teoretikusának alapelvét. Gyurcsány hosszú ideje dédelgeti magában ezt a gondolatot, politikájának vezérfonala ez. Gyurcsány már 1996-ban is hasonlóan nyilatkozott a KÁPÉ című gazdasági hetilapnak; igaz, akkor még egyszerű pénzemberként: "Tíz év múlva (vagyis 2006-ban!) a világot Magyarországon sem a politikusok fogják irányítani. A politikusok azért vannak, hogy az országban élők érdekeit olyan módon hangolják össze, hogy béke legyen. Kinek lesz akkor nagyobb az érdekérvényesítő képessége? Annak, aki alkalmazottként százezer forintot keres, vagy aki mögött egymilliárd forint van? Nyilván az utóbbinak. (...) Nem hiszek azokban, akik morálisan akarják megváltani a világot. (...) Azokban hiszek, akik azt mondják, én ilyen vagyok, ezek az érdekeim."

Egyszerű, mint a faék. Minél több pénze van valakinek, annál nagyobb az érdekérvényesítő képessége, ha pedig már megszerezte a politikai hatalmat, pozíciókat képes osztani szavazatokért cserébe, sőt a befolyása alatt álló állami erőszakszervezetet is igyekszik felhasználni. Láttuk a jéghegy csúcsát a Zuschlag-perben.

Ha pedig a független köztársasági elnök vagy éppen az Alkotmánybíróság nem úgy táncol, ahogy ő fütyül, akkor például az elnököt pártpolitizálással vádolja.

Gyurcsány "egyfajta konzervatív fordulat szisztematikus előkészítését" érzékeli az Alkotmánybíróság egyik legutóbbi döntésében. Meg kell nyomni a vészcsengőt, mondja.

Kitört rajta a vészcsengőfrász. Rémeket lát.

Torkos Matild

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hanuka űző!!!
  2008-12-21 22:41:32, vasárnap
 
  http://www.youtube.com/watch?v=mlDg-tWjlK0&feature=related  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékirat a lisszaboni szerződ
  2008-12-21 22:37:54, vasárnap
 
 





Magyarok Világszövetsége


Emlékirat a lisszaboni szerződés elutasítása alkalmából

2008. június 12-én Írország népe népszavazáson utasította el az európai uniós reformszerződésnek nevezett lisszaboni szerződést. Írország ezzel megállj-t parancsolt annak a sanda szándékú törekvésnek, amely úgy kívánta gyökereiben átalakítani az európai államok életét, hogy mindvégig tagadta a lényeget: a lisszaboni szerződés sokkal mélyebben próbálta átgyúrni az Európai Közösség életét, mint tette azt pár évvel korábban a franciaországi és hollandiai népszavazáson megbukott európai uniós alkotmánytervezet.

Sajnálatos, hogy Magyarországra a lisszaboni szerződés kapcsán is szégyenfolt kerül, mert alig négy nappal angol nyelvű változatának lisszaboni aláírása után, 2007. december 17-én a budapesti parlament 325 képviselője, 4/5-ős többséggel, olvasatlanul szavazta meg a magyar állam
szuverenitását gyakorlatilag feladó, több száz oldalas szöveghalmazt. A szégyent fokozza, hogy ezt a kritikátlan szavazást az erkölcsileg megbukott, országkáromló Gyurcsány Ferenc kényszerítette ki, önmaga uniós legitimálására, és ebben volt partnere Orbán Viktor, az általa vezetett parlamenti ellenzék túlnyomó többségével. Magyarország és a magyar nemzet külön tragédiája, hogy a
kétharmados többséggel meghozandó ratifikációban rejlő lehetőséget, amely újabb alkalmat teremtett az ugyancsak kétharmados állampolgársági törvény módosításának kikényszerítésére, az ellenzék újból kihagyta. Hiába ösztökélte erre a parlamenti ellenzéket a lisszaboni szerződés ratifikációját megelőző hónapokban a Magyarok Világszövetsége mondván, hogy csakis akkor engedjen Gyurcsány Ferenc követelésének, ha a magyar nemzet egysége ellen a 2004. december 5-i népszavazás előtt tevőlegesen vétő kormánypártok előzetesen megszavazzák a külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaadását lehetővé tevő, ugyancsak két-harmados állampolgársági törvényt. Az ellenzék újból meghódolt a globalista szándék előtt, ismételten mellőzve a magyar nemzeti érdeket.

A lisszaboni szerződés elutasítása alkalmából vegyük számba azokat az ismérveket, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy ez a szerződés mélyebben kívánt Európa népeinek és államainak életébe beavatkozni, mint a korábban Franciaországban és Hollandiában népszavazáson megbukott európai uniós alkotmánytervezet. És jelenítsük meg azt a mögöttes szándékot, amellyel a lisszaboni szerződés kitervelői valós szándékukat palástolni próbálták.

Körülmények
1. A lisszaboni szerződésnek nevezett, közel négyszáz oldalas szöveghalmaz magyar nyelvű fordítása 2007. december 17-én jelent meg az Európai Unió Hivatalos Lapjában, azon a napon, amelyen a budapesti parlament több képviselő tiltakozása ellenére tárgysorozatára vette annak ratifikációját.
2. A lisszaboni szerződésnek nevezett szöveghalmaz nem egy szerződés szövege, hanem az Európai Közösséget létrehozó szerződést és az Európai Unióról szóló szerződést több száz ponton megváltoztató, módosító szövegek halmaza.
3. Nincs ember, aki e módosító szövegek - többnyire félmondatos betoldások, illetve törlések - olvastán képet alkothatna magának a módosítás eredményeként megszülető szövegről.
4. Amikor az Európai Unió állam- és kormányfői 2007. december 13-án aláírták a lisszaboni szerződést, akkor nem állt rendelkezésre a módosítások eredményeként megszülető egybeszerkesztett
szerződésszöveg, miként akkor sem, amikor azt a budapesti parlament 2007. december 17-én ratifikálta.
5. Az Európai Unió Hivatalos Lapja csupán fél évvel később, 51. évfolyamának 2008. május 9-i számában, 2008/C 115/01 közleményszám alatt tette közzé a lisszaboni szerződés nyomán megszületett egységes szerkezetbe foglalt szöveget. Említésre méltó, hogy minden magyar
állami és európai uniós hatóságot megelőzve, Dr. Halász József, a Szent Korona szolgálója önerőből elkészítette a lisszaboni szerződés nyomán keletkezett szöveget és azt 2007. december 17-én honlapján nyilvánosságra hozta, amiért őt ezen a helyen is elismerés illeti meg. (http://eunyet.hu/hirlevel/Lisszaboniszerzodes2007.doc )


Szövődmények
6. A lisszaboni szerződés nyomán megszülető alapszerződésben a korábbi 'Közösség' szó helyébe minden esetben az 'Unió' szó, a 'közösségi' helyébe az 'uniós' lépett.
7. Az Európai Közösségről szóló szerződés - amelyhez Magyarország népszavazással csatlakozott - sok helyen úgy rendelkezik, hogy bizonyos döntéseket - főleg a kisebb tagállamok érdekeinek védelmében
- minősített többséggel kell meghozni. Ezzel szemben a lisszaboni szerződés nemes egyszerűséggel mindezt fölülbírálja. Idézzük: a 'minősített többséggel megadott', a 'minősített többséggel hozott', a
'minősített többséggel elfogadott', a ', minősített többséggel', illetve a 'minősített többséggel' szövegrészeket el kell hagyni.<<
8. A lisszaboni szerződés az EU-ban korábban hangoztatott liberális alapelv, a munkaerő szabad vándorlásának örvén bevezeti a letelepedés korlátozásának teljes tilalmát. Vagyis a tagállamoknak tilos bármilyen intézkedést hozniuk, amellyel a területükön letelepedni akaró bármely európai állampolgárt szándékában akadályoznának.
9. Míg a magyarság a Tordai Országgyűlés révén, 1568-ban a világon először iktatta törvénybe a legfőbb emberi szabadságot, a lelkiismereti, avagy a vallás szabadságát és a vallási felekezetek
törvény előtti egyenlőségét, a lisszaboni szerződés a legnemesebb emberi dimenziót, a hit kérdését fokozza le az azonos neműek szexuális kapcsolatának szintjére. A lisszaboni szerződés által
bevezetett új cikk így szól: 10. Cikk - 'Politikái és tevékenységei meghatározása és végrehajtása során az Unió küzd mindenfajta nemen, faji vagy etnikai származáson, valláson vagy meggyőződésen,
fogyatékosságon, életkoron vagy szexuális irányultságon alapuló megkülönböztetés ellen.'
10. Végül, a lisszaboni szerződés bevezeti az Európai Unió kizárólagos hatáskörét az állami élet hat kiemelt területén, és megosztott hatáskörrel gyökeresen korlátozza a tagállamok szuverenitását a társadalmi élet szinte minden területén. Idézzük a lisszaboni szerződéssel bevezetett, teljes egészében új szövegrészt:


I. CÍM
AZ UNIÓ HATÁSKÖREINEK TÍPUSAI ÉS TERÜLETEI


2. cikk
(1) Ha egy meghatározott területen a Szerződések kizárólagos hatáskört ruháznak az Unióra, e területen kizárólag az Unió alkothat és fogadhat el kötelező erejű jogi aktust, a tagállamok pedig csak annyiban, amennyiben őket az Unió erre felhatalmazza, vagy ha annak célja az Unió által elfogadott jogi aktusok végrehajtása.
(2) Ha egy meghatározott területen a Szerződések a tagállamokkal megosztott hatáskört ruháznak az Unióra, e területen mind az Unió, mind pedig a tagállamok alkothatnak és elfogadhatnak kötelező erejű jogi aktusokat. A tagállamok e hatáskörüket csak olyan mértékben gyakorolhatják, amilyen
mértékben az Unió hatáskörét nem gyakorolta. A tagállamok olyan mértékben gyakorolhatják újra a hatáskörüket, amilyen mértékben az Unió úgy határozott, hogy lemond hatáskörének gyakorlásáról.
(3) A tagállamok gazdaság-és foglalkoztatáspolitikájukat az e szerződésben meghatározottak szerinti szabályok keretében hangolják össze, amelyek megállapítására az Unió hatáskörrel rendelkezik.
(4) Az Unió az Európai Unióról szóló szerződésnek megfelelően hatáskörrel rendelkezik a közös kül- és biztonságpolitika meghatározására és végrehajtására, ideértve egy közös védelempolitika fokozatos kialakítását.
(5) Meghatározott területeken és a Szerződésekben megállapított feltételek mellett az Unió hatáskörrel rendelkezik a tagállamok intézkedéseit támogató, összehangoló vagy kiegészítő intézkedések megtételére, anélkül azonban, hogy ennek révén elvonná a tagállamok e területeken meglévő
hatásköreit.
Az Unió e területekre vonatkozó, a Szerződésekben meghatározott rendelkezések alapján elfogadott kötelező erejű jogi aktusai nem eredményezhetik a tagállamok törvényi, rendeleti vagy közigazgatási
rendelkezéseinek harmonizációját.

(6) Az uniós hatáskörök terjedelmét és gyakorlásának részletes szabályait a Szerződésekben foglalt, az egyes területekre vonatkozó külön rendelkezések állapítják meg.



3. cikk
(1) Az Unió kizárólagos hatáskörrel rendelkezik a következő területeken:
a) vámunió,
b) a belső piac működéséhez szükséges versenyszabályok megállapítása,
c) monetáris politika azon tagállamok tekintetében, amelyek hivatalos
pénzneme az euro,
d) a tengeri biológiai erőforrások megőrzése a közös halászati politika
keretében,
e) közös kereskedelempolitika.


(2) Az Unió szintén kizárólagos hatáskörrel rendelkezik nemzetközi megállapodás megkötésére, ha annak megkötését valamely uniós jogalkotási aktus írja elő, vagy ha az hatásköreinek belső gyakorlásához szükséges, illetve annyiban, amennyiben az a közös szabályokat érintheti, vagy azok
alkalmazási körét megváltoztathatja.

4. cikk
(1) Az Unió a tagállamokkal megosztott hatáskörrel rendelkezik azokban az esetekben, ahol a Szerződések olyan hatáskört ruháznak rá, amely nem tartozik a 3. és 6. cikkben felsorolt területekhez.
(2) Az Unió és a tagállamok között megosztott hatáskörök a következő fő területeken alkalmazandók:

a) belső piac,
b) a szociálpolitikának az e szerződésben meghatározott vonatkozásai,
c) gazdasági, társadalmi és területi kohézió,
d) mezőgazdaság és halászat, kivéve a tengeri biológiai erőforrások
megőrzését,
e) környezetvédelem,
f) fogyasztóvédelem,
g) közlekedés,
h) transzeurópai hálózatok,
i) energiaügy,
j) a szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térség,
k) a közegészségügy terén jelentkező közös biztonsági kockázatoknak az e szerződésben meghatározott vonatkozásai.
(3) A kutatás, a technológiafejlesztés és az űrkutatás területén az Unió hatáskörrel rendelkezik egyes intézkedések megtételére, így különösen programok kidolgozására és megvalósítására; e hatáskör gyakorlása azonban nem akadályozhatja meg a tagállamokat saját hatásköreik gyakorlásában.

(4) A fejlesztési együttműködés és a humanitárius segítségnyújtás területén az Unió hatáskörrel rendelkezik egyes intézkedések megtételére és közös politika folytatására; e hatáskör gyakorlása azonban nem akadályozhatja meg a tagállamokat saját hatásköreik gyakorlásában.

5. cikk
(1) A tagállamok az Unión belül összehangolják gazdaságpolitikájukat. Ennek érdekében a Tanács intézkedéseket, különösen az e politikára vonatkozó átfogó iránymutatásokat fogad el.
Azon tagállamokra, amelyek pénzneme az euró, külön rendelkezések vonatkoznak.
(2) Az Unió intézkedéseket hoz a tagállamok foglalkoztatáspolitikájának összehangolása céljából, így különösen meghatározza az e politikákra vonatkozó iránymutatásokat.
(3) Az Unió kezdeményezéseket tehet a tagállamok szociálpolitikájának összehangolása céljából.

6. cikk
Az Unió hatáskörrel rendelkezik a tagállamok intézkedéseit támogató, összehangoló vagy kiegészítő intézkedések végrehajtására. Ezek az intézkedések európai szinten a következő területekre terjednek ki:
a) az emberi egészség védelme és javítása,
b) ipar,
c) kultúra,
d) idegenforgalom,
f) polgári védelem,
g) igazgatási együttműködés.
e) oktatás, szakképzés, ifjúság és sport,



A fenti tíz pontban összefoglaltak egyértelműen bizonyítják, hogy a lisszaboni szerződés fedőnév alatt tulajdonképpen egy olyan új európai alapszerződés készült, amely alapvetően megváltoztatja a legtöbb európai állam szuverenitását. A beavatkozás olyan mértékű, hogy azt azokban az
államokban, amelyek a népfelséget alkotmányukban tiszteleik, vagyis amelyek demokratikus berendezkedésűnek minősítik magukat, semmiképpen sem szabadott volna népszavazás nélkül elfogadni.


Mindezek alapján elmondható, hogy különösen álságos és félrevezető a lisszaboni szerződést csupán egy eszközként feltüntetni, amely mindössze az Unió hatékonyabb működését lett volna hivatott szolgálni.

Sokkal inkább megállapítható, hogy a lisszaboni szerződés mérföldkő kívánt lenni azon az úton, amely a segítségével fokozatosan elsorvasztott európai államok helyébe egy szuperállamot léptet, melynek élén látszat-legitimitású szereplők - az Európai Bizottság és annak komiszárjai - egyesített
törvényhozói és végrehajtói hatalmat, avagy teljhatalmat nyernek.

A Magyarok Világszövetsége egy hónappal korábban meghozott döntése alapján 2008. június 21-én alakítja ki testületi álláspontját a lisszaboni szerződésről, és fogalmazza meg üzenetét a lisszaboni szerződést, valamint a mögötte meghúzódó szándékot elutasító ír nép felé.

Addig is, a tévedés kockázata nélkül kijelenthető, hogy az írországi népszavazás a népakarat, azaz a demokrácia győzelmét jelenti az oligarchikus hatalomgyakorlás fölött. Amiért elismerés illeti meg Írország népét.


Budapest, 2008. június 14-én

A Magyarok Világszövetsége


A kiadmányt jegyzi:
Patrubány Miklós
elnök
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az állam feltámadása küszöbén
  2008-12-21 22:19:37, vasárnap
 
  Az állam feltámadása küszöbén
(Magánszektor az állami előtt? - Nem, köszönjük. ...Vagy most már késő!?)

Beköszöntött a pénzügyi-gazdasági világválság. Amíg napjainkban Magyarországon a parlamentáris erők kivétel nélkül a globalizációs folyamat paradigmaváltásra képtelen, falhoz állított kollaboránsainak tűnnek (avagy a parlamenten kívüli ellenzéknek is szinte csak megrögzött trianonos jajgatásra tellik), azt fürkészem, hogy honnan hallik valami tiszta, őszinte emberi hang? Eredeti üzenet. Még helyesebben: végre felelős személyiségektől emberhez méltó létezéshez, emberi méltóság központú, ,,kivezető-fonalat kézben tartó&#8220; érvelés.
Lázasan fürkésztem a hazai honlapokat, hogy talán azokon lelek reményt keltő útmutatót. Be kellett látnom: tévedtem. - Tévedtem, mert az imént véletlenül kezembe került a bajor főváros Közhasznú Lakásépítő és -gondozó Vállalatának idei zárszámadása. Benne találtam rá erre a rövid és tömör bevezetőre. Szerzője Christian Ude, München főpolgármestere. Gondolatait lefordítottam és ezennel a magyarság nyilvánossága elé viszem.
S most egy kicsit el is szégyelem magam, hogy miért nem rendelkezhet ilyen tárgyszerű-meggyőző szemlélettel nem hogy Budapest főpolgármestere, de még a parlamenti kormányzó avagy ellenzéki csoportok egyik vezéralakja sem!?
*
Christian Ude: Magánszektor az állami előtt? - Nem, köszönöm.

Legkevesebb egy évtizeden keresztül mindegyik tv-s kerekasztal beszélgetésen és mindegyik parlamenti vitában, mindegyik vásári megnyitóban, mindegyik tudományos tanácskozáson megmondták nekünk, hogy... mit is jelent modernizálni a globalizáció folyamatában:
a gazdaságossági elmélet kíméletlen kivitelezése, mint az emberi cselekvés legfőbb irányvonala az összes életszférában!
Ezen okból vissza kell szorítani az államot, az önkormányzatokat, a köztulajdonú vállalatokat, mert a közjóléti tájékozódás már nem korszerű!

...Helyettük mindenfajta szabályzást inkább meg kell szűntetni, mert a szabályzók csak zavarnak, és különben is bürokratikus költségekkel járnak. Helyettük szabaddá kell tenni a piaci erőket, mert állítólag egyes-egyedül a
piac ismerheti fel, hogy mi a gazdaságos. Helyettük az általános létjogosultsági gondozás minden szektorát is privatizálni szükséges, mert a magánvállalatok állítólag abban is jobbak. ,,Magánszektor az állami előtt&#8220;-szlogen jelent meg mindenütt, nem csak pártprogramokban, hanem kormánynyilatkozatokban is.
A bajor állam privatizálta azt az energiavállalatát, amelyik valaha még Németországban a negyedik legnagyobb volt. Sok vidéki járás -így a münchen-környéki is- privatizálta kórházait. Drezda városa például azzal dicskeszik, hogy összes tanácsi lakása eladásából lenullázta az adósságait. Azok, akik az állam visszahúzódását és a községek hatáskörének elsorvasztását szorgalmazták, folyton-folyvást számíthattak a gazdasági folyóiratok szerkesztőségének, a közgazdászprofesszorok és a konszernek finanszírozta alapítványok elismerő tapsára. Privatizálás és modernizálás rokonértelmű fogalmakká váltak.

És ma hogyan állunk? Ma, egészen másképp néz ki a világ. Időközben elértünk egy ponthoz, amelynél a legkülönbözőbb szakadékokba tekinthetünk, mivel a pénzügyi piac mindentudásának üdvözítő tanítása és bármilyen privatizálási előnyök szánalmasan csődöt mondtak. A neoliberális ideológiák doktrináik törmelékhalmazánál állnak. Gazdasági funkcionáriusok és bankvezérek, gazdasági cikkírók és professzorok kétségbeesve keresgélnek levéltáraikban, hogy megleljék korábbi évek során radikális piaci jelszavaik mellett esetleg elvétve elhullajtott kritikus megjegyzésüket. Mert azokkal most büszkélkedhetnének, azokkal az együttes felelősség alól még kibújhatnának...
A jelenlegi krízis esélyt biztosít ahhoz, hogy az ideológiai elvakultságokat rendezzünk és kérdéses receptek kihatásaival szembesülhessünk. Végre a városok modernizálásánál, tehát azok mai és jövőbeli követelményekhez való alkalmazkodásában csak olyasmi jöhet szóba, ami tényszerűen a közjót szolgálja. Rövidebben ezt úgy fogalmaznám meg, hogy: Modern mindaz, ami hosszú távon is értelmes és az embereket szolgálja.

A gyors nyereségekhez, a következő negyedévi elszámoláshoz való kötődés nem lehet megbízható irányelv - sem vállalkozások, sem a társadalom számára. Rövid távú nyereségnövelés és tartósság nem férnek meg egymás mellett. Éppen ezért azok a közszolgáltatások, amelyek alapvető jelentőséggel bírnak a társadalom működésben,
nem áldozhatók fel a piaci erők szabad prédájául.

Popovits János München, 2008. december 16.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Védtelenek a tanyasiak a cigán
  2008-12-21 22:00:52, vasárnap
 
  Védtelenek a tanyasiak a cigány hordákkal szemben

2008. december 21. 19:06

HunHír.Hu


Ismeretlen cigány banditák egy Szolnok és Zagyvarékas közti tanyán leszúrtak három mangalicát, egy házőrzőt pedig úgy megkínoztak, hogy azután alig bírt menni. Emiatt lopás és állatkínzás miatt tett feljelentést a tulajdonos. A rendőrség szerint ha ilyen cselekményt tapasztalunk, semmiképp ne keljünk birokra az elkövetőkkel, inkább hívjuk a 107-es számot.

Veres Éva a hasonló esetek elkerülésére azt tanácsolja, hogy a tulajdonosok tegyék meg a szükséges biztonsági intézkedéseket. Ha van rá lehetőség kérjék meg a környéken élőket, hogy figyeljenek oda az ő telkükre, tanyájukra. Emellett ne kezdeményezzenek, illetve ne menjenek bele verekedésbe, önbíráskodásba. Ha gyanúsat észlelnek inkább hívják a 107-es számot.

Az elmúlt években jópárszor látogatták meg a Fekete tanyát ismeretlenek. Fekete Sándor hozzátette, attól tart, hogy esetleg a mostani ügy is a korábbiakhoz hasonló sorsra jut: elkövető és bizonyítékok hiányában megszüntetik a nyomozást. Éppen ezért hajlandóak egy nagyobb összeget is nyomravezetői díjként felajánlani annak, aki olyan kézzel fogható bizonyítékkal tud szolgálni, amit a rendőrség is elfogad. Egyébként maguk is próbálták már elejét venni a tolvajakcióknak, de nem jártak sikerrel, hiába várták a hívatlan vendégeket. Éppen ezért kérnek segítséget azoktól, akik láthatták az esetet, vagy hasznos információval szolgálhatnak róla.

HunHír.Hu kommentár:

Nem igaz, hogy nincs annyi verekedésben jártas, a viperával és a késsel is jól bánó magyar fiatal, aki esetleg még harcikutya-tulajdonos is, hogy nem siet a tanyasi gazdák segítségére. Ha ilyen eset történik mondjuk a drága Kárpátalaján, akkor az elkövetőket még úgy el is ássák, hogy az életben nem találja meg őket senki.

Hozzászólás


miranda - 2008.12.21. 20:40
MOSCOW (JTA) -- A Russian man was sentenced to prison for posting anti-Semitic slogans on an Internet forum.
Egy orosz férfit börtönbüntetésre ítéltek mert zsidó ellenes kijelentéseket tett egy internet fórumon.

Na, most várhatom a CIA-t.
miranda - 2008.12.21. 20:31
Igazad van betli.

A zsidók nem szövetkeznek a kutyákkal, csak használják őket. Utána meg nem lesz semmi, mert a zsidók szívfájdalom nélkül kiírtják őket. (lásd: palesztinok)


miranda - 2008.12.21. 20:25
És akkor mi történik ha hívják a rendőrséget?
Még a tulajdonos kerül bajba hogy nem szállította le sajátkezűleg a portékát a szegíny megílhetési gondokkal küszködő elnyomott nyomorultaknak.


betli - 2008.12.21. 20:23
Amíg a magán tulajdon nem szent és sérthetetlen addig nem lehet csinálni semmit, hívhatjuk mi a rendőröket nyugodtan legfeljebb ki sem mennek, a bejelentésre. A magántulajdon pedig nem lesz addig sérthetetlen amíg a MAGYAROK kezében van bármilyen tulajdon. A MAGYARORSZÁGI zsido törvényhozás és végrehajtó hatalom úgy alakítják a törvényeket hogy a lopás, lincselés bocsánatos bűn. Itt az a jogsértés ha MAGYAR zászlóval végig megy egy MAGYAR az utcán.
Ha majd a zsidok és a cigányok mindent elloptak a MAGYARTÓL majd sérthetetlen lesz a magán tulajdon és a zsido kiírtja a mostani szövetségesét a cigányt.
Csak az a baj hogy ezt nem sok MAGYAR fogja megélni . A CIGÁNY BŰNÖZÉS A zsidoság FEGYVERE A MAGYAR EMBEREK ELLEN!!!!
De ne féljetek ti ostoba parazita cigányok nektek sem lesz jobb ott fogtok ülni a koncentrációs táborokban a maradék MAGYAROK és Palesztinok mellet. Persze most mondhatjátok hogy rasszista vagyok de nézzétek csak meg a jövőnket mert ha egyszer megcsinálta a zsido a Palesztinnal meg fogja csinálni a MAGYARRAL és a mostani szövetségesével a cigánnyal is :
http://www.youtube.com/watch?v=hh_HhhoOtkw&eurl=http://eduardorozsaflores.blo gspot.com/

PARAZITA MENTES SZEBB JÖVŐT!!!!

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=15361
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lomnici: zsidók és keresztény
  2008-12-21 22:00:22, vasárnap
 
  MTI 2008. december 21. 20:27

Lomnici: zsidók és keresztények egyaránt Isten gyermekei






Mindnyájan Isten gyermekei vagyunk, zsidók és kerestények egyaránt - mondta Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke Budapesten vasárnap, az Egységes Magyar Izraelita Hitközség (EMIH) és a Chabad Lubavics Alapítvány közös hanuka napi rendezvényén. Sokan vannak, akik falakat akarnak felhúzni az emberek közé, de ez ellen tenni kell - hangsúlyozta. A rendezvényen felolvasták Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levelét, amelyben az áll: Magyarország demokratikus jogállam, és a kormányfő büszke arra, hogy a magyarországi zsidóság szabadon gyakorolhatja vallását. A miniszterelnök levelében kiemelte: a különbözőség és a sokszínűség értéket képvisel. Az írásban Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy hisz az összetartozás erejében.

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija kitért arra, hogy több mint kétezer éve ünnepli a zsidóság a hanukát, a szabadság és a fény ünnepét. Ekkor arra emlékeznek, hogy a Makkabeusok zsidó serege legyőzte a szír-görög elnyomókat, és visszafoglalta a jeruzsálemi Szentélyt. Ekkor csoda történt, ugyanis az egy napra elegendő olaj nyolc napon keresztül égett. A csoda az égből jött, de ahhoz, hogy ez megtörténjék, az embereknek is tenniük kellett valamit - tette hozzá.

A vezető rabbi említést tett arról, hogy beindítottak egy kampányt, amelynek címe: Jót tenni jól, amelynek célja a világban megjelent szellemi sötétség legyőzése.


http://www.gondola.hu/hirek/86697



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Gój motorosok szerint: "a Gá
  2008-12-21 21:52:37, vasárnap
 
  A Gój motorosok szerint: "a Gárda beleköpött sok ember levesébe"
2008-12-21 20:44 barikád.hu



A 168 óra újabb mocskolódása kapcsán fellibbentette a fátylat a Gój motorosokról. Azok, akik egy éve még együtt koszorúztak a Magyar Gárdával, és a gárdisták még a családi napjukra is meginvitálták őket, most Gárdát hibáztatják, mert fel merte emelni a hanukázás ellen a szavát. A Gójok csak nevükben gójok? A cikket eredeti formában tesszük közzé. Inkább nem is kommentáljuk... (Kiemelések tőlünk - barikád.hu)

A Gójok és a hanukások együtt tették taccsra Toroczkaiékat
Nem a Hősök terén, hanem a Műcsarnok előtti területen tartják meg a vasárnapi Hanuka rendezvényt - dőlt el csütörtök délelőtt. A Gój Motorosok Egyesülete és a szervezők majd két napig egyeztettek a mindkét félnek elfogadható kompromisszumos megoldásról.
Bár semmi köze nem volt hozzá, a Budaházy-Toroczkai duó mégis saját sikereként elemezte a helyszín megváltoztatását a tegnap esti összejövetelén, az Erzsébet téren. S ha csak ez lett volna a legnagyobb ,,tévedésük"...

Napok óta üzengetnek, szervezkednek a (szélső)jobbos szervezetek a vasárnapra tervezett Hanuka rekord kapcsán, amelyet a Hősök terére hirdettek meg. Nem egy ellendemonstrációt is bejelentettek vasárnapra a közelbe. A Gój Motorosok Egyesületének elnöke, Mészáros Imre (Imi Blues) is meghirdetett egy találkozót, közben megkereste a zsidó vezetőket, majd beszélt a hanukás programot szervező ifjúsági szervezetekkel, hogy találjanak mindenki számára megfelelő helyszínt. Az egyeztetés sikerrel zárult, így a Hősök tere helyett a Műcsarnok előtt lesz a Hanuka rekord.

- Amikor megjelentek a hírek a rendezvény kapcsán, akkor nem akartunk belefolyni, igaz, én is úgy éreztem, hogy a Hősök tere rossz ötlet - mondta el a 168ora.hu-nak Mészáros Imre, azaz Imi Blues, a Gój Motorosok Egyesületének elnöke. - Először én is azt hittem, hogy a helyszín kiválasztása tudatos provokáció, ám beszélgetések meggyőztek, szó sincs erről. Az első pillanattól kezdve készségesen segítettek a zsidó vezetők és szervezők. A jóhiszeműséget bizonyítja, hogy mindenféle fenyegetés nélkül, a józan észre hallgatva egyeztünk meg. Ugyan Budaházy és Toroczkai saját győzelmüknek vélik azt, hogy átkerült a helyszín, de ehhez semmi közük nem volt. Ráadásul azt a szándékunkat - szándékomat ássák alá, aminek az volt a célja, hogy advent napján Budapesten ne arról szóljanak a hírek, hogy megzavarták a zsidó fiatalok rendezvényét.

- A megállapodás után még a Vér és Becsület szervezet is megértette, hogy közös érdekünk a nyugalom és le is mondta demonstrációját - folytatta Mészáros Imre. - Többmilliót spóroltunk az államnak, hogy nem kellett annyi rendezvényt biztosítani és nem kellett balhétól tartani. De a Gárda beleköpött sok ember levesébe azzal, hogy csak szervezett egy tüntetést a Felvonulási térre ugyanabban az időben. Megígértem, mindent megteszünk azért, hogy méltóságteljesen meg tudják rendezni az ünnepségüket a zsidó fiatalok, akik remélhetőleg tanultak az esetből, és jövőre jobb helyszínt találnak, például a Margitszigeten, vagy a Citadella környékén. Ezt a békés szándékot húzhatja keresztül a Magyar Gárda Mozgalom meghirdetett rendezvénye. Az biztos, hogy közülünk néhányan ott lesznek a fáklyagyújtók között, s reméljük nem lesz gond. Ha támadják őket, akkor mi a ,,barikádon" kiállunk mellettük, és velük leszünk. Ők meggyőztek arról, hogy nem állt szándékukban bárki is provokálni, most viszont őket akarják provokálni.

Budaházy György és Toroczkai László a hét elején a Dohány utcai zsinagóga elé szervezett tüntetést, megemlítve, ha a zsidók rendezvényét nem tartják meg a Hősök terén, akkor erre sincs szükség. Nem zavarta őket az ígéretük, s az egyesség, a rendőrség által, a zsinagóga előtt megtiltott ,,gyűlést" az Erzsébet téren mégis megtartotta a kettős.

Budaházy beszéde során komoly kihívásokkal küzdött a magyar nyelv kapcsán (,,nem-e kéne"), ami persze nem zavarta híveit. Bár utánanézett, szerinte mégis kilenc napig teszik ki és gyújtanak gyertyát Hanuka idején.

Ráadásul a Hősök terére tervezett ünnepségen nem hogy a valóságos nyolc napig, de egyszer sem akartak gyertyát gyújtani, ugyanis nem állítanak fel hanukát. Pusztán fáklyát gyújtanak, s ha sokan vannak, akkor esetleg a jelenlevők rajzolják ki a hanukai gyertyatartót. Budaházy szerint amúgy inkább nemzeti és nem vallási ünnepről van szó - tény, az elmúlt napok során fejlődött, a Makkabeusok győzelme mellett már megemlítette, ,,valami csodáról is szó volt". Persze akkor válik igazán mókássá, amikor azt elemzi, hogy a zsidók pár éve még december elején tartották a Hanukát, most meg direkt úgy időzítik, hogy karácsonyra essen.

Budaházy után Torockai lépett a színpadra, aki zsidózott egy negyedórát, majd győzelemként értékelte a helyszínváltozást és hozzátette, azért mindenképpen el kell menni vasárnap, azaz ,,tartsuk szárazon a puskaport".

Mindenki megnyugodhatna, készülne az ünnepekre, ám a Magyar Gárda Mozgalom felhívásában vasárnap 16 órára demonstrációt hirdetett a Felvonulási térre ,,a régi-új országhódítókkal szemben". (Na és? - a szerk.)

Forrás: 168 Óra.hu




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A 13 legrosszabb mondat egy fe
  2008-12-21 20:10:07, vasárnap
 
  A 13 legrosszabb mondat egy fenyőárustól

1. Becsomagoljam, vagy helyben tetszik fogyasztani?
2. Várjon, mindjárt összekötöm, csak előbb lekaparom róla a Made In China matricát...
3. Tudom, hogy hibásak az ágai itt-ott, de gondoljon arra, mennyivel könnyebb lesz majd januárban kidobni az ablakon...
4. A beépített szaloncukor-tartókat már látta?
5. Tehát kettejüknek kell ez a fa? Hogyan felezzem?
6. Ez a ragasztó a cég a. Tudom mennyi bajt okoz a lehullott tüske...
7. Ne riassza meg, ha vérnyomokat talál az ágakon, ugyanis a gazda már elég ideges volt...
8. Ez a fa, kérem csernobil környékéről származik, úgyhogy sötétben még világít is!
9. És ha most kiülteti, jövő nyárra garantáltan gyümölcsöt terem!
10. Tessék várni, mindjárt lemázsálom...
11. Olyan erős a törzse, hogy akár simán fel is akaszthatja magát...
12. Nálunk lehet kombinálni. Ha nem tetszik az alsó fele, választhat hozzá egy másikból...
13. Túl magas? Tudja mit, otthon egyszer langyos vízben ki tetszik mosni...

A 13 legrosszabb mondat egy vevőtől

1. Gizinek, a kutyámnak lesz, úgyhogy valami csont alakút, ha lenne szíves...
2. És kérem, kössön rá egy piros masnit is, mert ba lesz a gyerekeknek karácsonyra...
3. Kisebb nincs? Mondjuk olyan bonsai-méretű...
4. Nem lehet valahol külön gyökeret venni, ha úgy döntünk, mégis kiültetjük?
5. És olyan van, amelyikhez nem kell tartó, hanem már eleve úgy nőtt?
6. Hány darabot kell vennem ahhoz, hogy egyet ingyen adjanak?
7. És legközelebb mikor hoznak a gyárból?
8. Köszönöm, már van. De ha mondjuk rögtön kettőt vennék, mennyivel adná olcsóbban?
9. Ha mondjuk teleszórnám az erkélyt vastagon földdel, akkor sem eredne meg?
10. Az üres fenyőfát hol lehet visszaváltani?
11. Szép, meg minden, de a zöld már kicsit uncsi, nincs más színben?
12. Nem rossz, felpróbálhatnám?
13. Tavaly is maguktól vettem, aztán nyárig se állt el...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Melyik a valódi sátán?
  2008-12-21 20:07:34, vasárnap
 
  Melyik a valódi sátán?

http://galeria.index.hu/belfold/2008/12/20/gyurcsany_ferenc_a_kossuth_ter/?curren t_image_num=4
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1074 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 988
  • e Hét: 4752
  • e Hónap: 8497
  • e Év: 161993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.