Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 57 
Stumpf szerint a jobboldal hü
  2008-12-30 23:27:09, kedd
 
 


Stumpf szerint a jobboldal hülyére nyeri magát az EP-választásokon


A rendszerváltás utáni legsúlyosabb szociális krízisével kell szembenézni?
Stumpf István szerint a 2009-es EP választásokon elsöprő jobboldali győzelemre lehet számítani. A politológus szerint amennyiben a mostani gazdasági válság szociális válsággá alakul, abban az esetben a Magyarországnak a rendszerváltás utáni történetében a legsúlyosabb szociális krízisével kell szembenéznie.




Stumpf István az ATV Egyenes beszéd című műsorában fejtette ki álláspontját, mely szerint 2009-ben elsöprő jobboldali győzelem várható az EP választásokon. Mindemellett a politológus azt is hozzátette, hogy amennyiben a jelenlegi gazdasági válság esetlegesen szociális válsággá alakulna, hazánknak olyan krízissel kellene szembenéznie, amit a rendszerváltás óta eltelt időszakban még nem látott. Stumpf szerint ez akár az EP választásokkal egy időben előrehozott választást is eredményezhet.
Gyurcsány az utolsó töltényig fog küzdeni
Szavai szerint az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése óta az egyik napról a másikra való túlélés vezérli a miniszterelnököt, aki hihetetlenül ügyes taktikai, manőverező érzékével érte el, hogy eddig "csak őt lehetett választani, mint kisebbik rosszat".

Stumpf István ugyanakkor úgy vélekedett: miután "Gyurcsány Ferenc az utolsó töltényig küzdeni fog" a hatalom megőrzéséért, 2010-ig valószínűleg kormányon marad.

A Fidesz és az MSZP is jól jött ki 2008-ból bizonyos szempontból
A politológus kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Fidesz számára 2008 sikeres évnek mondható, hiszen sikerre tudtak vinni egy népszavazást annak ellenére, hogy a feltett kérdések elfogadtatásáért is hosszan tartó küzdelmet kellett folytatni. Mint Stumpf fogalmazott, a népszavazás eredményeként végül felbomlott a kormány, ami mellett azt is látni kell, hogy az emberek demonstratív módon nemet mondtak a kormányzat addigi politikájára.

A riporter azt is firtatta, hogy a kérdések vajon "reálisak" voltak-e, hiszen ha azt kérdezik, hogy valamiért filléreket akarunk-e fizetni, vagy éppen jussunk hozzá ingyen ahhoz a valamihez, akkor nyilvánvalóan mindannyian azt mondjuk, hogy ingyen szeretnék részesülni az adott szolgáltatásból.

Stumpf István erre válaszolva kifejtett, hogy függetlenül a kérdések tartalmától az emberek ezt a népszavazást egy állásfoglalásként fogták fel a kormány politikájával szemben, amit korábban az egyeztetések elhagyása és a "reformok" előkészítetlensége jellemzett.

A politológus szerint azonban Gyurcsány Ferenc is győztesen jött ki a 2008-as évből bizonyos szempontból, bár az nagy kérdés, hogy milyen áron tette ezt, és hogy ez mennyibe fog kerülni a társadalomnak.

Stumpf szerint 2008-ra az volt a jellemző, hogy a miniszterelnök folyamatosan a túlélésre játszott, gyakorlatilag negyedéves periódusokban bukdácsolták végig az évet, amit úgy sikerült átvészelni, hogy Gyurcsány Ferenc rendkívül jó stratégiai érzékkel folyamatosan abba a pozícióba hajózta magát, hogy a választási lehetőségek közül Ő legyen a kisebbik rossz. Tehát gyakorlatilag rákényszerítette magát a szocialistákra és az egész országra.

A Fidesz nehezen tud eltérni jelenlegi politikájától
Az kétségtelen, hogy a Fidesz is nehéz helyzetbe hajózta magát kommunikációjával, melyben markáns szerepet kapott a kormányzattól való távolságtartás és az együttműködés felszínen való elutasítása. Ez persze nem feltételezi azt, hogy a színfalak mögött a kiemelten fontos lépések területén a legnagyobb ellenzéki párt ne törekedne jó és kompromisszumos megoldásokra, azonban a választól színe előtt ezt nyilván másképp kommunikálják.

Emlékezetes pontja ez az Őszöd után felvállalt kivonulgatás a kormányfői felszólalások alatt, de ehhez a ponthoz sorolható például a legutóbbi, tárgyalásra való miniszterelnöki invitálás Orbán Viktor általi elutasítása is.

Mint ismeretes, mielőtt a Fidesz elnöke visszautasította volna Gyurcsány Ferenc kezdeményezését, pont a Reformszövetséggel való tárgyalások előtt Orbán Viktor azt nyilatkozta, hogy az általa meghatározott pontokban hajlandó együttműködni a kormányzattal.

A Fidesz vezetését bizonyára lépéseik meghatározásakor nagyban befolyásolt a közvéleméánykutatási adatok negatív alakulása az ellenzéki pártra vonatkozóan. Ezen adatok ráadásul több hónapos vetületben mutatták a fenti tendenciákat. Ekkor a Fidesz támogatottsága érezhetően csökkent, míg a szocialisták támogatottság nagyon kevéssel nőtt, vagy inkább stagnált.

Elemzők szerint ez azért fordulhatott elő, mert Gyurcsány Ferenc jól felismerte a válság kínálta lehetőségeket, és a konszenzuskereső, válságkezelő miniszterelnök szerepében tudott feltűnni. A felmérések is azt mutatták - és ebben most sincs változás -hogy az emberek nagyobbik része a jelen helyzetben valamiféle együttműködést szorgalmazna.

Mindemellett 2009-ben a kormányzat komoly megszorításokra kényszerül, melynek első csatája a 13. havi juttatások körül zajlott le. Ezeket az elvonásokat a választók csak jövőre fogják a bőrükön érezni, ám a közhangulatban már most érezhető a hatásuk, hiszen a legújabb felmérések szerint az MSZP népszerűsége tovább csökkent, így a teljes népességben már csupán 14 százalékot tudhatnak magukénak.

A 13. havi juttatások ügyében a Fidesz azok megtartása mellett kardoskodott. Ezen álláspontját nyilván az ezzel járó politikai haszon is motiválta ám ha jó indulattal szemléljük a dolgokat, akkor azt is ki kell jelentenünk, hogy ezen juttatások megvonása valóban komoly megszorítást jelent az emberek többsége számára pláne úgy, hogy mindezek mellet jövőre a magyar gazdaság recesszióba zuhan és a lakosság tetemes része súlyosan el van adósodva.

Mint ismeretes a kormányzat végül visszalépett a juttatások nagy részének elvételétől, ám ez az elfogadott 2009-es költségvetésben egyéb kiadási tételek mellett összesen 200 milliárdos plusz tétel jelent, amit az SZDSZ is kritizál. A Fidesz ebben az esetben azt próbálta hangsúlyozni, hogy a kormány nem tartotta a szavát ismét, hiszen még életbe sem lépett, de máris eltérnek az új költségvetéstől, persze mindez olyan juttatások életben tartása miatt van, ami mellett a legnagyobb ellenzéki párt is kardoskodott.

Adócsökkentés, szociális biztonság, vállalkozók támogatása
Nehéz álláspontot képvisel a Fidesz a gazdasági válság és az ország gondainak megoldás vonatkozásában. Érvei egyenként érthetőek és támogatandóak is, ám azoknak koherenciájával vannak néhány ponton problémák.

Mint ismeretes a legnagyobb ellenzéki párt az adócsökkentés pártján van, mindezek mellett őrizné a szociális biztonságot és még a vállalkozásokat is támogatnák, ami természetesen helyes, viszont ha mindezt egyszerre akarjuk kivitelezni akkor már keményebb fába vágjuk a fejszénket.

Ahogy azt mindenki tudja, az adócsökkentés csakis akkor lehetséges, ha azt az adott költségvetés elbírja, tehát ha rendelkezik megfelelő tartalékokkal arra az időszakra nézve, amíg a bevételkieséseket nem pótolja vissza az adócsökkentésből később következő pozitív hatások.

Jelen helyzetben tartalékokról nem beszélhetünk, nem olyan régen még súlyos 11 százalékos államháztartási hiánnyal küzdött az ország, ezt nagy keservek és az állampolgárok lehúzása árán sikerült lenyomni, ám az önkormányzatok brutális 1000 milliárd fölötti eladósodottsága továbbra is problémát jelent. Azzal pedig majd kezdeni kell valamit mert számos helyhatóságot már közvetlenül fenyeget a csőd és a kötelező feladataikat sem tudják ellátni.

Mivel nincs tartalék ezért az egyik lehetőség az lenne, hogy az állami kiadásokat még inkább lefaragják, ez azonban már vészesen veszélyeztetné a Fidesz által is nagyon helyesen preferált szociális biztonságot, tehát ez az út is nehezen járható.

Forrásokat a nagy alrendszerek strukturális átalakításaiból is lehetne felszabadítani, ám azok végrehajtásához először szintén pénz kell, illetve ezen átalakítások legjobb esetben 6, de inkább 12 hónap elteltével hoznának eredményt.

A vállalkozások támogatása ugyebár két részből áll, melynek egyik eleme az adócsökkentés, amely eddigi fejtegetéseink szerint nehézkes, a másik pedig az EU források hatékonyabb és a hazai kis- és középvállalkozásokat preferáló elosztása lenne. Ez irányban a hírek szerint a kormányzat tesz is lépéseket, de azok hatásait ne dimenzionáljuk túl, várjuk ki a végét.

Nos ennek eredményeként azt láthatjuk hogy a megoldás talán az lehetne, ha az IMF által rendelkezésre bocsátott készenléti hitelkeret egy részét helyesen használnák fel és ebből képezve tartalékot, foganatosítanának egy adócsökkentést, mert így rövid távon ki lehetne küszöbölni az időlegesen jelentkező negatív hatásokat.

Kérdés, hogy a Fidesz ezt kimondja-e, vagy ennél esetlegesen hatékonyabb forgatókönyvet forral-e. Az biztos, hogy a hitelkeret elköltésre 2010-ig van lehetőség, amennyiben ezeket másra fordítják, onnantól a helyzet egyre kilátástalanabbá válhat és az ördögi kör bezárulhat. A Fidesz az IMF hitelkeret kapcsán amúgy sincs könnyű helyzetben hiszen kommunikációjában korábban az volt felfedezhető, hogy annak felhasználását nem igazán támogatják. Abban persze igazuk van, hogy amennyiben ezen források nélkül ki tudunk mászni a kormány és a válság által előidézett krízisből akkor nem szabad hozzányúlni és abban is minden bizonnyal igazuk van, hogy a kormány választási célokra is félre fog tenni a gigantikus készenlét forrásokból, erre pedig tényleg nincs értelme elkölteni azokat.

valószínűleg már csak 2010-ben lesznek választások
Annak ellenére, hogy komoly szociális krízis fenyeget Stumpf is azt állítja, hogy Gyurcsány Ferenc már valószínűleg kihúzhatja 2010-ig. Mindezek ellenére az EP választások komoly sarokpont lehet a kormányzat megítélésében és a választók minden bizonnyal élni is fognak ezzel a lehetőséggel.

Véleményünk szerint annak ellenére, hogy várhatóan alacsony lesz a részvétel - ahogy az mindig szokott lenni az EP választásokon - annak eredmény mégis komoly befolyásoló tényezőként fog megjelenni a jövőben.

Az jól látható, hogy több szempontból is a Fidesz ereje teljében van és szavazóbázisát minden bizonnyal hatékonyan tudja majd mozgósítani az EP választások alkalmából. A közvéleménykutatási adatok alapján az ellenzéki párt szavazótábora amúgy is jóval aktívabbnak látszik már hosszú ideje, így szavazási hajlandóságuk most is jóval nagyobb.

A Fidesz azonban nyilvánvalóan mindent meg fog tenni, hogy a lehető legtöbb választóját vigye el az urnához, mivel minél nagyobb arányú győzelmet tudnak aratni, annál inkább ki tudják hangsúlyozni a kormányváltó hangulatot.

Mindamellett, hogy Gyurcsányéknak tisztában kell lenni a Fidesz mozgósító erejével, tudván, hogy az ellen mostanában nem tudnak tenni semmit, Arra is ügyelniük kell, hogy saját táboruk megmozduljon. Amennyiben ugyanis a saját szavazóik otthon maradnak, akkor az amúgy is biztos vereség katasztrofális vereségbe csaphat át.

A szocialisták mozgósító erejét az sem segíti, hogy az MSZP belső berkeiből egyre inkább olyan információk szivárognak ki, hogy annak is örülni kell, ha a szocialisták 5 helyet tudnak szerezni az EP-ben. A belső találgatások azonban arról szólnak, hogy 3-5 képviselővel számolnak.

A fenti barátságtalan körülmények miatt a szocialisták igyekeznek jelentéktelenné tenni az EP választásokat, éppen ezért folyamatosan arról beszélnek, hogy arra nem is készülnek igazán, továbbá annak végkimenetele semmilyen hatással nem lesz a kormányzat politikai környezetére.

Ez egyébként márt azért sem igaz mert minden nagyobb bukta után voltak következmények. Emlékezetes a 2004-es EP választás, amelynek elbukása után Medgyessy Péter távozott, de a 2008-as népszavazás is komoly következményekkel járt, hiszen felbomlott a kormány, melynek következtében kisebbségi kormányzásra kényszeredett az MSZP.

2010-még messze van
Persze az EP választások eredményéből - bárhogy is alakuljon az - nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Mint ismeretes, a voksolás után hátralevő másfél évben a kormányzatnak még rengeteg lehetősége lesz szavazatokat "vásárolni", amit nyilvánvalóan elősegít a gigantikus IMF hitel is ami a többi készenléti forrással 25 milliárd dollárt is kitesz.

Az is tény, hogy az a Nemzetközi Valutaalap által nyújtott készenléti hitelkeretet pont ebben a kormányzati ciklusban lehet felhasználni, 2010 után már csak a visszafizetés feladata marad a következő kormányra, legyen az bármilyen színezetű. Az eddigi gyakorlatot figyelemmel kísérve a kormány valamely mértékben biztosan fel fogja használni ezeket a forrásokat, ami az utolsó esztendőben arra is lehetőséget kínál, hogy az életszínvonalat pillanatnyilag javító rövidtávú intézkedéseket foganatosítsanak. Ilyet már láttunk 2006-ban is tehát nem kell messzire menni példákért.

CTRL-MTI-Nagy András

*************************

Oszt mire megy vele? Inkább lépne ki az EU-ból!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
viking bolha . . .
  2008-12-30 23:22:28, kedd
 
  viking bolha . . .


Két viking bolha napozik a riviérán....
Az egyik láthatóan jól érzi magát és élvezi a kellemes
napsütést, a másik azonban egyfolytában vacog.
- Te miért vacogsz ennyire ebben a kellemes melegben ?
- Ne is mondd ! Északról jövök és 1000 km-t utaztam egy motoros bajszán.
Halálra fagytam!
Mire a másik megszánja és jótanáccsal látja el:
- Nem jól csinálod pajtás! Én kimegyek a malmői reptérre,
bemegyek a női mosdóba és az első adandó alkalommal beugrok
egy női bugyiba. Így aztán kellemes melegben utazom.
Fél év múlva ismét találkoznak a tengerparton, de a fázós
bolha megint csak rettenetesen vacog.
- Mi a fene történt? Hát nem fogadtad meg a tanácsom ? -
kérdi a jóbarát.
- Jajj ne is mondd, dehogynem ! Kimentem a reptérre, be a
női mosdóba, zsupsz bele egy bugyiba. Elhelyezkedtem a jó
melegben a kis puha pamacson....El is szundítottam. Nem
fogod elhinni, de amikor egy óra múlva felébredtem, már
megint a motoros bajszán voltam !


 
 
0 komment , kategória:  Humor  
MÁV...??!! kaptam
  2008-12-30 23:20:29, kedd
 
  Tisztelt Vasutas Dolgozó!

Társaságunk megvizsgálta az ön által benyújtott igényeket, és ezúton
szeretnénk tájékoztatni arról, hogy követeléseit jogosnak találtuk. Ezek
alapján ön a következo juttatásban és béremelésben részesül:
- Egyszeri 250.000 Ft rendkívüli juttatás a MÁV Cargo Zrt eladásával
kapcsolatosan
- 15% béremelés 2008. január 1-éig visszamenoleg

Egyúttal szeretnénk arról is tájékoztatni, hogy társaságunknál az Állami
Számvevoszék mai árfolyamon számolva 1993 és 2006 között 2000 milliárd
forint tokeveszteséget állapított meg. Mivel ön társaságunk régi és
megbecsült dolgozója, így ebben az idoszakban már nálunk dolgozott.
Ezért szeretnénk, ha ebbol a veszteségbol is olyan mértékben részesülhetne,
mint a MÁV Cargo Zrt. eladásából. Az ön által felállított arányossági
mutatók figyelembe vételével szeretnénk tájékoztatni, hogy önnek ebbol
adódóan a következo fizetési kötelezettsége keletkezett:
- Egyszeri 5.000.000 Ft befizetési kötelezettség a MÁV csoport felhalmozott
tokevesztesége után

Új egyenlege ennek megfeleloen 4.750.000 Ft tartozást mutat, amit kérünk a
mellékelt készpénzátutalási megbízás segítségével 2008. március 1-éig
kiegyenlíteni. Társaságunk a várható igényeknek megfeleloen részletfizetési
konstrukciót dolgozott ki ön számára, melynek során a fizetésébol havi
50.000 Ft-ot levonva, a tartozás kamatmentesen törlesztheto a következo 100
hónapban. Kérjük, hogy amennyiben ezzel élni kíván, azt postafordultával
jelezze.

További jó munkát kívánunk!

A MÁV csoport tagjai nevében:
Kis Piroska
Pénzügyi Csoportvezető

Ui.: 2008 év végén az éves eredmények figyelembevételével ismételt
egyenlegközlőt továbbítunk önnek.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rajt előtt elbukott az MDF
  2008-12-30 23:15:51, kedd
 
  A rajt előtt elbukott az MDF

Kedd, 2008. december 30. 17:21 - Frissítve: Kedd, 2008. december 30. 21:46
Zoom, MTI

A Fővárosi Választási Bizottság után a Fővárosi Bíróság sem engedte, hogy a választási nyilvántartásba bekerüljön Dézsi Mihály neve. Az MDF a BRFK korábbi szóvivőjét indította volna a ferencvárosi időközi választáson, ám a jelölt által leadott ajánlószelvények nagy része hamisítvány volt. Dézsi Mihály közölte, hogy tudomásul veszi a bíróság döntését, de továbbmegy azon az úton, amelynek célja az ajánlószelvény intézményének eltörlése.
A bírósági döntés szerint a felülvizsgálati kérelem nem alapos, a választási bizottság a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően, helyesen járt el akkor, amikor elegendő számú érvényes ajánlás hiányában elutasította a kérelmező jelöltként nyilvántartásba vételét.

"Meghajlok a bíróság döntése előtt, de ettől függetlenül végigmegyünk azon az úton, amelyen elindultunk, amelynek végső célja az ajánlószelvény, mint jogintézmény megszüntetése" - reagált a bírósági végzésre az MTI-nek Dézsi Mihály. Az MDF-es jelölt hozzátette: januárban ezért Alkotmánybírósághoz fordulnak, mert álláspontjuk szerint különösen védett személyes adatok sérülhetnek az ajánlószelvények gyűjtése során.

"Mi azt állítjuk, hogy az ajánlószelvény gyűjtése része a választási eljárásnak, és mivel (...) aktivisták gyűjtik a pártoknak az ajánlószelvényeket, amelyek leadása bizonyos értelemben már szavazásnak minősül, mi úgy véljük, hogy sérül a szavazás titkossága ezáltal" - fogalmazott Dézsi Mihály.



MTI / Mohai Balázs


Több ezer hamis ajánlószelvény

A helyi választási bizottság Jobbik által delegált tagja hívta fel a sajtó figyelmét arra, hogy az MDF ajánlószelvényeinek jelentős része álláspontja szerint fénymásolt hamisítvány. Az Állami Nyomda szakértői azt állapították meg, hogy három párt - az MDF, a MIÉP és a Magyar Szociális Zöld Párt (MSZZP) - által leadott összes ajánlószelvény 73 százaléka hamis.

Ezután a választókerületi bizottság feljelentést tett az ügyészségen, és első fokon kizárta az indulók közül az MDF, az MSZZP és a MIÉP jelöltjét. Ez ellen fellebbezést nyújtottak be az érintettek, de a Fővárosi Választási Bizottság elutasította a fellebbezést. Az érintettek ezt követően fordulhattak kedd délutánig a Fővárosi Bírósághoz. A bíróság nem sokkal a határidő lejárta előtt úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy ezt ketten tették meg: hétfőn az MDF jelöltje, illetve kedden a Magyar Szociális Zöld Párté.

A Ferencvárosban azért kell időközi választást tartani, mert Gegesy Ferenc (SZDSZ) polgármester szeptember közepén lemondott parlamenti mandátumáról, amelyet a 2006-os választáson a 12-es számú országgyűlési egyéni választókerületben szerzett.

A helyi választási bizottság korábban hat jelöltet vett nyilvántartásba, így az időközi választáson várhatóan a Humanista Párt, az SZDSZ, az MSZP, a Jobbik, a Magyar Kommunista Munkáspárt és a Fidesz-KDNP indulhat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma történt December 30.
  2008-12-30 23:12:47, kedd
 
  Ma történt
December 30.

1905. december 30.

,,Nincs kizárva, hogy a zsidók ésszel és erővel nagy részben hozzájárultak az orosz forradalomhoz", írja George von Longerke-Meyer Oroszország amerikai nagykövete az Elihu Roots amerikai külügyminiszternek címzett hivatalos levelében. (Vö. 1919. március 29.; 1920 február 8.)



1910. december 30.

"Testvérek! Hittestvérek! Az egész földkerekségen nincs egyetlen darab föld sem, amelyet könnyebben leigázhatnánk, mint Galíciát és Magyarországot. E két országnak mindenképpen a miénknek kell lennie, mert számunkra ott a legkedvezőbbek a körülmények. Ti, zsidó testvérek, azon fáradozzatok minden erőtökkel, hogy mindkét országot teljesen birtokba vehessétek, fáradozzatok, hogy minden keresztényt elűzzetek, és teljesen úrrá legyetek. Törekedjetek arra, hogy mindent, amit ott még a keresztények birtokolnak, teljesen a kezetekbe vegyetek. Ha erre nem volna elegendő anyagi eszközötök, a párizsi szövetségünk máris gyűjtéseket rendez, és az adományok nem várt bőséggel folynak be pénztárunkba azzal a céllal, hogy a galíciai és a magyarországi területeket a galíciaiak és a magyarok kezéből kiragadjátok, és hogy azok kizárólag zsidó kézbe kerüljenek. Az egész világ tőkései erre a célra nagy összegeket áldoznak s egyesülnek, hogy ezt a célt a legrövidebb időn belül elérhessétek", áll az Alliance Israelite felhívásában, amelyet a Russischen Invaliden nyomán akkoriban magyar lapok is leközöltek.


http://www.antidogma.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nekem senki ne kívánjon boldog
  2008-12-30 23:10:11, kedd
 
  Ki kérem magamnak még a feltételezését is, hogy...

Nekem senki ne kívánjon boldog új évet! Mert még a feltételezését is
ki kérem magamnak, hogy én ilyen körülmények között, amilyenben hazám
és a benne élők közül legalább 3 milliónyian olyan rettenetes
helyzetben vannak, hogy RABok és HAJLÉKTALANok a saját hazájukban -
képes vagyok a boldogságra!

Igen, foglyai vagyunk a hatalomnak és azoknak a szavazati joggal
rendelkező honfitársainknak, akik túszul ejthetnek továbbra is
bennünket, mert a HAZUGSÁGÁRADATOT hiszik IGAZNAK és újra és újra arra
szavaznak!!!

Ugyanakkor, itt, azok között is folyik a kirekesztősdi minden
formája...akik szeretnék leleplezni végre azt a tenger-sok hazugságot,
amivel valósággal elárasztja a lakájmédia-had honfitársainkat! Ezzel a
kirekesztősdivel csak azt érik el, hogy még véletlenül se jöhessen
létre legalább közöttünk, a valódi ÖSSZEFOGÁS!!!

Miközben minden erőmmel azon vagyok, hogy KÖZVETÍTSEK az önhibájukon
kívül nehézsorsúakká váló embertársaim és a még mindig un.
középosztálybéli, magukat nemzeti gondolkodásúnak vallók között,
minden oldalról össztűz alá vesznek... Minden módját megtalálva az
áskálódásnak azok ellen, akik már megtisztelnek bizalmukkal!
Amiért egész eddigi hosszú életem során mindig is ez történt velem és
körülöttem, egészen biztosra vehetem, hogy ez fog történni az
elkövetkezendő években is.

Ezért, ismételten és nyomatékosan kérek mindenkit, hogy nekem csak az
kívánjon boldog új évet, aki - az én hátamnak támasztva a sajátját,
megduplázva ezzel mindkettőnk erejét - ezzel az egymást erősítő
szándékkal akar velem ,,ÖSSZEFOGVA" a hazamentésen és a benne élőkön
segíteni az elkövetkezendő jövőben!!!

Bóna Mária Ilona





--
BMI
http://furaila.blog.xfree.hu
http://furaila.xfree.hu
http://furaila.video.xfree.hu
http://www.magyarnemzetertmozgalom.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtaláltam Gyurcsányit!
  2008-12-30 23:05:16, kedd
 
  Dr. Léhmann György: Megtaláltam Gyurcsányit! - "A Ferin tényleg felb...tam az agyamat..."


Írta: Administrator
2008. december 30.

A politikai alvilágban csak úgy hívják: ,,Gyurcsányi".
Vajon ki ez a rejtélyes figura, akinek közbenjárását emlegették a Kulcsár ügy prominensei?

Nem lehet kizárni azt, hogy létezik más Gyurcsányi is, no de..!

Amit mindig is tudni szeretett volna Demeter Ervin és Baló György, de nem merték megkérdezni soha... pedig mindkettőnek módja lett volna rá többször is...

Novemberben olvastam a ,,gondola.hu" internetoldalra felvitt ,,Két rejtélyes személy: ,,Gyurcsányi és ,,Feri" című írásban azt, hogy 2002 nyarán játszódott le egy olyan telefonbeszélgetés, melyről 2005. május 3-án az Index többek között a következőket írta:




,,Kulcsár és a K&H-ügy másik ismert figurája Bitvai Miklós, az Állami Autópálya Kezelő Rt. vezetője egy ,,Gyurcsányi" nevű ember emlegetett. Bitvai ugyanis azt mondta a brókernek, hogy beszélt Bodnár Zoltánnal az Állami Autópálya Kezelő Rt. vezetőjével, aki ,,Gyurcsányi" segítségét fogja kérni. Bodnár 'szól a Gyurcsányinak, hogy szar lehet belőle, mert a papírjaim nem egészen jók."

Arról is említést tett az újság, hogy ,,Ki az a Gyurcsányi" címmel parlamenti felszólalás is lett ebből az esetből, de a kérdések felvetése lehetőségeik ellenére Demeter Ervintől éppúgy elmaradtak, mint Baló Györgytől. Majd a ,,gondola.hu" cikke az alábbi megállapítást tette:

,,Mindamellett azóta is csak találgatások zajlanak: ki lehet az a Gyurcsányi?

Találgatások vannak, ötletek fölmerülnek, de biztosat senki nem tud."

Ennek az írásnak ismeretében gondoltam úgy, hogy ilyen kétségek között ettől az évtől nem lehet elbúcsúzni, ezért hozzáfogtam ,,Gyurcsányi" felkutatásához.

------------------------
A kutatás során jutottam el a Cg. 01-10-042028 cégszámú ARK Vagyonkezelő Zrt. cégadatainak vizsgálatához, ahol 15/17. számú bejegyzés szerint a cég egyik felügyelő bizottsági tagjának adataiként az alábbiak olvashatók:

,,15/17. Gyurcsányi Ferenc (an.: Varga Katalin)
1025 Budapest Szemlőhegy u. 42.
Hatályos: 2001/05/25-2003/05/07"

Természetesen nem lehet kizárni azt, hogy létezik más Gyurcsányi is, de mivel sok év óta nem merült fel más Gyurcsányinak a neve, úgy gondolom bizonyítottan erről a Gyurcsányiról beszélt fentiek szerint az egyébként esőfokon három évi szabadságvesztésre ítélet Bitvai Miklós az elsőfokon nyolc évi szabadságvesztésre ítélt Kulcsár Attilának a bűncselekmény-sorozattal összefüggésben.

===================

Ami pedig az ARK Vagyonkezelő Zrt. egyéb cégadatait illeti, ezekből megállapítható az, hogy a cég az 1992. december 4. napjáig állami vállalatként nyilvántartott Cg. 01-01-002029 cégszámú Gép és Felvonószerelő Vállalat jogutódjaként átalakulással 1992-ben jött létre úgy, hogy az állami vállalatnak 1992. december 4-ig nyilvántartva 410 millió 787.000.-Ft. jegyzett tőkéje látható, míg az átalakulás folytán akkor még Gép és Technológiaszerelő Részvénytársaság jegyzett tőkéjeként 1992. szeptember 16-tól 1994. március 24-ig már csak 350 millió forint jegyzett tőke látható a cégmásolaton.

ARK Vagyonkezelő Rt- nevet a Gép és Felvonószerelő Vállalat jogutódja 1997. május 28-án vette fel akkor, amikor a cég székhelyét a 1031 Budapest III. ker. Huszti u. 32. szám alól átvitték a
1055 Budapest Szalay u. 4. szám alá.

Az állami vállalat jogutódjaként így megjelölt ARK Vagyonkezelő Rt-nél 1998. december 1-től a cégnyilvántartásban pedig egyetlen részvényes adatait lehet látni:

,,Altus Befektetési és Vagyonkezelő Rt.
HU- 1055 Budapest Szalay u. 4." jelölésű céget.

Az állami vállalat átalakulásával létrejött cég jegyzett tőkéje 350 millió forintról 1994. március 24-én előbb 369 millió 530.000.-Ft-ra nőtt, majd előbb 2001. október 1-én 184 millió 765.000.-Ft-ra, míg 2002. október 22-én 36 millió 953.000.-Ft-ra csökkent.

Másképpen fogalmazva az állami vállalatnak több mint 410 millió forint jegyzett tőkéje 10 év alatt az átalakulás után kevesebb mint 10 %-ára csökkent, míg a többi pedig eltűnt.

------------------------
Az így lecsökkent, közel 37 millió jegyzett tőkével rendelkező ARK Zrt. közgyülése ezek után 2006. augusztus 23-án, majd október 2-án döntött úgy a cégmásolatban olvasható hirdetmény szerint, hogy ,,társaságiforma-váltással történő átalakulással korlátolt felelősségű társasággá alakul" át.

Ennek megfelelően jött létre 2007. január 24-i cégbejegyzés szerint a 1055 Budapest Szalay u. 4. szám alatti székhelyű 36 millió 953.000.-Ft. jegyzett tőkével rendelkező ARK Vagyonkezelő Zrt. jogutódjaként

3 millió forint jegyzett tőkével a 1055 Budapest Szalay u. 4. szám alatti székhelyű, Cg. 01-09-876331 cégszámon bejegyzett ARK Vagyonkezelő KFt.

Az így bejegyzett jogutód cég tagjai pedig az ALTUS Befektetési és Vagyonkezelő Zrt, valamint Gyurcsány Ferenc lettek. Egészen 2007. október 31-ig.

Ugyanis utóbbi időpontban átalakulással megszűnt a 3 millió jegyzett tőkéjű Kft is, és azt, hogy volt egyszer egy 410 millió forint jegyzett tőkéjű állami vállalat, mindösszesen a Cg. 01-10-042082 cégszámon nyilvántartott 1055 Budapest Szalay u. 4. sz. alatti ALTUS Befektetési Zrt cégkivonatában a 16/4. cégszám alatt bejegyzés jelzi. Itt látható az ARK Kft-re vonatkozó utalás.

Arra pedig, hogy 2007. október 31-ig mi lett az ARK Kft-nek január 24-én még nyilvántartott 3 millió Ft. jegyzett tőkéjével, semmi nem utal. Ugyanis az ALTUS Zrt. jegyzett tőkéje 2002. szeptember 17-e óta a mai napig változatlanul 750 millió forint...

===================
Senki ne gondolja azt, hogy én vagyok az első, aki az iratomban közölt adatokat megismerte.

De meggyőződésem az, hogy sem Demeter Ervinnek, sem Baló Györgynek a fenti adatok ismeretében sem volt és nem is lesz a jövőben sem kérdése.
Szerintem számukra ez így természetes.

Siófokon 2008. december 30. Tisztelettel:
Dr. Léhmann György Siófok




A Gondola.hu 2008 nov. 13-i írása

Kondorosi-Brown Róbert: Két rejtélyes személy: ,,Gyurcsányi" és ,,Feri"

,,A PSZÁF volt elnöke, Szász Károly megveretését követően a Nemzetbiztonsági Hivatal megbízásából a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat lehallgatta a Kulcsár Attila és több, az ügyben érintett személy telefonját. Kulcsár a botrány kirobbanását követően nagy számban bonyolított hívásokat.

Az egyik kiszivárgott jegyzőkönyvrészlet azért kapott nagy nyilvánosságot, mert Kulcsár és a K&H-ügy másik ismert figurája, Bitvai Miklós, az Állami Autópálya Kezelő Rt. vezetője egy 'Gyurcsányi' nevű embert emlegetett. Bitvai ugyanis azt mondta a brókernek, hogy beszélt Bodnár Zoltánnal, az Állami Autópálya Kezelő Rt. vezetőjével, aki "Gyurcsányi" segítségét fogja kérni. Bodnár 'szól a Gyurcsányinak, hogy szar lehet belőle, mert a papírjaim nem egészen jók'."

Mindezt 2005. május 3-án írta az Index.

Maga a telefonbeszélgetés 2002 nyarán játszódott le. Az esetből parlamenti felszólalás is lett: ,,Ki az a Gyurcsányi?" címmel Demeter Ervin próbálta föltárni a rejtélyt.

Később a dokumentumokat megsemmisítették, ebből is perpatvar lett. ,,Megsemmisítették azt az 595 lehallgatási jegyzőkönyvet, amelyet a Kulcsár-ügy kirobbanása előtt készített a titkosszolgálat, nyilatkozta Répássy Róbert fideszes képviselő. Az ellenzéki politikus szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője az éves beszámoló során egy kérdésre válaszolva árulta el, hogy már nincsenek meg a brókerbotrány érintettjeinek telefonbeszélgetései" - írta a sajtó.

Mondhatni: szerencsére valaki - vélhetően egy biztonsági intézmény lelkiismeretes tagja - előzőleg már föltette a netre a jegyzőkönyvet, így az nyilvánosságra került.

Mindamellett azóta is csak találgatások zajlanak: ki lehet az a ,,Gyurcsányi"?...

Találgatások vannak, ötletek fölmerülnek, de biztosat senki nem tud.

Akire a legjobban gyanakodnak, az pedig hallgat.

Igaz, a kérdések is abbamaradtak.

Demeter Ervin sem, Baló György sem kérdezte meg, pedig mindkettőnek módja lett volna rá többször is.

Most újabb titokzatos személy alakja ködlött fel a nyilvánosságban.

A Gondola írta november 11-én, hogy egy különös telefonbeszélgetés zajlott le 2005. szeptember 12-én. Zuschlag János egy ,,Feri" nevezetű emberről beszélt. ,,A Ferin tényleg felb...tam az agyamat, tehát azon, hogy érted, hogy éreztem két hete is, hogy gyakorlatilag mindent rám akar kenni." Hozzátette: "És még meg vannak sértődve, hogy védekezek, és alkudni akarok. Érted. Én meg nem is értem, én a Ferinek elmondtam, hogy b...d meg, neked négymilliárdod volt."

Zuschlag szerint a bizonyos Feri nem érti, hogy ,,hogy ez egy pénzből és erőből működtetett rendszer". Még figyelmeztette is a rejtélyes személyt: ,,jó, Feri, meglátjuk majd négy év múlva". Majd Zuschlag azt is tisztázta: ,,Én most húzom a dolgot, amíg nincs alku, addig megpróbálom kihúzni."

A két telefonbeszélgetésből úgy sejlik, hogy a magyar politikai életben működik két fickó, akik különleges műveletekre képesek. Vélhetően gátlások nem korlátozzák őket e műveletekben.

Az egyik fickót - legalábbis a politikai alvilágban - úgy hívják, hogy ,,Gyurcsányi".

A másikat úgy, hogy ,,Feri".

Demokráciánk megtisztításáért, a jogállam helyreállításáért, az alkotmányosság megszilárdításáért fontos lenne, hogy legalább az egyiket - akár ,,Gyurcsányit", akár ,,Ferit" - azonosítsuk.

Ez éppen úgy érdeke Pető Ivánnak, mint Navracsics Tibornak, valamint Dávid Ibolyának és Gyurcsány Ferencnek.

Sőt - ha komolyan veszik az Uniót - Sakozynek vagy Barrosónak is tiszta képet kellene kapnia erről a különös európai talányról.

gondola.hu

http://www.delilap.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=16745& ;Itemid=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Árpádhír Tv
  2008-12-30 22:57:25, kedd
 
  December 31., Árpádhír Tv
19:00- 20:00 h
ÉLŐBEN-INTERNETEN: www.arpadhir.tv
AZ ARCHÍVUMBÓL IS LETÖLTHETŐ
A MAGYAROK VILÁGA
AZ ÁRPÁDHÍR TV-ben
(2008.december 31. szerda) 19:00- 20:00 h
- a nemzetpolitikai magazin,
Felelős szerkesztő: M. Szabó Imre

MEGRENDÍTŐ TÉMÁRÓL LESZ SZÓ A MŰSORBAN: A SZŰNNI NEM AKARÓ GÁZAI ÖLDÖKLÉSRŐL, A MAGYAR HALLGATÁSRÓL S ARRÓL, MI VÁLTJA KI ÉVENKÉNT-KÉT ÉVENKÉT AZ IZRAELI VÉRENGZÉSEKET S A PALESZTIN RAKÉTATÁMADÁSOKAT? HÁNY ÁLDOZATOT SZEDETT A KÍMÉLETLEN IZRAELI ŐRÜLT VÉRENGZÉS?

Nyilatkozatok:
"az Iszlám Konferencia, a világ legnagyobb muzulmán szervezete, valamint az Öböl Együttműködési Tanács elítélte a palesztinok lemészárlását és sürgette a nemzetközi közösséget, hogy azonnal állítsa le 'ezt a vadállatiasságot'. Ekmeleddin Isanoglu, a konferencia elnöke kijelentette: "Izrael legutóbbi tömegmészárlása háborús bűn, és mutatja, hogy Izrael mennyire semmibe veszi a nemzetközi törvényeket, valamint a genfi egyezmény 4. cikkelyét, amely a polgári lakosságnak háború idején történő védelmére vonatkozik"

VENDÉG:
HERING JÓZSEF ÚJSÁGÍRÓ, KÖZEL-KELET-I SZAKÉRTŐ VALAMAINT
EGY ARAB ÉRTELMISÉGI- A GÁZAI MÉSZÁRLÁS HÁTTERÉRŐL
Ifj. HEGEDŰS LÓRÁNT REFORMÁTUS LELKIPÁSZTOR- A PALESZTÍN-MAGYAR SZOLIDARITÁSI ISTENTISZTELETRŐL (2009. január 4. HAZATÉRÉS TEMLOMA, BUDAPEST, V. SZABADSÁG TÉR 10 h)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olmert: első fázisában tart a
  2008-12-30 22:56:31, kedd
 
  Olmert: első fázisában tart a gázai övezeti offenzíva
2008. december 30., 15:46

Még csak az első szakaszában tart a Gázai övezet elleni izraeli offenzíva - mondta kedden az izraeli miniszterelnök.

A szombat óta tartó légi és tengeri műveletek "az első szakaszt jelentik több másik mellett, amelyeket már szintén jóváhagyott a biztonsági kabinet" - fogalmazott Ehud Olmert az izraeli államfővel, Simon Peresszel tartott találkozója alkalmával.

Kedden három újabb palesztin rakéta robbant Izrael déli részén, áldozatokat egyik sem követelt. Az egyik egy üresen álló házba, a másik egy járdába, a harmadik egy temetőbe csapódott be.

A hírügynökségek 350-370 halálos áldozatról számolnak be, a sebesültek száma megközelíti a kétezret. Izraelben négyen haltak palesztin rakétatámadásban szombat óta.

Egyiptom csak akkor nyitja meg teljesen a Gázai övezetbe vezető határátkelőt, ha a palesztin oldalon a Palesztin Hatóság ellenőrzi azt - jelentette ki az észak-afrikai ország elnöke, Hoszni Mubarak egy televíziós beszédében.

Átmenetileg tüntetők foglalták el Egyiptom konzulátusát a jemeni Ádenben, megrongálták az épület berendezését és felgyújtották a homlokzatra kitűzött egyiptomi zászlót. A tiltakozók Kairó politikájával kapcsolatos nemtetszésüknek akartak hangot adni. Az arab világban sokan azzal vádolják Mubarak kormányát, hogy szabad utat adott az izraeli offenzívának, és elítélik azért, mert nem nyitotta meg a rafahi átkelőt, s ezzel hozzájárult az izraeli blokádhoz.

Az 57 országot tagjai között tudó Iszlám Konferencia Szervezete (OIC) rendkívüli ülést hívott össze szombatra a szaúd-arábiai Dzsiddába a gázai helyzet megvitatására.

Benjamin Netanjahu, a miniszterelnöki posztra is esélyesnek tartott izraeli politikus támogatásáról biztosította az izraeli katonai műveleteket. Egy interjúban kijelentette: ha pártja, a jobboldali Likud kerül kormányra a február 10-i választásokon, az új vezetés igyekszik majd "minden eszközzel" véget vetni a Hamász gázai övezeti uralmának.

Megsemmisült a Hamász rakétáinak egyharmada

A Hamász rakétáinak egyharmadát semmisítették meg az izraeli légicsapások - közölte az egyik izraeli televíziós állomás hírszerzési értesülésekre hivatkozva. A 10-es Csatorna nevű adó szerint a radikális palesztin szervezetnek az eredeti háromezerből mintegy kétezer rakétája van még meg, közöttük több száz olyan, amelyik képes elérni távoli izraeli célpontokat is.

Kedden riadó volt már a határtól negyven kilométerre fekvő Beér-Sevában is, noha nem találták el, a lövedék egy tőle északabbra lévő faluba csapódott be. A nap folyamán legalább 20 rakétát lőttek ki Izraelre a Gázai övezetből. Az izraeli hadsereg szombat óta támadja a levegőből a Hamász radikális palesztin szervezet uralta Gázai övezetet, azt állítván, hogy meg akarja semmisíteni a Hamász infrastruktúráját, térdre kívánja kényszeríteni a Hamászt. Palesztin források szerint a halálos áldozatok száma eddig mintegy 370, köztük civilek is vannak. Izraelben négyen haltak meg a palesztin rakétatámadásokban.

(MTI)



*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új év, új ellenállás
  2008-12-30 22:54:58, kedd
 
  Új év, új ellenállás

2008. a civil ellenállás sötét éve volt. Az apatikus társadalomban súlyos nehézségekkel küzdve folytattuk a tevékenységünket, miközben a kiszolgáltatott helyzetbe került honfitársainknak fogalmuk sem volt róla, hogy vannak, akiknek az ő és az ország sorsa a fontos. A munkát ellehetetlenítő médiacsend, az eszmék kiáramlását gátló, a társadalom többségét a katasztrófában is mosolygós reklámokkal, és sorozatokkal traktáló, a rendszer fennállását elferdített információkkal teli hírekkel szolgáló média hihetetlen pénzügyi támogatással a háta mögött lecsendesíti, elvágja azon törekvéseket, amelyek a nemzet, az ország érdekét szolgálják.

A civil ellenállás legfőbb ellensége tehát nem az utcán felsorakozott néhány ezer tájékozatlan karhatalmista, hanem a globalizmus által finanszírozott média monopólium. Ennek szétbombázására a digitális televíziózás némi esélyt ad. Az eddigi gyakorlatban viszont, csak a rendkívül korlátozottan elérhető internetes honlapok, rádiók, televíziók, a hivatalos terjesztők által szabotált kikerüléssel működő újságok kíséreltek meg több, de sokkal inkább kevesebb sikerrel reális tájékoztatást nyújtani, társadalmi szervezést biztosítani. Továbbra is, és mind égetőbben hiányzik az össztársadalmi akcióhoz, ha úgy tetszik mozgósításhoz szükséges információs csatorna.

Fel kell fedeznünk, a jelenben, de az ismert gazdasági problémák miatt a közeljövőben jelentős a sarokba szorított társadalmi alsó- és középosztálybeliek száma, akik megfelelő alternatívát kapva, a kellően megszervezett módon végrehajtott tömegmegmozduláson megjelenve képesek kikényszeríteni a hatalom és a rendszer bukását. Ennek eléréséhez, azonban nem csak tervezés, hanem gyakorlati megvalósítás is szükséges. Meg kell teremteni a lehetőséget a vidéki demonstrálók ingyenes fővárosba jutására -pl.: ingyenes autóbuszjárattal a 19 megyeszékhelyről. Az itt történő események alatt biztosítani kell a szálláslehetőséget, a kommunikációt, és részben az élelmezést. Ki kell nevezni a főbb események irányítóit és azok helyetteseit, és persze mindezek előtt az alternatívákat, az akciótervet érthetően, és mindenki számára elérhetően eljuttatni minden honfitársunkhoz.

E művelet megvalósítása nem egyszerű, és nem olcsó, nem is kockázatmentes, de e nélkül láthatjuk, mi történt, történik országunkban hosszú -évtizedes-, vagy rövid -két-három éves- távon!

Sok minden, amiről a Kossuth téren beszéltünk, és ami akkor még rémálomnak tűnt csupán, ma már a komor valóság. A csőd magától nem visszaforduló folyamat, a parlament nulla színvonalú bohóckodásával csak a helyzetet súlyosbítja, az állampolgárok egy része adós és bérrabszolga, ellehetetlenült nincstelen, vagy a már mind nagyobb méretekben megjelenő szociális maffia áldozata.

2009-ben nem lehet apelláta. A nemzeti oldalnak egyöntetűen, minden energiáját és lehetőségét mozgósítva egyértelműen, meghátrálást immár nem ismerve meg kell tennie a végső lépést, amellyel felszámolja a rendszert, elszámoltatja a fehérgalléros bűnözőket, és helyreállítja a magyar államiságot, annak minden kritériumával. Ennek érdekében le kell küzdeni az előítéleteket -akikben még van- a politikai bűnözők által kitalált megosztásokkal szemben. Meg kell értenünk, hogy nincsenek politikai oldalak, nincs szélsőségesség, nincs semmilyen más érdek, csak a haza és a nemzet érdeke.

Tudjuk, látjuk, tapasztaljuk; a haza az elmúlásba zuhan, mindazokkal akik alkotják, vagyis velünk együtt. Ennek megakadályozása immár nem félelem, meghunyászkodás, vagy kifogáskeresés kérdése, hanem a nemzet végső önvédelme, hazánkkal, utódainkkal, családtagjainkkal, és magunkkal szembeni kötelesség.

Fáber Károly
Rendszerváltó Fórum
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 57 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1074 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1393
  • e Hét: 2880
  • e Hónap: 13991
  • e Év: 167487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.