Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Agapé *Szeretet
  2008-12-07 21:24:10, vasárnap
 
  Evangéliumi Pünkösdi Közösség AGAPÉ GyülekezeteLink



Az AGAPÉ szó jelentése

Az agapé a bibliai szóhasználatban - az eros és a philia szavakkal szembeállítva, melyek jelentése a testi és a baráti szeretet - az isteni szeretetet jelöli.

A Révai lexikon szerint: görög szó, jelentése: szeretet, vendégség. Az első keresztények közös étkezései, melyeket az egyházközséget összekötő szeretet kimutatására és bebizonyítására tartottak, s az úrvacsora ünnepélyével fejeztek be. Kenyér és bor sohasem hiányzott, emellett hús, sajt, tej és méz, s mint a római katakombákban tett ásatások mutatják, hal kerülhetett leggyakrabban az asztalra. Adományokat is gyűjtöttek a bajban vagy nyomorúságban levő testvérgyülekezetek számára.





Dr Gyökössy Endre Link



Emberi kapcsolatok Link


,,Akiben zűrzavar van - zűrzavart hoz létre környezetében. Akiben rend van - rendet teremt maga körül." Popper Péter

,,Amikor nagy célokért küzdesz,el ne feledkezz a kicsi dolgokról;
Amikor messzire tekintesz,vedd észre a lábod mellett nyíló virágokat is! Hegedűs

,,Egy kapcsolat igazi próbája, hogy bár nem értünk egyet, nem eresztjük el egymás kezét."
Alexandra Penney

,,Milyen öröm örömöt okozni! S az emberek mégis milyen ritkán szánják rá magukat." Németh László

,,Aki szeret, az nincs többé egyedül, mert az, akit szeret, mindig jelen van. Aki szeret, az már nem akar többé a saját élete középpontja lenni. Engedi, hogy életének más legyen a központja, és ezt nyereségnek és boldogságnak érzi." Walter Trobisch

,,Az öröm, amin osztozunk, kétszeres öröm. A bánat, amin osztozunk, félbánat." Svéd közmondás

,,Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés."Orosz közmondás

,,Semmi sem ápolja úgy a szépséget, mint a boldogság." Lady Blessington

,,A hosszú és jó életet nem évekkel, hanem élményekkel és megismeréssel mérik."Popper Péter

"Keresd az emberek igazi arcát,és élj magad is úgy,hogy igazi arcodat lássák! " Dosztojevszkij




 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Ne félj! Veled vagyok!
  2008-12-07 17:11:06, vasárnap
 
  ,,Én vagyok a jó pásztor. Ismerem az enyéimet, és engem is ismernek az enyéim."
(Jn. 10:14)


Az isteni pásztor ismeri nyája minden egyes tagját, az egész világon... Az Üdvözítő személyesen ismer minket. Részvétet ébresztenek benne gyengeségeink. Rendelkezik, hogy segítséget kapjunk, valahányszor csak könyörgünk ezért. Oly értékes az Úr előtt minden egyes lélek, mintha egyedüli volna, akiért ő feláldozta az életét. Minden szenvedés megindítja a szívét, minden segélykiáltás a füléhez hatol. Azért jött, hogy mindenkit megmentsen. Ezt kiáltja: Kövess engem!Szentlelke által indítja a szíveket, hogy önzetlen követői sorába lépjenek. Tudja, hogy ki az ellensége, és ugyanígy ismeri az engedelmes lelkeket is. Így szól: Az én juhaim hallják az én szómat és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Gondot visel híven minden egyes lélekről...


Soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadhatja őket az én kezemből (Jn. 10:28).
Az a lélek, aki az Úr Jézus védelme alá helyezi magát, nagyobb érték az ő számára, mint a világ minden gazdagsága. Minden fájdalmat és szenvedést eltűrt a Golgotán azért, hogy akárcsak egyetlen lelket is megmentsen az ő országa számára. Sohasem hagy el egyetlen lelket sem, kivéve, ha az ember hagyja el őt. Krisztus minden kísértésünkben és próbánkban segítőnk, sohasem hagy cserben bennünket.
Mellettünk áll a bűn elleni harcainkban.
Ha a szemünkkel nem is látjuk őt, hit által halljuk a hangját, megnyugtató szavait:


(Jézus élete, A jó pásztor c. fejezetből)





Honlap képekkel Link




 
 
1 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Ébredj fel lant és hárfa
  2008-12-07 16:51:57, vasárnap
 
  Mindenkor és mindenért hála

Hálát adjatok mindenkor mindenért az Istennek és Atyának, a mi Urunk Jézus Krisztusnak nevében!
(Ef 5, 20)

Isten gyermekeire a hálaadás jellemző. Nagyigényű emberek nehezen köszönnek meg valamit. Magától értetődően elfogadják a jót, de elégedetlenek, ha nem kívánságuk vagy elgondolásuk szerint történik valami. A kérő imádság általánosabb. A nyomorúságban olyanok is odafordulnak Istenhez, akik egyébként nem akarnak tudni róla. Hasonlítanak a kilenc bélpokloshoz, akik könyörületért Jézushoz kiáltottak, de a hálaadást már elfelejtették. Ne felejtsd el, mi minden jót tett veled az Úr! Saját cselekedeteinket nem felejtük el, és azt a rosszat sem, amit velünk tettek, azonban könnyen elfelejtjük azokat a bántalmakat, amiket Istennek okoztunk és mindazt a jót, amit Ő ennek ellenére tesz velünk. A hála az egyetlen dolog, amivel Istennek valóban örömet szerezhetünk. Csak ennyit kaphat tőlünk, hiszen mi mindig a megajándékozottak vagyunk.

A hála egyúttal Isten új kegyelmének megtapasztalására is módot nyújt. ,,Aki hálával áldozik, az dicsőít engem, és aki az útra vigyáz, annak mutatom meg Istennek szabadítását" (Zsolt 50, 23). Csodálatos erő rejlik a hálaadásban és dicsőítésben (2 Krón 20, 21-26). Azt is megtapasztalhatjuk, hogy a sötét és gonosz gondolatok eltűnnek, ha elkezdjük dicsérni Őt és hálát adunk neki. A hálátlanság útján megszegényedünk, a hálaadásban mindig gazdagabbak leszünk. - ,,Hálát adjatok mindenkor mindenért!" - csak Jézus Krisztus által lehetséges ez. Csak őáltala ismerhetjük fel a nyomorúságos időkben is az áldásokat. Ezek mind mélyebbre visznek az Atyával és a Fiúval való közösségbe. Az Isten iránti szeretet tüzét a viharok hatalmasan felszíthatják, de a jó napokban sokszor elhal a hálaadás. A veszély pillanatában is elmarad a hála, de utána felismerjük, hogy éppen a fájdalmas tapasztalatok útján nyertünk jó gyümölcsöket. Az örökkévalóságban mindenképpen hálát adunk majd a nehéz időkért. A hála és imádat mennyei foglalatosság, a pokolban csak a tehetetlen düh kiáltása hallatszik. Már most gyakoroljuk szorgalmasan a hálaadást, hogy majd az örökkévalóságban teljes és tiszta harmóniában olvadjunk bele az Istent dicsőítő kórusba. Ha a lelkünket nyomja valami, mondjuk együtt a zsoltáríróval: ,,Ébredj fel lant és hárfa!" Merüljünk el Isten gazdagságában, hogy hálát tudjunk adni neki mindenért.



--------------------------------------------------------------------------------

Carl Eichhorn "Isten muhelyében" c. könyvéből

 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 612 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2594
  • e Hét: 6821
  • e Hónap: 17874
  • e Év: 79175
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.