Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
Interjú Posta Imrével
  2008-12-07 21:28:14, vasárnap
 
  Pörzsölő

2008. december 07. vasárnap, 18:44
FELHÍVÁS !

TÉNYLEG CSAK ERŐS IDEGZETÜEKNEK.AKI MEGAKARJA TUDNI KIK LÖTTEK 2006.OKT.23-ÁN A MAGYAROK KÖZÉ NÉZZE MEG A VIDEÓT. PÖRZSE SÁNDOR BESZÉLGET POSTA IMRÉVEL A KÖZTÁRSASÁGI ŐREZRED VOLT PSZICHOLÓGUSÁVAL. DÖBBENETES INFORMÁCIÓK !!!!


http://www.utolag.com/Porzsolo1207.htm


Továbbította:
Ballán Mária

http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=1 080:poerzsoel&catid=48:toertenelem&Itemid=81
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Rózsadomb géniusza - In Memo
  2008-12-07 21:18:56, vasárnap
 
  A Rózsadomb géniusza - In Memoriam 2004. december 5.

Magyar Sors Online 2008. december 05. péntek



Rongyemberek

2004. december 5. égette hom­lokára a bélyeget. S míg él, eltakarni nem tudja. Eméssze a szégyen, hogy Csonka-Magyarország lakóit arra buzdította, tagadják meg véreiktől a magyar állampolgárságot. Soha, sehol senki ezt el nem vihetné szárazon. Páratlan aljassága visszahull fejére hamarosan. A Rózsadomb és a Kárpátok Géniuszának történetében sok a közös vonás. Nicolae is a Kommunista Ifjúsági Szövetség titkára volt.

Sőt, miniszter is lett, de legalább megvárta, amíg Gheorghiu-Dej pártelnök meghalt, nem puccsolta ki életében az elnöki székből. Cent­ralizált, diktatórikus hatalmat épített ki, kor­látozta a szólás- és sajtószabadságot, elnyomta az ellenzéket. Ellenfeleit a hatalomból kiszorította, Elenát, feleségét és 400 hívét helyezte magas pozícióba. Tömegbázisát elveszítette, csak a Securitate, a román titkosszolgálat tartotta fenn rémuralmát, majd ugyanezek hirtelen népfelkelés keretében buktatták meg. De­cember 25-én az ország gazdasági tönkretételé­ben, nemzetárulásban, népirtásban, éhínség okozásában és falvak elpusztításában találták bűnösnek saját pártjának emberei, s azok is vé­gezték ki.

Ceausescu - országa kilátástalan gazdasági helyzetét figyelmen kívül hagyva - óriási sza­bású építkezésekbe kezdett a fővárosban, hogy Bukarestet saját megalomán ízlése szerint for­málja át: a város központjában egész kerülete­ket dózeroltatott el, hogy helyükbe a diktatúrá­nak kedves szocialista-realista stílusú épülete­ket emeljen. Amíg az ország népe éhezett, Ceausescu egy mesterséges dombon márvány palotát építtetett magának.

A román fővárosra mind a mai napig rányomja bélyegét a diktátor építészeti stílusa, bár az utóbbi években komoly beruházások indultak a város korszerűsítésére.

Miközben semmire sincs pénz, ő, a Rózsadomb Géniusza Budapesten, a Nyugatinál félszázmilliárdért épít új kormánynegyedet. Kórházakat zárat be, iskolákat szüntet meg, üldözi az egyházat, szárnyvonalakat számol fel, tömegével bocsátja el a köztiszt­viselőket, a határőröket, a rendvédelmi dolgozókat, zsarolja a tanárokat, üldözi az or­vosokat, ellehetetleníti a nyugdíjasokat, orvosi ellátás nélkül hagyja a szegényeket, ha­lálra ítéli a magyar gazdákat és a vállalkozókat.

Felesége, Dobrev Klára az első kormányalakításkor a MEH helyettes államtitkára volt, majd szép csendesen az EU-hivatal elnökhelyettese lett.

Cégbirodalma, az Altus és benne saját szelleme, eddig is jelen volt a kormányzatban, il­letve az állami cégek irányítótestületeiben. Az AltuSrPerfekt cégháló nagyjai közül Szil-vásy György, korábban a sporttárca közigazgatási államtitkára, ma kancelláriaminiszter. Gyurcsány hitvese, Dobrev Klára a nemzeti fejlesztési terv elnökhelyettese lett. Anyósa, Apró Piroska a Postabank felügyelőbizottságában és a Budapest Airport Rt. igazgatósági elnöki székében találta magát. A 2006 tavaszi választások után a család részben feladja po­zícióit. A Perfekt Rt.-s indíttatású Tunyogi László a Hungexpo Rt. igazgatósági elnöke -felesége, Agóts Klára a miniszterelnök külügyi tanácsadója. Virág Attila SZDSZ-közeli vállalkozó is beépült Gyurcsány cégérdekeltségeibe, s a Malév felügyelőbizottsági elnöki tisztét is elnyerte. Az Altus-csoport házijogásza, Rákosi Ferenc a Magyar Posta Rt. felügye­lőbizottságába került, a Perfektből kirepült Győrfi István kormánymeghatalmazottként fel­ügyeli az egészségügyi reformot. A rokonok és a barátok továbbra sem panaszkodhatnak.

Konvergenciaprogramnak nevezett őrületével romba dönti az országot. Kiárusít min­dent, nyílt diktatúrát szervez, amely alulról kontrollálhatatlan, mindenhonnan átláthatatlan.

Magyar Fórum
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csobbanás, lopás, szauna: felh
  2008-12-07 19:47:36, vasárnap
 
  Csobbanás, lopás, szauna: felhevült arcok a Fürdőzők Éjszakáján


Máriás Leonárd
2008-12-06 19:56



Egyelőre nem tudni, milyen módszerrel, de kinyitottak öltözőszekrényeket péntek éjszaka a Gellért fürdőben a Fürdők Éjszakáján. Készpénzt, értéktárgyakat, személyes iratokat loptak el a vendégektől, azt még vizsgálják, milyen értékben. A hagyományteremtő módon létrejött rendezvény ettől eltekintve nagy siker volt, a fürdők tömve voltak, bár megfigyelésünk szerint a magyarok kissé idegenül mozognak a fürdőkultúrában.

Kígyózó sorokban álltak az emberek, hogy bejussanak a Gellért, a Rudas és a Széchenyi fürdőbe. 3500 forintért este 10-től hajnali 4-ig bárki ellátogathatott a három fővárosi fürdőbe, sőt ingyenes buszjáratokkal ingázhatott a helyszínek között. A látogatókat a megszokott szolgáltatásokon túl speciális programokkal várták. A projekt az első visszajelzések alapján nagy sikert aratott, bár az erőfeszítéseket némiképpen beárnyékolta a Gellértben történt lopássorozat.

A Gellértben például a nagymedencéből nézhették a Piaf című francia filmet, de élő indiai zenét is lehetett hallgatni a speciálisan erre az alkalomra mindkét nem előtt megnyitott termálfürdőben. A Rudas aulájában DJ-k zenéltek a '60-as, '70-es évek zenei kínálatából, a törökfürdőben pedig hastánccal szórakoztatták a látogatókat. A Széchenyiben a Stúdió 11 zenekar dzsessz és swing zenét játszott.

A Fürdők Éjszakája nem titkoltan hagyományteremtő módon jött létre, nyáron majd a nyitott strandokon lesz a folytatás Szentivánéjkor. A pénteki programsorozat volt egyébként a Vizek Éve záróeseménye.

Tízezer látogatás


Egy élmény volt (Fotó: MTI)
Az emberek többsége közelségük miatt többnyire a Rudast és a Gellértet választotta. Az első visszajelzések nagyon pozitívak, erről tanúskodik az is, hogy megteltek a fürdők. Ötezren vettek karszalagot, ami a három fürdőt együttvéve akár tízezres látogatás is lehetett - mondta el lapunknak Rippel Veronika, a Budapesti Gyógyfürdők Zrt. szóvivője.

Kérdésünkre, miért december 5-ikét választották, és vajon volt-e köze ennek az Aquaworld megnyitásához, a szóvivő azt mondta, az Aquaworldre nem vetélytársként tekintenek, ugyanis az a komplexum a gyógyfürdőktől nagyon eltérő műfajt képvisel, a világon számtalan helyen megtalálható vízi vidámpark kategóriáját. Persze ez az este arról szólt, hogy a Budapest Gyógyfürdői Zrt. szélesebb közönségbázist akar építeni - tette hozzá.

A felhevült arccal bóklászó tömeg láttán megállapítottuk, beváltotta a hozzá fűzött reményeket a Fürdők Éjszakája, ugyanakkor enyhe mellékízt kapott ez az öröm: a Múzeumok Éjszakájához hasonlóan beszabadultunk valahová, ahol feltűnően nem mozgunk otthonosan. A fürdőzői fegyelmezetlenség miatt persze legfeljebb az ott dolgozóknak fájt feje. "Rengetegen vannak. Nem ezek járnak amúgy ide. És vannak ilyen barmok" - mutatott az éppen csobbanó Tarzan-figurára az egyik úszómester.

A fürdőkultúrát illetően sok dolog, ami nyugaton természetesnek számít, a mindennapi élet és az általános kultúra része, nálunk nem magától értetődő sok ember számára. Magyarországon kevesebben tudják, hogyan kell használni a szaunát, a gőzfürdőt, és nem tartják természetesnek a masszázst, mert ezeket a szolgáltatásokat egyrészt ritkábban engedhetik meg maguknak, másrészt kevésbé ismerik, még ha egyébként telne is rá pénzük.

Van rá kereslet

Hozzá kell tenni azonban, van hazai törzsközönsége is ezeknek az intézményeknek, az ismert közéleti szereplők és a hétköznapi emberek egy rétege napi rendszerességgel látogatja a fürdőket. Ezek a vendégek név szerint ismerik egymást, a medencében családias hangulatban elbeszélgetnek az élet dolgairól, nem számít, hogy egyik médiasztár, a másik pedig géplakatos vagy nyugdíjas, feloldódnak a mindennapokban megszokott különbségek.


Beszabadultunk valahová, ahol azért nem mozgunk otthonosan (Fotó: MTI)

Ebből a szempontból van egy egészen magától értetődő fürdőkultúra Budapesten, a tegnapihoz hasonló programok célja pedig az lesz, hogy terjesszék ezt az emberek szélesebb rétegeiben is - mondta el a Budapesti Gyógyfürdők szóvivője.

A Gellért fürdőben történt lopások kapcsán a szóvivő elmondta, ilyen nagy közönség kiszolgálása nem a megszokott működése ezeknek az intézményeknek, másrészt ez volt az első ilyen esemény. A dolgozóknak egy rendkívüli helyzetben kellett helyt állniuk: "Egy fürdőt üzemeltetni nagyon komplex tevékenység. Ezen az éjszakán több száz ember dolgozott, és a legapróbb részletekre is figyelniük kellett, ami tekintve a nagyszámú közönséget, a megszokottnál komolyabb odafigyelést igényelt" - mondta Rippel Veronika (tegyük hozzá: volna).

Mint elmondta, együtt éreznek a károsultakkal és elszomorítja őket, hogy az erőfeszítéseiket beárnyékolta ez az incidens. Az intézmény vezetősége együttműködik a rendőrséggel és reméli, hogy mielőbb elfogják a tetteseket.


http://www.hirszerzo.hu/cikk.csobbanas_lopas_szauna_felhevult_arcok_a_furdozok_ej szakajan.89806.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szabadság diktatúrája
  2008-12-07 19:35:39, vasárnap
 
  A szabadság diktatúrája
2008.11.30. 19:50

2008.11.28. Forrás: www.nemnemsoha.gportal.hu, KANonim írása. "Itt és most a világtörténelem új szakasza kezdődik, és elmondhatjátok, hogy e pillanat részesei voltatok"-summázta véleményét a nagy német költő, Johann Wolfgang Goethe a valmyi csata estéjén, midőn a francia csapatok megállították a porosz haderőket. A csatával egy napon, 1792. szeptember 20-án állította fel a szélsőségesen liberális klikk az első forradalmi törvényszékeket.





A francia forradalommal csúcsra járatott "szabadság, egyenlőség, testvériség" triász, mely tulajdonképpen az ultraliberális forradalmi terror genezise volt, korántsem nyerte el a kortársak tetszését. A neves konzervatív gondolkodó, Edmund Burke, a "konzervativizmus Marxa" például már 1790-ben megjelentette a "Töprengések a francia forradalomról" címet viselő, fanasztikus meglátásokkal teli könyvét. Ebben sine ira et studio (harag és részrehajlás nélkül) illeti kritikával a forradalom előrehaladtával eluralkodó terrort, amint ő fogalmaz, a félelmet (terror) és a borzalmat (horror). Burke elvont követelésnek tekintette már önmagában a demokratizálódásra tett kísérletet is (mint a Szent Szövetség rendszerének egyik emblematikus figurája, Metternich herceg később fogalmazott, "a demokrácia mindig és mindenütt a felbomlás és a rombolás princípiuma, arra alkalmas, hogy az embereket elválassza egymástól, és a társadalmat felbomlassza.") Láthatjuk tehát, hogy a konzervatív gondolkodók a demokráciában a tradíció és a rend eszkalálódását látják, amit már önmagában elvetendő berendezkedésnek tartanak.

Az immáron francia Benjamin Constant "A régiek és a modernek szabadsága" című, 1819-ben megjelent könyve a francia felvilágosodás centrális alakjának totális kritikáját adja. Tudniillik a könyvében Jean-Jacques Rousseau közvetlendemokrácia-koncepcióját állítja pellengérre. A rousseau-i tételezés, a közakaratra hivatkozás veszélyes és helytelen, mert a későbbiekben éppen erre a fogalomra hivatkozva likvidálták a forradalmi terror üzemeltetői emberek ezreit és legitimálták a türranikus állapotokat. A közakarat teóriájával in concreto a saját hatalmi érdekeiket állították középpontba a demokráciára és a közérdekre való hivatkozással, ami a forradalom álságos ideája. Végső soron tehát a demokráciával való visszaélés vezetett a jakobinusok statáriális politikájához.

Hogy megértsük, miként néz ki, amikor a liberalizmus eszméjének totalitárius diktatúrája valósul meg, érdemes segítségül hívni Hahner Péter "A francia forradalom gyilkosai" című írását, mely a Rubicon című folyóirat legújabb, egyébként kiváló büntetőjogtörténeti számában jelent meg. A feldühödött felkelők 1789. július 22-én, alig egy héttel a forradalom kitörése után brutális módon lincselték meg Párizs intendánsát, Louis Bénigne Francois Bertier de Sauvignyt. A hetvennégy éves aggastyánt szabályos pogrom keretei közepette, csalánnal lóbálva, ecetet itatva és mezítláb hajtották Párizsig, majd ott a megvadult tömeg felakasztotta. Ám az igazi non plus ultra csak ekkor következett: levágott fejét lándzsára tűzve mint egy véres kardot cipelték körbe Párizsban, szájába szénát tömve, majd a vejét azzal heccelték, hogy csókolja meg apósa fejét, ezt követően vejének szívét kivágták és a városi tanácsra cipelték.

A francia forradalmi terror Mount Everest-i magasalatokba 1793-1794 során emelkedett. Az egyre radikalizálódó francia közélet szálai ekkorra a szadista Maximilien de Robespierre kezében futottak össze. A forradalmi törvényszék a legújabb kutatások tanúsága szerint 1285 személy haláláért volt felelős, de a forradalmi terror összesen mintegy 40.000 áldozatot követelt. Szélsőliberális történészek a mai napig tiltakoznak, ha a respublika ténykedésével kapcsolatban genocídiumot emlegetnek. Ha a genocídium tényére nem is található közvetlen bizonyíték, arra már annál inkább, hogy Robespierrék szándéka átfogta ennek lehetséges tényállási elemeit: egy Vendéeben harcoló republikánus katonatiszt levélben tudakolta a hatóságoknál, miként lehetne a vizet vagy a levegőt megmérgezni, hogy a "lázadók" kipusztuljanak...

Végezetül nézzük meg, miként aposztrofálta dr. Padányi Viktor az individualizmust: “Jogrendszereink csúcspontja az ember fensége és az emberi élet szentsége (...) ma már nincs szerénység, meghajlás, alázat és jelentéktelenség-tudat (s ha van, azt Freud óta betegségnek tekintik), emberi lények, akiknek szellemi világuk egy-két ezer szó használatán alig terjed túl, akikben a vegetatív léten túlterjedő “szellemi" színvonalat csupán olcsó divatcikkek viselése és primitív szórakozások hajszolása jelenti, akik a világnak alig érnek többet azoknak a fizikai munkaóráknak effektív összértékénél, ami vegetatív szükségleteik kielégítésén felül az emberiség számára pluszként fennmarad, feljogosítva érzik magukat primitív jelentéktelenségük és a semminél alig több fontosságuk számára ugyanazt követelni, ami egykor csak a legnagyobb, legértékesebb és legfontosabb erőfeszítéseknek járt ki. Az utcalány demokratikusan egyenlőnek, emberi méltóságában azonosnak tekinti magát a tisztes és életét másokért elégető családanyával, a tolvaj és szélhámos szemtelenül emberi jogaira hivatkozik az életének mocskát likvidáló hatósági közegekkel szemben, s az izmait áruba bocsátani nem képes fölösleg nem emberséget és szívet kér és köszön meg, ha kap, hanem követel, mintha Istenen kívül bárki is jogszerűen felelős volna életéért és haláláért. Az emberi irgalom, belátás és együttérzés intézményeiből “panem et circenses" lett, amit mint kijáró jogot követelnek egyre többen, s mindezt annak a tulajdonképpen semmitmondó ténynek az alapján, hogy ők ‘emberek'."


Forrás: KANonim - www.nemnemsoha.gportal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Konzum karácsony a Parlament e
  2008-12-07 19:30:29, vasárnap
 
  Konzum karácsony a Parlament előtt
2008-12-07. 10:59


Kedves Kuruc.info!

"Az Ország Karácsonya 2008" - Adventi Meseváros a Kossuth téren elnevezéssel valami szörnyű förmedvényt művelnek a mi pénzünkön a Kossuth téren.

December 6-án a Kossuth téren áthaladva szembesültem azzal, hogy ezek a szerencsétlenek az adófizetők pénzéből "Mikulás-házat" emeltek az ország főterén. Szégyen-gyalázat, hogy a gyermekeink fejébe ilyen cukormázas köntösbe bújtatva próbálják meg beleprogramozni az angolszász, skandináv és szovjet típusú télapó mítoszát! Emellett adventinek nevezni ezt a performanszot, enyhén túlzás.

Magyarországon a hagyomány szerint a Mikulás december 6-án látogatja meg a gyermekeket és a jóknak csokoládét, mogyorót hagy ajándékba, míg a rosszaknak virgácsot. Télapó a magyar hagyományokban nem szerepel! December 24-én az angyal hozza el a karácsonyfát és a Jézuska az ajándékokat.

Így neveltek engem és még sok más keresztény gyereket és nagyon szeretném, ha ez a gyermeki lelket csodaként lenyűgöző mítosz élne tovább az én gyerekeimben is. Nem szeretném, ha a gyermekem egy télapó ölében mondaná el, mit szeretne karácsonyra és nem szeretném, ha a magyar adventi várakozást egy piros ruhás coca-cola télapó (ti. ők találták ki a piros ruhás, nagy, fehér szakállú öregember alakját) helyettesítené!

Még egy dolgot nem értek. A magyar Katolikus Egyház miért nem lép fel ez ellen? Miért hagyják, miért nem kürtölik világgá, hogy nem jó irányba mennek a dolgok? Miért engedik, hogy konzumkarácsonnyá váljon a magyar karácsony?

Békés, áldott karácsonyt kívánok minden magyar embernek!

DrTax

http://kuruc.info/r/20/31739/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Úgy kell a sok baromjának!
  2008-12-07 19:26:53, vasárnap
 
  Ismét átverte nézőit a TV2

2008-12-07 18:49 barikád.hu

Újabb húzással vágta ki a biztosítékot a TV2 a Megasztárt nézői körében. Annak ellenére, hogy egy héten keresztül szavazásra buzdították a rajongókat, a szombat esti adásban a zsűri volt, aki először megmenthetett egy versenyzőt. A teljesen feleslegesnek vélt szavazás hatására olvasóink vérszemet kaptak és fogyasztóvédelemért kiáltanak, a csatorna szóvivője szerint nincs probléma, hiszen a műsort nézik.

Már-már csillapodni látszódtak a Megasztár 4 körüli botrányok: a fiatal kora miatt a közvéleményt igencsak megosztó Tóth Lüszi kiesett, mindenki megnyugodhatott, hogy Britney Spears helyett egyelőre csak Szandit csinál belőle a celebgyár; az SMS szavazások körüli zűrzavarból a TV2 kimagyarázta magát, és Király Viktor apukájának emlegetése is szünetelt pár órácskát. (Micsoda problémák... - a szerk.)

A szombat esti élő adásban történtek viszont újra felhergelték a nézőket. A szolidaritásáról megismert Till Attilára hárult ugyanis a feladat, hogy bejelentse: annak ellenére, hogy a rajongók egy hétig szavazhattak kedvencükre, most kivételesen a zsűri dönt először, és rajtuk múlik, ki lesz a biztos továbbjutó. Így esett, hogy az első eredményhirdetésnél rövid tanakodás után úgy döntöttek, Király Viktort részesül abban a kizárólagos kegyben, hogy énektudását nem a közönséggel ítéltették meg. Újabb szavazás következett, ami után az is kiderült, hogy annak ellenére, hogy nem sokkal azelőtt még Eszenyi Enikő és Fenyő Miklós is Lakatos Krisztiánt szerette volna megasztárnak, ő volt az, akire a legkevesebb szavazat érkezett. Ennek értelmében Fekete Dávid és Király Viktor lesz, akik december 20-án összemérik hangjukat. Olvasóink körében természetesen értetlenséget váltott ki, mi szükség volt a csatorna újabb malőrjére, amikor már így is elveszítették a bizalmat a nézőkkel szemben:

"Kedves Zsűri! Önök jól tudják, hogy miért a Viktor kellett megmenteni. Ugye? Ciki lett volna, ha Ő kiesik. Más megközelítésben: Krisztiánnak hangja és stílusa is van, de nincs szavazó bázisa. Szomorú, hogy egy intelligens viselkedésű, de nem sztárnak született fiatalnak, Krisztiánnak így kellett megszégyenülnie. A zsűri jól tudta, hogy ha Krisztiánt megmenti, akkor Viktor kieshet, hiszen a hangjasincs harmadiknak rettenetes szavazóbázisa van, ezért inkább beáldozták Krisztiánt. Így már értelme sincsen a következő döntőnek. Felesleges Viktort összehasonlítani a hangjasincs musicalénekessel, mert a vak is látja a különbséget. Viktornak nem maradt méltó vetélytársa. Ez Viktornak hatalmas szégyen. Ez már nem verseny lesz. Az nézők SMS-eiért is kár könyörögni, tehát a műsor soha nem látott veszteséges döntővel fog zárulni. Uraim! Friderikusz és Mester Tamás rossz irányba vitte a zsűri döntését. A zsűri nem megmentett, hanem előretolt egy olyan embert, akit érdemtelenül helyezett előtérbe. Ezzel a baklövésével soha meg nem bocsátható hibát követett el! A közönség, és a nézők nem hülyék, és rettenetesen csalódottak. Nehéz lesz ezek után megmagyarázni a történteket. A műsor pont a végén veszítette el a közönség szimpátiáját" - írta egyik kommentelőnk.

"Muszáj volt regiznem, mert mélyen fel vagyok háborodva! Ezt a bundazást amit művel a TV2, ilyen arcátlan módon hülyének nézve az embereket, ez már rég túllepte a jóerzes határát! Miért kell szavazni, hogyha a zsűri dönt? Azért döntött így a zsűri mert nem kapott elég szavazatot Viktor?" - akadt meg a szemünk még egy hozzászóláson.

Magyar Rita, a TV2 szóvivője szerint nincsen ok a felháborodásra, ők egyszerűen azt tartották helyesnek, ha az utolsó előtti részben tényleg olyan jut tovább, akinek szakmai rátermettségére a zsűri is rábólint:

"Az ítészek az elmúlt hetekben is Király Viktor mellé tették le a voksukat. Ők a zsűri, a feladatuk az, hogy véleményt mondjanak és döntsenek a versenyzők továbbjutásáról. Tegnap este is hoztak egy szakmai döntést, a fináléban azonban ilyen szerepük már nem lesz. Ott már minden a nézőkön múlik" - magyarázta, majd azt is hozzátette, hogy szó nincsen hirtelen megváltoztatott stratégiáról, hiszen a műsor kezdete óta az volt a terv, hogy ebben az adásban az ítészek kezébe adják mindhárom versenyző sorsát. Kérdésünkre, hogy megérte-e a feltehetően nem kevés SMS-ből befolyt összegért kockáztatni a csatorna presztizsét, a következő választ kaptuk:

"A Megasztár legendás produkció, ahol a versenyzők számának csökkenésével egyre nagyobb izgalmak, és egyre nagyobb feszültség várható. A nézettségi adatok és a versenyzők körül kialakult rajongói láz is a Tv2-t igazolja. Egyre többen követik nyomon a versenyt, vitatkoznak az eredményen, beszélnek róla internetes fórumokon, a szórakozóhelyeken, a közterületeken. A TV2 presztízsét hogyan csökkenthetné egy ilyen produkció?"

Ennek fényében megpróbáltunk pozitív hozzáfűznivalót keresni a kommentek között, de nem találtunk. Mi több, az egyik olvasónk véleménye szerint nem is szabad annyiban hagyni ezt a dolgot:

"A játékszabály-módosítás meglepő, semmiféle indoka nem volt azon kívül, hogy Viktorkát benn tudják az első körben. Szerintem most lehetne fogyasztóvédelemhez fordulni, mert hiszen ha belegondol az ember: miért is kell egy hétig szavazni, ha az első kört a zsűri dönti el??? Ez egy olyan kilógó lóláb, ami már pofátlanság."

A csatorna szóvivője az esetleges feljelentésre azt a választ adta, hogy természetesen segítik a hatóságok vizsgálatát, ha indokoltnak tartják ezt a hatósági szervek.

barikád kommentár: Természetesen mondhatjuk, hogy vessen magára, aki megrendezett showműsorok SMS szavazásaira költi a pénzét, ám tény, hogy a kereskedelmi televíziók egyre pofátlanabbá válnak, itt lenne az ideje megállítani őket...

Velvet - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Szemlő-hegyi nevelőnő
  2008-12-07 18:26:49, vasárnap
 
  A Szemlő-hegyi nevelőnő



A minap lakókocsis csigatempóban vánszorogtam az egyik gyorsforgalmi úton. Az idő haladt, de a konvoj, amibe belekeveredtem, az nem nagyon. Haldokló természet, egyhangú táj, szürke környék. Hogy oldjam a kínzó magányt, bekapcsoltam a rádiót. Valamelyik kosz-szolgálati kanálisból (talán abból, ahol már nincs Éljen a magyar szabadság, Éljen haza! de van helyette A SZAVAK EREJE) az öregecskedő, mindenhez (szak)értő Dobrev Klára intézett kioktató szózatot a buta pórnéphez.



A szúrós tekintetű hölgy időnként szükségét érzi, hogy megmutassa magát a médiában, és megossza velünk zagyva nézeteit, s női hormonjainak csúcsra járatását. Talán emlékeznek még rá, ő az a reformcukrász, aki feltalálta a sárgarépatortát, az a konvergenciális életművész, aki a gyűrött salátalevélből is képes mutatós oragámit hajtogatni az iskolás gyerekek előtt.



De ő volt az is, aki félelmetes anatómiai és genetikai ismeretei birtokában emlőrákot hajkurászott Pest és Buda között ki tudja hány millióért? És ő az a mintaanya is, aki szerint a gyermeknek nincs jó helye a biztonságos családi fészekben, minél előbb ki kell onnan hajítani. Vissza a gyökerekhez Dobrev, azokat kellett volna kihajítani, akik elbitorolták a Szemlő-hegyi villát, nem a gyereket a családi fészekből!



Nos, ez az emelkedett polihisztor ezúttal arról akarta megvilágosítani amúgy sötét elménket, miért kényszerülünk apró gyermekeinket, a megszüntetett, bezárt bölcsődék, óvodák hiányában naponta társasutazás formájában órákig utaztatni. Szerinte az említett intézmények felszámolásának oka közel sem a fenntartási költségek elvonása, sokkal inkább az anyukák lustasága, kényelmessége, a csöppségek felesleges kényeztetése (etetés, pelenkázás, levegőztetés, stb.), és a munkához történő negatív hozzáállásuk. Úgy tűnik, a nagyasszony nem hallott arról a szomorú tényről, hogy munkahelyek ezrei szűntek és szűnnek meg, és a megmaradt munkahelyek sem szívesen alkalmaznak kisgyermekes anyukákat. Csöppet sem csodálkoznék, ha egy nőegyleti összejövetelen bölcsőhájjal töltött Liberóval kínálnák meg amúgy alaposan, szemtől szembe. Tojás az is, de ma még a Btk. nem rendeli büntetni.



A szocialista relációból importált (a fiatalabbak kedvéért: Apró Antal unokája, azé az Apró Antalé, aki a ,,felszabadulás" utáni idők élet-halál ura, az 56-os forradalmat eltiprók egyike volt) nagyasszony úgy látja, minden bajok forrása kötődésünk az elavult, hagyományos családmodellhez. Lehetséges, hogy a tradicionális magyar gyakorlat (papa, mama, gyerekek) régimódi, de a mai napig nem találtak jobbat. S ha már olyan nagy tudora a családi nevelés metódusainak, alkalmazhatná odahaza. Szűkebb környezetében, és néha talán még a hálószobájában is fel-feltűnik egy túlmozgásos, személyiségzavaros, notórius hazudozó. Ráférne a nevelés például becsületre, tisztességre, őszinteségre és hazaszeretetre.



Nemes feladat! Munkára fel Dobrev Klára!



Egyébként a közelmúltban Csabán járt a nagyasszony, és idősekkel találkozott. Népszerűsíteni jött férje-urát, vagy egyúttal privatizált is valamit? A sajtó-nyilvánosnak meghirdetett rendezvény végül is nem lett sajtó-nyilvános. Már csak az a kérdés, hogy milyen jogcímen hirdeti az igét Dobrev? Kormánytag, kormányszóvivő, vagy mi a nyavalya? Antall Józsefné, Horn Gyuláné és a többiek békén hagyták a polgárokat. Amennyiben Orbán felesége tett volna hasonlót, a cselédsajtó ízekre szedte volna öt gyermekével együtt!



Kérjük ezt a mindenhez értő született feleséget, hagyjon minket békén! Elég nyűg a



Hazának a férje! Mi az hogy! Nagyon is!





Békéscsaba, 2008. december 2.

Sz. I.-F. I.

http://www.sokkaljobb.hu/node/442

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobboldal, hol vagy?
  2008-12-07 18:19:50, vasárnap
 
  "Jobboldal, hol vagy?"

Íme, Márai Sándor: Napló című műve (1943-44, Révai, 1945. 501-503 l.), főként Márai-rajongóknak.

"Ha vége ennek a háborúnak, a feladatok mérhetetlen sora vár ránk: el kell temetni a halottakat, el kell takarítani a romokat, kenyeret kell adni az éhezőknek, valamilyen államfélét kell építeni cserepekből, amit a rablógyilkos horda, melynek nagy része megszökött már, ránk hagyott. De ez a kisebbik feladat. Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a 'jobboldaliság' címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint keresztény magyar ember előjogokkal élhet a világban. Egyszerűen azért, mert 'keresztény magyar úri ember', joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fenn hordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem 'keresztény, magyar', vagy úriember. Tartani a markát, s a keresztény markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidó birtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában."

Majd így folytatja: "S ez a fajta nem tanul. ...szíve mélyén örökre visszasírja a 'jobboldali, keresztény, nemzeti' magyar világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidóvagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. S lehetett 'előkelő közhivatalnok'-nak lenni, és sérthetetlen páncélinggel védett katonatisztnek, s mindezért nem adni semmit, csak becses létezése tényét. Ez a fajta soha nem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."

Érdekes, de a meghatározások többsége, mintha mai felső-újgazdagokra is illene, mintha csak mai gondjaink gyökereire, lényegére világítanának a sorok!

Hát semmi sem változik?

"Isten malmai őrölnek csendesen, / Zeng, zúg a végtelenség / A halál és szerelem"- írta Juhász Gyula csaknem száz esztendeje, és azóta is lépten-nyomon a múltba ütközve tűnődhetünk azon, hogy semmi sem változik, csak a történet szereplői más-más szerepkörben, díszletek között és jelmezben veszik és teszik el zsebükbe süllyesztve a nemzet vagyonát.

Megjegyzendő egyúttal az is, hogy a Márai által említett középosztály ma már csak emlék, mert kiirtották, lehetetlenné tették és döglött oroszlánra nem illik lövöldözni. Meg Esterházy Péter is valahogyan így mondta, ha nem lesz új középosztály nagyon furcsa világ leend itt.

Hát az a világ most éppen "leend".

Az 1994. augusztus 6-i Magyar Hírlap "Jobboldal, hol vagy?" című írásában Szlágyi Ákos idézte akkor Márait, nem véletlenül. Kellett a "jobboldal", hiszen alig múlt negyedév, hogy az úgynevezett baloldal a választásokon túlgyőzte magát, kétharmados többséggel tarolt az MSZP-SZDSZ nevű úthenger, többségük a parlamentben és kormányon csak azt nem tette meg, amit nem akart. Egy nagy bökkenő mégis volt. Túlontúl közel volt még a baloldalinak hazudott előző, csaknem félévszázados diktatúra, és "Ah lágyabb ének kell nekünk!" a demokratikusnak hazudott játékkaszinó kártyaasztala mellé jobboldali, nemzeti kibicek is kellettek. Lehetőleg pedig olyanok, akik voltaképpen liberális-baloldaliak, nemzetköziek és persze: szalonképesek.

No, ezért íródott a cikk.

Ehhez kellett a Márai-féle segédanyag, amely azt hivatott bizonyítani, hogy az, ami igazán nemzeti és jobboldali, az ásatag, sőt szinte egyenlő potenciális gazemberséggel. Ugyanakkor elképzelhető egy olyan jobboldal is, ami kényük, kedvük szerint megfelelő, talán liberális lehet(?) és ezzel a külföld felé is fenntartható a "demokrácia" látszata. De van még egy baj: "...a liberalizmus nálunk mindmáig a baloldalhoz sodródik." Ugyanakkor az úgynevezett rendszerváltás küszöbén a liberósok voltak a meghaladni kívánó baloldali diktatúra legádázabb ellenfelei! Majd így folytatja: "...ha pedig egy liberális identitású párt jobboldaliként akarja magát elfogadtatni, vagy hitelesíteni, akkor tüstént magára aggatja a 'nemzeti' jelzőt, vagyis átveszi a rendies jobboldal kirekesztő önmeghatározását, amely...az állampolgárokat - méltókra és méltatlanokra, 'magyar' magyarokra és 'nem magyar' magyarokra osztja...".(Ez akarná ma a Fidesz? Aligha. Mi több: az sem világos, hogy mit akar.)

A cikk írója szerint: az, amelynek során csak az fogadható el, ami "magyar", a modernitás, és a politikai demokrácia tagadása..."

(Na, ha ezt behelyettesítette volna "magyar" helyett bármelyik európai nemzet megnevezésére, például "szlovák"-ra! Azóta sem tehette volna ki a lábát az országból...)

"Ahol magyar ellenzéket követelnek a magyarnak...,ott igazából azt követelik...,hogy a "magyar", a magyarok diktatúrája legyen Az idézetet szószerint kellene megjegyezni, mert a szó-magvak elhintettek, és az eredményt folyamatosan szüreteljük: Magyarországon ma a magyarnak lehet nem-magyar, tehát akár magyarellenes ellenzéke is? Ez voltaképpen azt jelentheti: a politikai váltógazdálkodásban akár az uralmon lévő párt(ok) és a kormány is lehet magyarellenes?

Miként azt tapasztaljuk "leend", jelen időnkben nap, mint nap.

Wéber Tünde
Nemzeti Hírháló
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi vajon mennyit látunk ebből?
  2008-12-07 18:18:10, vasárnap
 
  Legalább 13 milliárdot hozott a szén-dioxid-kvóták eladása - Mi vajon mennyit látunk ebből?
2008-12-07. 15:58

13 milliárd forintot, de akár ennek dupláját is kasszírozhatta a Gyurcsány-kormány a szén-dioxid-kvóták áruba bocsátása óta. Magyarország szeptemberben 2 millió egységet adott el Belgiumnak, novemberben pedig 6 milliót Spanyolországnak. Gyurcsány személyesen is érintett az eladásban a Motimon keresztül.



Az árakat a magyar kormány nem közölte, a Gyurcsány-kabinet ugyanis még idén további kvótákat értékesítene. Szlovákia egy hasonló üzlet alkalmával 6 eurót kapott 1 egységért. A karbonpiac legfőbb információs forrásának tekinthető brit Point Carbon intézet szerint Magyarország szeptemberben 14-15 euróért kínált 1 egységnyi kvótát. Az Európai Unió azonban újraosztaná a kvótákat, mégpedig a régi tagállamok számára előnyösebb 2005-ös adatokat figyelembe véve. Gyurcsány Ferenc a kelet-közép-európai országok és a soros uniós elnök gdanski találkozóján tisztességtelennek nevezte a tervet.
Elismerték, hogy magasabb keretet kapott a Motim

Gyurcsány Ferenc egyébként az érdekeltségi körébe tartozó Motim Rt.-n keresztül személyesen is érdekelt a szén-dioxid-kvóták leosztásában. A magyar kormány 2005-től 2007-ig 213 létesítmény között mintegy 31 milliárd tonnának megfelelő kvóta-mennyiséget osztott ki. Nemrég a parlamentben a környezetvédelmi miniszter, Szabó Imre is elismerte, hogy a Motim Rt. az indokoltnál magasabb keretet kapott. Elmondása szerint azért, mert a hazai cégek kvótáit - hitelesített adatok hiányában - a múltbéli termelési adatok alapján határozták meg. A fölösleges kvóta-mennyiséget a cégek szabadon értékesíthették. A Motimnak sajtóhírek szerint 80 millió forintos bevétele volt ebből.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Helsingin Sanomat a Népszabads
  2008-12-07 18:06:54, vasárnap
 
  Helsingin Sanomat a Népszabadság nyomdokain
2008-12-07. 16:49


A Helsingin Sanomat által készített és a finn Függetlenség Napja (december 6.) előtt néhány nappal közzétett felmérés szerint a finnek a lap enyhén szólva is pártosan feltett kérdése ellenére is hatalmas többséggel ellenzik, hogy országukat a Nato-hoz csatolják. A (Népszabadsággal szoros kapcsolatban álló, s azt a valós tények elferdítésében is szinte már megszégyenítő) finn napilap közvéleménykutatói által feltett kérdés szószerinti fordításban így hangzott:

,,A Nato-ban jelenleg 26, az EU-ban pedig 27 tagország van. Az EU-tagországok közül 21 tagja a Nato-nak is. Mi az Ön véleménye, csatlakoznia kellene-e Finnországnak a Nato-hoz vagy nem?"

Az eredményt az alábbi megszövegezésben jelentette meg a legnagyobb példányszámú napilap: ,,A csütörtökön ismertetett eredmények szerint a finnek 28 %-a akarja, hogy Finnország csatlakozzon a Nato-hoz. Tavaly a csatlakozást 26 % akarta. Azoknak a száma azonban, akik ellenzik a Nato-csatlakozást, kilenc százalékkal csökkent. A dönteni nem tudók számaránya emelkedett, vagyis a finnek kezdik a dolgokat távolról szemlélni. A férfiak harmadrésze, 31 %-a, a nőknek pedig egynegyede, 25 %-a van a Nato-csatlakozás pártján." Azt, hogy a felmérés szerint a finneknek végül is konkrétan hány százaléka ellenzi a Nato-csatlakozást, a Helsingin Sanomat idézett cikkéből nem lehetett megtudnunk, ehhez egy másik laphoz, az Uusi Suomi című jobboldali honlaphoz kellett fordulnunk. Innen tudtuk meg, hogy a Nato-t a finnek 60 %-a ellenzi.

Kádár György

A Jobbik finnországi szakértője

http://www.hs.fi
http://www.uusisuomi.fi


http://kuruc.info/r/1/31755/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1074 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1546
  • e Hét: 4648
  • e Hónap: 15759
  • e Év: 169255
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.