Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Háló
  2008-07-31 19:14:35, csütörtök
 
  Egy hete töprengek a tévés műsorom címén, s ma úgy gondolom, hogy a kulturális magazin címe Háló lesz. Most már megtervezheti a grafikus a bejelentkező klippet.
Karcos, véleményformáló műsort gondolok. A minden jó, és hátha, meg nem mondjuk ki, hogy vacak korszakomnak vége.
A heti egy óra felét tennék ki a magyaróvári dolgok, a többi régió. Lesz benne erkölcs, nyelvészkedés, hova ne menjük, álprogramok és értékek stb.
Nem semleges műsorban gondolkodok, hanem rám épülőre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holnap vezetés, Németország
  2008-07-31 18:21:11, csütörtök
 
  Mától óvodaszünet van Köschingben, ezért kiviszem a nagymamát két hétre. Ma reggel átlőttem a Mosonvármegye agusztusi számát eftépén Győrbe, bevásároltunk, szedtem ribizlit a picikémnek, cukkinit, hagymát, kukoricát. Jól fölpakolva megyünk.
Szervezem az egyesületet, tervezem a folyóirat borítóját, szervezem a kéziratokat, és mégis nyugtalan és elégedetlen vagyok magammal. Tervszerűbben kell rendeznem a dolgokat.
Meleg van, izzasztó meleg.
Szombaton maradok Köschingben, bemegyünk Ingoldtadtba, délután uszodába gondoltam. A szomszéd faluban van egy modern élményfürdő. Teljesen automatizált, be kell dobni a két és fél eurót, s ezért másfél óra jár. Ennyit szoktunk. Egész napra egy főre hét euró. Én a dampfbadot szeretem, ez gőzfürdő, jó kámforos , párás levegővel. Kijön az emberből minden.
Vasárnap reggel visszajövök. Oda-vissza 1300 km az egész. AZ idén most megyek nyolcadszor.
Nem csoda, hogy a fél éves autómban 30 ezer kilométer van.
MArci marad, kell egy férfi a házba.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Házassági évforduló
  2008-07-30 06:27:20, szerda
 
  A harmancadikat nem feledtem el. Este peszgőt bontottunk, rántott csirke, beszélgetés. Egyébként is szép nap volt a tegnapi. Reggel a polgármestrer úrnál voltam, majd kilenc után mindhárman elmentünk édesapámhoz. A már megszokott út, Andau, Tadten, Pomogy, Kópháza. Bementünk a temetőbe, meglátogattuk a húgomat, délután fél négyre értünk haza.
Egész nap édesanyám járt a fejelmben, most lesz két éve, hogy meghalt.
Egy kicsit javítgattam az újságot is, küldtem a meghívókat az augusztusi találkozóra.
Felhívott Deák Ernő, pénteken Németországba menet megállok a Schwedenplatzon a Bécsi Naplókért. Görföl is keresett Pozsonyból, úgy látszik tényleg szervezi a szepességi utat. Augusztus 20-22én megyünk oda. Régi álmom teljesül.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Ábrahámhegy
  2008-07-27 21:16:26, vasárnap
 
  Tegnap Tuba Laciékhoz mentünk Ábrahámhegyre. Pápán keresztül, s Tapolcán. Így sem rövid az út, de nem volt nagy forgalom. Jól éreztem magamat, sokat ettünk, nevettünk, s jó nagyot sétáltunk. Este kilenc után értünk haza. Egyetértett az egyesületi dolgokkal, s megbíztam a magyaróvári temető történetének megírásával az Ellenszél első számába. Már írt erről egy rövid dolgozatot, most ezt kell felfrissíteni, Tamás meg lefotóz néhány régi sírt.
Ma a kerttel foglalkoztam kicsit, főztünk, s egy jót aludtam ebéd után.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vacak egy nap
  2008-07-25 07:57:52, péntek
 
  Szeretem az esőt, de ami az elmúlt két napban volt, azt nem. Be is lehetett volna fűteni. Az őrjöngő szélvihar jól megtépázta a fóliát. Igaz errefele mindig szeles az idő, de az idén a fél év nagy részében orkán erejű szél tombolt.
Nem is csináltam szinte semmit. Bementem délután az LRD tévébe, megbeszéltük, hogy szeptembertől heti egy órát készítek műsort. Kulturális magazint. Volt valaha évekid Mozaik néven egy műsorom, ezt abbahagytuk egy-két éve. Címet kell keresni neki.
Decembertől Ellenszél címmel egy kulturális, irodalmi, művészeti folyóiratot indítunk A/4-es méretben, 3 ív terjedelemben. Negyedévente jelenik majd meg. De ehhez sok minden kapcsolódik még, amiről nem akarok beszámolni. Korai.
Görföl Jenék jönnek délre beszélgetésre Pozsonyból, ő kell a folyóirathoz nekem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretem az esőt
  2008-07-23 07:32:19, szerda
 
  Esőre ébredtünk. Szeretem az esőt, nincs por, a növények fölágaskodnak, hogy rendesen érje őket Isten öntözése. Persze egy kicsit melegebb lehetne. Tíz persze bekapcsoltuk a gázt, jól esik a meleg.
Aztán rögtön a gép elé ülök, frissítem a Mosonvármegye honlapját, fürdök, reggeli.
Begépeltem minden írást a Bécsi Naplónak, s megírtam a címlapcikket is Ünnepre szomjazunk címmel.
Reggeli, majd Somorja (az odaáti, a Duna fölötti). Hét kilométer légvonalban, de határ csak Rajkánál. Kellene egy dunai híd nekem ide szemközt: Kiliti és Somorja között.
Az augusztusi összejövetelt beszéljük meg, és persze minden egyebet.
Reggel már az új Mosonvármegyét is készítgettem, néhány írás hiányzik még. A jövő hét végén lövőm át Győrbe, s 7-én jelenik meg. Látható, hogy kissé előbbre hoztam a megjelenést. Ennek oka van, de még hadititok.
Somorján ebédelünk barátainkkal, s vitatkozhatunk, elmondhatják, hogy mit csináltam rosszul az elmúlt időben, letolhatnak.
Ez így van rendben. De amikor kirúgtak a műv. házból, másnap Nagyjózsi itt volt. HOgy ne legyek egyedül.
Ez nem sok "embernél" volt természetes.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Debrecen-Jászapáti
  2008-07-20 18:09:40, vasárnap
 
  Nem akartam előre megírni, hogy nem leszünk idehaza egy hétig, azt mondták nem tanácsos. Hát igen, "javul" a világ.
Kedden visszajöttek a német rokonok (feleségem és a fiam már vasárnap Debrecenbe utazott a nővéremhez), s én főztem nekik, aludtak egyet, s szerdán búcsút vettünk egymástól. Én összepakoltam, és 10 órakor már az autópályán voltam. Korán Debrecenbe értem, ki is mentünk a Civis Korzóra, de program nem volt, a hét végén meg már Jászapátin voltunk. Szép város Debrecen, de ott is "trendi" a falak bepiszkítása. Ez szerintem bűncselekmény, s persze ronda is.
Nagyon tetszett az új piac, vettünk is két csirkét. Az egyik az asszony szerint galamb, de ő egy kicsit már elkényelmesedett.
Pénteken reggel Jászapátira utaztunk, feleségem nővére él ott. Igazán ráférne kormányunkra, hogy egy tanulmányutat tegyen az ilyen falvakban. Szerintem simán le lehetnek forgatni egy indiai nyomornegyedben játszó filmet itt, rengeted a lődörgő cigány, lepukkant a falu, az ötvenes évek képe tárul az ember elé. Igaz, akkor volt remény. Most nincs.
Hazafelé persze a főváros sem tűnt sokkal szebbnek, iszonyan lerohadt állapotban van. Persze szellemileg is lepusztult.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szeszélyes évszak
  2008-07-17 18:32:37, csütörtök
 
  az őszből a nyárba, majd megint a nyárból az őszbe érkeztem. Szeszélyes évszak az idén a nyár. És esős. Ez utóbbi jó, buja minden: lassan visszaveszi a kert azt, ami jár neki.
Elképzelem, hogy öregen már nem tudjuk védeni a területünket, olyan lesz minden, mint gyermekkorom kertje, világa: mindent visszafoglalt az erdő a balfi állomás körül. A kis házat is elkezdte megenni.
Neki van ideje, nekünk nincsen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pravda
  2008-07-15 05:42:22, kedd
 
  Úgy hallottam, hogy a pozsonyi Pravda a Kisalföldet is tulajdonló üzletcsoport kezébe került. S a felügyelőbizottságba "magyarok" is kerültek. S az újság magyarellenes hangvételét kissé át kell szerelniük az ottani újságíróknak.
A pénz nem ismer nacionalizmust, ha nem érdeke, hogy ismerjen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tóásó Gyula harcsát fog
  2008-07-14 19:50:45, hétfő
 
  Gondolja ő. Az előbb hívott, hazamenekült a Balatonról, hogy itthon fagyjon meg. Azt mondta, hogy Ásványrárón caplat nyakig érő gumicsizmában, mert harcsát akar fogni. (Szócikk: lásd bakot lő!) Meg, hogy 10 után felhív, hogy menjek át borozni.
Megölöm, ha felhív. Én akkor már alszom.
Irígylem azokat, akik egy bot végén üldögélnek, s nézik a vizet. Hal sehol, de legalább hideg van, minden nedves. Gyula is a perverzek közé tartozik, lehet, hogy ezért szeretem. Meg jász persze, azok aztán nagyon nehezen elviselhetők. A feleségem is jász.
A múltkor arra panaszkodott, hogy a sok költözés közben elveszett két arany gyűrűje. Szerintem a gyűrűk nem vesznek el, csak másoké lesznek.
Egyébként jó fej. Ezt persze sokan nem értik, azt, hogy az emebereket (a javát persze, azok meg jórészt a föld alatt vannak) nem kellene, hogy megosszon a politika. Gyuszi a möszöpö frakciót vezeti egy közeli kisvárosban (hirtelen nem jut eszembe a neve), nem is biztos, hogy mindenben egyet értünk. Sőt. Úgy ismertük meg egymást két évtizede, hogy eleve nem értettünk egyet.
Sopronban él Sass László barátom, aki az ottani fidesz frakciót vezeti. Én csak néhány éve tudom ezt, és elcsodálkoztam rajta, hogy a húsz év alatt ez még nem került szóba köztünk. pedig szeretjük egymást, meg mindketten magyar szakosok vagyunk.
Nagy Pistát is szeretem, ő meg itteni ( megint az a fránya közeli kisváros) fideszes, meg alpolgármester, meg aztán kicsit nagyon tehet róla, hogy ...
Akkor lehet, hogy a harcsa az igazi.
Abba kéne hagyni ezt a blogot, mert egy ilyen holdlakó, mint én vagyok nem sorolható sehova, s félő, hogy fertőző.Bár én 1989 óta írok naplót.
Úgyhogy meg vagytok örökítve.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 255 db bejegyzés
Összes: 3561 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 378
  • e Hónap: 2385
  • e Év: 47358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.