Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Az újjáépítés első éve
  2009-01-01 21:10:46, csütörtök
 
 

Bolvaáry Lajos 2009. január 1. 05:26

Az újjáépítés első éve




Miután "az utolsó töltényig küzdeni fog" a hatalom megőrzéséért, 2010-ig valószínűleg kormányon marad - jövendölte egy vezető politológus a Nagy Igazmondóra utalva. A 2006 tavaszi balatoni igazságbeszéd óta hideg polgárháború zajlik hazánkban.

A végtelenségig azonban nem folytatódhat. Valószínűleg már 2009-ben megkezdheti hazánk az újjáépítést.

Helyzetünk rosszabb, mint a II. világháború után volt, noha akkor is katasztrofálisnak mutatkozott. A Szövetséges Ellenőrzi Bizottság, a SZEB cinikusan nézte, hogy a nagy SZU miként rágja szét országunkat. Ma agyonhallgatják a tényt: még az USA is jóvátételt követelt tőlünk. És fizettünk is neki. Mint ahogy a szomszédos ,,győzteseknek" is.

Mégis, mintegy két év után a költségvetési egyensúly kialakult. Nem kerültünk - akkor még - adósságspirálba. A népességszám növekedőben volt. A terror és a hazugságáradat ellenére demokratikus kormányt választott az ország.

Ma mindennek éppen az ellenkezőjét mondhatjuk el.

A költségvetési egyensúlyhoz közeli állapot úgy alakul ki, hogy a kasszakulcs birtokosai feszt zárják be a kórházakat, az iskolákat, zsugorítják a rendőrséget, rombolják a művelődést.

Kilátástalannak tűnő adósságspirálban kapálódzunk: újabb tetemes hitelt vett föl a hazugságtestület.

A népességszám csökken, sőt vészjósló belső aránytalanság is mutatkozik a demográfiai folyamatokban.

A terror és hazugságáradat majd' felülmúlja a - recski tábort is működtető - Rákosi-korszakét.

Az elképesztő manipulációk - és feltételezett a választási csalások - révén antidemokratikus csoportokat juttatott közhatalomba a lakosság.

Mégis, részben talán épp ezért, a junta - ha nem is végnapjait - véghónapjait éli.

Számítanunk kell rá, hogy még a most beköszöntő új esztendőben, a remélhetőleg minél kevesebb áldozatot - anyagi, vagyoni áldozatot - követelő összeomlás után hozzá kell kezdenünk az ország újjáépítéséhez.

Az újjáépítésnek részben állomása, részben feltétele, hogy négy politikust erkölcsileg ép ítélő testület elé kell állítani azért, hogy az európai jogállam feltételei között tisztázhassák: mi a felelősségük az összeomlásban.

Elsőként azt a két politikust kell a jogállamiság körülményei közé helyezni, akik a 2002-es, vitatott tisztaságú választás után a nagy osztogatással megingatták az állam pénzügyi egyensúlyát. Egy volt titkosrendőrt és egy Nagy Adócsökkentőt.

Másodikként annak a két politikusnak kell megadni szerepük tisztázásának lehetőségét, akik 2004 után léptek frontvonalba, s mindketten becsapták választóikat, bepiszkítva ezzel a III. köztársaság eszméjét. A Nagy Igazmondót és a Nagy Dübörgőt.

A demokrácia megtisztítása után - részben azzal egyidejűleg - a konkrét újjáépítést is el kell kezdeni. Ehhez a - remélhetőleg már asztalfiókban lévő - beruházási programok indítása mellett divatos tennivalók állnak előttünk. Állítsuk helyre a versenysemlegességet, alakítsunk ki piaci körülményeket, teremtsünk meg a vagyonbiztonságot.

Mindez a kapitalista gazdaság működésének alapfeltétele.

A demokrácia megtisztítása és a piacgazdaság nekilendítése után is több esztendős küzdelem vár a társadalomra, hogy a hat-hétéves országrombolás után élhetővé tegye a köztársaságot, visszafordíthatatlanná a demokráciát, megingathatatlanná a jogállamot.

http://www.gondola.hu/cikkek/62867
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csökken az Európába irányuló o
  2009-01-01 21:06:00, csütörtök
 
  MTI 2009. január 1. 18:03

Csökken az Európába irányuló orosz gázszállítás





Ukrajna napi 21 millió köbméterrel csökkenti az Európába irányuló orosz földgázszállításokat, jelentette be az ukrán NAK Naftogas vezetője Oleg Dubina, az Interfax Ukrajna sajtótájékoztatóján csütörtökön este. Ez részben érintheti a magyar szállításokat is - tájékoztatta Molnár Csaba energia ügyekért felelős miniszter az MTI-t. A szállítások csökkentése jelenleg nem érzékelhető a magyarországi szállításokban, sem a mennyiség, sem a nyomás nem csökkent a hír bejelentését követően - tette hozzá a miniszter. Ehhez hozzáfűzte a délután sajtótájékoztatóra utalva, hogy a helyzet percről-percre változik. Oleg Dubina közlése szerint elmozdulás tapasztalható az ukrán-orosz tárgyalásokon, hiszen a bejelentéssel egyidőben Ukrajna kompromisszumus javaslattal állt elő: kész ezer köbméterendként 235 dolláros árat adni az orosz földgázért. Jelenleg ülésezik Budapesten a Földgázellátási Krizísbizottság.

http://www.gondola.hu/hirek/87310
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
még mindig szakadék szélén az
  2009-01-01 20:45:20, csütörtök
 
  Gazdaság Járai: még mindig szakadék szélén az ország
2009. január 1. 20:28:10

Járai Zsigmond, az Orbán-kormány pénzügyminisztere a közelmúltban Kecskeméten járt. A Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, a Nemzetközi Valutaalap magyar kormányzója ezúttal a CIG Közép-európai Biztosító Zrt. felügyelőbizottsági elnökeként tartott előadást városunkban, de válaszolt a Kecskeméti Lapok kérdéseire is.

- Kormányváltás esetén, ha ön segíthetné az ország gazdasági fellendülését, melyek lennének a legfontosabb intézkedései?

- Az adók csökkentése, az adórendszer átalakítása, egyszerűsítése mindenképpen az első teendőim között lenne - mondta Járai Zsigmond. - Adót azonban csak akkor lehet csökkenteni, ha előbb mérsékeljük a költségvetési kiadásokat. Az első, egyszerű lépések között lenne a parlament, a minisztériumok, az állami tisztviselők létszámának felére csökkentése. Kisebb, olcsóbb és kevesebb autót a kellene használjanak a közintézmények. A takarékoskodást mindenkinek saját magán kell kezdenie, ez alól nem kivétel az állam, illetve a kormány sem. Szükséges lenne az adminisztráció, a bürokrácia csökkentése, a korrupció ellenes törvények elfogadása, az olcsóbb Metró, az olcsóbb autópályák építése, az Európai Unióból érkező pénzek gazdaságba való átirányítása is.

A legfontosabb, hogy minél több pénz maradjon a gazdaságban, amely így több munkahelyet tud teremteni. Akkor többen fognak majd adót fizetni, és így az adóbevételek a csökkentés ellenére is növekedhetnek. - Mennyi esélyt lát arra, hogy a 2010-es választások előtt mindez megvalósuljon?

- A mostani kormány nem fog hozzákezdeni ilyen lépésekhez. Sajnos ilyen szempontból a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió kisegítő hitele, amely megmentett minket a szakadékból, még rosszul is jött. Magyarország ugyan nem került egy mély válságba, de a hitel elodázta ezeknek a lépéseknek a szükségességét, és sokak számára úgy tűnhet, hogy ezek nélkül is túlélhetjük a gazdasági válságot. Tartok tőle, hogy fél- vagy egy év múlva visszakerülhetünk a krízis mélypontjára.

A mostani kormányzat akkor mégis rákényszerülne az ésszerűbb lépésekre. Kevés esélyt látok arra, hogy ezt meg is teszi. Gyurcsányék célja véleményem szerint nem más, mint hogy nagyobb változtatások nélkül jussanak el a 2010-es választásokig, utána pedig oldja meg a problémát a következő kormány.

- Mi a helyzet véleménye szerint az euró mielőbbi bevezetésének lehetőségével?

- Ennek esélye belátható időn belül egyenlő a nullával. Veres János pénzügyminisztert egyébként éppen a napokban választotta Európa egyik legrosszabb pénzügyminiszterének a Financial Times című, tekintélyes szaklap. Ebből a magam részéről az ,,egyik" kifejezést nem értem. Ettől függetlenül az a meggyőződésem, hogy távolabb vagyunk az euró bevezetésének lehetőségétől, mint uniós tagságunk kezdete óta bármikor, ehhez ugyanis négy év kell egy jó gazdaságpolitika elkezdését követően. Ez utóbbi optimális esetben holnap lenne, reálisan tekintve 2010-ben lesz.

Sipiczki Sándor

Forrás: kecskemetilapok.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas István - Sajtófigyelő
  2009-01-01 20:40:53, csütörtök
 
  Lovas István - Sajtófigyelő
2008. december 30. 15:15:08


INDEPENDENT independent.co.uk



Robert Fisk, a független brit lap világhírű közel-keleti tudósítója két cikkben foglalkozik a gázai mészárlással. Az egyikben arról ír, hogy nagyon könnyű ,,leszelni" a palesztinok történelmét, amelynek eredményeként, csak a mát nézve, azonnal hamis képet kapunk. Ha nem ezt tesszük, akkor például kiderül, hogy ma a Gázai-övezetben élő palesztinok nagy része 1948-ban menekült oda az izraeli etnikai tisztogatások elől azon Aszkalaanból, amelyet most Asdodnak hívnak és amelyet kétségbeesett ellenállásukban a ,,gázai pöcegödörbe" kényszerített palesztinok lőnek. Fisk cikkében idézi Cipi Livni izraeli külügyminiszter azon kijelentését, amely szerint - utalva a palesztin civil áldozatokra - ,,olykor a civilek is árat fizetnek". Ezt az érvet persze nem használná, ,,ha az áldozatok a másik oldalon lennének". Mint ahogyan az American Enteprise Institute(neokon) agytröszt - ,,amely papagájként ismétli az izraeli érveket" - sem használná azt az érvet, hogy ,,nincs értelme az áldozatok számával játszani", ha az áldozatok izraeliek lennének. Fisk másik cikkében (A vezetők hazudnak, a polgárok meghalnak és a történelem tanulságait figyelmen kívül hagyják) Madeleine Albright volt amerikai külügyminisztert idézi, aki egyszer kijelentette: ,,Izrael tartják ostrom alatt". ,,Mintha palesztin tankok lennének Tel-Aviv utcáin", reflektál Fisk. Miután kifejti, népszerűsége megerősítése szempontjából mind az izraeli kormánynak, mind a Hamasznak jól jön az izraeli mészárlás, cikkét ezzel a mondattal zárja: ,,Valahol keleten - egy barlangban? pincében? hegyoldalon? - egy jól ismert, turbános ember mosolyog".



*****új



Egy gázai mecsetet ért izraeli légitámadás során az imaház melletti épületben egy szobában alvó öt palesztin lánytestvér vesztette életét.



*****új



A lap vezető politikai karikatúráján Barack Obama kíván a világnak boldog új évet, miközben a nyomorult állapotban, két kuka között a földön fekvő földgolyó utolsó erejével visszainteget neki.




Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cionisták ellopták „Iz
  2009-01-01 20:37:36, csütörtök
 
  A cionisták ellopták ,,Izrael" nevét A judaizmus nem egyenlő a cionizmussal, és ezt hangsúlyozzák is a "judaisták".
2009. január 1. 17:12:14

Képek a zsidók tüntetéséről, amit Izrael és a cionisták ellen tartottak.(Beszédesek a transzparensek)

Előszó: Neturei Karta

A Neturei Karta (Jeruzsálem Barátai) egy orthodox zsidó csoport, amely a következőket vallja: "Mielőtt a Mindenható nekünk adta a Szent Földet 3260 évvel ezelőtt, a következő feltételeket szabta: Ha megtartjuk a Tórát (Zsidó vallási törvényt), a föld a miénk, ha nem, akkor száműz minket. Népünk vétett az isteni törvények ellen, és kiűzettünk a földről...A cionisták eltulajdonították az ,,Izrael" nevet és nincs semmilyen jogalapjuk a zsidó emberek nevében beszélni."




Yisroel Dovid Weiss rabbi, a Neturei Karta International szóvivője, az alábbi nyilatkozatot tette közzé az iráni elnök, Mahmoud Ahmadinejad érkezésének estéjén:

"Különös megtiszteltetés volt számunkra, hogy több alkalommal is találkozhattunk Ahmadinejad elnökkel és más iráni vezetőkkel az elmúlt időkben. Továbbá megadatott számunkra az a lehetőség, hogy különféle okok folytán látogatást tehettünk Iránban. Az iráni vezetőkkel történt minden egyes találkozás alkalmával kihangsúlyoztuk, hogy a média hisztériakeltésével és néhány félreinformált zsidóval ellentétben, az iráni népet és vezetőiket barátságos és tiszteletteljes embereknek ismertük meg.

"Hasonlóan, noha mi, mint zsidók nem politizálunk (a zsidó törvényeknek megfelelően, vagyis a zsidók hűséges állampolgárai kell hogy legyenek annak az országnak ahol élnek), az iráni elnököt egy mélyen vallásos embernek ismertük meg, aki elkötelezett egy békés világ iránt, amelynek alapja a kölcsönös tisztelet, méltányosság és párbeszéd."

"A Judaizmus a békét keresi. Sajnos, ma van egynéhány zsidó, akik az alig egy évszázados Cionista eszme hatása alatt álnak, akik úgy gondolják, hogy a megfelelő zsidó válasz az ellenségek felé - legyenek azok valósak vagy csak a fantázia szüleményei - csakis a támadás lehet, és ezért erőszakra uszítanak és sajnálatos módon más nemzeteket is megpróbálnak a háború útjára terelni"

"Nagyon szomorú hogy valójában csak egy páran próbáltak az iráni elnökkel leülni beszélgetni vagy megismerni az Iránban élő zsidók valódi véleményét, akik nem csak békében élnek az iráni nemzettel hanem hitüket is szabadon gyakorolhatják. Megismertük ezt az embert, aki ez alkalommal újra bebizonyította, hogy neki őszinte érdeke az Iránban élő zsidó közösség jóléte és mélyen tiszteli a világ zsidóságát és hitüket, a Tórát. A cionista próbálkozás, vagyis hogy szociálisan elszigetelni ezt az embert és népét teljességgel erkölcstelen és végzetes hiba."

"A cionizmus ellentétes a Tóra tanításaival. Ez előírja, hogy létrehozzuk saját felsőbbrendű életterünket, amely határozottan tiltott az Isten által elrendelt száműzetés miatt. Ez a cionista ideológia vezet a nemzetek elleni agresszióhoz és ölt testet ,,Izrael" Állam létében. Ez az Állam folyamatos elnyomás alatt tart más embereket a Judaizmusra és az össz-zsidóságra hivatkozva. Ez a mozgalom erősíti a zsidók elleni gyűlöletet a világ minden táján. Mahmoud Ahmadinejad elnök átlátja a különbséget a hagyományos judaizmus és a cionista torzszülemény között."

,,Iránhoz való hozzáállásunk legyen jó példa a világ zsidósága és az egész emberiség számára. A Tóra a mindenható könyve, amely az összes néppel szembeni megbocsátás és igazságosság jegyében íródott. Mi követtük ezt az utat az iráni elnökkel való kapcsolatunk kiépítésében és személyében egy hasonló eszmék iránt elkötelezett ember képét ismertünk meg. Annyi minden érhető el építő párbeszéddel és a másik fél meghallgatásával, ugyanakkor mindent elveszíthetünk a háborús irányt alapul vevő szópárbajokkal." Korunk súlyos tragédiája a cionizmus által táplált eszement hatalom, amely a konfliktusok kezelését kizárólag az erő alkalmazásával akarja megoldani, rávéve sokakat hogy szembehelyezkedjenek a Tóra alapvető tanításaival. Mi reméljük és imádkozunk azokért a zsidókért, akik a cionizmus áldozatául estek, hogy visszatérjenek a hagyományos zsidó értékeken alapuló párbeszédhez, tisztelethez és békés együttéléshez."

,,A háború borzalmas dolog. A közel-keleten egy jövőbeni konfliktus sötét felhői már ott lebegnek a láthatáron. A Tóra zsidósága reméli és imádkozik azért, hogy ezek a felhők még időben szertefoszoljanak."

"Az ünnepekre való készülődés jegyében imádkozunk a Mindenhatóhoz, hogy ez az újév a béke és jólét jegyében teljék befogadó hazánkban az Egyesült Államokban, az Iráni Iszlám Köztársaságban és a világ valamennyi országában. Minél előbb, már napjainkban lássuk meg a cionizmustól mentes Szent Földet, ,,Izrael" Állam békés és gyors leépítését. Teljesüljenek be Ézsaiás próféta jövendölései (Ézsaiás 2.4): "Ők meg ekevassá kovácsolják kardjukat, és lándzsájukat szőlőmetsző késsé. Nemzet nem emel kardot nemzet ellen, és nem tanul többé hadviselést.". Végezetül pedig kívánjuk hogy jöjjön el az a nap, amikor minden nemzet felismeri a Mindenható Királyságát és közösen szolgálják Őt békében és harmóniában. ÁMEN."

Zárásként halljuk Weiss rabbi szavait, "Nagy tisztelettel az iráni nemzet és vezetői felé örömmel üdvözöljük a tisztelt Ahmadinejad elnök urat New York-ban, ÜDVÖZÖLJÜK!"


Forrás: Neturei Karta nyomán - Krampus, Szent Korona Rádió



http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=1&Cal=&AID=0&Direkt=A_cionista k_elloptak_8222Izrael8221_nevet_A_judaizmus_nem_egyenlo_a_cionizmussal__es_ezt_ha ngsulyozzak_is_a_judaistak._52904
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Féláron kap cipőt, aki eltalál
  2009-01-01 20:33:18, csütörtök
 
  Féláron kap cipőt, aki eltalálja Bush-t - Aki fejen találja az exelnököt, fél áron juthat a kiválasztott lábbelihez.
2009. január 1. 17:21:34


Rendkívüli árengedményt kap egy kínai cipőüzletben az a vevő, aki eltalálja cipővel a Bush-t ábrázoló képet. Aki fejen találja az exelnököt, fél áron juthat a kiválasztott lábbelihez.



Egy kínai üzlet árengedményt kínál azoknak a vevőknek, akik cipővel eltalálják Bush képét egy cipővel.



A teljes alakos Bush-képet zónákra osztották fel A-tól D-ig, így aki az A zónába dob, vagyis az exelnököt fejen találja , akár fél áron is megkaphatja a kívánt terméket, míg, a D zóna csupán 20 százalékos engedmény jelent.



A kampány olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy a vevők rohama miatt ki kellett hívni a rendőrséget.



Már az első napon rendkívüli bevételre tett szert a cipőbolt, és a második napon is több ezer lábbeli fogyott el a wenzhoui üzletből. - Az iraki cipődobálós incidens adta az ötletet, és reméljük, hogy a vevőink jól szórakoznak vásárlás közben" - mondta az üzlet tulajdonosa.

Forrás: Szent Korona Rádió

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkor mi az új a folytatódó zs
  2009-01-01 20:32:18, csütörtök
 
  ZSIDÓ NÉPIRTÁSSAL INDUL AZ ÚJ ÉV - WHAT ELSE IS NEW?
2009. január 1. 16:32:47



Zsidó népirtással indul 2009.

Zsidó népirtással zárult 2008.



Talán nem is kellene írni róla többé, hiszen a régi, gunyoros mondás szerint egy újságnak nem az a hír, ha a kutya harapja meg a postást, hanem az, ha a postás a kutyát.



A térségbeli kutya pedig államának megalakítása óta harap, azaz hajt végre emberirtást.



Folyamatosan a palesztinok, időközzel a libanoni nép ellen.



Legutóbb 2006 nyarán pusztította el Dél-Libanont, ölt meg polgárok százait, tett földönfutóvá egy millió libanoni polgárt a 3,6 millióból, és dobott le a háború után másfél millió kazettás bombát.



Akkor mi az új a folytatódó zsidó népirtásban?



Nem arról kellene inkább írni, ha éppen Izrael szünetet tartana a tömegmészárlásban és az etnikai tisztogatásban?



Nem.



Ugyanis a nem bulvár újságírás feladata a harapással példálódzó könnyed mondás ellenére az, hogy folyamatosan beszámoljunk a zsidó állam által elkövetett népirtásokról még akkor is, ha azokkal joggal torkig vagyunk.



Mint ahogyan a tisztességes médiumoknak arról is be kell számolniuk, ha a kutya harapja meg a postást, netán a tizedik alkalommal.



Már csak azért is, hogy minél többen tudják, ki az elkövető és adandó alkalommal kit kell elpusztítani vagy hatékony karanténba zárni a további iszonytató atrocitások megfékezésére.



Academicus

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=ZSIDO_NEPI RTASSAL_INDUL_AZ_UJ_EV__WHAT_ELSE_IS_NEW_52895
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lótetvek a képernyőn
  2009-01-01 20:14:46, csütörtök
 
  Lótetvek a képernyőn

Mérgesen ülök le a tévé elé.
Itt is ugyanazt tapasztalom, akár az említett park esetében. Itt is gyökértetűk, lótetűk rágják a nézők lelkét. Az egyes csatornára kapcsolok. Csupa olyan figurát látok, akik eddig az RTL és a Veres 2-es képernyőjén rágták a lombot, azaz szidták a kormányt, a rendszert.

- Te - mondom a feleségemnek, ezek mit keresnek itt?
- Hát...átjöttek visszahódítani az MTV közönségét.
- Ezek? - nézek ijedten az ijesztőkre. Láttam köztük elálló fülű majomembert, aztán borotválatlan állú muzsikot, nagyorrú protkóst, tépetthajú libát, gerinctelen vodkabajnokot, Moszkvában tanult spiclit, de volt ártatlan ostoba is szép számmal.
Azonnal L e n d v a i Ildikó jut róluk az eszembe, aki az MSZP Budapesti Lap című (ez ám csak a tekintélyes sajtó, emberek!) kiadványában ezt írta, idézem:

"...A közszolgálati televizió és rádió ma kizárólag kormánypárti irányítás alatt áll..."

Ezegyszer igazat tetszett hazudni, kedves Ildikó, tényleg, most, hogy mondja, igazat kell adnom magának, mára már SZDSZ-MSZP irányítás alatt áll a teljes sajtó és a rádió. Ennél vörösebb és kék-fehérebb-sárgább hírközlés sehol nincsen.

Most van csak aztán együtt a régi-jó szocialista brigád, Ildikó! Önök most állami teherautókra parancsolva, szó- és hazugság gumibotokkal felfegyverezve küldenek szerte a hazában agitálni a szellemi padláslesöprés mellett. S ezek az úgynevezett "magyar" újságírók jópénzért máris felpattannak arra a járgányra, amit a júdáspénzből önök gavallérosan nekik juttattak.
Itt tombol már a tanácsköztársasági vörös terror!
Olyannyira, hogy a zöld szín (az ECHO kivételével) már nyomokban sem látható a magyar képernyőkön. Kék és vörös a majom mögötti háttér. Kék és vörös, közben egy kis sárga. De az meghatározó sárga. Ma sárgával irányítanak.

Uraim: önök azt hazudták a népnek, hogy függetlenek. De önök lábszagúak már.
Önök keljfeljancsik, uraim! Meg besúgó Gyárfások, féllábú Mészárosok, horkantó Verebesek, dögszagú Avarok, merész Merukuk, vizenyős tekintetű Wiesingerek, mesterdalnok Mesterek.
Önök, uraim keményre koszolódott kék-fehér és vörös kapcarongyok ma már az SZDSZ-MSZP ragyás csizmájában.
Álljon itt F i a l a Jánosnak egyik MSZP-s újságban olvasható méltatása, így hangzik:

"...Fiala János a kisember pártján álló, baloldali elkötelezettségű keljfeljancsi..."

Tehát önök kisemberek a baloldali függetlenségükkel együtt. Viszont nagyembert játszanak. Mi pedig, amikor véletlenül önökre kapcsoljuk a televízió gombját, nos, akkor nem kell nekünk hashajtó...megy magától is...sőt...megy maguktól.
Hiába, a csúszómászók sohasem botlanak meg!

(Czékus Jób Nemzeti Hírháló)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Képzelt elnöki beszéd
  2009-01-01 19:26:42, csütörtök
 
  Szabadon közölhető, nyomtatható, honlapra tehető.
********************

KÉPZELT ELNÖKI BESZÉD

2009. január 1-én szokás szerint a mindenkori állam mindenkori elnöke szól népéhez. Fizetett politológusok hada áll lesben, készülve a szavak igény szerinti elemzésére. Így történik az irányított beszéd irányított értékelése, az alattomos agymosás. Az elmúlt években sorra jogos bírálatot kaptam az elhangzottakért, de még a jobb kritikusok sem szóltak e beszédek alapvető hibáiról. Pedig a legfontosabb épp az, ami e beszédekből kimaradt. Így történt ez 2009-ben is, amikor az országban legalább 3 dicstelen évforduló ,,megünneplése" következhet. Ez pedig a jelenleg is érvényben lévő sztálinista alkotmány elfogadásának 60., a jogcsúfoló alkotmánybíróság megalakításának 20., és az elhazudott rendszerváltás meghirdetésének szintén 20. évfordulója. Mindezek elhallgatásával még a legfőbb közjogi méltóság szavai sem lehetnek hitelesek. E beszéd pedig csakis úgy lehetett volna gondolatébresztő és erőt adó, ha úgy szól a mához, hogy a közelmúlt tanulságaiból kiutat is mutat legalábbis a közeli jövőbe.
A magyar történelem némileg távolabbi múltjából az 1541-es évszámot kell ma idézni, amikor ,,a török csellel bevette Budát". Ahogy e tény legendásan épülhetett be a köztudatba, ugyanúgy kell azt is hirdetni, hogy a jelenlegi Magyarországra a nemzetközi zsidóság lopakodott be aljas, alattomos módon. E megalázó helyzetből mégis van kiút, ebben segíthet ez a saját helyzetét felismerő elnöki vallomás, amely először sorolja egymás mellé az elmúlt évtizedek 5 legfőbb közjogi méltóságának példátlan hazaárulásait. Bár mindenki szem a láncban, mégis leginkább azokról érdemes szólni, akik hosszabb ideig ültek e bársonyszékben. Így Dobi István 15, Losonczi Pál 20 évig volt az akkori Elnöki Tanács elnöke, majd Göncz Árpád, Mádl Ferenc és jómagam következtem, ezúttal köztársasági elnöknek nevezve. Dobi István saját pártjának, a Független Kisgazdapártnak volt az árulója, végül legfőbb közjogi méltósági cím járt szolgálataiért. A szegényparaszti származású, az elemi iskolában 6 osztályt végzett Dobi korán kapcsolatba került a kommunista mozgalommal, a Tanácsköztársaság idején vöröskatona volt. Később a kommunistákkal való együttműködését a népi demokrácia (diktatúrájának) szolgálatába állította, ebbeli jutalma a miniszterelnökség lett 1948-52 között. Közvetlen utódja Rákosi, kései örököse pedig Gyurcsány. Dobi innen, a miniszterelnökségből emelkedett az Elnöki Tanácsi elnöki székébe, e minőségben volt 1952-67 között. Követője az a Losonczi Pál, aki a magyar parasztság árulója, nevéhez fűződik a magyar mezőgazdaság szovjet mintájú átszervezése. Ennek részletei: 1948-60-ig Barcson tsz-elnök, majd 1960-67-ig mezőgazdasági miniszter, ahonnan a Kádár-rendszerben egyenes út vezetett az államelnöki székbe. Ma már közhely, hogy az Elnöki Tanács elnöke kizárólag protokolláris feladatokat látott el, minden főbb hatáskörben maga a Pártközpont, illetve az általa irányított minisztériumok hozták meg a döntéseket, amelyeket az elnök csak ellátott kézjegyével. E hazaáruló magatartást később hallgatásával ismerte be, amikor 1990 után semmilyen közmegkeresésre nem volt hajlandó nyilatkozni.
A magyar történetírásnak soha ki nem emelt tanulsága, hogy a munkáshatalom nem munkásból csinált legfőbb közjogi méltóságot, hanem gyökértelen, jellemtelen lumpenrétegből (lejáratva ezzel a tisztességes parasztságot!), akiket bábfiguraként tolt maga előtt. 1989 után látszólag változott a hatalom, két évtized távlatából azonban világosan látható a nemzetközi zsidóság hazai térnyerése. A köztársasági elnöki székbe újabb árulók ülhettek. Így lett elnök Göncz Árpád, 1956 forradalmának árulója, a rendszert nem váltás kiszolgálója. Őt követte Mádl Ferenc, előbb tárca nélküli miniszter, soha be nem vallott felelősséggel a törvényesnek álcázott, valójában rabló privatizációért. A hazaárulás bűntettét követte el azzal, hogy elnöksége alatt az országot kiszolgáltatta annak a jól előkészített gazdasági leigázásnak, amely európai unió néven öltött testet. Jogtudományi munkájával Mádl maga is bevallottan előkészítője volt e gyarmatosításnak, leírván, hogy az országot (a nemzetállamokat) e globális folyamatban meg kell fosztani immunitásától, természetes védekezőképességétől. Személyében így kaphatott legfőbb magyar közjogi méltóságot az, aki e nemzetközi harcban saját nemzete ellen dolgozott, és mindmáig ennek hazug dicsőségében fürdik. Aki az unió kiszolgálója, semmiben nem különbözik az előző, szovjet rendszer besúgóitól vagy funkcionáriusaitól. E folytatólagos sor végén állok most én, a rendszert nem váltás második (jubileumi) évtizedének végén, árulásban-hallgatásban közfunkcióra méltatlan elődeim mellett. Ezúttal nyilvánosan beismerem, hogy jogi tudásomat, alkotmánybírósági elnökségemet nem a nemzetem javára, egy történelmi alapra épülő, hagyományos magyar jogrendszer megtartására vagy megalapozására használtam. E dicstelen funkcióból kerültem az ismert mechanizmus alapján a köztársasági elnöki székbe.
E folyamatot most úgy is összefoglalhatjuk, hogy a két paraszti származású elnök után a hatalom most háromszor is értelmiségi ültetett a legfőbb közjogi méltóság székébe, akik épp az értelmiségi létre méltatlanok. Értelmiséginek lenni nem diploma vagy funkció kérdése, hanem a gondolkodásé. A 2009-es év tétje a megmaradás és a túlélés. Nem maradhat megválaszolatlanul az a kérdés, hogy mit tehet ma egy több ezer éves történelmű, legalább ezeréves államiságú nép, amelyik jelen állapota szerint leigázva, idegenek és honi árulói által kifosztva, lefegyverezve áll. E helyzetben is ki kell mondani: VAN KIÚT! Ebben egyedüli iránymutató a tényfeltárás. 2009 legfontosabb feladata József Attila szavaival: ,,Elegendő harc, hogy a multat be kell vallani". Erre szólítom fel az értelmiségnek még (nem anyagi) hitellel bíró részét. Amit elmulasztottunk 1989-ben, a magyar népnek joga van megismerni nem csak az 1945, az 1956 utáni, de mihamarabb a rendszerváltásnak hazudott folyamatban résztvevők nemzetellenes tetteit. Korunk égető kérdése, hogyan lehetett elhitetni a korábbi Izraelt elítélő politika után azt a soha nem létezett izraeli-magyar összefonódást, ami történelmi jogutódja a Szovjetunióval együtt kihalt szovjet-magyar barátságnak. Adjon reményt a magyarságnak, hogy a természetellenes kapcsolatok biológiai, történelmi és társadalmi viszonylatban is halálra vannak ítélve. A világmédia ma Izrael agresszív, cionista politikájától hangos, de hallgat arról a megszállásról, ami Magyarországon van. Merjük végre zsidónak nevezni a zsidót! .. és a gyilkosokat is nevükön! Ha a mi kis népünk 1956-ban szembe mert szállni az ellenséges túlerővel, akkor a mai Európa megmaradásának is kulcsa, hogy ismét a magyarság mozduljon meg és mutasson példát másoknak. Így legyen mihamarabb a 2009-es év a bevallások éve, az elhallgattatások után a megszólalás és az összefogás éve! Fel kell ismerni, hogy nem az őszödi beszéd, a gyurcsányi hazugságbeismerés vagy annak megtorlása az ország helyzetének kulcsa, hanem épp a sok-sok be nem vallott hazugság feltárása. Amit nem érhetünk el fegyverrel sem, azt tegye meg mindennél erősebben az igaz szó, az új szellemi honfoglalás! Félre kell tenni a trianoni sajnálkozást, fel kell ismerni a kommunizmus csúfolásában kimerülő látszatszabadságot. Félrevezető a válsághangulat keltése és erősítése is! Úgy kell szólni a mához, hogy a közelmúlt tanulságai mutassák a kiutat!

Dr. Nagy Attila
orvos, közíró


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szénadó
  2009-01-01 16:25:23, csütörtök
 
  2008-12-29



Szénadó
Szórórl szóra



"Szénadó, cégautóadó, Robin Hood-adó biztosan lesz, de szó van a mobil- és az internetadóról is." (MTV, december 29.)

Új év, új adók - természetesen az adóreform és az adóegyszerűsítés jegyében. Utóbbit nem poénnak szánom, az előbbit pedig már arra sem tartom érdemesnek. De ne feledjük, a kormány az ősszel azt üzente: ha nem is lesznek átfogó változások jövőre, legalább az adminisztráció egyszerűsödik. A kabinet még tavasszal egy kisebbfajta adóreformot is ígért, de ezt most hagyjuk!

Hogy is állunk? 2009-ben gyűjteniük kell a számlát az evás vállalkozásoknak is, kiterjesztik a cégautóadót, jön a Robin Hood-adó, illetőleg a szénadó. Ez a Robin persze nem a sherwoodi legenda reinkarnációja lesz, hanem az energiatermelők itteni népnyúzója. A vállalatok extranyereségét viszi el. A szénadó azonban érdekesebb. "A szén fajtájától függetlenül tonnánként 2040 forintot kötelesek fizetni újévtől a szénkereskedők és szénfelhasználók" - hívja fel a figyelmet közleményében a VPOP. Ezt az adót tehát azok kötelesek megfizetni, akiknél először állapítható meg a szén felhasználója és felhasználási célja. Vagyis ilyen közterhet csak azok a tüzéptelepek és vállalkozások fizetnek majd, amelyek közvetlenül a termelőtől veszik a fűtőanyagot, vagy külföldről hozzák be. Mivel a szenet például a tégla előállításához is felhasználják, tartunk tőle, a szénadó is olyan közvetett adónem, amelyet közvetlenül érzünk majd.

A statisztikák szerint Magyarországon magasak az állami elvonások, amit érzünk is, hiszen a lakossági keresetek fele erre költődik el, eközben pedig a vállalatok terhelése is magas. Ráadásul a magas kamatszint a hitelek áramlását bénítja le. Ilyen helyzetben aligha a szénadó intézményén kellene tűnődnie a kormányzatnak. Már csak arra tudok asszociálni, hogy aki ezt kitalálta, ott bizony nagyon elment a fény...

Lig-nicht.

Szajlai Csaba, főmunkatárs

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2008.12 2009. Január 2009.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1115 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.