Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2009.
  2009-01-10 16:56:52, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
szép estét
  2009-01-10 16:55:01, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
keményítő napra
  2009-01-10 16:20:35, szombat
 
  FŰSZERES ZÖLDSÉGTÁL


Hány személyre: 1

negyed karfiol
8-10 kelbimbó
2 paprika karikára vágva
1 fej vörös vagy lilahagyma karikára vágva
fél kávéskanál almaecet
fél kávéskanál rozmaringlevél
3 fej gomba szeletelve
A zöltségeket megmossuk, feldaraboljuk, puhára főzzük. Ezután egy kevés olivaolajon megpároljuk. A párolt zöldségeket sóval, borssal, almaecettel és rozmaringgal ízesíthetjük.
 
 
0 komment , kategória:  keményítő napra  
szerelem
  2009-01-10 15:55:51, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  szerelem  
hello
  2009-01-10 14:25:36, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
mai pasi
  2009-01-10 14:23:17, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mai csaj
  2009-01-10 13:52:27, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
bohókás
  2009-01-10 13:05:57, szombat
 
 

 
 
1 komment , kategória:  bohókás  
krumplis lángos
  2009-01-10 11:27:14, szombat
 
 


* 0,5 kg liszt
* 20 dkg főtt burgonya
* 3 dkg élesztő
* 1 tk cukor
* 1 tk só
* 2 dl tej
* 0,5 l olaj a kisütéshez (napraforgó olajat használtam)

1. A burgonyát puhára fözzük.
2. A lisztet elkverjük a sóval.
3. A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
4. A főtt burgonyát összetörjük és összekverjük a liszttel, hozzáöntjük az élesztős tejet és jól összedolgozzuk.
5. Langyos helyen kb. fél óra alatt kétszeresére kelesztjük.
6. Másfél cm vastagságúra kinyújtjuk és nagyobb korongokat vágunk belőle.
7. Még 20 percig pihentetjük.
8. Egy nagy, lehetőleg mély serpenyőben az olajat felforrósítjuk.
9. A tésztabucikat széthúzkodjuk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
10. Érdemes papírtörlőre kiszedni, hogy a felesleges olajat felszívja.
11. Még melegen tálaljuk, megkenhetjük fokhagymával, tehetünk rá tejfölt, reszelt sajtot.

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
krumplis pogácsa
  2009-01-10 11:24:12, szombat
 
 



* 500 g krumpli
* 50 g vaj
* 1 egész tojás
* 100 g liszt
* 50 g reszelt sajt (elhagyható)
* 1 tk só
* 1/2 cs sütőpor

1. A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját és még melegen krumplinyomón átnyomjuk. (Ha nincs krumplinyomónk, akkor lereszeljük.)
2. A langyos krumplit megsózzuk és belekeverjük a puha vajat, a sajtot és a tojást. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és lágy tésztát gyúrunk belőle.
3. Lisztezett gyúródeszkán kb. 3-4 mm-es vastagságúra sodorjuk. Késsel berácsozzuk a tetejét és közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (A lehulló tésztadarabokat újra összegyúrjuk, sodorjuk és szaggatjuk, amíg el nem fogy.)
4. Egy serpenyőben kb. 2 cm magasságban olajat melegítünk. Ha már forró, beletesszük a pogácsákat és mindkét oldalukat kb. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Szalvétára szedjük ki, hogy az olajat felitassuk róla.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2008.12 2009. Január 2009.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 732 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 317
  • e Hét: 3022
  • e Hónap: 4014
  • e Év: 35743
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.