|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 18
|
|
|
|
2009-01-10 16:20:35, szombat
|
|
|
FŰSZERES ZÖLDSÉGTÁL
Hány személyre: 1
negyed karfiol
8-10 kelbimbó
2 paprika karikára vágva
1 fej vörös vagy lilahagyma karikára vágva
fél kávéskanál almaecet
fél kávéskanál rozmaringlevél
3 fej gomba szeletelve
A zöltségeket megmossuk, feldaraboljuk, puhára főzzük. Ezután egy kevés olivaolajon megpároljuk. A párolt zöldségeket sóval, borssal, almaecettel és rozmaringgal ízesíthetjük. |
|
|
0 komment
, kategória: keményítő napra |
|
|
|
|
|
2009-01-10 11:27:14, szombat
|
|
|
* 0,5 kg liszt
* 20 dkg főtt burgonya
* 3 dkg élesztő
* 1 tk cukor
* 1 tk só
* 2 dl tej
* 0,5 l olaj a kisütéshez (napraforgó olajat használtam)
1. A burgonyát puhára fözzük.
2. A lisztet elkverjük a sóval.
3. A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
4. A főtt burgonyát összetörjük és összekverjük a liszttel, hozzáöntjük az élesztős tejet és jól összedolgozzuk.
5. Langyos helyen kb. fél óra alatt kétszeresére kelesztjük.
6. Másfél cm vastagságúra kinyújtjuk és nagyobb korongokat vágunk belőle.
7. Még 20 percig pihentetjük.
8. Egy nagy, lehetőleg mély serpenyőben az olajat felforrósítjuk.
9. A tésztabucikat széthúzkodjuk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
10. Érdemes papírtörlőre kiszedni, hogy a felesleges olajat felszívja.
11. Még melegen tálaljuk, megkenhetjük fokhagymával, tehetünk rá tejfölt, reszelt sajtot.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2009-01-10 11:24:12, szombat
|
|
|
* 500 g krumpli
* 50 g vaj
* 1 egész tojás
* 100 g liszt
* 50 g reszelt sajt (elhagyható)
* 1 tk só
* 1/2 cs sütőpor
1. A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját és még melegen krumplinyomón átnyomjuk. (Ha nincs krumplinyomónk, akkor lereszeljük.)
2. A langyos krumplit megsózzuk és belekeverjük a puha vajat, a sajtot és a tojást. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és lágy tésztát gyúrunk belőle.
3. Lisztezett gyúródeszkán kb. 3-4 mm-es vastagságúra sodorjuk. Késsel berácsozzuk a tetejét és közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (A lehulló tésztadarabokat újra összegyúrjuk, sodorjuk és szaggatjuk, amíg el nem fogy.)
4. Egy serpenyőben kb. 2 cm magasságban olajat melegítünk. Ha már forró, beletesszük a pogácsákat és mindkét oldalukat kb. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Szalvétára szedjük ki, hogy az olajat felitassuk róla.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 18
|
|
|
|
2009. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
85 db bejegyzés |
e év: |
732 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 317
- e Hét: 3022
- e Hónap: 4014
- e Év: 35743
|
|
|