Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
No de ez is döbbenet!
  2009-01-14 23:12:14, szerda
 
  No de ez is döbbenet!

Idézek Z.Kárpát Dániel cikkéből, amelyik most jelent meg a Kárpátiában 'Kormányváltás Magyarországon' címmel.

"Az idén ránk leselkedő fenyegetések felimerése karácsonykor idézte elő a legmélyebb önkéntelen sóhajt. Megtudhattuk ugyanis, nem csak nálunk tombol az értékek nélküli tengődés és önfeladás, minden következményével együtt. Történt, hogy Oxfordban az önkormányzat a "vallások egyenjogúsága" érdekében eltörölte a karácsonyt... Legalábbis erről szóló előterjesztést készített elő, majd kitalálta, hogy december 25-e és az azt követő időszak a ˝téli fény ünnepe˝ elnevezést kapja, mondván, a keresztény örömnap ne jusson "túl nagy" hangsúlyhoz, nehogy háttérbe szorítsa a többi vallást..."

Ide juttatta a világot a liberális káosz-elmélet!! Hát itt már mindenki megbolondult!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehet, hogy tavaszig kell várn
  2009-01-14 22:54:33, szerda
 
  Lehet, hogy tavaszig kell várnia Európának az orosz gázra

http://www.inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-250901

Egyre inkább elhúzódó gázválságra számítanak az elemzők, miután a nemzetközi ellenőrök munkába állása sem hozott áttörést az orosz-ukrán gázvitában. Nem kizárt, hogy az orosz gázra még hetekig, sőt akár tavaszig kell várniuk az európai vevőknek.

Ukrán lapértesülések szerint már november végén, december elején arra kapott utasítást az ukrán állami gázszálíltó társaság, a Naftogaz Ukrajnyi, hogy készítse elő a belföldi gázrendszer megfordítását. Az ország keleti felében ugyanis nincsenek gáztárolók, ezért oda a nyugati határszélen, egyebek mellett a magyar határ közelében működő tárolókból kell gázt szállítani.

Ez nemcsak azt jelenti, hogy az ukránok már a keresztény karácsony elott az orosz gáztranzit leállítására készültek, de azt is, hogy az európai tranzit ismételt beindítása műszaki nehézségekbe ütközik.

A Naftogaz Ukrajnyi egyik vezetője úgy nyilatkozott az ukrán sajtóban: nem várhatják el tőlük, hogy egyik napról a másikra átállítsák a rendszert a nyugati irányú szállításra.

Az InfoRádiónak nyilatkozó műszaki szakértők szerint egy ilyen átállás akár több napig is tarthat, nem is beszélve arról, hogy azt követően fel kell töltődnie az ukrán rendszernek, hogy helyreálljon a nyomás az európai tranzitvezetékekben.

A Gazpromhoz közelálló forrásaink szerint azonban, bár valóban vannak műszaki problémák a rendszer újraindításánál, mégis inkább politikai kérdésről van szó, és ezért a megoldást sem a mérnököktől, hanem a politikusoktól, főként az ukrán politikusoktól kell várnia, illetve remélnie az európai fogyasztóknak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megalakult a Polgármesterek a
  2009-01-14 22:52:40, szerda
 
 

Megalakult a Polgármesterek a Változásért Szövetség
- a hanyatlás és romlás megállítása érdekében

Nem pártot alapított az a hét polgármester, akik az önkormányzatokat érintő kérdésekben szoros együttműködésben kívánnak tevékenykedni "Polgármesterek a Változásért Szövetség" elnevezéssel. A jelenlévő Szövetséget alapító polgármesterek: Derce Tamás, Újpest-, Bethlen Farkas, Verőce-, Franka Tibor, Kerepes-, Kovács Tibor, Áporka-, Répás József Kiskunlacháza-, Szepessy Zsolt Monok-, valamint Hajdú János, Hernádkak polgármestere sajtótájékoztató keretében írták alá az erről szóló nyilatkozatot 2009. január 14-én, az Újpesti Városháza polgármesteri tárgyaló termében.

- Ma olyan mélypontra jutott Magyarország, ahonnan már csak felfelé vezethet út. Ha kormányszinten nem képesek megfelelően cselekedni, nekünk kell önkormányzati szinten tennünk valamit - hangsúlyozta Répás József, a Szövetség létrejöttének ötletgazdája.

Franka Tibor, Kerepes polgármestere szerint még süllyedhet mélyebbre az ország gazdasági, erkölcsi helyzete, s ez egyre nagyobb feszültséget okoz a társadalomban. Franka szerint általánossá vált a szegénység, a kilátástalanság, ennek következménye a reménytelenség. Ezért az önkormányzatoknak sokkal erőteljesebb érdekképviseletre van szükségük. Noha a kormány hozza a törvényeket, mégis az önkormányzatok 'kormányozzák' Magyarországot, ennek ellenére kevés a jogosítványuk.

Bethlen Farkas, Verőce polgármestere szerint ebben az országban minden rosszul működik. A magyarság és kereszténység vonata a szakadék felé sodródik 1919 óta, ezért gyökeres változásra van szükség. Verőce polgármestere 1998-ban négy szóval nyerte meg a választásokat, s tizenegy évvel megválasztása után ma is gondos gazdaként alázatosan szolgál.

Derce Tamás, Újpest polgármestere, a Szövetség megalakulásának házigazdája önkormányzati rendőrség megalakítását szorgalmazza, mert jogalkotási, egészségügyi, oktatási stb. káoszban élünk. Ami ebben az országban történik, az döbbenetes, és nem normális! De mi sem vagyunk normálisak, hogy mindezt hagyjuk. Franka szerint Ukrajna és Zimbabwe (Afrika) szintjére süllyedt Magyarország.

Szepessy Zsolt, Monok polgármestere szerint nincs baloldali vagy jobboldali éhező gyermek, megfagyott ember, csak áldozat van. Ezért az emberekért, és nem valaki ellen jöttek létre - hangsúlyozta.

Kovács Tibor, Áporka polgármestere szerint hazánkban elharapódzott az önbíráskodás, s ez a jogállam tragédiája. Ezért véleménye szerint is szükséges az önkormányzati rendőrség felállítása. Rámutatott: - Az önkormányzatok kiéheztetése zajlik.

A hét település - fővárosi kerület, város, község, nagyközség - polgármesterei által megalakított Polgármesterek a Változásért Szövetség nyitott szervezet, várja azon polgármesterek csatlakozását, akik egyetértenek az alapítók céljaival. Nevezetesen azzal, hogy a mindenkori pártpolitikától függetlenül, a közös társadalompolitikai célokat szem előtt tartva készek legyenek megoldási javaslatokat kidolgozni és a Parlamentnek közvetíteni a politikai közéletben és erkölcsi viszonyokban, közbiztonsági állapotokban bekövetkezett hanyatlás és romlás megállítása érdekében.

A célokat rögzítő Nyilatkozatban olvasható: - Alulírott polgármesterek a mindennapi munkánk során döbbenten tapasztaljuk, hogy az Állam egyre kevésbé tudja ellátni az alapvető feladatait, egyre kevésbé tud konkrét válaszokat és megoldást nyújtani a társadalmunkat feszítő alapvető problémákra.

A Szövetség létrehozásának célja, hogy Hazánkban, a politikai közéletben és erkölcsi viszonyokban, valamint a közbiztonsági állapotokban bekövetkezett hanyatlás és romlás megállítása érdekében konkrét válaszokat, megoldási javaslatokat dolgozzon ki és követelje ezek végrehajtását az állampolgárok érdekében a Magyar Köztársaság Parlamentjétől.

Közös felelősségünk megtenni mindent az emberi élet, a tulajdon, a magyar társadalom védelmében. Jelen Szövetség tagjai az elkerülhetetlen és szükségszerű változás érdekében a mindenkori pártpolitikától függetlenül, kizárólagosan a közös társadalompolitikai célokat szem előtt tartva kívánják tevékenységüket folytatni.

A Polgármesterek a Változásért Szövetséghez csatlakozhatnak mindazon polgármesterek, akik a fentebb vázolt célokkal egyetértenek. A tevékenység és ügymenet hatékonyabbá tétele érdekében jelen megállapodás aláírói a későbbiekben, mint ügyvivő testület funkcionálnak. A Fórum működése jogi feltételrendszerének kidolgozására pedig intézkedéseket tesznek.


Frigyesy Ágnes
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsányék rendkívüli tanácsk
  2009-01-14 22:48:46, szerda
 
  Gyurcsányék rendkívüli tanácskozást tartnak. Téma: Mit kezdjünk a Jobbik előretörésével?
2009-01-14 18:01 barikád.hu

A fejüket törik: A Tarka Marha nem jött be...Hárompárti parlamenttel számolnak a szocialisták 2010-re: a két nagy mellett szerintük a Jobbik lehet az esélyes.

A mai kormányülés után kétnapos kihelyezett ülést tart az MSZP Noszvajon. A Népszabadság úgy tudja, a tanácskozás elsődleges feladata, hogy a kormánypárt felkészüljön azokra a lehetséges forgatókönyvekre, melyeket a gazdasági válság tehet szükségessé.

A szocialisták arra számítanak, hogy a kormány által előre jelzett, 1 százalékos csökkenés hosszú távon nem tartható. Az MSZP egyébként azzal számol, hogy hol a fórummal, hol a liberálisokkal biztosítani tudják a parlamenti többséget, mindezt pedig jól lehet kommunikálni, mondván, a Fidesz egyedül maradt a parlamentben, míg a másik oldalon a gazdasági válság miatt összeállt a ‘felelősség koalíciója'.

A szocialista pártban jelenleg azzal számolnak, hogy 2010-ben hárompárti lesz a parlament, és a két nagy mellett a Jobbik kerül majd be. Időközben kaptuk a hírt, hogy Egerből a nemzeti oldal szimpatizánsai több autóval elindultak Noszvajra, hogy méltó módon fogadják Gyurcsány Ferencet és társait.

Az MSZP a 2009-es EP-választásokon kevesebb befutó helyre számít, mint amennyi most van. Ráadásul ebben a ciklusban nem 24, hanem csak 22 képviselője lesz az országnak az Európai Parlamentben. A szocialistáknak jelenleg 9 helyük van, és úgy számolnak, hogy a legjobb esetben ezt a 9 helyet épp meg tudják tartani, de könnyen elképzelhető, hogy csak 6-7 képviselőt tudnak kijuttatni. Az igazi tragédia viszont az lenne számukra, ha mindössze 5 szocialista menne, mellé pedig 17 fideszes, vagy 16 fideszes plusz egy jobbikos képviselő. Utóbbi opciót forrásunk még veszélyesebbnek tartja, mintha csak a fideszes jelöltek verik meg őket.

Az elnökségi ülésen egyébként az EP-kampányról nem tárgyalnak. Egyes sajtóinformációk szerint a pártban Göncz Kingára számítanak listavezetőként. Hogy Brüsszelbe delegálása után ki irányítaná a külügyi tárcát, még nem tudni.

hirado.hu - hirszerzo.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hitelbedőlési csúcs előtt vagy
  2009-01-14 22:48:19, szerda
 
  Hitelbedőlési csúcs előtt vagyunk

A pénzügyi, gazdasági válságtól függetlenül is megfigyelhető, hogy a lakossági körben az úgymond problémás hitelek jelentős része január-februárban, valamint szeptemberben dől be.

A pénzügyi, gazdasági válságtól függetlenül is megfigyelhető, hogy a lakossági körben az úgymond problémás hitelek jelentős része január-februárban, valamint szeptemberben dől be.

Erre csak ráerősít a mostani krízis, melynek nyomán immár minden harmadik hitelt valamilyen szempontból veszélyeztetettnek tekintenek a finanszírozók.

A Banki Hitel Károsultjainak Egyesületénél az a tapasztalat, hogy sokan karácsonykor, illetve az iskolakezdés idején vállalják túl magukat, és ,,a mókuskerékből azután már nincs kiszállás".
Az áruhitelek, a személyi kölcsönök és a hitelkártyákhoz kapcsolódó kölcsönök azok, amelyekkel a legtöbben megjárják, de kockázati szempontból dobogós helyen vannak a gépjárműhitelek is.

A lakáshitelek viszonylag biztonságos kihelyezésnek minősülnek, hiszen ott van (többszörös) garanciának maga az ingatlan, meg egyébként is; lakni kell, ezért az emberek lehetőség szerint ezzel a tartozással késnek utoljára.

Felmérések szerint a hitelfelvevők többsége nem tudja, hogy mennyit kell majd visszafizetnie, hiszen csak a törlesztőrészlet nagyságára koncentrál.



http://www.haon.hu/hirek/Hajdu-Bihar/cikk/hitelbedolesi-csucs-elott-vagyunk/cn/ha on-news-FCUWeb-20090114-1026415816/origin/newsletter14-01-2009/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Félelmetesen jók!
  2009-01-14 20:18:01, szerda
 
  Félelmetesen jók!
2009. 01. 07.


Egy hónapja Tóta W. Árpád fejtette ki, hogy a javarészt jobbikosok által életre hívott Gárda mennyire jó kezdeményezés, ráadásul külföldön is visszaigazolt módszer, csak hát ez így mégsem jó, mert ezt a "fasiszták" alapították... Hiába, az ésszerűséget felülírják a kenyéradó Index által támasztott elvárások.

A következő őszinte publicista a népszabadságos Tóth Ákos volt, ki elemzésében hosszasan taglalta, hogy az egyre erősödő Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt mennyire nagyszerű. "A Jobbik ugyanis nem fantazmagóriákban hisz - és van gyakorlati válasza, például a gárda. A vidéken élők helyzetét még nem a zsidókon akarja leverni. Valóban ismeri a vidéket. Emberei odavalók. Tudják, mi az, hogy falu. Tudják, milyen egy kisbolt, tudják, kik vásárolnak hitelbe, tudják, ki tör be a másikhoz, tudják, hogy milyen egy valódi kocsma hangulata." Ezt nem a párt prominensei fogalmazták meg egy közepesen sikerült kampánykiadványban, még csak nem is az "uszító nyilasportálok uszító firkászai", fenti sorokat a Népszabadság lelkes olvasói fogadhatták be, nyilván nagy értetlenkedés közepette, néhány kiöregedett munkásőr tán még a szemüvegét is megtörölgetve olvasta újra a mondatokat, majd a címlapot böngészve ellenőrizte, vajon tényleg az általa kért sajtóipari termékkel szolgálta-e ki őt a sarki újságos. De semmit tévedés nincs a dologban, a Jobbik néhány erényét valóban a Népszabadság publicistája fogalmazta meg. De mielőtt örülni kezdenénk a felnyíló szemeket látva, s azt gondolnánk, mindenki számára öröm, hogy a politikai palettán végre van valaki, aki tényleg jól végezné dolgát, ki kellett, hogy ábránduljunk. Tóth Ákos szerint ez a helyzet félelmetes, s itt lenne az ideje, hogy mind a társadalom, mind a haszontalan politikai elit ellenálljon ennek, mert egy ilyen párt megjelenése rettegéssel kell hogy eltöltse a derék demokratákat.

S a sorozat ezzel nem ért véget: a ferencvárosi időközi választásokat megelőző kopogtatócédulás botrány újabb újságírókat ihletett meg. Miután Novák Előd csaláson érte az MDF-et, az MSZP-t, a MIÉP-et, majd később fény derült a Fidesz és az SZDSZ csalásaira is, tán nehéz volna a Jobbikban keresni a hibát. Néhányaknak ez mégis sikerül: mind az indexes Magyari Péternek, mind a hírszerzős Gavra Gábornak sikerült a következőképpen tálalni a történteket: a sok álnok pártot leleplezte egy új erő, de ebből a "félnótás radikálisok" húznak hasznot, kik ezáltal valóban harmadik erővé válhatnak az Országgyűlésben, s "rettenetesen frusztráló ez a helyzet", "egy demokrata nem örülhet ennek a fordulatnak".

Miért félelmetes az, ha az évtizedek óta bűzölgő politikai mocsárban végre feltűnnek valakik, akik nem süllyednek el ebben a mocsokban, hanem megpróbálják megsemmisíteni azt, s a magyarok érdekeit nézve becsületesen tenni a dolgukat? Kinek van oka rettegni?

Egyedül azoknak, kiknek megélhetése függ a rothadó politikai rendszer minden áron való fenntartásától.

Vajon számítanak ők...?

Lellei Édua
barikád.hu

(KL)
http://www.nemzeti.eoldal.hu/cikkek/hirek---gunyhataron-innen/felelmetesen-jok_
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Úton a magyarság teljes felszá
  2009-01-14 20:14:12, szerda
 
 
2009. 01. 09.


,,Ha késön, ha csonkán, ha senkinek Írjad!" - Arany János

Hazánkért Online, 2008-05-13




Úton a magyarság teljes felszámolása felé


Radics Géza (USA)


▐ A magyarság megérett a teljes és tökéletes hódoltságra, sőt, a teljes pusztulásra, olyannyira, hogy a legelemibb nemzeti érdekeit se képes megvédeni, de annak még csak tudatában sincs azoknak. Miért van az, hogy a pártvezéreknek - főleg a nemzetinek mondottaknak - és a polgári szervezetek vezetőinek most már közel két évtizede nem derengett fel, ha jövőt akarnak a magyarságnak, akkor a fiatalság felé kellene fordítani figyelő szemüket?

"Olyan kis ország (Izrael) részéről, mint mi, ez szinte döbbenetes. Azt látom, hogy fölvásároljuk Manhattant, és fölvásároljuk Magyarországot, és fölvásároljuk Romániát, és fölvásároljuk Lengyelországot. S ahogy én látom, nincsenek problémáink. A tehetségünk, az összeköttetéseink és a dinamizmusunk jóvoltából szinte mindenhová eljutunk." -- Simon Peresz


A fenti megjegyzés Simon Peresz izraeli elnök szájából hangzott el 2007. október 10-én a tel-avivi Hilton szállóban egy kereskedelmi összejövetelen, melyet a Má'árív című izraeli héber nyelvű napilap közléséből fordított Hering József volt izraeli katona. Peresz elnökúr azonban nem a teljes valóságnak megfelelően fogalmazott. Magyarországot ugyanis lényegében már felvásárolták. Az egyetlen jelentős nemzeti tulajdon a magyar föld, aminek nagyobb része még - remélhetőleg - magyar tulajdonban van, de a jelenlegi kalózkormány azon dolgozik, hogy azt is idegen kézre játssza.



Marschalkó Lajos az Országhódítók című munkájában közli a Russischen Invaliden 1910. december 30-i számából:


"Testvérek! Hittestvérek! Az egész földkerekségen nincs egyetlen darab föld sem, amelyet könnyebben leigázhatnánk, mint Galíciát és Magyarországot. E két országnak mindenképpen a miénknek kell lennie, mert számunkra ott a legkedvezőbbek a körülmények. Ti, zsidó testvérek fáradozzatok minden erőtökkel azon, hogy mindkét országot teljesen birtokotokba vehessétek ..."



Ami korunk Magyarországában történik, nem első ízben történik. Az 1867-es "kiegyezés" a zsidóság állampolgárságáról is rendelkezett. Ekkor kapták meg az állampolgárságot, addig nem lehettek azok. Nem csoda, hogy Deák Ferenc a "haza bölcse" lett. Bartha Miklós írja a Kazárföldön című munkája 61. oldalán: "... a kazárok (zsidók) tömeges bevándorlása 1868-ban kezdődött."


A tömeges bevándorlásnak nem kizárólag az állampolgárság elnyerése volt az oka, hanem nagyban hozzásegítettek az oroszországi pogromok, és Bartha szerint az, hogy Galíciában törvények szigorú alkalmazásával igyekeztek megfékezni az üzérkedést. Románia pedig lezárta határait előttük, viszont nyitva volt Magyarország határa. Gazdaságilag meghódították az országot, és József Attila elpanaszolhatta versében: -- "S kitántorgott Amerikába másfélmillió emberünk."

A valóság az, hogy a másfélmillió emberünk nem "kitántorgott" Amerikába, hanem a jövevények kihúzták a magyar középosztály talpa alól a szőnyeget, a megélhetést, és az utolsó pénzükön vettek egy hajójegyet Amerikába. Ma szintén ez történik, de a tönkretetteknek nincs hová menekülniük.

FORRÁS, bővebben: http://www.hazankert.com/200805_radicsgeza.html



http://www.nemzeti.eoldal.hu/cikkek/nemzetvedelem/uton
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Íme a híres izraeli békevágy é
  2009-01-14 20:07:52, szerda
 
  Zsidó: "Gázát el kellene törölni a föld színéről" (videó)
2009. január 14. 12:21:31

Egyes izraeli zsidók legkedvesebb szórakozása az, hogy dombokról nézik örvendezve, miként bombázzák pilótáik a védtelen palesztin civil lakosságot.



Az egyik megszólaló kedves izraelita hölgy (a közepe felé) kifejti: megérdemlik, mert a Hamászra szavaztak. Az egyetlen megoldás a szétbombázásuk, mi több, porrá kellene bombázni az egész várost, egyszerűen eltüntetni a föld színéről. Igen, egy icipicit fasiszta vagyok - teszi hozzá némi huncutsággal a szemében.

http://www.nemenyi.org/lib/gall/hirek/zsido_leskelodok.jpg



http://www.youtube.com/watch?v=Tjw8U0AcH4Q&eurl=http://www.nemenyi.org/defaul t.asp?SID=1&Cal=&AID=0&Direkt=Zsido_Gazat_el_kellene_torolni_a_fold_s zinerol_(v&feature=player_embedded


Íme a híres izraeli békevágy és önvédelem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ezek az izraeliek
  2009-01-14 20:01:19, szerda
 
  ezek az izraeliek

TIMES times.co.uk

A jobboldali brit lap

A szégyen dombja, ahol a gázai bombázás a nézők sportja címen arról ír, hogy még padokat is hoztak egy Szderót izraeli város melletti dombra, ahonnan zsidók figyelik nagy élvezettel Gáza bombázását. A cikket illusztráló fotó felirata: "A látcsövekkel és fényképezőgépekkel felfegyverkezett ortodox zsidók... az égen keresztül cikázó F16-os gépeket nézik, ahogyan azok jelzőlövedékeket és rakétákat lőnek ki a távoli épületekre."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szlovákia: magyar szalámi
  2009-01-14 19:56:47, szerda
 
  Brüsszelben...
Szlovákia: magyar szalámi
2009. január 14. 09:55

A szerelem a gyomron keresztül vezet...

A csehek humorral indították brüsszeli, uniós elnökségüket. Lélegzetelállító, óriásplasztikával lepték meg az európai központot, amely a tagállamok néhányát felháborította.

A munkába tartó hivatalnokok általában figyelem nélkül elsuhannak az Európai Tanács óriáscsarnokában, menetközben felhörpintve kávéjukat, nem követik figyelemmel a körülöttük történteket.

Néhány napja viszont, egy óriásplasztika képében új kellék került az épület csarnokába, amelyet a csehek ötlöttek ki és valósítottak meg, brüsszeli elnökségüket a történelembe beírandó.

A képzőművészeti alkotás eltökélten harcol a tagállamok sztereotípiáival. A szlovákok tanácstalanul álldogálnak és gondolkodnak a több tonnás, 27 tagállamot ábrázoló alkotmány előtt. Rajta Szlovákia térképe egy fehér papírba van csomagolva, amelyet magyar piros-fehér-zöld trikolór színű madzag tart össze. A csehek azt mondják, a látvány nem más, mint a magyar "uherák" (magyar száraz szalámi).




Budapestre a gyomron keresztül
David Cerny sztereotípiái

Bulgária
* török vécék
Belgium
* csokoládé rudacskák
Ciprus
* kettészelt vassziget
Csehország
* digitális kijelző az euro-szkeptikus államelnök nyilatkozatával
Dánia
* legóból összeállított ország
Észtország
* modern sarló és kalapács
Finnország
* afrikai állatok, mint a fejlődő világ szimbólumának támogatója
Franciaország
* Sztrájk feliratú cédulával
Görögország
* lángok által pusztított ország
Hollandia
* vízzel ellepett, minaret csúcsai láthatók csupán
Írország
* hagyományos dudák
Lettország
* dombokkal tele ország - álom a saját óriás hegyekről
Litvánia
* szovjet uniformisba öltöztetett fiúk Oroszországra vizelnek
Luxemburg
* Eladó felirattal
Magyarország
* brüsszeli Atomium magyar dinnyékből és csabai kolbászból
Málta
* nem feltűnő szikladarab miniatűr elefánttal
Németország
* autópályák, amelyek formája a horogkeresztre is emlékeztethet
Lengyelország
* katolikus papok kitűzik a homoszexuálisok szivárványszínű zászlaját
Portugália
* kolonializmus maradványai
Ausztria
* zöld rét az atomerőmű hűtőtornyaival
Románia
* szegény Draculaland
Szlovákia
* magyar szalámi magyar trikolórral
Szlovénia
* sziklafelirat: az első turisták 1213-ban jöttek ide
Spanyolország
* egy vasbetonból készült földdarab
Svédország
* egy Ikea dobozba csomagolva
Olaszország
* futballisták a pályán
Nagy Britannia
* az unióhoz való hűvös álláspontja miatt, hiányzik a térképről

Egyesek megmosolyogják az alkotást, a Szlovákiát ábrázolóról pedig megjegyzik: miután a szerelem a gyomron keresztül halad, mégsem olyan rosszak a szlovák-magyar kapcsolatok, amint azt Brüsszelben gondolják.

Az alkotás egyes elemeihez magyarázószöveg nincs, csupán rövid utalás. A Szlovákia oldalon ennyi áll: a szerző nem csatolt szöveget. A Brüsszelben dolgozó szlovákok még nem látták a művet, amelyet hétfőn Entropa címmel avattak fel. Egyesek rosszallásukat fejezik ki, mások megmosolyogják az egészet.

Néhány tagország nem hivatalosan jelezte nemtetszését az "eszmei mondanivalóval", így a bolgárok, lengyelek. A szlovákok közül a Slota-SNS-pártot kérdezték meg, amelyet hűvösön hagy az egész: "Képzőművészeti alkotásról van szó, ezért az SNS-nek nincs mit kommentálnia az ábrázolást". Hasonlóan reagált a Fico vezette Smer párt, amely jelenleg "a gázzal van elfoglalva".

A szlovák parlament külügyi bizottságának tagja, a Dzurinda-SDKÚ párti Slafkovsky Alexander viszont úgy reagált, hogy semmi problémája nincs az ábrázolással: "Arányos, főleg abból a szemszögből nézve, ha figyelembe vesszük, mire vagyunk képesek a magyar tankönyvek körül hercehurcával, a földrajzi nevek anyanyelvi használatát illetően. Azokkal az emberekkel kapcsolatban, akik velünk egyenrangú polgárok".
Slafkovsky tovább megjegyezte: az alkotásra jellemző a cseh stílus, melynek mottója " Megsózzuk Európát", lehetne. "Egy szóval, a csehek mindent előszednek, amit mi igyekszünk a szőnyeg alá söpörni", válaszolta őszintén Slafkovsky képviselő.

A csehek szeretnék magukat olyan nemzetként bemutatni, amelynek érzéke van a humorhoz, és gyűlöli a cenzúrát. "Jóváhagytuk a fehér térképet, azt mondtuk, semmit nem fogunk cenzúrázni. Minden esetre ez a szabadság arca", nyilatkozta a CTK cseh hírügynökségnek Vondra Alexandr cseh kormányalelnök. /FENET/






*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2008.12 2009. Január 2009.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1115 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 4881
  • e Hónap: 8626
  • e Év: 162122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.