Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Ezt a videót meg kell nézned!
  2009-01-15 20:58:12, csütörtök
 
  Kedves barátaink!
Gondolkodó honfitársaink!


Okvetlenül nézzétek meg az alábbi linket, és küldjétek tovább ezt a levelet a gondolkodó és a nem gondolkodó magyaroknak is!


http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4198&rovat=&PH PSESSID=c6c09554af6c18630ffe95f682282ab4



A videót nézve, 2007. decemberi blogbejegyzésem jutott eszembe, amelyikben
nagyon súlyos tényeket írok le azokról a rettenetes időkről, amikor
1956-ért büntették a magyarságot!
1.) A véres megtorlással.
2.) Büntették azzal a suttyom-terrorral, amit a spiclihálózat
kiépítésével és a Munkásőrség megszervezésével tartott fenn "kádár
atyuska".
Ide tartozik az a megjegyzésem, hogy a 2007-es okt. 22-én, amikor
lezárták az Operaház környékét, kivénhedt munkásőröket állítottak
szolgálatba a földalatti peronjain.
1990 előtt közvetlen a Munkásőrség feloszlatása előtt 60.000 tagja
volt a munkásőrségnek és ők a mai napig készek arra, hogy "összehívják
a "fiúkat" fölteszik őket a teherautókra az UZI-val felszerelkezve és
irány Lakitelek és halomra lőni a rohadékokat!"
Azt sajnálják, hogy nem ez történt 1988-90-ben!!! És készek arra, hogy
bármikor megtörténjen, de mostmár az eagész ország ellen is képesek
bevetni őket!
Ezeknek a veszélyesen fanatizált munkásőröknek elfelejtették
elmondani, hogy a saját politikusaik, pl. Horn Gyula árulta el őket
azzal - egyfelöl, hogy csődbe vitték 1989-re Magyarországot és, ha nem
adják át békésen a hatalmat és nem nyitnak lehetőséget az új
hatalomnak, akkor be kellett volna jelenteni Magyarország
fizetőképtelenségét. Másfelöl, pedig folyamatos ÁRULÁSSAL tartották
fönt a szocialistának hazudott hatalmukat!!!
Bizonyságul ismét csatolom az MSZMP KB jegyzőkönyvi kivonatainak erre
vonatkozó másolatát.

MINDEN ÖSSZEFÜGG MINDENNEL!

3.) A 2006. okt. 23-i események előtt érdekes hír keringélt itt a
világhálón egy Ferihegyre érkező idegen katonai repülőgépről és a
kórházakban elrendelt vészhelyzetekről.
Majd az okt. 23-i rendőrterrort elszenvedők beszámolói szerint idegen
nyelven beszéltek a rendőrök. Pl. amikor megverték az egyik fideszes
parlamenti képviselőt előtte hiába mutogatta a mentelmi igazolványát,
nem is értették hogy mit akarnak. Csak azt nem értem, hogy ez a
képviselő miért hagyta annyiban ezt az egészet????
Hogyan lehet egy egész országot föláldozni egy képviselőségért?

BMI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szomorú napok jan.12-14.
  2009-01-15 18:58:34, csütörtök
 
  Csukor Árpád:

Szomorú ez a mai nap!

66 évvel ezelőtt áttörték az oroszok a doni, nagyon gyenge ellenállást tanúsító magyar arcvonalat. A második világháború talán legkegyetlenebb napjai voltak: 1943. január 12-e és 14-e között. Abból a Don-kanyari pokolból, - a 200 ezres magyar seregből, - 120 ezren ott vesztek. A rossz oldalon álltunk, akkor is. Hitler szövetségeseként harcolt a vágóhídra szánt seregünk. Rosszul felszerelt, - a kegyetlen orosz télre fel nem készült, - magyar katonák, hatalmas túlerővel álltak szemben.

,,... Iszonyú volt, amikor az egészséges emberek oda jutottak, hogy érezték fizikai erejük összeomlását, miközben lélekben tovább akartak jutni. Mentek valamennyien, szemben a széllel, aggodalmasan beosztva végső erejüket. Aztán egyik térdük a hó felé hajolt, majd a másik is, meggörnyedt a hátuk, kezük belemerült a hóba, fejüket előrehajtották, szemük kimeredt, kétségbeesett erőfeszítéssel előrehajoltak, mint a láncukat feszítő kutyák. Nem beszéltek, zavaros szemekkel nézték az előrehaladó bajtársakat, a könyörtelenül menetelő oszlopot. Aztán mégis erőre kaptak, egyik térdüket előrelökték, egyik kezüket is, aztán a másik térdet, így jutottak előre hosszabb darabon. Mereven nézték a menetelők lábát, hogy így négykézláb, vajon észrevehetően előbbre jutnak-e, mert akkor még lenne reményük. De volt, aki már nem bírta erővel ezt a legörnyedt, állati testtartást, karjai nem mozdultak, lebukott és lihegve fekve maradt a hóban." (Bártfai Szabó László )

A doni katasztrófára kötelességünk emlékezni!
Tanulságai sajnos nem vesztették el aktualitásunkat.
Édes hazánk mai vezetésén a régi beidegződések kitapinthatók!
Hiszen nagyon szomorú, hogy cselekvő készségünk bizonyítása ,,szövetségeseinknek," - évtizedek után sem változott.

Emlékezzünk kegyelettel az értelmetlenül halálba döntött magyar katonákra!
(Édesapámnak szerencséje volt. Fogságba esett.
Három és félév után tért haza, ahogyan Ő mondotta: ,,a paradicsomból."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiáltvány a magyarokhoz!
  2009-01-15 12:24:53, csütörtök
 
  KIÁLTVÁNY A MAGYAROKHOZ!

Mind több és több emberben ébred fel az igény az ország sorsának megváltoztatása iránt. E váltás békés megvalósításának érdekében, egyik eszközeként jött létre mozgalmunk, a Magyarok Szövetsége. A Magyarok Szövetsége társadalmi szervezet, civil szervezetek és a célokkal egyetértő személyek szövetsége, nem áll mögötte sem párt, se gazdasági érdekcsoport, se vallási közösség, csupán mi magyarok. Célja az egészséges és tisztességes, élhető ország megteremtése, a saját erőnkből, a saját munkánkból.

A kérdés, ami mindannyiunkban felmerül, hogy milyen országot is szeretnénk?

Egy olyan országot, ahol a külföldnek, a befektetőnek, a Világbanknak stb. kell megfelelni, vagy egy olyat, amely nekünk megfelelő?

Tudjuk, hogy baj van, mert az már minden területen jelentkezik. Tudjuk, hogy a legkiszolgáltatottabb rétegektől, a bérből, fizetésből élőktől, a nyugdíjasoktól vesznek el mindig, amikor válság van, tudjuk, hogy a betegek mennyire kiszolgáltatottak, és akinek nincs TB kártyája, az akár bele is halhat a betegségébe. Tudjuk, hogy a magyar nép létszáma csökken, egyre kevesebben vállalkoznak családalapításra, mert nem biztosak benne, hogy fel is tudják a gyermekeket nevelni, ami az egészségügyi és a nyugdíjrendszer közeli összeomlásával fenyeget. Tudjuk, hogy Magyarországon drágábban vesszük a rosszabb minőségű élelmiszert, és ötödannyit kapunk ugyanazért a munkáért, mint Nyugat-Európában. Tudjuk, hogy a bankok sorra elveszik azok házait, akik nem tudják fizetni a részleteket, utcára küldve őket úgy, hogy mellette milliárdos profitokra tesznek szert. Tudjuk, hogy ha nem változtatunk, egy olyan bolygót hagyunk a jövő generációjára, amely szeméttel teli, levegője, vizei és földje mérgezett, és amely energiaínségben szenved.

A válság jeleinek felsorolását még sokáig folytathatnánk, de e jelenségek gyökerében egy valami közös: kialakult az országban egy kollektív felelőtlenség-tudat. Ez a legrombolóbb szociális tényező, mely elveszi az emberektől a jövőbe vetett hitet és a reményt.

Ne higgyük el, amit sulykolnak, hogy nincs más lehetőség! Nagyon is van, és nem is egyféle! De ennek tudása nem szolgálná ennek a politikai elitnek az érdekeit, ezért görcsös igyekezettel megpróbálja elhitetni velünk ennek ellenkezőjét, a közös koncból részesülő, lelkiismeret-vesztett újságírók, politológusok, közgazdászok, bankárok, észt osztó önjelölt, ,,neves" és ,,ismert" értelmiségiek sürgölődő kórusa mellett.

Olyan ország kell, ahol kiszámítható a jövő, ahol félelmek nélkül, szabadon élhetünk, ahol van erkölcs, ahol a közösség érdekei érvényesülnek kevesek magánérdekei helyett, ahol az élet és az azt hordozó család a fő érték. Olyan ország kell, amely teret ad a nemzet tagjai számára saját személyes megélhetésükhöz, fejlődésükhöz, ahol nem aláznak meg bennünket magyarságunk, kultúránk miatt. Olyan ország kell, amelyben megrokkanás nélkül meg lehet élni a munka béréből. Egészséges ország kell, ahol a szellem szabadon fejlődhet, ahol egyenlő esélyekkel indulhat mindenki a boldogulás felé, ahol nem egymás kifosztása a gazdasági cél. Ezt az országot a jövőbe, a saját tevékenységünk eredményébe vetett hit, a közös cselekvés sikerének reménye és az együttműködésben megnyilvánuló szeretet teremtheti meg.

Az, hogy ezt az országot megteremtjük-e, rajtad is múlik!

Fontos, hogy mindenki értesüljön a hírről: megindult az országunk újjáépítése, hogy tudjanak csatlakozni a mozgalomhoz, hogy tudjanak alkotni és építeni, összefogni és szeretni, hogy ki-ki maga is tudjon a maga és mások számára lehetőséget teremteni.



Az út nem lesz könnyű, és nem lesz egyszerű.

Mi azt akarjuk, hogy becsületes, értelmes egyezségek során közösen megoldjuk végre a legsúlyosabb problémákat, a megoldásokat ne egy önző politikai, az átalakulást saját érdekeinek alárendelő kisebbség erőszakolja ránk. Az új korszak társadalmi értékrendje a szereteten, az együttműködésen, a tolerancián alapuljon, a fiatalok itt maradjanak az országban, akarjanak családot alapítani és gyermekeket nevelni. Azt akarjuk, hogy akik dolgozni akarnak, azok munkához jussanak, és érezzék, hogy szükség van rájuk: Azt akarjuk, hogy ne lehessen a segélyekkel visszaélni. Az a szándékunk, hogy megerősítsük a belső gazdaságunkat és megzabolázzuk a multi cégek és bankok mindent felemésztő étvágyát, hogy nekünk megfelelő fizetések és árak legyenek Olcsóbb és tisztességes képviseleti rendszert akarunk kiépíteni, a magyar nemzeti érdekeket kívánjuk a legszélesebb bázison megfogalmazni és érvényesíteni, fenntartható, a környezettel és a közösséggel harmóniában működő gazdaságot szándékozunk létrehozni. Kapcsolatokat akarunk kialakítani az unión belül működő, hasonló szemléletű társadalmi szervezetekkel is, hogy közösen léphessünk fel nemzetközi szinten is, egy saját érdekeit képviselő Európa érdekében. Sok más egyebet is meg szeretnénk valósítani, a célok - a munka során bővülő - körét a mozgalom tagjai határozzák meg.

És ha évek múlva, amikor mindez megvalósult, gyerekeink megkérdezik tőlünk, hogy mit tettetek ti ezért, akkor büszkén mondhassuk nekik, hogy ott voltunk akkor, amikor ez a változás megindult, kivettük belőle a részünket, és megtettünk mindent, ami a sikerhez kellett.
Ha összefogunk és túllépünk a mesterségesen gerjesztett megosztottságon és a viszálykodáson, ha merünk tovább látni, mint saját közvetlen gondjaink, akkor egy olyan országot tudunk alkotni, amilyenre mindannyian vágyunk!

A Magyarok Szövetségben elindult az ország felmérő és újjáépítő, programalkotó munka, amelyben mindenkire szükség van, aki tenni kíván. A munka jelenleg államreform, nemzetvédelmi, külügyi, gazdasági és kereskedelmi, mezőgazdasági, pénzügyi, környezetvédelmi, művelődési, oktatási, egészségügyi, népjóléti, vallási és erkölcsi és bárka tagozatokban folyik, amelyekhez szabadon lehet csatlakozni. Most kell megalkotnunk egy emberibb világ működésének szabályait, együttműködve a világban hasonló elveket valló szervezetekkel. Az elvégzett munka, az önként vállalt és teljesített feladat emelhet bárkit időlegesen e szövetség valamely vezető tisztségébe, melyről lemondhat vagy melyből elmozdítható. A cél nem egy választás megnyerése, hanem az országunk hosszú távú fennmaradását biztosító keretek megteremtése, annak élhetővé formálása, hogy végre büszkék lehessünk saját jelenkori teljesítményünkre is.

És miben számítunk rád?

Gyere velünk addig, ameddig meggyőződésed engedi, mondd el véleményed arról, amit tenni akarunk, segíts abban, hogy országunk közöttünk megjelenhessen. Ha csak egy lépést teszel velünk, már azzal is előidézed a változást. Ha valamiben egyetértesz, annak megvalósulását támogasd, függetlenül attól, hogy más dolgokban esetleg eltér a véleményed. Ne a különbséget keresd, hanem az egyezéseket! Az eredmény nem személyeké, nem a mozgalomé, hanem közös országunké lesz.

Légy te is a változás részese, az, aki tesz egy élhetőbb jövőért! Légy te is egyike azoknak, akik be akarják bizonyítani, hogy nem a pártok kizárólagosságával, hanem a tömeget megjelenítő civil szervezetek bevonásával lehet igazán eredményesen irányítani egy országot!

Ez itt a mi időnk, vállaljuk el azt a felelősséget, amit az élet visszavonhatatlanul ránk szabott, alakítsuk magunk az ország jövőjét, ne csak elszenvedjük mások akaratát, a tudatos rombolást!

A közös munkára jelentkezni lehet az alábbi honlapon: www.magyarokszovetsege.hu, ahol további információk is nyerhetőek a mozgalomról.

Magyarok Szövetsége
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
...nyilatkozat a válságról
  2009-01-15 02:55:11, csütörtök
 
  Európai civil nyilatkozat a válságról
Párizs-Budapest, 2009. január 15. csütörtök

A világgazdasági válságból a fennálló rendszer átalakításával kell kiutat találni,
tömegmozgósítással, társadalmi ellenállással meg kell akadályozni, hogy a dolgozókkal és a
nélkülözőkkel fizettessék meg a válság árát - áll abban a nyilatkozatban, amelyet százötven
európai szakszervezet és civil szervezet adott ki szerdán Párizsban, Budapesten pedig a Magyar
Szociális Fórum – Szociális Kerekasztala hozott nyilvánosságra.
A világgazdasági válság oka a fennálló rendszerben keresendő, a világ vezetői mégis
megpróbálják megmenteni a bukott gazdasági modellt. Közpénzekből gyorsan szanálták a
bankokat és a pénzvilág legfőbb szövetségeseinek számító nagy részvényeseket, ezt követően
pedig olyan bankárokat és multi cégvezéreket neveztek ki felelős tisztségekbe, akik a válságot
előidézték. A dolgozók, a munkanélküliek, a szegények nem csak hogy nem részesültek
semmiféle segítségben, hanem még a válság árát is velük akarják megfizettetni – áll a párizsi
nyilatkozatban.
A válság elmélyülésével nők és férfiak milliói veszítik el munkahelyüket, otthonukat,
megélhetésüket. Előrejelzések szerint több tíz millióan duzzasztják majd az emberiség
szélsőséges szegénységben élő 1,4 milliárdos seregét. A válság az egész világon súlyosbítja a
nép túlnyomó többségének társadalmi, környezeti, kulturális és politikai életkörülményeit.
A Párizsban egybegyűlt szakszervezetek, mezőgazdasági kistermelők, társadalmi érdekvédők,
környezetvédők, fejlesztési kérdésekkel foglalkozó csoportok, vallásközösségek, feministák,
rászorultak és nélkülözők, diákok és fiatalok, szegénységellenes hálózatok abban jelölték meg a
válságból kivezető első lépést, hogy azonnal mérsékeljék a válság társadalmi következményeit,
egyidejűleg pedig fogjanak hozzá a gazdaság környezetbarát átalakításához.
Olyan rendszerre van szükség, amely a nép és a természeti környezet javát szolgálja,
igazságos és demokratikus kontroll alatt áll – írják a civilek, ellenállásra és társadalmi alternatíva
kidolgozására szólítva fel az európai népeket.+++

Kiadta: Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fagyhalál: a kormány intézkedi
  2009-01-15 02:52:22, csütörtök
 
  MTI
2009-01-14 19:12


Előzetesen tájékoztatnia kell a közüzemi szolgáltatónak az önkormányzat jegyzőjét, ha úgy dönt, hogy megszünteti egy fogyasztó ellátását.
hirdetés


A jegyzőnek, amennyiben az érintett jogosult a védett fogyasztói státuszra, segítséget kell nyújtania ennek megszerzésében, illetve más módon is támogatnia kell a rászorulót. Erről a szociális miniszter beszélt a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten.

A kormány szerdai ülésén több intézkedésről döntött a kihűléses halálesetek megelőzése érdekében - jelentette be Szűcs Erika. Közölte: a jegyzők számára kötelezővé válik, hogy a szociális ellátásban részesülő, védendő fogyasztói státuszra jogosultaknak tájékoztatást adjanak a kategóriába kerülés lehetőségéről.

A védendő fogyasztó kategóriájába elsősorban a szociálisan rászorulók és a fogyatékkal élők tartoznak. Számukra a következő kedvezmények járnak: részletfizetés, fizetési haladék, illetve kártyás mérő, amelyet meghatározott összeggel előre "fel lehet tölteni".

Ha a szolgáltató kikapcsolást kezdeményez, akkor arról előzetesen értesítenie kell a jegyzőt, aki kétféle intézkedést tehet: segítséget nyújt a védendő státusz eléréséhez, illetve intézkedik az önkormányzati hatáskörben rendelkezésre álló eszközök igénybe vételéről - mondta Szűcs Erika.

A miniszter példaként említette a lakhatási támogatás természetben történő nyújtását. A tárca felmérése szerint az önkormányzatok jelenleg csupán egyharmad részben adják természetben a támogatást. Megoldási lehetőségként említette a kártyás mérőeszközök felszerelését, így a villamos energiát és gázt használó fogyasztók ellátása is fenntartható.

A miniszter a hajléktalan-ellátásról azt mondta, hogy a szükséges kapacitások és források biztosítottak. Hozzátette: tíz évre visszamenőleg évente 200-400 a kihűléses halálesetek száma, ehhez képest a mostani számok "megrázóak", de kiugró növekedés nincs.



A rovat további cikkei
Vége a blokádnak a Szent István Bazilikánál: megegyeztek az afgánokkal
MTV-elnökválasztás: újra jelölhetik Sztaricskai Tamást
A közlekedést fojtogatja az ónos eső - percről percre (galériával)
Vészhelyzet az országban: már Budapesten is csúsznak az utak
Mire készül Gyurcsány? - Válságkezelésről tárgyal az MSZP
Elengedte a túszt a bankrabló Óbudán - helyszíni tudósításunk
Visszavonták a szmogriadót! - Minden autó közlekedhet
Majdnem lett elnöke a Magyar Televíziónak - ki fúrta meg Sztaricskait?
Szmoghelyzet: 6 százalékkal több szív- és érrendszeri beteg halhat meg
Feloldhatják a szmogriadót - tisztult Budapest levegője
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatvanégyezer aláírást ...
  2009-01-15 02:01:36, csütörtök
 
  Összegyűltek az aláírások a Parlament feloszlatásához


2009-01-14 10:54 barikád.hu

Hatvannégyezer aláírást gyűjtött össze a népi kezdeményezéshez a Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány és a vele együttműködő polgárikör-szövetség. Az aláírási íveket átadták az OVB-nek.

Összegyűlt a szükséges mennyiségű aláírás a Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány (MPDA) által elindított népi kezdeményezéshez, amely a parlament önfeloszlatását célozza - olvasható a szerdai Magyar Hírlapban.

"Ha az OVB ezt megteszi, az ügy a parlament elé kerül. Mindez azt jelenti, hogy a már tavaszi ciklus kezdetén a képviselők asztalán lesz majd a kérdés" - mondta Fricz Tamás. A törvények szerint Országgyűlés köteles napirendre venni, azaz megtárgyalni a népi kezdeményezést, a vita végén pedig döntenie kell arról, hogy egyetért-e azzal, vagy nem.

Az OVB-nek a 45 napos határidő betartásával február 12-ig kell hitelesítenie az összegyűlt íveket.

Fricz Tamás elmondta, hogy a budakalásziak civil kezdeményezéséhez már csaknem százezren csatlakoztak, de továbbra is várják a támogatókat. Azon a napon, mikor az Országgyűlés szavaz a népi kezdeményezésről, a civilek a Kossuth térre jelentenek be nagygyűlést.

A parlament önfeloszlatásának előrehozott választás megtartása a következménye, amelyet az országgyűlés feloszlatását követő három hónapon belül kell megtartani. - mondta Fricz Tamás.

magyarhirlap - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarok Szövetsége
  2009-01-15 01:57:43, csütörtök
 
  MAGYAROK SZÖVETSÉGE
A vallási tagozat előkészítő programjavaslata
Összeállította: Pap Gábor

Előzetes tudnivalók

A Magyarok Szövetsége alakuló nagygyűlésén, 2008. november 26-án kaptam a felkérést, hogy vállaljam el a Szövetség vallási és nevelési tagozatának vezetését. Minthogy ott és akkor nem nyílt rá mód, hogy a kérdéssel kapcsolatos gondjaimnak hangot adjak, az akkori mulasztást most igyekszem pótolni.
Mindenek előtt tisztázatlannak látom a Vének Tanácsa viszonyát a tagozatok vezetésének feladatkörével. A nagygyűlésen meghirdetett szereposztás szerint a Vének Tanácsának egyes tagjai közvetlen tagozatvezetési feladatot is kaptak, míg a többiek ettől a munkakörtől mentesültek. Nem világos, milyen alapon történt a megkülönböztetés.
A kétféle szerepkör összemosását másrészről indokolatlannak, sőt hosszú távon veszélyesnek tartom. A Vének Tanácsának elvi síkon kell programot javasolnia, a program végrehajtása során az abban résztvevők kérésére tanácsokkal kell szolgálnia, ellenőriznie kell a program végrehajtásának elvszerűségét, és szükség esetén bírálatot kell gyakorolnia, a helyesbítés irányának megjelölésével. A tagozatvezetők szerepe ehhez képest sokkal gyakorlatiasabb és szerteágazóbb. Ugyanakkor ennek a munkának a folyamatos ellenőrzése a Vének Tanácsa részéről várható. A kétféle feladatkör egyesítése az összeférhetetlenség veszélyét rejti magában. Hogyan ellenőrizzem, illetve bíráljam én, mint a Vének Tanácsának tagja a magam munkáját, amit egy tagozat irányítása során végeztem?
További aggályom: kell-e, illetve szabad-e egyetlen tagozatba összefogni a vallás és a nevelés ügyeit? Megítélésem szerint a vallásnak nemcsak a nevelés, hanem az élet mindenféle "ügyét" át kell hatnia, beleértve a gazdaság leghétköznapibb "ügyeit" is. Ebből egyet, a nevelését kiemelni és összecsapni a vallás ügyes-bajos dolgaival, ez annak idején még miniszteriális szinten sem tett jót egyik területnek sem. Javaslatom: külön tagozat foglalkozzék a vallás és külön a nevelés ügyeivel. A kérdések együtt-látása a Vének Tanácsának a feladatkörébe tartozik.
Végül egy személyi jellegű aggály: ha a nevelésügy elvi szintű programadójának személyét keressük, akkor a Vének Tanácsában erre a legmegfelelőbb kétségtelenül Andrásfalvy Bertalan lesz. Kifejezetten tapintatlanságnak tartom, hogy egy velünk alapvető kérdésekben egyetértő, nagy tekintélyű ex-minisztert ennek a feladatkörnek a betöltésekor számításon kívül hagytak! Tagozatvezetőnek pedig mint erre a feladatkörre bizonyított módon legalkalmasabb személyt, Hintalan Lászlót javaslom. Ami a vallás ügyeit illeti, a Vének Tanácsában ennek a képviseletét Molnár V. Józsefre bíznám, a tagozat vezetésére pedig Dezső Tibort, a témakörre vonatkozó legfontosabb jelenkori dokumentum összeállítóját kérném fel.

Teendők

1. Az ún. "pogány" magyar ősvallás és a jelenleg érvényben lévő vallásalakulatok tartalmi, esetleg genetikus kapcsolatainak tisztázása.

2. A magyar nép "egész-ségének" fokozatos helyreállítása. A két legnagyobb lélekszámú magyar keresztény felekezet, a római katolikus és a református szerepkörének tisztázása, mindkettő eredendő magyarságának, illetve szigorú egymásra utaltságuknak a hangsúlyozásával.

3. Az egyéb vallásfelekezetekhez (evangélikus, unitárius, baptista stb.), illetve világvallásokhoz (hinduizmus, buddhizmus, iszlám stb.) való viszony tisztázása, a velük való kapcsolat kiépítése, ápolása.

4. A krisztusi tanítás és életpélda abszolút, az ószövetségi szövegek viszonylagos, ideig való és egyetlen néphez szóló jellegének tudatosítása.

5. Az Ószövetségből a zárványként benne megőrződött ősvallási elemek kiválogatása, értelmezésük, beillesztésük az egyetemes keresztény igehirdetés menetébe. Néphagyományunk hőseinek, mindenek előtt Nimródnak a negatív rabbinikus megítélését a vitán felül álló tények figyelembe vételével helyesbíteni kell.

6. A kereszténység el-judaizálódásának történeti menete lépésről-lépésre tisztázandó. A folyamat üdvtörténeti jelentőségét fel kell deríteni, a kiútra vonatkozóan javaslatot kell megfogalmazni.

7. Az egymást segítő (Hunor-Magyar típusú) kapcsolat szorgalmazása ember és ember, közösség és közösség között. Az egymás rovására történő érvényesülés (Káin-Ábel, Romulus-Remus) leépítő jellegének tudatosítása és következetes elutasítása.

8. Festett kazettás templomi mennyezeteink üdvtörténeti programjának rekonstruálása, visszaillesztése az egyetemes keresztény igehirdetés menetébe.

9. Apokrif (archaikus) imádságaink ősvallási vonatkozásainak tisztázása, beillesztésük az egyetemes keresztény liturgiába.

10. Az élő magyar népdalkincsből az ősi szeretetvallásunkra utaló példányok kiválogatása, rendszerbe fűzése és beillesztése az egyetemes keresztény liturgiába.

11. Az évkör sarkalatos pontjain a magyar népi szertartások felélesztése és gyakorlása (Karácsony, Húsvét, Szent Iván, Szent Mihály), ökumenikus jelleggel, az ősvallási elemek tiszteletben tartásával.

12. A Szűz Mária-jellemzékek (Tenger Csillaga, Tisztaságos Edény, Bárka, Torony stb.) ősvallási, kozmikus és egyben üdvtörténeti vonatkozásainak tisztázása. A Boldogasszony-szerep múltjának, jelenének és jövőjének felderítése, különös tekintettel a "Magyarok Nagyasszonya" szerepre. Babba Mária őstörténeti vonatkozásainak további vizsgálata.

13. A szent helyek radiesztéziai módszerekkel történő felmérése, az ilyen irányú vizsgálatok eredményeiből levonható tanulságok rendszerezése, majd közzé tétele.

14. Az eddigi "Magyar Egyház" próbálkozások számbavétele és kritikája. A továbblépés szükségességének indoklása, a jövőbe vezető irány megjelölése.

Budapest, 2008. december 26.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2008.12 2009. Január 2009.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 161 db bejegyzés
e év: 468 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5231
  • e Hét: 6611
  • e Hónap: 7558
  • e Év: 43499
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.