Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Üzenem
  2009-01-20 23:10:08, kedd
 
  Alföldi Géza
Üzenem

Egyszer mindenért felelni kell,
egyszer minden számadásra kerül,
mert él még bennünk a törhetetlen hit,
hogy nem mindég a szemét marad felül...

Bár ma még csak káromkodni hajt is
a tehetetlen, meddő akarat,
megmozgatja a nehéz hidakat is
az ár ereje, ha gátja szakad.

Pedig egyszer ez is bekövetkezik,
elsodor megfontolást, józan okot
a megalázott szívben égiglobbant harag.
S a legény, ki eddig dallal szórakozott

a virágban terhes réteken,
a gazda, aki izzadva kapált,
az asszony,
aki kenyeret dagaszt:
eljön kiosztani a megérdemelt halált!

Egyszer minden mocskos patkányra
rászakad az örök rémület,
s ti, akik ma mégis rajtunk rágtok,
tudjátok meg: nincs könyörület!...

Kérges markunk ököllé duzzad,
fáradt szemünk mintha villám volna,
s megismeri büszke úrmagunkat,
kifosztott fajtánk minden árulója.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Szent Korona elkobozhatósága
  2009-01-20 23:09:35, kedd
 
  *** www.nemzetihirhalo.hu *************

Döbbenet: Gyurcsány hordája aláírta a Szent Korona elkobozhatóságát az IMF-el
2009-01-20. 01:14

Akár a Szent Koronát vagy a Parlamentet is végrehajtás alá veheti az Európai Unió az általa nyújtott kisegítő hitel feltételei szerint.

Ugyanis a hazaáruló a szerződés hármas számú mellékletében Draskovics Tibor igazságügy-miniszter úgy nyilatkozott: minden egyes állami vagyontárgyunk végrehajtható, ha nem teszünk eleget fizetési kötelezettségünknek.
(MN - Kuruc.info)

Gyurcsány, Merkel és a Szent Korona (videó)

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a következőképp mutatta be a hazánkban tartózkodó Angela Merkel német kancellárnak a Szent Koronát kedden a Parlament koronatermében: "Az az igazság, hogy én mélyen ellenzem, hogy itt van. Szerintem ez a parlament a köztársaság parlamentje, és nem jó a királyság jelképét idehozni. A jobboldali konzervatív kormány úgy döntött így, Orbán miniszterelnök úr".

Videó: Gyurcsány, Merkel és a Szent Korona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki időt nyer, életet nyer
  2009-01-20 23:08:25, kedd
 
  *** www.nemzetihirhalo.hu *************

Válságkezelő nemzetgyilkosok

Mottó:
Göndör István (MSZP): "Rendeznénk a képviselői fizetéseket, mert hihetetlen és nem normális dolog, hogy egy képviselő bruttó fizetése 220 ezer Forint..." Riporter: "Az alapdíjra jönnek a bizottsági tagsági pótlékok és a költségtérítés. Azért így már nem olyan gyászos a kép..." Göndör István (MSZP): "Ez akkor is megmosolyogtatóan kis összeg..."
(A minimálnyugdíj 2008-ban 28.500 Ft/hó, a minimálbér 69.000 Ft/hó. Göndör elvtárs ejnye-bejnye, ez meg egyenesen röhejes. Vagy inkább tragikomikus...)

Még egyébként kiváló emberek is hajlamosak azt hinni, hogy hazugságok sorozatával is képesek elvergődni az igazságig. Mi az hogy, főként ha különleges anyagból gyúrták őket. Ha pedig mégsem, hát majd azt hazudják, hogy ők valójában nem is hazudtak csak tévedtek, esetleg nem bontották ki az igazság minden részletét. Igaz, a szocik ritkán tévednek - ellenben sűrűn elkúrják: évtizedek óta hülyítik a népet arról hogy majd jobb lesz, miközben sosem volt még ilyen rossz.

Egy ország morális állapotát hűen tükrözi, hogy ilyen gyatra "gazdaságpolitikával" nem csak ideig-óráig, hanem évtizedeken át is hatalomban lehet maradni. Tömegek hisznek nekik (még most, a teljes összeomlás árnyékában is), hogy rajtuk kívűl nincs más kormányképes erő, és kizárólag az ő "szakértelmük" jelent garanciát (az általuk okozott) válság megoldására. Nem is tudom mi lenne velünk, ha egyszer véletlenül kitörne errefelé az össznépi jólét, mit kezdenénk ennyi "kiváló" válságkezelővel?

IMF mentőkötél vagy szociális selyemzsinór?

Minden épeszű ember tudta, hogy a hazugsággal és csalásokkal megnyert választásoknak kemény ára lesz, de hogy ekkora - bevallom, magam sem gondoltam. Amióta az eszem tudom, a hazaáruló bagázs gyakran operált különféle "reformokkal és kiigazításokkal", de ezek a maguk szintjén mindig lokálisak maradtak. Ezzel szemben a civilizált világban példanélküli, hogy a folyamatos megszorítások semmilyen javulást nem hoznak (jellegüknél fogva nem is hozhatnak, lásd a korábbi írásokat), sőt egyre mélyebb válságba taszítják az országot. Márpedig a társadalom perspektíva nélküli permanens kizsebelése lerombolja (az egészséges optimizmuson alapuló) hitet is, hogy valamikor (talán még a mi életünkben) tényleg jobb lesz. Pedig tudható, hogy a végnélküli nadrágszíj-huzogatás, a reménytelenségbe torkolló kizsigerelés "eredménye" éppen ellentétes hatást vált ki: semmilyen pozitív energiát nem szabadít fel. Helyette tovább feszíti a húrt (vajon meddig még?), amely bizonyosan társadalmi robbanáshoz vezet.

Ennek ellenére Gyurcsány és rablóbandája okkal magabiztos, mármint a hatalom megtartásának szempontjából. Valljuk meg, 2006-óta nem is igazán érdekli őket más, mindent ennek az egyetlen szempontnak rendeltek alá. Így biztosítható a hálózati klientúra elvtelen pénzelése, az úniós és más adófizetői források korlátlan és pofátlan lenyúlása, eközben a kvázi büntethetetlenség fenntartása.

Sajnos mindez így is marad, amíg az áruló értelmiség falaz a nemzetpusztító maffiának, amíg a köztársasági elnök tehetetlenségével nevetségesre blamálja magát, amíg a magyar rendőrség pártőrségként funkcionál, amíg a "közszolgálati média" kizárólag "pártunk és kormányunk" dicsőségét zengi. Valamint addig, amíg a Kahn-féle köztörványes múlttal bíró fehérgalléros bűnözők fémjelezte globális pénzügyi körök, garanciát látnak az embertelen pénz-szivattyú fenntartására. Az iménti lista természetesen nem teljes, a felsorolás sajnos még hosszasan folytatható. Persze semmi sincs kőbe vésve (kivétel talán Dávid Ibolya "elvei"), ezért mindig lehetnek csodák, bár állítólag azok is csak három napig tartanak.

A tavalyi népszavazás és a ferencvárosi időközi választás ("reprezentatív" közvéleménykutatás) mindenesetre ízelítőt adott az aktuális közhangulatból, és ez még akkor is így van, ha továbbra is jó harmincszázaléknyi idióta és/vagy gazember szavazna még mindig a hazaáruló söpredékre. Ugy gondolom, hogy a magát baloldalinak hazudó horda már az öszödi beszéd napvilágrakerülésének pillanatában tudta, hogy (tisztességes és egyenlő feltételek mellett lezajló választások esetén) aligha győzhetnek ismét. Ezért folyamatosan a Fideszt vádolják obstruktív ellenzékiséggel, miközben mindent elkövetnek azért, hogy a következő (vélhetően jobboldali) kormánynak lehetőleg semmilyen eszköze ne maradjon az ország vezetésére, nopláne annak rendbetételére. Ellenzékből aztán nagypofával fogják szapulni egy vagyonától megfosztott, lehetőségeiben gúzsbakötött kormány valamennyi intézkedését ("Visszakapja tőlünk a Fidesz a konstruktív ellenzékiséget..."), és "szakértőként" ígérnek majd legújabb "jóléti rendszerváltást", valamint soha nem látott társadalmi igazságosságot...

A béka segge

De a holnap mindig sötétebb mint a fényességes jövő - amelyben ki érti miért, még mindig sokan hisznek. Érdekes szituáció, az egyszer biztos: befagyott seggel, otthonülő munkanélküli "prolik" tömegei remélik a szocialista csodát, hátha Feri és Ildikó kitalál majd valamit. Mert az nem lehet, hogy egy "igazságos és baloldali érzelmű" párt européer kormánya, ne segítse a tradiciónális szavazóit. Bár folyamatosan szívnak mint a barom (egyszer majd csak észreveszik, hogy az MSZP a nagytőke pártja...), eddig legalább vigasztalást nyertek attól, hogy velük egyetemben általában a szomszéd is jól megszívta, vagy még jobban. És többnyire ők tapsoltak a leglelkesebben akkor is, amikor "pártunk és kormányunk" különféle csapásokat mért a klerikális jobboldalra ("Munásököl vasököl, odacsap ahova köll"), benne a (munkát adó) kis és középvállalkozások gerincét képező középosztályra - "Orbán fasisztáira". Vajon melyik debil fogta fel, hogy a derékbatört és egyre inkább lecsúszó középosztállyal együtt a lehetséges munkahelyek, és a soha be nem folyó adóbevételek is a rendszer mocsarába süllyedtek? Esetleg igaza lenne annak a vörösagyú fórumozónak, aki szerint "az államcsőd legfőbb oka, hogy Orbán 14. havi nyugdíjat ígért a 2006-os választási kampányban..."
Úgy tűnik, szellemi sötétségben is van még hová konvergálni.

Bizony, az államcsőd immár küszöbön áll (vagy már be is következett), tehát semmi akadálya sincs, hogy minden eddiginél brutálisabb, menetrendszerű megszorítások legyenek, tabuk (és immár reális választási kockázatok) nélkül. De hát miért is lennének tabuk, ha ezzel a birka néppel eddig is, ezután is (?) mindent büntetlenűl meg lehet csinálni? A 200-500 milliárdos elvonást pedig majd kimagyarázzák néhány százmillióba kerülő kommunikációs kampánnyal ("Miért kell megtenni, ha fáj II."), "oszt jónapot". Aztán itt van még a tőrölmetszett posztkádári recept is, amelynek lényege, hogy nagyjából a felét tuszkolják csak le annak a békának (vajon melyik részét szánják nekünk?), mint amit előre megszellőztettek. Elnézve a lehetséges "étlapot" (a nyugdíjkorrekció visszavonása, a családi pótlék megvonása, a jövedéki adók és az ÁFA brutális emelése, az ingatlanadó bevezetése vagy a gázártámogatások megvonása), a fele is több lenne a soknál...

Prológ

Miközben az elvtársak által feltálalt menün rágódunk kábultan - ne feledkezzünk meg arról az "apróságról" sem, hogy a háttérben már javában zajlik a nyolcéves (?) (nem)kormányzás kompromittáló dokumentumainak a "tervszerű selejtezése", a majdani felelősségrevonás törvényes alapját képező bizonyítékok módszeres megsemmisítése. Bár ez utóbbi folyamat közvetlenűl kevésbé fájdalmas, (egy morálisan egészséges társadalom igazságvágyára és önérzetére nézve) mégis sokkal veszélyesebb fejlemény, mint a családi pótlék időleges elvesztése.

"Lassan eltűnik a fogalomtárunkból, a nyelvhasználatunkból az infláció, és a gyerekeinknek nem kell megtanulni ezt a szót..." - hazudta néhány éve a nagy vörös varázsló, és milyen igaza lett: tapogassuk csak meg egyre apadó zsebeinket, és élvezzük a szocialista regnálás reformgyümölcseit. Javaslom, ezentúl nevezzük az inflációt egyszerűen csak pénzromlásnak. Én azért nagyon remélem, hogy hamarosan más dolgok is eltűnnek a fogalomtárunkból, és a kívánságommal aligha vagyok egyedül. Lehetőleg mielőbb, mert már most is késő.

Aki időt nyer, életet nyer.




http://api01.extra.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kis szivességért cserébe
  2009-01-20 23:07:11, kedd
 
  A Magyarok Nyilai lecsapott Emesére
2009.01.16. 17:15

Szegény Emese... nem elég, hogy mindennapos terhes, még a saját pártja sem engedi indulni a ferencvárosi időközi választás 2. fordulójában. Nem, nem azért nem indulhat, mert 3 év alatt 22%-ról 5,23%-ra tornázta le magát az SZDSZ, és nem merik magukat a választók előtt megmérettetni. Nem, hanem mert a mocsadék Magyarok Nyilai megfenyegették szegény hölgyet! Hát még az állapotos liberálist sem kímélik?! Nem tűnt még fel senkinek, hogy mindig a lehető legjobbkor aktivizálódnak a Nyilak? Mármint amikor a baloldalnak jó?

Szilvásy úrnak vajon ment a telefon a Gizella utcából?

- Gyurikám, segítettünk a költségvetés megszavazásánál, kérhetnénk egy kis szívességet?
- Mondd, Gabikám!
- Az Emesének kellene egy kis fenyegetés! Nem valami durva molotov koktélos, még megijed, elég lesz olyan videós verzió is.
- Sima ügy Gabikám, örülönk hogy segíthettünk.

Amúgy nagy pacsi az SZDSZ szellemi kapacitásának, sok minden indokra számíthattunk, amivel megindokolják a gyáva megfutamodást az SZDSZ egyik legerősebb bázisának számító Ferencvárosban, de arra nem gondolta senki sem, hogy a Magyarok Nyilait húzzák elő!

"John Emese nem indul a ferencvárosi időközi választás második fordulójában, az SZDSZ ügyvivői testülete (üt) pénteki ülésén döntött a jelölt visszalépéséről. Közleményükben azzal indokolják a visszalépést, hogy a Magyarok Nyilai nevű terrorszervezet a múlt héten halálosan megfenyegette őt. A fenyegetés nyomatékosítására egy iraki dzsihádista, amerikai katonák orvlövészek általi meggyilkolásáról szóló videót is küldtek.

A közlemény szerint az üt John Emesével egyetértésben úgy döntött, hogy sem a jelöltet, sem családját, sem születendő gyermekét nem teszi ki ilyen fenyegetettségnek. John Emese az ügyben feljelentést tesz."

2008 augusztusa óta várom a 10 kérdésemre a választ a rendőrségtől, most eggyel bővült a lista!

vastagbor.blog.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van élet a földgázon túl
  2009-01-20 23:05:55, kedd
 
  *** www.nemzetihirhalo.hu *************

Van élet a földgázon túl

Az elmúlt hét eseményei minden gondolkodó ember számára világossá tették Magyarország energetikai kiszolgáltatottságát. Sem a simulékony oroszbarát politika, sem a parttalan atlantizmus nem képes a magyar gazdaság és a fogyasztók igényeinek kiszolgálására. A kérdés nem úgy szól, hogy Nabucco vagy Déli Áramlat, hanem úgy, hogy milyen forrásokból lehet pótolni a földgázzal történő energiatermelést és fűtést. Úgy tűnik, hogy a 2010-14-es ciklus parlamenti pártjai közül egyedül a JOBBIK energiapolitikai programja foglalkozik érdemben ezzel a kérdéssel. Nem évtizedek, hanem évek alatt le kell cserélni jelenlegi érthetetlen módon földgázra alapuló fűtési rendszereket: ahol ilyen bőségesen áll rendelkezésre termálvíz és geotermikus energia, ott irracionális gázzal fűteni. Az alaperőműveknek szánt gázerőműveket - amelyekre szabályozási célból jobb híján szükség van - a Paksi Atomerőmű üzemidő hosszabbításával, továbbá új blokkal való bővítésével kell kiváltani a hazai uránérc készletre alapozva. A teherszállítást és a személyforgalmat minél nagyobb számban a villamosított vasútra kell terelni, a jelenlegi irányzattal ellentétesen.

A fenti elképzelések egy nemzeti érdekeket figyelembevevő gazdaságpolitika részei, ahol a Magyar Nemzetei Bank nem de facto magánbankként, hanem a gazdaságot éltető pénzt kibocsátó állami bankként működik. A kormány alá rendelt bankóprés biztosítja a fejlesztéshez szükséges összeget. Amennyiben Magyarország időben lép, akkor a környezetbarát technológiákat előállító ipar éllovasa lehet. Ha középtávon képes a leállítandó paksi blokkokat kiváltani, akár megújuló energiaforrásokkal, akár újabb atomerőmű építésével, akkor a fölösleges energiára és a haza lignit készletre alapozva akár az olajfüggőségét is megszüntethetné - vagy legalábbis az országot kevésbé függővé tehetné a kőolaj importtól - metanol előállításával Oláh György Nobel-díjas közgazdász elképzelései alapján.

A földgáz kiváltása nem megy egyik napról a másikra. Addig is valamennyi pártnak - különösen a magát nemzetinek tekintőknek - kötelessége a gázellátás biztosítása. Ennek záloga a visszanacionalizálandó újonnan feltárt alföldi készletek és a gázvezeték, amelynek felépítésére reális esély van, elkerüli Ukrajnát és van honnan gázt beletölteni és továbbítani: a Déli Áramlat.

Dr. Facskó Gábor
JOBBIK Magyarországért Mozgalom
Energiapolitikai Kabinet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Munkanélküliség növekedés
  2009-01-20 21:50:27, kedd
 
  A Jobbik a munkanélküliség növekedéséről

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felszólítja a kormányt és az ország valamennyi munkaadóját, hogy a létszámleépítésekkel szemben dolgozzon ki alternatívát, ugyanis a nemzetgazdaság érdeke, hogy a befizetett járulékok és adók összege ne csökkenjen, ezért a munkavállalók elbocsátása helyett a munkahelyek megőrzésére kell koncentrálni.

A Jobbik alternatív megoldásként javasolja a munkaidő csökkentését, akár napi szinten, akár heti munkanapok számát tekintve, - ezzel arányosan csökkenő jövedelmet feltételezve, természetesen szoros kontrollal az esetleges munkáltatói visszaélések kizárására.

A csökkent jövedelem még mindig jobb, mint a munkanélküliség, amely nem csak egzisztenciális katasztrófába sodorja a családokat, de morálisan is tovább zülleszti az országot! Az álláskeresési járadék a költségvetés óriási, fedezet nélküli terhe, ezért mindent el kell követni a munkanélküliség növekedésének elkerülésére.

Fentieken kívül nyomatékosan követeli a Jobbik új munkahelyek teremtésének elősegítését egy olyan gazdaság-élénkítő programmal, amely kedvez a hazai vállalkozásoknak, illetve a vállalkozói kedvnek.

Hajzer Krisztina,
a Jobbik munkaügyi kabinetjének vezetője



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kifinomult együttműködési rend
  2009-01-20 21:49:26, kedd
 
  *** www.nemzetihirhalo.hu *************

Orbán: Erős közép-európai együttműködésre van szükség + Videó
2009. január 20. 18:03 MNO

Magyarország egy erős közép-európai együttműködés kiépítésében érdekelt, Lengyelországtól Horvátországig - hangsúlyozta Orbán Viktor, a Fidesz - Magyar Polgári Párt elnöke kedden a türingiai kormány ülésén elhangzott, Európa biztonságpolitikájával foglalkozó előadásában. A Fidesz elnöke úgy vélte Oroszországgal egy kifinomult, strukturált együttműködési rendszert kell kialakítani.

Tekintse meg a hírTV felvételét

A volt miniszterelnököt a keletnémet tartomány konzervatív kormánya kérte fel az előadásra. Az Erfurtban tartott rendkívüli tanácskozás középpontjában a kontinens biztonságával összefüggő kérdések álltak. Az ülést követő sajtóértekezleten Orbán Viktor hangsúlyozta: "Ezt az együttműködést életösztöneink diktálják, hiszen Közép-Európát másként érintette az erős Oroszország. S ha a közép-európai államok nem fognak össze, akkor nem tudják megvédeni magukat." Az ellenzéki párt vezetője elfogadhatatlannak nevezte, hogy országok - sok millió ember - maradjanak gázellátás nélkül Oroszország és Ukrajna vitája miatt.

Orbán kijelentette: nem tudja megmondani, hogy a két ország közül melyiknek van igaza. Ugyanakkor egy közép-európai állam képviselőjeként az újságírókat arra emlékeztette: "1956-ban az oroszok azt mondták, hogy elhagyják Magyarországot, s közben befele jöttek." A Fidesz elnöke előadásában annak a nézetnek adott hangot, hogy Oroszországgal egy kifinomult, strukturált együttműködési rendszert kell kialakítani. Eszerint meg kell határozni azokat a kérdéseket, amelyekben szövetségesei vagyunk egymásnak, azokat, amelyek terén rivalizálunk egymással, s azokat a kérdéseket, amelyekben ellenfelei vagyunk egymásnak - jelentette ki.

Orbán a türingiai kormány ülésén tartott előadásában érthetetlennek nevezte, hogy "az intellektuális kapacitására oly büszke" Európa az elmúlt húsz évben miért nem tett jóformán semmit az orosz gázfüggés enyhítésére. Miért kellett megvárni azt, hogy a dolgok idáig fajuljanak - tette fel a kérdést. Ebből kiindulva a Fidesz elnöke javasolta: a Nabucco vezeték programját kiemelt saját európai uniós programmá minősítsék annak érdekében, hogy Ázsiából Európa orosz területek érintése nélkül kaphasson gázt.

A legnagyobb magyar ellenzéki párt vezetője hangsúlyozta azt is, hogy Magyarország egy erősebb Európai Unióban érdekelt, ezért szívből támogatja az unió megerősítését célzó német törekvéseket.

Orbán: Obama kezelje egyenrangú félként Európát

Az MTI-nek nyilatkozva Barack Obama hivatalba lépésével kapcsolatban a jövő egyik kulcskérdésének nevezte azt, hogy sikerül-e Európának fenntartania a stratégiai partnerséget az Egyesült Államokkal. "Minden ilyen együttműködés fontos eleme az egyenrangúság" - jelentette ki, hozzáfűzve: "Sürgősen magunk mögött kell hagyni azt az érzésvilágot, azokat a rossz ízű megjegyzéseket, amelyeket az előző amerikai kormányzat terjesztett el a világon". Ez utóbbiak sorában említette azokat a megjegyzéseket, hogy "aki nincs velünk, az ellenünk van, vagy hogy be lehet állni mögénk, s velünk együtt lehet harcolni, vagy ki lehet maradni, de annak rossz vége lesz". "Azt várjuk az új amerikai elnöktől, hogy Európát egyenrangú félként kezelje" - tette hozzá Orbán.
(MTI)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EU-s térségi finanszírozás
  2009-01-20 21:48:04, kedd
 
  *** www.nemzetihirhalo.hu *************

Újabb világhatalmi csúcsbankár jön hozzánk "érdeklődni"
2009. január 20. 17:18 HunHír.Hu

Magyarországra látogat a jövő héten az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnöke. Thomas Mirow, a tágabb értelemben vett Kelet-Európa átalakulásának finanszírozására 1991-ben alakult londoni bank németországi vezetője az EBRD tájékoztatása szerint részt vesz a budapesti Nabucco-konferencián, találkozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, valamint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és az üzleti élet képviselőivel.

Az EBRD nemrégiben bejelentette, hogy a globális pénzügyi válságra tekintettel 2009-ben rekord értékű, 7 milliárd euró új finanszírozást nyújt a kedvezményezett térségébe tartozó átalakuló országoknak, és a korábban tervezett csökkentés helyett növelni fogja a fejlettebb közép-európai térség finanszírozását is.

privátbankár

HunHír.Hu kommentár:
A Kárpát-medence a legfontosabb célterülete az idegeneknek.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
7 milliárd euró EU-finanszíroz
  2009-01-20 21:45:24, kedd
 
  *** www.nemzetihirhalo.hu *************

Plusz pénz az EBRD-től

A tágabb értelemben vett Kelet-Európa átalakulásának finanszírozására 1991-ben létrehozott EBRD bejelentette: Thomas Mirow bankelnök a héten levélben értesítette a részvényes kormányokat arról, hogy Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére a pénzintézet 2009-ben 7 milliárd euróig terjedő finanszírozást tervez a Közép-Európai kedvezményezett országokban. Ez magasabb összeg lenne, mint amennyit az EBRD a korábbi évek bármelyikében folyósított, és több mint 1 milliárd euróval, csaknem 20 százalékkal haladná meg a jövő évre kidolgozott eredeti finanszírozási tervet.

A banknál közölték: mivel az EBRD-finanszírozási programok rendszerint 2:1 arányban vonzanak társfinanszírozásokat a kereskedelmi szektorból - vagyis egységnyi EBRD-összeghez még kétszer annyit adnak hozzá magánszférabeli befektetők -, a bank által kezdeményezett új befektetések jövőre elérhetik a 20 milliárd eurót a kedvezményezett térségben.

Az EBRD bejelentette: a kialakult helyzetben a bank visszafordítja közép-európai befektetéseinek már megindult csökkenési folyamatát, és a jövőre tervezett finanszírozási többletnek akár a felét is ez a térség kaphatja.

Az MTI londoni értesülése szerint a kérés Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől érkezett. A kormányfő által Thomas Mirow EBRD-elnöknek és a bank részvényes kormányainak küldött, múlt heti keltezésű levélben - amelybe az MTI londoni irodája betekintést nyert, és amelynek hitelességét az EBRD londoni szóvivője csütörtökön megerősítette - az áll: a közép-európai átalakuló országok jelentős gazdasági nyomás alá kerültek a globális pénzügyi felfordulás miatt, és korlátozott a pénzügyi kapacitásuk arra, hogy pótolják az ingatag tőkeáramlásokat és helyreállítsák a piaci bizalmat.

Gyurcsány Ferenc szerint ezért szükséges annak biztosítása, hogy a stabil finanszírozási források, különösen azok, amelyeket kifejezetten Közép-Európa támogatására hoztak létre, teljes mértékben vegyenek részt a térségi piacgazdaságok ellenálló-képességének fokozásában.

A magyar kormányfő ezért az EBRD jelenlétének erősítését is kéri "a jelenlegi nehéz időszakban", és azt, hogy a bank a térségi befektetések csökkentése helyett, jelentősen növelje a Közép-Európának nyújtott finanszírozásokat, egészen addig, amíg ez a jelenlegi válság leküzdése, az eddigi vívmányok megőrzése és konszolidálása, valamint a térségi gazdaságok fellendülési pályára történő visszaállítása miatt szükséges.

Gyurcsány Ferenc angol nyelvű levelét a kormányfő nevében Veres János pénzügyminiszter küldte meg személyesen Thomas Mirow bankelnöknek is Londonba, azzal a kéréssel, hogy Mirow továbbítsa a levelet a bank részvényeseinek.

A levél egy-egy példányát megküldték Nicolas Sarkozynek, az EU soros elnöki tisztségét betöltő Franciaország államfőjének és José Manuel Barroso EU-bizottsági elnöknek is.

Az EBRD tavaly összesen 5,6 milliárd euró új finanszírozást folyósított a kedvezményezett országoknak, de az összeg több mint 90 százaléka a 2004-ben uniós taggá lett nyolc közép- és kelet-európai gazdaságon kívüli térségnek jutott.

A közép-európai EU-országcsoportban az EBRD 2007-ben 546 millió euró közvetlen finanszírozást és befektetést hajtott végre, 22 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

Az EBRD már két éve bejelentette, hogy az addig EU-taggá lett nyolc legfejlettebb közép-európai ország mindegyike várhatóan 2010-re "kiérik" a bankból, vagyis azután nem lesz már szüksége közvetlen EBRD-finanszírozásra.

A folyamat eddigi leglátványosabb mozzanata az a tavaly októberi bejelentés volt, hogy a londoni bank 2008-tól nem hajt végre új befektetést Csehországban. Csehország így az első a kedvezményezett országok közül, amelyben az EBRD befejezte közvetlen finanszírozási tevékenységét.

Tavaly már alig 38,7 millió euró volt a magyarországi új EBRD-finanszírozások értéke.

Thomas Mirow, a bank nyáron hivatalba lépett új, német elnöke azonban már a múlt hónapban is erőteljes hangvételű személyes levélben szólította fel a nyugati országokat a fejlett piacok pénzügyi válsága miatt nehéz helyzetbe került kelet-európai gazdaságok megsegítésére.

Mirow a részvényes kormányoknak küldött akkori felhívásában azt írta: a fejlett piacok "példátlanul felerősödött" pénzügyi válságának átterjedése a kelet-európai térség néhány országában már az eddig elért vívmányokat veszélyezteti. Nem csupán a külső finanszírozásra szoruló gazdaságok, de olyan országok is kifejezetten sebezhetővé váltak a nemzetközi hitelpiaci kondíciók szigorodása miatt, amelyeknek gazdasági alapmutatói az elmúlt években erősödtek, állt az EBRD-elnök levelében.

ujhely.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fővárosi ingatlan panamák
  2009-01-20 21:43:12, kedd
 
  *** www.nemzetihirhalo.hu *************

Példátlan kihallgatás Terézvárosban - Illés Zoltánt igazolta az élet?
2009-01-20 17:22 hírTV

Egyértelmű a párhuzam a terézvárosi és az erzsébetvárosi ingatlanpanamák között - állítja Illés Zoltán fideszes politikus, aki korábbi hasonló tartalmú kijelentéseire utalva úgy fogalmazott, nem boldog attól, hogy az élet mégis őt igazolta.

Először a Heti Válasz internetes oldala számolt be arról, hogy gyanúsítottként hallgatják ki a napokban a rendőrök a Terézvárosban 2002-2006 között szocialista-szabad demokrata-Centrum párti koalícióban képviselőséget szerzett politikusokat.

Illés Zoltán információi szerint 8-10 Andrássy úti ingatlant és egy Bajcsy-Zsilinszky úti épületet ugyanúgy adtak el vagy próbáltak meg eladni, mint ahogy a nyomozók Erzsébetvárosban is gyanítják. Illés Zoltán elmondta, hogy a közelmúlt magyar történelmében nem volt olyan, hogy egész frakciókat hallgatnának ki gyanúsítottként. Azt azonban nem kell elfelejteni, hogy kollektív bűnösséget a magyar jog nem ismeri.

Ebben az ügyben nagy értékre elkövetett hűtlen kezelésről van szó, amit társtettesként lehet elkövetni, vagy személyenként. A politikus szerint az ügyletek úgy zajlottak, mint az Erzsébetvárosban: két ingatlanbecslő cég alábecsülte a házakat, vevőként egy projektcég jelentkezett. Nem adták meg a lakóknak az elővásárlási jogot és bár 200 milliós érték felett törvény van rá, az üzleteket nem is pályáztatták meg. A vevő azután hatalmas haszonnal adta el az ingatlanokat. Erre mutat, hogy mikor az Andrássy út 47-et 2004-ben megvette valaki, a sorozatos perek után, amit a lakók indítottak, még 100 millió forintot ajánlott fel, de már 2008-ban. Szintén az értékbecslők szerepére utal, hogy gyanúsított lett az egyik ügyben Halmai Katalin XII. kerületi szocialista képviselő, aki az egyik értékbecslő cégnek dolgozott és dolgozott a VI. kerületi vagyonkezelőnél is.

Amikor az eladásokról szóló beadványokat a kerületben benyújtották, az ellenzéki képviselők tiltakoztak, igaz, nem értek el semmit vele - mondta Illés Zoltán. Az erzsébetvárosi üggyel kapcsolatos párhuzamokat tartalmazó decemberi kijelentései miatt egyébként Terézváros önkormányzata már beperelte a politikust. Illés Zoltán ezzel kapcsolatban azt mondta: "nem boldog attól, hogy az élet őt igazolta".

Az elmúlt évben a legnagyobb terézvárosi botrány a Terézvárosi Vagyonkezelővel volt kapcsolatos: akkori vezetője vesztegetési ügybe keveredett a Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlan kapcsán. Illés Zoltán elmondta, hogy a vagyonkezelő vezetőjét akkor az ő jelenlétében vették őrizetbe. Azóta is gyanúsított, szabadlábon védekezik és már harmadik hónapja gazdasági igazgató a vagyonkezelőnél.

Verók az Alkotmánybírósághoz fordul

A Fővárosi Főügyészség kizárását kezdeményezi a VI. kerületi önkormányzat vezetése az Andrássy út 47. alatti ingatlan eladása miatt indult eljárásból. Emellett Alkotmánybírósághoz fordulnak, mert szerintük a büntetőeljárás alkotmányellenes - jelentette ki a polgármester Verók István keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Verók István közölte: a Budapesti Rendőr-főkapitányság feltehetően erős politikai nyomásra - az ügyészség utasítására - egy három éve folyamatban lévő ügyben önkormányzati képviselők ellen indított nyomozást. "Büntetőügynek álcázták, de valójában politikai bosszú" - fogalmazott a politikus.
FH

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2008.12 2009. Január 2009.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 161 db bejegyzés
e év: 468 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1636
  • e Hét: 3346
  • e Hónap: 11950
  • e Év: 47891
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.