Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Kincs a földünk alatt!
  2009-01-28 23:40:08, szerda
 
  Kincs a földünk alatt!

Nem tüntetések hoznak megoldást a nyomorunkra. Csak a nemzeti vagyonból is meg tudnánk élni - mind a 10 - 15 millióan! A nemzet vagyona nem lehet kapzsi magánkezekben!!!
KSM

Földtörténeti korok szerint Európa legnagyobb földgáz lelőhelye Magyarországon a Hortobágy alatt kell, hogy legyen - mondta a 70-es évek közepén a középiskolai földrajz tanárom...A hajdúszoboszlói földgáz "940-1000 m mélységben elhelyezkedő, 44 m átlagos etázsmagasságú, 5Mrd m^(3)-es földtani készletű, egyik legnagyobb alsó-pannon homokkő tároló eredeti készletének kitermelése még 1962-ben megkezdődött"."

A III. ütem tervezésekor az volt a kiindulási kritérium, hogy a bővítés még a mobil gáz 70%-ának kitermelése esetén is tegye alkalmassá a tároló rendszereit a csaknem 20 millió m^(3)/napos csúcskapacitási igény kielégítésére.""Zsanán 2,5 millió köbméterrel nő a napi kitárolási kapacitás, amely két olyan nagyváros, mint Pécs és Debrecen háztartásainak ellátásához elegendő egy hideg téli napon.""A remények szerint a makói árok legalább 100 évre biztosíthatja Magyarország földgáz-szükségletét.""Magyarországon a legnagyobb mélységet, 5842,5 métert Hódmezővásárhelyen érték el egy fúrás során.""Magyarországi földgázleletről tett bejelentést a Londoni Értéktőzsdén az Ascent Resources. A brit feltáró és kitermelő cég részvényei a hírre 16 százalékkal drágultak. A cég közleménye szerint egy Penészlek melletti próbafúrásuk járt eredménnyel.""Mert ne higgye senki sem hogy a Makó-Árok az egyedüli gázlelőhely Magyarországon. Suttognak még bihari, zalai, somogyi, bácsi mezőkről is, bár ha ezeket összekötjük, egyetlen összefüggő gigászi gázmedence adódik, melynek értéke világszinten is felbecsülhetetlen.""A Falcon nemrégiben azt közölte honlapján, hogy a külföldi kutatások nyomán eddig feltárt hazai földgázvagyon olyan nagy, hogy abból bőven ki lehetne elégíteni az ország egész éves fogyasztását, és még exportra is futná belőle." "Magyarországon jelenleg 11 cég 210 engedély alapján kutathat szénhidrogén-lelőhelyek után. Csak a Mol Nyrt. több mint száz helyen kapott erre lehetőséget szerte az országban.""Magyarország gázfogyasztása egyébként 70-90 millió köbméter egy átlagos téli napon, ebből 40 millió köbmétert fedez az import" - mondta Kiss Péter kancellária miniszter."Zsuga János hozzátette: az ország napi gázszükséglete 44-46 millió köbméter, a földalatti tározókból pedig naponta akár 51 millió köbméter földgázt is ki tudnak nyerni.""Oroszországból viszont nagyjából mindig ugyanannyi gáz jön, ezért a Mol nyáron feltölti, télen pedig fokozatosan leszívja a tartalékokat" "Soha nem látott, 102 mrd Ft-os negyedéves profitot érhetett el a MOL az elemzők szerint"

Gázkitörések Magyarországon:

- 1961 - Nagyhegyes
- 1963 - Üllés
- 1965 - Szank
- 1968. december - Algyő
- 1979. február - Zsana
- 198 - december - Algyő
- 1982. augusztus - Szeghalom
- 1982. október
- Algyő
- 1983. január, február - Hajdúszoboszló- Nagyhegyes
- 1983. március - Battonya
- 1984. június - Balaton- magyaród-Zalakomár
- 1985. április - Biharkeresztes
- 1985. május - Füzesgyarmat
- 1985. december - Fábiánsebestyén
- 1986. június - Balatonmagyaród
- 1987. január - Füzesgyarmat
- 1998. november - Nagylengyel

"A nagyalföldi artézi fúrásokból a vízzel együtt számos helyen némi földgáz is áramlott a felszínre. A falusi kutak körül esténként vízért gyülekező fiatalok gyakran bámulták a lángra gyújtott gáz játékosan táncoló lidércfényét, amíg egy erősebb fuvallat ki nem oltotta a kékes-vörhenyes lángocskákat."

Megjegyzés:

"Már 500 méter mélységben 35 Celsius fokos meleg vízre bukkannak gyakorlatilag minden fúrásnál - ennek köszönhető hazánk rendkívül gazdag termálvíz-készlete."
(Távfűtés)

Következtetések nélkül, csak mazsolázásra!

2008.08.12.

Megoldás a gázproblémára? Makó 100 évre fedezné a hazai igényeket
2008. január 14. 12:45 | Forrás: STOP/delmagyar.hu

A várakozások szerint év végén indulhat meg Makó környékén a földgáz kitermelése, a föld mélyében rejtőző 1.500 milliárd köbméter gáz 100 évre fedezné a hazai igényeket. A feltárást végző kanadai cég továbbra is partnert keres a vállalkozáshoz.

A gázmező nagyságát 600, később 1500 milliárd köbméterre becsülték a szakértők. Figyelembe véve, hogy hazánk nagyjából 14-15 milliárd köbméter földgázt használ fel évente, a készlet akár 100 évre is fedezné a hazai igényeket.

A földgázkincs elhelyezkedése azonban jelentősen különbözik a korábbi, illetve a jelenlegi kitermelési helyekétől. Általában ugyanis 2 ezer méter mélyről hozzák fel hazánkban a földgázt, Makó térségében viszont a legmélyebb fúrás a 6 ezer métert is túlhaladta. Azon múlik az iparszerű kitermelés beindítása, hogy mikor lesz sikeres az úgynevezett rétegserkentés, a gázt rejtő réteg hidraulikus repesztése és kitámasztása. Ennek időpontja lehet 2008 vége.

A kutatást-kitermelést végző kanadai illetőségű Falcon cég partnereket is keres a magyarországi kitermeléshez, akik között a Mol csakúgy szóba jött korábban, mint a legnagyobbak között számon tartott ExxonMobil - olvasható a Délmagyar.hu oldalán.

Az írás a Demokrata című hetilap vezércikke.
BENCSIK ANDRÁS: Gombostűt a tűpárnában

Fecseg a felszín és hallgat a mély. Magyarország földjének mélyén, Makó közelében olyan gázkincsre bukkantak hivatásos külföldi kincsvadászok, amely negyven éven át képes volna biztosítani Magyarország gázellátását, vagy a mostani ínséges időkben egy intenzív, húsz évre rövidített kitermelést véve alapul, akkora bevételhez juttathatná a magyar államkasszát, amely rövid idő, mondjuk öt-tíz év alatt a magyar életszínvonalat körülbelül az ausztriaira emelné, és húsz év múltán a magyar gazdaság csak e gázkincsnek köszönhető en felzárkózhatna a gazdag Európához.

Mindebben nincs semmi túlzás. Minően érdeklődő ember tudta, hogy az Alföld mélyén többféle kincs lapul - olaj, gáz, termálvíz -, csak meg kell találni, de az sem nehéz, csupán fúró és némi türelem kell hozzá.

Körülbelül olyan feladat ez, mint gombostűt találni a tűpárnában. A Falcon Oil, ez a kanadai központú multicég képes volt - saját állítása szerint - egy éven át keresni, amíg telibe találta a gombostűt, vagyis a 600 milliárd köbméteres gáztartályt, lent, hat kilométer mélyen a föld alatt.

A cég - nem tudni hogyan és mennyiért - kizárólagos jogot kapott 35 évre a magyar államtól a gázkutatásra, és ami elképesztő, a gáz kitermelésére és eladására is. A magyar állam szerényen csak 12 százalék bányajáradékot kér cserébe, vagyis odaajándékozta a Falcon Oilnak e páratlanul értékes gázkincs 88 százalékát.

Hogy mennyi pénzről van szó? Ebből a gázkincsből az utolsó fillérig ki lehetne fizetni a teljes magyar állarnadósságot, ami egyúttal a magyar gazdaság elképesztő felerősödését eredményezné. Avagy fel lehetne függeszteni a megszorításokat, sőt emelni lehetne a nyugdíjakat és a béreket, és a gazdaságot serkentő intézkedéseket lehetne indítani.

Új Széchenyi Terveket például. Az államháztartás hiánya azonnal megszüntethető lenne, minek következtében az euró rövid időn belül bevezethető volna. Évente négy Széchenyi Tervnek megfelelő támogatást lehetne beindítani, miközben tudjuk, hogy a Széchenyi Terv négy évig tartott...

Felfoghatatlanul sok pénz, ami a jelek szerint majdnem mind a másé lesz. Nem kell, hogy így legyen. A magyar jog ismeri a feltűnően aránytalan szerződés fogalmát. Az ilyen szerződést meg lehet támadni, és amíg jogállami volt Magyarországon, addig a bíróság az ilyen szerződéseket meg is semmisítette. Íme, itt a nagy történelmi pillanat a nagy közös cél, amelynek mentén közös nevezőt találhatnának az ország egymással szembenálló erői.

Senki nem vitatja el a külföldi befektető jogát a tisztes haszonhoz, de senki sem fogadhatja el a tisztességtelen haszon érvényesítését. Tudtuk, hogy Magyarország föld jének mélyén kincsek lapulnak, örömmel vettük a kalandos kedvű vállalkozók jelentkezését, azonban az államnak jól felfogott érdeke, hogy az ország földjében rejtőző kincs kiaknázása az ország népének érdekeit szem előtt tartva történjék. Magyarország nem Rhodesia, és ez nem a XIX. század.

A Gyurcsány-kormány lapzártakor hallgatott a bűnös szerződés tartalmáról, és könnyen lehet, hogy csak bírósági eljárással lehet kicsikarni majd belőle az igazságot. Van azonban egy pont, ahol már meg kell állítani a dolgok menetét. A makói gázkincs kitermelése nem történhet meg a mostani feltételek között. Az ország népe nem nézheti ölbe tett kézzel saját kifosztását. A történelmi hanyatlásnak és a kollektív hülyeségnek egy ponton véget kell vetni. Azért, mert lelkiismeretlen bűnözők a maguk pitiáner hasznára, olcsó jutalékokért kiárusít ják apránként és nagyban az ország kincseit, még nem kell feladni mindent, még érdemes harcolni mindazért, ami megmenthető.

Miközben a multimilliárdos elit lopakodva készíti elei a Gvurcsány-kormány bukását követően a jobboldalon is - az MDF és a Fidesz liberálisai mögé bújva - a maga hídfőállását, egy új neoliberális pártot, hogy majd az SZDSZ-tót ide áramoljanak át, amint arról a Magyar Nemzet hétfői száma hírt adott, éppen időszerű a hiteles jobboldali politikusokat figyelmeztetni a rendkívüli helyzetre.

A magyar nagytőkének sem áll érdekében az ország kifosztása. Talán vegyünk példát a horvátokról Ők nem adták oda koncesszióba sem 35 évre, sem rövidebb időre, sem a Falcon Oilnak, sem másnak az Adriát. Inkább maguk építettek autóutat, hogy a turisták kényelmesebben odaérjenek. Nota bene: az ügyes kanadaiak a horvátoktól bérelték azt a fúrótornyot, amivel Makónál gázt találtak.

Hát nem döbbenetes, mi vagyunk a leggazdagabbak, és a legbírkább nemzet is, de nem muszáj így lennie, nem kell nekünk mindig valakitől függni, fel kell az emberek öntudatát ébreszteni!!!!

Üdv! Küldjétek el mindenkinek akinek csak tudjátok,nem hagyhatjuk teljesen lepusztítani sem az országot, sem magunkat!!!

Üdvözlettel: Sipos Z.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dupla eladósodás
  2009-01-28 23:38:04, szerda
 
  Ugyanaz a helyzet, mint Nagy-Magyarország előre levajazott szétdarabolásánál
2009. január 27. 19:11 HunHír.Hu

Az őszi 20 milliárdos mentőcsomag után ismét jelentős kölcsönt kap Magyarország, ezúttal az Európai Beruházási Bank adja a hitelt. A több száz millió eurós összegből az Unió által támogatott projektek nemzeti önrészét finanszírozhatja az ország - írja a Hírturmix. Ezt pedig úgy hívják, a dupla eladósodás. A zsidó bankok abszolút biztosra akarnak menni a gyarmatosításban.

Az Európai Beruházási Bank (EIB) 440 millió eurós, 2013-ig felhasználható, a gazdasági versenyképességet támogató hitelkeretet biztosít Magyarországnak - jelentette be Philippe Maystadt, az EIB elnöke és Veres János pénzügyminiszter.

A tárcavezető elmondta, a hitelkeret az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) gazdaságfejlesztési operatív programjának nemzeti hozzájárulásához nyújthat fedezetet. A pályázatokból finanszírozott beruházások elsősorban a környezetvédelmi és közlekedési infrastruktúra kiépítésére, valamint az ipar, az energetika, a telekommunikáció, az innováció, illetve az oktatás területét érintik.

A pénzügyminiszter elmondta: a szerződés maximális futamideje 25 év, a kamat megállapítására pedig csak a lehíváskor kerül sor. A legfeljebb 15 lehívást engedélyező szerződés 132 millió euró igénybevételét teszi lehetővé 2009-ben, míg az utolsó felhasználásnak 2013-ig kell megtörténnie.

HunHir.Hu kommentár:
Dupla hitelfelvétel, százszoros kamat, a pénzügyi csapdából nem lehet kilépni.Ugyanaz az eset, mint a kiegyezés. A Nagy-Magyarország előre levajazott, későbbi szétdarabolása. Csináljunk meg mindent, mint eleink tettek a magyar területeken, út, vasút, telekommunikáció, stb, véres verítékünket adjuk oda, s mire a hitelezők jönnek, csak be kell ülniük a számukra jól megcsinált országba. Az ötmillió rabszolgának csak annyi lesz a dolga, hogy kiszolgálja őket,biztosítsa nekik a szükséges természetbeli javakat. Ők meg csak áztatják testüket, nagy orrukat a termálvizes luxusmedencékben, s eszik a magyar terményeket. Naná, hogy a génmanipulált csak a rabszolgáknak kerül az asztalára.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szent Koronát Szolgálók PAJZSA
  2009-01-28 23:35:10, szerda
 
  Közlemény

Tisztelettel és szeretettel bejelentem, hogy 2009. februárban bejegyeztetjük
Szent Koronát Szolgálók PAJZSA

néven az egyetlen olyan magyar pártot, amely egyesítő és nem megosztó:
1. Választási és nem politikai párt, tehát nem a pártrendszer része, mert
- az egyetemes magyarság - tehát a Szent Korona minden államalapító és államalkotó tagja -, és nem a társadalom egy csoportjának vagy rétegének érdekeit képviseli;
- a célt hagyományaink jelölik ki a Szent Korona értékrenden keresztül, és nem csoportérdekek határozzák meg;
- a választók közvetlen akaratnyilvánítással jelölnek kötött mandátummal (tehát visszahívhatóan) képviselőket, és nem a társadalom egy rétegét képviselő pártok.

2. Céljai logikailag zárt rendszerben megfogalmazott gondolkodási módot alkotnak, és nem a jelenlegi, megbukott neoliberális gondolkodási mód következmény-megszüntetésével elszigetelt elemek káoszt eredményező véletlenszerű halmazát jelenti:
"- a Szent Korona értékrend szerinti szabadság-eszme érvényesítése Magyarországon,
ebből eredően:
= hűség az egyetemes magyarság hagyományaihoz: népművészet, népi szokások, néptörténet, vallás, nyelv, kul­túra, családi funkciók és gazdaság;
= a Teremtmények szabadságát tiszteletben tartó és azt elősegítő szeretet gyakorlása;
= a társadalmi csoportok szerves egységgé válásának elősegítése;
= a családok feladatai ellátásának elősegítése;
= az egyetemes magyarság lelki, szellemi és testi összhangjának biztosítása;
- közreműködés a föderatív Európai Unió Európai Konföderatív államszövetséggé történő békés átalakulásában." - idézet az Alapszabály-tervezetből (http://szksz.hu/Szovetseg/Alapszabaly.doc).

A célt fejezi ki a Szent Koronát Szolgálók PAJZSÁnak dala: Sólyomfi Nagy Zoltán: Gyökér nélkül - http://szksz.hu/Szovetseg/SolyomfiGyokernelkul.mp3 (amennyiben a szerző engedélyét megkapjuk.)

A Szent Koronát Szolgálók PAJZSA több, mint EU-szkeptikus: az EU - és ez által a Magyar Országgyűlés pártjai - által képviselt neoliberális, föderatív politikát nemcsak kritizálja, hanem megoldást is ad a megbukott gondolkodási mód eredményeként létrejött világgazdasági válság megoldására a Konföderatív Európai államszövetségben.

A következőkben foglalható össze a Szent Koronát Szolgálók PAJZSÁnak gondolkodási módja és a megbukott föderalitáson alapuló neoliberális hittétel közötti különbség:
- külpolitikai alapja az Európai Konföderáció, a föderatív EU-val szemben,
- valláspolitikai alapja az egységteremtő Isteni Szabályrendszer természetes érvényesülése, a diktatúrát támogató és fenntartást megosztottsággal fenntartó egyházrendszer helyett,
- egészségpolitikai alapja a WHO által is meghatározott egészség (lélek, szellem és test összhangja) megőrzése, egyetemes és alapjogon biztosított megelőzéssel és ellátással, a falanszter-szemléletű, pénzközpontú karbantartási rendszerrel szemben,
- nevelés-oktatási alapja hagyományaink alap- és alkalmazott ismerete, annak alkalmazása érdekében, a népművészetet és népi szokásokat eltörölni szándékozó, mesterséges kultúrára épülő európai civilizáció követelményeivel szemben,
- nemzetiségpolitikai alapja az államalapító és az államalkotó nemzetek közös érdekkel kiteljesedő szerves egysége, a természetes különbséget gyűlöletkeltéssé alázó megosztottsággal szemben,
- gazdaságpolitikai alapja az igények és lehetőségek összhangja, a kínálat által manipulált kereslettel szemben,
- államháztartási alapja a nemzeti vagyon növelése és felhasználása az életfeltétel biztosítás - közkiadás (költségvetés) - fejlesztés egységében, az idegen érdeket kiszolgáló monetáris és költségvetési politikával szemben,
- pénzpolitikai alapja a nemzeti vagyonnövekedésen alapuló, értékcsere eszköz alkalmazása, a fedezet nélküli, öngerjesztő, virtuális értéket teremtő pénzzel,
- biztonságpolitikai alapja az állam és az ember szabadságának megvédése, a diktatúra terrorista politikájának kiszolgálása helyett.

A Szent Koronát Szolgálók PAJZSA az egyetlen olyan magyar politikai erő, amely teljes értelmi és érzelmi egységet alkot, vagyis alapja a hit és a tudomány egysége - Aquinoi Szent Tamás megfogalmazása szerint.

Céljai zárt rendszert alkotnak, eszközei pedig minden más pártnál teljesebb előkészítést adnak a társadalmi együttélés szabályainak részletes kidolgozásához. (Ld. Működési Szabályzat tervezete - http://szksz.hu/Szovetseg/Mukodesiszabalyzat.doc)

A Szent Koronát Szolgálók PAJZSA szertettel ajánlja fel az egymás mellett állva végzett nemzetmentést azoknak a magyar pártoknak, társadalmi csoportoknak és párton kívüli embereknek, amelyek és akik tudják és érzik, hogy a törvényszerűen kialakuló gondolkodási mód váltást egyedül a pártrendszerek megosztása nélküli, szabadságot adó kettős egység - hagyományainkhoz való hűség és a szeretet - jelenti.



A Szent Koronát Szolgálók PAJZSÁnak jelenlegi helyzete:
- Az előkészületi anyagok (http://szksz.hu/index081001.html) elegendőek ahhoz, hogy a Szent Korona irányelvei alapján történjék a területi összehangolás és a társadalmi csoportok kiválasztása, valamint szabályozása.
- A "Van más megoldás" országjáró körút hatására eddig
= 60 magyar ember vállalta a kiválasztási és szabályozási munkát,
= 800 magyar ember vállalt tettet,
= elkezdődött a Szent Antal lánc szervezése, amely a rendkívüli helyzetben mozósító riasztóláncot jelent.



A Szent Koronát Szolgálók PAJZSA a következő lépésekben végzi munkáját:
2009. február: közgyűlés, sajtótájékoztató, bejegyzés
Kapcsolatfelvétel és kapcsolat-megerősítés az európai antineoliberális, konföderatív erőkkel.


A változat:

Erre akkor kerül sor, ha a jelenlegi - megbukott - hatalom júniusig "nem dől be", vagyis a gumicsontokkal és a robbanásszerű megszorítások elodázásával meg tudja hosszabbítani diktatúráját. (Hatalom alatt természetesen nem csak a kormányt, hanem az összes parlamenti párt által támogatott neoliberális rendszert értem.)

2009. március 14-ig: A kiválasztást (képviselőjelölést) és a szabályozást végző munkacsoportok megalakulása, felkészülésük a gondolkodási mód váltásra. Megalakulásuk a "Van más megoldás" országjáró körút szegedi zárórendezvényén lesz.
Amennyiben az addigi szervezés eredményeképpen a rendőri beavatkozás küszöbértékét meghaladja a tettvállaló magyar emberek száma (erre szolgál a szórólap - http://szksz.hu/Szovetseg/20090315szoro.doc -, melyek településenkénti változata néhány napon belül elkészül), akkor a szegedi rendezvény az elöljárók jelölésének feladatát is ellátja az addigi ismeretek alapján és a folyamat a B változattal folytatódik.

2009. március 31-ig: A szabályozási és kiválasztási munka befejezése.
Március 16 és március 31-ig naponta más-más munkacsoport véglegesíti a szabályozást és a kiválasztást.
2009. április 1-től a júniusi EU Parlamenti (esetleg előrehozott országgyűlési) választásokig: kampányidőszak (később meghatározott ütemterv szerint).


B változat:

Fontos: a Működési Szabályzat (http://szksz.hu/Szovetseg/Mukodesiszabalyzat.doc) 7. pontja szerinti feltétel már teljesült: az 1949. évi XX. tv. (Alkotmány) 2. § (2) bekezdésében meghatározott állami státuszelemek egyike sem él, tehát bármikor jogos a törvényes eszközökkel történő hatalomátvétel kötelességének teljesítése (http://eunyet.hu/hirlevel/061129.doc http://62.112.194.95/hirlevel/061129.doc). Az tény, hogy a hatalmat bitorlóknál vannak az erőszak eszközei, ezért a hatalomátvételhez nem elég a tényszerű (de facto) jogi lehetőség megléte, de azt is biztosítani kell, hogy ez érvényesülhessen a tettvállalók számával.

A B változatra akkor kerül sor, ha
- meghaladja a tettvállalók száma a rendőri beavatkozás küszöbértékét, vagy
- "bedől a rendszer" és polgárháborús veszély, illetve egyéb okból rendkívüli állapot alakul ki.
2009. március 15 (vagy a küszöbérték későbbi elérése, illetve "rendszer bedőlés"): A szórólapon (http://szksz.hu/Szovetseg/20090315szoro.doc) leírt követelés kikényszerítése.
Alkotmányozó Nemzetgyűlés, hatalomátvétel.



A Szent Koronát Szolgálók PAJZSA nem támad senkit, sem szervezetet, sem személyt, viszont a támadást nem hagyja válasz nélkül, azzal, hogy ez mindig a nyilvánosság előtti, tényeken alapuló párbeszéd lehetőségének felajánlása.

Kelt Szegeden, 2009. január 27-én.
A krisztusi értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája,
a Szent Koronát Szolgálók PAJZSA kezdeményezője
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Seres Mária blogjából hoztam:
  2009-01-28 13:19:20, szerda
 
  Az akció keresztapja 'Honfoglaló' nevű (nem fővárosi) gyűjtőnk, aki ennek ellenére a fővárosba megy a társaival, a lényege pedig a következő: Irány Budapest!


Kell a fővárosban legalább 7 olyan hely, ahol a február 12-ig hátralévő időben folyamatosan jelen tudunk lenni.
Javul az idő is, figyel a média, szóval minden együtt lesz a sikerhez, ha mi is ott leszünk.

Miért Budapest? Állandó tömeg a legjobb informatikai és propagálási lehetőségekkel (média, internet, stb...), emellett kis távolságok jó közlekedéssel. Az ország 1/5-e itt él, plusz a vidéki ingázók.
Akár két hét alatt révbe érhetünk ezzel a módszerrel, és eső esetén sem kell hazamenni.

Kezdjük el ezt szervezni. Egy-egy helyszínre legalább 2-2 ember kell.
'Tower' ötlete nagyon jó: VASALÓÁLLVÁNY! (akkor legyen talán gőzvasaló hadművelet?!)
Ezzel kell kiállni, plusz 3 mappa, meg egy köteg aláírásgyűjtő ív.
Aláíratni, gyűjtőívet osztogatni és a visszahozott íveket begyűjteni - ennyi a teendő.

Javasolt helyszínek:

- Örs vezér téri aluljáró
- Népstadion metró állomás előtt
- Blaha Lujza téri aluljáró
- Deák téri aluljáró
- Batthyány téri aluljáró
- Moszkva tér
- Újpest városközpont metró aluljáró
- Árpád hídi metró aluljáró
- Nyugati téri metró aluljáró
- Ferenciek tere aluljáró
- Ferenc körúti aluljáró
- Békásmegyer
- Gazdagrét
- Móricz Zsigmond körtér

Ezen kívül pedig szóba jöhetnek még a pályaudvarok és környékük, illetve a fővárosi piacok és piac csarnokok környéke.

Indíthatnánk már csütörtökön. Én az Örs vezér téren leszek, várhatóan 11 órától (már egészen megszoktam), de közben sajtótájékoztatót is tartanék ehhez kapcsolódóan, a helyszínek ismertetésével, ami nagyon fontos.
Viszek magammal nagy mennyiségben íveket is, de Budapesten is letároltunk belőle, akinek szüksége lesz rá, jelezzen. A vidékieknek is tudunk küldeni, leginkább a megyeszékhelyekre úgy, hogy felrakjuk egy vonatra, és érkezéskor a vezetőtőtől megkaphatják - így a leggyorsabb.

És természetesen a vidéki nagyvárosokban is jó lenne állandó gyűjtési helyszín az ívek kiosztása és visszagyűjtése érdekében, de a főváros nagyobb falat, és ilyen rövid idő alatt ez a legcélszerűbb!

Várom az ötleteket és a jelentkezőket!

http://www.seresmaria.hu/blogpl.php?id=23
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki kell végre mondani...!
  2009-01-28 12:45:36, szerda
 
  Mert ki kell végre mondani, hogy a kommunista eszmék jegyében milliókat irtottak ki a világ számos országában, köztük Magyarországon is!

Ráadásul, ez a népirtás nem egy-két évig tartott, hanem évtizedekig. Mert, 1956-ig sikerült likvidálniuk, illetve "átnevelniük" kommunistáéknak az "osztályidegennek" kikiáltott "burzsuj-reakciós elemeket".

Az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni megtorlással végleg megsemmisítették a polgári demokráciáért, az emberi szabadságjogokért harcolókat.
Mert, akit nem akasztottak föl, hanem életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, az, ha megélte a szabadulást, valójában soha többé nem lehetett szabad!!!

Halálraítélt, belső-emigránsként kellett meghalnia, mint számkivetettnek!!!

Mi lett a sorsuk családtagjaiknak?

Ugyanaz, mert a magyar családok és családtagok is belső emigránsként kellett, hogy tengessék az életüket, mert a politikai diktatúra kidolgozta és ,,sikerrel" alkalmazta velük szemben a negatív diszkriminációs kontraszelekció minden formáját. Ennek jó példája a mindenki számára ismert aczéli hármas ,,T", melynek fokozatai a ,,t"iltom, ,,t"űröm, esetleg ,,t"ámogatom voltak.
Aczél György ugyan nem volt kultuszminiszter, de mint az MSZMP KB kulturális ügyekért felelős vezetője, sikerrel alkalmazta évtizedeken keresztül a kontraszelekciót az oktatásban, és a kultúra minden területén. Hogyan tehette, ha nem is ő volt a kultuszminiszter?

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan valósulhatott meg...?
  2009-01-28 12:44:17, szerda
 
  Hogyan valósulhatott meg az egy-párti diktatúra?

1. Olymódon telepedett rá az egész magyar társadalomra, hogy minden gyárban, üzemben, intézményben működött egy ,,alapszervezete" - amelyiknek többnyire függetlenített vezetői - tagjai voltak a vállalati, v. intézményi vezetőségnek.

Ez azt jelentette, hogy a ,,cég" igazgatója semmiben nem dönthetett a függetlenített kisz- párt- és szakszervezeti titkár nélkül!!! Csakhogy, sem igazgató, sem kisz- párt- és szakszervezeti titkár nem lehetett csakis párttag.

2. Ennek a hatalmas apparátusnak a bérét és infrastrukturális hátterének létrehozási- és fenntartási költségét (irodák és berendezései) valamint alkalmazottai bérét a ,,dolgozó nép" termelte meg. Ezen dolgozókba beléjük sulykolták iszonyatos propagandamunkával, hogy az ő érdekükben gyakorolják a HATALMAT!

3. A ,,t"ámogatandók csoportjába tartozók ezt el is hitték és rájuk, főleg a szavazataikra a mai napig bizton számíthattak és számítanak az utódpárt politikusai is. A hatalomnak ,,csak" azokkal volt/van gondja, akik a ,,t"iltás és ,,t"űrés negatív diszkriminációs csoportjába tartoztak. Nos, miattuk kellett kitalálni és létrehozni a munkásőrséget, melynek a feloszlatásakor 60.000 tagja volt! Rájuk is bizton számíthatnak a mai napig!


Az 1980-as évek végére olymértékben felélte ez a hatalmas pártapparátus a dolgozó nép által megtermelt javakat, hogy már bért sem tudtak számukra fizetni, csak úgy, hogy hitelt vettek föl, méghozzá attól a ,,rothadó-kapitalista" nyugattól! Ez olyan válságba sodorta Magyarországot, hogy az MSZMP KB üléseken már ilyenek hangoztak el, mint pl. az

1989. jun. 23-24-i ülésen:
"...Ami a gazdaságot illeti, mindnyájan tudjuk, hogy Magyarország ma gazdasági értelemben szuverenitása nagyobbik részével már nem rendelkezik. A világ számos, SULYOSAN ELADÓSODOTT ORSZÁGÁHOZ HASONLÓAN, A GAZDASÁGI LÉT VAGY ÖSSZEOMLÁS NAPI DELMMÁJÁVAL KÜZD. Ebben a helyzetben nem csupán az politikai kérdés, hogy el tudjuk-e kerülni a fizetésképtelenséget.../1101 GRÓSZ KÁROLY/"

Vagy pl.: szeptember 1-i ülésen:
,,...a devizatartalékok "lesujtóan" alacsony színvonalon vannak. Ezek tulajdonképpen azon a határon mozognak, ami már BIZTONSÁGUNKAT VESZÉLYEZTETI, SULYOSAN VESZÉLYEZTETI ... Úgy gondolom, hogy rendkívül mértékben megnövelheti problémáinkat, ha FIZETÉSKÉPTELENSÉGET KELL BEJELENTENI KÜLFÖLDÖN... /1584 MEDGYESSY PÉTER/
...De azt ne felejtsük el hozzátenni, hogy 1971 ÓTA MEGVÁSÁROLTUK A LÁTSZÓLAGOS POLITIKAI NYUGALMAT ÉS AZ ÉLETSZÍNVONALAT, méghozzá KÜLFÖLDI FORRÁSOKBÓL VÁSÁROLTUK MEG, és ENNEK ÁRÁT FIZETJÜK MOST, és FIZETJÜK MEG A KÖVETKEZŐ ÉVEKBEN /1616 HORN GYULA/"

És, milyen megoldásokat találtak ki saját maguk és pártjuk számára? Mert arról szó nem volt ezeken az üléseken, hogy mi lesz Magyarországgal és a benne élőkkel: a ,,dolgozó néppel"?!


Íme 1-2 ötlet az 1989. jun.23-24-i, valamint a szept. 1-i ülésről:

,,A sajtóval, televízióval, rádióval kapcsolatban... mindnyájunk számára teljesen nyilvánvaló, hogy akié a tömegkommunikáció, azé a hatalom, legalábbis a hatalom gyakorlásának fantasztikus hatása... /1140 SZILÁGY Tibor/
Én azzal értek egyet, hogy a GAZDASÁGPOLITIKA AMIT FOLYTATUNK, GYÖKERESEN HIBÁS VOLT, ELVETÉLT és nekünk újat kell kialakítani... /1171 HORN GYULA/

szept.1.:
"...Teljes bátorsággal verhetjük-e vissza a párt vagyoni dolgaival összefüggő vádakat... nem a párt tagságának a pénzéről van csupán szó, ha arról lenne szó, nem lenne gondunk, azzal sem, HOGY HOGYAN ÉS HOVÁ DUGDOSSUK... /1488. RAJKI Sné/
...használja ki a Közp. Bizottság, és nyilván az ezzel foglalkozó szervezete mindazt a törvényes lehetőséget, amellyel bizonyos fokú védettséget biztosít a nem tulajdonában lévő ingatlanjainak. Ugye a védettség az úgy alakul ki, hogy beviszem egy kft-be, a kft elmegy egy másik vegyes vállalkozásba, ne adj isten még külföldi tőke is érdekelt benne, és VÉGÜL EL LEHET TÜNTETNI ...(1495 IVÁNYI P.)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A valódi ellenség felismeréséh
  2009-01-28 12:42:19, szerda
 
  A valódi ellenség felismeréséhez tenger-sok információra lenne szükségünk. Olyanokra, például, melyeket az MSZM KB ülésein készült jegyzőkönyvek tartalmaznak.

Legyen példaértékű 2006. október 23-i brutális letámadása a békésen megemlékezőknek!

Honnan lehetett sejteni, hogy előbb-utóbb a szoc.lib. politikai erő rátámad nemzetére?
Onnan, ahogyan vélekedtek az 1956-os forradalomról és szabadságharcról 1989-ben a mai ,,ünneplők"?

Íme egy vélemény az
1989. 02. 10-11-i ülésről:

"Én szerintem nincs és nem is szabad megengednünk azt, hogy 1956 kapcsán valamiféle lelkiismereti válság keletkezzen mindazoknál, azokban akik akkor fegyvert fogtak, mert AKIK FEGYVERT FOGTAK NOVEMBERBEN, és NOVEMBERBEN FELLÉPTEK, AZOK AZ ELLENFORRADALOMMAL SZEMBEN léptek fel. És ez a lényeg. És ezért kapták a kitüntetést, vagy az elismerést, és így tovább /62. old. HORN Gyula/"


Ugye ismerősnek tűnnek ezek a módszerek?
Nem csodálkozom, hiszen ma ugyanezt és ugyanígy teszik, mert tehetik. Mert még mindig vannak, akik elhiszik nekik, hogy minden ,,reformprogramjuk" az ország és a nép érdekét szolgálja!

Pedig ez soha, de soha nem volt igaz!

1990-ben nem véletlenül adták át a hatalmat ,,békésen", megkötve azt a bizonyos PAKTUMOT a rendszerváltoztató pártokkal!

Sajnos, akkor még nem sejtették, hogy ezzel a PKTUMMAL, megpecsételődött Magyarország sorsa!

Ugyan, az elmúlt 16 év alatt kiépültek az új, un. demokratikus intézményrendszerek, de azokban - többnyire - az előző rendszer kompetensei irányítottak. Ők lettek a nagy privatizátorok és ,,üzletemberek".
Mit is privatizáltak magáncélra? Az 1945-után, a polgárságtól elrabolt állami (társadalmi) tulajdonba vett javakat! Hogyan tudták megtenni? Úgy, hogy elsikkasztották kárpótlást. Tették ezt olymódon, hogy magántulajdonba ügyeskedték át mindenféle ,,trükkös"=törvénytelen módszerrel az un. társadalmi tulajdonú ingó- és ingatlan állami vagyonokat.

A ,,dolgozó nép" először a rendszerváltozásra szavazott, mert akkor még nem sejtette, hogy mit jelent majd az a bizonyos PAKTUM, amelynek az lett a következménye, hogy kettős hatalmi nyomás alá került.
Ez a nyomás mára már olyannyira elviselhetetlenné vált, hogy kettészakadt miatta az ország lakossága.
Az egyik fele még mindig bízik a HAZUGSÁGOT IGAZSÁGKÉNT HANGOZTATÓ volt baloldaliakban. Holott, már réges-rég szó nincs a szoc.-lib. koalícióban a baloldali értékekről!!! Tökéletes paradoxon, sőt egyenesen groteszk, ahogy ez az újburzsoá réteg hangoztatja a néppel, a szegényekkel, a kisemberekkel való szolidaritását és reformprogramját. Miközben, ötödik éve, kormányzás helyett - a kisz agitprop. osztályon tanult propaganda "trükköket" átmentve és feljavítva modern reklámfogásokkal - folyamatosan és irdatlan költséggel kampányol!!!

A másik fele, pedig polgári demokráciát szeretne...Az őket képviselő politikai erőkre úgy mutogatnak, mintha ők lennének a jobboldaliak, pedig ők már olymértékben átszerveződtek néppárttá, hogy a klasszikus szociáldemokrácia sokkal inkább jellemző az országépítő programjukra, mint a magukat szocinak nevezők!

Ebben a kétpólusúságban iszonyatos ellentétek feszülnek a kialakult különböző érdekcsoportok miatt. Ezért, azt kell mondanom, hogy ezt a feszültséget sürgősen fel kellene oldani egy ,,harmadik utas" politikai erővel, amelyik a néppárti szövetséget erősíthetné meg.
Ennek a politikai formációnak is legalább akkora ellenkampányt kellene folytatnia, amekkorát az újburzsoá=szoc.lib. politikai elit folytat - gátlástalanul eladósítva ezzel az egész országot és a magyar népet!!!

Sajnos, a harmadik utas politikai csoportosulásnak semmilyen eszköz nem áll rendelkezésére ehhez. De, a mostani, eladósodott helyzetünkben ezt etikai szempontból sem tenné. Azért nem tenné, mert tudja, hogy azzal a túlköltekezéssel egészen egyszerűen kivéreztetné a magyar népet és teljesen ellehetetlenítené Magyarországot gazdaságilag és erkölcsileg egyaránt. Ugyanúgy, mint, ahogy azt az újburzsuj szoc.lib. politikai elit teszi.

Pedig, utoljára a trianoni békediktátummal megcsonkított Magyarországnak volt arra szüksége, hogy megtanuljon megcsonkítva is méltósággal élni.
Éppen ezért, nagyon fontos lenne a két világháború közötti kulturális nemzetstratégiát megismerni és ahhoz szocializálódni. Azért lenne fontos, mert az ember szocializáltsága egyfajta életképességet jelent.
Annyi hazugságot ,,tanítottak", sulykoltak a bolsevista eszmék jegyében belénk erről az időszakról, hogy az ország egyik fele teljes mértékben még mindig retteg annak a korszaknak minden vívmányától.
Pedig, akkor alapoztuk meg a mostani európaiságunkat!
Méghozzá, oly módon, hogy Klebersberg Kuno megszervezte az oktatást. Ezen belül nagy szerep jutott a köznevelésnek. És, hogy mekkora sikerrel valósult meg mindez, azt a különböző pedagógiatörténeti könyvekből is meg lehet ismerni. Így ír erről egy teológus-pedagógus személyiség, az erdélyi Makkai Sándor:
"A köznevelés sikerének titka éppen abban van, hogy nem kívülről és felülről erőszakolunk népünkre egy idegen kultúrát, hanem alulról és belülről építjük meg a sajátos népi kultúrörökségnek az európai kultúrkinccsel való egészséges összeforrasztásával a magyar műveltséget."

Ez kell, hogy a legfontosabb legyen a harmadik utas politikát képviselőkkel megerősített néppárti szövetségnek: a közoktatás és benne a "köznevelés"!
Mert csak így tud a magyarság és a velünk élő kisebbségek szocializálódni a polgári értékrendek mentén. Rövidebben: polgárosodni!
Mert - mint ahogy az elmúlt 16 év is bizonyítja - nem lehet polgári demokráciát megvalósítani polgári identitás nélküli néppel.

Ennek a népnek előbb fel kell ismernie, hogy a fennmaradása, a megmaradása függ attól, hogy a beléjük sulykolt HAZUGSÁGOKAT SOHA TÖBBÉ NE FOGADJA EL SENKITŐL, SENKIRŐL, ÉS SEMMIRŐL!

(Bóna Mária Ilona)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyik 19 a másik 1 híján 20
  2009-01-28 10:14:24, szerda
 
  83 % szerint az országban rossz irányba mennek a dolgok
2009-01-28 00:28:02 elnök


Medián januári felmérése. Továbbra is utcahosszal vezet a Fidesz.

Továbbra is nagyon magas (83 százalék) azok aránya, akik szerint az országban általában véve rossz irányba mennek a dolgok.

A pártok támogatottságában sem történt érdemi változás az előző hónaphoz képest: a Fidesz továbbra is utcahosszal vezet az MSZP előtt, a teljes népességben 42:19, a választani tudó ,,biztos" szavazók körében 61:29 az arány.

Ilyen ellenzéki főlény mellett nem lehet meglepő, hogy a relatív többség (42 százalék) továbbra is előrehozott választást tartaná a legjobb megoldásnak, ugyanakkor a tavalyi népszavazás óta most a legnagyobb (26 százalék) azoknak az aránya, akik marasztalnák a Gyurcsány-kormányt.

Ami a kis pártokat illeti, a ferencvárosi időközi választás eredményei ellenére a Jobbik országos támogatottsága továbbra is elenyésző, a pártot választani tudók 4-4 százaléka szavazna az MDF-re, illetve az SZDSZ-re, bár az utóbbiak jóval kevésbé elszántak a választási hajlandóságukat illetően.

A politikusok népszerűségi listáján két jelentős változás történt. Sólyom László államfő népszerűsége 5 százalékpontot romlott, de Kósa Lajossal holtversenyben továbbra is a legnépszerűbb politikus.

Ugyanilyen mértékben nőtt viszont Demszky Gábor népszerűsége, feltehetően nem függetlenül attól, hogy épp az adatfelvétel napjaiban hirdette meg a szmogriadót Budapesten.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2008.12 2009. Január 2009.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 161 db bejegyzés
e év: 468 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 281
  • e Hét: 623
  • e Hónap: 3749
  • e Év: 35479
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.