Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
Végleg lezártnak minősítették
  2009-01-30 23:17:37, péntek
 
  Végleg lezártnak minősítették a katyni mészárlás ügyét
2009. január 30. péntek, 22:13


Lezártnak minősítette az orosz legfelső bíróság a lengyel tisztek 1940-ben, Katyn mellett történt lemészárlásának ügyét csütörtökön, helybenhagyva ezzel a moszkvai területi bíróság tavaly októberi döntését, és elutasítva tíz áldozat hozzátartozóinak fellebbezését.
Anna Sztavickaja, a felperesek jogi képviselője közölte: ügyfelei a strasbourgi európai emberi jogi bírósághoz fordulhatnak, ahová már további két katyni áldozat ügye eljutott. Az ügyvéd értetlenségének adott hangot amiatt, hogy az ítélet gyakorlatilag azt mondja ki: akiket nem azonosítottak, azokat nem lőtték agyon. Hangsúlyozta, hogy a felperesek nem a tettesek megbüntetését követelték, hanem a nyomozás újrafelvételét és az áldozatok elismerését áldozatként.

A legfelső bíróság katonai kollégiuma ítélete indoklásában rámutatott: az úgynevezett katyni bűnügy iratai szerint 1940-ben több ezer lengyel katonát lőttek agyon, akiket az NKVD - a belügyminisztériumnak megfelelő akkori szervezet - táboraiban tartottak fogva. Az áldozatokat azonban nem azonosították az exhumálásnál, amelyben részt vettek a lengyel Vörös Kereszt munkatársai is. Mindössze 22 személyt azonosítottak, de ezek között nincsenek a felperesek hozzátartozói, s ezért nem állapítható meg, hogy a felperesek rokonaiknak halálát bűncselekmény okozta. A bíróság szerint ezért nem minősíthetők áldozatnak a felperesek hozzátartozói.

A bíró azt is jelezte, hogy az ügyben számos irat államtitkot képez, ezért titkosított, így más államok képviselői ezeket nem tanulmányozhatják, mert ez kárt okozhat az Oroszországi Föderáció érdekeinek. Túl ezen, az 1940-ben történt események megítélésében az 1926-os szovjet büntető törvénykönyvből kell kiindulni, amely az ilyen cselekmények elévülési idejét 10 évben állapítja meg - mutatott rá a bíró, de hangsúlyozta, az ügyet nem ezért zárták le, hanem a szóba jöhető tettesek elhunyta miatt.

Az első tömegsírt már 1943-ban megtalálták, amikor a terület német megszállás alatt volt, de akkor a szovjet hatóságok a nácikat vádolták a tömeggyilkossággal, s ezt az álláspontot képviselték 1989-ig, amikor is beismerték a történteket. A katyni mészárlásról az első dokumentumok 1992-ben kerültek elő az 1. számú dossziéból, amelyhez kizárólag a Szovjetunió Kommunista Pártjának mindenkori főtitkára férhetett hozzá. Az iratokból kiviláglik, hogy a volt Szovjetunió területén, különböző helyeken több mint 20 ezer lengyel katonát és tisztet öltek meg, akiket a Molotov-Ribbentrop paktumban megosztott Lengyelország orosz fennhatóság alá került területeiről hurcoltak el.

Múlt-kor

http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=2 538:vegleg-lezartnak-minsitettek-a-katyni-meszarlas-uegyet&catid=48:toertenel em&Itemid=81



***********************

Bezzeg,ha kaftánosokat lődöztek volna gödörbe,nagy lenne az ajvékolás,mind a mai napig!
Lenne holokausztozás!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gustloff: a világtörténelem le
  2009-01-30 23:01:29, péntek
 
  Gustloff: a világtörténelem legsúlyosabb tengeri katasztrófája (I. rész)

1945 elején a nagy világégés a végéhez közeledett Európában. A szövetséges koalíció hadereje két irányból támadta a tengelyhatalmak legerősebb államát, Németországot.

Nyugaton a brit-amerikai erőket igen kemény próbatétel elé állította a Wehrmacht és a Luftwaffe, hiszen a szárazföldön 1944. december közepén az Ardennekben indítottak a németek ellentámadást, amelyet csupán nagy nehézségek és áldozatok árán tudtak a túlerőben lévő angolszászok megállítani, ugyanakkor pilótáik körében páni félelmet váltott ki egy új, német csodafegyver, az első sugárhajtóműves repülőgép, az ME-262 megjelenése, amely jó 200 km/óra sebességgel múlta felül a leggyorsabb szövetséges vadászgépeket is.

Ennélfogva az amerikai-brit erők még 1945 januárjában sem tudtak átkelni a Rajnán. A keleti fronton ellenben az oroszok nagy iramban nyomultak előre, jó esélyük volt arra, hogy akár Németország egész területét megszállva a szovjet hatalmi övezetet kiterjesztik a Rajna vonaláig. Ez a tragédia alighanem be is következett volna, amennyiben - már a kortársak által is a sztálingrádi csatához hasonlított - budapesti ostrom idején fővárosunk hős magyar és német védői nem állítják meg a Vörös Hadsereg Duna-völgyi előrenyomulását két hónapra. A baltikumi fronton azonban a szovjet haderő 1945 januárjában meghódította Nyugat-és Kelet-Poroszországot, sőt január 23-án elérte az Oderát is.

Ebben a válságos helyzetben rendelte el Dönitz admirális a Hannibál-hadművelet lebonyolítását, vagyis Kelet-Poroszország evakuálását, az ottani német lakosság életének megmentése végett. A vörös ármádia ugyanis bosszúszomjasan lépte át a német határt. A tábori bordély intézményét nélkülöző szovjet katonákat Ilja Ehrenburg, zsidó származású szovjet-orosz író verseivel arra tüzelte, hogy Németország területére lépve erőszakolják meg a nőket, s álljanak kegyetlen bosszút a civil lakosságon.

A vörös veszedelem megérkezésekor aztán a világtörténelem legnagyobb méretű evakuálási programját hajtották végre: a Wehrmacht (véderő), s ezen belül a Luftwaffe (légierő) és a Kriegsmarine (haditengerészet ) egységei példás rendben és precizitással ürítették ki a veszélyeztetett területeket. Mintegy 2,2-2,5 millió embert telepítettek át nyugatra, s mindezt kemény téli időben, mínusz 15, mínusz 20 fokos hidegben, háborús körülmények között.

A megpróbáltatásokat mégis vállalta minden érintett, hiszen egy kelet- poroszországi település, Nemmersdorf (ma Oroszország európai enklávéja részeként Majakovszkojének hívják) polgárai már a megelőző,1944-es év októberében ízelítőt kaphattak abból, mi vár rájuk az orosz megszállás alatt.Amikor a Wehrmachtnak átmenetileg sikerült visszafoglalnia a községet, még a sok borzalmat látott katonák is szinte sokkot kaptak a látványtól: házuk kapujára szegezett emberek, karóba húzott áldozatok és bestiális módon halálra erőszakolt nők, árkokba lőtt gyermekek és puskatussal agyonvert csecsemők maradtak szerte-szét heverve, haló poraikban is meggyalázva a vörös horda kétnapos uralma után a település utcáin. Sőt a barbár hódítók még a félszáz francia hadifogolynak sem kegyelmeztek, a németekkel együtt őket is elpusztították. A keleti porosz területekről evakuáltak számára 1945 január végére egyetlen menekülési útvonal maradt: a Balti-tenger. Ezért a két fontos kikötővárosban, Danzigban és Gotenhafenben óriási zsúfoltság alakult ki, a tömeget ráadásul folyamatosan fenyegették az ellenséges bombázók, mégsem hagyta ott senki sem a helyét, hiszen ez esetben nem volt esélye arra, hogy valamelyik hajó fedélzetére feljusson. 1945. január 28-án megkezdődött a menekültek behajózása a Wilhelm Gustloff fedélzetére.

Maga a gőzös a korabeli technika csúcsteljesítménye és a világ legnagyobb kirándulóhajója volt. A tíz emelet magasságú vízi jármű súlya 25 ezer tonnát nyomott, hossza 208 méter, szélessége 24 méter volt. Fedélzetén 416 főnyi legénység és 1463 utas számára volt hely. Az egyetlen utas osztályon ,,minden németek leendő népközösségeként" vakációzók számára könyvtár, koncertterem, teniszpályák, uszoda és téli kert nyújtottak luxuskörülményeket.

A hajó névadója Wilhelm Gustloff, az NSDAP külföldi szervezetének svájci csoportfőnökeként tevékenykedett a 30-as években, és terjesztette az alpesi országban a Cion bölcseinek jegyzőkönyvét. 1936. február 4-én davosi lakásában egy 27 éves zsidó orvostanhallgató, az Osztrák-Magyar Monarchia állampolgáraként született David Frankfurter négy lövéssel meggyilkolta Gustloffot. A helyi rendőrkapitányságon, majd később, a bíróságon tett vallomásában azt mondta, hogy azért lőtt, mert zsidó, továbbá tisztában van tettének súlyával és következményeivel, azonban nincs mit megbánnia. A bíróság 18 évi fegyházbüntetést rótt ki Frankfurterre, ám a Harmadik Birodalom kapitulációja után, 1945. június 1-jén a svájci hatóságok szabadon engedték. Ezután Gustloff gyilkosa Palesztinába távozott egy jövendőbeli zsidó állam reményében; majd ennek megalapítása után az izraeli védelmi minisztérium alkalmazottjaként dolgozott.

Amikor 1937-ben elkészült a luxushajó, Hitler döntése alapján a nemzetiszocialista mozgalom mártírjának, Gustloffnak a nevét kapta. A világháborút megelőző években kirándulóhajóként utasokat szállított a norvég fjordokhoz, földközi-tengeri szigetekre és Madeirára, majd 1939-ben átalakították kórházhajóvá, 1940 novemberétől pedig kaszárnyahajóként működött.

A Gustloffot 1945. január végén ismét üzembe helyezték, ezért készült most egy újabb német menekülthullámot nyugatra, Kiel kikötőjébe szállítani. Hogy pontosan hány ember utazott a Gustloffon ama végzetes január 30-ai napon, pontosan nem tudható, ugyanis 6600 személyt vettek nyilvántartásba, ám a későbbiekben mindenféle regisztráció nélkül újabb tömegek furakodtak fel a fedélzetre, akiknek a számát mintegy 3 000-re becsülhetjük. A hajónyomda ugyanis ennyi élelmezési pótjegyet nyomtatott ki utólag az utasok számára, így hozzávetőlegesen 10 ezer ember zsúfolódott össze a hajó fedélzetén. Közülük 1100 fő volt a katonai, a matróz és a tengerészeti kisegítő személyzet, a többiek civil földönfutó asszonyok, öregek és mintegy 4000 gyermek.

A Gustloff tragédiája és a német történelem alakulása szempontjából is különös jelentőségre tett szert a január 30-ai dátum. A hajónak nevet adó NSDAP-csoportfőnök ugyanis pontosan 1895. január 30-án született Schwerinben, ahol később Hitler - majd az NDK-s időkben elpusztítandó - emlékművet állíttatott Gustloff mártíromságának tiszteletére. 1933-ban pedig éppen ezen a napon nevezte ki Hitlert, mint a legtöbb szavazatot szerzett Reichstag-béli párt vezetőjét Hindenburg birodalmi elnök kancellárrá.

A Gustloff elsüllyedése előtti órában pedig a Führer utolsó szózatát intézte a német néphez, melyet a hajón utazó 10 ezer menekült számára a fedélzeti hangszórók közvetítettek. Szintén Berlinben, ezen a napon mutatták be a kiváló német rendező, Veit Harlan - a Jud Süss című, tavaly itthon is vetített film alkotója - által forgatott Kolberg című monumentális történelmi tablót, a várost 1806-ban Napóleon hadai ellen megvédő német hősök emlékére. (Egyetlen adalék a film készítésének hátteréhez: a háború utolsó szakaszában mintegy 200 ezer statiszta és 6000 ló állt rendelkezésre a forgatási munkálatokhoz). Végül, ahogyan Günter Grass német író megörökíti a katasztrófáról írott Ráklépésben című regényében: talán a sors rendelése lehetett, hogy a Gustloff ,,a hitleri puccs (valójában a Führer az ún. weimari köztársaság alkotmánya alapján törvényes úton lett Németország kancellárja) tizenkettedik évfordulója alkalmából kotyogjon alá a habokba, szőröstül-bőröstül-patkányostul, mégpedig Gustloff születésnapján, sőt születése percében: pontban huszonegy óra tizenhat perckor három reccsenés..."

Amikor alkonyat tájt a luxusgőzös kifutott Gotenhafen kikötőjéből a Löwe torpedónaszád kíséretében - miközben jégtörőkkel kellett számukra a Danzigi-öbölben a hajózó utat biztosítani - hózáporban, mínusz 18 fokos hidegben az enyhén hullámzó Balti-tengerre, tízezer ember sóhajtott fel megkönnyebbülten, azt gondolván, hogy a veszedelmeket végleg maguk mögött hagyták, nem sejtve, hogy a gyötrelmek és a halál pokoli örvénye felé hajóznak.

A Gustloffnak két parancsnoka volt. Petersen kapitány a kereskedelmi flottától érkezett, Zahn kapitány a hadiflottától. Közöttük, valamint első tisztjeik között hatásköri vita bontakozott ki a választandó útvonalról. Az egyik lehetséges verzió szerint a hajó a part menti útvonalon haladt volna, amely a sekély víz miatt biztonságot nyújthatott a tengeralattjárók ellen. Ellene szólt viszont az, hogy a partvidék el volt aknásítva.

A másik elképzelés szerint a Gustloffnak a nyílt tengeri, aknamentesített mély vízi útvonalat kell választania, amelyen viszont szabad prédává válhat a hajó a környéken cirkáló szovjet tengeralattjárók számára. Tízezer szerencsétlen ember vesztére végül a kapitányok az utóbbi útvonalat választották. Mint utóbb kiderült, végzetes döntés volt a Gustloffra nézve az is, hogy nem sokkal 18 óra után Petersen bekapcsoltatta a helyzetjelző lámpákat, mivel rádión egy szembejövő aknakereső köteléket jelentettek. Végül az egykori tengeralattjáró- parancsnok, Zahn ellenzésére Petersen kikapcsoltatta a lámpákat, a jobb és a baloldali helyzetjelzők kivételével.

E fények keltették fel a pomerániai partvidéken portyázó szovjet S 13-as tengeralattjáró parancsnokának, Alekszandr Marinyeszkónak a figyelmét. A kapitány Odesszában ukrán anyától és román apától született, aki még a Marinescu nevet használta. Felnőtt korában bármennyire is igyekezett folyékonyan oroszul beszélni, jiddis elemekkel átitatott ukrán anyanyelvét gyakran színesítette román káromkodásokkal. Pályáját a kereskedelmi tengerészetnél kezdte, majd rövidesen átkerült fekete-tengeri hadiflottához, a világháború pedig már a balti flottánál érte. 1943-ban egy korszerű, új hajó, az S-13-as tengeralattjáró parancsnokává nevezték ki. A történelem és a sors különös fintora, hogy az S-13-as egy német konstrukció volt. Mivel a versailles-i békediktátum megtiltotta Németország számára a tengeralattjárók gyártását, ezért a birodalmi tengerészet egy hágai holland hajóépítő céggel készíttette el azt az új búvárhajót, amelyet a szovjet-német együttműködés keretében Moszkvának is szállítottak. (Hadtörténeti érdekesség, hogy a szövetségesek e célra kiképzett különleges alakulatai valóságos hajtóvadászatot indítottak a háború végén Hitler tudósai után, hogy megszerezzék a német csodafegyvereket. Mind az amerikai, mind a szovjet sugárhajtásos repülőgépgyártási-program a német ME-262 típus alapján kezdődött meg, rakétáik kifejlesztése, majd a világűr meghódítása pedig szintén a Harmadik Birodalomban előállított V-2 konstrukciójára épült.)

1945. január 30-án, este hét óra tájt észlelte a felszíni menetben haladó S-13-as első tisztje a Gustloff helyzetjelző fényeit. Marinyeszko úgy döntött, hogy a felszínen maradva gyorsított menetben megkerüli a célhajót és kísérőjét, a Löwét, majd a kétórás manőver végrehajtása után tüzelőállásba helyezkedett. A két hajó közötti távolság kb. fél kilométernyi lehetett, így az S-13-as kapitánya parancsot adott a lemerülésre, nehogy észleljék a Gustloffon - az időközben megjavult látási viszonyoknak köszönhetően - a szovjet tengeralattjárót.

Marinyeszko négy torpedó kilövését parancsolta meg matrózainak. Már akkor szokás volt, hogy a gyilkos fegyverekre annak útra bocsátói különféle üzeneteket, szövegeket írtak. Így az S-13 legénysége az első torpedóra a ,,szülőföldért" feliratot festette, a másodikra a ,,Sztálinért" szó került, a harmadikat ,,a szovjet népért" felirat ékesítette, a negyedik lövedékre pedig a ,,Leningrádért" ajánlást mázolták.

Marinyeszko kapitány négy torpedó kilövésére adott parancsot, de fatális véletlenként éppen az a töltet ragadt bele a csőbe, amelynek semmiképpen nem lett volna szabad meghibásodnia: a Sztálinnak felajánlott víz alatti akna. A tűzparancs elhangzása után a három lövedék 21 óra 16 perckor becsapódott a Gustloff fedélzetébe. A hajón elszabadult a pokol...

(Folyt. köv.)

Lipusz Zsolt

http://kuruc.info/r/9/34317/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindezt szó és elolvasás nélkü
  2009-01-30 21:57:27, péntek
 
  Mindezt szó és elolvasás nélkül aláírta kormány és műellenzék egyaránt!



Magyarország elvesztésének 12 EU-stációja


Magyarország elvesztésének 12 EU-stációja

AZ elmúlt 19 év nemzetárulását összefoglaló Lisszaboni Szerződés cikkei alapján



1. Minden Magyar érték (benne a termőföld) elvesztése

EUM 26. Cikk

(2) A belső piac egy olyan, belső határok nélküli térség, amelyben e szerződés rendelkezéseivel összhangban biztosított AZ áruk, a személyek, a szolgáltatások és a tőke szabad mozgása.

EUM 3. Cikk

(1) Az Unió kizárólagos hatáskörrel rendelkezik a következő területeken:

A) vámunió,

B) a belső piac működéséhez szükséges versenyszabályok megállapítása,

C) monetáris politika azon tagállamok tekintetében, amelyek hivatalos pénzneme AZ Euro,

D) a tengeri biológiai erőforrások megőrzése a közös halászati politika keretében,

E) közös kereskedelempolitika.

(2) Az Unió szintén kizárólagos hatáskörrel rendelkezik nemzetközi megállapodás megkötésére, ha annak megkötését valamely uniós jogalkotási aktus írja elő, vagy ha AZ hatásköreinek belső gyakorlásához szükséges, illetve annyiban, amennyiben AZ a közös szabályokat érintheti, vagy azok alkalmazási körét megváltoztathatja.



2. A nemzeti termékek védelmének elvesztése

EUM 34. Cikk

A tagállamok között tilos a behozatalra vonatkozó minden mennyiségi korlátozás és azzal azonos hatású intézkedés.

EUM 35. Cikk

A tagállamok között tilos a kivitelre vonatkozó minden mennyiségi korlátozás és azzal azonos hatású intézkedés.

EUM 63. Cikk

(1) E fejezet rendelkezéseinek keretei között tilos a tagállamok, valamint a tagállamok és harmadik országok közötti tőkemozgásra vonatkozó minden korlátozás.

(2) E fejezet rendelkezéseinek keretei között tilos a tagállamok, valamint a tagállamok és harmadik országok közötti fizetési műveletekre vonatkozó minden korlátozás.

EUM 101. Cikk

(1) A belső piaccal összeegyeztethetetlen és tilos minden olyan vállalkozások közötti megállapodás, vállalkozások társulásai által hozott döntés és összehangolt magatartás, amely hatással lehet a tagállamok közötti kereskedelemre, és amelynek célja vagy hatása a közös piacon belüli verseny megakadályozása, korlátozása vagy torzítása, így különösen:

A) a beszerzési vagy eladási árak, illetve bármely egyéb üzleti feltétel közvetlen vagy közvetett rögzítése;

B) a termelés, AZ értékesítés, a műszaki fejlesztés vagy a befektetés korlátozása vagy ellenőrzése;

C) a piacok vagy a beszerzési források felosztása;

D) egyenértékű ügyletek esetén eltérő feltételek alkalmazása AZ üzletfelekkel szemben, ami által azok hátrányos versenyhelyzetbe kerülnek;

E) a szerződések megkötésének függővé tétele olyan kiegészítő kötelezettségeknek a másik fél részéről történő vállalásától, amelyek sem természetüknél fogva, sem a kereskedelmi szokások szerint nem tartoznak a szerződés tárgyához.



EUM 107. Cikk

(1) Ha a Szerződések másként nem rendelkezik, a belső piaccal összeegyeztethetetlen a tagállamok által vagy állami forrásból bármilyen formában nyújtott olyan támogatás, amely bizonyos vállalkozásoknak vagy bizonyos áruk termelésének előnyben részesítése által torzítja a versenyt, vagy azzal fenyeget, amennyiben ez érinti a tagállamok közötti kereskedelmet.



3. Pénzügyi függetlenség elvesztése

EUM 282. Cikk

(1) Az Európai Központi Bank és a nemzeti központi bankok alkotják a Központi Bankok Európai Rendszerét (KBER). Az Unió monetáris politikáját AZ Európai Központi Bank és azon tagállamok nemzeti központi bankjai irányítják, amelyeknek hivatalos pénzneme AZ Euro, és amelyek AZ eurorendszert alkotják.

....

(5) Az Európai Központi Bankkal konzultálni kell a hatáskörébe tartozó valamennyi uniós jogi aktusra irányuló javaslattal, továbbá valamennyi nemzeti jogszabálytervezettel kapcsolatban, és a hatáskörébe tartozó területeken véleményt terjeszthet elő.

EUM 295. Cikk

Az Európai Parlament, a Tanács és a Bizottság egyeztetnek egymással, és közös megegyezéssel meghatározzák együttműködésük szabályait. E célból a Szerződéseknek megfelelően kötelező jellegű intézményközi megállapodásokat köthetnek.



4. Kereskedelmi függetlenség elvesztése

EUM 106. Cikk

(1) A közvállalkozások és AZ olyan vállalkozások esetében, amelyeknek a tagállamok különleges vagy kizárólagos jogokat biztosítanak, a tagállamok nem hozhatnak és nem tarthatnak fenn AZ a Szerződésekkel, különösen AZ annak 21. és 101�109. cikkében foglalt szabályokkal ellentétes intézkedéseket.

(2) Az általános gazdasági érdekű szolgáltatások működtetésével megbízott vagy a jövedelemtermelő monopólium jellegű vállalkozások olyan mértékben tartoznak a Szerződések szabályai, különösen a versenyszabályok hatálya alá, amennyiben ezek alkalmazása sem jogilag, sem ténylegesen nem akadályozza a rájuk bízott sajátos feladatok végrehajtását. A kereskedelem fejlődését ez nem befolyásolhatja olyan mértékben, amely ellentétes a Közösség érdekeivel.

EUM 207. Cikk

(1) A közös kereskedelempolitika egységes elveken alapul; ez vonatkozik különösen a vámtarifák módosításaira, AZ áruk és szolgáltatások kereskedelméhez kapcsolódó vámtarifa és kereskedelmi megállapodások megkötésére, valamint a szellemi tulajdonjogok kereskedelmi vonatkozásaira, továbbá a külföldi közvetlen befektetésekre, a liberalizációs intézkedések egységesítésére, AZ exportpolitikára és AZ olyan kereskedelempolitikai védintézkedésekre, mint a dömping vagy szubvenció esetén meghozandó intézkedések. A közös kereskedelempolitikát AZ Unió külső tevékenységének elvei és célkitűzései által meghatározott keretek között kell folytatni.



5. Vám elvesztése

EUM 28. Cikk

(1) Az Unió vámuniót alkot, amely a teljes árukereskedelemre kiterjed, és magában foglalja a behozatali és kiviteli vámok, valamint AZ azokkal azonos hatású díjak tilalmát a tagállamok között, továbbá közös vámtarifa bevezetését harmadik országokkal fenntartott kapcsolataikban.



6. Az önálló adópolitika elvesztése

EUM 110. Cikk

A tagállamok sem közvetlenül, sem közvetve nem vetnek ki más tagállamok termékeire a hasonló jellegű hazai termékre közvetlenül vagy közvetve kivetett adónál magasabb belső adót.

A tagállamok továbbá nem vetnek ki más tagállamok termékeire olyan természetű belső adót, amely más termékek közvetett védelmét szolgálhatja.



7. Külügy és hadügy elvesztése

EUSZ 18. Cikk

(1) Az Európai Tanács, minősített többséggel és a Bizottság elnökének egyetértésével, kinevezi AZ Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjét. Megbízatását AZ Európai Tanács ugyanilyen eljárás keretében megszüntetheti.

(2) A főképviselő irányítja az Unió közös kül- és biztonságpolitikáját. Javaslataival hozzájárul e politika alakításához, és azt a Tanácstól kapott felhatalmazásban foglaltak szerint végrehajtja. Ugyanez vonatkozik a közös biztonság- és védelempolitikára.



8. Önálló jogalkotás elvesztése

EUM 288. cikk

Az Unió hatásköreinek gyakorlása érdekében az intézmények rendeleteket, irányelveket, határozatokat, ajánlásokat és véleményeket fogadnak el.

A rendelet általános hatállyal bír. Teljes egészében kötelező és közvetlenül alkalmazandó valamennyi tagállamban.

Az irányelv az elérendő célokat illetően minden címzett tagállamra kötelező, azonban a forma és az eszközök megválasztását a nemzeti hatóságokra hagyja.

A határozat teljes egészében kötelező. Amennyiben külön megjelöli, hogy kik a címzettjei, a határozat kizárólag azokra nézve kötelező, akiket címzettként megjelöl.



9. Közigazgatás elvesztése

EUM 7. cikk

Az Unió, valamennyi célkitűzését figyelembe véve és a hatáskör-átruházás elvével összhangban, biztosítja a különböző politikái és tevékenységei összhangját.



10. Belbiztonság elvesztése

EUM 88. cikk

(1) Az Europol feladata, hogy támogassa és erősítse a tagállamok rendőri hatóságainak és egyéb bűnüldöző szolgálatainak tevékenységét, valamint a közöttük folytatott kölcsönös együttműködést a két vagy több tagállamot érintő bűncselekmények és a terrorizmus, valamint az uniós politikák alkalmazási körébe tartozó közös érdekeket sértő bűnözési formák megelőzése és üldözése terén.

(2) Az Europol felépítését, működését, tevékenységi területét és feladatait rendes jogalkotási eljárás keretében elfogadott rendeletekben az Európai Parlament és a Tanács határozza meg. E feladatok a következőket foglalhatják magukban:

a) az információk, így különösen a tagállamok vagy harmadik országok hatóságai, illetve az Unión kívüli szervezetek által szolgáltatott információk összegyűjtése, tárolása, feldolgozása, elemzése és cseréje,

b) a tagállamok hatáskörrel rendelkező hatóságaival közösen vagy közös nyomozócsoportok keretében végzett nyomozati és operatív tevékenységek összehangolása, megszervezése és végrehajtása, adott esetben az Eurojusttal kapcsolatot tartva.

EUM 89. cikk

A Tanács különleges jogalkotási eljárás keretében meghatározza azokat a feltételeket és korlátokat, amelyek mellett a tagállamoknak a 82 és 87. cikkben említett hatáskörrel rendelkező hatóságai egy másik tagállam területén � annak hatóságaival kapcsolatot tartva és velük egyetértésben � intézkedéseket foganatosíthatnak. A Tanács az Európai Parlamenttel folytatott konzultációt követően, egyhangúlag határoz.



11. Igazságszolgáltatás elvesztése

EUSZ 19. cikk

(1) Az Európai Unió Bírósága a Bíróságból, a Törvényszékből és különös hatáskörű törvényszékekből áll. Az Európai Unió Bírósága biztosítja a jog tiszteletben tartását a Szerződések értelmezése és alkalmazása során.

A tagállamok megteremtik azokat a jogorvoslati lehetőségeket, amelyek az uniós jog által szabályozott területeken a hatékony jogvédelem biztosításához szükségesek.

EUM 86. cikk

(1) Az Unió pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények üldözésére a Tanács különleges jogalkotási eljárás keretében elfogadott rendeletekben az Eurojustból Európai Ügyészséget hozhat létre. A Tanács az Európai Parlament egyetértését követően, egyhangúlag határoz.



12. Magyarország kinyitása minden idegen előtt és bezárása az Unión kívülre szakadt minden magyar előtt

EUM 49. cikk

Az alábbiakban megállapított rendelkezéseknek megfelelően tilos a valamely tagállam állampolgárainak egy másik tagállam területén történő szabad letelepedésére vonatkozó minden korlátozás. Ezt a rendelkezést azokra a korlátozásokra is alkalmazni kell, amelyek képviseletnek, fióktelepnek vagy leányvállalatnak egy tagállam valamely tagállamban letelepedett állampolgára által történő alapítására vonatkoznak.

A szabad letelepedés magában foglalja a jogot gazdasági tevékenység önálló vállalkozóként történő megkezdésére és folytatására, vállalkozások, így különösen az 54. cikk második bekezdése szerinti társaságok alapítására és irányítására, a letelepedés országának joga által a saját állampolgáraira előírt feltételek szerint, figyelemmel a tőkére vonatkozó fejezet rendelkezéseire is.



12+1. EUM 21. cikk

(2) Az Unió közös politikákat és tevékenységeket határoz meg és hajt végre, és a nemzetközi kapcsolatok minden területén magas szintű együttműködés kialakításán munkálkodik annak érdekében, hogy:

h) előmozdítsa egy erősebb többoldalú együttműködésen és a világ felelős kormányzásán alapuló nemzetközi rendszer létrejöttét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tájékoztató a Történelmi Vitéz
  2009-01-30 21:21:53, péntek
 
  Tájékoztató a Történelmi Vitézi Rend rendezvényeiről

2009. február 7. szombat 11 óra, Belvárosi Plébániatemplom, Horthy Emlékmise. Megemlékezés vitéz nagybányai Horthy Miklós Kormányzó úr halálának évfordulójáról. A rendezvény fő szervezője hagyományosan a Horthy Miklós Társaság, akik a Történelmi Vitézi Renddel karöltve végzik a szentmise lebonyolítását.

2009.február 8. vasárnap 11.00 óra, Mány, Római Katolikus Templom. Kitörés megemlékezés. Az emlékmise után a Hősi Emlékműnél a Don-kanyar hőseire emlékezünk, s ezt követően a Kitörés emlékkövénél az 1945.február 13-i kitörés hőseire.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarok elleni fellépésről
  2009-01-30 21:11:02, péntek
 
  A magyarok elleni fellépésről egyeztetett a tótokkal Draskovics


Pozsony és Budapest továbbra is eltérő módon ítéli meg a szlovák rendőrök szurkolók elleni fellépését a tavaly novemberi dunaszerdahelyi labdarúgó-mérkőzésen - jelentette ki Draskovics , miután Pozsonyban megbeszélést tartott tót kollégájával. Az más kérdés, hogy nem igaz.
A találkozó lényege: a két miniszter a felvidéki, illetve a magyarországi "szélsőségesek elleni törvényes fellépés kiszélesítésének lehetőségeiről tájékoztatta egymást". (Emlékezzünk: Gyurcsányék juttatták el a Szerdahelyre tartó szurkolók névsorát a tótokhoz, valószínűleg azzal a megjegyzéssel, hogy kicsit igazán móresre taníthatnák őket.)
A dunaszerdahelyi labdarúgó-mérkőzésen történtekkel kapcsolatban Draskovics mellesleg kijelentette, hogy ezt a kérdést eltérő módon ítéli meg Pozsony és Budapest, s ,,ez az eltérés valószínűleg már megmarad". Ennyi.
Azt, hogy a felvidéki kormány több jogi lépést tart szükségesnek a stadionok biztonságának növeléséért, és nagyobb ilyen irányú igyekezetet vár el a rendezőktől is, Draskovics olyan üzenetként értelmezi, hogy ,,az események Szlovákiában is tanulságként szolgáltak".
A TASR hírügynökség jelentése szerint a tárgyalásokat követő sajtóértekezleten Draskovics elmondta, hogy beszámolt kollégájának a "magyar" büntetőtörvénykönyv módosításáról, amely február 1-jén életbe is lép.

(S valószínűleg jót röhögtek a tuskó magyarok újabb megszívatásán.)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van remény
  2009-01-30 21:07:14, péntek
 
 
A kutatók szerint alapvető változás nem történt az elmúlt években, ám megfigyelhetők bizonyos tendenciák. Az eredmények azt mutatják, hogy az iskolások demokráciafelfogásában jelentősen visszaszorult a társadalmi szolidaritás, és fokozódik az intolerancia, elsősorban a cigányokkal, a románokkal, a szlovákokkal és a zsidókkal szemben.
Nem változott a hozzáállásuk a kisebbségi jogok érvényesüléséhez, amelyet változatlanul az utolsó helyre soroltak.
Az iskolások döntő többsége egyetértett azzal a kijelentéssel, hogy Magyarországnak a politikusi gárda lecserélésére lenne szüksége, de nem sokkal voltak kevesebben azok, akik szívesen látnának egy olyan pártot, amelyik nemcsak beszél, hanem ha kell, "oda is üt".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ajánlom a parlamentben ülő
  2009-01-30 21:03:23, péntek
 
  Ajánlom a parlamentben ülő, vagy oda készülő politikus kurafiak számára az alábbi mondatot:

Reyyip Erdogan török miniszterelnök ma reggel az isztambuli repülőtéren a rá várakozó tömegnek kijelentette: ,,Én nem holmi törzsfőnök, hanem Törökország miniszterelnöke vagyok. Kötelességemnek tartottam megvédeni Törökország és a török nép becsületét."

Gyurcsány, Orbán, és az ő imamalmukat szajkózók, értitek? Nem a világ bankárjaiért - értünk, magyarokért kellene politizálni! A nemzet vezetője NEM HOLMI TÖRZSFŐNÖK, hogy eladjátok a magyar nemzet vagyonát üveggolyókért és uniós hátba veregetéséért!

Jó most töröknek lenni... és nagyon szomorú - magyarnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soron kívüli ülést tart vasárn
  2009-01-30 20:44:56, péntek
 
  MTI 2009. január 30. 20:00
Soron kívüli ülést tart vasárnap a kormány


Vasárnap soron kívüli, kibővített ülést tart a kormány - értesült kormányzati forrásból az MTI pénteken. Az MTI információi szerint a vasárnapi kormányülés összehívására azért volt szükség, hogy tartani tudják a miniszterelnök által csütörtökön kilátásba helyezett átalakításokra vonatkozó menetrendet. A kormányfő akkor azt mondta: a számszerűsített legfontosabb javaslatokat a parlament tavaszi ülésszakának első, február 16-i ülésére benyújtják. A vasárnapi kormányülésen várhatóan a javaslatok előkészítéséhez szükséges döntéseket hozzák meg. A miniszterelnök a parlament rendkívüli ülésén az átalakítási irányokról elmondta: jelentősen és határozottan kell csökkenteni a személyi jövedelemadót és a tb-járulékot, ezzel egyidejűleg el kell törölni a vállalkozások, magánszemélyek különadóját. Mint mondta, a kormány ezermilliárd forintos átcsoportosítást tervez az adórendszerben, amihez jelentősen szűkíteni kell a meglévő mentességeket és kedvezményeket, mérsékelten növelni kell az áfát, illetve létre kell hozni az egységes vagyonadót.

Azt is javasolják, hogy a nyugdíj kivételével növeljék meg és bruttósítsák azokat a szociális és jóléti támogatásokat, amelyeket ma mindenki alanyi jogon kap, majd vonják be őket az adórendszerbe, de úgy, hogy az átlagosan vagy annál rosszabbul keresők számára ez ne jelentsen veszteséget. A kormányfő kijelentette: az adó-, a szociális rendszer, a foglalkoztatás együttes és átfogó reformjára van szükség, hogy jobban megérje dolgozni, és nagyobb legyen az ösztönzés a foglalkoztatásra.

A vasárnapi kormányülésen a kabinet tagjai mellett ott lesz az MSZP elnöksége, valamint a szocialista képviselőcsoport vezetése.

http://www.gondola.hu/hirek/89959
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiáltvány a magyar nemzethez -
  2009-01-30 19:16:05, péntek
 
  Kiáltvány a magyar nemzethez - Sátán, el a Szent Koronától!

Mintegy tízezer ember vett részt ma a Sátán, el a Szent Koronától! címmel meghirdetett össznemzeti tüntetésen. A résztvevők petíciót adtak át az Alkotmánybíróságnak, és közfelkiáltással pontonként elfogadták az alábbi kiáltványt.



Budapest, 2009. január 30.



MVSZ Sajtószolgálat





Kiáltvány

a magyar nemzethez

Sátán, el a Szent Koronától!



1. Követeljük a magyar nemzet önrendelkezési jogának érvényesítését!
2. Követeljük a magyar nemzetet megengedhetetlen módon, a kollektív bűnösség elve alapján sújtó trianoni és párizsi békediktátumok fölülvizsgálatát, és történelmi igazság szolgáltatását Magyarország valamint az egész magyar nemzet részére!
3. Követeljük a jogállamiság és a népfelség érvényesítését!
4. Követeljük a magyar állampolgárság alanyi jogon való visszaadását a magyar állampolgárságától akarata ellenére megfosztott, minden magyar ember számára.
5. Követeljük az Alkotmánybíróság törvényes működését, a huszadik éve tartó törvénytelen müködés okozóinak felelősségre vonását!
6. Követeljük a Magyar Nemzeti Bank népképviseleti ellenőrzését, és a magyar nép kárára elkövetett pénzügyi manőverek számonkérését!
7. Követeljük a mesterségesen, politikai eszközökkel létrehozott államadósság átütemezését, a nemzeti szuverenitást súlyosan korlátozó monetáris függőség felszámolását!
8. Követeljük, hogy a közrendet állami szervek tartsák fenn! Követeljük a magánhadseregek teljeskörű felszámolását!
9. Követeljük a nemzeti vagyon haladéktalan felleltározását, és átfogó, országmentő nemzetgazdasági terv elkészítését!
10. Követeljük a szociális érdekérvényesítés alkotmányos és bírói garanciáját, a hajléktalanság, a fagyhalál jelenségének teljeskörű felszámolását!
11. Követeljük a magzat, a gyermek, az ifjú- és időskori élet védelmét!
12. Követeljük minden törvénytelen, a népképviseleti szervek ellenőrzése alatt nem álló, titkos szervezet és az általuk megtestesített magánhatalom felszámolását!
13. Követeljük a Szent Korona és valamennyi nemzeti szimbólum megkérdőjelezhetetlen és támadhatatlan, alkotmányos és bírói védelmét!
14. Követeljük a történelmi magyar alkotmány jogfolytonosságának helyreállítását, amelynek középpontjában a Szent Korona tan és értékrend áll!



Budapest, 2009. január 30-án



Az össznemzeti tüntetés részvevői
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Abszurdisztán hozza a formáját
  2009-01-30 19:13:53, péntek
 
  Geronazzo politizál
2009.01.29. 10:01

Abszurdisztán hozza a formáját. Amikor azt hisszük, ennél már nem lehet lejjebb, akkor jön Geronazzo Maria, és közli, hogy politikai ambíciói vannak...

http://webcast.tv2.hu/dynamic/f.html?video_id=384588


Külön szeretném felhívni a figyelmet két felejthetetlen mondatra: "Az embereket ne az alapján ítéljék meg, hogy hogy néz ki, mit csinál, hanem hogy mit tesz", "Ismerjék el a másikat bőrszíntől függően". Köszönjük Maria, feldobtad a napunkat!

Azok, akik nem tudják megnézni a videót, Mj jóvoltából elolvashatják a körülbelüli szöveget:

"Öhm, évek óta - amióta visszatértem Svájcból - harcolok a tolerancia. Tehát azazazaz embereket ne, ne az után ítéljék meg, hogy hogy néz ki, mit csinál, hanem, hanem, hogy mit tesz, és milyen cél érdekében teszi. Én minden, amit tettem, az egy egyfajta szabadság, egyfajta ööööhm, forradal, fo-forradalmasítani szerettem volna, hogy az ötvenéves embereket, az ötvenéves nőket is a védelmembe szeretném venni, és ittittitt mindig ott van a védtelen nők, ahm, az agresszivitás ellen is szeretnék kampányolni, de mindenképpen aaaz, hogy hogy béke legyen közöttünk, és és vise, ismerjük el a másikat, bőrszíntől függően (sic!:D), és függetlenül attól, hogy milyen ruha van rajta, satöbbisa, kiket szeret, nagy szám van, vagy nincs nagy szá-ám, tehát a a kinézet, hogy ne a, ne az után ítéljünk, hanem próbáljunk meg egy kicsit mélyebben ö ööö aláásni, hogy való, valóban én is mit szeretnék képviselni." Képernyőről kilógó kényszeredett vicsor.
-A kérdés tartalma: a pornós, majd az olasz Parlamentbe bekerült Cicciolina a példaképed ilyen szempontból?
"Egyáltalán nem. Soha nem voltak kép, példaképeim, én mindig, mindig megpróbáltam magam adni, és a saját gondolataimat átadni embereknek és másoknak.
Egészen biztos, hogy támadni fognak, idáig is nagyon sok támadást kaptam, de Cicciolina is x pornófilmet elkészített, miután bekerült a ParlamentbeN, én pedig csak egyet, egyet készítettem, és többet nem is fogok. És ez, ez az egy pornófilmem is valahol egy picit egy tiltakozás volt, és meg akartam mutatni, hogy nem a húszévesek, hanem igenis egy nő ötvenévesen is ööö nagyon erotikus látvány is tud lenni. Ez csak egy protestálás volt szintén részemről. Nem polgárpukkasztás, hanem protestáltam ez ellen, hogy miért ne."
-A kérdések tartalma: kivel dolgoznál együtt a Parlamentben, milyen területen képzelnéd el magad? (Jellemző, hogy a riporter se bírta normálisan feltenni a kérdést.)
"Egyelőre semmiféle elképzelésem nincsen, miután is én valahol idáig nem is, nem is igazán, Magyarországon nem is politizáltam. És most sem a politikai részét szeretném, hanem kicsit az embereket talán felébreszteni, hogy szeressük egymást, és é és ez a sok vita, veszekedés, ellenségeskedés ez talán nagyon jó lenne, hogy ha véget érne."
- A kérdés tartalma: indulnál a következő országgyűlési választásokon?
"Ki tudja. - Felröhög. - Még nem tudom. - Kuncog. - Erre még nem tudok válaszolni tényleg."

Mj epés véleményt is fűzött a videóhoz:

"Ehhez képest Megyó Peti ókori rhétor. Győzike pedig agysebész. Lendvai Ildikó pedig khioszi Aphrodité." Nos, egyetértek...

http://vastagbor.blog.hu/2009/01/29/geronazzo_politizal#more909615
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
2008.12 2009. Január 2009.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1115 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 450
  • e Hét: 1937
  • e Hónap: 13048
  • e Év: 166544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.