Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Gyurcsány a nyugdíjakat is ler
  2009-02-13 22:49:51, péntek
 
  Gyurcsány a nyugdíjakat is lerántaná a mélybe
2009. február 13. 21:13:34

A kormány még jobban hozzákötné az ország gazdasági növekedéséhez a nyugdíjak reálértékének változását. Gyurcsány Ferenc a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának közgyűlésén azt mondta, hogy hétfőn olyan javaslatcsomagot terjeszt a parlament elé, amely az elmúlt 20 év legátfogóbb és legmélyebb reformját tartalmazza, köztük a nyugdíjreformot is.



"Kössük össze a mainál még egyértelműbben a nyugdíjak reálértékének növekedését azzal, hogy hogyan megy előre az ország szekere, hogyan növekszik az ország gazdasága. Több védelem és több érdekeltség rövid távon, fenntarthatóság és biztonság hosszú távon" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.



A miniszterelnök szavai akár a nyugdíjak reálértékének csökkenését is jelenthetik, hiszen a kormány idén nem növekedéssel, hanem legalább két és fél százalékos gazdasági visszaeséssel számol.



Részleteket azonban a tervezett intézkedésekről a kormányfő továbbra sem mondott. Ugyanakkor jelezte: a társasági adó továbbra is a régió legalacsonyabb szintjén marad, miközben a vállalkozások által fizetendő társadalombiztosítási járulék a cseh és szlovák szint alá kerül.



Veres: A sok milliárd önmagában semmit nem ér



Veres János pénzügyminiszter az Országos Civil Konferencián arról beszélt: olyan lépeseket kellett megtenni a magyar gazdaságnak és a politikának, amire nem számítottak korábban és nem is tették volna meg.



A pénzügyminiszter úgy látja: hiába fordítottak az európai országok sok milliárdnyi eurót a válság kezelésére, ez önmagában semmit sem ér. A kilábalást az összefogásban látja Veres János, és abban, hogy a megtervezett lépéseknél figyelni kell Amerika és Ázsia válságkezelő intézkedéseinek hatásait is. A pénzügyminiszter a magyar modellről továbbra sem árult el lépéseket.


"400 milliárdos lyuk van az idei költségvetésben"



Zuhanórepülésben van a magyar gazdaság, ami ellen a kormány nem tesz semmit - jelentette ki Varga Mihály, a Fidesz szakpolitikusa pénteki sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki képviselő szerint a kormány hetente-havonta újabb terveket jelent be, amikből aztán nem lesz semmi, közben a GDP 2,1 százalékkal csökkent az utolsó negyedévben és harmadával csökkent a munkahelyek száma az egy évvel korábbihoz képest.



Az ellenzéki politikus a pénteki sajtótájékoztatón felsorolta Bajnai Gordon gazdasági miniszter, Veres János pénzügyminiszter és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök több, a gazdasági válság kezelésével kapcsolatos programbejelentését, amikből aztán nem születtek érdemi intézkedések.



Varga Mihály szerint most már az is jól látható, hogy az eddig kommunikált 200 milliárdos hiány helyett 400 milliárdos lyuk van az idei költségvetésben. Az ellenzéki politikus szerint a kormány mindeközben szembemegy az európai gyakorlattal, az elhibázott gazdaságpolitikáját ugyanis újabb adóemeléssel próbálja orvosolni.



- Sok a szöveg, kevés az intézkedés, talán fordítva jobb lenne - mondta Varga Mihály.



A legnagyobb ellenzéki párt szerint új gazdaságpolitikára van szükség, ezt azonban Gyurcsány Ferenctől nem lehet remélni. A Fidesz álláspontja egyébként továbbra is az, hogy radikális adó- és járulékcsökkentéssel, gazdaságfejlesztési programmal, és a felesleges állami kiadások azonnali befagyasztásával lehetne kezelni a gazdasági válságot.



"Az emberek immunisak Gyurcsány ígéreteire"



Gyurcsány Ferenc pénteki bejelentéseire reagálva Varga Mihály azt mondta, hogy a miniszterelnök már annyi mindent ígért, hogy az ember kissé immunissá vált. Gyurcsány Ferenc csak beszél, megint csak beszél, de eddig semmilyen konkrét következménye nem volt a gazdaságra eddigi bejelentéseinek.



Csak a mélybe lök a bankmentő csomag



Az ellenzéki politikus kritizálta a kormány által alkotott bankmentő csomagot is, amely szerinte kudarcba fulladt, egyetlen pénzintézet sem tud ugyanis támogatást kérni. A kudarcba fulladt bankmentő csomag az ország iránti bizalmat még inkább a mélybe löki, ami az árfolyamokon fog látszani - tette hozzá Varga Mihály. Egyetértett Csányi Sándor OTP-elnök pénteki kijelentésével, miszerint a bankoknak nyújtandó támogatás szempontjából vagy adaptálni kell egy sikeres külföldi gyakorlatot, vagy meg kell próbálni megtalálni azt a jól működő magyar megoldást, ami egyelőre nem sikerült.

Forrás: FH

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Gyurcsany_a_nyugdij akat_is_lerantana_a_melybe__54635
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kísérleti patkányok lehetünk
  2009-02-13 22:28:21, péntek
 
  Kísérleti patkányok lehetünk

2009.02.13.-9:28:07

"Mi leszünk a kísérleti egerek, patkányok" - jelentette ki az MNO-nak Ángyán József, a Magyar Tudományos Akadémia doktora a génmódosított növények emberekre gyakorolt hatásai kapcsán.



Ma Magyarországon bűncselekményt követ el az, aki génmódosított (a továbbiakban GM) növényeket termeszt, ugyanis hazánkban 2005 óta forgalmazási és termelési tilalmat rendeltek el. Ám az Európai Bizottság ennek a moratóriumnak a feloldását kezdeményezte két hónappal ezelőtt. A bizottságokban pedig a multik megvásárolt emberei ülnek, ők döntenek rólunk és egészségünkről - állítja a professzor.

A GM-moratórium feloldása ellen szerveznek demonstrációt a zöldszervezetek február 20-ára a cseh nagykövetség épülete elé.

A GM-növények egészségügyi hatásai nincsenek kivizsgálva, eddig csak egerekkel, patkányokkal végeztek állatkísérleteket - fejtette ki Ángyán. Az egyetemi tanár szerint ezek a kísérletek rendkívül aggályosak: azoknál az egereknél - amelyekkel génmódosított növényeket etettek - tápcsatorna-elváltozást, májnagyobbodást figyeltek meg, sőt az érintett állatoknak több generáción keresztül nem született utódjuk. Ám azok a cégek, akik génmódosított növényeket akarnak eladni, egészen egyszerűen nem adnak mintát a független vizsgálatokhoz - hívja fel a figyelmet Ángyán. A cégeknek nem érdekük, hogy termékeiket bevizsgálják, a kísérletekhez nem járulnak hozzá. Mint az egyetemi oktató kifejtette: még a vizsgálati protokoll sincs elkészítve. Nem lehet emberkísérleteket milliókon elvégezni, így ugyanis mi leszünk a kísérleti egerek, patkányok - szögezte le Ángyán.

Rovarölő méreg a táplálékláncban

Mint mondta: vannak GM-növények, amelyek nagy mennyiségben rovarölő mérget termelnek. Ennek egy része a talajba kerül, ott megöli az élővilágot, a talaj elveszítheti termőképességét - fejtette ki. A génmanipulált növény a táplálékláncba is bekerülhet, sőt a virágporral 3-12 km távolságban is elterjedhet, így a fertőzés újra megjelenhet - jelentette ki a professztor. Azok a növények, amelyekben ez a fertőzés 0,9 százalék feletti mértékben megjelenik, az már GM-növénynek számít, a gazda, aki jó kukoricát vetett, az önhibáján kívül megfertőződött terményt már nem tudja eladni.

2/3-os többség kell

A magyarországi viszonyokról a szakértő kifejtette: ha az EU valamilyen terményre rábólint, azt be kell engedni hazánkba is, ám lehetőség van arra, ha kételyek merülnek fel, akkor az ország forgalmazási és termelési tilalmat rendeljen el. Mint mondta, ez történt 2005-ben is, és ez a moratórium még ma is él. Ángyán szerint a legnagyobb probléma az, hogy az Európai Bizottság két hónappal ezelőtt kezdeményezte a tilalom feloldását. ,,Március elején szavaznak majd az uniós miniszterek tanácsában, ám ahhoz, hogy fenntartsuk a tilalmat, 2/3-os többségre van szükségünk" - tette hozzá a szakértő. ,,Abban az esetben, ha ezt leszavazzák, 90 nap múlva fel kell oldanunk a tilalmat, és akkor jöhet a génmódosított kukorica."

Megvásárolt tudósok döntenek rólunk?

Ángyán szerint az európai parlamenti (EP) választások előtt mindenképpen szólni kell arról, hogy óriási probléma, hogy ,,az EU rákényszeríti akaratát a szuverén államokra, arról nem is beszélve, hogy az unió élelmiszerbiztonsági hivatalának GM-paneljében a génmódosított növényeket támogató multik megvásárolt tudósai ülnek". Az egyetemi tanár kifejtette: Magyarországon teljes az egyetértés a génmódosított növényekről, még ötpárti határozat is született arról, hogy nem kérünk belőlük, éppen ezért ,,elfogadhatatlan, hogy az unió pont EP-választás előtt akar egy országra rákényszeríteni valamit". ,,Ez nem fér bele az unió elveibe" - tette hozzá.

Konopás Noémi - MNO

http://www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=9573
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A c-betűs szó MENŐ
  2009-02-13 22:07:03, péntek
 
 
A c-betűs szó MENŐ

2009.02.13. 12:37 - Bede Márton

Na, érzi még úgy valaki, hogy bármit is szeretne hallani a veszprémi gyilkosságról? Hogy van még mit csámcsogni rajta? Hogy szaporítani kellene az ennek kapcsán született megfontolt, segítő szándékú és főleg intelligens beszédek, írások és tájképek számát? Senkise nincsen, köszönöm szépen. Épeszű ember csak remélheti, hogy miután elkapták Sz. Iván iWiW-felhasználót, a magyar rendőrség, sőt, méginkább az állam egy kicsit tanulmányozza a bőséges amerikai bandaügyi szakirodalmat, hátha rájönnek, hogy mi is folyik itt, és hogyan kellene a további folyását megakadályozni. Ha ez nem történik meg, ezek az enyingi típusú laza klánok csak erősödni fognak, és ahogy egyre több lesz a fegyver és kábítószer az országban - mert több lesz, ezügyben semmi kétség - úgy lesznek egyre gyakoribbak a bandák közti háborúk és a kereszttűzben elhulló civilek.

Legyen most inkább szó magáról egy szóról, segítek, c-vel kezdődik. Ennek az egyébként tragikus ügynek két tragikomikus mozzanata volt, egyrészt amikor megbízható beszámolók szerint Arkan tigrisei átlépték Szerbia felől a magyar határt, másrészt pedig a c-betűs szó körüli szánalmas, egyhelyben toporgó és gyáva maszatolás. Leírhatja-e a tiszta szívű demokrata azt a mondatot, hogy "szerkesztőségünk úgy tudja, az MTI értesülései szerint egyes román lapok veszpréminek mondott forrásokra hivatkozva azt állítják, Marian Cozma támadói közt akár c-c-c-roma származásúak is lehettek", avagy nem. És hogy miért érzik azok, akik eddig még a rasszizmusuk nyilvános vállalásához is gyávák voltak, hogy most teli szájjal lehet ordítani: ha lehetett volna cézni, ez az egész meg sem történhetett volna.

Az nyilván mindenki számára világos, hogy a tények elkenésénél nincs cikibb dolog. És az is, hogy vannak olyan esetek, amikor az ember mégiscsak hajlandó ciki lenni, mert ezzel egy csomó emberen segít. Ezek jellemzően olyan esetek, amikor nagyon sok ember élete és boldogulása forog kockán, nemzetbiztonsági érdek, államtitok, a nemzeti futballválogatott felállása a vébé döntőjében, ilyenek. Ez a mostani, és úgy általában a cigányok által elkövetett bűncelekmények ügye azonban nem ilyen.

Először is, mert a c ellenzői azt feltételezik, sőt, ez egész érvrendszerük sarokköve, hogy a cézés, egy adott bűneset elkövetőinek césítése ahhoz vezet, hogy a magyar társadalom uncé része szemetebb lesz a cékkel. Ezzel két alapvető probléma van, és ezek közül mindjárt az első az, hogy ezt bizonyítani még senkinek sem sikerült. Talán nem volt így az internet meg úgy általában a tömegmédia kora előtt sem, de hogy ma már nincs így, az egészen biztos. Ma már a hivatalos hallgatás (és ide értem természetesen nem csak a rendőrségi sajtóanyagokat, hanem a médiát is) semmihez sem vezet azon kívül, hogy az állampolgárokban fokozza azt a Magyarországon egyébként is népszerű életérzést, miszerint fentről mindig hazudnak a magyar embernek.

Ez azonban még a kevésbé súlyos gond, az igazi probléma inkább az ezzel az érvvel, hogy van benne egy, liberális és progresszív demokrata számára elfogadhatatlan csavar, nevezetesen hogy azt feltételezi, a nem cé magyarok olyan súlyosan sötét seggfejek, hogy amennyiben megmondjuk nekik, kik követnek el konkrét bűncselekményeket, akkor általánosítani fognak minden cé polgártársukra. Kétségtelen, hogy hazánkban előfordulnak súlyosan sötét seggfejek, ez azonban nem jogosít fel senkit arra, hogy a magyar nép egészét súlyosan sötét seggfejnek tekintse, ippeg ugyanúgy, ahogy szigorúan tilos Sz. Iván viselt dolgaiból arra következtetni, hogy a magyarországi cigányság teljes egészében rajong a védelmi pénz szedésével tarkított kurvafuttatásért. De, mondják erre ők, "az elkövető bőrszínét csak akkor szabad nyilvánosságra hozni, ha az releváns a bűncselekmény szempontjából". "Nekem ne játszad itt a paternalista infomációdiktátort, apukám, mondjad csak el nekem szépen, aztán akkor ültess le harminc évre, ha ezen információ birtokában majd nem engedem be a házamba a cé kéményseprőt", mondom erre én.

Másodszor is az már nem is csak paternalizmus, hanem egyenesen kolonialista taplóság, hogy itt egyesek elvennék a cigányoknak még a nevét is. Ha én mezei magyar liberális jogvédő lennék, akkor most olyan nagyon nem ugrálnék, inkább az önvizsgálat eszközeivel és magamba fordulva igyekeznék feltárni, hogy mennyire hagytam cserben a kéretlenül is a szárnyaim alá vett egyetlen komolyabb embercsoportot, amelynek helyzetén egy fikarcnyit sem tudtam javítani húsz év alatt, de most nem ez a lényeg, hanem hogy ha én mezei magyar liberális jogvédő lennék, akkor legalább az amerikai fekete polgárjogi mozgalmak történetét átolvasnám. Hogyne, persze, más feketének lenni 1959-ben Amerikában mint cigánynak lenni ma Magyarországon, de azért a lényeget James Brown már kimondta.

James Brown - Say it loud i'm black and i'm proud

Aki esetleg nem értené az amerikait, annak lefordítanám, miről szól a dal. Arról, hogy mi, izé, ők, a feketék, akkor is feketék lesznek ha a fene fenét eszik, úgyhogy akár büszkék is lehetnének a dologra. Hogy feketék, amikor zenélnek, feketék, amikor gyereket nevelnek, feketék, amikor esznek, feketék, amikor isznak, feketék, amikor szexuálisan szuggesztív módon köröznek a csípőjükkel, feketék, amikor elverik az asszonyt, feketék, amikor fejbe lövik egymást, feketék, amikor börtönbe kerülnek, feketék, amikor kiszabadulnak, és feketék, amikor meghalnak. A cé ellenzői éppen a cék azon kollektív jogát vitatnák el, amely szerint a cék nem csak akkor cék, amikor zenélnek, esznek és isznak, hanem akkor is, amikor színesfémet lopnak és megkéselnek egy kettő méter tizenegy centi magas beállóst. Röviden tehát azt, hogy a cé is csak olyan, mint a nem cé. Ahelyett, hogy James Brown után hagynák őket is büszkén kimondani: cének lenni menő.

http://index.hu/velemeny/menonemmeno/2009/02/13/a_c-betus_szo_meno/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ide jut az a kultúra, amely ne
  2009-02-13 21:47:45, péntek
 
  Ide jut az a kultúra, amely nem ősei emlékét őrzi, hanem: "leghíresebb prostituáltját gyászolja".


http://index.hu/bulvar/2009/02/13/meghalt_a_leghiresebb_nemet_p rosti/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbikkal harcol a Fidesz ro
  2009-02-13 20:39:21, péntek
 
  A Jobbikkal harcol a Fidesz romaügyben

2009. február 13. 10:00

Angyal Ágnes



Elemzők szerint a Jobbik által kialakított közbeszédből a romakérdés kapcsán a pártok képtelenek kitörni. A Fidesz számára jelenti mindez a legnagyobb kihívást, hiszen úgy kell a radikális szavazókat megszólítani, hogy közben a középen állókat se veszítsék el.



Panaszkodnak a cseh és szlovák romák
A cigányellenesség nem pártfüggő

Amikor Orbán Viktor arról beszélt, hogy ,,a cigány származású bűnelkövetők aránya napról napra növekszik", azt nem mondta, milyen statisztikára alapozza kijelentését. Érthető, hiszen ilyen adatok nincsenek, vagyis a Fidesz elnöke ahhoz az általános közvélekedéshez igazodott, ami mostanában érzékelhető az események hatására - emelte ki az FN kérdésére Szomszéd Orsolya.




A Fidesz szociális biztonságot hangoztat

Kapcsolódó írások
Orbán: egyre több a cigány bűnöző
"Nincs cigánybűnözés, csak kirekesztés"
A Vision Consulting elemzője szerint ezzel mintegy igazolta is ezeket a félelmeket. ,,Az ellenzéki párt tisztában van azzal, hogy a romaügy és a közbiztonság kérdése kikerülhetetlen témája a jelenlegi napirendnek, és olyan problémáról van szó, amely sokakat érint és érdekel, így a Fidesznek is reagálnia kell minderre. A kormány eközben szigorítással, rendpárti intézkedésekkel (vagyis a probléma rendőrségi kérdésként való kezelésével) válaszol a kialakult helyzetre. A politikusok megszólalásai egyértelműen hatnak az emberek véleményére, márpedig a leegyszerűsített válaszok könnyebben átlépik az ingerküszöbüket" - fogalmazott a politológus.

Szomszéd Orsolya szerint a témában való megjelenés egyébként beleillik a Fidesz korábban elindított azon stratégiájába, amely a szociális biztonság és a közbiztonság összekapcsolására irányul, és amelyet a kormányzati válságkezelés ellenszereként kíván használni a párt.

Elvonja a figyelmet a reformról?

A szakértő szerint a téma alkalmas arra, hogy a Fidesz alkalmazza az ,,ez is a kormány hibája" formulát, és elvonja a figyelmet a miniszterelnök reformterveiről, ugyanakkor Orbán Viktor ügyelt arra is, hogy a Jobbiktól is elhatárolódjon megszólalásában (cigánybűnözés nincs, de cigány bűnözők vannak).

,,Mindez jól mutatja, hogy a Jobbik léte kihívás a Fidesz számára, mivel elszívhatja a radikális szavazókat és a kormánnyal szembeni protestvoksok felvevője lehet. Ám a kormányra készülő erőnek ügyelnie kell nemzetközi megítélésére és nem szabad elidegenítenie a mérsékelt szavazókat, így a Fidesz elnökének különösen óvatosan kell megnyilvánulnia a témában, miközben túl akar lépni a kérdés megkerülésén" - hangsúlyozta Szomszéd Orsolya.

A Jobbiknak kedvez?

A Nézőpont Intézet vezető elemzője szerint ugyanakkor azzal, hogy a Fidesz elnöke elutasította a ,,cigánybűnözés" fogalmának használatát, a politikai közép felé tett gesztust, egyben vállalta a radikális jobboldal támadásainak kockázatát.

Böszörményi Nagy Gergely szerint a pártok kommunikációjában eddig két modellt különböztethettünk meg. ,,Az SZDSZ és az MSZP egészen a közelmúltig a rasszista-antirasszista ellenpár mentén alakította retorikáját, és teljes egészében elutasította a bűnözés etnikai vonatkozásainak feszegetését. A Jobbik ezzel ellentétes módon, a ‘cigánybűnözés' fogalmának marketingcélú bevezetésével kizárólag az etnikai kérdésre egyszerűsítette ideológiáját. Orbán Viktor e két ismert modell helyett, egy harmadik felépítésébe kezdett, amikor egyrészt elvetette a kollektív bűnösség emlegetését, másrészt azonban hangsúlyozta, hogy a roma bűnelkövetők számának növekedése létező probléma" - hangsúlyozta a szakértő.

A vezető elemző úgy látja, hogy az elmúlt hetek bűneseteinek megítélését nem a megszokott, pártok szerinti törésvonal határozza meg a magyar közvéleményben. ,,A felhevült napirend a Jobbiknak kedvez, hiszen radikális álláspontjával valószínűleg nem csak a jobb-, de a baloldalon is számos választó azonosulni tud" - véli Böszörményi Nagy Gergely.

Hozzátette: a Fidesz előtt álló kommunikációs kihívás, hogy a közép felé a problémát józanul, kormányképes erőként kezelő párt képében jelenjen meg, miközben saját törzsszavazói szemében elkerüli a megalkuvás és a tétlenség látszatát.

Irreleváns statisztikák

A társadalomban növekszik a bűnözés észlelt szintje, ezt a hatást erősíti a média is, politikai szempontból tehát irreleváns, mit mutatnak, vagy vannak-e egyáltalán hivatalos statisztikák - fogalmazott az FN-nek a Political Capital kutatási igazgatója.

Juhász Attila elmondta, miközben romák és nem romák között egyre nő az etnikai feszültség, addig a parlamenti pártok és a politikusok leginkább csak futnak az események után, és a Jobbik által az utóbbi két évben rendészeti problémává degradált romakérdés kapcsán a cigánybűnözés-vita csapdájában vergődnek.

,,Ezt mutatja a Fidesz álláspontja is, amely az utóbbi napokban csapott át egyik végletből a másikba, mivel a párt érzékelte a közvélemény növekvő romaellenességét és a Jobbik lehetőségeinek bővülését. Míg február 9-én a Fidesz még a bűnesetek bőrszínre, fajra, nemre, felekezetre való tekintet nélkül való kezelését sürgette, egy nappal később már maga is etnikai kontextusban közelítette meg a kriminológiai problémákat" - hangsúlyozta Juhász Attila.

A Jobbik tematizál?

A szakértő szerint ez azt mutatja, hogy a Fidesz a jól megszokott szélsőjobbellenes stratégiájának megfelelően igyekszik átvenni a radikálisok témáit, üzeneteit. ,,Csakhogy a magyarországi romakérdésben most azon a ponton vagyunk, hogy világossá vált: ez a stratégia nem működik, a társadalmi veszélyessége pedig óriási. Elmosódik ugyanis a határvonal aközött, hogy mit szabad és mit nem szabad egy demokráciában mondani" - fogalmazott Juhász Attila.

Mint a kutatási igazgató hozzátette, nem az a fontos kérdés, hogy a Jobbik hány százalékot kap a következő választáson, hanem az, hogy a Jobbik által a romakérdésben kialakított közbeszédnek, amelyből a többi párt is képtelen kitörni, mi a hatása a társadalomra. ,,A társadalmi hatás az, hogy gyakorlatilag a cigánykérdésről ma Magyarországon már lehetetlen normálisan beszélni."

http://www.fn.hu/belfold/20090212/jobbikkal_harcol_fidesz/
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Ezrek a Gyurcsány elleni tünte
  2009-02-13 20:32:38, péntek
 
  Ezrek a Gyurcsány elleni tüntetésen


Péntek, 2009. február 13. 19:01 - Frissítve: Péntek, 2009. február 13. 20:27
Zoom, MTI

Széles Gábor, Bayer József és egy cigány politikus közösen gyurcsányoztak a Kossuth téren a Magyar Hírlap ellen meghirdetett bojkott miatt. Közben kisebb verekedés volt a tömegben és le kellett állítani a 2-es villamost.
Két-három ezren tüntettek a Magyar Hírlap bojkottja ellen és a sajtószabadság mellett a Kossuth téren. A felszólalók többsége a miniszterelnök kemény bírálata mellett köszönetet is mondott Gyurcsány Ferencnek azért, hogy a lehető legjobb ingyenreklámot biztosította a lapnak.

Széles Gábor, a lap tulajdonosa az összegyűltek előtt azt mondta: Gyurcsány alkalmatlan miniszterelnöknek, nagyobb károkozóként fog a történelembe bevonulni, mint Rákosi Mátyás.

Farkas Félix a Lungo Drom képviseletében arról beszélt, hogy Bayer Zsolt írása nem sértő a cigányság számára. A cigány szervezet képviselője szerint Gyurcsány Ferenc a romák mögé bújva sértette meg a sajtó- és véleményszabadságot azáltal, hogy bojkottot hirdetett a Magyar Hírlap ellen. Farkas a Lungo Drom nevében lemondásra szólította fel a miniszterelnököt és kormányát.

Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője arról beszélt, hogy a kormányfő a rákosi és kádári időket idézve akarja elhallgattatni a lapot.

Bayer Zsolt közíró, a bojkotthoz vezető publicisztika szerzője úgy vélte, hogy Magyarországon a bajok akkor kezdődtek, amikor kitalálták azt, hogy a tolvajokat nem tolvajoknak, hanem megélhetési bűnözőknek kell hívni. Azt hangoztatta, Magyarországon már 700 éve cigánynak nevezik a cigányt, ennek így is kell maradni, ők a barátaink. Ugyanakkor a tanárokra támadókat, a gyilkosokat, a rablókat, a tolvajokat, akik adott esetben cigányok, cigányoknak kell nevezni.

http://www.zoom.hu/zoomtv#tv

Kameránk előtt is így vélekedett Bayer, és arról beszélt: nem lehet megélhetési bűnözésről beszélni, amikor a maffiózók A8-as Audikkal járnak.

Széles és Bayer egyébként többekkel egy Ikarus-busszal érkezett a helyszínre. Több tüntető árpádsávos és nemzeti színű lobogót tartott a kezében. A megmozdulást Széles Gábor televíziója, az Echo TV egyenesben közvetítette. A kamerák egy pillanatra mutatták azt is, hogy a tömegben néhányan összeverekedtek.



A rendőrség lezárta a Kossuth tér egy részét az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium előtt, a 2-es villamos egy ideig nem járt.

A Magyar Hírlap hétfőn közölte Bayer Zsolt publicisztikáját a veszprémi kézilabdásokat ért gyilkos támadásról Betelt a pohár címmel. A cikk megjelenését követően Gyurcsány Ferenc arra kért valamennyi állami intézményt és állami tulajdonú vállalatot, hogy szüntesse meg a lap előfizetését, valamint az illetékes vagyonkezelő szervezeten keresztül arra utasította a cégeket, hogy szüntessék be a fizetett hirdetések és a reklámok megjelentetését az újságban.

Gyurcsány Ferenc utasította Draskovics Tibor rendészeti és igazságügyi minisztert is, akinek azt a feladatot adta, hogy készítse elő a megfelelő sajtóetikai, vagy jogi eljárást Bayer Zsolt veszprémi késeléshez kapcsolódó publicisztikája miatt.

http://www.zoom.hu/belfold/ezrek-a-gyurcsany-elleni-tuntetesen-39554.html

johnny12
2009. február 13.

19:23


Mint Kádár alatt! Utasította! Legközelebb drogot találnak Bayer-nél utasításra. J.
nemfityiszes
2009. február 13.

19:52


Ezrek? mind hugyosjózsi!:)) Bayer egy véglény ( elnézést a férgektől!) Nagyon helyes, hogy az ADÓMAT nem költik ilyen Bayerzsóti féle WC papírra!..egyébként a fitykófaszok az ATV-t bojkottálják..a Sportfogadás című lapot a seggnyaló magyar gennyzetnek játszották át..és gyurcsi semmi mást nem mondott csak azt, hogy a kormányszervek ne vegyenek Zyóti féle szennylapot ( ne pazarolják a közpénzt) az állampolgárok meg azt vesznek amit akarnak..én például wc papírnak vettem eddig a magyar Gennyzetet és a Magyar Hírlapot ( amelyek sem nem magyarok, sem nem újságok, csak papírszemetek) de romlott a minőség ( papír ügyileg) már a seggem törlésére sem alkalmasak..:))
poower
2009. február 13.

20:00


Ki vett eddig saját pénzén ilyen újságot ? Lehet hogy csak a fideszes önkormányzatok ?
nyirtass
2009. február 13.

20:03


"nemfityiszes" hozzászólásod minősíti az IQ-dat. Neked csak annyira tellik, hogy "bemagold" amit a "gazdáid" egy bablevesért eléd tesznek. Önnáló gondolkodásra képtelen vagy, nem tudod mi az igazi demokrácia és a diktatúra közt a különbség. Valószinűleg a szólás szabadságról sem hallottál, úgy hogy te csak értelem nélkül tudsz "beszélni"- egy kis jóindulattal fogalmazva.
kukacoskodó
2009. február 13.

20:05


Nemfityiszes-seggfej! Wc-papírra nem telik?
A Bayerrel meg maximálisan egyetértek!
gildia
2009. február 13.

20:08


Gyurcsány takarodj mán, oszt mi meg cigányozunk.Tiszta ovi
gildia
2009. február 13.

20:09


váltsák mér le a kormáény telég vo,t a zsigerelésből, már enni sem tudunk ő meg a milliáérdjaival jól elvan. Tökéletlen debil hülye zsidó
gildia
2009. február 13.

20:09


bunkó seggfejek
sztrovacsek
2009. február 13.

20:11


"nemfityiszes"! Azt monanám, kapd be! Csak az a baj, hogy összenyálazod, te patkány komcsi!!
balty
2009. február 13.

20:13


nemfityeszes! Köpjél fel és állj alá!!!
nemfityiszes
2009. február 13.

20:14


bármit csaholtok csahos kutyák ( magyar vizsla ) ugassatok csak!:)) A kutya ugat- mondjuk Ti hörögtök..de ki a f*szt érdekel?- a karaván meg halad..oszt jónapot, ahogy nagyvezíretek mondaná..
nemfityiszes
2009. február 13.

20:16


Hű de nagyot mondtál balty..én konkrétabban fogalmazok: szopjál le!:)
tempijano
2009. február 13.

20:16


nyazsgem komcsik
nemfityiszes
2009. február 13.

20:18


kukacoskodó véleményére meg csak annyit: bolond Vitykaseggnyaló lyukból csak bolond szél fújhat..oszt jónapot:)
sztrovacsek
2009. február 13.

20:18


Gyerekek! Fityiszt a nemfityiszes seggébe! Kár vele foglalkozni. Ez egy elborult elméjű állat. (Most pedig... bocsánat az állatoktól)
nemfityiszes
2009. február 13.

20:19


Örülök, hogy sikerült felpezsdítenem eme magasröptű topicot:)))) Ez volt a célom4 és a barom jobberek be is cumizták:)
felis
2009. február 13.

20:21


"nemfityiszes"! Látszik,hogy mire használod ez újságot,mert a feneked okosabb ,mint a fejed,különben nem írnál ilyen zagyvaságokat! A sajtóból tanulni is lehet,s akkor választékosabban is kifejezhetnéd mondanivalódat!
nemfityiszes
2009. február 13.

20:21


sztrovacsek:))
Vinnyogsz kínodban ugye?:)) Ez volt a célom:)

Hála annak a magasságos jóistennek, hogy a magadfajta barmok írnak ilyeneklet rólam) Addig amíg ez így van, tudom hogy a jó úton járok:) Ha egyetértenének velem a magadfajta barmok..na akkor kellene kétségbe esnem..addig jól vagyok..SŐT!..Köszi!:))
nemfityiszes
2009. február 13.

20:22


felis:)
A SAJTÓBÓL tanulni ..no meg tájékozódni is lehet..igazad van:9 De sem a Magyar Nemzet (gennyzet) sem a Magyar Hírlap..NEM sajtó..:))
nemfityiszes
2009. február 13.

20:24


nyirtass..:) IQ..? Miért használsz olyan fogalmakat, amelyek jelentését csak hírből ismered,:)
sztrovacsek
2009. február 13.

20:24


Akkor viszlát, te buta ember. Amúgy vinnyog a k.rva anyád, te szemét félig sem magyar. Oszt jónapot! (ugye nálatok ez a köszönés, tahó)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bodzagyűjtők!
  2009-02-13 20:23:48, péntek
 
  A sok bodzalekvártól lettek ilyen szép izmosak ezek a latinos legények?

Igen, igen, pontosan attól! ők a PÁRT öklei!

Eddig a tejre mondták, hogy az az "Élet,erő és egészség!

http://img.index.hu/imgfrm/0/8/5/6/BIG_0005500856.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európai Unió vagy Haiti?
  2009-02-13 19:55:52, péntek
 
  Európai Unió vagy Haiti?

2009. február 12. 22:48:50

A vezető liberális francia lap, a Le Monde február 11-i száma a címoldalon indulva öt írásban is foglalkozik az Európai Unió siralmas állapotával. Az EU-ban ,,a kakofóniától (...) jutottak el a negatív reakciókig és sértegetésekig" - ezzel a mondattal kezdődik az első oldalról az a cikk, amely szerint az Európai Unió a pénzügyi válság terjedésével zilálódik szét egyidejűleg.



Ha csupán ,,hangzavarról" lenne szó, az még csak hagyján. De Brüsszelben már vagy üldözési mániáról, vagy pedig még egy annál is rosszabb helyzetről beszélhetünk.



Tegnapelőtt a Frankfurter Allgemeine Zeitung, a vezető német konzervatív lapból kiderült, az Európai Unió kormányzó szerve, az Európai Bizottság úgy érzi: kémekkel van körülvéve. Kém lobbistákkal, kém újságírókkal és ,,más kívülállókkal".



Akik ellen a legszigorúbb intézkedésekkel kell védekezni. Például teljes szájzár elrendelésével, a bizottság munkatársainak alapos megfigyelésével, illetve elektronikus levelezésük ellenőrzésével és telefonjaik lehallgatásával.



Az adófizetők pénzén működő bizottságnak nem jut eszébe a kémkedés elleni leghatékonyabb módszer. Azaz a teljes nyitottság és az átláthatóság (,,transzparencia"), amit egyébként az Európai Unió polgárainak hatalmas többsége elvár. Az Európai Bizottság azonban ahelyett, hogy egy demokratikus, folyamatosan az ,,európai értékeket" hangoztató intézményhez illő filozófiát fogadna el és folytatna ennek megfelelő gyakorlatot, a legrosszabb rendszereket és időket felidéző titkolódzásba burkolódzik. Sőt.



És itt az ideje a ,,sőt" kifejtésére. A bizottság a legdurvább rendőri intézkedésekkel lép fel azok ellen, akik korruptságát vizsgálják. Valamint bűnpártoló. Az előbbire példa: Hans-Martin Tillack német újságíró (azaz: kém), a német Stern magazin brüsszeli tudósítója, akit 2004 márciusában lakásának legdurvább rendőri átkutatása és számítógépe elkobzása mellett vettek őrizetbe. ,,Bűncselekménye": kiteregette az OLAF korrupciós ügyeit, valamint le merészelte írni, hogy ,,az Európai Parlamentben nem csak néhány fekete bárányról beszélünk, hanem egy egész nyájról, amely a parlament felét ellepte".



Tillackot az az OLAF csukatta le, amely feladatkörének leírása szerint az uniós intézmények és uniós pénzek körüli korrupció kivizsgálására létrehozott hivatal, amely az Európai Bizottság egyik szerve. Azért dugta börtönbe, hogy megtudja, ki szivárogtatott az újságírónak. Szép ügy. MInt ahogyan az is, hogy most a belga kormánynak kell kártérítést fizetnie a lecsukott Tillacknak. Persze szintén az adófizetők euróiból.



Ami pedig a bűnpártolást illeti, itt van a vízágyú ügye. Szinte orwelli gúny, hogy éppen az igazságügyért és szabadságjogokért felelős francia biztos, Jacques Barrot irodájának szóvivője felelte azt lapunknak a múlt hónap közepén, hogy budapesti vizsgálódásai alapján kiderítette: a vízágyúkat a kormány nem a schengeni alapokból vásárolta. Barrot szóvivőjét az sem zavarta, hogy elküldtük neki a Közbeszerző Értesítő 2006/12-es számát, amely egyértelműen bizonyítja, a kifizetés a schengeni alapokból történik. Január 26-án a vízágyúra lapunknak adott bizottsági válasszal szintén elégedetlen Gál Kinga fideszes európai parlamenti képviselő - ugyancsak kémbeli minőségében - írásbeli kérdést terjesztett elő az Európai Bizottsághoz.



Abban azt is megjegyezte, hogy ,,a történtek miatt nem csak a magyar kormány, hanem az Európai Bizottság szavahihetősége és nyilatkozatainak átláthatósága forog kockán".



Azt, hogy az Európai Bizottság a Gyurcsány-kormány bűntársává süllyedt, arra talán még a legpesszimistábbak se számítottak. Azt persze már tudták, hogy az OLAF mikor vizsgálja ki hatékonyan az uniós pénzek ismert és dokumentált magyarországi útjait. A legjobb választ Poe hollójától várhatják.

Egyébként a napokban lapunk Joaquín Almuniánál - a spanyol Szocialista Munkáspárt egykori országgyűlési képviselőjénél -, annál a gazdasági és monetáris ügyekért felelős biztosánál is kémkedni igyekezett, aki a Financial Times szerint a 2006-os választásokon Gyurcsánynak drukkolt, mert benne látta a Magyarországot talpra állító program megvalósítóját.



Arról kérdeztük hivatalát, hogy februárban is tartják-e még azt a januári jóslatukat, amely szerint a magyar gazdaság csak másfél százalékot szűkül az idén, amikor az Economist című hetilap a múlt hét végén már mínusz 3 százalékos hanyatlást jósol. A szintén adófizetői pénzből élő Amelia Torres kémelhárító-szóvivőnő azzal a ,,válasszal" húzta fel hivatala köré a tűzfalat, hogy ,,a következő előrejelzés május 4-re várható".



Ugye, már csak halványan emlékszünk arra, hogy tavaly szeptemberben Ján Figel szlovák oktatásért felelős biztos az Európai Parlament több nem magyar képviselője heves ellenkezését lesöpörve úgy nevezte ki Magyar Bálintot, az SZDSZ-es darabontot a budapesti székhellyel létesült Európai Innovációs és Technológiai Intézet igazgatóságtanácsa tagjának, hogy Magyar a poszt betöltéséhez szükséges követelményeknek nem felelt meg?



A Haiti-i kreol mitológiában Tonton Macoute-nak nevezik azt a rémet, amelyik sötétedés után járja az utcákat, és az elrabolt gyerekeket zsákjába dugva viszi el. Róla nevezték el François Duvalier (világszerte ismert becenevén Papa Doc) egykori Haiti-i zsarnok titkosrendőrségét, ugyanis a tonton macoute-ok éjnek idején tüntették el örökre a rendszerkritikusokat.



Ha az Európai Unió a Tillack-i útra lép, akkor már csak idő kérdése, hogy Tonton Macoute Kovács László kollégája legyen.



Lovas István



Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt tényleg mindenki meghülyü
  2009-02-13 19:52:44, péntek
 
  MIT VESZÉLYEZTET A JÖVŐ IZRAELI KORMÁNYA? A BÉKEFOLYAMATOT? NEMZETKÖZI BOHÓZAT!

2009. február 12. 23:12:45

Hirtelen mindenki aggódik, amiért a választásokon kiderült, hogy az izraeli társadalom ,,jobbra tolódott".



Shiri Zsuzsa, az MR1 jeruzsálemi tudósítónője még Avigdor Liberman-t is sikzavarában csupán ,,jobboldalinak" nevezte.



Az Európai Unió pedig kifejezte reményét, hogy alakuljon bármilyen kormány is Izraelben, az tartja magát a két állam koncepciójához (az egymás mellett létező Izrael és Palesztina) és ugyanakkor a ,,békefolyamat" folytatódik.



Itt tényleg mindenki meghülyült? Tényleg?





Vegyük sorra.



Az izraeli társadalom tök mindegy, hogy merre tolódik.



Nem mindegy, hogy Saronnak hívják azt az embert, aki 1300 polgárt bombáz le Libanonban, netán Cipi Livninek, aki 1300 csecsemőt, gyereket, nőt és férfit küld a Gázai-övezetben másvilágra amerikai és házi gyártású fegyverekkel?



A fehér foszforral szétégett csecsemő édesanyját tényleg érdekli, hogy a bombát nyálcsorgatva ledobó pilótának a parancsot középbalnak, jobboldalinak vagy szélsőjobboldalinak nevezett háborús bűnös adta?



Az aggodalom következő tárgya a békefolyamat. Micsoda? Békefolyamat?

Hát tényleg kreténnek (azaz Abbasznak) gondolnak bennünket?

Békefolyamat?



Hány éve tart az oslói ,,békefolyamat"? Azóta mennyivel került közelebb Palesztina a független államisághoz?



És mennyivel távolabb? Sokkal. Égig érő, sok helyen mélyen a palesztin területen húzódó betonfallal? A naponta terjeszkedő illegális zsidó telepekkel? Az apartheid autóutakkal?



Harmadszorra. Két állam? Micsoda? Tényleg valaki komolyan gondolja, hogy egy zsidó Izraelben megszavazna egy olyan politikust, aki a palesztinoknak valóban független, területileg összefüggő államot akarna biztosítani, mégpedig az 1967-es határoknak megfelelően?



A nemenyi.net véleménye a következő: ne aggódjon Amerika. Ne aggódjon az EU. Ne aggódjanak a nyugati kormányok. Ócska hipokriták.

Jól tudják, hogy színházat játszanak.



Garantáljuk: az izraeli ,,jobbratolódás" semmilyen fokozott veszéllyel nem jár a palesztin népre, a ,,békefolyamatra", semmire. Az még kevésbé járna veszéllyel, ha akár a globális médiában ,,szélsőjobboldalinak" nevezett Liberman lenne a koronázatlan király.

Ugyanis hányszor lehet egy babát szénné égetni robotrepülőről kilőtt rakétával? Nem mindegy?



Ellenkezőleg.



Véleményünk az, hogy minél szélsőségesebben provokatívabb disznó lesz a disznók vezetője, annál jobban feldühödik az arab utca és annál nagyobb az esélye a térségben a radikálisok térnyerésének.



Ezért a nemenyi.net Liberman-párti. Ugyanis az Izraelnek nevezett népirtógépet meg kell állítani.

Ami már csak idő kérdése.



A leállítás jöhet egy olyan rakétaeső formájában, amelynek eredete lehet egyszerre, egy időben Irán, Dél-Libanon és a szarrá bombázott Gázai-övezet, ahol a nálunk egy milliószor bátrabb palesztinok utolsó leheletükkel is elindítanak majd néhány ezer Kasszamot.



Várjuk az esőt. Utána mindig kizöldül a táj.



Academicus

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=MIT_VESZELYEZT ET_A_JOVO_IZRAELI_KORMANYA_A_BEKEFOLYAMATOT_NEMZETKOZI_BOHOZAT_54594
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdemes megnézni!
  2009-02-13 19:49:33, péntek
 
  Érdemes megnézni!

http://www.photojpl.com/tour/08toureiffel/08toureiffel.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1172 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1435
  • e Hét: 7187
  • e Hónap: 10932
  • e Év: 164428
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.