Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Három kívánság
  2009-02-18 19:42:10, szerda
 
  Ha az élet megengedné még egy pár évig, hogy szép ruhába öltözzek, csinosan, mint rég, csak fehérben járnék, s nem viselnék többé feketét. Ha megengedné, hogy tüdőmet teleszívhassam oxigéndús friss levegővel, magamhoz ölelném az egész világot, s csak állat-növényvédelemmel foglalkoznék az emberek óvása mellett. Ha még egyszer járhatnék szép cipőkben, csak a barátaimat látogatnám, s keblemre ölelném valamennyit, rengeteg szeretet-találkozót rendeznék nekik.
Ha szemeim még egyszer tükröznék szívem tisztaságát csillogón, szétsugároznám ragyogását mindenkinek.

Ha egyszer még azt mondaná valaki, szeretlek, kezeimben hordanám, szívem örömmel válaszolna a szép szóra, repdesve, ujjongva tanítanám szerelemre a párokat. Amikor a szív örül, örömét megosztani kívánja mindenkivel, hadd lássák, mit jelent a boldogság, mely az egész környezetemet besugározná.
Ha a gondolataimmal úgy tudnék érteni, mint egykor mindent, több diplomám lehetne, s tudásommal tanítanám az elesetteket, a gyengébbeket, gyámolítanám a rászorulókat. Ha még egyszer friss forrásvizet ihatnék, juttatnék belőle mindenkinek, hogy ne legyen többé beteg a szennyezett víztől senki se.
Megtanítanám, hogy érdemes emberként élni, mennyi jóság, szeretet, gyöngédség lakozik a szívekben, s hogy ezen kincseket őrizni kötelesség.
Ha visszakaphatnám ének hangomat, a világmindenséget tanítanám dalolva vidámságra.
Megmutatnám, hogy mit jelent az anyai törődés, hogyan kell álomba ringatni a kisgyermeket csengő énekszóval, s milyen az aggódás gyermekünk miatt. Példának tenném a gyermek nevelést, rávezetném a szülőket, hogyan éljenek olyan szerelemben családtagjaikkal, ahogyan én éltem egykor gyermekeimmel. Megismertetném velük a nyelvi, zenei játék örömét, a közös játékét. Ha még egyszer olyan boldog lehnék, arcomra ráróná nagybetűs bélyegét az érzés, mit a család jelent, melynek szálait nem szakíthatja senki szét. Kívánságaim teljesülésért ezerszeresen megffizetnék és soha nem mondanám azt, hogy elég! Bárki zörgetne ajtómon, mindig nyitva lenne gond, s bánat előtt, amiben tudnék, segítenék.

Három kívánságom volt régen, melyet egy talizmánra írtam: munka, gyerekek, gyógyulás. Nincsen fontossági sorrend, mindháromra egyaránt szükség van. Munkára, hogy megélhessek, gyerekeimre, s nekik rám, egészséges édesanyára, aki miatt többé nem kell aggódniuk. A gyógyulásban benne van a teljesség, ha egészségem lenne még egyszer, én lennék a leggazdagabb az egész világon.

 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Mai harmoniakártyáim
  2009-02-18 02:16:17, szerda
 
 


1./ A mai napodat Bűntelenség hatja át

Elefánt - Az indiai mitológiában Ganésa. A tudomány, a nyugodt erő, a türelem, a nyugodt erőteljesség, a szerencse és a bölcsesség istene. Életünk során hetet kell összegyűjtenünk, hogy jómódban és gazdagságban éljünk, szerencsések legyünk. Azt tartják, az elefánt nehezen tanul és könnyen felejt. Vajon miért?


2./ A mai napodat Hálaérzet hatja át

Láva - A kitörő vulkán a hirtelen fellobbant szerelmet mutatja. A vulkáni láva a mesteri beavatás jelképe. A láva mindent elpusztít, de ez csak látszat, hiszen néhány év múlva a vulkán oldalán újra élet sarjad, míg egy újabb kitörés nem jön.
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 206
  • e Hét: 1355
  • e Hónap: 7596
  • e Év: 59862
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.