Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
Felhívás liberális, jogvédő ho
  2009-02-18 22:56:30, szerda
 
  2009-02-18. 21:27
Liberálisok figyelmébe: cigányfelzárkóztató programot indítunk!

Felhívás liberális, jogvédő honfitársainknak!

Országos cigányfelzárkóztató program indul. A lényege, hogy a résztvevők közvetlenül segítsék roma honfitársaink felzárkózását, azaz a résztvevőknek családjukkal meghatározott településekre kell költözniük, kiválasztott családokhoz.
Gyerekeiket roma gyerekekkel kell egy osztályba járatniuk az adott településen a szegregáció megelőzése, és a jó példa átragasztása végett. A résztvevőknek naponta előadást kell tartaniuk családi körben a kulturált viselkedésről, higiéniáról, a tanulás és a munka fontosságáról, felelős gyerekvállalásról és egyéb alapvető dolgokról.
Továbbá segíteni kell elsajátítani a háztáji gazdálkodás alapjait. Segíteni kell a környék rendbetételében, szemételhordás, latrinaásásban (ahol nincs), a ház kisebb-nagyobb hibáinak kijavításában.
Meggyőződésünk, hogy csak így lehet elkezdeni a romák felemelését.
Liberális honfitársaink ezzel a gyakorlatban bizonyíthatják elkötelezettségüket a romák felemelkedésének ügyében, és a rasszizmus, valamint a szegregáció elleni küzdelemben.
Anyagi támogatást természetesen biztosítunk, a magyar átlagfizetés erejéig. Természetesen amelyik családban sikerül munkát szerezni és elvégezni közepes átlaggal az iskolát, további premizálásban részesülnek a mentorok.
A résztvevőket várjuk szeretettel! Jelentkezni személyesen az SZDSZ és az ÖCO területileg illetékes irodáiban.

http://kuruc.info/r/22/35585/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erre jut 120millió?
  2009-02-18 22:50:24, szerda
 
  Bajnaiéknak fontosabb a kutya wellness, mint a hazai gépipar?

2009-02-18 22:15 barikád.hu


Erre jut 120millió?
Éhségsztrájkba kezdett egy vállalkozó azt követően, hogy a Közép-magyarországi Operatív Program egyik kiírására benyújtott nyertes pályázatára nem jutott pénz. Póka Istvánt szerdán délután beszélt Bajnai Gordonnal, aki megértő volt, de azt mondta: a keret kifogyott. Nem sokkal később a demonstráló cégvezetőt bilincsben vezették az V. kerületi Rendőrkapitányságra.

,,Meg voltunk arról győződve, hogy egy 99 embert foglalkoztató, Magyarországon a gépipar legperspektivikusabb szegmensében vezető pozícióval rendelkező, magyar tulajdonú, K+F tevékenységet is folytató, prosperáló, exportorientált, középvállalat termékmegújítási nagyszabású törekvését támogatni fogják", írta korábban Póka István Bajnai Gordonnak küldött levelében. A cég 300 millió forint támogatásra pályázott.

Az NFGM kommunikációs főosztálya az MTI-vel közölte: az NCT Kft. a 2008-as kiírásra támogatásra érdemes, jó projektet nyújtott be, ennél azonban az értékelő bizottság döntése alapján negyven másik jobbnak bizonyult. A nyerteseket a legmagasabb pontszámútól kezdve, a rendelkezésre álló összeg erejéig támogatják. A mintegy 1,5 milliárd forintos keret ezúttal a legjobb 14 projektre volt elegendő, a többiek tartaléklistára kerültek.

Az NCT Kft.-nél úgy tudják, a nyertesek között a többi között szerepel egy kutyaeledelt forgalmazó cég, és kutya wellness-szel pályázó vállalkozásnak is jutott 120 millió forint.

Az NCT Kft. ipari, elektronikai fejlesztéssel és gyártással foglalkozik, tavalyi árbevétele 2,7 milliárd forint volt, 11 százalékkal nagyobb, mint egy évvel korábban. A cég munkatársai közülük 20-22 fejlesztő. Szeptember vége óta a válság miatt megrendeléseik jelentősen visszaestek: arra ugyan elegendőek, hogy csökkentett munkaidő mellett, változatlan létszámmal megtartsák a gyártást és az adminisztrációt, ám ez a fejlesztéshez kevés, ami a 300-400 embert foglalkoztató beszállítói körüket is érzékenyen érinti.

Póka István délelőtt tizenegykor érkezett meg az NFGM-be, ahol beszélt a tárcavezető kabinetfőnökével, majd délután háromkor Bajnai Gordonnal is. Mint azt lapunknak elmondta, a miniszter megértően végighallgatta, majd közölte, megérti a problémáját, de nincs pénz. Bajnai Gordon megígérte: az éhségsztrájkoló cégvezető a minisztériumban töltheti az éjszakát, ám nem sokkal később a biztonsági főnök cáfolta, hogy ez elhangzott. Rendőrt hívtak Póka Istvánhoz, akit hamarosan bilincsben vezettek az V. kerületi Rendőrkapitányságra.

Este fél hétkor itt sikerült elérnie a nol.hu-nak a demonstráló vállalkozót, aki szerint valószínűleg az ügyeletes tiszt beszél majd vele hamarosan, és szabálysértési eljárás indul ellene. - Olyan ember vagyok, aki be is fejezi, amit elkezdett - válaszolta arra a kérdésre, folytatja-e az éhségsztrájkot. - Egyelőre a kapitányságon maradok. Itt legalább meleg van - tette hozzá.

nol.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
No comment...
  2009-02-18 22:46:37, szerda
 
 

http://schwarzi.atw.hu/ujhonfoglalas


No comment...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minisztereket cserél Gyucsány?
  2009-02-18 22:41:03, szerda
 
  Minisztereket cserél Gyucsány? Draskovics lesz az első?
2009-02-18 17:42 barikád.hu Belföld Küldje el ismerősének!


Kormányátalakításra készül Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a márciusi MSZP-kongresszus után. A kabinetből Hiller István oktatási és kulturális, valamint Gráf József agrárminiszter. Utóbbi helyére Ficsor Ádám, a miniszterelnök kabinetfőnöke érkezhet.

"Draskovics iránt tavaszra végleg megrendül a bizalmam" - mondta Gyurcsány már 2006-ban. Draskovics ma egy éve igazságügy-minisztere a szocialista kormánynak. A korábban több kormányzati pozíciót is betöltő Draskovicsot tavaly februárban nevezte ki igazságügyi és rendészeti miniszternek Gyurcsány.

Regnálása alatt eddig nem látott mértékben romlott a közbiztonság hazánkban,elsősorban vidéken. Tavaly március 15-én az erős rendőri jelenlét ellenére ismét zavargások voltak a fővárosban. 2008 nyarán 150-200 cigány tartott erődemonstrációt Siófokon, amelyről a rendőrség nem is tudott.

A Draskovics vezette minisztérium javaslatára fogadta el a parlament a közrendvédelmi törvényt, amelynek következtében akár két év börtönt is kaphat, aki tojással dobálózik egy demonstráción.

Tavaly novemberben Dunaszerdahelyen egy futball mérkőzésen több magyart is megvertek a szlovák rohamrendőrök, ám a magyar hatóságok a mai napig nem tudták kikényszeríteni az állítólagos bizonyítékokat, hogy miért támadtak a magyar drukkerekre.

Január végén Bencze József országos rendőrfőkapitány először elmozdította, majd visszahelyezte pozíciójába Pásztor Albert miskolci rendőrfőkapitányt. Draskovics előbb egyetértett Pásztor áthelyezésével, később azonban meggondolta magát. A miniszter a történtek ellenére kijelentette: esze ágában sincs lemondani.

Veszprémben másfél hete egy cigány társaság meggyilkolta Marian Cozmát, a helyi kézilabdacsapat román játékosát. A gyanúsítottak közül kettőt nem a magyar, hanem az osztrák rendőrök kaptak el.

magyar hírlap - barikád.hu

http://barikad.hu/node/24326
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Néhány adat a magyarországi r
  2009-02-18 22:34:34, szerda
 
 
Néhány adat a magyarországi roma népességről

2009. február 18. 19:19


Magyarországon a rendszerváltás óta két országosan reprezentatív adatfelvétel készült a roma népesség helyzetéről: 1993-ban és 2003-ban (az adatfelvételeket a nemrégiben elhunyt Kemény István irányította).

A roma népesség lélekszámáról nem rendelkezünk a 2003. évinél frissebb becslésekkel. A 2003. évi adatfelvétel szerint a magyarországi roma népesség lélekszáma 600 ezer fő volt, a teljes népesség 6 százaléka. A közoktatás első nyolc évfolyamára járó roma tanulók arányára nézve frissebb adatokkal rendelkezünk az Országos Kompetenciamérés iskolai háttérkérdőívei alapján, amelyekben az iskolaigazgatók megbecsülték az iskolájukba járó általános iskolás roma tanulók százalékos arányát. Ezeket a becsléseket súlyozva az iskolába járó tanulók számával, megbecsülhetjük a roma tanulók arányát országosan az általános iskola első nyolc évfolyamán. Eszerint 2006-ban a közoktatás első nyolc évfolyamán tanuló diákok körülbelül 13 százaléka lehetett roma tanuló.

A roma felnőttek foglalkoztatásáról a legfrissebb információk alapján az Educatio-Tárki Életpálya-felvételének második (2007. őszi) adatfelvételéből alkothatunk képet. A szóban forgó adatfelvétel a 2006 tavaszán nyolcadik évfolyamon tanuló diákok középiskolai továbbtanulását követi nyomon éves rendszerességgel (mintaelemszám: 10 ezer tanuló). Az adatfelvétel során a családokat kérdezőbiztosok keresik fel, akik információkat gyűjtenek egyebek között a tanulók iskolai pályafutásáról, családi helyzetéről. A tanulók szüleit egyebek között arról is megkérdezték, milyen nemzetiségűnek tartják magukat (első- és másodsorban). Az adatfelvétel során azokat a felnőtt személyeket tekintették romának, akik vagy első- vagy másodsorban roma nemzetiségűként jelölték meg önmagukat. Roma fiataloknak pedig azokat a személyeket tekintették, akiknek vagy az édesapja, vagy az édesanyja első- vagy másodsorban roma nemzetiségűnek tartotta magát. Ezzel a mérési eljárással a reálisnak tekinthető 11 százaléknál valamivel kevesebbet, a nyolcadik évfolyamos tanulók 8 százalékát azonosították roma tanulóként. Ezekből az információkból képet alkothatunk az érintett demográfiai csoport (azon családok, amelyekben 2006 tavaszán élt nyolcadik évfolyamos tanuló) szülői generációjának (nagyjából 35-50 évesek, átlagos életkor: 43 év) foglalkoztatási helyzetéről, illetve a nyolcadik évfolyamos tanulók középiskolai továbbtanulási arányairól. Országosan reprezentatív roma adatfelvétel hiányában ennél jellemzőbb adatot 2003 utánról nem ismerünk (ami, véleményünk szerint, óriási államigazgatási hiba).

Az Educatio-Tárki Életpálya-felvétele szerint tehát rendszeres munkája volt 2007 őszén az érintett demográfiai csoporthoz tartozó roma szülők közül a férfiak 35, illetve a nők 22 százalékának. Ezek a számadatok mélyen alatta maradnak az összehasonlítható nem roma adatoknak (férfiak: 80, nők: 70 százalék). Ennél kisebb, de még mindig igen jelentős nem roma/roma foglalkoztatási esélykülönbségeket találunk akkor is, ha az összehasonlítást a nagyon alacsony iskolázottságú (nyolc osztálynál magasabb iskolai végzettséggel nem rendelkező) felnőttekre korlátozzuk. A nagyon alacsony iskolázottságú roma férfiak, illetve nők 25, illetve 17 százalékos adata áll szemben itt a nem roma férfiak, illetve nők 61, illetve 42 százalékos foglalkoztatási adatával (az érintett részpopulációk ekkora százalékának volt 2007 őszén, saját megítélése szerint, rendszeres munkája). A roma népesség foglalkoztatási lemaradásában jelentős szerepet játszik az a körülmény is, hogy a romák aránytalanul nagy része él az ország válságövezeteiben, és relatíve különösen sokan élnek közülük munkalehetőségekkel szélsőségesen rosszul ellátott, kedvezőtlen közlekedési helyzetű falvakban, ahol nagyon rosszak az álláshoz jutási esélyek, illetve ahonnan az alacsony képzettségű emberek ajánlati béreihez mérten prohibitív módon magasak a napi ingázási költségek. Statisztikai becslések alapján erősen valószínűsíthető, hogy a romák foglalkoztatási esélyhátrányaiban jelentős szerepet játszhat a munkaadók részéről széles körben tapasztalható foglalkoztatási diszkrimináció is.

A rendszerváltás idején a romákat érő foglalkoztatási sokk, mértékét tekintve, legalább akkora volt (tartósságában pedig lényegesen hosszabbnak bizonyult), mint az 1929-1933. évi nagy válság idején, Európában és az Egyesült Államokban tapasztalt foglalkoztatási összeomlás. A rendszerváltás idején (1989-ben) 30-34 éves, fiatal roma apáknak például több mint a fele (57 százaléka) veszítette el korábbi, tartósan meglevő állását, és szorult ki hosszú távon a munkaerőpiacról. A szülők generációját sújtó óriási foglalkoztatási kiszorulás - és az ebből következő tömeges elszegényedés - ellenére a rendszerváltás óta folyamatosan javultak a roma fiatalok esélyei az általános iskola sikeres befejezésére, illetve a nyolc osztály elvégzését követő középiskolai továbbtanulásra, amiben nyilvánvalóan komoly szerepet játszik a roma családok erőn felüli teljesítménye, hogy gyermekeik számára a magukénál magasabb iskolai végzettséget és jobb életesélyeket biztosítsanak. Az 1993 és 2003 között eltelt tíz év során csaknem 20 százalékkal megemelkedett (68 százalékról 86 százalékra javult) a roma fiatalok esélye az általános iskola elvégzésére.

A középiskolai továbbtanulás mértékében hasonlóan nagy előrelépés tapasztalható. Amíg a nyolc osztályt végzett roma tanulók csaknem 40 (pontosan: 38) százaléka nem tanult tovább 1993-ban, addig ez az arány 10 százaléknál alacsonyabb szintre (8 százalékra) csökkent 2003-ra. Különösen örvendetes módon növekedett meg a szóban forgó bő évtized alatt az érettségit adó középiskolákban (főként a szakközépiskolákban) tovább tanuló roma fiatalok aránya: az 1993. évi 13 százalékról 2006-ra 34 százalékra emelkedett.

Mindezen jelentős előrelépések ellenére azonban a roma fiatalok relatív lemaradása a korcsoport egészéhez képest szemernyit sem csökkent - a munkaerő-piaci boldogulás szempontjából igazán számító, érettségit adó középiskolákban való továbbtanulás mértékében mutatkozó lemaradás szinte centire ugyanannyi maradt: 1993-ban 37 százalék volt, ami 2006-ban is (jóllehet magasabb szinten) reprodukálódott. Ezek a magukat nagyon mereven őrző relatív egyenlőtlenségek világosan kijelölik a társadalom- és oktatáspolitika halaszthatatlan tennivalóit.

KERTESI GÁBOR, KÉZDI GÁBOR

(Az adatok forrása: Educatio-Tárki Életpálya-felmérés 1-es és 2-es hulláma. Kemény I.-Janky B.-Lengyel G.: A magyarországi cigányság, 1971-2003. Gondolat Könyvkiadó, Budapest, 2004; Országos Kompetenciamérés 2006, iskolai adatok; 1993. és 2003. évi országosan reprezentatív romafelvételek)

http://hvg.hu/hvgfriss/2009.08/200908_Nehany_adat_a_magyarorszagi_roma_nepessegro .aspx
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány 2050-ig számolja ki
  2009-02-18 22:31:58, szerda
 
  Gyurcsány 2050-ig számolja ki az intézkedéseik hatását
2009.02.18. 14:01

Gyurcsány tegnap a blogján folytatta az ámokfutását, de most megint feljebb kapcsolt egy fokozattal. A Vastagbőr teljes stábja elhűlve olvasta a legújabb agymenését:

"Azt gondolom, akkor működik jól az adó- és szociális rendszer, ha egyszerre felel meg két igénynek. Az egyik, hogy ösztönözze a munkahelyteremtést és a munkavégzést. A másik, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik nehéz helyzetbe kerülnek. Hogy mi a helyes arány e két elem között, az bizony sok mindenen múlik. Azon, hogy milyen az ország gondolkodása, hogyan vélekednek az emberek a méltányos társadalmi viszonyokról, mit engedhet meg magának az ország, mire van pénze, és folytathatnám a sort. Ezek nem állandó dolgok. Nem úgy működik, hogy egyszer kell megtalálni az egyensúlyt, aztán ehhez tartjuk magunkat. A Magyar Szocialista Párt alapkaraktere az, hogy segítse a nehéz élethelyzetben levőket. Ennek természetesen állandó eleme, hogy a gazdaságból jövedelmeket csoportosítunk át szociális célokra. Amikor azonban a helyzet jelentősen megváltozik, mindig meg kell nézni, hogy nem kell-e hozzáigazítani az éppen működő adó- és szociális rendszerünket."

Íme, a csoda! Gyurcsány Ferenc életének kevés igaz mondata közül az egyik: "A Magyar Szocialista Párt alapkaraktere az, hogy segítse a nehéz élethelyzetben levőket." Még választási szlogennek is kiváló. Mellesleg mondja ezt a milliárdos tőkés. Miért nem írja mindjárt oda, hogy azért, mert jó sokan vannak (hála a sok éves tevékenységünknek) és valami érthetetlen okból még mindig ránk szavaznának? Az adó és járulékfizetők fogyatkozó csoportját nem kellene támogatni? Vagy őket csak nyírni kell?
"Azok a mély átalakítások, az adó-, a szociális-, a foglalkoztatási és a nyugdíjrendszer megújítása, amelyekről a Parlamentben beszéltem, éppen arról szólnak, hogy szükségessé vált ez a hangsúlyváltás. Mégpedig azért, mert most az elsődleges feladat a gazdaság teljesítőképességének, verseny- és munkahelyteremtő képességének megerősítése, azoknak az ösztönzőknek a fokozása, hogy inkább megérje dolgozni, mint eddig. Ez a stratégia válságot is kezel és növekedést is serkent. Válságot úgy kezel, hogy csökkenti az állam kiadásait, hiszen az állam is nagyjából olyan helyzetben van, mint azok a családok, akiknek most csökken a bevételük. Ugyanúgy járunk el, mint a családok. És növekedést serkent, mert úgy avatkozik be az adó-, a szociális- és a foglalkoztatási rendszerbe, hogy nagyobb teljesítményre ösztönözzön."

"Mély átalakítások"! Biztos vagyok benne, hogy 100%-ban elhiszi, meg van róla győződve, otthon ezt meséli lelkesen Klára asszonynak, hogy Ő milyen mélyen átalakított.
Az adóemelés, áfaemelés, családi pótlék megadóztatása Mariana-árok mélységű átalakítás.
Sőt, be is jelentkezett ezzel a programmal a közgazdasági Nobel-díjért, hiszen ez a remek program (Gyurcsány-csomag, jogvédett szókapcsolat) válságot kezel és növekedést serkent. Egyszerre! Szerinte csökkenek az állam kiadásai. Hol? Hol? Hol?
Szerinte serkenti a gazdaságot. Csak nem mindegy, hogy a fehéret, a szürkét, vagy a feketét...
"A nyugdíjak terén olyan kompromisszumra törekedtünk, hogy az átalakítás ne rójon jelentős terhet a ma nyugdíjasaira, ugyanakkor megteremthetővé váljon a nyugdíjrendszer működésének biztonsága, azaz, hogy gond nélkül lehessen fizetni a ma nyugdíjasainak és a később nyugdíjba menőknek is."

Milyen terhet??? Nyugdíjkorhatár felemelése 2016 és 2025 között? 13. havi nyugdíj meghagyása? Ez milyen terhet ró a mostani nyugdíjasokra? Tudjuk, 3 millió választópolgár. Tudjuk, hogy tudod, hogy mi tudjuk Ferikém ... Szerinted a 3 milliós nyugdíjas-sereg megkoronáz 2010-ben? Erre hajtasz? És mi lesz, ha egyik nap itt maradsz a 3 millió nyugdíjassal, az 1 millió romával meg a jogvédőkkel? Az értelmes, dolgos magyarok meg megalapítják "New Hungary"-t Grönlandon? Mert még ott is jobb lenne, mint itt, Veled. Illetve alattad.

"Ma, a 2008-as adatok szerint, 62 éves korúak esetében a várható élettartam nőknél 82 év, a férfiaknál 77. Most azzal ne kalkuláljunk, hogy átlagosan háromévente egy évvel növekszik Magyarországon az átlag élettartam, azaz 2024-ig ez még 4-5 évvel növekedhet is. Elég, ha ebből a számból indulunk ki. Azaz 62 éves korban a nők még 20 nyugdíjas évre számíthatnak, a férfiak pedig 15-re. Amikor meg 15 év múlva 65 év lesz a nyugdíjkorhatár, akkor a nők 17, a férfiak 12 nyugdíjas évre számíthatnak még, amihez hozzájön az a bizonyos 4-5 évnyi átlagos élettartam-növekedés.

A nyugdíj olyan ügy, ahol kötelező sok-sok évvel előre gondolkodni. 8-10 évre előre érdemes meghozni az ilyen fontos döntéseket, és úgy kell számolni, hogy mi történik az ezt követő 30-40 évben. Mi is 2050-ig számoljuk ki intézkedéseink hatását. És azt látjuk, hogy a nyugdíjrendszer így fenntartható."

Köszönetet szeretnék mondani, hogy a háromszor átdolgozott költségvetés-tervezet, a 2 hét után megbukott költségvetés, a "minket nem érint a válság" elhangzása ellenére felvett rekord hitel után olvashatunk ilyet Öntől, Miniszterelnök Úr, hogy Önök 2050-ig számolják ki az intézkedéseik hatását. Megmondom őszintén, ez nagyon megnyugtató, ilyen sejtelmes, bizonytalan időkben, hogy van egy olyan kormány, egy olyan miniszterelnök, egy ember, egy kormányos a Földön, a 200 ország közül pont itt, a Kárpátok között, pont itt a kis hazánkban, aki képes 2050-ig számolni, gondolkozni, mérlegelni...

A 3 milliós masszív nyugdíjastábor nem vicc, tökéletesen példázza, hogy Gyurcsány esti tévébeszédét leginkább a nyugdíjasok nézték.

És hogy mennyire áll két lábon a realitás és az igazmondás földjén Gyurcsány, álljon itt egy remek idézet a tegnapi Az Este-ből (M1):

"Ma uniós nagykövetekkel találkoztam, a Parlamentben délután, megkérdeztem tőlük, mind a 27-től, van-e önök közül bárki is, akinek az országában Magyarországhoz hasonló mély, átfogó, szerkezeti változtatásokkal próbálnak meg hatékony választ adni arra, ami történik a világban. És nem volt. Magyarország Európában e tekintetben, hogy nem egyszerűen csak pénzt próbál meg adni, hanem, hogy hozzányúl mély problémákhoz, szerkezetekhez, az első. Hát az elsőnél már nincsen jobb, azt gondolom."




Magyarország az első Európában. Egy unikum. Példa nélküli. És halál komolyan gondolja ...

A Blikk-nek is adott egy hosszú interjút:

"Blikk: Azt mondta a beszéd végén, hogy nem ilyen programmal szoktak választást nyerni... Ez azt jelenti, hogy az MSZP letett róla, hogy megnyeri a 2010-es választást?

Gyurcsány: Nem jelenti azt, Isten ments! A múltban nem lehetett nyerni ilyen programmal. Nem volt még ilyen helyzet sem a világon, mint amilyen most van. A választók nem fogják elhinni, ha valaki megint 14. havi nyugdíjat fog nekik ígérni meg ingyenes autópálya-matricát. Azt fogják mondani a választók: maga rá akar szedni bennünket. Én azt látom, hogy a választók olyan kormányt akarnak, ami kemény, és nehéz helyzetben is mer cselekedni, és akár nehéz döntéseket hozni. 2002-ben vagy 2006-ban egy ilyen program minden bizonnyal öngyilkosság lett volna. Szerintem ma az az öngyilkos politikus, akinek nincsen bátorsága, ereje, képessége ilyen programmal előállni és azt megvalósítani. Most nem udvarolni kell a választónak, hanem vezetni kell az országot, határozottan és keményen. Ki a válságból! Ahhoz pedig ilyen program kell. Ezt meg fogják hálálni a választók."



148 komment • Trackback (1)

http://vastagbor.blog.hu/2009/02/18/gyurcsany_2050_ig_szamolja_ki_az_intezkedesei k_hatasat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezerötszázért ütötték le a cig
  2009-02-18 22:30:22, szerda
 
  Ezerötszázért ütötték le a cigány suhancok áldozatukat

KISKUNFÉLEGYHÁZA: Három fiatal leütött egy férfit. Ezerötszáz forintért.

Kedden este Kiskunfélegyházán három fiatal a Szent Imre herceg utca és Arany János utca közötti II-es közben hátulról leütött egy gyalogosan hazafelé tartó kiskunfélegyházi férfit, és elvették a kabátja belső
zsebéből személyes iratait, valamint 1 500 forintját.

A rendőrség őrizetbe vett három kiskunfélegyházi fiút - egy 16, egy 15 és egy 18 évest - akik megalapozottan gyanúsíthatóak a rablás elkövetésével.

Nem csak egy embernek mentek neki

Ám alig értek vissza a három elcsípett fiatallal a rendőrségre a hatóság emberei egy másik áldozat is jelentkezett. A harmincegynéhány éves férfit a Béke téren előzetes szóváltást követően, nagyjából hasonló módon támadták meg. A férfi, a három előállítottban - bár csuklyát viseltek - azonnal felismerte támadóit - tájékoztatta lapunkat Timafalvi László alezredes. A városi kapitányság vezetője elmondta, a három fiatalt őrizetbe vették, ellenük csoportosan elkövetett rablás, valamint csoportosan elkövetett garázdaság miatt indítanak eljárást. Az elsőért öttől tíz évig terjedő, míg a másodikért három év szabadságvesztés jár.
(Baon.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy távol eső, kis faluban
  2009-02-18 22:28:16, szerda
 
  Egy távol eső, kis faluban a halász hazatér fatörzsből vájt csónakján, és a kocsmában találkozik egy külföldi pénzügyi szaktanácsadóval. A bankár szakember megkérdezi a halásztól, hogy miért jött haza olyan korán.
A halász azt feleli, hogy tovább is maradhatott volna, de elég halat fogott ahhoz, hogy gondoskodjon a családjáról.
-És egyébként mivel tölti az idejét?-kérdezi a szakember.
-Hát, például halászgatok. Játszom a gyermekeimmel. Amikor nagy a forróság, lepihenünk. Este együtt vacsorázunk. összejövünk a barátainkkal és zenélgetünk egy kicsit-feleli a halász.
A piackutató itt közbevág:
-Nézze, nekem egyetemi diplomám van, és tanultam néhány dolgot. Segíteni akarok magának. Hosszabb ideig kellene halásznia. Akkor több pénzt keresne, és hamarosan egy nagyobb csónakot tudna vásárolni ennél a kis kivájt fatörzsnél. Nagyobb csónakkal még több pénzt tudna keresni, és nem kellene hozzá sok idő, máris szert tudna tenni egy több csónakból álló vonóhálós flottára.
-És azután?-kérdezi a halász.
-Azután ahelyett, hogy viszonteladón keresztül árulná a halait, közvetlenül a gyárnak tudná eladni, amit fogott, vagy beindíthatna egy saját halfeldolgozó üzemet. Akkor el tudna menni ebből a porfészekből Londonba, Párizsba vagy New Yorkba, és onnan irányíthatná a vállalkozást. Még azt is fontolóra vehetné, hogy bevezesse a tőzsdére az üzletet, és akkor már milliókat kereshetne.
-mennyi idő alatt tudnám ezt elérni?


-Úgy 15-20 év alatt-válaszolja a piackutató.
-És azután?
-Ekkor kezd érdekessé válni az élet-magyarázza a szakember.-Nyugdíjba vonulhatna. Otthagyhatná a rohanó városi életformát,és egy távol eső faluba költözhetne. Akkor volna ideje halászgatni, játszani a gyermekeivel, együtt vacsorázni a családjával és összejönni a barátaival zenélgetni kicsit....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Parlamenti körkép
  2009-02-18 22:25:45, szerda
 
  Parlamenti körkép

2009.02.18. 11:01

Képviselői fizetés, juttatások:

- képviselői alapdíj: 231.900,-Ft

Ehhez hozzájön:

- bizottsági tagság: 162.000,-Ft

- bizottsági elnök: 278.000,-Ft

- költségtérítés: 172.000,- és 371.000,- között, attól függően, milyen messze lakik a fővárostól

- szállásköltség: 116.000,- (ezzel szeretnek csalni)

- alkalmazottra: 139.000,-Ft

Ennyi pénzért nem képesek az ország sorsával törődni, csak a saját gesztenyéjüket sütögetik. ÉS! Ráadásul mindezt pofátlanul, a látszatra sem adva teszik.

Nézzük például, mit csináltak hétfőn, miközben Gyurcsány a beszédét mondta:

Horn Gábor, SZDSZ:
http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/02/parlament1.jpg


Káli Sándor (MSZP) Miskolc:
http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/02/parlament2.jpg



Pettkó András, MDF:

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/02/parlament3.jpg


Szabó Lajos (MSZP) mellett dr. Faragó Péter (MSZP) szunyókál

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/02/parlament4.jpg


Kuncze Gábor és Pető Iván, SZDSZ:
http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/02/parlament5.jpg





Kölcseyt idézve: "A haza minden előtt!"



A névnélküli képekhez várjuk a megfejtéseket.



(képek forrása: Index)


101 komment • Trackback (1)

http://vastagbor.blog.hu/2009/02/18/parlamenti_korkep
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Nacionalista" reklámmal népsz
  2009-02-18 22:17:44, szerda
 
  "Nacionalista" reklámmal népszerűsíti magát a Soproni (videóval!)
2009.02.16. 19:02

Sokak szerint nacionalista reklámmal állt elő a Soproni sör gyártója. A werkgfilmben egy férfi arról beszél, hogy szereti Magyarországot, s egyaránt büszke a hungarikumokra és magyarságára. A reklámhős egyébként értésünkre hozza: nem szereti, ha Bukarestet összekeverik Budapesttel.

(barikád.hu)


http://www.youtube.com/watch?v=c4EozhcfrHw&eurl=http://nemnemsoha.gportal.hu/ gindex.php?pg=27796293&nid=4899606&feature=player_embedded
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1172 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2011
  • e Hét: 5113
  • e Hónap: 16224
  • e Év: 169720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.