Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Összegyűlt majdnem 600ezer ...
  2009-02-22 22:14:41, vasárnap
 
  Hello Mindenki!

Bocs, hogy igy ismeretlenul irok , de azt hiszem ez a tema mindenkit erdekel es fontos !

Bizonyara halottatok Seres Maria kezdemenyezeserol . A kepviselok kolsegteriteserol szol . Hogy csak szamlara kapjanak koltsegteritest es ne bemondasra .
Osszegyult majdnem 600 000 alairas . Most az OVB -nel van hitelesitesre . De a media nagyon halgat a temarol .
Abban szeretnem a segitsegeteket kerni hogy irjatok ti is kulombozo tv musoroknak emailt amiben kifejezitek , hogy szivesen latnatok errol a temarol riportot vagy barmilyen osszeallitast .
Minel tobben irunk annal nagyobb a nyomas rajtuk es talan kevesbe halgatjak agyon a temat !

En ezeknek a musoroknak irtam :
fokusz@rtlklub.hu , hazonkivul@rtlklub.hu , 21.szazad@rtlklub.hu , hirado@rtlklub.hu , mokka@tv2.hu , tenyek@tv2.hu , naplo@tv2.hu , hirado@dunatv.hu , kozbeszed@dunatv.hu , reggel@dunatv.hu , hetihirmondo@dunatv.hu , torzsasztal@dunatv.hu , nap-kelte@naptv.hu , hirado@mtv.hu , szempont@mtv.hu , azeste@mtv.hu , parlamentinaplo@mtv.hu , ablak@mtv.hu , lapzarta@hirtv.net , hirado@hirtv.net , Keresztmetszet@hirtv.net , vonalban@hirtv.net , negyedik@hirtv.net , civilkaszino@hirtv.net , kontraszt@hirtv.net , celpont@hirtv.net rossz , hirado@atv.hu , Egyenesbeszed@atv.hu , Forum@atv.hu , Pont7@atv.hu rossz , Civilapalyan@atv.hu rossz , atet@atv.hu rossz , echotv@echotv.hu , kibeszelo@echotv.hu , hirado@echotv.hu , Porzsolo@echotv.hu rossz , mozaik@echotv.hu , hirek@echotv.hu , Civilakademia@echotv.hu rossz , Napiaktualis@echotv.hu , Hetimerleg@echotv.hu
Ahol ott van, hogy rossz az azt jelenti nem letezo email cim .

Aki ugy gondolja, hogy feleslegesen zavartam attol elnezest kerek . De aki ugy gondolja hogy segit az ne tartsa vissza magat ;-)

Ui .: Ha ugy gondolod hogy a politikusoknak is irsz dobj egy levelet es adok cimeket .


Udv Z
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Oszolj!
  2009-02-22 17:52:54, vasárnap
 
  Vélemény 2009-02-19 / Magyar Hírlap






Program hétfőre: oszolj!

A hetedik évét taposó és a politikai életben megkerülhetetlenné vált polgárikör-mozgalom legfontosabb funkciója ma, hogy tevékenységével járuljon hozzá a valódi rendszerváltás kibontakozásához Magyarországon. Annál is inkább, mert húsz év után pontosan látjuk: a dolgok lényegét tekintve nem zajlott le a rendszerváltás. Ebből kiindulva fontos lenne, hogy a polgári köröket három alapvető tulajdonság jellemezze: az autonómia, a kritikai szellem és a közéleti kezdeményezés.

Először az autonómiáról. Szögezzük le: az egyik legnagyobb baj az elmúlt húsz évvel az, hogy nem erősödött meg a demokráciák alapját jelentő, a demokráciákat működtető szféra, a civil társadalom, amely önálló, független, magabízó személyek és közösségek, polgáremberek sokasága. A civil társadalmat alkotó polgár jellemzője, hogy nem kiszolgáltatott sem egzisztenciálisan, sem politikai szempontból, erre a biztos alapra támaszkodva részt vesz a helyi és az országos közéletben, megfogalmazza véleményét, érdekei érvényesítésére másokkal közösen lép fel a mindenkori politikai hatalommal szemben. Ehhez persze arra van szükség, hogy ne függjön semmilyen politikai hatalmi intézménytől, pártoktól és politikai szervezetektől.

Politológiai alapszabály, hogy az államot és a civil társadalmat (Megj.: a vallási intézményeket meg már eleve!/ P.J.) külön kell választani egymástól, ez az alapja a demokráciáknak. S éppen ebből fakadóan a logikát meg kell fordítani: az államtól független civilszervezetek, polgári körök azok, amelyek önállóan megfogalmazzák értékrendjüket, elvárásaikat a politikai erőkkel szemben, s ezen értékrend mentén csatlakoznak egyik vagy másik párthoz és segítik annak politikai törekvéseit ? akár ellenzékben van a párt, akár kormányon. Meggyőződésem, hogy az ilyen értelemben autonóm civil és polgári körök csak használnak a pártoknak, mert új szempontokat és támpontokat adhatnak nekik, amelyek révén azok erős társadalmi támogatásra tehetnek szert. Egy valóságos demokrácia alulról, a civil társadalom felől építkezik, így jöttek létre annak idején a nyugati és atlanti demokráciák Európában és Amerikában. Ahhoz, hogy a demokrácia egészséges civil talapzata létrejöjjön végre Magyarországon, nem a politikai pártok köldökzsinórján függő szervezetek kellenek, hanem az autonóm civil közösségek. Fordítva nem megy: agyonirányított, túlvezetett szerveződések hatékony segítséget nem tudnak nyújtani a még oly nemes politikai célok eléréséhez sem.

A második fontos jellemző a kritikai szellem ? aminek az alapja persze az autonómia megléte. Ha a civilszervezetek, polgári körök már pontosan megfogalmazták, hogy milyen Magyarországot szeretnének, s milyen mélyreható változásoknak kell elindulniuk hazánkban, akkor ezeket számon kell kérniük attól a kormánytól is, amelyik végre a "kedvükre való" lesz. A hatalom kritikája a polgári és civil lét alapsajátossága. Ha lejátszódik a várva várt fordulat a kormányzásban ? lehetőleg előre hozott választásokkal ?, akkor utána is hangsúlyosan meg kell őrizni a kritikai szellemet az új, a Fidesz-kormánnyal szemben is. Az azonos célok érvényesüléséért azzal tudnak a legtöbbet tenni, hogy újra és újra figyelmeztetnek a közösen vallott értékekre.

S végül a harmadik fontos tulajdonság a közéleti kezdeményezés. A civil lét nélkülözhetetlen eleme az aktivitás, a közéleti jelenlét. A polgári körökből van már van annyi és vannak olyan szervezettek, hogy képesek hatékony kezdeményezésekre mind a helyi, mind az országos közéletben. Aktivitásuk a legtöbb esetben a helyi közélethez kapcsolódik, és ez így van rendjén. Ám amilyen időket élünk Magyarországon, most a helyi aktivitás mellett különös szerepük van az országosan összehangolt akcióknak is.

És éppen ezért tartom rendkívül örömtelinek, hogy a budakalászi polgári körök szövetsége országos aláírásgyűjtő mozgalmat indított, amely a parlament önfeloszlatását és az előre hozott választásokat célozza meg. Az akció nagyon sikeres volt, és elérte célját, a magyar parlament ugyanis napirendre veszi a témát, és a jövő hétfőn szavaz önfeloszlatása kérdésében. A civil világ felelőssége, hogy számon kérje az Országgyűléstől az önfeloszlatását, s egyúttal egy feledésre méltó, elkeserítő, válságos korszak megszüntetését, egy új, nemzeti kormány létrejöttét. S ha ? ne adja az ég, de mégis megtörténhet ? céljainkat most még nem sikerül elérnünk, és a parlament hétfőn nem oszlatja fel önmagát, önmagában e mozgalom megléte is nagy indíttatást adhat a továbbiakhoz. Erre az erőre bizton lehet építeni a jövőben egy polgári társadalom felépítésében.

Fricz Tamás, politológus

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 62 db bejegyzés
e év: 468 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5164
  • e Hét: 6544
  • e Hónap: 7491
  • e Év: 43432
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.