Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Vona: Kézre a gyilkosokat!
  2009-02-23 22:53:30, hétfő
 
 
Vona: Kézre a gyilkosokat!

2009. február 23. 19:10
HunHír.Hu-információ

vona081023.jpgA Jobbik a Tatárszentgyörgyön történt brutális gyilkosság elkövetőinek mielőbbi elfogását követeli. A közbiztonság végletes megromlása miatt az emberi élet elleni bűncselekmények egyre durvábbak.

A gyilkos állatok számára már egy köztiszteletben álló sportoló, egy 14 éves kislány vagy most éppen egy 5 éves kisfiú élete sem számít. A belügyi és a rendőrségi vezetők alkalmatlansága miatt sorra halnak meg emberek. Rendet kell végre tenni ebben az országban, amelyre az elmúlt 20 év tapasztalata alapján a jelenlegi parlamenti pártok már nem képesek. A Jobbik a káosz és
a tehetetlenség helyett a rend és a tettek pártja. Követeljük a halálbüntetés visszaállítását és a csendőrség felállítását! - hangsúlyozza HunHír.Hu-hoz is eljutott közleményében Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

Hozzászólás

Tadeusz - 2009.02.23. 19:58
Ámen

Szívében MAGYAR - 2009.02.23. 19:57
Igen, kézre a gyilkosokat! És kézre Horák Nóra gyilkosait is!


geologus - 2009.02.23. 19:37
Úgy legyen druszám!

köles - 2009.02.23. 19:37
Tomboló.

Teljesen egyetértekveled.Leirtad amit én is irni akartam.Igy van,csak a sok fotelforradalmár hallja,érti-e?

Szebb jövöt!


Tomboló - 2009.02.23. 19:30


http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=17062
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politikai gyilkosság volt?!
  2009-02-23 22:46:22, hétfő
 
  Politikai gyilkosság volt?!



Veszprém a magyar állam mohácsa: avagy még mindig nem tudjuk miért ölték meg a román kézilabdást!
Elképesztő híreket hallunk nap mint nap a veszprémi gyilkosság körülményeiről.




Milyen tények vannak? Tény az, hogy kivégzés volt. A boncolásból kiderült, hogy az áldozatot megölni akarták és meg is ölték.

Tény az, hogy a bűnüldözés minden olyasmit elkövetett az ölés megtörténte után, amiért ma a rendőrséget és igazságszolgáltatást működésképtelenek látja a társadalom.

És a történtek nem múlnak el újabb megdöbbenések nélkül. Lassan mindenki ráébred, hogy itt a helyi társadalom megszégyenülése, megalázása ment végbe.

A helyi lakosságra a szégyen árnyéka vetül, hogy senki sem tudott beavatkozni, amikor a külföldi játékosokat - a videók szerint jól láthatóan - kivitték, majd erőszak áldozatai lettek.

Kiderül, hogy az áldozatokat nem látták el időben, hogy az egyik külföldi sebesültet a másik külföldi cipelte be a kórházba... Mennyi, mennyi szégyen.

Majd kiderül, hogy ügyész vagy bíró és rendőrök is voltak a szórakozó tömegben.

Majd kiderül, hogy a gyilkos bandában szolgálaton kívüli rendőr is volt.

De nem derül ki, hogy miért végezték ki az áldozatot.

A motiváció nélküli ölés mint kivégzés az olyan társadalom (kultúra) jellemzője, amelyben nincs morál, nincs az életet prioritásnak tekintő rend, nincs felelős hatalom.

Mai tudásunk szerint, a veszprémi bandagyilkosság tanúsága szerint ebben a politikai rezsimben a központi hatalommal egyenértékű nyomásgyakorló lett az alvilág.

A cáfolatra várunk.

spectator

Gondola

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=37973
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tisztelt Alapítványi Munkatár
  2009-02-23 22:43:06, hétfő
 
  TÁJÉKOZTATÁSUL:



http://www.lantosfoundation.org/about/



Tisztelt Alapítványi Munkatársak!



Érdeklődni szeretnék, lesz é magyar nyelvű változata is a honlapjuknak, ahol megismerhetjük a konkrét célkitűzéseiket?



Nem rejtem véka alá, megdöbbenve értesültünk az anyaországban, a Gyurcsány kormány döntéséről, hogy a nyomorgó magyar nép állampolgárainak, az adófizetők pénzéből, azok megkérdezése nélkül, ekkora hatalmas összeget (3 milliárd Ft-ot) adott erre az alapítványra, a gazdag Amerika egykori ,,fenegyerekének" emlékére, akit a kinti magyarok közül nevezett így, Tom Lantos egyik kortársa.



Ha be akarnak vonulni a történelembe, pozitív kicsengéssel, jó szívvel javasolom, köszönjék meg Gyurcsány úr váratlan nagyvonalúságát és küldjék vissza az általa felajánlott összeg dupláját, a magyarországi cigányság rászoruló rétegének lakhatási, étkeztetési és iskoláztatási, valamint egészségügyi támogatására.



Kíváncsian várom megtisztelő válaszukat, miként döntenek?



Üdvözlettel:



/Péteri Attila Árpád/

nyugdíjas népművelő

Budapest
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíj előtt állók figyelem!
  2009-02-23 22:20:33, hétfő
 
  Heti Válasz Online 2009. február 23. 13:58

Nyugdíj előtt állók figyelem! Itt az újabb nyugdíj-megszorítás!


Újabb, a nyugdíj előtt lévőket érintő megszorításokat dolgoz ki a szociális tárca a kormány kérésére. Az 1952-ben született nőknél, illetve az 1953-ban született férfiaknál büntetnék először a korai nyugdíjbavonulást.
A nők 13,2 százalékkal kapnának kevesebbet, ha a törvény által nyújtott lehetőséggel élve 62 éves koruk helyett 59 esztendősen nyugdíjba mennének. Összességében így már 28,5 százalékkal kapnának kevesebbet, mint a néhány évvel korábban születettek, hiszen őket a Gyurcsány-csomag minden nyugdíjeleme hátrányosan érintené.

A jelenlegi jogi szabályozás szerint 2013-tól ,,drágulna" meg a korai, vagyis a 62 éves korhatár előtti nyugdíjba menetel. A kormány elképzelései szerint ezt a dátumot hoznák előre 2011-re. Mindez azt jelentené, hogy az 1952-ben született nők, ha 2011-ben, vagyis a tényleges korhatár előtt három esztendővel nyugdíjba mennének, akkor 13,2 százalékkal csökkentett ellátást kapnának a jelenlegi szabályokhoz képest. Ugyanez az 1953-ban született férfiakat érintené először, ők a tényleges korhatárhoz képest két évvel hozhatják előre aktív életpályájuk befejezését, ezért cserébe viszont 8,6 százalékkal kevesebb nyugdíjat kapnának, mintha a mostani jogszabályok szerint. Vagyis a korhatár előtti nyugdíjba vonulás évente 4,8 százalékos járadékcsökkentésbe kerülne.

A változtatás tervére a szociális minisztérium hétfői sajtóbeszélgetésén derült fény, ahol az is elhangzott, hogy életbe lépéséhez a kormánynak és a parlamentnek is jóvá kell hagynia az elképzeléseket. A tájékoztatásból kitűnt, hogy a szaktárca kormányzati felkérésre készít háttérszámításokat a témában.

A tervbe vett változtatások súlyát érzékelteti, hogy a nők a náluk négy-öt évvel idősebb társukhoz képest 28,5 százalékkal kisebb nyugellátást kapnának. A most megszellőztetett 13,2 százalékos csökkentéshez ugyanis hozzá kell adni a 13. havi nyugdíj megvonása miatti 8,3 százalékos elvonást és azt, hogy a nyugdíj-megállapítás tavalyi új szabályozása miatt már eleve 7-8 százalékkal kisebbek az induló járadékok.

Szakértők szerint a társadalombiztosítási nyugdíjak drasztikus visszametszése összefüggésben áll a rosszul teljesítő magánnyugdíj-pénztárakkal. Ha ugyanis a tb-nyugdíjrész is csökken, nem lesz olyan szembetűnő a magánnyugdíjak alacsony volta. Mint a Heti Válasz korábban megírta, az magánpénztárakkal kapcsolatos elhibázott nyugdíjpolitika és az alacsony pénztári hozamok miatt a tavalyi veszteség olyan magas volt, hogy lényegében felemésztette a 2008-as év befizetéseit.



http://www.gondola.hu/cikkek/63701
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mi kormányunk a legszebb!
  2009-02-23 22:13:40, hétfő
 
 
Nyiri János 2009. február 23. 09:12
A mi kormányunk a legszebb!


A sok mocsok fideszista gazember csak keresi a kákán is a csomót, és semminek se tud örülni. Pedig ha végigtekintünk az EU, sőt a világ politikuselitjén, megnyugodva, mi több, büszkén nézhetünk bárki szemébe:

Igenis a mi kormányunk a legszebb!

Pláne, ha kiegészítjük azokkal, akik a kormánnyal kvázi egyenrangúak.

Ott van mindjárt a Magyar Nemzeti Bank elnöke. A Simornál tökéletesebb férfimanökent egyetlen jegybank élén sem találni, Tokiótól Moszkváig. Hibátlan öltönyeit harmonikus kiegészítőkkel viseli, frizurája, nyakkendői - mit mondjunk, ő a nők bálványa. Talán ezért is oly nyugodt az omladozó forint láttán, az országos csőd után neki biztosan nem kell aggódnia, a legelső divatcégek ajánlatai közt válogathat.

Értő szemmel könnyű felismerni a pénzügyminiszter decensen választékos megjelenését is. Jánosunk meleg barna pillantása pompásan átjön a kiváló szemüvegen. Kölykösen huncut mosolyával Brad Pittet is lejátszaná a vászonról, de ő nem enged a csábításnak, és marad a kasszánál.

Nem szabad megfeledkeznünk azonban a liberális társutasok legszebbikéről, Kóka Jánosról sem. Daliás alakját mindig tökéletesen szabott zakó s pantalló emeli ki a parlamenti szürke ellenzékből. Egyedi készítésű Bugatti öltönyök szóba sem jöhetnek a szabadelvű politikai zseni ruhatárában, az ilyes rongyokat ő úgyszólván azonnal továbbajándékozza a szívéhez oly közel álló (és a radikális szélsőjobb körökben mélyen megvetett) szegény roma barátainak; ha el kell menniük alkalomadtán valamely jobb hírű éjszakai lokálba védelmi pénzt szedni, késelni vagy más efféle szolgálati útra, hát ne legyen gondjuk munkaruhára.

Személyes kedvencünk mindazonáltal Bajnai Gordon. Ő, sejtésünk szerint, a jövő embere. Megjelenése, amellyel az optimista életérzést kommunikálja a fiatal és középkorú férfiak körében, betonkemény alapja elpusztíthatatlan népszerűségének. A hölgyek körében is párját ritkító tehetség, adysan nagy, kerek szeme, megértő barna tekintete kulcs, mely minden zárt kinyit.

Bajnai Gordon lehet a kapocs az SZDSZ és az MSZP között, legalábbis erre enged következtetni a barátságos, búgó hang, amellyel a minisztériumban éhségsztrájkolni készülő, ügyes jogi eszközökkel jégre vitt vállalkozónak felajánlotta, hogy ,,ha akarod, egész éjszaka itt maradok veled, nyuszi!" - ám a szőrös lelkű rendőrök megakadályozták egy szép barátság kezdetét.

Kormányunkban természetesen érvényesül a szolgálati fegyelem, a legszebb nem is lehet más, mint maga a miniszterelnök. Délceg alakján egyformán jól érvényesül a Lacoste trikó és a méretre szabott öltöny (hiába, ma is Londonban vannak a legjobb szabók). Nem csoda, hogy amikor trendi rózsaszín ingében bejelenti a 13. havi nyugdíj törlését, a veteránok egy emberként ajánlják föl neki életüket, vérüket - sőt még a zabunkat is (nekik ugyanis már nincsen, de sebaj. Régi bolsevik hagyomány fölajánlani a másét.).

P. S.: Lapzártakor érkezett, hogy a Chanel divatház Szűcs Erikának ajándékozza legújabb börtönkollekciója első darabját. Sajnos a fax meghibásodott, így nem tudjuk, a smasszerek vagy a rabok új módijáról van-e szó.


http://www.gondola.hu/cikkek/63688
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kommunizmus áldozatainak eml
  2009-02-23 21:43:56, hétfő
 
  Mikó Eszter 2009. február 23. 20:18

Titkos interjú a jövőnek a 80-as évekből - Michnay Gyula és társai szökése Recskről
A kommunizmus áldozatainak emléknapjára
Részlet Mikó Eszter Csak hazudni kéne című regénytrilógiájából


- Doktor úr, ma nem lesz kis magyar abszurd, helyette - ha beleegyezik -, lesz egy nagy magyar abszurd!

- Látom, nagyon lelkes. Mi történt?

- Hogy mi történt? Ez az interjú, amit most hoztam Bécsből, legalább olyan exkluzív, mint a lady X.-szel készített. Fantasztikus! És ezt lejátszhatom! Bárkinek. Bárkinek persze nem játszom le, de önnek elhoztam. Márk már meghallgatta, rögtön szerda este, ahogy hazaértem. Azt mondta, nagyon büszke rám. Ugyanis, képzelje, doktor úr, várt a pályaudvaron. Virággal!

- Nem tudom, mi abban a poén, ha egy férj a feleségét virággal várja a pályaudvaron.

- Nagyon szellemes. Ha ebben nem lenne semmi poén, én nem lennék itt. A titkárnőnktől tudta meg, mikor érkezem. Ő azelőtt ezeket a kikíséréseket, meg várásokat, meg a ,,szerencsésen megérkeztem" kezdetű telefonokat kispolgári agyrémeknek tekintette, és így is viselkedett. A virágról már nem is beszélve. A gyönyörű csokortól - pontosabban attól, ahogy tartotta, kétségbeesve nézve körbe, mintha legalábbis pisztolyt fogna a kezében, és attól rettegne, ezt mikor veszik észre - röhögő görcsöt kaptam.

- Gonosz asszony. Azt mondta, ő azelőtt ezeket agyrémeknek tartotta. Jól van. De az: azelőtt volt! Molli, ha nem venné észre, ez a kapcsolat viharsebesen rendeződik, jót tett az egyhónapos távollét, a maga függésének a megszűnése és mindkettőjüknek a terápia. Főleg Márknak. Néha már az az érzésem, hogy mi csak azért megyünk végig a múlton, mert ez mindkettőnket érdekel.

- Ezt komolyan mondja, doktor úr?

- Hát persze, hogy komolyan mondom. De ne feszítse tovább a húrt. Halljam, mi ez az interjú?

- Ez ugyanolyan szigorúan titkos, ugyanúgy a jövőnek készült, mint a Takács Jánosé Nagykanizsán, vagy a Lady X.-é Mandelieu-ban.

- És hogy születhetett ez meg egy hivatalos úton?

- Úgy, hogy szerencsém volt. Az egyik bécsi egyesületnél megláttam egy plakátot, hogy másnap este ki tart előadást. Erre elmentem, meghallgattam, jegyzeteltem, utána még sokan tettek is fel kérdéseket az előadónak. Majd odamentem, és megkérdeztem, készíthetek-e vele egy interjút. Mikor megtudta, hogy a Magyar Rádiótól jöttem, kicsit meglepődött, de elmeséltem neki, hogy én a jövőnek is készítek titkos felvételeket. Figyelmeztetett, hogy bajom lehet abból, ha a határon megtalálják a kazettát. Mondtam, hogy vállalom a kockázatot, beteszem a többi kazetta közé, és másik címet írok rá. Egyébként szerencsém volt. Hazafelé jövet egy fülkében ültem Szentágothai János professzorral és Lőrincze Lajos tanár úrral. Vidáman csevegtünk - a professzor tüneményes társalgó -, teáztunk, és anyu finom püspökkenyerét eszegettük, amikor a határra értünk. Egy tiszteletteljes szalutálás és ,,további jó utat kívánunk!" után már hazai földön robogott a vonatunk. Ennyi. Jöhet?

- Jöhet.

*

- Felvétel egyes, kettes, hármas. Ez a beszélgetés 1983 nyarán, Bécsben készül, a jövőnek. Michnay Gyula az egyetlen a szökött recski rabok közül, akinek harminckét esztendeje, 1951. májusában - miközben harmincötezer ávós és katona üldözte, - sikerült átszöknie a vasfüggöny túl oldalára, ahol hírt adott a világnak a titkos recski haláltáborról. A tegnap esti, telt ház előtt zajlott előadásában megdöbbentett az a kijelentése, hogy Ön boldog embernek tartja magát.

- Igen, én magamat azon kevesek közé tartozónak vallom, aki a világgal, annak menetével igen nagymértékben meg van elégedve. Engem a sors a sok kellemetlenségért és rosszért, amit elkövetett ellenem, a gyermekeimben mindenért, de mindenért kárpótolt. Sokszor megkérdezik tőlem, hogy én hogyan viszonyulok ahhoz, ami magyar: az én lányaim, mind a hárman tudnak magyarul.

- A recski táborban sem hiányzott a humor, bármilyen abszurdnak is tűnik ez számunkra, kívülállók számára. Tegnapi előadásában említette, hogy a Recsk szót egy rövidítésnek tekintették.

- Igen, ez így volt, és ez igaz is volt. Valóban: Rettentő Csávába Kerültünk.

- A tegnap esti előadása után sokan tettek fel Önnek kérdéseket. Engem az a hölgy hatott meg a legjobban, aki könnyeivel küzdve mondta el: amikor Ön 1951-ben a Szabad Európa Rádióban beolvasta, több mint hatszáz rabtársa nevét, amit fejben vitt át a vasfüggönyön, ő ebből tudta meg, hogy még él az édesapja, és hogy Recsken van. És hogy neki most minden vágya az, hogy megszoríthassa az Ön kezét.

- A nyugati rádiók nem egyszerre, hanem folyamatosan hozták le a neveket, ötvenet, százat naponta, mintegy tíz napon keresztül. Én is sok emberrel beszéltem, és sok levelet kaptam ezután. Így tudtam meg Magyarországon élő barátaimtól, rokonaimtól, hogy amikor ezek az adások mentek, akkor Budapesten és az egész országban kiürültek az utcák.

- Ön elmondta tegnap este azt is, hogy miért kellett létrehozni ezeket a rettenetes táborokat: azért, mert ki kellett iktatni mindenkit, aki potenciális ellensége lehetett ennek a rendszernek. Így például a szociáldemokratákat, vagy azokat a németellenes fiatalokat, akik ezután értelemszerűen a kommunista diktatúrát is elutasították, hiszen minden elnyomó rendszer ellen voltak; azután azokat a parasztokat, akik képtelenek voltak beletörődni abba, hogy mindenüket elvették; meg persze az ellenzéki értelmiségieket. Voltak olyanok is, akik megjárták Dachaut is, és azt mondták, hogy Recsk semmiben sem volt elviselhetőbb annál. Az ország 80 %-a mondott nemet arra a pártra, amely végül is hatalomra került a kékcédulás választásokkal. De egy dologról nem esett szó tegnap este: arról, hogy hogyan került Ön Recskre? Ezeknek az osztályoknak, vagy rétegeknek melyik táborába tartozott?

- Ha az én internálásomat elemezzük, azt kell mondanom, hogy én egyik csoporthoz sem tartozom. Én egy véletlen következtében, amit hosszú lenne elmesélni, egy úgynevezett államtitok birtokába kerültem.

- Azért, ha röviden is, tessék ezt elmondani.

- Én a Szövetséges Ellenőrző Bizottságnál voltam tolmács, még a koalíciós időkben. A Bethlen téren laktam, és egy barátom felhozott hozzám egy este egy embert, akit bemutatott: dr. Lukács Imre építészmérnököt. Elmondta, hogy a barátja Budán lakik, de reggel hétkor indul a vonata a Keletiből, s mivel az én lakásom a Keleti közvetlen közelében van, hadd hagyja ott a csomagját. Meg is mutatták: női fehérnemű volt benne. Reggel a Lukács nem jött érte, én átmentem nyiratkozni, és mondtam a házmesternek, a Kerper bácsinak, hogyha keresnének, akkor a borbélynál vagyok. Éppen kész lettem, mikor jött hozzám a Kerper bácsi: Gyula úr, magát az Ávóról keresik. - Engem? Az Ávóról? Hát hol vannak? - Ott. - Odamentem: Jó napot kívánok! Mit óhajtanak? - Ismer Ön egy Lukács Imrét? - Ismerni csak annyira ismerem, hogy tegnap a barátom felhozta a csomagját, és bemutatta. - Hol a csomag? - Itt van. - Legyen szíves, jöjjön be velünk az Államvédelmi Hatósághoz. - Bementem. Hosszú évek múltán tudtam csak meg, hogy ki is ez a dr. Lukács: valami háborús bűnténnyel vádolták. Az Andrássy út 60-ban egy újjal sem nyúltak hozzám, hanem átadtak a Vilma királynő út 33-ba, a ruszkiknak. Ott is kezdték, hogy honnan ismerem a dr. Lukácsot. Mondtam megint, nem ismerem, egyszer láttam. A barátom, aki nagyváradi lakos volt, miután felhozta hozzám dr. Lukácsot, elutazott Nagyváradra. De a ruszkik visszahozták. Akkor ő elmondta nekik, hogy Michnay nem ismeri Lukácsot, ő ismerte, mert együtt jártak iskolába, de azóta most látta először, mikor találkoztak az utcán. Erre fel őt elengedték, és rögtön utána engem is azzal, hogy ,,igazat mondtál, mész haza". Én azt mondtam nekik: Tovaris Major - ugyanis tudok oroszul -, én három hónapja el vagyok tűnve, nekem ott a lakásom, hát szeretnék oda visszamenni. - Mi ezzel nem foglalkozunk, - felelte - majd az Ávón ezt elintézik. Engem egy főhadnagy nemcsak hogy egy nyitott Opel Cabriolében vitt vissza az Ávóra, hanem a Vilma királyné úton, egy étteremben még meg is vacsoráztunk. Ezután kezdődött el az én igazi kálváriám. Akkoriban köztudomású volt, hogy Nagy Ferenc kint marad Svájcban. A személyi titkárát dr. Kapocs Ferencet viszont itthon hagyta. És én a ruszkiknál egy cellába kerültem vele. Dr. Kapocs nekem elmondta, hogy ő udvarolt Nagy Ferenc Júlia nevű lányának, amit Nagy Ferenc állítólag nem nézett jó szemmel, s ezért hagyta őt itthon.

- A fiatalok kedvéért mondjuk el, hogy Nagy Ferenc 1947 tavaszáig miniszterelnök volt.

- Igen. S miután kinn maradt Svájcban, ezért a személyi titkára egyenesen az oroszokhoz került, akik kihallgatták. Mindig éjjel hallgatták ki, és ő - vesztemre - előtte megbeszélte velem ezeket a dolgokat. Abban az időben Tildy Zoltán még köztársasági elnök volt, a Riesz meg igazságügyi miniszter, és Kapocsot kikérdezték, hogy kik járnak hozzájuk külföldi hírszerzők. Ő elmondta, hogy egy Mr.Rumsay nevű az angolok részéről és egy Mr.Baranyai nevezetű az amerikaiak részéről.

- Tehát az Ávón úgy gondolták, hogy Ön államtitkok birtokába jutott, amelyeket esetleg elmondhatott volna az illetékeseknek, ha nem fogják el?

- Úgy van. Ha engem nem internálnak. Azt mondták: ,,Nevezett szabadon hagyása államvédelmi szempontból aggályos."

- Idevezetett az ártatlannak tűnő bőrönd a női fehérneművel, amit a gazdája - ki tudja miért -, ott felejtett.

- Igen. Ez elindított egy folyamatot, és feltételezték rólam, hogy ha engem kiengednek, akkor én szaladok a Tildyhez, a Rieszhez vagy a Csokonaihoz, hogy ,,pakolj Pista, meszelés lesz!"

- Recsk tulajdonképpen úgy jött létre, hogy 1950 májusában először bevittek 150 szociáldemokratát. Ők kezdték el építeni a tábort. Azután bevittek újabb 500 embert, végül is '51 januárjában már 1250 volt az összlétszám. Ezt az 1250 internáltat 300 ávós őrizte. Hogyan fogant meg Önökben - hiszen ez egy csoport volt, nyolcan tervezték meg a szökést, de egyedül Önnek sikerült átjutnia a vasfüggönyön -, hogyan jutott egyáltalán eszükbe ez az elképzelhetetlen dolog, hogy egy ilyen táborból meg lehet szökni?

- Egy nap oda jött hozzám Lőcsei Géza, aki ma Amerikában orvos, s azt mondta nekem, miközben hemzsegtek körülöttünk a besúgók, hogy: ,,Te, én máma megszökhettem volna." Azt feleltem: ,,Te őrült krokodil, hogyhogy te még itt vagy?" - Szabadjon megjegyeznem, hogy miért. Én eredetileg Kistarcsán ültem, ahonnan egyedül próbáltam megszökni, de rám lőttek. A golyó a bal könyökömön ment be, s alul jött ki. Ezután vittek Recskre.

- Visszatérve Lőcsei Gézára, övé volt tehát az ötlet. De mi volt a terv?

- A terv azt volt, hogy mindenütt van egy pici kis hiba. Lehordták a humuszt a sziklákról, robbantani kellett, és a robbanóanyagnak kellett egy raktár. Ezt úgynevezett biztonsági okokból a táboron kívülre helyezték, azért, hogyha a rabok netán fellázadnának, nehogy robbanóanyaghoz jussanak. Ezt a raktárt hét kőműves építette. Elkövette valaki azt a hibát, hogy a kijáratot két őrtorony közé tette, nem pedig alája. Tehát: Stern Palinak jött az ötlete, aki megjárta Dachaut, és aki rafinált, nagyszerű és csodálatos ember. Azt mondta: öltözzünk be. Ez volt a terv szikrája, a lehetősége, - bár fantasztikus volt, de talán mégis kivitelezhető. Ugyanis mi is levetett ávós ruhákban jártunk, csak ki kellett kefélni belőle a tábornoki csíkot.

- De honnan lehetett akár ócska ruhákat is szerezni? Hiszen olyan nyomorúság volt, hogy a disznók vályúiból ettek a rabok!

- Igen. Az utolsó megmentett kis civil holmijainkat is elvették, és ezeket egy üres épülő barakkba hordták be. Farkas Olivér, Kukucs Lajos, Cserján Attila és én kályhát építettünk a mellette lévő barakkban. Ezt az alkalmat használtuk ki: én kiállítottam őket a sarokra, hogy figyeljenek, felmásztam a padlásra, és egy dróttal visszahorgásztam egy csomó elrablott holmit.

- Ez fantasztikus! Na de honnan lett fegyver?

- Hát az, hogy egy fegyver vasból van-e, vagy fából, tulajdonképpen teljesen mindegy. Volt egy fűrészgép, ahol az egyik barátunk, Kihut Jóska dolgozott, akit szintén bevettünk a csapatba. Lőcsei Géza, aki katonai iskolát végzett, lerajzolta, Kihut odavitte, és a kisgazdapárti Pártay Tivadar kivágta fából a fegyvert, részletekben, amit aztán mi összeraktunk.

- Elmondta már, hogy tele voltak besúgókkal, bármikor lebukhattak volna. Úgy voltak vele, hogy mindegy, meg kell próbálni, bármi is történik?

- Hát azért nem egészen. Ezt az összeesküvést nagyobb dolog volt titokban tartani, mint azután kivitelezni. Abszolút megbízható tagokat vettünk be, mégpedig olyanokat, akikre adott esetben szükség van.

- Értem. Nos tehát: vannak használt ávós meg civil ruhák, van fából álfegyver. Hogyan tovább?

- Kellett egy első célállomás. Ezért vettük be Stern Mendelt, az ortodox zsidót, aki ma Bécsben él. Tudtam, hogy neki Csehszlovákiában, Füleken az ortodox rabbi a rokona. Az, hogy egy ortodox rabbi egy ortodox zsidót eláruljon, kizárt dolog. Tehát ezért erőltetett menetben Fülek volt a cél, ami Recsktől 35 kilométer. És abban bíztunk, hogy ott majd kapunk segítséget, először is ennivalót, azután teherautóban is reménykedtünk. És ha találkoztunk volna két igazoltató rendőrrel? Nyolc ember nagy erő.

- Sajnos, önön kívül mindenkit elfogtak, csak önnek sikerült átjutnia, és nem a csehszlovák, hanem az osztrák határon, valóban isteni csodával határos módon. De ha sikerült volna az eredeti terv, ezt a határt kevésbé őrizték, mint ,,testvéri szocialista" országét? Ott nem voltak szögesdrótok?

- De voltak. De ez nem lett volna probléma. Én is katonaiskolába jártam, akárcsak Lőcsei Géza.

- Milyen jelentősége volt annak, hogy az őrtornyok alatt nem volt kijárat, hanem csak a két őrtorony között?

- Az, hogy messzebbről láttak csak minket. Mikor mentünk kifelé, Lőcsei Géza volt az álávós. Az egyik őr másfelé nézett, a másik pedig felénk. Ekkor Lőcsei kezébe vett egy cigarettát, egy mélyet szippantott, s ezzel eltakarta az arca felét. Mikor már nem tudott többet szippantani, jó messzire eldobta a cigaretta csikket. S mivel a mozgás figyelemfelhívó, az őr követte a szemével az eldobott csikket, s ez alatt Lőcsei és mi háttal kerültünk neki. Feltételeztük, hogy az őr a toronyban nem tudja, hogy a valódi kőművesek vasárnap nem mennek ki. Abban bíztunk, hogy annak az esze hetedhét országon túl jár, és nem gondol arra, hogy: jé, ma vasárnap van.

- Azért ez is óriási kockázat volt.

- Hát igen. Valamit valamiért. Nem volt óránk, de Kihut figyelte, mikor történik az őrségváltás: reggel 9-kor. Ekkor Kihut elhúzott mellettünk, és azt mondta: Az őrség összeállt. Ekkor kellett gyülekeznünk a latrinában. Ahogy elindultam a bánya felé, útközben találkoztam Fodor Boldizsárral, egy aranyos, kedves barátommal, akivel ma is összejárunk. Azt mondja: - Hová mész, Jules? Mondom neki: Megyek haza! Szervusz! - Szerencsés utat! - válaszolta viccesen, teljesen gyanútlanul. Odaértem a latrinához, Mózes Miska ott ült, mellette az Okolicsányi Pali bácsi. Megszólalt egy kakukk. Azt mondja a Pali bácsi: No, vajon kikakukkolja-e, hogy meddig maradunk? Kilencet kukkantott, mire Pali bácsi: Hú, ez sok. Kilenc hónap, hú ez is sok. - Erre megszólalok: Kilenc perc, Pali bácsi! - Az rám néz, azt mondja: Te barom! - Nem tellett bele kilenc percbe, és kívül voltunk a kerítésen.

- A kommunistáknak iszonyatosan fontos volt, hogy ez ne derüljön ki, mert a tábor létezéséről kizárólag a beavatottak tudtak. Ezért harmincötezer! ávóst és katonát mozgósítottak a körözésükre. Amikor én ezt először meghallottam, megmondom őszintén, azt hittem, hogy eltévesztette a számot. Tudták-e, gyanították-e Önök ezt az iszonyatos túlerőt menekülés közben?

- Tudni nem tudhattuk, de érzékeltük. Épp ezért öten megzavarodtak, és délnek futottak. Hárman maradtunk. Ezzel felborult a füleki terv. Mi lett vóna, ha vóna nem lett vóna, ezzel én nem foglalkozok, mert a mi falunkban, Malomsokon azt szokták mondani: Ha tudni akarod, hogy mi lett vóna, ha vóna nem lett vóna, menj el a vóna fához, ott ül egy kánya, bújj a hátújába! Tehát én ezzel nem foglalkozok.

- Igaza van. Elég szövevényes a valóság is. Tehát ott tartottunk: öten délnek futottak, maradtak hárman.

- Igen. Mi északnak mentünk, olyan tempót diktáltunk, hogy átléptük azt a vonalat, amit az ellenség lehetetlennek gondolt. Tehát mi már ott jártunk, ahol nem kerestek. Az első körből így kicsúsztunk, de pontosan érzékeltük, hogy nagyon nagy baj van. Szegény nagynéném, Gizi néni azt szokta mondani: Gyuszi, tebenned egy állat lakozik. És igaza volt, ugyanis én, mint egy macska, megérzem a veszélyt. Én mindig beleéltem magam az üldözők lelki világába. És mindig azt csináltam, amit nem vártak. Ők kerestek az erdőben, mi pedig feküdtünk, mint a békák, elnyúlva a réten. Mentünk északnak, estefelé mindig megmutattuk magunkat, és kérdezősködtünk, merre van a szlovák határ, aztán gyorsan visszafelé mentünk egy kilométert, és elindultunk nyugat felé.

- Tehát: nyomelterelés.

- Úgy van. Később találkoztam egy fiatalemberrel, aki elmesélte, hogy ő akkor volt kiskatona, amikor mi megszöktünk. Három napig hasaltak az erdőben, miközben mi a réten feküdtünk a fűben. Nekik azt mondták, hogy mi szökött fegyencek vagyunk, és nagy jutalmat meg szabadságot helyeztek kilátásba azoknak, akik elfognak minket. Mózes Miska sajnos belázasodott, és levált rólunk. Nem mi hagytuk ott, ő mondta, hogy nem jön tovább, mert nem tud tovább jönni, de mi csak meneküljünk. Lőcseivel elértük a Dunát, s akkor azt mondtam neki: Te, menjünk be Újpestre, nekem ott biztos helyem van. - De ő azt felelte: Én olyan peches vagyok, hogy én nem fordulok vissza, inkább átúszom a Dunát. - Megöleltük egymást, és azzal búcsúztunk, hogyha mindketten sikerrel járunk, másnap találkozunk az Óbudai temetőnél.

- És miért változott meg az eredeti terv?

- Hát azért, mert a Mendi délnek futott, és már másnap elkapták őket! Hát akkor nélküle miért mentünk volna Fülekre? Hová? Kihez? Útközben egy erdésznél segítséget kaptunk, adott is öt forintot nekem.

- Az akkor mennyit ért?

- Villamosjegyre elég volt. Bementem Pogány György barátomhoz, aki odalépett a szekrényhez, kinyitotta, és ruhát, pénzt, adott mindent. És itt jön a nagy kérdés. Azt mondtam: én az életemért futottam. De azok a szabad emberek, akik nekem segítettek, ők a hősök, nem én. Nekik jár a hála és köszönet. Mert ők háborúságot szenvedtek értem. Mert őket kivétel nélkül mind az ávó begyűjtötte, kivallatta, megkínozta. Mindenkiről nem tudok megemlékezni, olyan hosszú a sor. Pogány Györgynél, aki ma Sidneyben él, alakot váltottam: megnyírták a sörényemet, átöltöztem, nem is hasonlítottam arra a képre, amivel köröztek. Ettől kezdve már nem féltem. Elindultam a nyugati határ felé.

- A tegnap esti előadásán nem tudtam teljesen felfogni azt, hogy amikor végre átvergődött a határon, ahol, mint volt katona, kitapogatta a drótokat, és felszállt egy vonatra már a határon túl, biztonságban, akkor miért is jött vissza az a vonat Sopron felé?

- Azért, mert nemzetközi egyezmény alapján, amely ma is megvan, az a vonat így megspórol egy száz kilométeres utat. Én tehát felszálltam a szabad Ausztriában egy vonatra, és bementem a rab Magyarországra, határőr kísérettel, egy lélek se be, se ki. Sopronban aztán kettévált a vonat.

- Nem lehetett más úton menni?

- Nem, mert ez még orosz zóna volt.

- És ezen a vonaton sem keresték?

- Nem, mert ezt a szemtelenséget azért nem tételezték fel.

- Az ablakból nézte, ahogy Önt keresik?

- Nem kerestek, ezt álmukban sem gondolták, csak körülfogták a vonatot, szokás szerint. Aztán este hatkor a Medlinger Zud Banhofon, angol zónában kiszálltam. De még ezelőtt történt valami: Amikor megállt a vonatom Répcelakon, az én kocsim épp szemben volt az IBUSZ pavilonnal. S mivel volt még húsz forintom, leszálltam, hogy vegyek valami cukorkát. S mikor vissza akartam szállni, meghűlt bennem a vér, mert határvadászok szállták meg a vonatot. De abban a pillanatban jött az ellenvonat, és elhárult a veszély. Nem láttak meg. Megfordultam, és Répcelakon elmentem régi orvos barátomhoz, dr. Nemere Ferenchez. Náluk aludtam, aztán másnap az ő apósa, egy paraszt ember, a csomagokat, amiben ennivaló volt, betette egy zsákba, egy kapát a vállamra, ő ment elől, és toronyirányt elkísért egészen Röjtökmuzsajig. Én Sopronban jártam katonaiskolába, ez is sokat segített, de az is, hogy Recsken voltak bukott határvadászok, és én szép óvatosan mindent megtudakoltam tőlük. Mentem a kapával a vállamon, és eszembe jutott Tabi László Vödör című humoreszkje a szökött katonáról, aki Szibériából úgy jutott el Szolnokig, hogy egy vödröt vitt magával, és mindig azt mondta, hogy csak ide megy a kútra vízért. Mígnem Szolnokon kapott egy óriási pofont. - Ugye tudja, hogy miért kapta? - Tudom, instálom, lyukas a vödör feneke. - Szóval, végre elértem a határhoz a kapával, és tudtam, hogy botló drótos aknák vannak ott. Feltűrtem a karomon az inget, kerestem óvatosan a fémes érintést a bőrömön, mikor megtaláltam, átléptem. Három ilyen aknán mentem át.

- És ha nem lépi át, mi történik?

- Ha megbotlom benne, akkor felrobban. Perfekt beszéltem németül, hiszen, mint a nevem is mutatja, németajkú családból származom. Ezzel nem volt gond Ausztriában, de nem hitték el, hogy én vagyok én. Lehallgatták az adást, tudtak a szökésről, de nem tudhatták, hogy nem vagyok-e esetleg egy azsant provokatőr. Megérkezik egy pasas, akinek nem kell tolmács, aki tud angolul, tud németül, aki nem ellensége az oroszoknak, én belátom, hogy mindez együtt több mint gyanús. Az is egy véletlennek köszönhető, hogy végül bemondhattam a recskiek neveit a Szabad Európa Rádióban. Ugyanis összehozott a sors Salzburgban báró Weiss Edittel, aki támogatta a SZER-t. A bárónő hitetlenkedve kérdezte meg tőlem: Azt mondják, hogy maga recski. Ismer maga egy Györgyey Aladár nevezetű embert? - Rosszul tetszik mondani, - feleltem - Györgyey F. Aladár, és bemondtam az utca nevét, ahol déligyümölcs kereskedésük volt. - És ismer egy Létay Istvánt? - Igen, ismerem, egy magas, göndör hajú, feltűnően szeplős fiatalember. - S erre azt mondta: Ez a két barátom eltűnt, elvitték őket, most legalább tudom, hogy élnek és hogy Recsken vannak! Maga igazat mond, azonnal megyek Münchenbe, és ha nem hozzák le a maga listáját, megvonom tőlük a támogatást! -

- És Ön készült erre? Megtanulta a több mint hatszáz nevet?

- Nem, egyszerűen jó a memóriám.

- És tudta, hogy történelmi tettet hajt végre ezzel?

- Nem.

- Komolyan mondja?

- Komolyan mondom. Fogalmam sem volt róla. Én nem tudtam, hogy ezt nem tudta senki.

- De utólag tudja?

- Utólag tudom. És örülök annak, hogy ezt így hozta a sors. Hogy több mint hatszáz nevet hallva, anyák, feleségek, menyasszonyok, gyerekek tudták meg tőlem, hogy hol vannak, és hogy élnek még a fiúk, a férjek, a vőlegények és az apák. A recski tábor elrendelőinek a legnagyobb bűne az, hogy az emberekből kiölték a reményt. Mert egy elítéltnek, legyen az akár egy rablógyilkos, kiszabnak egy büntetést, és az számolja a napokat, vagy az éveket. Van egy amerikai mondás: a remény az emberiség szülőanyja. S bennünk ezt a szülőanyát, a reményt ölték meg.

*

- Köszönöm, Molli. Ha módomban állna, neki is megköszönném. És tőle nem kellett engedélyt kérnie, hogy lejátssza ezt a jövőnek készült felvételt?

- Nem. Én természetesen megkérdeztem tőle, de ő nevetve azt válaszolta: Kedvesem, rólam egy amerikai újság, a Hungarian Observer a következőket írta: ,,Michnay Gyula egyesíti magában a galamb szelídségét, a kígyó ravaszságát és a bivaly türelmét." Én magamat nem féltem, de magát igen. Ezért azt tanácsolom: csak annak játssza le ezt a felvételt, akiben ugyanúgy megbízik, mint önmagában.



http://www.gondola.hu/cikkek/63708
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha egy országban demokrata az
  2009-02-23 21:28:18, hétfő
 
 
Ha egy országban demokrata az ellenzék?



Írta: Magyar Sors Online 2008. november 13. csütörtök, 18:05

ImageEz a fogalom maga egy vicc, mert egy ellenzék soha nem demokrata, főleg egy olyan helyzetben lévő országban, mint Hazánk.

Azok a gondolatok, amelyek az ellenzék radikalizmusát kérik számon, minden esetben gúnyos, lemosolygó, a ,,nagy politikához" nem értő túlkapásként értékelik a hivatalos politikában.

Sok esetben az ellenzék tehetetlensége már túlmutat magán a tehetetlenségen, sőt bizonyos esetekben nagyon is együtt cseng az országunkat tönkretevő hatalmi elképzelésekkel.

Több esetben is megfigyelhetőek az ellenzék és a hatalmat gyakorló politikai erők azonos cselekedetei, amik kimondottan a Nemzet kárára történnek, és itt nem csak a különböző szavazások eredményeire gondolok.

Hosszú lehetne a felsorolás az alapszerződésektől kezdve a Lisszaboni szerződésen keresztül egészen a különböző titkosítási indítványok elfogadásáig.

De valójában, hogy mi a bajom a demokráciával és az ellenzékkel, csupán annyi, hogy egyik sem létezik Magyarországon, igaz demokrácia a világon sehol nem is létezett és nem is létezik, de ellenzék az csak Hazánkban nem létezik.

Demokrácia helyett van nekünk ideológiánk és mindjárt kettő is a javából egy belső ideológia és egy külső ideológia.

A belső ideológia lényege egy régi kísérletezés Hazánkkal szemben, aminek az a lényege, hogy megpróbálja egy több ezer éves nép identitását átértelmezni elszakítva gyökereitől, az éppen aktuális világhatalmi törekvésekbe integrálni.

Ez működött már a dualizmus idejében is, a kommunista időkben és napjainkban pedig a virágkorát éli, mivel a hivatalos politikában minden megfogalmazott gondolatnak ez az alapja.

A Fidesz akkor is ragaszkodik az úgynevezett demokratikus játékszabályokhoz, ha a hatalom egyértelműen nem tartja be.

Ez lenne az egyik oka annak, hogy miért nincs ellenzék Hazánkban, mert a Fidesz demokrata, tehát egyfajta nemzetközi ideához kötődnek elképzeléseik és nem a Magyar történelmi bölcsességhez, nem a Magyar tradíciókhoz, röviden nincs Nemzeti identitásuk.

A Fidesz nem természetes úton szerveződött meg a legnagyobb ellenzéki párttá, hanem készen kaptuk az integráló ideológiájával együtt, amire ki lettek képezve és természetesen az elvárás a politikájukban ellentétes a Magyar érdekekkel.

A külső ideológia az már egy bonyolultabb összetevőkből álló nemzetpusztítási elmélet, mert a befogadó nemzet fogalmára épít.

1920-ban már az első jelei ennek a nemzetpusztító politikának megmutatkoztak a trianoni békediktátum kapcsán, de még a Horthy korszaknak volt miből merítenie a még élő szokásjogrendszerünkből és a népi bölcsességből a gazdaságuk és politikánk kialakításához.

Majd tudjuk, hogy egész Európa belekeveredett a második világháborúba és újra felerősödött az igény a Magyar Nemzet elpusztítására.

Az alapelv nem változott, nevezetesen rossz hírünket kelteni a világban, annak ellenére, hogy befogadók vagyunk és beazonosítani a történelem hamisítása segítségével a Magyar nemzeti konzervatív gondolkodást más népek elpusztítása értelmében, megfogalmazni.

Lásd: rasszista, antiszemita, fasiszta, soviniszta, stb. stb.

Ez a felfogás a nemzetet különböző népcsoportokra bontja, megtiltja az egészséges asszimilálódást, sőt országokat szakít ki Magyarország történelmi területéből.

A népcsoportok számára nincs kapcsolódási lehetőség az elhazudott és elnyomott Magyar nemzeti kultúrához, és egymás ellen fordítja az ,,oszd meg és uralkodj" felfogás jegyében.

Lobbi csoportok uralják a Nemzet javait, főleg júdeai megfogalmazások alapján és ez által a politika irányítói is egyben ebből a körökből kerülnek ki.

Így tehát a Magyar politikában nincs ellenzék csak a hatalom és a Nép.

A hatalom magában foglalja az ellenzéket is, aminek az lett a következménye, ami elkerülhető lett volna ugyan, ha lett volna ellenzék, mert az elfecsérelt lehetőségeink következtében már csak egy forradalom tudja orvosolni Magyarország tragikus helyzetét.

Egy rövidlefolyású társadalmi sokk jelenség, ami alapvetően átalakítja a társadalmi és politikai intézményrendszerét Magyarországnak.

Az eddigi hiszékenységünket fel kell váltania megmaradásunkba vetett hitünk ősi ösztöne.

Egy alapvető rendszerváltást nem várhatunk el a hatalomtól, mert azon kívül, hogy csak egy illúziót kergetünk, azon kívül eltelik az idő az életünk, sőt még az unokáinké is.

Bozzay József
Újpest 2008-11-12

http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3312:ha -egy-orszagban-demokrata-az-ellenzek&catid=46:bozzay-rovat&Itemid=104
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mégis járnak iskolába a cigány
  2009-02-23 20:56:51, hétfő
 
  A tanteremben szexelt két cigánygyerek Szeghalmon


bszo2009 február 23

Iskolaidőben, tanítási órán egy üres osztályteremben élt beteljesült szerelmi életet egy 13 éves, hatodik osztályos diáklány és egy 16 éves, nyolcadik osztályos fiú Szeghalmon a Tildy Zoltán Általános Iskolában — tájékoztattak helyi informátoraink.

A történet híre futótűzként terjedt el az iskolában, mi több a városban, hiszen az iskolai pásztoróra résztvevői a ,,boldog együttlét" után még dicsekedtek is barátaiknak a történtekről.

— Én úgy tudom, hogy Csabi nem ment be kémiaórára, Dia pedig a tesióráról lógott be a rajz szakterembe és ott történt meg az eset. Csabi kisegítős, Dia meg mindig kacérkodik a fiúkkal, kavart már másokkal, így a Janszival is. A szóbeszéd szerint a barátnői közül már többnek volt dolga fiúval — fogalmazta meg diákos őszinteséggel egy tinilány.

Estébe csavarodik az idő, amikor Újtelepen a vasúti átjárótól nem messze megszólítok három fiatalt. Ahogy az V. utcát említem, sokat sejtetően mosolyodnak el majd az egyikük kajánul kiböki: ,,Hova fajultak a mai gyerekek, már az iskolában is szexelnek".

Rögvest arról kérdezem, honnan és mit tud az esetről. Annyit tesz hozzá, hogyne tudná, hiszen az unokatestvérét Ivettet is meghallgatták a rendőrök, mert valamilyen szinten ő is érintett a dologban.

Hogy is volt azzal a nadrággal?

— A nadrágért jött? — szegezi nekem a kérdést Klaudia édesanyja, Irma.
— Dia (így ismerik Klaudiát a településen - a szerk.) lányom kedden nem sokkal 13 óra után tért haza s rögvest átöltözött. Levette a sárga — mint utóbb kiderült szennyes — térdnadrágját s bedobta a mosógépbe. Nekem nem tűnt fel különösebben... Szerdán délután sírva jött haza s akkor mondta el, hogy Csabi megerőszakolta. Azonnal mentünk a rendőrségre — fújta egyszuszra az édesanya.

Közben szemlesütve de mosolyogva tér be a szobába a koránál fejlettebb Klaudia is.
— Tesiórán egy másik osztállyal s két tanárral voltunk kint és hógolyóztunk. Én az osztályteremig valóban szabad akaratomból mentem, de onnan Csabi behúzott s már Ivett sem tudott segíteni nekem, mert Dávid is ott volt. Én tiltakoztam, egyszer a bokájába rúgtam, de ő levette a nadrágomat és aztán megtörtént a szex. De más nem történt. Utána elmondtam Irénkének, aki előtt nem idegen a fiútéma — elevenítette fel a történteket a 13 éves kamaszlány.

Cigányok vagyunk, de nem hülye barbárok

,,A másik családdal együtt voltunk bent az igazgató úrnál, s nőgyógyásznál is jártunk. Esemény utáni tablettát is bevett a kislyány, nehogy nőni kezdjen a ház eleje... Cigányok vagyunk, de nem hülye barbárok. Nem szedtem össze az izompacsirta bátyáimat és nem mentünk ki ítélkezni. A hatóságokra, a törvényre bízzuk a dolgot" — tudatta az édesanya.

— Saját magától jött be Dia. Se nem sikítozott, se nem rugdalózott. Csókolóztunk majd saját magától vette le a nadrágját. A padon kezdtük el s utána ő javasolta, hogy én üljek a székre és úgy folytassuk — adta elő Töviskes-majorban lévő otthonukban a tizenhat esztendős, szőke, vékony alkatú Csabi.

— Méghogy nem bántották. A fiam kollégista és szerda délután a kollégium igazgatója hozta haza, mert a lány rokonai közül ketten bent jártak és bántalmazták — vette át a szót a fia tettére cseppet sem büszke édesanya.

— Valóban nem mentem be a kémia órára, de az eset után visszatértem. Zsuzsika néninek azt mondtam, hogy én is hógolyózni voltam. Aztán az osztályfőnökömtől Tündike nénitől megkérdeztem, hogy lehet terhes valaki — ismerte el a fiatalember.

— Ej Csabi fiam, csinálsz te nekem annyi ideget! — szidta a fiát a hazatérő édesapa. S nem vitatva fia bűnösségét azt is felvetette, hogy a kislány is hibás. Így fogalmazott: ,,Szemit szúrják, nem állják?"

Az iskola igazgatóját megdöbbentették a történtek

Fekete Lászlót, a szeghalmi Tildy Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatóját megdöbbentették az iskolában történtek. Az iskola vezetése amint tudomást szerzett a dologról, minden részletre kiterjedően kivizsgálta a történteket.

A tények megismerését követően azonnal tájékoztatták az esetről a két diák szüleit, a családsegítő szolgálat munkatársait, a fenntartó önkormányzatot és a Szeghalmi Rendőrkapitányságot is.

Szalai Zoltán alezredes, a Szeghalmi Rendőrkapitányság vezetője az esettel összefüggésben annyit közölt: büntetőeljárás keretében vizsgálják a történteket.

BEOL

http://www.bszo.hu/node/563
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mai adag, be lehet venni...
  2009-02-23 20:47:27, hétfő
 
  Mai adag, be lehet venni...


A dög a rivális hölgy beceneve.



A kémia ugyanaz, mint a fizika, csak büdösebb.



Az irónia nem más, mint a szellemes emberek gorombáskodása.



A szálka a hal bosszúja.



Az ámokfutás a jövő tömegsportja.



Lehet, hogy az életed egyetlen értelme, hogy másoknak elrettentő példával szolgálj.



Ha egy férfi kinyitja a kocsi ajtaját egy nőnek, akkor: vagy a kocsi új, vagy a nő.



Messziről jött ember sokára ér ide.



Ne köpködj a sivatagban! Még szükséged lehet rá.



Van két gyönyörű gyerekem - márpedig ötből kettő nem is rossz arány.



Nem az a baj, hogy nyakig vagyunk a szarban, hanem, hogy lötyögtetik.



Ma több pénzt költenek az emberek mellplasztikára, viagrára és cialisre mint az Alzheimer kór kutatására. Ez azt jelenti, hogy 2010-re lesz egy nagyszámú idosebb generáció helyes mellekkel, óriási erekcióval és egyáltalán nem fognak emlékezni arra, hogy mit is kell ezekkel kezdeni.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A Dél-alföldi régió a 20 legsz
  2009-02-23 20:41:54, hétfő
 
  A Dél-alföldi régió a 20 legszegényebb európai régió listáján
2009. február 23. 11:08:53

Miközben a vásárlóerő-paritáson számolt, egy főre jutó GDP alapján továbbra is a leggazdagabb régiók között van London központja, Luxemburg, Brüsszel és Hamburg, addig a húsz legszegényebb régió között három magyar is található.

Az Eurostat által nyilvánosságra hozott adatok alapján hazánk legszegényebb régiója az Észak-alföldi régió, egy hellyel előrébb - 18. helyen - szerepel az Észak-magyarországi régió, míg a 20. legszegényebb térség a Dél-alföldi régió.

Az egy főre eső GDP európai átlagához képest az Észak-alföldi csupán 40, az Észak-magyarországi 41, míg a Dél-alföldi régió 42 százalékon áll.

Magyarország három legszegényebb térsége mögött román, bolgár, illetve néhány lengyel régió sorakozik.

Az EU legszegényebb régiója Észak-Kelet Románia, amely az uniós átlag mindössze 25%-án áll.

Forrás: petofinepe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1172 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1908
  • e Hét: 5010
  • e Hónap: 16121
  • e Év: 169617
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.