Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Az olasz TIGÁZ átalakítása
  2009-02-24 06:28:27, kedd
 
 

Az olasz Rákóczi tér is szerepelt az egykori sárga cédulás könyvben fekete rajzocskákkal megrajzolva a Kelet sorozatban.

Pár éve megvették a TIGÁZ-t. Most jelentős átalakításokat hajtanak végre. Kiütik a falakat, nem lesznek többé külön irodák, a főnökök, akik egykor kiskirályként élték életüket, s a beosztottak, akik kávézgattak, munkaidőben röplabdázni jártak, egyben lesznek egy hatalmas nagy hodálllyá átalakított teremben.

Az olaszok a média szerint jogot formálnak egykori birtokukhoz, mely régi egyházi keretekben könyvben megírottak szerint volt az övék, nem a mostaniaké.

Úgy vannak itt az olaszok, mint a Várkonyi Syriat oszlopai könyv ismétlésekor idejött FORD cég, mely ellen élénken tiltakoztak. Ekkor lett Káli a polgármester, kinek neve szintén fellelhető e könyvben, bár Árnyékoskerti szülött, s a nyolcvanas években kapualjakban járva kellett volna szégyenkeznie, mint azoknak az embereknek, akiket áldoztak emelkedésükért, taníttatásukért, ahogyan a média írta róluk.

Már a nyíregyházi átalakaítás állítólag megtörtént. Így pontosan látható, hogy míg egyesek kapkodnak egész nap, mások beszélgetésekből veszik fel magas fizetésüket.

 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Megszüntették a DIGÉP-et
  2009-02-24 06:13:00, kedd
 
  Tegnap nyolcszáz embert bocsájtottak el a DIGÉP-ből, állítólag csak tizenhatan maradtak állományban.
Ez a második hullám a megyében. 1990-ben is voltak elbocsájtások, akkor az LKM-ből is sokan távoztak el, akik azóta külföldön, Pesten, Dunántúlon telepedtek le, tégla házaikat is eladva, de sokan karrieres emelkedésben részesültek.

Egyik AVON-os ismerősöm már a legszebb városban lakik szép házban Szentendrén, azóta főiskolát végzett el, igaz, hogy akkor még ingyenes volt. Főleg a kutyások élete ívelt felfelé és a kutyáké.

Két DIGÉP-es emelését ismerem. Az egyikből, akinek nyolc áltlánosa volt rendőr lett, élettársa Hilda nevű tolvaj volt, drogériás eladó a Corában. Még a lányomat is meglopta. A rendőrré vált nemsokára nyugdíjba vonul, bár állandó dühkitörései végett vált szét a tolvaj párocska, a férfi azóta levetkőzte rossz szokását, hogy részegen agresszív, most már új kapcsolata is van.
P. Tibor, amikor idejött annak idején, orrpolipppal jutalmazta népe az embereket, amik egyszerűen kinőttek az orrukon. Nagymamámnak háromszor volt orrpolipja régen, mely a látható világban nőtt szerencsére, még a régi orvosok meg tudták műteni. Most P. Tibornak lett orrpolipja, hiszen jeleket hagynak, de ez nem akadályozta meg fejlődésében. A dühkitöréseket elhagyó rendőr azóta le is érettségizett, italozását is mérsékelte.

Régebben a mérnökök igencsak haltak az LKM-ből, mégis vannak műszaki rajzolók, akik azóta dührerista rajzosként komoly munkahelyet mondhatnak magukénak. Egyikük a fehér karácsonyi rajzokat maga készítette keresztre feszítésekkel, óriás lényekkel, fekete démonokkal.

Volt még egy elbocsájtási hullám kb. öt éve, akkor az itt lakókat küldték el, s román állampolgárokat tettek a helyükre.

A tégla házakban lakók a viperafajzat zsidóknak elvégezték munkájukat, akik türelmesen várnak arra, hogy övék legyen a dögvészes csapások után egész Kelet-Európa, mint amit dzsungelesítettek egykor. A média így is ismételte a hosszú, rövid lázakat is, van is ilyen nevű község Széphalom után, visítozva ment végig a városok, falvak nevein, mint egy térképen.

 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Mai harmoniakártyáim
  2009-02-24 05:49:20, kedd
 
 




1./ A mai napodat Kísérletezés hatja át

Út - Magad vagy az út és az utazó is. Életutad jelképe � bárhová is visz � fordulópontot jelöl. Nincs járt út, és nincs járatlan út. Minden út nyitva áll előtted, kérdés csak az, hogy a ritkábban járt, vagy a gyakrabban tapodott ösvényt választod magadnak. Ez a kártya azt jelzi, helyes cél felé tartasz, jó úton haladsz!
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 167
  • e Hét: 1296
  • e Hónap: 3655
  • e Év: 55921
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.