Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Az Országgyűlés tegnap leválto
  2009-02-25 21:27:09, szerda
 
  Az Országgyűlés tegnap leváltotta a népet

205 képviselő ellene szavazott annak a népi kezdeményezésnek, amely mögött nem állt rivális politikai párt, és amely minden közvélemény-kutatás szerint élvezi a lakosság elsöprő többségének támogatását.

A népi kezdeményezés a következőt tette az Országgyűlés asztalára:
"Kezdeményezzük, hogy a 2006-ban megválasztott Országgyűlés kimondja a feloszlását."
Ez a tömör mondat vitán felül megegyezik a lakosság elsöprő többségének igényével. Ez a lépés, a feloszlatás előfeltétele minden valóságos, igazi, eredményes reformfolyamatnak. Ezzel minden országgyűlési képviselő tisztában van, ugyanis a kezdeményezést elutasító képviselők közül az SZDSZ-esek a kormány ellenzékét alkotják (papíron), az MSZP-sek nagy többsége pedig naponta lobbizik a kormány "reformjavaslatainak" megváltoztatásáért.

A népi kezdeményezés elsöprő választói támogatottságát a vitában sem kérdőjelezték meg. Az elutasító MSZP és SZDSZ arra hivatkozott, hogy az új választás a jelen helyzetben kormányozhatatlanná tenné az országot. Ez az érv vajon jövőre mire jogosítja föl majd őket?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer Zsolt halálos fenyegetés
  2009-02-25 21:25:02, szerda
 
  Bayer Zsolt halálos fenyegetéseket kapott
2009-02-24

Több halálos fenyegetést is kapott Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap főmunkatársa. Az egyik gyalázkodó írás szerzője meg is nevezte magát. Roma származású szombathelyi ember, később telefonon is fenyegetőzött.

A Magyar Hírlap a fenyegetések miatt feljelentést tesz.

Az ügy részleteit a szerdai Magyar Hírlapban olvashatják.

Kedden a parlamentben a tatárszentgyörgyi bűncselekmény volt a téma napirend előtt. Farkas Flórián az eset kapcsán azt mondta: nincs rendőrség.

Hozzátette: ha továbbra is olyan létbizonytalanságban él a cigányság, mint amilyenben most, akkor ez társadalmi robbanáshoz vezethet.

Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesz volt az, amely két héttel ezelőtt állásfoglalást fogadott el a cigánybűnözéssel kapcsolatban, és a Lungo Drom - amelynek Farkas Flórián az elnöke - kiállt Bayer Zsolt publicista mellett.

Bayer Zsolt Betelt a pohár című írása után Gyurcsány Ferenc valamennyi állami intézményt és állami tulajdonú vállalatot felszólította, hogy szüntesse meg a Magyar Hírlap előfizetését, illetve hogy szüntesse be a fizetett hirdetések és a reklámok megjelentetését a lapban.

Válaszul a Magyar Hírlap sikeres demonstrációt tartott a fővárosi Kossuth téren a sajtószabadság védelmében.



Részletek az elektronikus levelekből:

"B. Zs. (büdös zsidó is lehetne) úrnak!"

"Bauer Zsolt! Te német bűnöző, te tücsökfejű pitecus (...) Elmondom majd neked te értelmi fogyatékos német bűnöző, hogy miért nem szabad cigányozni és miért vagy te felelős a romák elleni gyilkosságokban." (A levél írója meg is nevezte magát: roma származású szombathelyi ember, aki később telefonon fenyegetőzött: Budapestre utaznak tizenöten, megvárják kollégánkat. A tényekhez hozzátartozik, hogy E. l. a késő délutáni órákban bocsánatot kért szavaiért.)


Forrás: Echo Tv - MH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dávid az MDF 20 éves múltját
  2009-02-25 21:22:30, szerda
 
  Almássy: Dávid az MDF 20 éves múltját eladta a baloldalnak

AZ MDF Bokrost szeretné listavezetőjüknek
2009. február 24. 20:24 MNO - Kovács András

Az MDF elnöksége felkérte Bokros Lajost, hogy vezesse a párt EP választási listáját. A párt szerint Bokrosnál jobban senki nem ért a pénzügyi gazdasági válság kezeléséhez. Almássy Kornél úgy látja: mélyen megdöbbentő, hogy a konzervatív társadalompolitikát mindenben tagadó Bokros vezetheti az MDF EP-listáját.

A Magyar Demokrata Fórum Eelnöksége keddi ülésén arról döntött, hogy felkéri Bokros Lajost: vállalja el a Magyar Demokrata Fórum európai képviselő választási listájának vezetését. Az indokok között az alábbiak szerepeltek: Bokros Lajosnál jobban senki nem ért a pénzügyi gazdasági válság kezeléséhez - szerepel a párt közleményében. Megtisztelő az MDF számára, ha személyesen szerepet vállalna a józan normális politika megerősítésében - teszik hozzá. Nincs más út ugyanis csak az, ha az ország problémáit ismerő és megoldani kívánó racionális emberek összefognak - zárul a nyilatkozat.

"Megdöbbentő, hogy Bokros vezetheti az EP-listát"

"Mindaz amit még az MDF-elnökjelöltjeként 2008 szeptemberében elmondtam a párt politikájáról, miszerint összekeverik a konzervativizmust a liberalizmussal ezzel a döntéssel beigazolódott" - mondta el az MNO-nak Almássy Kornél független országgyűlési képviselő. A politikust mélyen megdöbbentette az, hogy a konzervatív társadalompolitikát mindenben tagadó Bokros vezetheti az MDF EP-listáját. Ezzel az elnökségi döntéssel Dávid Ibolya az MDF 20 éves múltját végkép eladta a baloldalnak - zárta Almássy.

Már korábban megszületett a döntés arról, hogy a Fidesz-KDNP listáját Schmitt Pál, az SZDSZ listáját pedig Szent-Iványi István vezeti. Az MSZP listavezetőjét - információk szerint - pénteken nevezi meg Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök.

(OS, MNO, MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas István - Sajtófigyelő
  2009-02-25 21:14:58, szerda
 
  Lovas István - Sajtófigyelő
2009. február 24. 22:47:37

FINANCIAL TIMES ft.com



A londoni globális üzleti lap első oldalán még a ,,közép-európai országok" bajairól tárgyal, míg az újság belsejében ugyanazon országokat már ,,kelet-európaiaknak" nevezi. Az írások közös alaphangja azonban ugyanaz, mint az elmúlt napokban: nagy a baj.



******új



A kusza Soros összekeveri a német történelmet címmel megjelent olvasói levél azt ajánlja az amerikai pénzembernek, ne írjon zöldségeket azzal, hogy Németország ma is érzi azt a traumát, amit történelme okozott neki a harmincas években, amikor a rohanó infláció a weimari köztársaságban Hitler emelkedéséhez vezetett, ugyanis a nagy német infláció a húszas években történt. Az olvasó ajánlja Sorosnak, hogy olvassa el Sebastian Haffner, Geschichte eines Deutschen című könyvét, mert az rövid és így nem fárasztó. Szerint Soros a könyv nyolc fontos árát meg tudja engedni magának, ,,de annak elolvasása már egy más kérdés".



THE NEW YORK TIMES nytimes.com



A vezető amerikai lapban megjelent, prágai keltezésű írás egy cseh vendéglőből indul, amelynek tulajdonosa a válságra tekintettel vendégeinek üres számlát hoz, és mindenki annyit fizet, amennyit akar. A csehek meg vannak győződve arról, hogy a válságot jobban átvészelik majd, mint az olyan, gyengébben teljesítő kelet-európai országok, amelyek hitelekre szorultak.



RADIO NETHERLANDS radionetherlands.nl



A holland közszolgálati rádió arról számol be, hogy az amszterdami Apollo szállóban Ron Edelheit izraeli előadót a hallgatóság néhány tagja cipőkkel dobálta meg. Edelheit az izraeli hadsereg szóvivője volt annak mostani gázai offenzívája idején.



INFORMATION CLEARING HOUSE informationcelaringhouse.info



A népszerű amerikai honlap teljes terjedelmében közölte azt a levelet, amelyet Jean-Moise Braitberg holokauszt túlélő írt a vezető francia lapnak, a Le Monde-nak. Ebben kérte Izrael állam elnökét, hogy távolítsák el nagyapja nevét a Jad Vasemb holokauszt emlékhelyen kitett áldozatok névsorából, ,,mert az, ami Gázában történt és általánosabban Palesztina arab népét az elmúlt hatvan éve ért igazságtalanság okán Izrael saját magát diszkvalifikálja abban, hogy a zsidók sérelmének... emléket állító központ legyen".



Arab news arabnews.com



A Szaud-Arábiában szerkesztett, vezető közel-keleti, angol nyelvű lap azt írja, nevetséges békefolyamatról beszélni és emlékeztet arra, hogy az új izraeli kormányban az az Avigdor Lieberman foglal helyet, ,,aki még Ariel Saronnak, Bejrút mészárosának is sok volt". Lieberman a Ramallah-i palesztin boltok bombázására szólított fel és arra, hogy a palesztin foglyokat ,,fojtsák bele a Holt-tengerbe, ha lehet, mert ez a földkerekség legalacsonyabb pontja".





Forrás: Magya Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy globális katasztrófa - gon
  2009-02-25 21:09:54, szerda
 
  Egy globális katasztrófa - gondolatok a kommunizmus áldozatainak emlékére
2009. február 25. 15:19:56


1947. február 25-én politikai életünkben példátlan esemény történt: a hazánkat már valamivel több, mint két esztendeje megszállva tartó Szovjetunió belügyi hatóságai egyszerűen a nyílt utcán elrabolták, majd a Szovjetunióba hurcolták Kovács Bélát, az FKGP akkori főtitkárát, majd 8 évig tartották fogva szovjet Gulág-táborokban, és csak 1956-ban térhetett haza.
Valóban párját ritkító eset a magyar történelemben: egy többé-kevésbé demokratikusan megválasztott parlamenti pártnak (az 1945-ös választójogi törvény kizárta a választásokból a volt jobboldali pártok vezetőit, az internáltakat, az ún. népbírósági eljárás alatt állókat, stb.), amely akkor, a második világháború utáni újjáépítés első esztendeiben más párt híján (az ún. szélsőjobboldali pártokat már törvényen kívül helyezték) szinte valamennyi nemzeti elkötelezettségű konzervatív-keresztény gondolkodású állampolgárt képviselt, s amely párt az 1945-ös nemzetgyűlési választásokon abszolút többséget szerzett, és így a kormánykoalíció legerősebb pártja lett, nos, tehát ennek a pártnak a főtitkárát, aki nemzetgyűlési képviselői minőségében mentelmi joggal is rendelkezett, egy idegen, megszálló hatalom képviselői egyszerűen elhurcolták, s idegen országba deportálták.
Mindezt azért, mert ő és pártja útjában állt a kommunisták azon törekvésének, hogy totális diktatúrát vezessenek be, likvidálva és törvényen kívül helyezve minden más politikai pártot és civil szervezetet, s ezáltal Magyarországon is - akárcsak a Szovjetunióban - azt kívánták megvalósítani, hogy csupán egyféle módon lehessen gondolkodni: a mindenható marxizmus-leninizmus új vallási tanításainak megfelelően. Kovács Béla elhurcolásának ürügye az a koholt vád volt, hogy állítólag részt vett a Magyar Közösség nevű szervezet köztársaság-ellenes összeesküvésében, vagyis ezen abszurd logika szerint saját kormánya és köztársasági elnöke ellen esküdött volna össze, hiszen a kormányfő is, meg a köztársasági elnök is kisgazda párti volt.
1947. február 25-e tehát korszakforduló volt a magyar történelemben: bár formálisan még alkotmányos köztársaság volt Magyarországon, valamint többpárti demokrácia, valójában kezdetét vette a nyílt kommunista terroruralom időszaka, amelyet megerősített az 1947. szeptemberében lebonyolított, alkotmányjogi szempontból érvénytelen választási csalás (,,kékcédulás hadművelet").
Egy 2000. évi országgyűlési határozat eredményeképpen február 25. lett a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja hazánkban, mely végzést az akkori kormánypárti többség, a Fidesz, az FKGP és az MDF, a MIÉP támogatásával, az MSZP-frakció nagy részének tartózkodása, és a sok más emléknap iránt olyannyira érzékeny SZDSZ-es képviselők nem szavazatai mellett fogadta el a parlament. A szerencsétlen áldozatok előtt rójuk le tehát kegyeletünket a mai napon.
Szerencsére a mai nemzedékek többsége számára már semmit sem jelent ez a szó: kommunizmus, s mindazok az asszociációk, képzetfelidézések, amelyek hozzá köthetők, mint például Marx, Engels és Lenin, vagy Sztálin, Rákosi és Kádár, az elvtárs megszólítás a köznapi érintkezésben, a szocialista munkaverseny, a szovjet és a magyar nép örök és megbonthatatlan barátsága és a többi hasonló primitív esztelenség csupán.
Nyugodtan kijelenthető, hogy a huszadik század legnagyobb katasztrófája - amely bolygónkat érte a bibliai özönvíz és az 1347-es pestisjárvány óta - a kommunizmus volt. A földkerekségen a kommunista ideológia nevében egy állítólagos népboldogító eszmét követve 100 millió ártatlan embert gyilkoltak meg. A kommunizmus így köztörvényes bűntettek elkövetésének tömkelegén alapuló politikai rendszer, tehát kriminalisztikai jelenség, s az, ami szülőhazájában, Oroszországban 1917-től 1991-ig, illetve nálunk, Magyarországon 1919-ben, majd 1947 és 1989 között történt csak büntetőjogi szempontból értelmezhető.
Sajnos gyakran elhangzanak olyan vélemények is, hogy a kommunizmus mint eszme magasztos, humanista, emberközpontú gondolat, s csupán az olyan gonosz diktátorok torzították el a valóságban, mint Sztálin vagy Magyarországon Rákosi Mátyás. Nos, a valóság ezt nem igazolja, hiszen ezt az eszmét meglehetősen kétes figurák és zavaros elmék alkották meg. Marxról, az alapítóról pl. közismert, hogy egész életében utált dolgozni, és lehetőleg járadékokból, gazdag rokonaitól, pl. hollandiai nagybátyjától, a híres cégalapító Lion Philips-től kikönyörgött anyagi juttatásokból élt. Marxot eszmerendszerének megalkotásában az őrült de Sade márki bizonyos gondolatai ösztönözték: ,,Gyűlölöm a természetet. Szeretném miszlikbe aprítani ezt a bolygót, eltéríteni a pályájáról, megállítani a csillagköröket, szétrobbantani a világmindenség égitesteit, szétrombolni mindazt, ami a természet, s védelmezni azt, ami ellensége - egyszóval gyalázni akarom minden tettemmel. Talán egyszer a napot is megkaparintjuk, hogy kiszakíthassuk az univerzumból, vagy arra használjuk, hogy lángba borítsuk a világot. Ezek igazi bűntettek lennének."
Marx sátánimádó volt, számos fiatalkori verse tanúsítja ezt, ezek történeti tények. Egyik fiatalkori állítása szerint: ,,Szeretnék bosszút állni azon, aki ott fenn uralkodik." Másutt ezt olvashatjuk: ,,Trónt akarok emelni magamnak, csúcsa hideg és hatalmas legyen, védőbástyája az ember feletti borzalom és tábornagya a sötét kín!" Nos, ezen ,,nemes" eszmét a mester tanítványai, Lenin és Sztálin Oroszországban, Mao-ce-Tung Kínában, Pol-Pot Kambodzsában, és sok kis miniatűr diktátor számos más helyen a világban, pl. Rákosi Mátyás és Kádár János Magyarországon megvalósította..
A kommunizmus ideológusai polgár-, paraszt-, papság- és értelmiségellenesek voltak, hiszen nyilvánvaló volt, hogy e társadalmi csoportok tagjai a legfőbb értéknek tekintették az egyéni, önálló gondolkodást és ítéletalkotást, a hagyományokhoz való ragaszkodást, s ezen értékek összeegyeztethetetlenek voltak azzal a cselédmentalitással, amelyet a kommunista rendszer urai, pontosabban elvtársai elvártak az alattvalókkal szemben. Tanulságos idéznünk Leninnek egy Gorkijhoz írott 1919-es leveléből, melyben kifejti, hogy az értelmiség a burzsoázia szekértolója és a tőke lakája, és az a bizonyos szürkeállomány, amire Gorkij hivatkozik ,,valójában nem is agy, hanem egy darab szar". E metaforikus nyelvet megismétli egy másik írásában, melyben lakonikus tömörséggel az áll, hogy ,,az értelmiség a társadalom ganéja." Nem meglepő tehát, hogy a kommunista országokban úgy bántak a társadalom-fenntartó értelmiséggel, ahogy bántak.
Ha a kommunista rendszerek által elkövetett gaztetteket megpróbálnánk felsorolni, akkor a Kuruc.info hírportál éveken keresztül más híreket nem is közölhetne. Csupán hazánkat tekintve a kommunizmus, mint politikai rendszer két ízben valósult meg: először 1919-ben - szerencsére viszonylag rövid időre, 133 dicstelen napra -, amikor is vörös terroristák mindenféle törvényes út mellőzésével, jogerős bírósági ítélet nélkül 590 embert gyilkoltak meg, s ezek a halálesetek csupán utóbb, az alkotmányos rend visszaállítása után, a Horthy-rendszer kezdetén a bírói úton kivizsgált eseteket jelentik, amelyeket hivatalosan dokumentálni tudtak. Dr. Váry Albert koronaügyész-helyettes a vizsgálati anyagot könyv formájában meg is jelentette. A gyilkosságok elkövetésének módját illetően a vörös terroristák hihetetlenül találékonynak bizonyultak: az akasztástól és az agyonlövetéstől az élve történő eltemetésig és a legbrutálisabb kínzásfajtákig terjedt a skála.
Például Szamuely Tibor, akit antiszociális magatartása miatt már diákkorában eltanácsoltak az egyik nyíregyházi középiskolából, Dunapatajon áldozatait az útszéli fákra akasztatta fel, s arra kényszerítette őket, hogy rúgják ki maguk alól a széket. Ha ezt a szerencsétlenek nem akarták megcselekedni, addig ütötték őket, amíg végre kénytelenek voltak a parancsot végrehajtani. Solton Szamuely a helyi jegyzőt és három társát a községháza előtti fákra akasztatta fel. A jegyző felesége kilenc hónapos másállapotban volt, és könyörgött Szamuelynek, hogy kegyelmezzen urának. Szamuely azt ígérte, hogy levéteti urát a kötélről, ha a felesége kihúzza alóla a zsámolyt. A szegény asszony hitt neki, kihúzta férje alól a zsámolyt, s könyörgött, hogy vágják le férjét a kötélről. Szamuely kinevette, mire az asszony csaknem őrülten összeesett.
Mindezek csak ízelítők voltak a kommunizmus rémségeiből, az igazi megpróbáltatások a magyar társadalom számára 1944-45-ben érkeztek el, amikor a szovjet Vörös Hadsereg hordái elözönlötték Magyarországot. Egy nemrégiben múlt másik februári dátum is szomorú emlékeket idéz: 1945. február 13-án a szovjet katonák elfoglalták Budapestet, rettenetes megpróbáltatásnak téve ki mind az ostrom idején, mind utána a katonai és a polgári lakosságot egyaránt. Például a szovjet csürhe a harcok közben nem kegyelmezett a sebesülteknek, de a nőket és civileket sem kímélték. Egy ápolónővért, miután belső-ázsiai katonák közül vagy 15-en megerőszakolták, lovakkal széttépették. Perbál határában egy magyar főhadnagyot, pár német katonát és a helyszínen meggyalázott két német ápolónőt karóba húztak, akik szörnyű kínhalált szenvedtek. A rémtett helyét ma egy táblával ellátott kihegyezett karó jelzi. Az ostrom idején a volt Honvédelmi Minisztérium épületeiben és pincéiben mintegy háromezer sebesült katona égett el vagy fulladt meg a szörnyű füstben. E szerencsétlenek földi maradványait a harcok után kihordták a szabad területekre, és tankokkal átgázolva rajtuk a csonttörmelékeket a Vérmezőn, a Gellérthegy oldalában földelték el - a kommunista kegyeleti szokásokkal összhangban. A szovjetek összességében 750 ezer embert hurcoltak el szovjetunióbeli Gulág-lágerekbe, ahol rabszolgamunkát végeztettek velük, és legalább 300 ezren pusztultak el közülük betegségben, sebesülésben, az éhezés miatt, vagy a dermesztő fagytól.
Az 1947-es kommunista hatalomátvétel után az ÁVH, a politikai rendőrség figyelte az állampolgárok minden lépését, és jaj volt azoknak, akik e testület székházába, Budapesten az Andrássy út 60 szám alá, vagy más vidéki laktanyáiba, központjaiba kerültek, vagy a szintén az ÁVH által működtetett hírhedt koncentrációs táborokba, Recskre vagy Kistarcsára. Az '50-es években kb. 650 ezer ember ellen folyt eljárás, s ebből több mint 390 ezret el is ítéltek. Ezen kívül több mint 800 ezer embert sújtottak rendőrségi büntetéssel. Szinte nem volt olyan család az országban, amelynek valamelyik tagja ne került volna az ÁVH látókörébe.
A példátlan elnyomás 1956-ban forradalomhoz és szabadságharchoz vezetett, amelyet az akkori világ legerősebb ármádiája, a Vörös Hadsereg eltiport Kádár Jánosnak és más hazaárulóknak a közreműködésével. Az egyesek emlékezetében még ma is olyan szépnek látszó Kádár-kor kezdetét olyan megtorlás kísérte, amely legalább 100 ezer embert érintett közvetlenül. Több 10 ezer embert deportáltak büntetőtáborokba, 35 ezer ember ellen indítottak bűnpert, bebörtönöztek 30 ezret, több ezret deportáltak a Szovjetunióba, mintegy 400 felkelőt kivégeztek. Ezen kívül 200-250 ezer magyar ment száműzetésbe az Egyesült Államoktól Nyugat-Európán át Ausztráliáig és Új-Zélandig a szabad világ számos országába. Jórészt tehetséges fiatalok, akik majd később új, választott hazájukban lesznek egyetemi tanárok, kutatók, híres írók, újságírók, stb.
Egyszóval a kommunizmus össznemzeti katasztrófa volt: a halálos áldozatokon túl, a bebörtönzötteken valamint a lelkileg és fizikailag megrokkant honfitársainkon túl az állásukból eltávolítottakon keresztül valamennyi direkt büntetésben vagy atrocitásban nem részesülő magyar állampolgár, tehát még a ma élő generációk is a kommunizmus áldozatainak tekinthetik magukat.
Valójában a kommunizmus egyetlen vívmánya az volt, hogy minden lépésével egyre mélyebben vezette a magyar népet az anyagi és a szellemi-lelki nyomorúságba. Persze a magyar társdalom tisztességes többsége hiába is várta sokáig naivan teljes joggal azt, hogy az egykori hóhérai, akik közül sokan még ma is itt élnek közöttünk - sőt, az utódpárt, az MSZP soraiban vagy értelmiségi holdudvarában bizonygatják, hogy ez a párt már nem az a párt -, legalább megkövessék, s bocsánatot kérjenek tőle. Ez nem történt meg a mai napig, és a kommunista mentalitást ismerve nem is fog soha.
Az elvtársakat nagyon jól ismerő 1956-os halálraítélt, majd kegyelemből életfogytiglanra bebörtönzött Wittner Mária mondotta a parlament 2001. évi emlékülésén a következőket: ,,Megidézem az áldozatokat, az élőket, a halottakat, hogy együtt vádoljuk a szocialista köntösbe bújtatott hóhérokat. Vádoljuk őket, mert a nemzet kiváló polgárait küldték bitófára, és gyalázták meg őket halálukban." Wittner Mária a deportáltak, a recski munkatáborba, a munkaszolgálatra, a Gulágra küldöttek, az ÁVH által megkínzottak, megnyomorítottak, a sortüzek áldozatainak nevében vádolta azokat, akik kifosztották az országot. Véleménye szerint ezek az emberek sohasem lesznek képesek magyar politikusként a nemzet felemelkedéséért harcolni. Beszédét így fejezte be: ,,Milyen morál alapján ülnek a magyar Parlamentben és alkotnak törvényeket egy általuk megalázott, kifosztott nemzet számára? A Szent Korona-tan és a magyar nemzet nevében erkölcsi hullának nyilvánítom őket."
Ma is aktuális szavak...


Lipusz Zsolt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A boszorkány... :)
  2009-02-25 21:05:57, szerda
 
  A boszorkány... :)


Két aggastyán, miután kissé beittak, elhatározták elmennek a kupiba. A
madám, látván kikkel van dolga,
végignézi őket, elmegy a szobalányhoz és utasítja:
-Menj tegyél be két felfújt guminőt egy-egy szobába az ágyba. Ezek jó
részegek, nem veszik majd észre
a különbséget, meg minek fárasszam a lányaim hiába.
Ezek után betessékeli az aggastyánokat a szobákba, tegyék kedvükre,
amiért ide jöttek.
Haza menet az úton megszólal az egyik öreg:
-Azt hiszem az én nőm már halott volt.
-Hogy-hogy, halott?! Honnan képzeled ezt?
-Hát, meg sem mozdult szeretkezés közben!
-Lehetett volna rosszabb is! Azt hiszem az enyém egy boszorkány volt!
-Boszorkány?! Honnan veszed ezt?
-Tudod, még a bemelegítés alatt picit beleharaptam a fenekébe, erre
szembefingott és kiszállt az ablakon! Ráadásul magával vitte a
műfogsorom is!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A Tárki szerint is a Jobbik a
  2009-02-25 20:25:21, szerda
 
  A Tárki szerint is a Jobbik a harmadik erő, a Népszabadság szavazásán már 20%-on a radikális párt

2009-02-25 19:01 barikád.hu


Van Jobbik megoldásVan Jobbik megoldásA Tárki legfrissebb elemzése szerint a lakosság körében a Fidesz továbbra is jelentősen népszerűbb, mint az MSZP és a két nagy párt közötti különbség a kormánypárt támogatottságának csökkenésével még nagyobb lett. A Jobbik egyértelműen a harmadik legerősebb párttá nőtte ki magát.

A biztos szavazó pártválasztókon belül a szocialista párt támogatottsága jelenleg 21 százalék, míg a Fideszé ebben a hónapban 64 százalék. A Tárki felmérése szerint a biztos szavazó pártválasztókon belül az SZDSZ és az MDF is 2-2 százalékos táborral rendelkezik, a biztos szavazók körében pedig a kis pártok közül a Jobbik Magyarországért Párt táborát mérték a legnagyobbnak, 3 százalékosnak.

Eközben érdekes eredményre leltünk a Népszabadság honlapján, ahol az EP-választásokkal kapcsolatos pártpreferenciákról kérdezik az embereket. A cikk írásának pillanatában, vagyis szerdán hét órakor a lap olvasóbázisának megfelelő módon az MSZP vezet 30%-kal, második a Fidesz 23%-os eredménnyel, a Jobbik pedig 20%-kal magasan a harmadik. Az SZDSZ és az MDF 6 illetve 3%-os támogatottsággal szerénykedik. (Természetesen időközben változhatott az eredmény, pláne, ha a Népszabadság szerkesztői észreveszik azt...)

nol.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felszólítás!
  2009-02-25 20:12:56, szerda
 
  Felszólítás!



2009. február 25.



Szili Katalin Asszony,
a Magyar Országgyűlés Házelnöke részére

Budapest
Pf. 2.
1357

Tisztelt Házelnök Asszony!

Tisztelettel felszólítom, hogy a Magyar Köztársaság Alkotmányának (1949. évi XX. tv.) 28. § (2) bekezdés alapján az Országgyűlés következő ülésnapján - saját jogköréből eredően - rendkívüli napirendi pontként előterjesztve

indítványozza a Magyar Köztársaság Országgyűlésének azonnali feloszlatását.

Az Ön közszereplésének nyilvánosságára vonatkozó kötelezettségét és az ügy alapvető fontosságát figyelembe véve

az Ön kötelessége, hogy a felszólítás szerinti határozatot személyesen adja át és indokolja 2009. március 15-én 17 órakor az Országgyűlés Irodaháza melletti Olimpia Parkban az állampolgárok ott lévő képviselői előtt.

Indoklás

1.


A Magyar Köztársaság Országgyűlése és a parlamenti pártok egyetemlegesen felelősek azért, hogy Magyarország erkölcsi, gazdasági és politikai válságba került.

2.


Megbukott az a neoliberális politikai, gazdasági és társadalmi rendszer, amelyet a parlamenti pártok egyetemlegesen képviselnek.

3.


A parlamenti pártok egyetemlegesen annak a piaci fundamentalizmuson alapuló hittételnek[1]
(gondolkodási módnak, paradigmának) az elkötelezett követői, amely összeomlásának hatása - azonnali gondolkodási mód (paradigma) váltás nélkül - beláthatatlan következményekkel jár Magyarország életére.

4.


Az országban kialakult, a globalizációval és annak európai helytartójával, az Európai Unióval szembeni hangulat szükségessé teszi az azonnali, új gondolkodási módra alapuló, tényleges rendszerváltást, amely békés megvalósulásának feltétele a helyzetért felelős hatalmat gyakorlók azonnali távozása az ország vezetéséből.

Részletes indoklás

Ad 1.


A ,,rendszerváltás" a diktatúra formájának megváltoztatását jelentette a Magyar Köztársaság Országgyűlése határozatai következtében, így az 1949. évi XX. tv. Magyarország státuszát meghatározó cikkének (2. § (1) ,,A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.") egyik fordulata sem igaz.






a./


Magyarország nem független, mivel függetlenségének leglényegesebb jogosítványait a föderatív Európai Unió kizárólagos hatáskörébe utalta [Ld. Lisszaboni Szerződés II. rész 3. cikk (1) és (2) bekezdés[2]]. Az Országgyűlés elmulasztotta a 2/A § beiktatásakor a 2. § módosítását, így ellentmondás keletkezett a jogszabályi szövegben.




b./


Magyarország nem demokratikus állam, mivel a szubszidiaritáson alapuló népuralom (demokrácia) nem érvényesül (éppúgy, mint a sorsközösség vállalás - szolidaritás), tekintettel arra, hogy a Lisszaboni Szerződés I. rész 5. cikk (3) bekezdése[3] által kizárólagos hatáskörbe utalt (függetlenséget megszüntető) területekre nem vonatkozik a szubszidiaritás elve.




c./


Magyarország nem jogállam, mivel









-


az Országgyűlés folyamatosan, többrendbeli, mulasztással megvalósított jogsértést követett el (legsúlyosabb az 1949. évi XX. törvény peambulumában meghatározott alkotmányozási kötelezettség mulasztásában jelentkezik[4]),







-


az Országgyűlés jogszabályokat sértő határozatokat hozott, többek között az EU Alkotmány, majd a Lisszaboni Szerződés megerősítő határozataival[5],







-


a jogalkalmazásban a parlamenti pártok javára megkülönböztetés bizonyítható, többek között a 2006. évi parlamenti választások során elkövetett választási bűncselekménnyel kapcsolatban[6] és [7]. Ezzel a jogalkalmazó hatóság megsértette az 1949. évi XX. tv. ügyészség pártatlanságára vonatkozó 51. § (1) és (3) bekezdését[8], valamint a jog előtti egyenlőségre vonatkozó 57. § (1) bekezdését[9].
Akkor, amikor a miniszterelnök őszödi beszéde után egy másik vezető politikus is önkéntes beismerő vallomást tett[10] - a 2002-es választáskor megvalósított - választási (köztörvényes) bűncselekmény elkövetésére, nincs módja az Országgyűlésnek továbbra is gyakorolni a hatalmat.
Ezzel törvényszerűen megnyílt a hatalomgyakorlás erőszakosságának bizonyítottsága, amely a választók számára kötelezővé teszi a hatalom törvényes eszközökkel történő átvételét az 1949. évi XX, tv. 2. § (2) bekezdése szerint[11], aminek eszköze - alkotmányos joghézag folytán - az Alkotmányozó Nemzetgyűlés.






Mindezek természetes követelménnyé teszik, hogy a társadalmi együttélés szabályait a társadalom ne jog szerint (de iure), hanem tény szerint (de facto) értelmezze és gyakorolja.
Mindezek a hatalom részéről, a jogrendszer sérelmére elkövetett cselekmények a választók részéről a jogkövető magatartás megtagadását eredményezték, és ezen keresztül a jelenlegi erőszakos események elkövetéséig vezettek.
Annak megelőzése érdekében, hogy a hatalom hibája miatt ne alakulhasson ki polgárháború, illetve elejét vegyük az erőszakos hatalom-megszerzésére irányuló cselekvéseknek, létre kell hozni a békés hatalomátvétel feltételeit, az Országgyűlés önfeloszlatását és az alkotmányos joghézag kitöltéseként az Alkotmányozó Nemzetgyűlést.
Az előbbire szólítom fel Önt, tisztelt Házelnök asszony, utóbbira pedig Sólyom László Köztársasági Elnök Urat.



Ad 2.


A négy liberális alapelven alapuló[12], az államok függetlenségét a szubszidiaritás lényegtől megfosztó csonkításával[3] működő neoliberális globalizáció megbukott és ezzel általános (politikai, gazdasági és társadalmi) válságba sodorta a világot.
Az EU céljai a csatlakozásunkat kierőszakoló népszavazás előtt nyilvánvalóak voltak, éppúgy, ahogyan azok negatív egyenlegű kihatásai is. A jelenleg is a parlamentben lévő pártok ennek ellenére, szándékosan megtévesztő magatartását tanúsítva, saját érdekeikkel ellentétes akaratnyilvánításra késztették a választókat.
Mivel a magyar Országgyűlés képviselői szabad mandátummal rendelkeznek[13], a választóknak nincs lehetőségük a képviselők érdekeik elleni magatartása következményét érvényesíteni. Tekintettel arra, hogy a választók érdekeinek elárulása juttatta Magyarországot a jelenlegi politikai, gazdasági és társadalmi válságba, az Országgyűlés összes képviselőjének elkerülhetetlen erkölcsi kötelessége, hogy önkéntes lemondással az Országgyűlést feloszlassa.



Ad 3.


A politikai, gazdasági és társadalmi világválsággal együtt az a gondolkodási mód (paradigma) is megbukott, amely ennek ideológiáját adta.
A jelenlegi parlamenti pártok ezt egyetemlegesen nem látják, és nem egy alapjaiban a megbukottól eltérő gondolkodási módra történő áttérést készítenek elő, hanem a megbukott gondolkodási mód módosításával igyekeznek a válság negatív hatását csökkenteni, a megszűntetés lehetőségének feladásával.
Elfogadhatóként akarják a választók elé tárni, hogy a válság következtében a tényleges munkanélküliek száma a munkaképes lakosság negyedét éri el (a munkanélküliek számának elismerten 105[14] és 150[15] ezerrel történő növekedésével), hogy legalább 3 millió ember számára jelenti a minimális életfeltételek elvesztését a hitel-visszafizetés ellehetetlenülése[16], hogy a nyugdíjasok létminimuma került veszélybe, hogy a fiatalok jövőképét már a külföldi munkavállalás sem jelenheti.



Ad 4.


Az Országgyűlés önfeloszlatásával teremtődik meg annak a feltétele, hogy olyan erő vegye át a hatalmat, amely a megbukott piaci fundamentalizmusra épülő paradigmától alapjaiban különbözik.
Ez a hatalomátvétel természetesen nem alapulhat a megbukott gondolkodási módot kiszolgáló választási törvényen, hanem ezt a feladatot az 1949. évi XX. törvény 2. § (2) és (3) bekezdésében mutatkozó alkotmányos joghézagot betöltő analóg jogintézmény, a jelenlegitől alapjaiban eltérő, nem pártrendszerre épülő Alkotmányozó Nemzetgyűlésnek kell ellátnia.
Ennek kiírására szólítom fel ezen levelemmel egyidejűleg Sólyom László Köztársasági Elnök urat.



Kelt Szegeden, 2009. február 25-én.

Tisztelettel:

Dr. Halász József
6701 Szeged, Pf. 2443.
30/616-3894
info@szksz.hu

Kapják:
Címzett,
Sólyom László Köztársasági Elnök,
Parlamenti pártok elnökei,
Média.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A leggazdagabb magyar régió is
  2009-02-25 20:11:05, szerda
 
  A leggazdagabb magyar régió is csak kapaszkodhat a legszegényebb spanyol után

"Utolérjük a Nyugatot" - ideje leszámolni egy illúzióval

Hírszerző információ
2009-02-25 07:01

Magyarország hét régiójából három az Európai Unió legszegényebb térségei közé tartozik - derül ki az EU statisztikai hivatalának legújabb összesítéséből. Az Eurostat jelentése szerint a régiós versenytársak közül Prága (jelentősen) és Pozsony is megelőzte Budapestet az egy főre eső GDP tekintetében. Az olló az elmúlt években tovább nyílt, és a negatív folyamat valószínűleg még évekig tartani fog.



Az Európai Unióban az egy főre eső bruttó nemzeti termék 2006-ban (az összeállításban ez volt a bázis év) 23 600 euró volt - a magyar átlag 8900. A két érték közötti olló az elmúlt időszakban sajnos csak tovább nyílt, hiszen a magyar gazdaság növekedése a 2006 nyári kiigazítások után elmaradt az uniós átlagtól, ha pedig a régiós országokat (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia) nézzük, még elkeserítőbb a kép.

Az unió leggazdagabb és legszegényebb régiói között egyébként több mint tizenötszörös a különbség. Ha az átlagot száz százaléknak vesszük, a leggazdagabb három régió az EU-ban London belvárosa (336 százalékkal), Luxembourg (267 százalék), valamint Brüsszel 233 százalékkal. Pont kétszer gazdagabbak az átlagnál Hamburg lakói.

Messziről talán még látjuk Prága hátát...

A régióból jóval az uniós átlag fölött van Bécs (166 százalék), amelytől már alig marad el Prága (162). Sikerült magát beverekednie az EU 20 leggazdagabb régiója közé Pozsonynak is, az uniós átlag 149 százalékával - ráadásul a város az elmúlt évek dübörgő szlovák gazdasági fejlődésének köszönhetően mostanra tovább javított helyzetén.

Mivel Budapest nem önálló régió, nem szerepel erre vonatkozó adat az Eurostat összesítésében, de a nagyjából 26 600 eurós egy főre jutó GDP értékkel a magyar főváros egy közepesen fejlett német város (Braunschweig 26 400), Észak-Írország (26 000), vagy Katalónia (26 300) szintjét éri el, százalékos értéket tekintve pedig nagyjából az uniós átlag 127 százalékán élnek a főváros lakói. A vidéki régiók közül a 8-9 ezres dunántúli területek is messze leszakadva követik a legszegényebb görög, vagy portugál régiókat, de ahhoz is kapaszkodnunk kellene, hogy a leggazdagabb magyar régióval (Közép-Magyarország, 14 800 euró) valamikor utolérjük a legszegényebb spanyol tartományt (Extremadura 15 100).

GDP növelő tereptárgy a természetben: a versenytársak elhúznak mellettünk (Fotó: Járdány Bence)

Magyarország két leggazdagabb régiójára sem lehet túl büszke. Az egy lakosra eső GDP alapján legmódosabbnak Közép-Magyarország számít a maga 14 800 eurós átlagával. Ezzel a teljesítménnyel a régió elmegy egy átlagos görög régiónak, a legszegényebb spanyol, olasz német vagy francia tartomány átlagát azonban alig közelítjük meg, de a svéd vagy brit régiókra már jobb, ha rá sem nézünk.

Ha a Nyugat- és Közép Dunántúlt nézzük, még elkeserítőbb a kép. Bár ezen területek lakói országos viszonylatban szerencsésnek érezhetik magukat, a maguk kilenc- és nyolcezres átlagával a legszegényebb portugál régióval sem versenyképesek. A Dél-Dunántúl helyzete még elkeserítőbb: a hatezer euró/fős GDP-mutató alig haladja meg a kétharmadát a legszegényebb cseh terület átlagának, a legszegényebb lengyel területekkel azonban még versenyezhetünk, Románai és Bulgária egyes régióit pedig még szabad szemmel is jól láthatóan "alázzuk".

Három régiónk is a legszegényebbek között

A lista másik végén négy ország osztozik: az EU legszegényebb húsz régiójából valamennyi Romániában, Bulgáriában, Lengyelországban, és Magyarországon található. Az EU három legszegényebb területe: északkelet Románia és északnyugat Bulgária (egyaránt az uniós átlag alig 25 százaléka az egy főre eső GDP), valamint Bulgária középső területeinek északi része (a kissé suta magyar megfogalmazás a hivatalosan Severen tsentralen régiót jelöli) 27 százalékkal. A legszegényebb húsz régió közé tartozik ugyanakkor három magyar is: az Észak-Alföld (40 százalék), Észak-Magyarország (41 százalék), és a Dél-Alföld (42 százalék).

Ha arányaiban nézzük, a legtöbb nagyon szegény terület Bulgáriában van - hat régióból öt. Nyolc régiójából hat tartozik a 20 legszegényebb közé Romániának. Magyarországon hét régióból három van nagyon rossz helyzetben. Lengyelországban ez az arány 16:6.

A három legszegényebb magyar régió egy főre jutó GDP-je (Észak-Alföld: 5600 euró, Észak-Magyarország: 5700, Dél-Alföld: 5900) egyébként egy-egy szlovák és lengyel versenytárshoz hasonlítható. Vychodne Slovensko vagyis, Szlovákia Magas-Tátrát magába foglaló régiója, és Lengyelország délnyugati Opolskie nevű régiója egy-egy lakosára egyaránt 5700 euró jutott 2006-ban.

(Címlapkép: Patro)

http://www.hirszerzo.hu/cikk.a_leggazdagabb_magyar_regio_is_csak_kapaszkodhat_a_l egszegenyebb_spanyol_utan.99058.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halló Mohácsi! Az iskolában ve
  2009-02-25 19:56:50, szerda
 
  Halló Mohácsi! Az iskolában verte ma a cigány nő a kisgyereket
2009. február 25. 18:32

HunHír.Hu
Osztálytársai szeme láttára bántalmazott egy negyedikes gyermeket a rakamazi általános iskolában ma egy cigány nő. A cigány luvnya kiabálva pofozta fel a fiút, aki állítólag bántalmazta a hétéves kislányát. Erről azonban az iskolában a személyes ,,megtorlásig" még nem tett említést.

Az eset idején pedagógus nem tartózkodott a teremben, csak néhány diák, mert szünet volt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1172 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 628
  • e Hét: 2550
  • e Hónap: 6295
  • e Év: 159791
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.