Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az utolsó növénytermesztő
  2009-02-07 19:05:37, szombat
 
 



Kohut Katalin:

Egy lerobbant garázsban rejtette el növénytermesztő, öntöző eszközeit. Keresték a katonák. Az utolsó növénytermesztő volt.

Odahajtott kocsijával a garázshoz, de menekülnie kellett. Megtalálták, körbevették, épphogy el tudott rejtőzni a dzsungel indáira csimpaszkodva. S ekkor meglelte egy kéz, melyhez véletlenül hozzáért. A szeretett fiú keze volt, kit beavatott boldogságának tudományába, megmutatta neki természeti csodáit, növényeit. Hasonló csodákra a japán és a török növényészek voltak képesek nagyon régen. A fiú nem engedte el, markolta erősen.

Mennyit változott a világ! Az oxigéndús levegő beszennyeződött, a fák megsebesültek, az őserdei növényvilágot is megtalálták az esőerdőkkel együtt. Pedig mennyi büntetést vont maga után víz nélkül maradt sivatagi lényeknél a víz szennyezése, az időjárás megbolygatása természeti erők kezelésével!

Olyan érzés ez, mintha kábítószer növényét találta volna fel, s hogy bünteti az élet társaival együtt, akik már mind átköltöztek a másik világba, onnan nézik a pusztulást.

Szemei előtt leperegtek a képek: első rózsái, pompás virágkölteményei, vitamin tartalmú zöldségei, gyümölcsei, örökzöld fái a tél gyönyörűségének, különféle fajtájú fákból álló erdői otthont rakó állatvilágukkal. Ó, ha eltűnnének ezek a katonák, s lebontanák a bérházakat, házakat a szentélyek központjából, visszatérhetne az élet az erdőkbe!
S az emberek azt sem tudták meg sohasem, hogy maga, mint Ábel termesztette nekik mindennapi eledelüket pontosan haladva a vitaminokon végig, hogy munkájával szolgálja az emberiséget. Ma már csak kis botanikus tudós lények őrzik a világ csodáinak titkait, őrködnek a természet felett. Eltűntek a faőrzők is, ahogyan irtották az erdőket. A természet megsemmisítését tervszerűen hajtották végre.

Kezdetben harcolt ellene, a füstölők miatt találta ki a fenyőt vastag tüskéivel, melyek tisztítják a levegőt, magukba szívva az ártalmas anyagokat. Mennyi küzdelem, s mind hiábavaló.

A kéz markolta erősen, nem engedte el. A fiú csak azt szerette volna, ha más is gyönyörködik mestere tudományában. Viszont a katonák nem azért keresték. Hosszú, sötét, oxigén nélküli cellában vár reá mindenféle bűnöző között a lassú elmúlás, mert általában így büntetik a növényészeket, vagy a természet gyújtogatásával.
Megmarkolt egy indát erősen, tépte magát a szorításból, mely kiabálása ellenére is lassan engedett. Bemenekült az inda-erdő sűrűjébe, elrejtőzött.
Majd miután megszűnt a keresése, odament a garázsához, összepakolta berendezéseit és beszállt a napenergiával működő maga által készített kis űrhajójába. Lehet, hogy hosszú út előtt áll, soha többé nem érzi az éltető levegőt, de az is lehet, lel valahol egy békességes kis bolygót, ahol berendezkedhet.

Éjjel egy kis csillag fénye világította be a dzsungel mellett épült várost. Körözött egyet a Föld fölött még szembenézve az ég megannyi veszélyével és elindult végleges otthonát megkeresni.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Mai harmoniakártyáim
  2009-02-07 08:55:58, szombat
 
 



1./ A mai napodat Energikusság hatja át

22 - Huszonkettő - A kétségek és a harmóniára való vágyódás száma. Az anyag elsődlegességét jelképezi. A benne lévő feszültségek koncentráltan robbannak, vagy nagy pusztítást, vagy a helyzet hirtelen tisztázódását jelzi. Az is lehetséges, hogy külső szemlélőként mások pont ellenkezőleg ítélik meg a helyzetedet, mint te magad.


2./ A mai napodat Meditáció hatja át

Hegy - Életünk akadályainak jelképe. Egyben lehetőség is. Lehetőséget ad, hogy megszabaduljunk a félelmektől. Aki hegyre mászik és visszacsúszik, erőtlennek érzi magát, akaraterejét növelnie kell. A hegytető cél, megvalósított feladat, felsőbbrendű én lakhelye, az energiák középpontja.
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 303
  • e Hét: 671
  • e Hónap: 6912
  • e Év: 59178
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.