Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Izrael uralja a budapesti inga
  2009-03-10 22:40:18, kedd
 
  Izrael uralja a budapesti ingatlanpiacot
2009-03-10 13:44 barikád.hu

A budapesti ingatlanfejlesztések több mint 70 százalékát izraeli
tőkehátterű vállalkozások valósítják meg. Szakemberek szerint a piacon
megszerzett profit minden második forintja vándorol izraeli zsebekbe.

Nemcsak lakóparkok, hanem bevásárlóközpontok, szállodák és irodaházak
tucatjai köszönhetik létrejöttüket az izraeli tőkének, amely Budapest
után felfedezte a magyar vidéket is. Az izraeli beruházók a 1990-től
több százmilliárd forintot fektettek be a magyarországi
ingatlanbizniszbe, ennek ellenére a rendszerváltás óta egyetlen elemző
sem vállalkozott az izraeli ingatlanbefektetők magyarországi
tevékenységének, a budapesti piacon elért részesedésének pontos
elemzésére. Pedig nehéz elképzelni, hogy a magyar gazdaság bármely más
szektorában bármely más nemzet hasonló mértékű befolyásszerzéséről a
szakma vagy a nyilvánosság csak bizonytalan információk alapján
értesüljön.

A magyar ingatlanpiacon ugyanakkor az izraeli offenzíva régóta
közismert. Időnként készülnek is piaci jelentések, amelyek viszont
csak szőrmentén tesznek említést a jelenségről, s többnyire ezek a
tanulmányok is megrekednek az általánosságok szintjén: más
külföldiekkel összemosva utalnak az izraeli tőke hazai jelenlétére. Az
index.hu internetes hírportál szerint nem véletlenül: a tanácsadó
cégek, de a maguk az elemzők is tudatosan hallgatják el a dolgot.
Kerülik ugyanis a politikailag kényesnek tartott témát.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország függetlensége de
  2009-03-10 22:10:30, kedd
 
  "Magyarország függetlensége de facto megszűnt"
Magyar Narancs 2009. március 9. 15:07 Gondola

A Reformszövetség megadta a diagnózist és kidolgozta a gyógymódot a beteg Magyarország megmentésére, ám a javaslatokról a politikának kell döntenie - mondta Demján Sándor a Magyar Narancsnak adott interjúban. A Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke - aki a kezdeményezés egyik alapítója - arról is beszélt: azzal, hogy az ország hitelt vett fel a Nemzetközi Valutaalaptól, függetlensége de facto megszűnt.

Magyarország a világgazdasági válságtól függetlenül is beteg. Változtatni kell, és hazudik, aki azt mondja, hogy ezt fájdalommentesen végig lehet csinálni. Nincs olyan ember az országban, akit ez ne érintene negatívan - mondta a Magyar Narancsnak Demján Sándor, a Reformszövetség egyik alapítója. A kezdeményezés résztvevői összeállították a diagnózist, a gyógyítást a politikának kell végrehajtania - fűzte hozzá.

A Reformszövetség nem politizál, nagyon fontos ugyanis, hogy a lakosság elhiggye: programja reális. Ezen csak segít, ha egy semleges, nem a politikai hatalmat akaró szervezet teszi le az asztalra - hangsúlyozta a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke, megjegyezve: az emberek egyáltalán nem bíznak a politikusokban.

Demján Sándor szerint minden magyar hálával tartozhat azért, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF), a Világban és az Európai Unió megmentette az országot az összeomlástól. Ez azonban azt jelenti, hogy Magyarország de facto nem független. Ez az állapot egészen addig tart majd - magyarázta -, amíg az ország nem kerül újra olyan helyzetbe, hogy bárki hajlandó hitelt adni neki.

Az adott pénzmennyiség biztosítja, hogy jövő áprilisig Magyarországon ne legyen államcsőd, az új kormánynak azonban nem lesz semmiféle mozgástere: ha nem akar védernyő nélkül maradni, azt kell tennie, amit mondanak neki - figyelmeztetett a Reformszövetség egyik alapítója. Hozzátette: ha jövő áprilisig nem történnek újabb érdemi lépések, akkor az újabb 20 milliárd eurót feleslegesen költi el az ország, a teljes eladósodottság pedig 180-ról 200 milliárd euróra nő.

Jövő tavasszal az is előfordulhat - vélekedett Demján Sándor -, hogy Magyarországgal statuálnak példát, mert nem tett eleget saját megmentésére. Ha kisegítőink nem látják a racionalizálást, nem adnak újabb támogatást, és az itthon nem hatékonyan kihasznált munkaerő külföldön hatékonyan dolgozik majd - magyarázta.

Bár a Reformszövetség szerint a járulékcsökkentésnek egységes mértékűnek kell lennie, Demján Sándor a javaslat előkészítésekor amellett érvelt, hogy a termelőtevékenység és az ahhoz kapcsolódó termelő logisztika terheit 15 százalékkal mérsékeljék, a marketing- és kereskedelmi cégekét és jogi irodákét azonban hagyják változatlanul. A legfontosabb megvédeni a termelő szférát - hangsúlyozta a VOSZ elnöke, megjegyezve: a tudás ott születik, ahol a termelés van.

Demokráciában az utca hamarabb dönti el a dolgokat, mint diktatúrában - mutatott rá Demján Sándor, aki szerint, ha a politika nem igyekszik, az utca ki fogja venni kezéből a hatalmat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Herényi beismerte: az MDF ment
  2009-03-10 22:09:50, kedd
 
  Herényi beismerte: az MDF menthetetlen
2009-03-10 09:34 hírTV

Az MDF frakcióvezetője annak ellenére jó ötletnek tartja Bokros Lajos jelölését a miniszterelnöki posztra, hogy annak frakciójuk széthullása az ára. Herényi Károly a köztelevízió "Az este" című műsorában közölte: ha a Fidesz nyújtana be konstruktív bizalmatlansági indítványt és Orbán Viktort jelölnék miniszterelnöknek, az MDF azt is megszavazná.

A demokrata fórum politikusa ezek mellett elismerte: az MDF önálló parlamenti országgyűlési csoportja gyakorlatilag menthetetlen, mivel nincs még egy olyan képviselő a parlamentben, aki beülhetne a frakcióba a jövő hétfőn kilépő Csáky András helyett.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Veszélyben a "nemzet tulajdona
  2009-03-10 22:05:36, kedd
 
  Veszélyben a "nemzet tulajdona"
T. M., itthon@hetivalasz.hu
Heti Válasz Online - 2009.03.09.


Veszélybe kerülnek Magyarország erdői, ha a kormány elfogadja a mezőgazdasági tárca által kidolgozott törvényjavaslatot. A szerdán kabinet elé kerülő tervezetet támadja a Heti Válasz Online-nak nyilatkozó Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa.

Veszélyezteti az erdővagyon védelmét és a természeti értékek megőrzését az erdőgazdálkodásról szóló törvénytervezet, mert a változtatások túlzottan liberalizálják az erdőgazdálkodás szabályait és megfelelő társadalmi és természetvédelmi hatósági kontrol nélkül csökkentik a hatósági jogköröket - állapította meg Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa. Az ombudsman állásfoglalását a szerdai kormányülés előtti napra időzítette, bízva abban, hogy a kabinet visszavonja a tervezet vitatott pontjait.

A Heti Válasz Online kérdésére Fülöp Sándor kifejtette, komoly esélyt lát arra, hogy a kormány megfontolja az álláspontját, mivel vita folyik a környezetvédelmi, illetőleg az agrár tárca között arról, hogy az új erdőtörvényben milyen mértékben érvényesüljenek a gazdasági és a közösségi célkitűzések és főleg, hogy ezeknek mi legyen az eljárási garanciája. ,,Hasonlóan megosztottak az országgyűlési képviselők, mind kormány, mind ellenzéki oldalon. Ebben a vitában mi szeretnénk a természetvédelmi és egyéb közösségi érdekeket segíteni" - hangsúlyozta az országgyűlési biztos.

Mint ismeretes, az ombudsman hivatalból indított vizsgálatot azt követően, hogy a kormány benyújtotta az Országgyűlésnek az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvénytervezetet. A jelenleg hatályos törvény módosítását a Magyar Köztársaság csatlakozása az Európai Unióhoz, a megnövekedett erdőgazdálkodói létszám és az erdészeti igazgatást is érintő közigazgatási reform tette szükségessé.

Fülöp Sándor szerint ugyanakkor a tervezetnek a közigazgatási hatósági eljárás egyszerűsítését megfelelően ellensúlyozni kellett volna a korábbinál szigorúbb hatósági ellenőrzési kötelezettségekkel és a természet védelméért felelős hatóság, illetve az érintett közösségek és szervezeteik részvételi lehetőségeivel. Az erdőgazdálkodás szabályait - különös tekintettel az egyes erdők eltérő ökológiai értékére, védettségi szintjére és funkciójára - differenciáltan és sokkal részletesebben kellene meghatározni, mint azt a törvényjavaslat teszi.

Az ombudsman szerint a tervezet nem nyújt megfelelő garanciákat a környezet magas szintű védelmére, sőt az eddigi védettség szintjét csökkenti, ezért elfogadását ebben a formában nem javasolja. A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa kiemelte, a környezetvédelmi törvény preambulumából gyértelműen kitűnik, hogy a környezeti, természeti értékek nemzetünk tulajdonának tekintendők, amellyel az állam és polgárai kizárólag bizonyos keretek között - elsősorban a nemzet és a társadalom javára - gazdálkodhatnak. Az erdőgazdálkodás során tehát az erdőknek mindhárom, egymástól elválaszthatatlan alapfunkcióját (környezeti, gazdasági és társadalmi funkció) figyelembe kell venni, és folyamatosan meg kell őrizni. Ennek megfelelően - a ,,nemzet tulajdona" kifejezéssel összhangban - az erdőművelés során a gazdasági érdek mellett éppúgy érvényesítendő a környezetvédelmi és társadalmi érdek is.

A tervezet szerinti, kizárólag a tulajdonos és a hatóság részvételével, a természetvédelmi hatóságok és az érintett közösségek és társadalmi szervek kizárásával lefolytatott eljárások során hozott döntések azonban túlzott mértékű teret engednek a gazdasági tényezőknek. Ellehetetlenítik az egészséges környezethez való jog, mint alkotmányos alapjog védelme szempontjából kiemelkedő alapelv, a megelőzés elvének társadalmi részvétel melletti alkalmazhatóságát, ezért alkotmányos visszásságot idéznek elő.

Az ombudsman rámutatott arra is, hogy az állami tulajdonban lévő Natura 2000 besorolású erdők, természetes erdők, természetszerű erdők, illetve származék erdők forgalomképtelenségének kimondása jelenthet megfelelő közjogi garanciát arra, hogy a jövő nemzedékek számára történő megőrzés elsődlegességgel bírjon a rövid távú gazdasági érdekekkel szemben. Emellett szükséges lenne ugyanebben a körben az állami tulajdonú erdők eladásának vagy haszonbérbe adásának kategorikus tiltása.

Az ombudsman bírálta, hogy a törvénytervezet alapján nem vesz részt a természetvédelmi hatóság sem az erdőgazdálkodás tervezési szakaszában, sem pedig az éves gazdálkodási tervek bejelentésében a védett természeti területnek nem minősülő Natura 2000 területen lévő erdők vonatkozásában. Kiemelte továbbá, hogy a Natura 2000 erdők rendeltetésének és az ott megvalósuló üzemmódnak a meghatározásakor elsődleges szempontként a közösségi jelentőségű fajok és élőhelytípusok védelmét kell figyelembe venni.

Fülöp Sándor felkérte a kormányt, hogy a törvénytervezetet jelenlegi formájában ne fogadja el, csak az alkotmányos visszásságok maradéktalan megszüntetését követően.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A működ szétoszlatása
  2009-03-10 22:03:00, kedd
 
 
A működ szétoszlatása

Régi történet, folyamatosan vissza-visszatérő sztori, talán egy idős az emberiséggel, hogy az értékek világát az érdekek világa váltja fel és a hit átadja helyét a hitelnek. Ez voltaképpen álhelyzet, hiszen megváltozik a dolgok természetes rendje, és ember legyen a talpán, aki ebben az összekuszált szituációban kiigazodik. Az ilyen természetellenes közösségi viszonyok alapján működő (voltaképpen: működés képtelen) társadalom, és benne a politika maga a konstruktív dilihopp. Ehhez persze az éppen hatalomban lévő főkorifeusoknak "működ"-re van szükségük, ami elfedi az általuk okozott disznóságot, vagy legalábbis annak egy részét.

Konstruktív bizalmatlansági indítványt terjeszt be, például egy, immár "működ" és képtelen párt elnöke. Valaha rendszerváltó volt, de idők során a párt eredendő értékeit az érdekek világára cserélte. Hitük és az embereknek az irántuk való bizalma elfogyott, hitük hiteltelenné eszkalálódott. Egy megszűnőben lévő párt kétségbeesett kapaszkodása ez a hatalomhoz, hallottuk tegnap a diagnózist. Előre futnak a semmiből a légüres térbe, körülöttük a burjánzó működ.

Ezúttal a társadalomnak a mindenféle működ szétoszlatása a kötelessége, ami nem más, mint valódi, folyamatos helyzetjelentés.

A helyzetjelentés: az igazság láttatása, mert a valódi helyzetet elleplező hazugság halálos veszély, pontosabban: a halál kollaboránsa. Mert az élet folyamatát megtöri, és az igazság elvégeztetett, még mielőtt színre lép. Ezért az igazságra, annak láttatására készülni kell, jó előre felkészülni a találkozásra. "Véletlenül lehet ugyan igazságot találni, de senki sem lehet véletlenül igaz."

Mélyen a gyökeréig látni és láttatni. Mert az igen magas dolgok gyökere igen mélyen van. (Magas államadósság, halálozás, alkoholizmus, öngyilkosok száma.) Aki látva, látja a bajt, mégis hallgat, alkalmazkodó lókupecként vegetál a világban. Hallgatása, alkalmazkodása közösségellenes, mindenekelőtt: veszélyes. Ha az árboc tetejéről látod, hogy a hajó zátony felé navigál, suttogni kezdesz vagy kiabálni?

Verbális gyűlöletfröccs, hazug hallgatás, vagy halk megjegyzés helyett tiszta, világos helyzetjelentést!

Egy hiteles jelentés szólhat egy talán hitelesebb jövőről is, mint például Fekete Attila szakokleveles közgazdász jövőbeli helyzetjelentése. Elküldte, változatlanul közlöm:

RENDSZERVÁLTÁST! Új ALKOTMÁNYT!

HAGYOMÁNYAINK KÖTELEZNEK A KÁRPÁT-MEDENCE FELVIRÁGOZTATÁSÁRA!

1. ORSZÁGGYÜLÉST az ország 10 millió lakosának ügyvitelére,

(200 egyéni választókerületi képviselő kiegészítve a nemzetiségek és egyházak képviselőivel maximum 30 fő.)
Az ORSZÁGGYÜLÉS és a KORMÁNY tisztségviselői csak képviselők lehetnek!
NEMZETGYÜLÉST a 15 millió magyar állampolgár képviseletére!
(300 egyéni választókerületi (50.000 magyar állampolgárként) képviselő.)
Minden képviselő a választói által visszahívható legyen (beleértve az EU képviselőket is)!

2. A HATALMI ÁGAK HARMONIZÁLÁSÁT!

Megerősített jogosítványokkal az állampolgárok által választott, visszahívható, az országot képviselő KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÖT!
A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA, ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG és ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK, valamint a JOGI BIZTOSOK (ombudsmanok) határozatainak végrehajtatására, a generációs tervek (25 év) felügyeletére, a rendkívüli- ill. hadiállapot elrendelésére ÖREGEK TANÁCSÁT!
(100 egyéni választókerületi senior (legalább 70 éves, szintén visszahívható)).

A megkötött nemzetközi szerződések felülvizsgálatára, a titkosítások feloldására, az EU-val történő jogharmonizációra, a politikai és gazdasági egyeztetésre, az átállás idejére új, a hatalmi ágak képviselőiből álló MAGYAR NEMZETI TANÁCS létrehozása szükséges!
(max. 20 fő).

A köztisztviselők, ügyészek, rendőrök, katonák, titkosszolgálati munkatársak politikai függetlenségének biztosítását köztevékenységük során!

Esküdtszéki független bíráskodás bevezetését az új Alkotmánnyal összhangban.
(A büntetőjog elsődleges alapelve a teljes kártérítés legyen akár kényszermunkával is!
Alapesetben mindenfajta per esetén indulástól ítélethozatalig max. 1 év telhet el!)

3. A LEGMODERNEBB E-ÁLLAMPOLGÁRI RENDSZERT!

A személyiségi jogok figyelembevételével olyan elektronikus választási és döntési rendszer létrehozása, ahol az állampolgárok saját szavazatuk, választásuk visszaellenőrzési lehetősége mellett, akár naponta is képesek legyenek akaratot nyilvánítani helyi vagy magasabb szintű ügyekben.
(Ez a mai technikai lehetőségek mellett a magyar szakemberek tudását figyelembe véve már a döntéstől számítva 1 éven belül megvalósítható kell legyen! Finanszírozható a ma un. "gazdaságfejlesztésre" fordított évi 1500 Milliárd HUF egyszeri tizedéből!)

4. KÖZVETLEN DEMOKRÁCIA MŰKÖDTETÉSÉT!

Minden lényeges fejlesztési, szociális, gazdasági, környezet- és vidékpolitikai kérdésben az érintett területi szinten (utca, helység, kistérség, tájegység, megye, régió, országrész, egész ország, magyar nemzet) kell dönteni. A döntést jól kidolgozott, reális döntési alternatívák közvetlen elektronikus népszavazással történő megerősítésével kell véglegesíteni.

5. ELSZÁMOLTATÁST A MÚLT BŰNEIÉRT!

A rendszerváltás óta elkövetett un. "elavult" de erkölcstelen, ezért a magyar szokásjog által elítélendő politikai, gazdasági ügyekben pártállástól függetlenül.
(Vagyonelkobzást, nemzet elleni ügyben száműzetést!)

2009. március 10.
Wéber Tünde
Nemzeti Hírháló

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkor viselhetek horogkereszte
  2009-03-10 21:58:23, kedd
 
  Az LB rehabilitálta a vörös csillagot

Jogerősen felmentették a Munkáspárt elnökhelyettesét

A jogerős ítéletet megváltoztatva felmentette Vajnai Attilát, a Magyarországi Munkáspárt 2006 elnökhelyettesét az önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt indult eljárásban kedden a Legfelsőbb Bíróság.
MTI| 2009. március 10.


Vajnai Attila sajtótájékoztatót tart egy vörös csillaggal a kezében
MTI - Kovács Tamás



Az elnökhelyettes felülvizsgálati indítványt nyújtott be a bírósághoz, miután az Emberi Jogok Európai Bírósága 2008. július 8-án hozott döntésében kimondta: sérült a szabad véleménynyilvánításhoz való joga, amikor önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt a Fővárosi Bíróság 2005-ben elmarasztalta.

A politikus ellen azért indult eljárás, mert 2003 februárjában - a munkáspárt alelnökeként - ötágú vörös csillagot tűzött a zakójára egy utcai rendezvényen.
HIRDETÉS

Vajnai Attila az ülésen elmondta: az volt a célja, hogy egy próbaper induljon. Először az Alkotmánybírósághoz fordult a büntető törvénykönyv (Btk.) vonatkozó passzusa miatt, de az megállapította, hogy a szabályozás helyes, a magyar alkotmánynak megfelelő.

Mint mondta: más jogi lehetőség nem maradt arra, hogy érvényesíthessék az emberi jogokat. Arra kérte a bíróságot: adjon helyt a felülvizsgálati kérelemnek, és ezzel erősítse meg, hogy a Magyar Köztársaság területén szabadon lehet véleményt kifejteni bármilyen politikai szándékkal, betartva az emberi jogi egyezmény paragrafusait.

Vajnai Attila mellett a legfőbb ügyész is felülvizsgálati indítványt nyújtott be, ő hivatalból járt el, és csatlakozott a politikus felmentést kérő indítványához.

A bíróság indoklásában ismertette az előzményeket, amely szerint a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2004-ben elítélte vörös csillag viselése miatt, majd az ítéletet a Fővárosi Bíróság helyben hagyta 2005-ben. A bűnösséget kimondó ítélet jogalapja a Btk. önkényuralmi jelképek használatát tiltó rendelkezése, amely tiltja a vörös csillag közszemlére tételét. Emiatt Vajnai Attila az Európai Jogok Európai Bíróságához fordult.

A bíróság 2008 nyarán megállapította, hogy Magyarország megsértette a nemzetközi római egyezmény véleménynyilvánításról szóló 10. cikkét. A bíróság rámutatott: az önkényuralmi jelképek használatának korlátozása az előreláthatóság követelményének megfelelő jogi szabályozással történik Magyarországon, azonban a véleménynyilvánítás szabadságának az e törvénnyel megvalósult korlátozására egyértelmű és nyomós társadalmi szükséglet nem állt fenn. A vörös csillag nem tekinthető kizárólag az önkényuralmi rendszert reprezentáló jelképnek, hanem a tisztességesebb társadalomért küzdő nemzetközi munkásmozgalom és a több tagállamban működő törvényes politikai pártok szimbóluma is. Miután a magyar jog kísérletet sem tesz a különbségtételre, a jelkép többértelműsége folytán a tiltás egy demokratikus társadalomban túlzottan széles körű - idézte a nemzetközi bíróság döntését a tanácselnök.

Ezért az megállapította, hogy Vajnai Attila elítélése pusztán amiatt, hogy vörös csillagot viselt, nem tekinthető nyomós társadalmi szükségletre adott válasznak, továbbá a magatartásra alkalmazott szankció - a próbára bocsátás - ugyan relatíve enyhe, mégis büntetőjogi szankció, ami nem volt arányos az elérni kívánt törvényes céllal.

A nemzetközi bíróság ítéletére tekintettel a magyar bíróságok jogerős határozata ellen lényegileg azonos tartalommal nyújtottak be felülvizsgálati indítványt. A Legfelsőbb Bíróság alaposnak találta ezeket. A büntetőeljárásról szóló törvényre hivatkozott: felülvizsgálatnak van helye, ha nemzetközi szerződéssel létrehozott emberi jogi szerv megállapította, hogy eljárás lefolytatása vagy a bíróság jogerős határozata megsértette a törvényben kihirdetett nemzetközi szerződés valamely rendelkezését, ha az ország a joghatóság alá vette magát. A római egyezmény a magyar jog integráns részét képzi, mivel kihirdették. A szerződő felek ezért magukra nézve kötelezőnek tekintik az emberi jogi bíróság végleges ítéletét. A magyar bíróság erre alapozva hozta döntését.

A mai napig hatályban van a Btk. vöröscsillag-használatot büntető, "problematikus" rendelkezése, emiatt is kezdeményeztek újabb alkotmánybírósági eljárást az ügyben - emlékeztetett az ítélethirdetés után a Legfelsőbb Bíróság épülete előtt Magyar Gábor, Vajnai Attila jogi képviselője, aki valószínűsítette, hogy az Alkotmánybíróságnak revideálnia kell ezen álláspontját a történtek fényében.

Hozzátette, hónapokkal ezelőtt benyújtott kezdeményezésükkel már foglalkozik az Alkotmánybíróság, a Btk.-módosítással kapcsolatos fellépésükre vonatkozó kérdésre úgy nyilatkozott, hogy az "az országgyűlés, illetve a kormány feladata".

Vajnai Attila azt mondta: az antifasiszta harc és a kizsákmányolás megszüntetését célzó eszmerendszer jelképének tekinti az ötágú vörös csillagot. "Remélhetőleg lesz olyan politikai erő Magyarországon, amely úgy gondolja, hogy ez ellen fel kell lépni", és akkor tovább folytatódhat az a politikai harc, amely e jelkép rehabilitálásáért indult - tette hozzá.



http://nol.hu/belfold/viselheti_a_voros_csillagot_a_munkaspart_alelnoke


***************************
Akkor viselhetek horogkeresztet is?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyolc év a hídembereknek
  2009-03-10 21:50:20, kedd
 
  Nyolc év a hídembereknek
2009. március 10. 19:53

HunHír.Hu

Meg lett ez csinálva idén március idusára.. Emlékezzünk csak a pesti hídfoglaló hazafiakra és honleányokra, akik így akarták kikényszeríteni a szavazatok újra számolását. Akkor nem tudtak fogást találni rajtuk, most igen. Akár 8 évet is kaphatnának érte, hiszen miattuk nem tudo közlekedni a 7-es busz. De ugyanígy minősül az is, ha a vasúti kábeleket lopják el. Hivatalosan. De ne hogy azt gondolja valaki is, hogy egy súlycsoportba tartozik a békés tüntető és a "megélhetési" bűnöző. Nem. A rézműveseket kimossák, ha kell sztárügyvédek védik, mert erre mindig lesz pénzük, azoknak. A rendőrség idén megelőzni akar. De arról nem tudni, mit akar a panel. Marad, vagy kikapcsolja a tv-t. Az új kormánynak jobb, ha van balhé. Magyarázhatják vele az új koalíciót. Minden attól függ, mit akar Kúrcsány. Maradni, vagy csendben pénzt számolgatni

Továbbra is érvényes, hogy a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényt legalább három nappal az esemény előtt be kell jelenteni, és a szervező a felelős azért, hogy a demonstráció békés maradjon - mondta Horváthné Cserházi Enikő rendőr százados. Az nem szabálysértés, ha egy váratlan kijelentésre vagy eseményre gyorsan, azonnal szerveznek megmozdulást. Ám ilyenkor is be kell jelenteni a rendezvényt annak kezdete vagy a szervezés után. A spontán, de békés demonstrációkat nem lehet feloszlatni.

- Újdonság, hogy bevezették az egyesülési, gyülekezési szabadság valamint a választási gyűlésen való részvétel jogának megsértését is. Ez azt jelenti, ha valaki egy rendezvényen hangosbemondóval bekiabál, és ezzel akadályozza a rendezvényt, 100 000 forint bírságot is kaphat - mondta a százados.

A demonstrációkkal kapcsolatban új bűncselekmény típusokat is bevezetett a jogszabály.
- Új bűntett az egyesülési, gyülekezési, választási gyűlésen való részvételi jog megsértése. Például, ha egy politikust eddig megdobáltak tojással, akkor azt a bíróság mindig másként ítélte meg. Ma már a tojásdobálás új bűntett lett, és akár három év szabadságvesztést is kiszabhatnak érte. Sőt, ha valaki egy tálca tojást azért visz magával, hogy dobálózzon, de nem dobja el, már az is büntethető - tudjuk meg dr. Vaczula József rendőr őrnagytól.

Szintén bűncselekmény a hatóság eljárásának megzavarása. Ilyen például az, amikor a Gárda feloszlatásának tárgyalását megakadályozták. Akkor ezt nem tudták büntetni. Ma viszont, ha csak zavarja valaki a tárgyalást, két évet kaphat. Ha meg is hiúsítja, három évet. Ha legalább hárman vannak a rendzavarók vagy fegyverrel, felfegyverkezve mennek, akkor öt évvel is sújthatók. (cigányokra nem alaklmazható a törvény sajátos kultúrájuk miatt)

- Vannak olyan bűncselekmények is, amelyeket pontosított a jogszabály. Például, a hivatalos személy elleni erőszak bűntette kiegészült az előkészülettel. Eddig csak azokat lehetett büntetni, akik megdobálták vagy megpróbálták kővel megdobni a tömeget verő, vízágyúzó, könnygázzal beteggé tevő rendőröket. Ma azok ellen is eljárhatnak, akik csak gyűjteni kezdik a térköveket.

Újdonság az is, hogy ha valakit eddig nemi identitása miatt vertek meg vagy azért, mert például egy sportklub szurkolója, akkor az ,,sima" testi sértés volt. Súlyosabban csak azt büntették, ha például vallási vagy faji hovatartozása miatt ,,kapott" valaki. Ma már ezeket ugyanúgy ítéli meg a jog, mert beépült a jogszabályba az úgynevezett közösség tagja elleni erőszak is - mondja az őrnagy. (Az hogy magyar, az nem számít közösségnek. A Magyar Gárda annak számítana, de esetében sem alkalmazzák)

HunHír.Hu - kemma.hu nyomán

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=17574
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Korszellem: ütöttem-vágtam, b.
  2009-03-10 21:47:52, kedd
 
  Korszellem: ütöttem-vágtam, b... meg, de jó volt!
2009-03-10 17:38:20

Két fiatalember abban leli örömét, hogy megalázzák egyik társukat. Egy harmadik operatőrnek képzelve magát, fogja a mobiltelefonját és megörökíti a nagy eseményt. A haverjai ütnek-vernek, rugdosnak, letérdepeltetnek valakit, s hogy a pontot sorozatosan feltegyék az ,,i"-re, néha még arcon is köpik. Magyarország, Európai Unió, 21. század, és a mi drága fiataljaink, akik építik a jövőt. Hogy milyet, abba ne is gondoljunk bele.

Nem véletlenül írtuk bele hétfői híradásunkba, hogy a mellékelt videót csak erős idegzetűek nézzék meg. Ép, vagy nagyrészt annak nevezhető lelkületű embernek összeszorul a gyomra a jellemtelenség, a lelki üresség és a nyílt erőszak torz frigye láttán. Önmagában az erőszak látványa mikrosokkok egész sorát válthatja ki az emberben, jobb esetben. Már ha. Már ha értéknek tartja a másik ember puszta létét, létezését, jogait és elismeri, hogy az együttélésnek kompromisszumokon, szolidaritáson és egymás kölcsönös elismerésén kell nyugodnia. Szimbolikus kérdés a drága jó operatőrhöz: jó volt? És ki volt a király?

Lehet jönni ezerszer azzal, hogy amit ,,fent lát" az egyszerű ember és annak gyermeke, azt szépen átülteti a saját maga életébe, arra a szinte, ahol ő maga tengeti mindennapjait. Ebben van igazság, mármint az értéktranszferben, persze (egyelőre) csak ,,lopok-csalok", ha már ,,ők megtehetik". Az ököljog teljes legalizálása még hátra van.

A veréshez, a másik földbe tiprásához a szellemi muníciót a mindenféle show-k, a degenerált műsorok adják, meg az olyan celebek vagy mik, akik akkor kerülnek reflektorfénybe, ha kínzó migrénnel ébrednek vagy éppen jól pofán vágnak valakit. Az egyik ,,erős", a másik hiperagresszív, esetleg egy szilikonbomba húszszavas szókinccsel; persze tudnak énekelni, könyvet írnak, műsorokat vezetnek, és természetesen jó a kisugárzásuk. Mindehhez olyan társat keresnek, akivel ,,megvan a szikra" és nem sértődik meg sem verés, sem félrelépés esetén. Mert megteheti, mindenkinek el kell fogadnia az ő szuverén egyéniségét, kuss mindenkinek, a társadalmi normákat, az együttélés elemi szabályait pedig le kell húzni a vécén.

Itt valami olyan rend kezd kialakulni, ahol két embertípus tud előrejutni: vagy a bankszámlája vastag, vagy a bicepsze, és használja is mindkettőt, ha szükséges - márpedig egyre többször az. Az erőszak lassan mindennapi életünk része lesz. Mindennaposak a tanárverések, szinte nem múlik el hét, hogy ne érkezne hír intézkedő rendőrök elleni támadásról, de már a buszra sem tudunk lassan úgy felszállni, hogy ne találkoznánk miniagressziók egész sorával.
Összességében romlik a helyzet. Drága kormányunk oly mértékben - szinte gyógyíthatatlanul - tette tönkre azokat a tereket, ahol élünk - munkahely, család, kisközösségek -, amelyekből kiszakadva gyökértelen véglényekként vegetál emberek sokasága, és bizony a már említett kisfilmek is rendszeressé válhatnak. Mert jelenleg kevés frusztráltabb nép van e Földön, mint a magyar. Köszi. Ha valaki arra gondol, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, nem jár messze az igazságtól. Eljárás indult a három hős ellen, biztos példás lesz a büntetés is.

A kérdés: vajon hányan kucorognak otthon a sarokban, mert előemberek terrorizálják őket?!

Lippai Roland
mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megkerestük Orbán hentesét
  2009-03-10 21:45:09, kedd
 
  http://index.hu/video/2009/03/09/megkerestuk_orban_henteset/

Megkerestük Orbán hentesét

A Fidesz elnöke országértékelő beszédében az újpesti piaccal példálózott. Járt-e arra egyáltalán?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elúszott a magánnyugdíjpénztár
  2009-03-10 21:42:51, kedd
 
  Elúszott a magánnyugdíjpénztárak nyeresége

Több mint 400 milliárd forintot vesztettek tavaly a hazai magánnyugdíjpénztárak - hangzott el a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének keddi sajtótájékoztatóján.


Ez azt jelenti, hogy a 11 év alatt felhalmozott nyereség 2008-ban szinte teljes egészében elúszott. A felügyelet azonban azt mondja: a pénzügyi válság elmúltával majd újra többet érnek a befektetések.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság szerint viszont a magánnyugdíjpénztárak nem tudják teljesíteni vállalásukat, azaz, hogy a nyugdíjak negyedét ők fogják fizetni.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1147 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 838
  • e Hét: 2760
  • e Hónap: 6505
  • e Év: 160001
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.