Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
Új Patrióta Cselekvési Terv
  2009-03-14 22:44:17, szombat
 
  Új Patrióta Cselekvési Terv
2009-03-14 07:31:36


(Részletek egy titkos kormányfői válságkezelési programbeszédből.)



,,Már megint elkúrtuk. Fogalmunk sincs, mit tudnánk kezdeni a válsággal. Igazság szerint a válság előtt sem tudtuk, mit kellene kezdeni az országgal - de ezt most nem részletezném, az őszödi beszéd letölthető az internetről, hallgassátok meg. Tulajdonképpen csak a világgazdaság pénzbősége és a trükkök százai tették lehetővé, hogy egyáltalán idáig kihúzzuk. Nem volt se ötletünk, se víziónk, se tervünk. Most meg eltűnt a nagy pénzbőség, és mivel már átlátnak a trükkjeinken, nem ad nekünk senki, legfeljebb uzsorára. A különböző szakértői csoportok mondanak mindenféle megoldást, de az mind túl bonyolult, olyan szavak vannak benne, amit a Veresjani meg sem ért. Kell valami frappánsabb.



Ötlet, valaki? Maga, fejkendős asszonyság, ott hátul a partvissal? Semmi? ... Nem, azt az egyet nem, juszt sem mondok le. Na, akkor mondom én, hogyan kezeljük a válságot.



Egy: A válság külföldről jön, ezt mindig előre kell bocsátani. Semmi közünk hozzá, csak elszenvedjük, mint egy természeti csapást. Minden kommunikációban a ,,világgazdasági válság", vagy a ,,gazdasági világválság" kifejezést kell használni.



Kettő: A válság oka Orbán Viktor. Ez látszólag ellentmond az első pontnak, de a sikeres válságelhárító kommunikáció záloga, hogy ne becsüljük túl a szavazók értelmi képességeit. A válságot Orbán Viktor okozta azzal, hogy nincsen neki kormányprogramja. Ha ezt elég sűrűn mondogatjuk (már beszéltem a Teddyvel, nyolcmilláért megírja tízszer), az talán eltereli a figyelmet arról, hogy a kormánynak nincs kormányprogramja.



Három: Már rég megoldottunk volna minden gondot, ha a Fidesz nem utasítaná el az Összefogást. Ha valaki kérdezné, mi is az, amiben össze kellene fogni, ködösítünk (a Teddynek már küldtem rá hatmillát). Olyanokat mondunk, hogy Konstruktív Ellenzékiség, Nemzeti Összefogás, Patrióta Pityke, Papucsorrán Pamutbojt. Mindegy, csak csupa nagybetűvel mondjuk. Persze, a Fidesz indítványait és törvényjavaslatait továbbra is vita nélkül lesöpörjük, amikor már senki sem nézi a parlamenti közvetítést.



Négy: Addig provokáljuk a Fideszt, hogy álljon elő konkrét válságkezelő programmal, vagy a pusztulásba taszítja a Hazát, amíg ki nem nyilvánítanak valamit. Onnantól két hónapig az lesz a címlapokon, azt bizonygatja háromszáz közgazdász, hogy mekkora marhaság az egész, vudugazdaság, megalapozatlan fércmunka. Járulékcsökkentés, bruhaha, átképzési alap, hahaha. (A Teddynek már átutaltuk az előleget.) Így kapnánk egy kis luftot, addig se a mi alkalmatlanságunkról beszélnének.



Öt: Dávid Ibolya minden héten mondjon egy bődületeset, vagy zárjon ki valakit. A sajtó zabálja, mi közben sunnyoghatunk. Majd valahogy megháláljuk.



Hat: Lendvai Ildikó minden héten szólítsa fel valamire nyílt levélben Orbán Viktort. Mondjuk, hogy azonnal menjen el a Matolcsyhoz, és haladéktalanul mondja azt neki, hogy ,,Mit sütsz, kis szűcs?" Ebből aztán nem tud jól kijönni az Orbán.



Legyen ez a Nemzet Felemelkedésének Hat Pontja, hatszázmilláért ki is lehet kampányolni. A válságon ugyan nem segít, de eltereli a figyelmet - aztán úgyis jön az árvíz, én gumicsizmában fogom pakolni a homokzsákot a kamerák előtt, hadd lássa a nemzet, kire számíthat a bajban!"



Petromán László



Deol.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai a "magyar szélsőjobbold
  2009-03-14 22:16:19, szombat
 
  Morvai a "magyar szélsőjobboldal új sztárja" - Újratöltve

http://barikad.hu/node/21285

2009-03-05 17:29 barikád.hu

Morvai Krisztina

Morvai KrisztinaNegyvenesek párbaja a magyar hazában címmel közölt terjedelmes írást kedden a Le Monde című francia napilap Magyarországról.

Mint rámutat, az emberek itt "két kiváló és karizmatikus, saját táborában leváltás által kevéssé fenyegetett, hosszú távra berendezkedett negyvenes vezető ritmusában élnek". A mértékadó párizsi lap szerint a Magyarországot sújtó válság, amely nemrég még csőddel fenyegetett, a Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor közötti párharcot a végletekig kiélezte.

A baloldali-liberális újság szerint a válság másik haszonélvezője Morvai Krisztina, akiről a "magyar szélsőjobboldal új sztárja címmel" portét közölt a lap.

Frissítés:
A Gyurcsány - Orbán párbaj árnyékában, ő egy másik haszonélvezője a krízisnek. Morvai Krisztina, 45 éves, egy top-modell és egy a kommunista diktatúra ellenzékéhez tartozó közgazdász gyermeke, ártatlan szőkeséggel és pokoli beszélőkével megáldva. Ő egy feminista és emberjogi jogász, a büntetőjog tanára a budapesti egyetemen, a londoni King's College-ban tanult, New Yorkban és Strasbourgban dolgozott.

"A negyvenesek párbaja a magyarok országában"

Mostanában Magyarország-szerte körúton jár a Magyar Gárdával, egy félkatonai szervezettel, melynek tagjai dobszóra vonulnak olyan egyenruhában, mely a nyilaskeresztes (egykori magyar fasiszta párt) egyenruháját idézi fel. ,,A Gárdával inkább biztonságban érzem magam" mondja Krisztina, angyali ártatlansággal. Vona Gábor társaságában, aki egy szélsőjobboldali felemelkedő pártnak, a Jobbiknak elnöke, valamint annak ,,fiókja" a Magyar Gárda kapitánya.

Szélső jobb? No, már ne, mondja kórusban Krisztina és a Jobbik. Csak ,,nemzeti radikális". Az ,,egy jobbik Magyarországért mozgalom" nem akar hallani kellemetlen kifejezéseket. A nemzeti, családi és keresztény értékeket védi. Az abortusz, a népességcsökkenés valamint a ,,cigánybűnözés" ellen küzd. ,,A nemzeti identitás és a kereszténység fogalma nem választható el egymástól" magyarázza az internet honlapjuk. Nem érdekesek a zsidók, még ha a párt hivatalosan vissza is utasítja, hogy antiszemita lenne. ,,A Jobbik horizontját nem az Állam, hanem a nemzet határvonalai képezik", valamint szintén ír a ,,Nagy Magyarország" és a magyar kisebbségek birtokbavételéről, akik az 1920-as trianoni békeszerződés óta a határokon kívülre rekedtek.

Morvai Krisztina lágyan és kissé modorosan beszél. Akkor vált ismertté, amikor a 2006-os, Gyurcsány szocialista miniszterelnök elleni tüntetések alkalmával a tüntetők, a rendőrségi durvaságok áldozatainak védelmét felvállalta.

Hat hónappal ezelőtt, Vona Gábor kapitány hívta fel - ,,azt mondta: minden elismerés azért, amit a nemzetért és a magyarok önérzetéért teszel". Megszületett a megegyezés. Íme, listavezető lett a Jobbik 2009-es európai választási listáján. Ez lesz az első alkalom, hogy a párt önállóan, a 2003-as megalakulása óta, egyedül indul a választásokon. Csak 2 %-os eredményt jósolnak, de befolyása növekedőben van (a sok-sok szélsőjobboldali mozgalom között), és elemzők nem tartják kizártnak, hogy ez a modern és világpolgári megjelenésű jelölt eléri az 5 %-ot, mely a parlamenti mandátum megszerzéséhez szükséges.

M.V.R.

MTI - barikád.hu

Kapcsolódó linkek:
A Le Monde cikke eredetiben



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Borzongás
  2009-03-14 21:59:11, szombat
 
 
BORZONGÁS

http://www.sokkaljobb.hu/files/pages/david%20ibolya%20bajusz.jpg



Több okból is borzonghatunk. Erre minden okot megadott a március 9-ei parlamenti ülésszak nyitó előadásában DÁVID IBOLYA (Boros Bánk Levente politológus szerint politikai örömlány), a Magyar Demokrata Fórumnak nevezett párt elnöke. Ezúttal már miniszterelnöknek is jelölte BOKROS LAJOST, és felszólította az ellenzéket, hogy támogassák ezt az újabb ötletét! Gyurcsány ellen újabb bizalmatlansági indítványt adna be, és Bokros Lajosból miniszterelnököt kreálna!
A demokrata szót illő lenne kivenni a párt nevéből. Ibolya tovább tolja maga előtt BOKROS LAJOST és az ő csomagját. A csomagjáról annyit, hogy annak nem kevesebb, mint 20 pontját törölte talán 1996-ban az Alkotmánybíróság. Amíg ez be nem következett, hatalmas károkat okozott. Károkozásnak a meghagyott pontok is elegendők voltak! Miniszterelnöknek egy alkotmánysértő embert?
Bokros mind a két jelölést elfogadta. Az ellenzék és az MSZP elutasítja az ötletet. Az a párt, amelyik néhány év alatt 168 fős frakcióból 9 főset kreál, ráadásul a kártyáit egy csótányirtó kisiparossal keverteti, az már el kellett volna, hogy tűnjön a történelem süllyesztőjébe! Annak érdekében, hogy ez bekövetkezzen, Ibolya és Károly mindent meg is tesz!
A VÁLASZTÓPOLGÁROKON MÚLIK MINDEN! Megbokrosodott Ibolya kétszemélyes pártjára normális ember többé nem szavaz!
Az MDF uniós listájának második helyén a Magyar Vöröskereszt német vagy osztrák származású elnöke, Habsburg György szerepel. Az ő eddigi ténykedése legalább annyira ellentmondásos, mint Bokrosé. Hogy a Magyar Vöröskereszt élére miért nincs alkalmas magyar ember, az egy nagy talány! Miért nem Ausztriában ténykedik a Gyuri? Mi közünk van nekünk még mindig hozzájuk? Ezt a kérdést a közelgő március 15-ei nemzeti ünnepünk kapcsán is feltesszük! Habsburg Kutató Intézet évi 300 millióért minek? Az osztrákok miért nem kíváncsiak rájuk? A csabai katolikus iskola alapítványát sikerült IV. Károlyról elnevezni! Reméljük nem azért, mert nem találtak magyar szentet névadónak!
Az MDF-frakciót Csáky András elhagyja, további két képviselő még ingadozik. Hogy sikerül -e képviselőt vásárolni a havi 7,5 milliós frakciós állami támogatás érdekében, rövidesen eldől. Új tagot csak másik pártból tudnak venni, mert a függetlenek közül szóba jöhetők fél éves moratóriuma még nem járt le!
Boross Péter szavait Dávidék egyelőre figyelmen kívül hagyták. Olajos Péter jelenlegi uniós képviselő már jelezte kilépési szándékát. A csabai MDF is megszűnő félben van. A tényleges MDF taglétszám ismeretlen! Tiszta szívből kívánjuk, hogy ne sikerüljön a frakcióba az újabb bevásárlás!





Van okunk azért is borzongani, hogy a magyarságba rendszeresen belerúgó EÖRSI MÁTYÁST jelöli pártunk és kormányunk az Európa Tanács főtitkári posztjára. Eddig négy jelölt van Európából. Reménykedjünk, hogy nem Matyi lesz a befutó!





Az IMF hitelből már több mint hét milliárd eurót sikerült elkölteni(?)! Borzongató kérdés, hogy mi lesz 2010 márciusa után, amikor elfogy a hitelkeret, és el kell kezdeni a törlesztést. Ez viszont már a következő kormány és az ország gondja lesz! A hatalmat nem fogják a kommunisták és a szabad varjak simán átadni, mert félnek az elszámoltatástól. Lesz választási csalás, lejáratás, meg ami a csövön kifér! Az áfa 23, vagy 24 százalékos lesz. A szolgáltatások ára is (telefon, víz, gáz, villamos energia) nagyon megugrik az áfa-teher emelése miatt! Amennyiben a gyógyszer ára is ekkora mértékű áfa-besorolás alá fog esni, még a ciántablettát sem tudjuk beszerezni, pedig Kuncze úr nagyon árulja!
Viszont biztos bevétele lesz pártunknak és kormányunknak, amiből jut majd szavazatvásárlásra is! Az Oktatási Minisztériumban történt korrupciós botrány pénzeiből is juthatott ebbe a kalapba?
Gyurcsány Ferenc természetesen egyedüli jelölt lesz az MSZP elnöki posztjáért. Az alelnök-jelöltek még egy kicsit vitatkoznak, de meg fognak egyezni.
Nőnapot ünnepelt a kedves vezetőnk. Le is járatta egyből az uniós listát vezető hölgykoszorúját. Az jött ki a száján, hogy ,,Az európai parlamenti választás nem szépségverseny!" Az öregecskedő duci hölgykoszorú elfelejtett megsértődni, de Gusztos Péter mikrofont ragadott, és megsértődött helyettük! A kijelentés igazi borzongató gyurcsányi bunkóság volt! Nem az első, és sajnos nem is az utolsó!





Tisztelettel kérdezzük, ha a válság kellős közepén lehet európai parlamenti választás, azzal egy időben az országgyűlési választásokat miért nem lehet megtartani? Talán azért, mert akkor erős legitimitású vezetése lenne végre az országnak? Ez a hatalomtól megrészegült nyurga matróz az idők végezetéig miniszterelnök akar maradni! Európa röhög rajtunk, de már a világ is! Igen, a világ szégyenére a nagy múltú magyarság eltűri, hogy egy pojáca a miniszterelnöke! A kormányzáshoz nem értő Gyurcsányék által betanított papagáj-kommandó azzal házal, hogy a másik kormány se tudna mit tenni! Micsoda aljas félrevezetés!



A nemzetközi helyzet is egyre fokozódik.
XVI. Benedek pápa május 8-ától 16-áig Izraelbe látogat. Izrael már kampányol, mert szeretné, ha minél több zarándok látogatna el a Szent Földre ebből az alkalomból. És ha már egyszer volt ott, hátha máskor is felkerekedik, és ezzel növelni lehetne a megritkuló turista-forgalmat. A sok fegyver kereszttüzében kellemes borzongást zarándokok!





Remélhetőleg Észak-Írországba nem tér vissza a borzongás! Egymás után két támadás is érte az angol rendfenntartókat. Az elkövetéssel a Valódi IRA nevű szervezetet gyanúsítják. Hogy az angolok miért nem mennek haza, és miért nem egyesülhet Írország, ez is elég régi kérdés!





Észak-Koreában választások voltak. A kedves vezető olyan választási sikert ért el, amilyet a mi kedves vezetőnk is szeretne: 100 százalékosat! Utódjáról nem döntött a ,,szabad választás". Na ezt a választási sikert utánozd le Feri! Ja, hogy ehhez diktatúra kell? Nyugodj meg, jó az általad és tettestársaid által alkalmazott irány! Csak azzal az átkozott jobboldallal ne kellene annyit bíbelődni!
Amerika 27 ezer dél-koreai katonai állományával és a dél-koreai katonákkal közös hadgyakorlatot tart. Mi meg borzongunk, mert a kedves vezető fenyegetőzik, hogy még a felette átrepülő utasszállító gépeket is lelövi! Hogy 1953 óta miért nem sikerült a két Korea között békeszerződést kötni, vagy újraegyesíteni a két részre szakított országot? Jó lenne erre a kérdésre is egy borzongás-mentes válasz, mert az északi országrész jobb sorsra érdemes polgárai szép csendben, a világtól elzártan éhen halnak abban az óriási átnevelő táborban!





Békéscsaba, 2009. március 11.

http://www.sokkaljobb.hu/node/912
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A prostik pályázata NYERŐ volt
  2009-03-14 21:54:34, szombat
 
  A prostik pályázata NYERŐ volt

2009.03.13. 13:31

Dübörög a válság ... de vannak szerencsés csillagzat alatt született civil szervezetek, akik még ezekben a nehéz időkben is nyernek EU-s és állami pénzt ...

A Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesülete a "Szervezetfejlesztés egy speciális okok miatt hátrányos helyzetű társadalmi csoport érdekeinek védelmében" című pályázaton 47,68 millió forintot nyert.

Sajnos, meg kell említeni a tisztánlátás végett, hogy a mozgáskorlátozottak 26,1 milliót nyertek, a nagycsaládosok egyesülete 28 milliót, az értelmi fogyatékosok pedig 19,9 millió forintot nyertek.

Az elbíráló bizottság tagjai NÉV SZERINT.

Tessék, egy sikeres pályázat:


TAMOP-2.5.1-07/1.-2008-0153

Program megnevezése: Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése támogatására

Kódszám: TAMOP 2.5.1/07/1

Közreműködő szervezet: Európai Szociális Alap, Nemzeti Programirányító Iroda Kht.1134, Budapest, Váci út 45.

Pályázat címe: Szervezetfejlesztés egy speciális okok miatt hátrányos helyzetű társadalmi csoport érdekeinek védelmében

Pályázati azonosítószám: TAMOP-2.5.1-07/1.-2008-0153
Pályázó: Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesülete 1114, Budapest, Bocskai u. 17.

Projekt megvalósítási ideje: 2008.12.01-2010.11.30

Projekt költségvetése: Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege és a projekt összköltsége: 47.683.144 Ft

Hosszú távú cél: A szexmunkások emberi jogainak, beleértve a munkához való jogot, érvényesítése, elfogadtatása, társadalmi reintegrációjuk elősegítése, kiszolgáltatottságuk csökkentése, az esélyegyenlőségi helyzetük javítása.

Rövid távú cél: Az egyesület humán erőforrás és szakértői kapacitásainak megerősítése, valamint a működés hatékonyságának növelése szervezetfejlesztés útján egy speciális okok miatt hátrányos helyzetű társadalmi csoport érdekeinek hatékony védelmében.

A projekt elvárt eredményei: 4 fő akkreditált képzésen való részvétele, és képesítés szerzése, 7 fő emberkereskedelem elleni és migrációs tréningeken való részvétele, szervezetfejlesztési terv kidolgozása, honlap fejlesztés, Budapesten kívül 3 különböző vidéki helyszínen jogsegélyszolgálat kialakítása, és működtetése.

Közvetlen célcsoport: Az egyesület tisztségviselői, tagsága, munkavállalói.
Közvetett célcsoport: prostituáltak, szex-munkások (ma Magyarországon kb. 15 ezer szexmunkás tevékenykedik, az egyesület jelenlegi pártoló tagjainak száma 1200 fő. )

Projekt tevékenységek:

1. Projekt menedzsment: A projekt tevékenységeinek koordinálása, a projekt lebonyolításának szakmai és pénzügyi felügyelete.

2. Pártoló tagság toborzása: Az egyesület a pártoló tagság bővítése. A szexmunkások vállalkozóvá válása 2007-ben kezdődött meg, célunk az egyéni vállalkozók számának növelése, továbbá az egyéb pártoló tagok (ügyvédek, szakértők stb.) körének szélesítése.

3. Jogsegélyszolgálat fejlesztése és működtetése a jogérvényesítő képesség erősítése céljából: Az egyesület megalakulása óta végez jog-segélyszolgálati feladatokat az általa megbízott ügyvédeken keresztül. A jogsegélyszolgálat történhet telefonon és személyesen is, valamint tartalmazza a peres eljárásokon való részvételt.

4. Érdekvédelemmel összefüggő tanácsadási tevékenység

5. Szervezetfejlesztés a működési hatékonyság növelése érdekében, szervezetfejlesztési terv kidolgozása

§ Csapatépítő tréning: Ennek keretében az egyesületben dolgozók és annak vezetői egy közös 2x 3 napos bentlakásos tréningen vennének részt, ahol egy képzett trénerpár segítségével közösen elemezik a szervezet felépítését, előnyeit és hátrányait, az erősítendő tevékenységeket, a forrásteremtés lehetőségét.

§ Szupervízió: Tekintettel arra, hogy az egyesületben dolgozók állandóan emberi konfliktusokkal, tragédiákkal, nehezen kezelhető helyzetekkel kerülnek kapcsolatban, fennáll az érzelmi bevonódás és kiégés "burn out" veszélye. Ennek kiküszöbölésére a stáb tagjai részére legalább kéthetente 1X2 órás pszichiáteri esetmegbeszélés/szupervízió kerül megrendezésre.

6. Emberkereskedelem-ellenes harccal kapcsolatos tréning a tisztségviselők részére a közvetett célcsoport vonatkozásában.

7. Migrációs tréning: A közvetett célcsoportot érintő migrációs kérdések megvitatása, a jelenlegi és jövőbeli várható helyzet

Jelen projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Egyértelmű, hogy a prostik pályázat NYERŐ, minőségi munka és maximálisan támogatható, még a nehéz időkben is, a fogyatékosok, a nagycsaládosok meg a mozgáskorlátozottak pedig, bár a létszámuk több százszorosa a 15 ezer kurvának, örüljenek, hogy egyáltalán nyertek egy kis alamizsnát ....

Még egy kis infó:


TÁMOP - TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM - NFÜ

A Társadalmi Megújulás Operatív Program célja olyan beavatkozások sikeres végrehajtása a 2007-2013-as programozási periódusban, amelyek az egész ország lakosságát érintik, és amelyekhez az infrastrukturális hátteret, a minőségi szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést elsősorban a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program, illetve a regionális operatív programok biztosítják.

A program költségvetése 4 097 080 055 euró. Finanszírozásának hátterét az Európai Szociális Alapon keresztül 85%-ban az Európai Unió biztosítja, 15%-ban pedig a kapcsolódó hazai források képezik.

A program területi jogosultsága kiterjed Magyarország teljes területére, azaz a ,,Konvergencia" célkitűzés alá tartozó hat régió, valamint a ,,regionális versenyképesség és foglalkoztatás" célkitűzés alá tartozó Közép-magyarországi régió területére, melyet jelen programon belül, a 3.8-as fejezetben külön egységként és prioritási tengelyként kezelünk.


A program célrendszere

A Társadalmi Megújulás Operatív Program az ÚMFT átfogó céljaihoz, a foglalkoztatás bővítéséhez és a tartós növekedéshez elsősorban a munkaerőpiac kínálati oldalára irányuló intézkedésekkel, az emberi erőforrások fejlesztésével járul hozzá. A gazdaság rendelkezésére álló munkaerő-kínálat növekedésében rejlő lehetőségek csak akkor használhatók ki, ha növekszik az álláskeresési aktivitás, csökken a munkaerő-piaci és társadalmi diszkrimináció mértéke, javul az összhang a keresett és a kínált képzettségek, képességek között, továbbá az egészségkultúra fejlődése által nő az egészséges munkaerő aránya. A foglalkoztatás bővítéséhez tehát az aktivitás növelésén keresztül vezet az út. Ezért a Társadalmi Megújulás Operatív Program átfogó célja a munkaerő-piaci részvétel növelése.



A TÁMOP az alábbi zászlóshajó programokhoz kapcsolódik:

,,A tudás - esély"

,,Gyermekesély"

,,A 21. század iskolája"

,,Nem mondunk le senkiről" - Esély a leghátrányosabb kistelepülésen élőknek"

komplex térségfejlesztési program

,,Versenyképességi Pólus program

,,Magyar Géniusz"

,,Rugalmas képzés"

,,Meggyógyítjuk az Egészségügyet"

,,Egyenlő esélyű hozzáférés Magyarországon"

(A teljes programkiírás pdf-ben.)


106 komment

http://vastagbor.blog.hu/2009/03/13/a_prostik_palyazata_nyero#more999596
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarok is részt vettek a prá
  2009-03-14 21:41:17, szombat
 
  Magyarok is részt vettek a prágai gazdatüntetésen
MTI

2009. március 12., csütörtök 21:02 | Frissítve: 2009. március 12.

Mintegy nyolcezer, főként közép-európai gazdálkodó tüntetett csütörtökön Prágában a cseh mezőgazdasági minisztérium előtt, egyenlő bánásmódot követelve a régi és új uniós tagországok gazdálkodói között.

Kőrösi Zsolt, a Holstein-Fríz Tenyésztők Egyesületének tenyésztésvezetője a helyszínről telefonon a tüntetés megkezdését követően elmondta: a demonstráción elsősorban közép-európai gazdálkodók, csehek, szlovákok, lengyelek, szlovénok, magyarok, litvánok vesznek részt, de képviseltetik magukat az osztrák és a német gazdaszervezetek is.

A tüntetésen résztvevők fő követelése, hogy az újonnan csatlakozott uniós országok gazdálkodói ugyanolyan bánásmódban részesüljenek, mint a régi tagországokban dolgozó társaik. Emellett a tejpiac jelenlegi kaotikus viszonyainak rendezését és átláthatóvá tételét is követelik a gazdák.

A tüntetésen részt vevő gazdálkodókat Jan Veleba, a cseh agrárkamara elnöke üdvözölte, aki felsorolta a gazdálkodók követeléseit, hangsúlyozva: a legfontosabb az volna, hogy a régi és az új tagországok gazdálkodói egyenlő bánásmódban részesüljenek.
hirdetés


Az elnök szerint a cseh mezőgazdaság gyakorlatilag a padlón van, mivel a múlt évben tovább csökkent az ágazat nyeresége és azt szerinte csak a támogatások tartják fenn.

A tüntetőkhöz beszélt Petr Gandalovic, a cseh mezőgazdasági miniszter is, akit beszéde közben többször is a gazdálkodók füttykoncertje szakított félbe. A cseh agrártárca vezetője ugyanis azt mondta, hogy az újonnan csatlakozott országokban dolgozó gazdálkodók és a régi tagországok gazdái várhatóan csak 2013 után tevékenykedhetnek majd egyenlő feltételek között. Addig az új tagországokban dolgozóknak várniuk kell. Ez hangos nemtetszést váltott ki a tüntetőkből.

A demonstráció színhelyére várták Mariann Fischer Boelt, az Európai Bizottság mezőgazdasági biztosát, akinek a tüntetők megbízottai petíciót kívántak átadni. A petíció lényege az egyenlő bánásmód követelésén túl a jelenleg nagy bajban lévő tejtermelő ágazat problémáinak európai szintű rendezése, ami főként a kelet-közép-európai tagországokat sújtja.

A termelők mindenekelőtt egységes tejfelvásárlási árat szeretnének elérni, ami literenként 30 eurócent körül lenne szerintük reális. Ez literenként 80-90 forintos magyarországi felvásárlási árakat jelentene.

Marian Fischer Boel, aki egy konferenciára érkezett a cseh fővárosba, találkozott a tüntetők képviselőivel, és megígérte, hogy a jövő hónapban Brüsszelben folytatják a tárgyalásokat.

A tiltakozók tejet és gabonát öntöttek ki a szálloda elé, ahol az EU-biztos és Gandalovic tárgyalt. A magyar gazdálkodók képviseletében jelenlévő tüntetők a két legnagyobb magyar tenyésztőszervezetet, a holstein-fríz tartókat és a magyartarka-tenyésztőket képviselik, azaz mintegy 2200 hazai tejtermelőt.

Az európai tejpiac válsága súlyosan érinti a magyar tenyésztőket is. A magyar tejpiac problémái a gazdák szerint ugyanis elsősorban abból adódnak, hogy az EU bizottsága nemrégiben felemelte a tejkvótát. Ezért Magyarországon és több környező országban is tejfeleslegek keletkeztek, emiatt a tejet csak olcsóbban lehet eladni.

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) Szarvasmarha-tenyésztők Országos Választmánya emiatt a múlt héten bejelentette, hogy a tejágazat válsága miatt felújítja tevékenységét az ágazati demonstrációs bizottság. A választmány azon az állásponton volt, hogy amennyiben nem kapnak érdemi segítséget az ágazati problémák megoldásához az agrártárcától, úgy a továbbiakban országszerte tiltakozásokra lehet számítani.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nap mondása!
  2009-03-14 21:25:42, szombat
 
  Dávid Ibolya az antalli örökség után az apróantali örökség felé fordult.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Navracsics szerint Magyarorszá
  2009-03-14 21:06:17, szombat
 
  Navracsics szerint Magyarországnak ki kell fizetni az államadósságot
2009-03-12 09:51 barikád.hu


Navracsics Tiborral közöl interjút a Heti Válasz, amelyből számtalan érdekes dolgot megtudhatunk. Például azt, hogy a frakcióvezető jelenleg már nem gondolkodik a miniszterelnökségben. Ámbár tagadja, hogy ennek közel lenne az azóta végletesen leromló gazdasági helyzethez.

"Annyira nehéz helyzetben egy kormány sem volt 1990 óta, amelybe a következő választások győztese kerül, ez tény. Aki azonban elmegy tengerésznek, tudja, hogy olykor viharos a tenger."

Navracsics szerint az sem igaz, hogy nincs a Fidesznek programja a válságra. "Szerintük nem létező programunk elemeit a szocialisták óriási hűha-élménnyel fedezik fel mindig, ha valami nyilvánosan elhangzik belőle. Amikor Orbán Viktor Kéri László körében elmondta, hogy reálértéken kell tartani a nyugdíjakat, vagy meg kell vizsgálni a nagyberuházások szükségességét, úgy tettek, mintha valami titkos terv szivárgott volna ki. Közben ezek a vállalások benne vannak az Erős Magyarország programban".

A frakcióvezető kategorikusan tagadta, hogy az államadósság megfizetésének kötelezettségéhez hozzányúlnának. "Ez nem lehet kiút. Az ország még radikálisabb leértékelődése következne belőle. Csak a gazdaság élénkítése vezethet eredményre. Nem véletlen, hogy világszerte ezt teszik, s az sem, hogy az elmúlt két évben Európa-szerte is egyre nagyobb figyelem övezi a Fideszt."

A dolog azért is érdekes, mert a jobboldali közgazdászok többsége felvetette már, hogy az adósságcsapdából nincs kiút, az ország spirálba került, így ha nem tárgyaljuk újra az államadósságot, akkor az ország előbb-utóbb bele fog bukni. Az egyre elviselhetetlenebb törlesztés mellett semmi esélye Navracsics rózsaszínű ábrándjainak a fellendülésre. Ez kb. olyan, mintha egy uzsorás kelepcéjébe került munkanélküli család arról ábrándozik, hogy először fizessük vissza az uzsorát, aztán majd adunk a gyerekeknek enni...

A Jobbik erősödésével kapcsolatban Navracsics szűkszavúan nyilatkozott.
"A ferencvárosi választás volt az egyetlen éles helyzet: kiderült, hogy a Jobbiknak van egy jól körülhatárolható, nem túl népes szavazótábora, amely nem növelhető az első és a második forduló között, pedig a részvétel nőtt, ahogy a Fideszre leadott szavazatok száma is." Arra a felvetésre, hogy a Jobbikot 5% körül mérik a kutatók, a válasza egészen megdöbbentő volt: "Három-négy százalékos a hibahatár."

Mi a tanulság? A Fidesz összefogásról beszél, de továbbra sem hajlandó észrevenni, hogy vannak és egyre többen vannak, akik nem akarnak a Fideszre szavazni. Ilyenkor egy értelmes és felelős párt levonja a következtetéseket és megpróbál jó kapcsolatokat kiépíteni az új erővel, jelen esetben a Jobbikkal. A Fidesz inkább az elhallgatást, ha az nem megy, az eltaposást, ha az sem, akkor fejének a földbe dugását választja. Akár egy strucc.

hetivalasz.hu - barikád.hu

Kapcsolódó cikkek:
Javaslat a túlzott mértékű államadósságok jogellenességére
73 százalékos magyar államadósság!


*********************

Ha igy folytatják, még a végén ők is a bajuszost választják miniszterelnöküknek, hiszen Bokros Lajos is ugyanazt hajtogatja mint Navracsics. Nemde?



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyakorlóruhás rendőrök hemzseg
  2009-03-14 21:00:52, szombat
 
  Gyakorlóruhás rendőrök
hemzsegnek Budapest utcáin
Az ünnepen ugyanez, kokárdában
Átvizsgálhatják a járókelők ruházatát is

2009. március 14. 18:16
MNO - Deczky Noémi
http://www.mno.hu/portal/622680


9-12 fős csoportokban sötétkék gyakorlóruhás rendőrök járják reggel óta Budapest utcáit. A rendőrök semmilyen intézkedést nem foganatosítanak. A BRFK érdeklődésünkre közölte: a biztonságot veszélyeztető cselekedeteket akarják megelőzni. Budapesten semmiféle nagyobb szabású rendezvényre nem került sor a nap folyamán, a nagy számú rendőri csoportok döbbent, a kirakatokat néző járókelőket és turistákat kerülgettek. Szokatlanul magas szintű jelenlét volt tapasztalható a külvárosokban is.

Valósággal hemzsegnek a nagyszámú, gyakorlóruhás, 9-12 fős csoportokban sétáló rendőri erők Budapest utcáin a reggeli órák óta. Kérdésünkre, hogy mi indokolja ezt, amikor nagy, tömegeket megmozdító rendezvények nincsenek az utcákon, Tafferner Éva, a BRFK szóvivője közölte: a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények, események megelőzése, megakadályozása a célja a rendőri jelenlétnek.

A rendőrök folyamatos jelenlétére hétfő reggelig lehet számítani - tette hozzá Tafferner. Kiemelte: a rendőrség a szükséges és kellő számban ,,biztosítja Budapest utcáin a biztonságot". A szóvivő kérdésünkre hozzátette: a holnapi nap folyamán a rendőrök kokárdát fognak viselni.

2009. március 14-e és március 16-a közötti időszakban több olyan rendezvény zajlik Budapesten, melyeken nagy számú résztvevőre lehet számítani, ezért Budapest Rendőrfőkapitánya a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. §-a alapján fokozott ellenőrzést rendelt el 2009. március 14-e 0 órától március 16-a 8 óráig a főváros területén - tájékoztat a rendőrség hivatalos honlapja. Az ellenőrzés keretében a rendőrség személyeket igazoltathat, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dacos ünnep
  2009-03-14 20:41:07, szombat
 
  2009-03-14


Dacos ünnep

Álláspont

Felhőtlenül ünnepelnünk kellene. De ott a kétely: mit, hogyan ünnepeljünk? Illetlennek, cinikusnak tűnhet a kérdés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 161. évfordulóján. Mégsem az, ha tovább fűzzük: mégis, mi történt velünk a rendszerváltásnak indult húsz év alatt?

A Rákosi- és a Kádár-korban egy ország élt a kényszer fojtásában: nem ünnepelhette igaz módon a márciusi ifjak forradalmát, nem idézhette kalaplevéve Kossuth, Petőfi, Bem emlékét, nem éljenezhette szívből a hős honvédeket, és nem könnyezhette meg őszintén a mártírokat. Mert a szabadságharc élő emléke egy diktatúrában veszélyes példa; az idegen erők kiverése a hazából gyilkos precedenssé válhat; a vérrel kivívott függetlenség eszménye földindulással fenyeget. A civil világnak maradt az ellenkezés manifesztációja, a privát emlékezés: egy szál virág a Petőfi-szobornál, főhajtás a Batthyány-mécsesnél, kokárda a szív fölé március idusán. Ezt is provokációnak, az "ellenforradalmi" érzület felmutatásának tekintette a gyáva hatalom. Valójában a kommunista rendszer iránti megvetés kifejezése. És persze - kegyeletteljes főhajtás.

A vasfüggöny lebontása, majd a szovjet megszállók kivonulása után szűk két évtizeddel természetes lenne a méltó ünneplés. Reményt adott egykor, hogy az első szabadon választott országgyűlés első dolga volt megalkotni az egyik legfontosabb törvényt: 1956 forradalom és szabadságharc volt, s nem ellenforradalom, ahogy azt halálos ítéletekkel, börtönévekkel, átneveléssel, meghamisított történelemórákkal próbálták a fejünkbe verni a Kádár-rendszerben.

Mégis, mi a baj ma nemzeti ünnepünkkel? Hogy a baloldalnak ismét sikerült ezt a néptől elorozni. Szimbolikus, szent helyeinken megint ők szónokolnak rendőri, titkosszolgálati, biztonsági erők védelme alatt. A rendszerváltozás egyik legfontosabb vívmányát, a szabad véleménynyilvánítást korlátozzák, törvényt hozva a maguk védelmében: ha valaki tojással, paradicsommal, kenyérgalacsinnal fejezné ki nemtetszését a hatalom birtoklóival szemben, azt két év börtön fenyegeti. A "korlátlanul" szabad demokráciában...

Nézzük a sajtószabadságot: messze kerültünk a márciusi ifjak tizenkét pontjának eszményétől! A Mit kíván a magyar nemzet? legelső pontja - "Kívánjuk a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését" - ma is aktuális. Mert a szocialista hatalom felrúgta a közmegegyezést. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bojkottra adott utasítást a Magyar Hírlappal szemben. Nem más ez, mint a sajtószabadság legdurvább megsértése, egy újság ellehetetlenítése, a kritikus hang elnémítása - a cenzúra újbóli bevezetése. Akkor csaknem tízezer tüntető vonult a Kossuth térre, kiállva a szabad véleménynyilvánítás és a Magyar Hírlap mellett. A Deák Ferenc-i passzív rezisztencia példája: lapunk előfizetőinek száma megháromszorozódott, akár a napi árus példányok száma. A bolsevista akció kudarcba fulladt. De a visszarendeződés egyre erőszakosabb. Ezeréves államiságunk, történelmi múltunk megkérdőjelezése, jelképeink becsmérlése milyen érdekeket szolgál? Magyarország gazdasági és erkölcsi lenullázásának szándéka most már nyilvánvaló. Akik a rontásban részt vesznek, azok szülőföldjüket őszintén nem szeretik, hazájukként Magyarországot nem tisztelik. Több mint ezerszáz éves történelmünk legnehezebb évtizedei, évszázadai után is, de talpra álltunk. Most is van remény, ha van akarat. Petőfi örök érvényű kérdése, a "Rabok legyünk vagy szabadok?" ismét aktuális lett. Szabadok akarunk lenni. És leszünk. Egypárti diktatúra, bankdiktatúra nélkül. Ha a nép akaratából a maiak elkotródnak, a gazdaságban és a lelkekben végbevitt óriási pusztítás nyomainak eltakarítása akkor sem lesz könnyű. Mint a második világháború után, megint újjá kell építeni országunkat.

Stefka István
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Prof. Dr. Bokor Imre : ÜNNEPI
  2009-03-14 20:38:08, szombat
 
  Prof. Dr. Bokor Imre : ÜNNEPI GONDOLATOK MÁRCIUS IDUSÁRA

Tiszta háttér rosszul látóknak,
2009. március 14. szombat, 18:41
ÜNNEPELJÜNK ÉS EMLÉKEZZÜNK!

Legyünk büszkék arra, hogy a magyar nép forradalmi harcaival példát mutatott Európának és a világnak azzal, hogy nem alkudott meg az elnyomó hatalmakkal, legjobb fiai inkább a halált, mint a szolgaságot választották. Ünnepeljünk és emlékezzünk!

Gondoljunk Rákóczi kurucaira, a márciusi ifjakra, a Pesti Srácokra, a harcmezőn elesettekre és a forradalmak mártírjaira.

Gondoljunk a vértől csöpögő kezű Haynau császári generális megtorlásaira, Hruscsov martalócaira, és Kádárra, a minden árulók és akasztatók atyjára!

Gondoljunk arra, hogy mennyire féltek a moszkovita Rákosiék március 15-től, még a pirosbetűs ünnepek sorából is törölték, új ünnepként állították be a Nagy Októberi Szocialista Forradalmat, amelynek már a megnevezése is 4 (azaz négy) hazugságot tartalmazott, mert: nem volt nagy, nem októberben zajlott le, nem volt szocialista és nem volt forradalom!

Gondoljunk Gyurcsányra és bandájára, akik mident megtettek, hogy az ünnepléstől elriasszák az embereket! Nyilt és burkolt fenyegetés hangzott el az illetékes rendőri szervek részéről, különféle tiltásokat rendeltek el a gyülekezési és felvonulási útvonalakra, illetve helyekre, fondorlatos módon és megszorításokkal úgy módosították a büntetési törvénykönyv egyes paragrafusait, hogy gyakorlatilag bárkinek a kezére bilincset rakhatnak, mert nem csak a tojásdobálókra vár börtönbüntetés, hanem azokra is, akik nem tapasztják be leukoplaszttal a szájukat és hangot mernek adni egy adott előadó (szónok) esetleges sértő, megalázó, hazug vagy bántó kijelentésére.

Ne hagyjuk provokálni magunkat! Ne féljünk az alattomos terrort alkalmazó hazug, korrupt kormány és holudvara fenyegetésétől, vegyük tudomásul, hogy ők azok, akik reszketnek és félnek a tömegektől, féltik a hatalmukat, összeharácsolt vagyonukat és - főként -, félnek a felelősségre vonástól! Mert tisztában vannak azzal, hogy erkölcsi és anyagi értelemben tönkre tették hazánkat, röpke néhány év alatt a sereghajtók közé szorították le országunkat, eladták nemzeti vagyonunk 80-85 %-át, amiért egyszer felelniök kell!

A mohácsi vésznél is tragikusabb helyzetben vagyunk, mégis ünnepelnünk kell,- hős elődeink iránti mélységes tiszteletünk kimutatásával, egyben emlékeznünk kell azokra, akik forradalmainkat eltiporták, forradalmárainkat pedig bitófára, kivégző osztag elé, börtönbe, munkatáborba vagy a társadalom perifériájára juttatták.

ÜNNEPELJÜNK ÉS EMLÉKEZZÜNK!

Prof. Dr. Bokor Imre
az MJB elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1147 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 5849
  • e Hónap: 16960
  • e Év: 170456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.