Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
Ez tényleg hibbant. Vajon komo
  2009-03-15 22:26:31, vasárnap
 
  Ez tényleg hibbant. Vajon komolyan gondolja? A márciusi ifjak most ujjonganának örömükben Feri szerint

2009. március 15. 22:03

HunHír.Hu

Gyurcsány Ferenc szerint a bajok és a gondok ellenére az ünnepen merjünk örülni és merjük sikernek tartani mindazt, amit Magyarország elért, hiszen 1848 lényege az elmúlt években sikeresen beteljesedett. A miniszterelnök erről a Művészetek Palotájában rendezett díszelőadáson beszélt este. Az épületet még kora délután megfelelő rendőri védelem alá helyezték.


Hangsúlyozta: Magyarország szabad és független, a világ legerősebb katonai-politikai szövetségének tagja és az európai közösség egyenrangú tagja is.

Gondolják, akarhatott bárki ennél többet 1848-ban? - tette fel a kérdést, majd azt mondta, "kiugrottak volna a bőrükből" a márciusi ifjak, ha mindezt tudhatták volna.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: baj meg gond annyi, mint a tenger, de a gondokra ott van az ünnepeken kívüli maradék, nagyjából 360 nap. Mint mondta, a nemzet ünnepét sokan várják és sokan tartanak is tőle, de az embereken múlik, hogy úgy tesznek-e mintha ez egy családi ünnep lenne, amely a jó dolgokról szól.

HunHír.Hu - zoom

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=17738
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZP feladta
  2009-03-15 22:04:56, vasárnap
 
  Az MSZP feladta
Michnai Attila, napijegyzet@hetivalasz.hu
2009.03.15.


"Ez a kormány az ország érdekét nézi, nem a népszerűséget", jelentette ki kérdésünkre pénteken Keller László.

Fenntartások nélkül el is hinnénk a közpénzügyi nyomozásai során kissé megkopott hitelű politikus szavait, ha rögtön azt is hozzáteszi, amit erről az egészről a többség gondol, hogy ,,és az ország pedig mi vagyunk". Mármint ők, a kormány és annak pártja, holdudvara.

Úgy talán még azt is elfogadnánk, ha nem is egészen értenénk, hogy miként állította, a kormány mindenfajta külső kényszer, például az IMF, a Világbank, netán az EU ráhatása nélkül, önként látott neki éppen a választások előtti évben a nyugdíjrendszer átalakításának. Ami ugyebár hoz majd nekik mindent hamarosan, csak éppen népszerűséget, választási győzelmi esélyeket nem. Ebből következően annak a név nélkül nyilatkozó és bevallottan a kormányzati törekvéseknek szurkoló, elismert makrogazdasági szakértőnek lenne igaza, aki szerint ,,ezek" már feladták.

Belenyugodtak volna a hatalmi harc elvesztésébe és innentől kezdve a kormányfő, hogyan is mondjuk, hogy sértődés ne legyen a dologból, szóval legalábbis ,,érdekes" személyisége vezérelné a dolgokat. Hogy mostantól már csakis a történelemnek dolgoznának, mégpedig szigorúan valamely magasztos elvek szerint. Ha pedig ez tényleg így van, így lenne, a magunk véleménye szerint volna itt valami, ami úgy a jelen, mint az utókor biztos és őszinte elismerését hozná e mára kétségtelenül kamikáze helyzetbe került kormánynak. És ez a korrupció elleni harc.

Mert kinyitja az ember a szerdai újságot (a korábbiakkal már begyújtott), és mit lát? ,,Visszaélés a Concordia Zrt-nél" 20-30 milliós kárral, aztán a csütörtökiben, hogy ,,milliárdok vándoroltak el az MVM-től", a gyanú szerint tízmilliárd forint közpénz ment volna a süllyesztőbe, pénteken meg, hogy ,,Borovszky Tímea felfüggesztett esélyegyenlőségi főigazgató", ki tudja hány milliós históriája a vezető hír. Közben pedig azt halljuk, hogy nincs elég pénz semmire, és a válságtól, az országvezetési tökéletlenkedésektől amúgy is meggyötört népesség kínját éppen a nyugdíjkorhatár emelésével szándékozzák növelni.

Ezért kedves miniszterelnök úr, ha tényleg olyan szándékok fűtik, amikről a fáma szól, itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy ezúttal tizenkilencre merjen lapot húzni. Takarítsa ki pártjának és kormányának tolvajlástól, sikkasztástól szutykos Augiász istállóját és még az is lehet, hogy ön lesz a legnépszerűbb politikus Magyarországon. Azután pedig, ha majd már győzött a jó a rossz felett, miként a mesékben, és ahogyan annyiszor tetszett ígérni kedves miniszterelnök úr, boldogan él majd mindenki, egészen amíg csak meg nem hal.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Morvai Krisztina: indokolatlan
  2009-03-15 21:59:35, vasárnap
 
  MTI 2009. március 15. 21:24

Morvai Krisztina: indokolatlan az igazoltatás


Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti listájának vezetője vasárnap este a Bazilikánál tartott rögtönzött sajtótájékoztatóján indokolatlannak nevezte, hogy a rendőrök a helyszínen tartózkodó mintegy száz embert csak igazoltatás után engedik távozni a térről. Morvai Krisztina a helyszíni parancsnoknak azzal érvelt, hogy bejelentett rendezvény helyszínén vannak, így indokolatlan az intézkedés. Az MTI tudósítója azt hallotta - és ezt a Jobbik listavezetője is elmondta -, hogy Morvai Krisztina több parlamenti képviselőt felhívott telefon, és a Bazilikához hívta őket. Azt kérte tőlük, hogy személyesen győződjenek meg a szerinte indokolatlan intézkedésről.

http://www.gondola.hu/hirek/94145
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megbukhat Barroso 5 milliárd e
  2009-03-15 21:54:45, vasárnap
 
  Megbukhat Barroso 5 milliárd eurós gazdaságélénkítő terve

A Zöldek - Európai Szabad Szövetség képviselőcsoportjának alelnöke szerint az EP képviselőinek többsége - még ha az Európai Tanács jóvá is hagyja - le fogja szavazni Barroso energia- és szélessávú internetes infrastruktúrára vonatkozó gazdaságélénkítő tervét. Claude Turmes a csomagot sem szerkezetében, sem funkciójában nem tartja megfelelőnek.


Turmes az EurActiv-nak adott interjúban leszögezte, ellenzi a Bizottság nemrég benyújtott javaslatát, mely a tavaly a tavalyi uniós költségvetésből megtakarított források újraelosztásának feltételeiről rendelkezik. A csomag főleg energiaprojekteket támogatna, de jelentős rész jutna a szélessávú internet infrastruktúrájának fejlesztésére is.

A zöld képviselő két szempontból kifogásolta a tervezetet: egyrészt úgy véli, hogy a csomag nem fogja valóban kifejteni a kívánt gazdaságélénkítő hatást, mivel a benne lévő projektek mind hosszú távra szólnak; másrészt pedig az eredeti elgondolást jelentősen módosították a Németországnak és az Egyesült Királyságnak nyújtott engedmények, így a gyengébb gazdaságú országok, főleg a kelet-közép európaiak, csak ,,morzsákat" kapnak.

A csomagot - ha az EU tagországainak állam- és kormányfői a március 19-20.-i csúcson elfogadják - még az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia. Turmes szerint még ha a tagállamok vezetői támogatásukról is biztosítják a csomagot, az EP ugyis ,,fel fogja tartóztatni Barroso úrat és a gazdaságélénkítésről alkotott elméleteit".

A képviselő elmondta, biztos benne, hogy az EP-képviselők többsége a javaslat ellen szavaz majd, mivel a liberálisok (ALDE), a szocialisták (PES), a zöldek (Greens-EFA) és a Néppárt (EPP-ED) egy része is ellenzi azt. Turmes úgy tudja, az EPP-ED kelet-európai vezető politikusai ,,botrányosnak" tartják a gazdaságélénkítő csomagot. A kelet-európai politikusok korábban több szinten is támadták a Bizottság tervezetét.

Turmes figyelmeztetett, hogy az EU-nak nem szabad eltérnie a történelmi szolidaritástól, és elmondta, hogy ő maga mire fordítaná az energiaprojektekre elkülönített összeget.

,,Az egyetlen módja, hogy megállapodásra jussunk, ha a támogatást nem adományként nyújtjuk, hanem legalább a nagy részét átutaljuk az Európai Beruházási Banknak (EBB), hogy az garanciaként használhassa a beruházásokhoz. Ez különösen azon gazdaságok számára lenne fontos, akiknek jelenleg többet kell a kölcsönökért fizetniük" - fogalmazott Turmes.

,,Ha így teszünk, akkor nem pár milliárd euróról beszélünk, amelyből aprópénz jut a kelet-európai kormányoknak, hanem 25-30 milliárdról, melyet az EU okosan felosztott költségvetése támogat az EBB-n keresztül" - fejtette ki véleményét a képviselő.

Turmes hangsúlyozta: nem áll szándékában Barroso újbóli megválasztását megakadályozni. Bár a Bizottság elnökét és testületét a Parlament hagyja jóvá, Turmes leszögezte, a gazdasági mentőcsomag megbuktatásának hátterében nem állnak a lejáratás céljai.

,,Ez két, hivatalosan nem kapcsolódó dolog. Nekem az áll érdekemben, hogy olyasvalamit tegyek, ami értelmes Európa számára. Nem érdekel, hogy ez az ügy összekapcsolódik-e Barroso úr újraválasztásával" - mondta Turmes.

EurActiv.hu


http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=38995
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így is lehet
  2009-03-15 21:46:39, vasárnap
 
  MTI 2009. március 15. 20:11

Venezuelában katonák veszik át a kikötők és repterek ellenőrzését



Venezuelában az államfő vasárnap parancsot adott a hadseregnek, hogy vegye át az ország kikötőinek és repülőtereinek az ellenőrzését. Előzőleg a törvényhozás elfogadott egy rendelkezést, amely a központi kormányra bízza a "nem megfelelő módon irányított" tartományi létesítmények működtetését. Az ellenzékiek szerint a kormány ezt azért erőlteti, mert így akarja a saját ellenőrzése alá vonni azokat a tartományokat, ahol választott ellenzéki tisztségviselők vannak. Hugo Chávez elnök a szokásos vasárnapi üzenetében kijelentette: "átvesszük a kikötőket és a reptereket a köztársaságban. Aki akarja, ellenezheti ezt, de ez a köztársaság törvénye". Chávez név szerint megemlített három ellenzéki tartományt, köztük Zuliát, ahol korábban a legfőbb politikai ellenfele, Manuel Rosales volt a kormányzó. A törvényhozásban a múlt héten felmerült az is, hogy hozzanak létre külön posztot a főváros, Caracas vezetésére, amely most az ellenzék kezében van. A múlt hónapban már kivették a helyi vezetők irányítása alól a kórházakat és a tartományi rendőri szerveket.

http://www.gondola.hu/hirek/94142

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Nemzeti Színház sem tetszik
  2009-03-15 21:35:15, vasárnap
 
  2009-03-15 21:09
A Nemzeti Színház sem tetszik Gyurcsánynak

Gond ugyan van annyi, mint a tenger, de merjen örülni az ország - mondta Gyurcsány a Művészetek Palotájában elmondott beszédében. A miniszterelnök azt is megosztotta az ünneplőkkel, hogy neki személy szerint nem tetszik a Nemzeti Színház épülete.


Gyanítom, hogy nagyon szeretik a családi ünnepeket - kezdte ünnepi beszédét Gyurcsány Ferenc a Művészetek Palotájában. Az együttlétet, a készülődést szeretjük az ünnepekben - tette hozzá. Ha nem a család, hanem a nemzet ünnepéről van szó, valljuk be, kevesebb az öröm - folytatta bevezetőjét a miniszterelnök. Mi lenne, ha ugyanúgy készülnénk a nemzeti ünnepre is, ,,olyan normálisan", mint ha a család ünnepéről lenne szó? - tette fel a kérdést.

Gyurcsány szerint az ünnep nem a bajokról szól, hanem arról, hogy mire jutottunk, így arról kéne beszélni, mi történt eddig ebben az országban. ,,Ez az ország szabad és független lett, azt mutatja nekünk az ünnep, hogy nincs más, aki parancsolhat nekünk" - mondta.

,,Az elmúlt húsz évben épült pár száz lakás, sok új autót vásároltak, minden második gyerek egyetemre jár, nagyszerű dolgok történtek" - sorolta Gyurcsány azokat a dolgokat, amelyeket a szabadság bizonyítékának nevezett. Ezt az ország csinálta - tette hozzá. Az ország gyarapodására példának hozta fel a polgári kormány által építtetett Művészetek Palotáját és a Nemzeti Színházat, majd közbevetette: ,,ami személy szerint nekem nem tetszik". Ezt követően leszögezte: ,,jó, hogy megépítettük".

,,Az ország merjen ünnepelni" - mondta Gyurcsány -, hiszen az ország szabad és független, az európai közösség egyenrangú tagja - tette hozzá. ,,Akarhattak-e többet 1848-ban? Kiugrottak volna a bőrükből, ha tudják, hogy ezt elérjük" - elmélkedett. Most ugyan nem ugrunk ki a bőrünkből, mert gond van annyi, mint a tenger, de merjen örülni az ország - zárta ünnepi beszédét a miniszterelnök.

(MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékeztetőül
  2009-03-15 21:30:46, vasárnap
 
 


http://video.google.com/videoplay?docid=-2042748610088709917
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasói levél
  2009-03-15 21:28:36, vasárnap
 
  Válságmegoldási lehetőségek



Közgazdász létemre azon gondolkodtam, hogy miért nem kezelik a válságot a gazdag miniszterek és képviselők? Rájöttem, hogy a saját érdekeik védelme miatt. Ugyanis, a megoldási lehetőség éppen abban lenne, ha a munkáltatók nem mondhatnának fel, hanem a munkaviszonyban lévőknek a munkaidő kötelezettségét csökkentve új munkahelyeket nyissanak.
Csak egy példát említenék: Egy gyárban eddig dolgozott 100 munkavállaló heti 42 órát. Mi történne akkor, ha a 100 munkavállaló közül a jövőben heti négy napot dolgozna, napi 8 órát, tehát 32 órát hetente, a másik 50 pedig ezt követően úgyszintén 32 órát a következő négy munkanap úgyszintén 32 órát.
A váltások a következőképpen alakulnának:
1. héten az I. váltás 50 létszámmal dolgozik napi 8 órát (hétfő, kedd, szerda és csütörtöki napon)
a II váltás 50 létszámmal dolgozik szintén napi 8 órát (péntek, szombat, hétfő és keddi napon)
2 héten az I váltás 50 létszámmal dolgozik napi 8 órát (szerda, csütörtök, péntek és szombati napon)
a II váltás ezen a héten nem kerül újra sorba, tehát otthon marad.
3 héten a II váltás 50 létszámmal dolgozik napi 8 órát (hétfő, kedd, szerda és csütörtöki napon)
az I váltás 50 létszámmal dolgozik napi 8 órát (péntek, szombat, hétfő és keddi napon)
4 héten a II váltás 50 létszámmal dolgozik napi 8 órát (szerda, csütörtök, péntek és szombati napon)
az I váltás 50 létszámmal ezen a héten nem kerül sorba, tehát otthon marad.
5 héten az I váltás 50 létszámmal újra kezdi a napi 8 óra munkával (hétfő, kedd, szerda és csütörtöki napon)
a II váltás is valójában ugyanúgy mint az 1. héti beosztásban, hiszen az 5. héten ismétlődik a váltás.
Természetesen a napi munka lehet 7, vagy 6 óra is. a lényeg az, hogy senki se kapjon felmondást és mindenki bére megmaradhat, ha a termelés szintje nem esik. Ha pedig az értékesítéssel gond van, akkor mindenki bére arányosan a termelés szint esésével essen, hogy a gyár túlélje a krízist.

A másik gondolkodásom arra utal, hogy eljött annak az ideje, hogy a sok "ügyeskedés" által megszerzett állami tulajdon a rabló privatizáció által most érvényt szerezzen úgy, hogy vagyon adót kell bevezetni úgy, hogy a vagyonadót a vagyontulajdonosok részvénnyel fizessék be, akkor, ha nem tudnák a rendszeres bért kifizetni a munkáltatott munkavállalóknak. A bér kifizetési határidejét törvényileg megszabnám úgy, hogy azt köteles legkésőbb a hónap lejárta utáni 10, napon kifizetni. Ha nincs a cégnek pénze kifiezetni a béreket és a TB járulékokat, SzJ adót, akkor a cég vagyonadóját fizesse a cég bizonyos számú részvényével az államnak. Az állami pénztár a részvényeket dobja a tözsdére és adja el a napi árfolyam szerint. A tulajdonos, aki nem képes a vagyon adóját rendszeresen kifizetni kénytelen lesz megválni fokozatosan az átadott részvények alapján a cégétől is, amint annak részvényei 51 % ától megválik. Mert ugye a cég működhet, hiszen nem a működésében van a hiba, hanem abban, hogy a cégtulajdonos nem képes a vagyonadót fizetni. Azt hiszem ideje lenne az elrabolt nemzeti vagyonnak legalább egy részét a szolidárisság végett megaóztatni, hogy az állam hozzájuthasson újabb bevételekhez.

A harmadik lépés abban lehetne, hogy a bankok szolidárisságot vállalva nem csökkenthetik a kihelyezett kölcsöneik összegét az elkövetkező 10 év alatt, hogy a hitelezett cégeket ne juttathassák csődbe.

A fogalalkoztatottság szintjének a biztosítására, hogy senki se kaphasson felmondást, megengedném azt, hogy a fogalkoztatottak a bérük havi 1/3 összegéig kiterjedő részletekkel kölcsönt vehessenek fel különböző célokra, hogy a fogyasztás ne álljon le a társadalomban, feltételeként annak, hogy az ország költségvetésébe Afa cimén ne csappanjon a bevétel, hanem lehetőség szerint növekedjen is. Ez tudja biztosítani a gazdasági növekedést és szociális biztonságot.

A szociális biztonság érdekében a különböző segélyeket, gyermekpótlékot és hasonló jutattásokat a jövőben nem pénzben fizetném ki, hanem megfelelő árumennyiség csomag kiosztással (élelem és ruházat). A munkanélküli szociális eseteknek pedig közmunkát biztosítanák a szakképzettsége szerint. Így megszűnne a segélyezése azoknak akik munkaképesek. A közmunka elvégzését szigorú ellenőrzésnek vetném alá és kötelezném azon szülőket, hogy a csomagokat akkor kapják meg, ha gyermekeik rendszeresen járnak iskolába. Ezen iskolások számára a gyerekpótlék pénzkifizetés helyett tanszerekre és iskolai étkezésre fordítanám, növelve evvel a hazai termények értékesítését. Végetvetnék az alkoholizmusnak úgy, hogy az alkoholistákat elvonókúrára küldeném, mint betegeket, hogy leszokjanak az alkoholfogyasztásól. Ezt külön lényegesnek találom ott, ahol az alkoholfogyasztás okozza a szociális gondokat.
Lényeg az, hogy a szociális gondok megoldására végre átfogó és ellenőrzött módját szervezném meg. A munkakerülést a BTK szerint börtönbüntetéssel és azon belül bér nélküli kényszermunkára kényszeríteném, hogy megérezze azt, hogy a megkeresett jövedelmet miként kell becsülni azoknak akik magukat a segélyekre szoktatták és más munkaviszonyban dolgozó tisztességes emberek jövedelméből dézsmálnak közvetve az államkassza által. Így jelentősen csökkenthető lenne a szociális juttatás összege, de végleg alapossággal megoldódna a szociális probléma jövedelemforrásának a kérdése is. Mindenki keresse meg magának azt amire szüksége van. Ha ellenőrzötten dolgoznak, kevesebb a bűnözési lehetőség, mert kevesebb a szabad idő arra, hogy szervezetten bűnözésen törjék a fejüket. Senkit sem hagynák munka nélkül. Azokat akik nem hajlandóak dolgozni a BTK szerint büntetendő cselekménynek minősíteném. Csak arra adnák példát, hogy Mo. rettenetes méreteket öltött a környezet szennyeződés, az ország nagy része szeméttelepre hasonlít. Ez a közmunka éppen elegendő lenne arra, hogy elfogaltságot kapjanak azok akik a szakmai végzettségük hiányában nem tudnak mást dolgozni. A szemétbegyűjtéshez nem szükséges szakmai végzettség, csak a kéz kell és megfelelő zsákok és kamionok, hogy elszállíthassák A teljesítményt is megszabnám avval, hogy az átadott szemét köbméterével mérném a teljesítményt és napi köbméterekben állapítanám meg a minimum teljesítményt. Ez mellett más munkát is adnék, különböző lefolyó árkok kiásásával olyan helyeken ahol a felszíni víz elvezetése nincs megoldva. E munkák elvégzésére mozgósítanám a lakóságot, hogy jelentsék hol és milyen szükség van e tekintetben. Evvel végleg megszüntetném az utcai bandákat, galeriket, verekedéseket. lopásokat, betöréséket, segélyekért való sorbaállásokat......
Ez csak a kezdet....
Van ennek folytatása is...... ........


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Március 15 - A Tojás Napja
  2009-03-15 21:13:29, vasárnap
 
  2009. március 15.

Március 15 - A Tojás Napja

http://1.bp.blogspot.com/_k7lKFnqMzdU/Sb1LhjrvdZI/AAAAAAAAAcQ/Ziur9wyLco8/s1600/t ojas.jpg

Ki hitte volna, hogy megéljük: legnagyobb nemzeti ünnepünkön egyszerűen feketelistára teszik a tojást. A tyúk végtermékét, a tej után a második legnépszerűbb fehérjeforrást, a születés szimbólumát, Dali legkedveltebb motívumát.

Anyósom szombaton meglepett bennünket, kaszinótojást készített (remek szakács, megtartjuk), melyet műanyag dobozba csomagolva hoztunk el tőle, néhány kanálnyi franciasaláta kíséretében. Feleségem csavaros gondolkodása meghozta a nap hátralevő részének hangulatát, felvetette a problémát, hogy mi lett volna, ha történetesen vasárnap igazoltat a szerv, és rátalál a gasztronómia eme csodájára...

Az ember eljátszik ugye a gondolattal, és csak tolulnak a kérdések megválaszolatlanul.

- Vihetek-e ételhordóban tojásos nokedlit?


- A Kinder tojás is veszélyes eszköznek számít?


- A reggelire elfogyasztott tojásrántottát kimutatja-e valamilyen érzékeny műszer, mielőtt belépnénk az ünnep helyszínére? Ha igen, mi a teendő?


- Csak tojásdad alakú tojásra vonatkozik a rendelet, esetleg szemet hunynak ha az jobban hasonlít a szabályos gömbre (netán kocka alakú)?


- Rántott hús lehet-e nálam? A panír ugyanis tartalmaz tojást.


- Tyúkot vihetek-e a hónom alatt?


- Megkülönböztetik-e tyúk tojta tojást a kacsa-, fürj- vagy a strucctojástól? Milyen büntetési tételek vonatkoznak ezekre? Vajon súlyra mérik a szabálysértést, esetleg színre?


- A férfiaknak van, a nőknek nincs. Kasztrálás nélkül is ünnepelhetünk?

Nem fárasztom az olvasót a további kérdésekkel, bizonyára mindenkinek vannak ebben az ügyben olyan fehér(je) foltok, melyekre hiába is várjuk a választ. Addig is azt tudom ajánlani, a tojást ne dobáljuk, hanem fogyasszuk el élelemként. Hiszen böjt van...

Törőcsik Attila

Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Megyeri híd gigaplakáton
  2009-03-15 21:00:14, vasárnap
 
  A Megyeri híd gigaplakáton

2009.03.12. 13:31

Már az is egy nagy talány, hogy a "Számlával milliókért" nevű kormányzati agyrémet miért pont a Megyeri híddal reklámozzák.

Mellesleg valaki már rész vett ebben a "játékban"? Küldött be már valaki számlát?

De pont azzal a Megyeri híddal reklámozni, ahol emberek százai várják a mai napig, hogy a becsületesen elvégzett munkájuk ellenértékét megkapják ... Átadni a hidat, átvágni a szalagot örömteli volt, de az alvállalkozók meg le vannak szarva? Mindenki mossa a kezeit, mindenki a másikra mutogat. Szokásos és tipikus történet ...


http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/03/megyeri_hid.jpg


(A képet Platschu lőtte)


Nos, úgy néz ki, a nagy kormányzati sikersztori is büntetőügyként végzi ...
A Ganz alvállalkozói még mindig nem kapták meg az őket megillető 2 milliárd forintot.

Horváth László, vállalkozó:
"Összesen majdnem kétmilliárd forinttal tartoznak, ennyit nem fizetett ki a Ganz Acél Zrt., mielőtt csődöt jelentett. Aki az utolsó fél évben dolgozott a hídon, nem kapott egy vasat sem!"

Feljelentést tettek a rendőrségen, de a rendőrség nem talált arra utaló jeleket, hogy csalás történt volna, mondván, a Ganz addig folyamatosan fizette az alvállalkozókat, amíg volt erre pénze. Az ügyet végül a VPOP vette át...

A VPOP Központi Bűnüldözési Parancsnoksága csődbűntett gyanújával indított nyomozást.

Puch László, közlekedési államtitkár:
"Meg tudom mutatni az összes számlát, a minisztérium kifizette a fővállalkozókat. De megértem ezeket az embereket, hiszen itt családok pénzéről van szó. Nem tudom, mi történhetett, és nem is ígérhetek semmit, amíg le nem zárul a VPOP vizsgálata. Szívesen leülök az érdekképviseletekkel, hogy együtt találjunk megoldást."

Micsoda nagylelkűség ... a szerencsétlen vállalkozókat nem nagyon érdekli, hogy a fővállalkozók ki lettek fizetve. Ezt a bonyolult alvállalkozói láncolatot sosem értettem ... Ha minden fővállalkozó csak 10%-ot csíp le, akkor már érthető, hogy miért ilyen drága egy ilyen beruházás ... És a persze a tényleges munkát a láncolat legalján lévő emberek végzik el, és pont ők nem kapják meg a pénzt ...

Horvát László szerint azzal hajtották el a minisztériumból, hogy "felejtsék el ezt a pénzt, törődjenek bele, hogy nem kapják meg. Legyenek tekintettel arra, hogy gazdasági válság van."

De vajon mikor kapják meg a pénzüket az emberek? Tippelhetek? Soha?


62 komment


http://vastagbor.blog.hu/2009/03/12/megyeri_hid_a_kormany_buszkesege
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1147 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 558
  • e Hét: 2216
  • e Hónap: 19009
  • e Év: 151926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.