Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
kilövési engedély -már a nol-o
  2009-03-17 22:23:13, kedd
 
  kilövési engedély -már a nol-on is?????

Marabu

A miniszterelnök persze nyilván azt gondolja magáról, hogy képes kormányozni. Eddig öt éve volt arra, hogy bebizonyítsa. És? Megvalósította-e hangzatos kormányzati céljait? Gyarapította-e valamelyest a nemzetet, a társadalmat? Növelte-e pártjának támogatottságát? A tények szerint sajnos nem. Személyes népszerűségi indexét tekintve még rosszabb a helyzet. Brechttel szólva a nép mintha teljesen elvesztette volna a kormányfő bizalmát, s ilyenkor merül fel az ominózus kérdés: nem volna-e itt az ideje a tudatlan és roppant hálátlan népet leváltani?

Gyurcsány szűk öt év alatt sem tanulta ki a kormányzás - egyébként nem könnyű - csízióját, noha fáradtságot nem ismerve, szorgosan kommunikál, zajong és zakatol. Nem tudja, de teszi, merthogy merni persze meri - abban hiba nincs. Energikus ötletelését nálánál jóval kisebb energiaszintű kollégái dermedten figyelik. Bizonyára szorongva gondolnak Gyurcsány felfedezőjének, Vitányi Ivánnak szavaira, aki azt mondta egykor, hogy Gyurcsánnyal az esély és a rizikó egy személyben jelent meg a szocialista horizonton. Igaza lett. Az esély már oda, a rizikó viszont itt "tarol". Gyurcsánynak mennie kell, mégpedig mielőbb, hogy az MSZP maradhasson.

Gyurcsánynak is érdeke lenne, hogy helyzetét átgondolva, minél előbb politikai pihenőre térjen: türelmes pártjának és önmagának ne okozzon több kárt ismeretei és önismerete hiányosságaival. Hiszen politikusi mércével mérve még fiatalember, s kellő önkritikai erővel, tanulékonysággal, számos hiányosságát kijavíthatja még. Ha képes lesz rá, visszatérhet pártja élére.

Most azonban a nagy pártfiaskó komoly veszélye nélkül Gyurcsány aligha folytathatja. Ő már megbukott, az MSZP talán még nem. A miniszterelnök nem azért bukott meg, mert nem eléggé baloldali (lásd a balosok kritikáját). Nem is azért, mert túlságosan is az (ahogy néhai koalíciós partnerei tartják). Hanem azért, mert a kormányfői pozícióra alkalmatlannak bizonyult. Nem sikerült neki eltérő élethelyzetben lévő társadalmi csoportok különböző érdekeinek kiegyensúlyozása, összeegyeztetése. Ne vonjuk kétségbe, hogy nagyon akarta ezt, csakhogy középbalos néppárti politikusként sem a tőke, sem a munka világának érdekeit nem tudta igazán képviselni. Nem elegendő, hogy bármikor kész retorikai arzenálján a helyzettől függően azonnal változtatni, amint azt a tavaly márciusi népszavazást követően pár óra leforgása alatt be is bizonyította. Reformdühében először megrótta a népet, mert úgy szavazott, ahogy, majd felocsúdott és az eredményt kelletlen akceptálva, meghirdette a "bársonyos reformokat". Aztán a világgazdasági válság hatására gyorsan le is tépte reformlándzsájáról a bársonyt, és jelenleg megint a népszavazás eredményét ócsárolja. Ezért ma már sem a tőke, sem a munka világa nem bízik meg benne, ami egy néppártnak, a politikai álmoskönyv szerint, maga a választási tragédia.

Gyurcsány további regnálása nem csak azzal fenyeget, hogy az MSZP kirívóan rossz eredménnyel zárja a soron következő parlamenti választást. Nagyobb veszély ennél, hogy az ellenzékbe szoruló szocialisták, élükön Gyurcsánnyal, hosszabb időre elveszítik minden koalíciós potenciáljukat. Gyurcsány személye olyan tehertétel, amivel még egy ideológiailag és szakmailag kompaktabb néppárt sem tudna egykönnyen megbirkózni, még akkor sem, ha a kormányra kerülő jobboldal bicskája - valószínűleg - hamar beletörik majd az ország előtt tornyosuló feladatokba. Mert könnyen bekövetkezhet egy olyan "lengyelesedés", amely a magyar politikai baloldalt tartósan statiszta helyzetbe kényszeríti, hogy aztán a kormányzati és az ellenzéki szerepeket jó időre a mérsékeltebb és a radikális jobboldal töltse be. Mint sámán, avagy köztársasági elnök, Orbán akár ki is maradhatna ebből, hiszen a Fidesz radikálisai a Jobbikkal együtt könnyen eljátszhatják a Kaczynski fivérek szerepét, míg a Fidesz nyugatosai a felvilágosultabb Tuskét.

A szocialisták kongresszusa alkalmat nyújt az MSZP vezetői és küldöttei számára az ország és pártjuk állapotának megvitatására. A kongresszusi küldöttek felelőssége, hogy tovább asszisztálnak-e pártelnökük kínos vergődéséhez, döntésképtelenségéhez. Hallgatnak, mint oly sok esetben és hallgatják Gyurcsány jól hangzó, de legtöbbször csak a tetteket helyettesítő szóvirágait, vagy csendre intik az MSZP-t kispárttá zsugorító elnöküket. A cselekvéshez persze a szocialistáknak öt év után fel kellene ismerniük, amit az Európai Unió vezetői legutóbb néhány óra alatt felismertek. Előkészítetlen, bár retorikailag jól hangzó ötletekkel nem lehet egy országot vezetni, improvizációkkal nem lehet sikeresen válságot kezelni, felhatalmazás nélkül másokat képviselni.

Elszánt, ám nem igazán profi politikusok mindenütt léteznek. Ha véletlenül miniszterelnök is lesz belőlük, akkor igen hamar hathatós kritikában részesülnek, annak minden következményével - visszahívással, leváltással - együtt. Maradásuk az ország állapotát befolyásolja, és ez az őket mindenkor támogató szervezetek, nálunk az MSZP, felelőssége. Ez alól nem lehet kibújni azzal, hogy "a vezető elfoglalta a szervezetet". Ahol ez a magyarázat, ott nem demokratikus alapelvek mentén működik a szervezet. Felelős kormánypárt nem engedheti, hogy a megmosolygásig elhiteltelenedett kormányfő vállán hagyja nyugodni a hatalom terhét.

Magyarország és gazdasága 2004 óta dübörög lefelé a lejtőn - már a régiónkban lévő országokkal sem lehet egy csoportban lévőnek tekinteni, a "sereghajtó" cím is megtiszteltetés. Miért hiszik még oly sokan a szocialisták közül, hogy a világ nemzetgazdaságait is alapjaiban megrengető válság közepette fordulna meg ez a trend? A miniszterelnök baloldaliak között liberális, a liberálisok számára baloldali politikusi szereplése a válság előtt sem bizonyult az ország számára sikeresnek, a válságban pedig kifejezetten bénítja a cselekvést.

A világgazdasági válság nem főhercegi vendég, aki csak a bejelentésre vár, mielőtt belép a bálterembe. A hatásait csak tompítani lehet, de az embereket érintő súlyos áldozatok nélkül még azt sem. A korábban reformokkal kísérletező és azokkal megbukó miniszterelnök bátorsága megroppant. A vezetői szerep elvesztésétől reszketve a Nemzeti Csúcs óta semmilyen, a válságot érdemben kezelő lépést nem mer megtenni. Pedig nem létezik olyan program, ami az emberek számára fájdalommentesen fékezné meg a válságot - származzon akármilyen ideológiából. Érzi ezt a miniszterelnök is. Előbb saját programjára hivatkozva - ami még nincs kész, hacsak a február 16-i parlamenti felszólalását nem tekintjük annak -, elutasította a Reformszövetség "imponáló és dermesztő" programját, majd két héttel később bejelentette, hogy megismerte "a magyar emberek reform iránti elkötelezettségét" és most már a dermesztőnél is keményebb megoldásokban gondolkodik. Ismét szómágia tettek helyett.

Az MSZP jelenlegi társadalmi támogatottsága mellett dönti el a kongresszus, hogy Gyurcsány Ferenc - az egyedüli elnökjelölt - vezetheti-e a pártot. Ez a párt belügye. De ha a felelősségnek legalább az utolsó zsarátnoka pislákol még valahol a mélyben, akkor a szocialisták nem hagyhatják, hogy Magyarország kormánya tovább hiteltelenedjen. A válságot csak nagy társadalmi támogatottsággal bíró politikai erők és hiteles, dönteni tudó vezetők lehetnek képesek kezelni. Önmagában a szakmai programok - legyenek azok állam- vagy piacpártiak - szükséges, de nem elégséges feltételei a válságkezelésnek.

Az MSZP kongresszusi küldöttei legalább három lehetőség közül választhatnak: Mindkét pozíciójában támogatják Gyurcsányt, kockáztatva ezzel, hogy esetleg az utca irányítja majd az eseményeket, s az emberek kikövetelik az előrehozott választásokat. A másik lehetőség, hogy a kongresszus legalább a kormányfőváltásra tesz javaslatot, s az új miniszterelnök kármentőként menedzseli a válságot a parlamenti választásokig. Gyurcsány Ferenc pedig marad a várhatóan ellenzékbe szoruló szocialista törpepárt élén. A harmadik megoldás, hogy a kongresszus az ország és az MSZP érdekében mindkét pozíciójából visszahívja a miniszterelnök-pártelnököt, minimalizálva a további veszteségeket és a kockázatokat.

A kongresszus résztvevői talán nem kerülik meg a szembenézés és a döntés felelősségé: Maradjon? Menjen?

Galló Béla politológus, az Egyenlítő főszerkesztője

Gábor Péter közgazdász

http://nol.hu/velemeny/lap-20090317-20090317-6


*************************

Nagyon jó írás . A lényeget ragadja meg . Azért is tetszik mert mi már sok mindenről beszéltünk . Sőt szinte mindent végig beszéltünk . S most ,ez a tömör összegzés ,mégis hoz valami új megközelítést.

Azt hiszem Kosztolányi ír egy helyen egy elborult elméjű atyafiról aki világszellemként aposztrofálta magát .
Meghallgatva , véget nem érően sorolta ,a jobbnál jobb dolgokat, filozófiai szükségszerűségeket , míg aztán megfáradt hallgatóban az a végső konklúzió alakult ki , hogy a megoldás a végtelenbe fut s elérhetetlen ... Kosztolányi úgy jellemzi a ' világszellemet : mintha egy robbanásig fűtött gőzmozdony egyhelyben forogna...

Valami hasonló történik fletóval is. Szó áradatok szó kötelek , szó indák mindenfelé. Reform reform hátán újabb s ujabb programok s közben süllyedünk süllyedünk egyre lejjebb. Pórisan mondva : minden egyre rosszabb lesz... Hajdan volt egy jó ismerősöm aki az ilyen ember típusra alkalmazott egy szólást : Olyan embere akinek a kezében az arany szarrá válik . Azt hiszem az ő esetében ez a helyes kifejezés .


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Katapult-botrány: Borovszky Tí
  2009-03-17 20:18:31, kedd
 
  Katapult-botrány: Borovszky Tímea jegyzőkönyvet hamisított?

Hírszerző információ
2009-03-16 18:45



Nagy Attila, a Katapult Mentorprogram volt igazgatója, az OKM Esélyegyenlőségi Főigazgatóságán kirobbant botrány elindítója hamarosan feljelentést tesz, mert Borovszky Tímea, a napokban felfüggesztett főigazgató szerinte egy hamisított jegyzőkönyv alapján vádolta meg őt bűncselekményekkel a TV2 Tények című műsorában.Borovszky szerint azonban a jegyzőkönyv valódi.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

* Botrány, visszaélés - Hiller felfüggeszt és feljelentést tesz

Nagy Attila, a hátrányos helyzetű egyetemisták és főiskolások támogatására létrejött Katapult Mentorprogram egykori programigazgatja hétfői sajtótájékoztatóján cáfolta Borovszky Tímea, az oktatási és kulturális minisztérim pár napja felfüggesztett esélyegyenlőségi főigazgatójának állításait, melyeket a TV2 Tények című műsorában tett március 13-án.

Borovszky a műsorban egy 2008. július 2-ai keltezésű jegyzőkönyből felolvasva fiktív számlák elszámolásával és más büntető törvénykönyvbe ütköző cselekményekkel vádolta meg az egykori programigazgatót.

A programigazgató feljelentést tesz

Nagy Attila azt állítja, ez az állítólagos jegyzőkönyv hamisítvány. Kérte a minisztériumtól, hadd tekintse meg, ezt a minisztérium 15 napon belül teljesíti. Az ügyben mindenképpen feljelentést kíván tenni, de a feljelentés tartalma még attól függ, mi áll pontosan a jegyzőkönyvben, és kik írták alá azt. Ő biztosan nem írt alá ilyen jegyzőkönyvet, és bizonyítani tudja, hogy a neki tulajdonított állítások egy részét nem is tehette július 2-án.

Nagy Attila állítja, ő nem írta alá a jegyzőkönyvet(Fotó: MTI)
Az eset egyik furcsasága, hogy az Esélyegyenlőségi Főigazgatóság 2008. november 26-án elfogadta a HÖOK a Hallgatókért Alapítvány általá működtetett Katapult Mentorprogram kérdéses időszakra vonatkozó szakmai és pénzügyi elszámolását.

Borovszky Tímea érdeklődésünkre elmondta, hogy a jegyzőkönyv valódi. A beszélgetésen, melynek anyagát tartalmazza, rajta és Nagy Attilán kívül még három ember volt jelen. A jegyzőkönyvet azonban csak a készítője és Borovszky Tímea írta alá.

Túlmutat a közigazgatás határain

Hiller István március 12-én jelentette be, hogy ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a Katapult Mentorprogramnál történt szabálytalanságok miatt a nyomozó hatóságnál, és a vizsgálatok lezárultáig felfüggesztette hivatalából Borovszky Tímea esélyegyenlőségi főigazgatót.

Az oktatási tárca vezetője elmondta, a tárcánál lefolytatott fegyelmi vizsgálat megállapította, hogy "a feltételezett vesztegetési ügy tisztázása túlmutat a közigazgatás határain". A főigazgatóság több munkatársa emellett fegyelmi büntetésben részesült.

Sajtóinformációk szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés miatt indított nyomozást az Oktatási Minisztériumnál, és a Katapult Mentorprogramnál történt szabálytalanságokon túl vizsgálni fogják az Esélyegyenlőségi Főigazgatóság egyéb kifizetéseit is.

A főigazgatóság teljes működését átvilágítják

Az oktatási tárcánál azt követően indult vizsgálat, hogy Borovszky Tímea esélyegyenlőségi főigazgatót a Katapult Mentorprogram volt igazgatója, Nagy Attila azzal vádolta meg közérdekű bejelentésében, hogy az Esélyegyenlőségi Főosztály megbízásonként a megbízási díj 11-12 százalékát a saját érdekeltségbe tartozó cégek, alapítványok közbeiktatásával, teljesítés nélküli kifizetésekkel igyekszik jogosulatlanul felhasználni.

A tárcánál két vizsgálatot folytattak le ebben az ügyben: egy szabályszerűségi és egy fegyelmi eljárás. Pélyi Erzsébet, a fegyelmi eljárást vezető vizsgálóbiztos a március 12-ei sajtótájékoztatón azt közölte: az eljárás során megállapították, hogy "a kötelezettségek vétkes megszegése alaposan gyanítható", ez azonban minden kétséget kizáróan nem tisztázható, mert a fegyelminél alkalmazható eszközök erre teljes körűen nem alkalmasak.

Alaposan gyanítható ugyanakkor, hogy a kötelezettségszegéssel egyidejűleg bűncselekmény is megvalósulhatott. Ennek megállapítására közigazgatási keretek között szintén nincs lehetőség, ezért tette azt a javaslatot, hogy a miniszter - munkáltatóként - tegyen feljelentést ismeretlen tettesek ellen. A kötelezettségszegés súlyára tekintettel kezdeményezte azt is, hogy függesszék fel állásából a köztisztviselőt.

Hiller István további vizsgálatot is elrendelt az Esélyegyenlőségi Főigazgatóság teljes tevékenységére vonatkozóan.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kínos! Az ORTT panaszbizottság
  2009-03-17 19:53:46, kedd
 
  Kínos! Az ORTT panaszbizottság tagját vetkőztették le a rendőrök
itthon@hetivalasz.hu
Heti Válasz Online - 2009.03.17

.
Nem jutott nyugvópontra a március 15-én őrizetbe vett, majd megalázó módon meztelenre vetkőztetett két fiatalember ügye, sőt egyre több, a rendőrségre nézve kínos adat kerül napvilágra az incidensről. Rosdy Tamás és Hernády Zsolt ezért ma, kedden délután egy órakor sajtótájékoztatót tart Budapesten a Gyorskocsi utcai büntetés-végrehajtási intézet előtt, mely alkalommal további részleteket hoznak nyilvánosságra az ellenük folytatott eljárásról.
A Heti Válasz Online időközben kiderítette, hogy Rosdy Tamás jogász személyében nem akárki került az ünnepség után hosszú órákra rács mögé. A háromgyermekes fiatalember ugyanis tavaly óta az Országos Rádió- és Televíziótestület (ORTT) Panaszbizottságának tagja. Barátjával nyilván nem e minőségében, hanem magánemberként érkeztek vasárnap a Kossuth térre, hogy ott a nemzeti lobogó felvonásakor hangos szóval követeljék Gyurcsány Ferenc távozását.

A Gyorskocsi utcai fogházba való szállításukat követően meztelenre vetkőztették őket, s, amint egyre inkább körvonalazódni látszik, a jogszabályoknak nem megfelelően jártak el velük szemben. Az előírások ellenére ugyanis nem értesíthették rokonaikat előállításukról, és a hatóság nem biztosított számukra ügyvédet. Rosdy Tamás elmondása szerint ,,egy nagydarab, gumikesztyűs smasszer" utasítására le kellett vetkőzniük, s az előállításokkor nem megszokott módon vizsgálták át őket. Meztelenül kellett leguggolniuk, s szájüregüket valamint végbélnyílásukat is átvizsgálták.

Úgy tudjuk, a két fiatalember most azon látogatás részleteiről is be kíván számolni a nyilvánosságnak, melyet kedden délelőtt a budapesti rendőr-főkapitányság emberei tettek náluk, hogy jegyzőkönyvet vegyenek fel esetükkel kapcsolatban, melynek következtében ügyüket gyorsított eljárásban, néhány napon belül lezárhatják. A vizit előzménye Tóth Gábor fővárosi rendőr-főkapitány azon bejelentése lehet, melynek értelmében elrendelték ügyük teljes körű belső vizsgálatát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer Zsolt: Defenesztráció
  2009-03-17 19:09:18, kedd
 
 
Bayer Zsolt: Defenesztráció
2009.03.17



Akkor mindjárt a legelején meg kell magyarázzam ezt a furcsa szót ott a címben. Mert tényleg: mi is az a defenesztráció?

Szó szerint annyit jelent, hogy "egy személy ablakon való kidobása". Igazi értelmet pedig a história által nyer ez is, mint oly sok minden ezen a világon. Ugyanis ezzel a defenesztrációval vette kezdetét annak idején a harmincéves háború.

Történt, hogy a protestáns cseh rendek fellázadtak, s felkelést indítottak a Habsburgok, egészen pontosan II. Rudolf császár ellen. Történt mindez azért, mert a császár megsértette a vallásszabadságot biztosító megállapodást, s történt mindez 1618-ban. A felkelők úgy láttak munkához, hogy a Habsburg-helytartókat nemes egyszerűséggel kidobták a prágai vár ablakából. Gyönyörű ívet húzva repült a Hradzsinból Slavata és Martinic, a két helytartó, s repült utánuk mindjárt írnokuk is, bizonyos Fabricius úr. S a legszebb az egészben, hogy még tragédia sem lett a dologból.
Mindhárom úr túlélte, merthogy az ablak alatt hatalmas, puha, meleg, illatozó trágyadomb volt, s nevezettek abba estek bele. Jut most eszembe pedig mindez az idei március 15. kapcsán.

Mert talán mindenki látta, amint a Kossuth téren két fiatalember kibontott egy transzparenst, s azt a transzparenst elhelyezték a kordonrácsokon. Nem tettek semmi egyebet. Egy felirattal fejezték ki véleményüket, óhajukat, teljes békességben.
A feliraton pedig ez a brutális szöveg volt olvasható: FELELŐS KORMÁNYT BUDAPESTEN!

Skandalum! Ráadásul ilyen lázító, szélsőséges feliratot felmutatni akkor, amikor Ferenc testvér kordonok mögé zárva koszorúzni indul... Terrorizmus! S ez abból is látszik, hogy éppen ilyen lázító, szélsőséges mondatot írtak a forrófejű Petőfiék a 12 pontban, s éppen mindjárt a másodikban. Az így szólt: "Felelős ministeriumot Buda-Pesten." Ugye-ugye, micsoda fertelmes egyezések. Mindenesetre nem volt tanulság nélkül való nézni, ahogy Ferenc testvérék kordonok mögé bújva rettegtek. Mint a patkányok. S az sem, ahogy a rendőrség viselkedett vasárnap. Normális ember amúgy nem olvasgatja a BRFK honlapját, ám mainapság ez is érdekes és hasznos cselekedetté kezd válni. Nézzünk bele először az ünnep napján kiadott közleményekbe:
"A Garibaldi utcánál egy piros színű Skoda Fabia típusú gépkocsit vontak ellenőrzés alá a kollegák, mert hangszóróval a tetején közlekedett.

A kollegák felszólították a gépjárműben utazókat a hangszóró kikapcsolására. 9 óra 40 perc körül a Kossuth térről két személyt emeltek ki és állítottak elő az egyesülési, a gyülekezési szabadság, valamint a választási gyűlésen való részvétel jogának megsértése szabálysértés elkövetése miatt a kollegák, mert hangoskodással, kiabálással zavarták meg az állami ünnepséget. A kollegák szabálysértési feljelentést tesznek gyülekezési joggal visszaélés szabálysértés miatt további két személy ellen, akik transzparenseket tartottak maguknál."

Skoda Fabiával közlekedni, amelynek hangszóró van a tetején: bűn, szabálysértés, terrorizmus. Bekiabálni, hangoskodni, transzparenseket magunknál tartani, bűn, szabálysértés, terrorizmus.

S közben Ferenc testvérék kordonok mögé zárva, patkányként ünnepelnek. S körülöttük csend, amerre mennek, és a néma tartomány... Mindezeken túl azonban csak kell vessünk egy pillantást azokra a törvénymódosításokra is, amelyeket ezek a patkányok hoztak, s amelyekre hivatkozva állítják elő a néma tartományt. Ez is fent van a BRFK honlapján, nézzünk néhány érdekes részt: "A Törvény az egységes jogalkalmazási gyakorlat kialakítása érdekében akként rendelkezik, hogy - a garázdaság tényállásánál használt értelmező rendelkezésnek megfelelően - erőszakos magatartásnak minősül a más személyre gyakorolt támadó jellegű fizikai ráhatás is, akkor is, ha a ráhatás nem alkalmas testi sértés okozására.

A Törvény 32. §-a kiegészíti az Sztv.-t Az egyesülési, a gyülekezési szabadság, valamint a választási gyűlésen való részvétel jogának megsértése szabálysértési tényállással. A tényállás az előzőekben már tárgyalt, a Btk. 174/C. §-ban nevesített bűncselekmény szabálysértési alakzata. A cselekmény olyan módon valósítható meg, amely mentes az erőszaktól, illetve a fenyegetéstől."

Sokszor elolvastam ennek a bűnbandának fenti törvényeit, de akárhányszor olvastam el, nem voltam képes nyomára bukkanni, melyik paragrafus alapján tilos és büntetendő a kiabálás, valamint a transzparens felmutatása. Mindezek alapján kénytelen vagyok kijelenteni, hogy ezek még a saját maguk alkotta, az EU-val, a demokráciával és a józan ésszel köszönő viszonyban sem lévő, undorító törvényeiket sem képesek betartani. Ezért pedig felelni fognak. Draskovics, Ferenc testvér, meg a rendőrségi vezetők egyaránt. Apropó, felelni fognak! Elnézve a vasárnapi ünnepet s a magukat kordonok mögé zárók aljas jogtiprásait, a defenesztráció jut eszembe ismét.

Hogy közérthető legyek: itt az idő kihajigálni mindet az ablakon. S hogy ne történjék tragédia, hát előbb sok-sok puha, illatozó trágyát kell összehordanunk a megfelelő ablak alá. Ez ma az egyetlen sürgető feladat, az egyetlen nehézség. De talán megoldjuk valahogyan. Aztán jöhet a defenesztráció. És minden és mindenki a helyére kerül végre. Gyönyörű, magasztos ívet húzva fog a helyére kerülni Ferenc testvér, Draskovics testvér, meg az egész bűnszövetkezet. Emberek! Hozzatok trágyát!

magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TGM: Segély helyett nem lesz m
  2009-03-17 18:55:31, kedd
 
  TGM: Segély helyett nem lesz munka, börtön lesz

Tamás Gáspár Miklós filozófus szerint ma alapvetően ugyanazok a problémák okoznak gondot Magyarországon, mint 1848-ban. Mint mondta, iszonyatos, kezelhetetlen etnikai és szociális helyzet állt elő most is.


Ma Magyarországon megint kezelhetetlen, iszonyatos etnikai kérdés és kezelhetetlen, iszonyatos szociális kérdés van, akárcsak '48-ban. Az uralkodó osztály 1848, 1918 és 1989 után is tehetetlenségtől és vakságtól szenved. Persze sok minden más, de az országot alapvetően ugyanazok a problémák feszítik - mondta Tamás Gáspár Miklós a Népszabadságnak arra a kérdésére: mennyiben hasonlítható össze 1848 és 2009.

A filozófus szerint miközben a válság körülményei között hatalmas verseny alakul ki az egyre szűkülő állami forrásokért, az összes polgári párt lényegében az alsó hét-nyolcszázezres réteg szociális kedvezményektől, segélyektől való megfosztását javasolja, és megpróbálja menteni a középosztályt, no meg védeni a tőke kiváltságait. A szociális törvények, az "Út a munkához" program, a "segély helyett munkát" elképzelés, "a Monoki Gondolat" mutatja, hogy a legszegényebbeket dobják ki a szociális hálóból. Tamás Gáspár Miklós leszögezte: "segély helyett nem lesz munka, mert munka nincs. Segély helyett börtön lesz."

A polgári közvélemény és az állam büntetőpolitikával kívánja megoldani a szociális problémákat, ezt mutatja a közbiztonsággal kapcsolatban kialakult igazolhatatlan és indokolatlan hisztéria. A "morális pániknak" most az a politikai funkciója, hogy előkészítse a talajt a szociális rendszer további szétrombolásához. Az etnikai és szociális egyenlőtlenségi problémák egyidejűsége, a Magyarországon hagyományos "demográfiai rémület" kétszáz esztendős.

A filozófus szerint nem tudatos hisztériakeltésről van szó: akik a bűnözéssel kapcsolatos hisztériát szítják, maguk is meg vannak győződve az igazukról. A lényeg az, hogy ki mire használja a létező pánikot. Ott tartunk, hogy a szociális válságban népszerűségre törekvő, nyerésre álló párt vezetője nyugodtan mondhatja, hogy megadóztatja a minimálbért. A hagyományosan szakszervezeti bázisú, magát szociáldemokratának valló párt megteheti, hogy lesöpri az asztalról a szakszervezetek aggályait, és mindent elkövet érte, hogy a munkától a tőkéhez, a szegényektől a gazdagokhoz csoportosítsa az állami erőforrásokat. A propaganda beválik.


http://www.kdnpzala.extra.hu/cikkek/2009/03/1603.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Anyáinkat szidták, levetkőztet
  2009-03-17 18:47:09, kedd
 
 


"Azzal kezdték, hogy elvettek tőlünk mindent és levetették a kokárdáinkat!! Mert azok emberi élet kioltására alkalmas eszközzel - egy 2 cm-es biztosítótűvel - voltak feltűzve.
Az egyik rendőr az életünket kezdte el elemezgetni, hogy ilyen fiatalon (18 és 21) mit tudhatunk mi még a rendőrök munkájáról és a 2006-os eseményekről. Közben megnézték a zászlótartókat, hogy nem rejtettünk-e el benne kést... Erre öcsém megkérdezte, hogy miért. A válasz: ,,a késsel a rendőröket szurkálhatod, baszd meg a kurva anyád!!" "
Kettőnket a Gyorskocsi utca fogházba vittek.
Az előállítás során a magánéletünkbe akartak belefolyni, és gúnyosan élcelődtek, néha olyan hangnemben, amilyenben az ember a kutyájának sem szól.
Kaptunk egy felvilágosítást a jogainkról és kötelességeinkről, amelyben világosan állt, hogy jogunk van értesíteni a hozzátartozóinkat, vagy értesíttetni őket. Ezt galád módon megtagadták tőlünk,arra hivatkozva, hogy ez nekünk nem jár.
Másfél óra várakozás után elvittek kihallgatásra - bilincsben!! (Az orvosi vizsgálat előtt és után, és mindvégig, amíg a formai dolgok tartottak, szintén bilincsben voltunk).
Ezek után még majd' 2 órai zárkában ülés után megkaptuk a határozatot, mindkettőnknek 40000 Ft-os bírság volt a jutalma a hazaszeretetért, a hazafiasságért és a hazánkért való kiállásért. A ,,szabadulásunk" után szerettük volna a cipőinket befűzni... de azt sem engedték, kizavartak az utcára a szakadó esőbe."
"Anyáinkat szidták, levetkőztettek, megbilincseltek" - a tegnap elsőként (és törvénytelenül) előállítottak levele"


http://www.kuruc.info/r/20/37140/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szólamok ideje lejárt, itt a
  2009-03-17 18:45:33, kedd
 
  Bella Árpád:
A szólamok ideje lejárt, itt az új generáció

Az idei március 15-ének semmi köze nem volt 1848. megünnepléséhez. Annál inkább köze volt egy féktelen diktatúra elleni harchoz, mely markánsan megmutatta fizikai létét Budapest utcáin. Ide jutottunk. Egy olyan országban élünk, ahol a diktatúra "ünnepel" és ünnepelteti magát. Ahol nem lehet kétségünk, hogy ez csak úgy alakulhatott ki, hogy hagytuk a gonosz hatalmát kiteljesedni. Bár így ez mindenkire ugyan nem igaz, hiszen kialakulásának megakadályozása csak azoknak állt módjukban, akik ott, a parlament padsorai között, a nép szavazatainak felhatalmazásával valódi parlamenti képviselőként, nemzeti érdeket képviselnek. Nem tették, ezért a felelősség őket is terheli.

A szólamok ideje lejárt, a prédikációkból már elegük van az embereknek. Ezt tegnap nagyon jól lehetett érzékelni azokon a politikai rendezvényeken, melyek a legjelentősebbek voltak a nap folyamán. Az úgynevezett állami rendezvények - amelyekhez nekünk magyaroknak igazából nem sok közünk volt - nem voltak mások, mint ingyenes mutatványosok semmitmondó bábszínháza külföldi vendégek és nagykövetek részére. Olcsó színház, drága pénzen.

Március 15-én a hatalom csakúgy, mint tavaly gyakorlatilag egymagában parádézott az adófizetők pénzén. Igazából úgyis nagyon kevesen lettek volna kíváncsiak a szánalmasok délelőtti színjátékára. Demszky előadása egy bohóc tragikomikuma volt. Lényegében önmagának és a később Budapest utcáin randalírozó rendőrségi állománynak tartott beszédet.

A legfontosabb rendezvények mindenképpen a Jobbikhoz kötődnek. Ahhoz a párthoz, mely valós rendszerváltó párt lehet, s mely nem köthető egyetlen jelenlegi parlamenti párthoz sem. Ahhoz a Jobbikhoz, mely alulról szerveződik, ezért valamennyi parlamenti pártnak kényelmetlen, s melynek ennyire komoly megerősödésével egyik sem számolt igazán.

A Jobbik a gárdisták avatásával kezdte, majd egy valódi nagygyűléssel folytatta a főváros szívében. Több mint 12 ezer ember vett részt rendezvényén, jóval többen, mint a Fidesz ünnepi megemlékezésén. Az emberek egyre fogyatkozóan kíváncsiak Orbán Viktorra. Az emberek másra vágynak. Valódi változásra, a hangzatos szólamok után tettekre, melyek kézzelfoghatóan jobbíthatják életüket. A Jobbikban látják már egyre többen a jövőt. Bíznak benne, úgy érzik már csak ez az egy remény maradt. Miért is ne? Hiszen veszteni való nincs, meghátrálni már nem lehet, az életünk a tét. De nem csak a miénk, hanem gyermekeinké is. A magyarságé. Ha nem kapaszkodunk egymásba, elfúj bennünket az európai uniós, globalista szél, s mindaz, amiért elődeink és mi is dolgoztunk, oda lesz. Ezt nem hagyhatjuk. Ehhez nincs jogunk.

A Fidesz csillaga leáldozóban van, bármennyire is kapaszkodik. Túlnőtt rajta az idő. Látja már, hogy legnagyobb vetélytársa egy új generáció, a Nemzet ereje. Ezért a parlamenten kívül akarja azt már ellehetetleníteni. Ezzel nincs egyedül. Társakra talál majd előbb-utóbb. A politika a hatalom megszerzésének és megtartásának művészete. Ha kell, majd összefog akár a jelenlegi hatalmat birtoklókkal is. Ha kell, majd elnézi a választási csalásokat, hiszen az alkalomadtán neki is jól jöhet. Ez az érdeke, és mindent az érdekek vezérelnek. Megismertették már velük a hatalom élvezetét, és mivel ebbe bele is kóstoltak, nem szívesen válnak meg tőle. Egy a lényeg tehát, a hatalom - akár kormánypártként, akár ellenzékként.

Közhely már, de mégis igaz, hogy a történelem ismétli önmagát. A "szegénylegények" pártja a Jobbik, s a többiek, mint egy letűnt kor haszonélvezői, a neokon-cionista pártok oltalma alatt, leginkább bűnszövetségben gyakorolják a hatalmat a többségi magyarság felett.

Az, ami 2009. március 15-én este civil emberekkel, köztük a Jobbik EP listavezetőjével történt, az a Gyurcsány-rezsimet jellemzi, mely az ötvenes évek gyalázatos eseményeit idézi fel. Gyáva rendőrök, orvul támadtak békés emberekre a nyílt utcán. Ez történt. Ez a lényeg. Ugyanúgy cselekedtek, ahogyan tették azt 2006. október 23-án, bár akkor nem csupán magyar rendőrök randalíroztak Budapest utcáin. A jelenlegi hatalom bűnei Magyarság elleni bűnök, melyek el nem évülhetnek soha. Ezekért a gaztettekért, amelyeket bűnszövetségben követnek el azok, akik a Magyar Köztársaság kiszolgáltatását idegen erőknek végzik, viselniük kell tetteik következményeit. A hallgatás cinkosság, az országgyűlés fel nem oszlatása, az alkotmányozó nemzetgyűlés össze nem hívása, a régi-új alkotmány törvénybe nem léptetése, és a nem erre való törekvés mind eredménye annak, amiben a mai magyar társadalom vergődik.

1848-ban a függetlenségért, a nemzeti megmaradásért kellett küzdeniük eleinknek. Ma talán másként állunk? 161 év telt el és ki kell jelentenünk, hogy mindaz, amiért a tizenhárom aradi vértanú és az első felelős magyar kormány miniszterelnöke életét adta, 2009-ben ugyanúgy igaz, mint 1848-ban volt. Önálló hadügy, külügy, pénzügy. Ez a három fő stratégiai pontja egy állam önállóságának. Ha ez nincs meg, azzal az állammal bármi megtehető. No, meg annak elnökével is.

Újra a közhely: a történelem ismétli önmagát. A magyarság történelme pedig vérzivataros időszakok sorozata. Ezen változtatnunk kell nekünk magyaroknak, együtt. Jöjjön végre egy új időszámítás! Jöjjön, mert a változás úgy kell már, mint egy falat kenyér. Egy változás, mely megtisztulást, nyugalmat, békességet, jövőt és nemzetépítést jelent. Nincs mire várni. A természetes önvédelem beindult, a magyarság újraszerveződik. Ez látható a hatalom vergődésén és idegbajos, elmeháborodott kapkodásán. Az ő hatalmuk a pénz és az erőszak hatalma. A mi hatalmunk a Nemzet, a Hit, a Szeretet és az Összetartozás hatalma. Ennél nincs sem nagyobb, sem tisztább erő! Ezt ők is tudják, ezért félnek. Hát féljenek csak, van mitől.

Bella Árpád
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vizsgálat lesz a vetkőztetés m
  2009-03-17 18:43:33, kedd
 
  Vizsgálat lesz a vetkőztetés miatt
2009. március 17. 10:49 FigyelőNet, MTI

A miniszterelnököt bírálta két fiatalember, mielőtt a Gyorskocsi utcába vitték őket, ahol állításuk szerint megalázták őket.

Belső vizsgálatot rendelt el kedden Budapest rendőrfőkapitánya, hogy tisztázódjon, megfeleltek-e a jogszabályi előírásoknak a március 15-én, a Kossuth térről előállított két férfi rendőrségi fogdába történő befogadásának körülményei. A belső vizsgálatot a médiában megjelent információk alapján rendelték el. Ígéretük szerint a vizsgálat eredményéről haladéktalanul tájékoztatni fogják a közvéleményt.

A Magyar Nemzet keddi számában számolt be arról, hogy a Kossuth térről előállított két, a miniszterelnököt hangosan bíráló fiatalembert a Gyorskocsi utcában meztelenre vetkőztették és "alaposan megvizsgálták a testrészeiket". Egyikük - egy jogász - a lapnak nyilatkozva azt mondta: háromszor le kellett guggolnia, illetve felszólították arra is, hogy emelje fel a talpát, és mozgassa a lábujjait. A lap cikke szerint, amikor a fiatalember rákérdezett, hogy minderre miért van szükség, azt a választ kapta, hogy tegyen panaszt, ha valami nem tetszik neki.

A napilap beszámolója szerint két fiatalember az előállításuk előtt ünnepségen azt kiabálta: "Gyurcsány, takarodj!" és "Hazaáruló!".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai Krisztina: "felbujtói m
  2009-03-17 18:43:04, kedd
 
  Morvai Krisztina: "felbujtói minőségben jelentem fel Gyurcsány Ferencet!" - közlemény
2009-03-17 09:56 barikád.hu

Március 15-én volt a Jobbik Magyarországért Mozgalom Európai Parlamenti választási kampánynyitója a budapesti Deák téren. Az eseményen listavezetőként én is beszédet mondtam, jelentős számú érdeklődő előtt. Ezt követően egy civil szervezet rendezvényén beszéltem, majd szokás szerint - a polgári és politikai szabadságjogok iránt elkötelezett jogászként - csatlakoztam a Nemzeti Jogvédő Szolgálat emberi jogi megfigyelő csoportjához, fellépve a városszerte tapasztalható rendőrségi jogsértésekkel szemben. Néhány órával a választási kampánynyitó rendezvény után brutális rendőrtámadást intéztek ellenem, amelynek során közvetlen közelről igen erős könnygázzal fújtak le, tonfával jöttek nekem és megkíséreltek földre vinni. Kizárólag azért nem szenvedtem komolyabb sérülést, mert a Jobbik velem lévő munkatársai illetve Gaudi-Nagy Tamás jogvédő kollégám megvédtek. Az események az ott készült amatőr videófelvételeken - pl. a www.barikad.hu oldalon - jól láthatóak. A történtek előzményeiből és összefüggéseiből egyértelmű, hogy a rendőrök felsőbb utasításra, politikai megrendelésre cselekedtek, pontosan tudva, hogy egy európai parlamenti képviselőjelöltet bántalmaznak. Az a vakmerőség, hogy mindezt a belvárosi utcán, kamerák jelenlétében merik megtenni, azt jelzi, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette kormány Magyarországon nyílt, gátlástalan, totális diktatúrát folytat, nyilvánvalóan számos külföldi szövetségessel.


Az én megtámadásomra, egy európai parlamenti képviselőjelölt nyilvános rendőri bántalmazására azért volt szükség, hogy példát statuáljanak: így jár, aki kiáll az emberi jogok, a gyülekezési szabadság, a vélemény-nyilvánítási szabadság védelméért. Bizonyítani akarták, hogy semmitől nem riadnak vissza. Üzenem nekik, hogy nem sikerült megfélemlíteniük! Már néhány órával később ott voltam a Gyorskocsi utcában az általuk bebörtönzött politikai foglyoknál a Nemzeti Jogvédő Szolgálat munkatársaival. Akár európai parlamenti képviselőként, akár egyetemi oktatóként és civil jogvédőként mindig ki fogok állni az igazságért és a magyar emberek méltóságáért, emberi jogaiért. Gyalázatos és gyáva támadásuk nem megrémített vagy meggyengített, hanem megerősített. Természetesen büntetőfeljelentést teszek gyülekezési jog megsértése, valamint bántalmazás hivatalos eljárásban bűncselekmények miatt. Felbujtóként Draskovics Tibor rendészeti minisztert fogom megjelölni, hiszen miniszteri felhatalmazás nélkül e bűncselekményekre nem kerülhetett volna sor. Szintén felbujtói minőségben jelentem fel Gyurcsány Ferencet, mivel a diktatórikus rendőrséget végső soron mindenki számára nyilvánvalóan ez a fődiktátor irányítja. Levélben tájékoztatom az Európai Parlament elnökét arról, hogy képviselőjelölti minőségemben, az EP választási kampány nyitónapján a kézivezérelt rendőrség a nyílt utcán megtámadott. Csatolom a videofelvételt, amely önmagáért beszél. Megkérem Balog Zoltánt a Magyar Országgyűlés Emberi Jogi Bizottságának elnökét, hogy tegyen meg az üggyel kapcsolatban minden lehetséges és szükséges intézkedést, továbbá kérem tőle, hogy az Emberi Jogi Bizottság mostantól kezdve minden nemzeti ünnepen és jelentős utcai rendezvényen biztosítson (emberi jogi) megfigyelő szolgálatot. A magyar emberek méltóságának és jogainak védelme nem lehet kizárólag jószándékú civil szervezetek feladata. Az Országgyűlésnek, különösen az ellenzéki pártoknak a jelenleginél sokkal határozottabban, keményebben kell kiállniuk az emberi jogok védelméért, s világossá kell tenniük, hogy a gyülekezési jog, a vélemény-nyilvánítási szabadság gyakorlását a diktátorokkal ellentétben nem tartják "randalírozásnak".

A nemzeti érzelmű pártoknak nem egymás gyalázásában kell vetélkedniük, hanem abban, hogy ki képviseli határozottabban az emberi jogok védelmét, ideértve a politikai és polgári szabadságjogokat, mint a gyülekezési vagy a szólásszabadság és a gazdasági, szociális, kulturális jogokat, mint a munkavállalói és szakszervezeti jogok, vagy a vállalkozás szabadságához való jog. A mai napon teljeskörű összefogást hirdetek minden jószándékú, szabadságszerető magyar embernek, párthovatartozásra tekintet nélkül, az emberi jogok és a demokrácia visszaállítására, a diktatúrával szemben.

Kérem minden jogász kollégámat, a sajtót, a politikai erőket és civil mozgalmakat, a nemzeti érzelmű művészeket a rock zenészektől a színészekig, hogy minden lehetséges eszközzel tiltakozzanak az emberi jogok sárba tiprása ellen, s ragaszkodjanak a gyülekezési jog és a vélemény-nyilvánítási szabadság visszaállításához Magyarországon. Szervezzenek nyilvános rendezvényeket, az emberi jogok jelentőségéről szóló tájékoztató programokat, aláírásgyűjtéseket, keressenek belföldi és külföldi szövetségeseket. Általános mozgósításra van szükség az emberi méltóság és az emberi jogok visszaállítására, ideértve a polgári és politikai szabadságjogokat és a gazdasági, szociális, kulturális jogokat is. Világosan kell látni, hogy ez a kormány és az őt támogató bel- és külföldi sajtó és "értelmiség" azt várja el a magyar emberektől, hogy "lehajtott fejjel menjünk a vágóhídra", ne lázadjunk fel az ország gyarmati sorba taszítása, a magyar emberek kilátástalanságba, elszegényedésbe süllyesztése ellen. Azért kívánják írmagostul kiirtani a tiltakozáshoz, a fellázadáshoz való jogot, azaz a véleménynyilvánítási és gyülekezési szabadságot, hogy minden ellenállás és nehézség nélkül folytathassák a nemzeti vagyon megszerzését, piszkos korrupciós ügyeiket, s termőföldünk, vizünk, energiaforrásaink külföldi kézre adását. Ezért kell randalírozó csőcseléknek beállítaniuk az utcára vonulókat, a tiltakozókat, az emberi jogaikkal élni kívánókat.

Kérek minden politikai pártot, civil mozgalmat, sajtót és médiát, hogy ne legyen partnere a diktátoroknak az emberi jogok lejáratásában, veszedelmesnek beállításában! Ezzel szemben tegyenek meg mindent azért, hogy a magyar emberek világosan lássák a véleménynyilvánítási szabadság, a gyülekezési jog és más szabadságjogok jelentését és jelentőségét a valódi demokrácia visszaállításában.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutálisan visszaesett az ipar
  2009-03-17 18:42:28, kedd
 
  Brutálisan visszaesett az ipari termelés
2009-03-17 09:06:52 VGO

Az ipari termelés az idén januárban az előző év azonos időszakához viszonyítva 22,9 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 21 százalékkal csökkent, az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított index 2,5 százalékos növekedést mutatott - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Az adatok megegyeznek a február elején közölt előzetes számokkal. Januárban az exportkereslet drasztikus visszaesése nyomán az ipari export 29,2 százalékkal csökkent az előző év azonos hónapjához mérten, miközben a belföldi értékesítés 5 százalékkal mérséklődött.

A KSH által megfigyelt feldolgozóipari ágazatok összes új rendelése 32,4 százalékkal esett vissza az idén az első hónapban, ezen belül az új exportrendelések 32,2, az új belföldi rendelések 33,4 százalékkal maradtak el az egy évvel korábbitól.

Tavaly decemberben az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 19,2 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 23,3 százalékkal csökkent, havi összehasonlításban 14 százalékkal esett vissza.

Tavaly januárban a termelés a 2007 januárihoz képest 7,1 százalékkal nőtt, a munkanaphatástól megtisztított index alapján 5,9 százalékkal emelkedett. MTI Eco

Már Szerbiában is elrettentő példa Magyarország

Magyarországgal példálózik a szerb miniszterelnök-helyettes, az Európai Unió és az IMF Szerbiának szánt csomagja mellett érvelve. Belgrád hétfő óta tárgyal a nemzetközi valutaalappal egy újabb hitelcsomagról a januárban már jóváhagyott 402 millió eurós készenléti kereten felül.

Bozsidar Gyelics azt mondta: az Európai Unió tagjának lenni azért jó, mert még akkor is biztonságban van az adott ország, ha olyan rosszul kezeli a gazdaságot, mint Magyarország. (hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1147 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2609
  • e Hét: 8341
  • e Hónap: 19452
  • e Év: 172948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.