Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Banki károsultak hírei
  2009-03-18 21:01:12, szerda
 
  Ha van ilyen ismerősöd add tovább!


Banki Karosultak Onvedelmi Szovetsege

http://karosultak.ning.com/


http://kosz.blog.hirszerzo.hu/


Üdvözlettel:

Szántiné Marcsi

szmaria@enternet.hu

szantimarcsi@gmail.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érden is megalakult a MSZ-e
  2009-03-18 20:51:09, szerda
 
  http://www.erdilap.hu/legujabb.pdf  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Telekocsi szolgálat 21-re
  2009-03-18 20:42:29, szerda
 
  A Magyarok Szövetsége Zászlóbontó Ünnepélyére, ami március 21-én 10 órai kezdettel Budapesten a Hősök terén lesz, sokak kérésére és felajánlására telekocsik és buszok szervezésére alkalmas felületet biztosítunk a www.magyarokszovetsege.hu honlapon.

Tudjuk, hogy nagyon sokan szeretnének eljönni, és vannak, akik a tömegközlekedéssel nem érnének oda és haza időben, autójuk pedig nincs. És azt is tudjuk, hogy vannak olyanok, akinek van szabad hely az autójukban, és szívesen vinnének másokat magukkal. Őket szeretnénk összekötni, és tájékoztatni ezen az oldalon.

Akinek az autójában van még szabad hely, az a Kapcsolatok blokk Levélküldés menüjére kattintva válassza a Telekocsi kategóriát, és az üzenetbe írjuk bele, hogy honnan és mikor indul, esetleg milyen útvonalon jön az autó, hány szabad hely van még, és kit milyen telefonon lehet egyeztetés miatt hívni. Arra kérjük az autósokat, hogy ha betelt az autó, akkor írjanak, hogy le tudjuk venni őket a listáról.

Busz indul Székesfehérvárról a Piac tér parkolójából 1/2 9-kor
Jelentkezés: Tóth Tibor 20/999-5420
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Büszke gyönyörűség...
  2009-03-18 20:40:56, szerda
 
  Nagyon örültem, hogy 2009. március 6-án, Kiskunhalason a moziban oly sok magyar embert láthattam összegyűlni. Vesztergám Miklós tárogatójának hangjaira mindannyiunk szíve erősebben, s úgy éreztem, egyszerre dobbant...

Egy helyi civil szervezet, a Hazatalálás Baráti Kör szervezésében, a KMK közreműködésével bemutatták a ,,Kurultaj 2008 - Az Új szövetség" című filmet; a filmvetítést követően pedig megismerkedhettünk a Magyarok Szövetségével, a szervezet törekvéseivel.

A filmvetítés néhány héttel ezelőtti előzménye volt - szintén a Hazatalálás Baráti Kör szervezésében - egy fotókiállítás a Kurultajról, valamint Bíró András Zsolt előadása kazakisztáni kutatóútjáról.
Az egy órás film 2008 nyarán készült Bösztörpusztán, az ott tartott Kurultaj eseményeiről.
A mozit teltházasra megtöltő közönség soraiban minden korosztály képviseltette magát, a környező településekről is szép számmal jöttek. Közülük jó néhányan ott voltak tavaly Bösztörpusztán.

Akik résztvevőként, vagy látogatóként ott lehettek, most megidézhették azt a "csodát", amit ott átéltek. Akik nem voltak ott, ízelítőt kaptak a Kurultaj lélekemelő hangulatából, egy életre szóló élményéből. Akik pedig még nem is hallottak róla, megtudhatták, hogy a kurultaj törzsi gyűlést, tanácskozást jelent, Belső-Ázsia rokon népeinek nyelvén, s azt is, hogy miként jött létre ez a nagy, hagyományőrző rendezvény.

Minden Bíró András Zsolt antropológus kutatásával kezdődött, aki a modern genetika módszerével tudományosan bizonyította a kazakisztáni "madjar" nevű, magukat magyarnak tartó törzs és a magyar nép nagyon közeli rokonságát. Rokonaink ebbéli örömükben hosszú-hosszú idő után 2007-ben összehívták a Kurultajt Kazakisztánban. A törzsi gyűlés díszvendége volt Bíró András Zsolt, akit tiszteletbeli tagjává választott a vének tanácsa.

Az öröm és lelkesedés idehaza sem volt kisebb - legalább is a magyarkodók körében. S mivel a tenni akarás sem hiányzott, a magyarországi Kurultaj megszervezésének élére állt a Baranta mozgalom, Vukics Ferenc vezetésével.
A három napig tartó Kurultaj - mintegy 1500 hagyományőrző résztvevővel, kazakisztáni madjar törzsek küldöttségeivel, és körülbelül 70000 látogatóval - egyszerű magyar emberek összefogásából, kétkezi munkájából, segítő felajánlásaiból valósult meg.
Hetvenezer ember töltött három napot a pusztán, türelmet tanúsítva, rendben, egyetértésben, rendőri felügyelet nélkül, szeméthegy hátrahagyása, lopás, vagy bármilyen más bűncselekmény nélkül.
Mindannyian érzékelhettük azt az éles kontrasztot, amit ezzel szemben Magyarországon jelenleg eluralkodott lesújtó erkölcsi és etikai értékrend, félelmet keltő közállapot mutat.
Felvetődött a kérdés: - miért is ne lehetne a Kurultaj szellemében élni az év minden napján? A Magyarok Szövetsége éppen ezzel a célkitűzéssel jött Létre.

Ez az új szövetség Vukics Ferenc megfogalmazása szerint, nem új, hanem megújulás - hiszen a magyar emberek szövetsége legalább a Vérszerződés óta, több mint ezer éve fönnáll, és a magyar emberek időről-időre megújítják szövetségüket, újjáélesztik összefogásukat.
A "Magyarok Szövetsége" elnevezést tehát szó szerint kell érteni: a magyar emberek szövetségeként.
Ez meghökkentően hat ma, amikor a szövetség szót leggyakrabban "párt" értelemben használják, egy-egy politikai csoportosulás nevében.
A Magyarok Szövetsége nem párt, nincs belépés, nincs igazolvány, tagsági díj, nyilvántartás. Bárki "szövetséges" lehet - egyetlen dolog számít, a magyarságért végzett munka, és ennek mércéje, a nemzeti érdek.

Könnyen belátható: - a hazáját, nemzetét szerető, őseinek örökségét és az utánunk jövőket tisztelő, megbecsülő ember egyéni boldogulásának útja, nemzete boldogulásának útján vezet.
A tavaly ősszel indult mozgalomnak máris sok ezernyi szövetségese van, 1000 magyar településen.
Híres emberek, akiket nem a "hivatal", hanem a nemzeti hivatástudat tett naggyá, és olyan magyarok, akik nevét kevesen ismerik, de ugyanúgy készek a nemzeti érdeknek, a nemzetépítő törekvéseknek megfelelően gondolkozni, élni, és dolgozni.
A nemzeti érzést fontosnak tartó magyarok között gyakori beszédtéma. a nemzeti összefogás, hogy hogyan valósulhat ez meg, és megvalósulhat-e egyáltalán.
A Magyarok Szövetsége megmutatja: nagyon egyszerűen, csak beszéd helyett neki kell fogni megvalósítani, cselekedni kell!

A Magyarok Szövetsége szervezési módszere Kiskunhalason nem előzmény nélkül való, nem ismeretlen. Sajnos ma már kevesen emlékeznek Nagy Szeder Istvánra a "halasi norma" megteremtőjére.
A két háború között hihetetlenül jól működő szövetséggé szervezte a halasi gazdatársadalmat, és az '56-os kiskunhalasi események egyik központi, példa értékű alakja volt.
Számomra egyértelmű megerősítés volt, amit ezen a napon itt tapasztaltam, abban, hogy a magyar ember igenis magyarkodjon! Akkor soha nem fordulhat elő, hogy (az angol, és amerikai zászlók "példáját követve") nemzeti lobogója az emberek fenekére kerül bikini, vagy alsógatya formájában.

"Kössünk szövetséget egymással, hogy megszülethessen a következő magyar nemzedék!"zárta előadását Vukics Ferenc, majd a Himnusz együtténeklésére kérte a közönséget, akiket meghívott Budapestre, a Hősök terén március 21-én délelőtt 10-kor megrendezendő Országos Zászlóbontó ünnepségre és nagygyűlésre.

2009, március 10.

Untener Kornél
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarok vására volt
  2009-03-18 20:39:22, szerda
 
  2009. március 15-én vasárnap gyönyörű napsütéses reggelre ébredtünk. Kíváncsian, s izgatottan vártuk ezt a napot...

Vajon az a sok munka, szervezés, melynek szándéka, hogy a törökszentmiklósi polgárok egymásra találjanak, beszélgessenek, ismerkedjenek, miközben hasznos és csodaszép portékáikat adják-veszik, eléri-e célját?
Voltak vásárosok, akik jelentkeztek, s mégsem jöttek el. Félelemből még nem tudták felvállalni a részvételt. Sebaj. Elegen voltunk. Magyarok, akik tiszta szívből vágyják a változást! A tiszta értékek újbóli felfedezését.
Fontos történésként, a törökszentmiklósi katolikus és a református egyházi vezetők megáldották a Magyarok Vásárát, és a 140db 1/2kg-os cipót, melyet Berta Ferenc törökszentmiklósi polgár ajánlott fel. Szétosztásában segítettek a barantás legények.
Az áldás ereje áthatott mindannyiunkat, szívünk csordultig telt.
A barantás leányok és legények a vásár ideje alatt folyamatosan jelen voltak, ahol tudtak segítettek, s bemutatóikkal elvarázsolták az embereket.
A vásárban kapható volt több őshonos házi szárnyas, őshonos gyümölcsfa fajta, házi tejtermékek, gyümölcsök, mangalica termékek, kézműves termékek és még sok minden más.
Jó Isten kegyes áldásaként, a szép tavaszi napsütés végig kísérte rendezvényünket, mely a déli harangszóig tartott. Nagyon sok ember jött el, s a hangulat igazi vásári, vidám, lelkesedéstől átitatott volt.
Törökszentmiklós városi Magyarok Szövetsége a városi megemlékezésen koszorújával lerótta tiszteletét az 1848-as hősök előtt.
Hálás köszönet mindenkinek, akinek szerepe volt a mai nap megvalósulásában!

Megcselekedtük, amit megkövetelt a haza!

Áldás Békesség!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mezőgazdasági tagozat célja
  2009-03-18 20:37:56, szerda
 
  2009. március 7-i lajosmizsei összejövetelünk célja a munkacsoportok eddig elkészített tanulmányainak egyeztetése volt.

Megbeszélésünk több szempontból is eredménnyel járt.
A véleménycsere egymás kölcsönös tiszteletben tartásával, és a teendők meghatározásával, annak közös elfogadásával történt.

Eddigi munkánkról tartott tájékoztató után a munkacsoportok egy hosszabb megbeszélés során egyeztették a korábban elkészített vázlataikat. A mezőgazdasági-és élelmiszeripari gépgyártás munkacsoport már korábban egyeztetett, végleges vázlatot hozott.

Ezután a helyzetelemző munkacsoport több mint húsz oldalas tanulmányát részletekbe menően átbeszéltük. Elemeztük a jelenlegi helyzetet, feltártuk a problémák valós okait, útmutatást adva a megoldásokra. Mindegyik munkacsoport fontos témaköreit érintettük, így segítve egymást a közös gondolkodásban, és a további munkában.

Több tagunk kérésére ezután egy kötetlen beszélgetés során elmondtuk tapasztalatainkat, és gondolatainkat a közösség építéssel, és az önellátó gazdálkodással kapcsolatban.

Az alábbi fontos megállapításokra jutottunk:
-Jelenleg nehéz komoly eredményt elérni a közösség építéssel kapcsolatban. Az emberek nagyobb része csak akkor lesz hajlandó közösen gondolkodni és cselekedni, ha nehéz helyzetbe kerül, és szüksége lesz az összefogásra. Ennek ellenére tenni kell a dolgunkat, ne érjen bennünket váratlanul a jövő.
-Programunkat több ponton is a termelők, élelem és egészséges élelmiszer előállítók, és a fogyasztók kölcsönös összefogásán alapuló együttműködésére építjük mind háztáji kisüzemi, mind nagyüzemi szinten.
-Az élelmiszernek a közeljövőben várhatóan nagy ára lesz, annak kisebb-nagyobb mértékű hiányával kell számolnunk. Ezt kivédendő nyáron a szemes terményből minél többet el kell raktározni, a zöldségekből és gyümölcsökből készített házi feldolgozású élelmiszereket pedig minél nagyobb mennyiségben tartalékolni kell.
-A termelőknek és fogyasztóknak helyi szinteken össze kell fogni, közös munkára kell felhívni figyelmüket. Tisztán és világosan tájékoztatni kell őket a fentiekről. Meg kell keresni azokat a munkanélkülieket, akik nehéz helyzetben vannak, de nem reményvesztettek, és hajlandóak dolgozni. Meg kell keresni az idős embereket, akiknek még megvan a földjük, és annak művelésében segítségre szorulnak. Örülni fognak a megkeresésnek, és a közös munkának. Föl kell keresni a műveletlen földek, ápolatlan gyümölcsösök tulajdonosait, és meg kell velük egyezni annak műveléséről. Meg kell keresni a helyi termelőket, és egyeztetni kell velük a földek művelését. Egy olyan kört kell kialakítani, amelyben mindenki képességeinek megfelelően hozzájárul a közös munkához. Ki földdel, ki géppel, lesz aki munkával, vetőmaggal, esetleg pénzzel, stb.
-Egyeztetni kell az érdekeket, majd dolgozni kell!
-Nekünk tagozat tagoknak jó példát kell mutatnunk a fentiek megvalósításában.

A tulajdon viszonyokat és gazdálkodási formákat kidolgozó vázlatok egyeztetése során megállapodtunk abban, hogy a magyar földet és a magyar termelőt védő új földtörvényre van szükség, amelynek a főbb pontjait is tisztáztuk. Ezeket a pontokat napokon belül végleges formába foglaljuk, és a jövőben minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy azok megvalósuljanak.

Az egyeztetett főbb gazdálkodási formák a következők lettek:
-családi gazdaság
-szövetkezetek
-önkormányzati gazdaságok
-jelenleg jól működő, biztos anyagi és erkölcsi alapokkal rendelkező gazdasági társaságok.

Késő délután hosszas beszélgetést folytattunk az oktatásról, az élelem előállításról és élelmiszer feldolgozásról, valamint a vendéglátás és a mezőgazdaság kapcsolatáról.

A többi munkacsoport munkájának végleges egyeztetésére a csoport felelőseinek részvételével ezen a hétvégén kerül sor. Továbbra is szeretettel fogadjuk az utóbbi időben jelentkezők tanulmányait, gondolatatait a tagozati programunk átfogó vázlatának elkészítéséhez, amelyet az msz.mgt@gmail.com címre várjuk

Magyarok Szövetsége Mezőgazdasági Tagozata
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fehérgyarmati bemutatkozás
  2009-03-18 20:36:37, szerda
 
  2009. március 13-án pénteken lakossági fórum keretében megismerkedhetett Fehérgyarmat és a környező települések lakossága a Magyarok Szövetségével. Az előadásra a helyi Református gyülekezeti teremben került sor...

A Budapesttől való távolság, valamint a télies időjárás miatt közel 2 órás késéssel érkezett meg Vukics Ferenc, akit ennek ellenére közel 50, főleg fiatalokból álló kitartó érdeklődő várta. Éjszakába nyúló előadása során feltárta az ország jelenlegi gazdasági és politikai helyzetét, felvázolta az ebből kivezető kiutat, majd egy közös énekléssel zárta a beszédét.

A jelenlevők közül többen jelezték segítő szándékukat a Szövetség felé, akik a körbeadott íveken adták meg, hogy miben tudnának és szeretnének segíteni. Mivel a jelentkezők döntő része a környező kistelepülésekről érkezett, így a Magyarok Szövetségének híre, illetve a fórumon elhangzottak sok helyre eljutottak. Akik nem tudtak eljönni, vagy nem tudtak a kezdésig ott maradni, azok kérésére dvd-re kiírásra került a lakossági fórum, így ők sem maradtak le az előadásról.

Bélteki Csaba helyi szervező
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Munkában a zalaiak
  2009-03-18 20:35:38, szerda
 
  Az összejövetel aktualitása az volt, hogy a Budapesten megtartásra kerülő Magyarok Szövetsége Környezetvédelmi tagozati ülésre összeállítunk egy olyan anyagot, ami magában foglalja a zalai helyi sajátosságokat...

A tagozati ülésen kerül megvitatásra, hogy mi kerüljön be 21-én kihirdetésre kerülő országos környezet védelmi programba, ezért nagyon fontos, hogy mi is hozzátegyük gondolatainkat, ötleteinket.

A bárkások többsége is jelen volt Timi vezetésével, így szerencsésen ötleteikkel, építő javaslataikkal hozzájárultak programunk kidolgozásához.
Az elhangzottakat a következő pár sorban összegzem:

"Ember-természetvédelem" E gondolat köré kell felépíteni programunkat és összhangba hozni azzal a legfontosabb alapelvvel ami így szól,,,A Természet nem forrás, hanem társ..."

Az oktatás az egyik legfontosabb feladat! A jövő nemzedéke tudja továbbvinni, képviselni azt, amiért mi most dolgozunk. A mi jövőnk, az emberiség jövője függ attól, hogy milyen tudást, milyen szemléletet plántálunk utódainkba.

A szülők bevonása az oktatási és a gyerekeknek szánt kulturális programokba! A gyerekeken keresztül lehet hatni legjobban a felnőtt nemzedékre.

Azon fontos tételért, hogy az emberi társadalom fenntarthatóvá váljék, a mostani felnőtt társadalomnak kell tenni, de azonnal, ezt a unokáinknak és az ő unokáinak kell továbbadni és ezt csak a felnövekvő nemzedéken keresztül tudjuk megvalósítani.

A magyarság gyermekvállalása! Nincs tovább élet, ha nem születnek gyermekek! Ha nem lesznek utódaink, akkor oktatni, nevelni sem lesz kit. Nem lesznek, akik továbbviszik őseink és saját magunk hagyatékát.

A média szerepe! A minta szolgáltatása a média feladata. A mostani minták (valóságshowk, nyugati minták prioritása) nem a mi világunkat tükrözi vissza. A magyarságtudat mint minta, szerepeljen a médiumokban.

A kulturtáj visszaállítása! A szerves építészet meghonosítása. (itt a szerves szó jelentése is nagyon fontos)

A fajvédelem előtérbe helyezése! A tavalyi decemberi törvénymódosítások megszüntették a fajvédelmet, helyette csak a területvédelem lépett érvénybe Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy nem vonják felelősségre azt, aki védett növényt szed le nem természetvédelmi területen, vagy nem minősül természetrongálásnak, ha nem védett területen irt ki egy erdőt. Sürgősen törvényt kell hozni arra, hogy minden őshonos és védett fajnak létjogosultsága legyen a környezetünkben.

A helyi védelem erősítése! Helyi védelem alá kell helyezni azokat a meglévő értékeinket, amik még megtalálhatók, szűkebb és tágabb környezetünkben. Ez mindannyiunk felelőssége! Mindenki figyelje, hogy milyen érték maradt meg a környezetében, amit érdemes utódainkra hagyni és megvédeni (védett növények, élőhelyek, öreg fák, népi építészeti emlékek). Hatni kell minden település önkormányzatára, hogy amíg törvény nem születik az általános védelemről, addig helyezze ezeket az értékeket helyi védelem alá.

Összefoglalva erről beszélgettünk tegnap este.

Halász Elemér Zala megyei Magyarok Szövetsége
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezdjük el a faültetést
  2009-03-18 20:34:12, szerda
 
  Egy hónapja hirdettük meg az országos gyümölcsfa-ültetési mozgalmat. Köszönjük szépen az eddigi visszajelzéseket. Sokan ajánlották fel kétkezi munkájukat, kérdezve, hogy kihez csatlakozhatnának...

A kezdő mondattal főként nekik üzenjük, hogy ne várjanak tovább arra, hogy kihez csatlakozhatnak, hanem fogjanak össze szomszédaikkal, barátaikkal, keressenek megfelelő területet, ahonnan várhatóan nem fogja senki sem kivágni a csemetéket, és kezdjék el az ültetést, mert minél később kezdjük az ültetést, annál valószínűbb, hogy öntözés nélkül nem maradnak meg a csemeték.

Többen óvtak bennünket az átgondolatlan faültetés veszélyeitől. Eddigi tapasztalataink alapján az emberek alapvetően két dologtól tartanak: az egyik a közlekedési eredetű légszennyezés, a másik pedig az, hogy a kezeletlen gyümölcsfákon megindulhat a kórokozók és kártevők tömegszaporodása, veszélyeztetve ezzel a gondozott kerteket és ültetvényeket.

A közlekedési eredetű légszennyezés káros hatásait kivédhetjük azzal, ha a forgalmasabb utak mellé inkább erdészeti szaporítóanyagot ültetünk, a gyümölcsfákat pedig a kis forgalmú utak, dűlőutak mellé és a mezővédő erdősávokba telepítjük.

A kártevők és kórokozók felszaporodásának sincs akkora kockázata, mint várhatnánk a ma kapható fajták érzékenysége alapján. Növényvédelmi beavatkozás nélkül ugyanis nem csak a károsítók szaporodnak fel, hanem azok természetes ellenségei is, visszaszorítva a kártevőket és kórokozókat. Tapasztalataink és vizsgálati eredményeink szerint az út menti kezeletlen gyümölcsfákon más károsító fajok tudnak felszaporodni, mint a kertekben és ültetvényekben termő, növényvédő szerekkel kezelt fákon. Ezt a jelenséget akkor is tapasztalhatjuk, ha ugyanazt a fajtát vizsgáljuk mindkét környezetben. Így tehát nem kell attól félnünk, hogy gondozott kertjeink növényegészségügyi helyzete romlana az útmenti gyümölcsfa-telepítés miatt. Ha biztosra akarunk menni, akkor az üzemi gyümölcsösök közelébe ne ültessünk, hely van bőven máshol is.

Egyébként pedig aki fát ültet, az vállaljon felelősséget a fa gondozásában is! Ne háti permetezővel, hanem metszőollóval, fűrésszel és faseb-kezelővel látogassuk majd az út menti fákat! Csonthéjasoknál a moníliás ágelhalás, almatermésűeknél a tűzelhalás indokolhatja a rendszeres egészségügyi metszést. Egyes években az amerikai fehér medvelepke (közismertebb nevén szövőlepke) hernyófészkeit is le kell metszenünk, még a kis hernyók szétszéledése előtt.

Akinek van lehetősége erdészeti csemetekertből vadgyümölcs-magoncokat beszerezni, az ültessen ilyeneket is! Ne csak azért, hogy később beoltsa, hanem magáért a vadgyümölcsért is. Érdemes újratanulnunk a vadgyümölcsök felhasználási módjait, mert beltartalmi értékük gyakran felülmúlja a nemesített gyümölcsökét.

Hosszú távon kívánatos lenne elterjeszteni a régi, hagyományos, ellenálló fajtákat és visszaszorítani a mai érzékeny fajtákat. A régi fajtákból azonban még nem áll rendelkezésünkre olyan mennyiségű szaporítóanyag, hogy mellőzhetnénk a jelenleg kereskedelmi forgalomban lévő fajtákat. A kezdeti kedvezőtlen aránytól azonban kár félni: a nemkívánatossá vált fák kivágása egy pillanat műve, ha viszont nem kezdjük el már az idén az ültetést, az elvesztegetett éveket nem lehet egy pillanat alatt pótolni.

A hagyományos fajták tömeges elszaporítására egyébként a helyrevetést javaslom, Igaz ugyan, hogy így az utód nem nevezhető majd az anyafával azonos fajtájúnak, de örökletes tulajdonságainak legalább a fele mégis az anyafától származik. Oltással, szemzéssel, dugványozással másolatot készítünk, magról szaporítással viszont új életet és új lehetőségeket teremtünk, biztosítva a természetes alkalmazkodás lehetőségét.

Jó teremtőmunkát kívánok, és várjuk a tapasztalatokat, beszámolókat!

Kapcsolat: Toth.Ferenc@mkk.szie.hu

Tóth Ferenc, Magyarok Szövetsége
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nép életlehetőségeiről...
  2009-03-18 20:32:23, szerda
 
  Március 16.-án délután Budapesten, a Két Hollós könyvesboltban megtartotta alakuló megbeszélését a Magyarok Szövetségének népjóléti tagozata...

Bár egyelőre kis létszámmal, de eredményes, és hasznos munka folyt.

Herpai Sándor szervezési vezető röviden ismertette az eddigi kedvező tapasztalatokat, tájékoztatott a korábban megalakult tagozatok munkájáról, valamint az előttünk álló feladatokról.

A népjóléti tagozat megjelent munkatársai célul tűzték ki a következő tagozati megbeszélésig a jólét, a népjólét fogalmának pontos meghatározását.

Ezt követően mindenki egyet értett abban, hogy a diagnózis-terápia elv mentén kell kidolgozni a magyar társadalom jólétének megteremtését szolgáló gyakorlati teendőket, figyelembe véve a magyar társadalom lelki, kulturális, szokásjogi sajátosságait. Mindenki egyetértett abban, hogy a népjóléti intézkedéseknek ki kell terjedni a teljes magyar társadalom minden területére és minden egyénére.

Tekintettel arra, hogy a feladatok nagyon széles skálát ölelnek fel, ezért a népjóléti tagozat a következő munkaértekezletére célul tűzte ki az egyes részfeladatok pontos meghatározását és a kialakuló munkacsoportok vezetőinek a megválasztását.

Napról napra súlyosbodik a magyar társadalom helyzete, ami rengeteg feladatot ró ránk. Ezért várjuk olyan felelősen gondolkodó honfitársaink jelentkezését, akik szívvel-lélekkel bekapcsolódnának munkánkba.

A népjóléti tagozat következő munkaértekezletét 2009 03.30.-án, hétfőn délután tartja Budapesten, a Két Hollós könyvesboltban 16:30 órai kezdettel.

Nirschné Henn Edith a népjóléti tagozatból
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 186 db bejegyzés
e év: 468 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1006
  • e Hét: 2716
  • e Hónap: 11320
  • e Év: 47261
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.