Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Nem volt finomabb a Gulágban e
  2009-03-19 22:09:41, csütörtök
 
  Tőkés: Ki kell harcolni a kommunizmus mértékadó elítélését


"Nem volt finomabb a Gulágban elpusztulni, mint a holokauszt áldozatává válni."

[ 2009. március 18., 21:05 ]

Következetesen folytatni kell a harcot a kommunizmus áldozatait megillető igazság- és jóvátételért, Európa tartozik nekik és önmagának ezzel - hangoztatta Tőkés László református püspök, erdélyi magyar európai parlamenti képviselő szerdán Brüsszelben,
a Szembenézés a kommunista múlttal című konferencián.

A tanácskozást - Tőkés szervezésében - az EP épületében tartották, és az azt követő sajtótájékoztatón a képviselő reményét fejezte ki,
hogy az EP júniusban megválasztandó új képviselőtestületének ötéves mandátuma alatt Brüsszelben
,,sikerülhet kiharcolni a kommunizmus mértékadó elítélését".
A konferencia - amelyen főként romániai szakértők és kutatók tartottak előadást
- a kisebbségek és a vallási közösségek kommunizmus általi elnyomására összpontosított, és megnyitó beszédében a püspök hangoztatta,
hogy a múlt tisztázása a többségi és kisebbségi viszonyok, valamint az állam és az egyház közötti kapcsolatok tartós rendezéséhez is hozzájárulhat.

A tanácskozás egyik résztvevője, Schöpflin György (Fidesz) ezzel kapcsolatban arra mutatott rá,
hogy a szóban forgó rendszerekben a kisebbség kettős elnyomás alatt volt, annál is inkább, mert gyakran a nemzeti többség és a kommunizmus találkoztak egymással, és egyfajta ,,nemzeti kommunizmus" alakult ki.
Hozzátette, sokan úgy fogták fel, hogy a kisebbségi lét önmagában ellenállás a kommunizmussal szemben is.

Tőkés László a sajtótájékoztatón érthetetlennek nevezte azt a fajta kettős magatartást,
amelyet a kommunizmussal és a fasizmussal kapcsolatban tanúsítanak.

,,Mintha volnának másodrangú áldozatok" - fogalmazott.
,,Ugyanaz a gyűlölet hevíti az osztályellenséget megsemmisíteni szándékozókat, mint a faji alapon gyűlölködőket.
Nem volt finomabb a Gulágban elpusztulni, mint a holokauszt áldozatává válni."

A konferencia nyomán született nyilatkozat egyebek között követeli, hogy a képviseleti testületekben ne vehessenek részt olyanok,
akik a kommunizmus bűntetteivel, kommunista múltjukkal kompromittálódtak.

(Magyar Távirati Iroda)











Polgári Hírszemle
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
End of Days
  2009-03-19 22:07:39, csütörtök
 
  End of Days

2009.03.17.

Igen, megérte! - osztotta a bölcseletet Ibolya tegnap, amikor - kihasználva utolsó lehetőségei egyikét - napirend előtt búgatta hangját beretvaélesen a Nagy Büdösben. A frakció büszkén vonul át független képviselői gittegyletbe, mert nem, ők aztán nem állnak be a populista mesehősök sorába, még akkor sem, ha ez az ára.Tőle jobbra és balra éppen mesemalacok túrták a pocsolyát, röfögésük el-elnyomta a szirén énekét, a szép szikla moraját.

Igen, megérte! - villámlott, lesüvöltve a tisztességbe őszülő fideszesek arcáról a mosolyt, az emeszpések fejéről a parókát, Gusztos Petiéről pedig a porszemeket. Mert ők őszintén beszélnek, mert ki merik mondani: egy az isten, azt meg Bokros Lajosnak hívják. Gyurcsány egy béna, a kormányával együtt, lófaszt tudnak ezek, nem válságkezelni, azt egyedül Lajos tud, aki tudná, merné, tenné. Orbán és pártja még bénább, mert csak a kolbizsíros szájukat jártatják a kormánybuktatásról, bezzeg amikor a Kalapos Királynő kéri a konstruktív bizalmatlanságit, akkor csak a lapítás megy, meg a pofabőrök ideges húzogatása. Tessék megnézni Lajost, ő nem ideges, nem húzogatja, azért ilyen szép és vastag neki.

Igen, megérte! - füstölt oda emdéef-logós póverplazmával, mert az ellenzék nem is ellenzék, hanem a hatalom cselédje, cinkos némaságukkal pedig "létrejött a Gyurcsány-kormányt védő Olajág-koalíció", bizony, kutyák! Különben is - gondolta mellé - akárhogyan is kárognak a varjak, ha döghússal van tele a szájuk, csendben maradnak. Ez egy ősi dakota közmondás, bár látta a narancsszín szemek bíbor felhőjén, hogy tudják. Nézzétek meg Lajost - morcogott homlokának púderredőivel -, ő nem gyárt hülye közmondásokat, hanem kimondja a sírvalót: 2 meg 2 az mínusz 6, ha nem hiszed, számold ki, te gyökér!

Igen, megérte! - sziszegett szerteszét szontyologva, mert "nem szabad hinni azoknak, akik könnyű álmot ígérnek". Anyám! Bezzeg Lajos nem ígér könnyű álmot, csak brutálisat, de olyat, hogy össze fogjátok hugyozni a lepedőt, és akkor még meg is úsztátok a nagyobb dolgokat. Szánalom mazsolái, ti, magatokat ellenzéknek nevező kormánypártiak, és kormánypárti ellenzékiek. Én vagyok az üdvözítő, meg az én drága, jó Lajosom. Egyébként is csak átmenet az átmenet, nehogy azt gondoljátok, hogy a függetlenek között függve fogjuk kivárni a választásokat.

Igen, megérte! - vissantott verejtékező vazallusára, aki most kezdheti előlről a felvásárlást, pedig Lengyel Zozó sem volt ócsított eljárás, de ez a mostani talán még brutálisabb lesz. Császár Tóni kilóját már megdrágíjja a helyzet súlyossága, de ő az egyetlen, aki megszerezhető, és elérhető időn belül függetlenből újra függővé válhat. Mert igaz, hogy a függetlenné vált emdéefesek fél évig nem csatlakozhatnak frakcióhoz, de hol van az megírva, hogy nem kovácsolhatják újjá a régit? Ha pedig Császár becsüccsen közéjük, máris szánsájn. De ez már Herényi dolga, Karcsi jól kezeli a pénzügyeket. Persze, nyomába sem érhet Lajosnak.


Igen, megérte! - üvöltötte, hozzátéve: "munkánkat független képviselőként nem csak hogy folytatjuk, de ha lehet, tízszer, százszor ilyen hangosan és még hangsúlyosabban tesszük majd". Hiába néz ilyen hülyén DJ Nyitrai, dübörögni én is tudok, a hangsúly meg Lajos dolga. Nála profibban senki. Ágh Petike pedig tegye le gyorsan azt a "Felelős kormányt Budapesten!" feliratú táblát, mielőtt a kezére csapok, mert Ágh Petike még a pattanásait nyomogatta a buci fején, amikor Lajos már országot mentett, egyébként is, nem táblázni kellene, hanem szakértő kormányt állítani.

Igen, megérte! - fikkantott felszegett fejjel. Mert mi most megmutattuk a népnek, hogy tipegve ugyan, de elkezdtük a változást. Gyűlöljük a populizmust, ezért is mondhatjuk el, hogy egyedül mi, az őszinteség, a felelősség, a tenni akarás útján járó párt vagyunk alkalmasak kivezetni a mocsokból az országot, az országból a mocskot. Vagyis Lajos, de a mi segedelmünkkel. Mert ő legalább felkészült, nem pedig kikészült, mint Fodor Gábor, akit egyébként rettentően tisztelünk, csak nem most.

Igen, megérte! - vadászott le egy utolsó hatást, amely éppen arra szaladt. Mert kimondhatjuk ezt a borzasztóan bonyolult, s ellőttünk senki által ki nem mondott mondatot: "Fel tudtuk hívni a figyelmet arra: új kihívások előtt állunk, amelyekre új, XXI. századi válaszokat kell adnunk." Ez a nagypolitika, Petike, nem a fakutyázás!

Igen, megérte! - mondta tovább magában, miközben visszacsüccsent a kipárnázottra. Van még pénzünk, Lajossal pedig nagyra nőtt tőkénk is. Ráadásul - úgy tűnik - ezek még mindig nem vették észre, hogy a párt nevében a "D" betű már régen az én nevemet jelöli. Majd rámordult a mellette ülő csárlszbronzonra:

- Karesz! Mehetsz vásárolni!


http://holdrablo.blog.hu/2009/03/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Csendőrség 90 %-ban felderí
  2009-03-19 22:01:40, csütörtök
 
  A Csendőrség 90 %-ban felderítette a bűntényeket


A Csendőrség 90 %-ban felderítette a bűnügyeket !!!
Jelszavuk : "Híven, becsülettel, vitézül".



A csendőr a Magyar Szent Korona Törvény őre. Háládatlan és nehéz munkáját mindenhol elismerték, tiszteletel övezték. Kanadában jelenleg is a Magyar Királyi Csendőrség Törvénye az alapja a REND fenntartásnak. A csendőrség a Magyar Nemzeti életünk és társadalmunk alappillére, legerősebb támasza. Mivel a Kárpáthonban a mai napi a Szent Korona Törvény van érvényben és hatályban, ugyanígy a Magyar Királyság is, mint államforma, ezért ugyanígy hatályban és érvényben van a Magyar Királyi Csendőrség Törvényei. Arra pedig senki sem hivatkozhat, hogy egy illegitim idegen csőcselék terrorja idején érvényes lenne egy idegen tákolány magánutasításai ! A Magyar Királyi Csendőrség 90 %-os hatékonysággal látta el feladatát, a jelenlegi illegitim terrorista idegen csőcselék viszont készakarva semmit sem derít fel !

A Magyar Királyi Csendőrség feladata Magyarország területein a közbiztonság fenntartása, a Magyar Törvények betartásának és a közrendnek a biztosítása volt, megalapításától, 1881-től, a II. világháború végén bekövetkezett Törvénytelen feloszlatásáig, 1945-ig.

A Magyar Királyi Csendőrség mindössze 11.000 tagból állott, amely a II. világháború alatt duplájára növekedett, hogy a visszafoglalt területeken is el tudja látni a feladatait és hogy támogatást tudjon nyújtani a frontokon nagy veszteségeket szenvedett Honvédségnek is. Munkájukat békeidőben is és a háborúban is jelszavukhoz méltóan, ,,Híven, Becsülettel, Vitézül" végezték.

Eleinte a csendőröket a honvédek közül toborozták, szigorú válogatással. Csak azok a honvédek léphettek át a Csendőrségbe, akiknek kiváló szolgálati hátterük volt. A Csendőrség keretén belül további kiképzésben részesültek és csupán a kötelező próbaidő leteltével, valamint egy sikeresen letett írásbeli vizsga után váltak véglegesen csendőrré. A tiszteket a Ludovika Akadémián, majd végzésük után a Csendőrtiszti Tanfolyamon képezték ki, amelynek sikeres elvégzése után hadnagyként avatták fel őket. Kb. 40%-uknak jogi doktori diplomája is volt.

A Csendőrség kis őrsökre osztva látta el a feladatát. Egy-egy őrs 5-15 csendőrből állott egy tiszthelyettes őrsparancsnok vezetése alatt. A csendőrök végeztek minden bűnügyi felderítést és kivizsgálást, mégpedig igen hatékonyan: nyomozásuk az estek 90 %-ában sikerrel járt. A tisztek kiképeztek, adminisztrációs feladatokat végeztek, az őrsök munkáját felügyelték és felelősek voltak minden szempontból a csendőreikért.

A csendőrök legfeltűnőbb megkülönböztető jele a kakastollas kalap.. A nagy kakastoll a fekete csendőrkalap baloldalára volt erősítve. Egyenruhájuk hasonlít a honvédek egyenruhájához. A kakastoll annyira jellemzője a csendőröknek, hogy sokszor "kakastollasoknak" hívták őket.

csendőrfotók :

http://bedefy.multiply.com/photos/album/59/59

Videó a Magyar Királyi Csendőrségről

http://csendor.com/magyar/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mobilhívás
  2009-03-19 22:00:32, csütörtök
 
  Mobilhívás




A T Mobile megerősítette a hírt, kérlek, olvassátok el figyelmesen.

Február 5-én a Belgrádban megtartott Hitelcsalások megelőzésére vonatkozó Fórumon Marija Kusity a fórum elnöke és a Raiffeisen bank dolgozója a következő értesítést közölte:

"Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket egy új fajta bűncselekményre, Európában már több ilyen történt, sajnos hozzánk is eljött.

A bűncselekmény folyamata a következő: a mobiltelefon kijelzőjén nem fogadott hívás jelenik meg. Erre az értesítésre sor kerülhet anélkül is, hogy a telefon megcsörrenjen. Ha a mobiltelefon tulajdonos, miután megnézte, hogy milyen számról van szó, és ha a hívószámok a

következőek: +39..., +390..., +391..., +392..., +393..., +394...(ebben a konkrét esetben +393193260045 szám volt), de mindjárt kitörli a számot, abban az esetben további következmény nem lesz. De ha felhívja ezt a számot, a bűnözők áldozatává válik.

A konkrét esetben a mobiltelefon tulajdonosa jelentkezett az említett számra, és több mint 2.000 EURO-ós költsége keletkezett. Ugyanis ha jelentkezünk ezekre a számokra, nincs lehetőség rá, hogy megszakítsuk a vonalat, és óriási költségek keletkezhetnek a telefonszámlánkon.

A Belügyminisztériumtól kapott információk szerint már több ilyen eset történt nálunk is.

Megkérem Önt, hogy ezen esetek megelőzése érdekében, hogy minél több emberhez juttassa el ezt az információt.



Üdv.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bűn és tűnődés, meg az ellopot
  2009-03-19 21:56:06, csütörtök
 
 
Bűn és tűnődés, meg az ellopott nemzeti vagyon

2009.03.19, 16:27 Nemzeti Hírháló

"Olyasvalaki számára, aki az emberéletet nem tekinti szakrális ténynek, vagyis ha bármely ember iránt a hazudozást, csalást, erőszakot megengedhetőnek tartja, semmiféle mondanivalóm nincs. Csak ha az életszentségben megegyeztünk: beszélhetünk tovább."(Hamvas Béla)

Minél tovább halogatjuk a feltárást, annál nagyobb az igazság nehezék, amely préseli, gyűri ezt az irdatlan magasságú ellopott, magánvagyonná alakult nemzeti közvagyont. Minél kevesebb szó esik róla, annál erősebb az elfojtás alatt lévő, immár mindnyájunk életére veszélyes robbanni készülő gázok ereje. És, ha már a gázoknál tartunk:

Hogyan történhetett meg, hogy az 1998-as időszakban a Dél-Alföld térségében gázkincs után "kutató" és "felméréseket" készítő, összegező amerikai geológust, John Gustavsont senki sem akadályozta ez irányú tevékenységében? Most, az eltelt 11 esztendő után sincs sajnos jogunk e tevékenységét firtatni. Rosszul tette, hogy itt nézelődött? Vagy, ha már idehozta jó sorsa, miért nem figyelgette inkább a délibábot? Válaszként: jogosan, jót nevetne rajtunk. Kutatási engedélyt szerzett az illetékes hatóságtól a Makói terület egy részére, a több száz éves (más, civilizált országban hétpecsétes titokként kezelt) kutatási eredményekhez is hozzájuthatott.

Az 1960-ban létrejött Országos Kőolaj- és Gázipari Tröszt jogutódja 1991-től a Magyar Olaj és Gázipari Részvénytársaság 2004-re magántulajdonosok kezébe került. Ezzel az állam tulajdonából felbecsülhetetlen értékű kutatási felmérések, többek között a feltételezett makói gázkincs elérhetőségének adatai is kikerültek.

(A "MOL" 1996-ig még megőrizte egységes nemzeti olaj- és gáztársasági jellegét, a részvények relatív többsége nemzeti, mintegy harmad részben állami tulajdonban maradt. 1998. decemberre azonban a részvények 55 %-a már külföldi, 20 %-a hazai pénzügyi befektetők kezébe került, és csak 25 %-a maradt a magyar államot képviselő ÁPV Rt.-nél. Az Orbán kormány tervei között - a gázárak féken tartásaként - 2002-ben a gázüzletág visszavásárlása is felmerült, de a kormányváltás miatt ebből végül nem lett semmi. Sőt! 2004-ben nagy részét az E. ON-nak adják el, amelyik az üzletág nagy részét a Gazpromnak adta el az egyik szibériai gázmező 25 százalékáért. Így az a különleges helyzet állt elő, hogy az oroszoktól származó magyar import gázt az oroszoktól itteni orosz tulajdonú cég veszi meg.)

2004-ben felgyorsultak az események és, mint később kiderült: év legrosszabb üzletét sikerült nyélbe ütni február 17.-én. Az ÁPV Rt. Londonban külföldi befektetőknek eladta a MOL 11 százalékát: 11316000 részvényt, 6500 forintos áron, amelyből akkor 73 milliárd bevétele származott az államnak. Az év végére viszont (a MOL - E. ON üzlet hatására) a MOL papírok értéke elérte a 12000 forintot. Egy év alatt 2005-ig, 90 milliárd forintot bukott a tranzakción az állam, amelynek során 90 milliárd forint veszteség érte az országot. Szakmai hozzá nem értés, nemtörődömség vagy szándékos elherdálás volt a botrányos biznisz mögött? 2005-ben interpellált az ellenzék az ügyben, de ezen kívül más nem történt.

Tény viszont, hogy a 28 MOL vezető vásárolt a nyomott árú részvényekből, amelyek később magasabb árra szökkentek. Bennfentesek voltak, tudták hogyan kell pénzügyeiket menedzselni. Szakértők kiszámolták, hogy a vezetők OTP hitelből vett kötvényéből veendő részvényeinek árfolyam-nyeresége a legrosszabb esetben is eléri a 10,8 milliárd forintot. Ez szép pénz, pláne, hogy hitelből vették meg. Sőt, azt is, hogy egy évvel ezelőtt már jól lehetett látni: a MOL eladja a gázüzletágat, alaposan felszökik részvényeinek az árfolyama, ezért a 28-ak nem sokat kockáztattak, de sokat nyertek néhány hónap alatt - személyenként átlagosan nettó 200 milliót!

Végül 2004. májusban a maradék részvény eladással megszűnt az állami ellenőrzés lehetőség a MOL-ban (Európában példátlan módon az ország legnagyobb energetikai cége) az állami tulajdon magánkézbe került. A céget teljesen egészében kiengedni az állami felügyelet alól, mint később Bod Péter Ákos az Antall-kormány volt ipari- és kereskedelmi minisztere említette: "akkora hülyeség volt, hogy azt tanítani fogjuk majd".

Ezúttal néhány további adalék a tankönyvbe, amely talán még az előbbi hülyeséget is túlszárnyalja. (Vagy: egyszerűen csak zsiványságról van szó?)

Ehhez vissza kell térni Gustavsonhoz, aki talán még mindig a Makói-árok körül bóklászna, ha nincs a MOL - E. ON üzlet és nem vonul ki az állam a MOL-ból. Az előbb azért volt fontos, hogy a gáz üzletág megnyíljon a hatalmas makói földgázkincs számára, a másik pedig feltehetően a nyomott árú részvények valódi áron való eladásából befolyt összeg - mint vásárlóerő - miatt.

Mert, ha végignézzük ezt a sztorit, a 2004-es évben történtek adják a kulcsot a dolgok megértéséhez. Erre érzett rá a vevő: Marc A. Bruner, amikor megvette Gustavsontól az adatokat. (1996 januárja és 1999 januárja között vezérigazgatója és alapítója volt az Ultra Petroleum Corporation-nak, amely jelen van az Amerikai Részvénytőzsdén, mint földgáz cég. 2004 novemberétől 2005. április 1-ig a Makó Energy Corporation elnök-vezérigazgatója volt. Ez utóbbi cég 2005, április 1-én összeolvadt a Falcon Olaj és Gáz Ltd-vel, majd Bruner a "Falcon" elnök-vezérigazgatója lett.)

A Kanadában bejegyzett "Falcon"-ról úgy beszélnek nálunk: "ők a kanadaiak". Nos, nézzük, kik ezek a kanadaiak, ahol a többi között három magyar igazgató van... (tevékenységük, és múltjuk a cég honlapjáról illő módon, nyersfordításban, így érdekesebb és stílusosabb):

Csak János igazgató, tanácsadó és magántőke befektető.

"A tanácsadói gyakorlata magában foglalja a vállalati pénzügyek és a stratégia, és a szervezési képességek. Az 1999-2000, ő szolgált igazgatótanácsának elnöke a MOL, a magyar olaj-és gázipari társaság. Az ő vezetése alatt a MOL átalakították a táj és a közép-és kelet-európai olaj-és gáziparban az irányító átfogó szerkezetátalakítási műveletek és kezelése, valamint az upstream és a downstream "M & A-programot.

Ennek eredményeként a MOL-csoport lett a felső kvartilis pénzügyi és működési teljesítményére vállalkozás."

dr Horváth Ferenc igazgató.

"Az igazgatója Falcon 2007 óta. Horváth már az intézet igazgatója a földrajz és a Föld Science, Eötvös Loránd Tudományegyetem 2005 óta, és a tanár és a Tanszék Geofizika 1999 óta. Ő már több mint 30 éves tapasztalattal-medence elemzés, szeizmikus értelmezést, lemez tectonic rekonstrukció és szénhidrogén kilátás elemzés és a kutatás-csoport vezető pozícióját a terület nagy felbontású seismic profiling, adatfeldolgozás és értelmezés. Prof. Horváth kapott mind az MSc és PhD fokozatot geofizika az ELTE, Budapest, és CSc (Candidate of Science) mértékét a Magyar Tudományos Akadémia."

Dr Szabó György igazgató.

Igazgatója Falcon 2006 óta. Ő is szolgált Tanácsadó és Bányászati Hivatal nyilvántartásba vett technikai felelős személy a Falcon's teljes tulajdonú leányvállalata TXM Oil & Gas Exploration kft. Szabó egy széles körben elismert a magyar és a nemzetközi Ásványolajipar. Azon kívül, hogy egy egyetemi tanár, Dr. Szabó felügyelte a tervezés és a végrehajtás a legmagasabb HP-HT is egyre fúrni Magyarországon. 1991-ben ő volt felelős a sikeres tűzvezető és jól elhagyása műveletek magyar csapatok Kuvait. Ő volt eszköze a privatizáció és a stratégia, hogy a nagybetűk és szerkezete, a Magyar Nemzeti egykori Olaj Corporation (jelenleg a MOL), valamint a tőzsdei mérföldkő a vállalat a hazai és a nemzetközi értékpapír-cseréje 1995-ben. Szabó a Miskolci Egyetem és a kapott diplomát szerzett mérnöki ásványolaj 1963-ban. Ő kapta meg 1975-ben Ph.D.

Ennyi szakmai segítség és hozzáértés alapján, végül 2005 decemberétől a Falcon három kutatófúrással kijelölte a lelőhely határait, és három másik fúrást is végzett a terület közepén.
2007. májusban a Falcon leányvállalata a TXM kft megkapta a kitermelési koncessziót a magyar kormánytól a két Budapest nagyságú mintegy 100 ezer hektárra. Ez az egyik legnagyobb koncesszió, amelyet valaha kiadtak Európában.

A makói lelet bizonyítottan Európa legnagyobb potenciális "nem hagyományos" gázkincse. A termelés három éven belül felfuttatható. A kitermelés tulajdonosa pedig három, négy éven belül nettó gázexportőrré válhat. Ekkorra a Falcon kínálatban és árban is versenyt támaszthat a Gazpromnak. Óriási gázkincse mellett van egy másik sajátossága is a Makó környéki gázmezőnek. A lelőhely a hagyományos terepeknél sokkal mélyebben van, kis áteresztőképességű, tömött rétegekben található "nem hagyományos" szénhidrogénrendszer.

2008. elején pedig a kanadai Falcon Oil & Gas Ltd. és magyarországi leányvállalata, a TXM Olaj és Gázkutató Kft. fejlesztési és kitermelési megállapodást kötött az amerikai Exxon Mobil olajtársasághoz tartozó Esso Exploration International Ltd.-vel. (Ez az óriáscég nem téb-lábol csip-csup üzletekért a világban.) A megállapodás a Falcon makói kitermelési engedélyes területének 75 százalékára vonatkozik. A meghatározott terület meg nem osztott 33 százaléka a Falconé marad, 67 százaléka az Exxon Mobilé, a területet ezen túl az Exxon Mobil üzemelteti, közölték a Falconnál.

A hivatalos becslés szerint a makói földgázmező 600 milliárd euró-t ér! Mára már becslések szerint eléri az 1000 milliárdot! A kitermelt mennyiség árának 1,2 százalékát fizeti a külföldi tulajdonos az államnak bányajáradékként. Saját hazánk területén lévő nemzeti kincset pedig majd saját használatra, a külföldi tulajdonostól világpiaci áron "importáljuk"!

2009. március. 19.
Wéber Tünde

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Makoveczék félig még titkos jo
  2009-03-19 21:51:35, csütörtök
 
  Makoveczék félig még titkos jobbos szövetsége
2009. március 19. 18:15

HunHír.Hu

A Makovecz Imre vezette új, jobboldali szerveződés első számú célkitűzésének tartja a sztalinista alkotmány megsemmisítését, és az ezeréves törvényeken is alapuló régi szabályozások mai korba való ültetését. Információk szerint Makoveczék új politikai tömörülése a vezető Magyarországért Egyesülete mellett számít a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Polgári Körök Országos Szövetsége, a Hende Csaba féle Szövetség a Nemzetért Alapítvány, az Élőlánc Magyarországért, a MAGOSZ, és az állítólag 50 ezer tagot számláló Munkástanácsok Országos Szövetsége részt vételére is az új mozgalomban.


Bencze Izabella a Független Jogász Fórumtól, aki egykor a szovjet csapatkivonások vezető jogásza volt, és a Kincstári Vagyoni Igazgatóságnál vezérigazgató-helyetteskedett az Orbán kormány idején elég sokat elárult őt kérdező cionista lap újságírójának az új politikai tömörülésről. Szerinte a nemzeti gondolkodású civil oldal egymásra találásáról van szó, amire az elmúlt 60 évben azért nem volt komoly esély, mert a regnáló kormányok olyan virtuális teret hoztak létre, amelyben nem a természetes emberi erők és értékek játszanak szerepet, hanem bizonyos hatalmak által manipulált viszonyok. A független jogászok fóruma már dolgozik is egy új alkotmánytervezeten, mondván: Európában már csak nálunk van kommunista alkotmány. Olyan alaptörvény kell - vallja Bencze Ilona -, amely a demokratikus jogok közvetlen gyakorlására nem csak a jelenleg is rendelkezésünkre álló eszközöket biztosítja (népszavazás, népi kezdeményezés, sztrájk, egyesülési jog, tüntetés), hanem olyanokat is mint, a közvetlen elnökválasztás, a képviselők visszahívásának lehetősége vagy a parlament feloszlatása.

A Nemzeti Fórum képviselője és a Makovecz Imre nevével fémjelzett Magyarországért Egyesület alelnöke szerint azonnal orvosolni kell azt a lehetetlen helyzetet, hogy jogszabályi akadálya van a kormány azonnali leváltásának. Mint mondja, közvetlenül a rendszerváltás után, Antall Józsefék idejében volt létjogosultsága ennek a szabályozásnak, de mára antidemokratikus helyzetet eredményezett. Kötelességünk rajta változtatni - mondja a képviselő -, az Alkotmány nem szentírás, és még a preambuluma is rögzíti, hogy ideiglenes. Hogy milyen irányba vinnék a népi demokrácia ügyét a ,,nemzeti" jogászok, arra elegendő támpont a közeljövőben megjelenő A történelmi Alkotmány című könyv, melyet az a Zétényi Zsolt ügyvéd szerkeszt, aki a Szentkorona közjogi szerepéről megjelent írásai mellett a cionista embervadászok által terrorizált magyar katonák jogi képviseletét vállalta fel.

HunHír.Hu - atv nyomán

http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=17874
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3500 módosító javaslat és észr
  2009-03-19 21:48:22, csütörtök
 
  3500 módosító javaslat és észrevétel
A Terebesre tervezett erőmű felfüggesztve



Gore: A volt cukorgyár helyén akarták megépíteni...

Eddig azt gondolhattuk, hogy a kelet-szlovákiai járási székhelyre tervezett széntüzelésű hőerőmű építésének ügye a múlt évben végleg lezárult, ám a beruházás megvalósításának érdekében tegnap - tizenegy hónapos szünet után - újabb lépések történtek, írja a mai Új Szó.


A bejelölt helyre tervezték az erőművet...

Megaerőmű épülne

A kassai székhelyű Csehszlovák Energetikai Részvénytársaság (ČES) Tőketerebesen szeretné megépíteni Szlovákia legnagyobb széntüzelésű erőművét. Az üzemben három, egyenként 240 megawatt teljesítményű széntüzelésű blokk, valamint egy 165 megawatt teljesítményű gázüzemű blokk termelne villanyáramot. Az építési munkálatok, melyek során állítólag ezerötszáz ember jutna munkalehetőséghez, a 2009 második felében kezdődnének el, az első próbaüzem 2011-ben lenne. A hőerőműben háromszázötvenen dolgoznának, és ez - a komoly munkanélküliséggel küzdő keleti tájakon - a tervezett beruházás megvalósításának egyik legvonzóbb indítéka lehet.

A tőketerebesi városháza nagytermében a Kassai Kerületi Építési Hivatal illetékesei azokat az észrevételeket és módosító javaslatokat hallgatták meg, melyeket az építtető kérelmére elindított engedélyeztetési eljárással kapcsolatosan magánszemélyek és különböző intézmények, szervezetek nyújtottak be. A tanácskozás előtt a hőerőmű ellen a Greenpeace aktivistái tiltakoztak, velük szemben, most először azok a polgárok sorakoztak fel, akik támogatják a beruházás megvalósításának tervét.

A meghallgatásra a sajtó képviselőit nem engedték be, sőt a sátoraljaújhelyi önkormányzat küldöttei is csak hosszabb huzavona után vehettek részt az ülésen. Szabó Máté, a magyarországi önkormányzat tanácsadója lapunknak elmondta, a város elöljáróit és lakosait nagyon meglepte a hír, hogy Szlovákiában az erőmű építésének engedélyeztetése folytatódik. Eddig azt gondolták, az ügy a múlt évben lezárult, a Tokaj-hegyaljai borvidék tőszomszédságában ez a beruházás nem valósul meg. Szabó Máté tegnap nyilatkozatot adott át a kassai építési hivatal illetékeseinek, melyben Sátoraljaújhely városa tiltakozik az erőmű megépítése ellen. Ugyanakkor tájékoztatta a hivatal munkatársait, hogy ha az építési munkálatok mégis elkezdődnének, Sátoraljaújhely és a Tokaj-hegyaljai települések mindent meg fognak tenni, hogy a magyar kormány a tőketerebesi beruházás ügyét nemzetközi bíróság elé vigye.

Gejza Gore, a Trebisov nahlas polgári társulás vezetőjének tájékoztatása szerint az engedélyeztetési eljárás során a megadott határidőig 3500 módosító javaslat, illetve észrevétel érkezett a Kassai Kerületi Építési Hivatalhoz, ilyesmire ismeretei szerint eddig még nem volt példa Szlovákiában.

A hőerőmű megépítése ellen az elmúlt időszakban többek közt szót emeltek a különböző magyarországi és szlovákiai civil szervezetek, a Greenpeace aktivistái, az egyes határ menti települések polgármesterei, a bortermelők, de elutasító álláspontot fogalmazott meg Sólyom László magyar köztársasági elnök, illetve Fodor Gábor volt környezetvédelmi miniszter is. A tőketerebesi önkormányzat tagjai még 2008 januárjában kötelezettséget vállaltak arra, hogy a városfejlesztési terven semmit nem változtatnak, aminek alapján az erőmű később megépíthető lenne. Ezt követően a településre látogató źubomír Jahnátek gazdasági miniszter is egyértelműen kijelentette, nem támogatja a beruházást. Időközben az erőmű ellen 10 ezer tiltakozó aláírás gyűlt össze. /úsz /fenet.m3.sk/


Lakossági fórum

*** www.nemzetihirhalo.hu ********
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kik szúrják hátba Gyurcsányt?
  2009-03-19 21:43:48, csütörtök
 
  Az olajfa árnyékában

Kik szúrják hátba Gyurcsányt? - Szekeres Imre biztatta Bokrost?

Ablonczy Bálint, reflektor@hetivalasz.hu
9. évfolyam 12. szám, 2009.03.19


Gyurcsány Ferencnek cselekednie kell, ha nem akarja, hogy az európai választások után túllépjenek rajta - a szocialisták egy nagyívű beszédnél többet várnak tőle a hétvégi kongresszuson. Egy biztos: nem a kormányfő ötlete volt Bokros Lajos felfuttatása, és az olajfa-koalícióként emlegetett MSZP-SZDSZ-MDF-összefogás is csak nélküle szökkenhetne szárba.

Benne van-e Gyurcsány Ferenc keze Bokros Lajos MDF-es szerepvállalásában? A miniszterelnök túlélését szolgálja-e a kezdeményezés? E két kérdés foglalkoztatja a közéleti mikrokozmoszt, mióta a volt szocialista miniszter elfogadta Dávid Ibolya felkérését a fórum európai parlamenti listájának élére. A Heti Válasz által megkérdezett szereplők válaszait összegezve úgy tűnik, a kormányfő igyekszik lépést tartani az eseményekkel, ha már a kezdeményezőképessége megkopott. Ezért nagy kérdés, hogy a hétvégi tisztújító szocialista kongresszuson Gyurcsány előáll-e egy váratlan kezdeményezéssel, vagy biztonsági játékot játszik.

Utóbbi esetben tovább romlik saját és pártja helyzete is. Abban forrásaink mindegyike egyetért, hogy a Bokros-jelölés nem jöhetett volna létre külső hatások nélkül. Ezek azonban nem a kormányfő felől érkezhettek. "Bokros uniós köröktől, nemzetközi pénzügyi csoportoktól kaphatott biztatást, de Gyurcsánytól aligha" - mondja lapunknak egy vezető szocialista politikus, megerősítve az általunk a volt pénzügyminiszter hátteréről írtakat. Ez persze nem jelenti azt, hogy bizonyos szocialista tényezők - a legtöbben Szekeres Imrét emlegetik - ne biztatták volna az MDF-et és a bajszos pénzügyért.

Ki árul reményt?

A nemzetközi befolyás valószínűségét erősíti a tény, hogy a korábban kérlelhetetlen reformernek mutatkozó magyar kormányfő külföldi megítélése sokat romlott. Ez nemcsak a magyar gazdaság helyzetét lesajnálóan tárgyaló újságcikkek számának növekedéséből, hanem az európai politikusok reagálásaiból is kiolvasható. A 2006-os magyar konvergenciaprogram uniós elfogadásának egyik szorgalmazója, Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnök - az eurózóna országait tömörítő Eurogroup elnökeként - mereven elutasította a közös fizetőeszköz gyorsított magyarországi bevezetésének gyurcsányi ötletét. A múlt keddi moszkvai látogatás után pedig a Kremlhez közelálló Kommerszant című lapban jelent meg gúnyos cikk a magyar miniszterelnök magatartásáról. (A moszkvai felhorkanást növelte, hogy Gyurcsány a sajtótájékoztatón összekeverte a Moszkvának fontos Déli Áramlat gázvezetéket a rivális Nabucco-tervvel.)



A miniszterelnök külföldi ázsiójának csökkenése mellett belpolitikai okok is valószínűtlenné teszik, hogy a Bokros-kombinációt Gyurcsány Ferenc kezdeményezte. A szocialista-konzervatív EP-listavezető ugyanis válságkezelőként, vagyis a kormányfő hozzáértésének megkérdőjelezőjeként lépett színre. Immár a vért, verejtéket, könnyeket ígérő Bokros Lajos és a reményt áruló Orbán Viktor (aki szerint az idei volt az utolsó március 15-e a "sorsfordító változás" előtt) jövőképeit vetik össze a sajtóban. A mindkét irányba csapkodó, áfakulcsokkal szöszmötölő miniszterelnök tehát a politikai senkiföldjére szorult. Kiútnak számára nem megfelelő a sokat emlegetett olajfa-koalíció - az MSZP, az SZDSZ és az MDF összefogása Bokros Lajos vezetésével - sem, ez ugyanis csak Gyurcsány hátralépésének vagy bukásának árán jöhet létre.

Nyilvánvaló, hogy a "reformok" mellett kardoskodó két kispárt nem rontaná már most is nehéz helyzetét azzal, hogy összeboltol a népszerűtlenségi rekordokat döntögető kormányfővel. Nélküle viszont - a "haza üdvéért" áldozatot vállalva, egyben a végzetesnek érzett Fidesz-gőzhenger elől menekülve - a két kispárt megfontolhatná, hogy összefog a gyurcsánytalanított MSZP-vel. Mindez annak ellenére így alakulhat, hogy a liberálisok frakciója megosztott, s ez még tovább fokozódhat: ha az SZDSZ nem tud képviselőt juttatni az európai parlamentbe, akkor Fodor Gábor pártelnökre bírálói újult erővel rontanának rá, s a vezércsere sem elképzelhetetlen.

Őszre erős MDF

Bár az SZDSZ-nél nem számolnak azzal, hogy csalódott liberálisok tömegei maradnának otthon, csábulnának át az MDF-hez Bokros miatt, vagy szavaznának a szárnyait bontogató zöld formáció, a Lehet Más a Politika listájára, a szabad demokraták nem állnak olyan fényesen, hogy lemondhatnának akár csak néhány tízezer voksról. Akárhogy alakul az EP-választás, egy majdani olajfa-koalíció megalapozása, a szoros SZDSZ-MDF viszony kialakítása gőzerővel folyik - liberális részről a Fodor-ellenesek részvételével. Magyar Bálint volt oktatási miniszter az ATV-ben már egy nyelvpolitikai leleménnyel érvelt az együttműködés mellett: mint mondta, a gyáva kormány és a felelőtlen ellenzék között soha ekkora szükség nem volt a "polgári középerők" összefogására.

Ilyen értelemben nyilatkozott január végén a Magyar Narancsnak Herényi Károly MDF-frakcióvezető is. A politikus megemlékezett arról, hogy Kóka Jánossal rendszeresen megállapítják: csak pártjaik az igazi kapitalisták az Országgyűlésben. Akárcsak Magyar a múlt héten, Herényi is arról beszélt januárban, hogy az adófizetőket kell képviselni, mert a két "populista nagy" az ő rovásukra ígérget, és az általuk befizetett összegekből finanszírozza az inaktívak ellátását.

Figyelemre méltó, hogy Dávid Ibolya könnyedén napirendre tért a fölött, hogy a képviselőcsoport megszűnik, és jövő hétfőn - 1990 óta először - Antall József pártja nevében senki nem szólalhat fel napirend előtt. Sőt, a fórum első embere többször is úgy nyilatkozott, nyár végére vagy ősz elejére pártja ismét erős frakcióval rendelkezik majd. Úgy tűnik, hogy a Bokros Lajos szerződtetésével támadó vihart és frakciófeloszlást az elnök a jövőbeni politikai nyereség - bármi legyen is az - reményében vállalható lépésnek tartja. Dávid tehát azzal számol, hogy őszre átrendeződik a politikai sakktábla, s erős képviselete lesz a fórumnak - vagy valamilyen olajfás (reform)tömörülésnek. (Császár Antal volt fideszes képviselő, miniszterelnöki megbízott április végi esetleges csatlakozásával a frakció feltámadhat, ám addig a most lázadozó Hock Zoltánt és Katona Kálmánt is pacifikálni kellene. Ráadásul Császár csatlakozása aligha hozza az elnök által hangoztatott erősödést.)

Az európai parlamenti választás után a párt országos gyűlést tart, amelyen az elnök bizalmi szavazást kér maga ellen. Dávid Ibolya úgy számol, győzelmi jelentéssel, újabb MDF-es európai parlamenti képviselővel (vagy képviselőkkel) állhat a tagság elé, s legyőzheti belső ellenzékét. A sikeres EP-választásra az első látásra ésszerűtlennek tűnő bokrosi kombináció ellenére mutatkozik esély: a Medián szerint a megkérdezettek 14 százaléka mutat hajlandóságot, hogy a volt pénzügyminiszter vezette listára szavazzon.

Jóllehet ez még távolról sem forintosítható arány, egy problémát már sikerült megoldani: két nappal a hivatalos jelölés után a választók 77 százaléka tudta, ki vezeti a párt listáját. Mivel e felmérés szerint az MSZP-szavazók 20 százaléka is megfontolná, hogy átszavazzon Bokrosra, a borúlátóbb szocialisták máris a dobogó harmadik helyét vizionálják maguknak június 7-én estére. Noha erről nincs szó, Gyurcsánynak még az EP-választás előtt ki kell találnia valamit, amivel lelket önthet híveibe, s megerősítheti pozícióját. Így cselekvéssel (vagy annak látszatával) illene előrukkolnia az MSZP szombat-vasárnapi tisztújító kongresszusán.



Jó hangulat, új ciklus

Gyurcsányt a múlt heti pécsi fórumán fogadó félház és a polgármesteri székért kampányoló Szili Katalin távolmaradása mellett az is figyelmeztetheti, hogy még az MSZP-szavazóknak is csak a kisebbsége - 47 százaléka - szeretné, ha mind miniszterelnöki, mind pártelnöki funkcióját megtartaná. Az összes megkérdezett között ez az arány mindössze 11 százalék.

A szocialisták így morózus hangulatban készülnek tanácskozásukra. Most kevésbé fogékonyak a miniszterelnök korábbról ismert, összefogást kierőszakoló módszereire. Lendvai Ildikó frakcióvezető a Népszabadságnak például a két évvel ezelőtti 75 százalékos határra utalva (Gyurcsány akkor azt mondta, csak akkor vállalja az MSZP elnökségét, ha ennél nagyobb arányban választják meg) úgy fogalmazott: "A helyzet komolysága túl van azon, hogy a legkisebb színpadiasságot is megengedjük magunknak." Talányosabban fogalmazott Botka László szegedi polgármester, az önkormányzati lobbi egyik erős embere a Hírszerző internetes portálnak. Arra a kérdésre, hogy nincs-e szükség új miniszterelnök-jelöltre, a párt ifjú gárdájának képviselője dodonai választ adott: "Egy harmadik ciklushoz általában három dolog kell. Jó hangulat az országban, jó kormányzati teljesítmény és színvonaltalan ellenzék." Márpedig a legmegengedőbb szocialisták sem gondolják úgy, hogy jó lenne a közhangulat és jól dolgozna a kabinet (a színvonaltalan ellenzékről közmegegyezés van az MSZP háza táján).

A szocialisták "kremlinológiájában" jártasak most a párt kongresszusának jeleire figyelnek, arra például, hány küldött marad távol. Esetleg feláll-e a tanácskozás után a 2010-es választásra készülő jelöltállító bizottság. Ha ezt nem Gyurcsány Ferenc vezeti, azt jelezné, hogy a politikus vészesen meggyengült. Erre már volt példa: 2005-ben még Hiller István volt a pártelnök, de a stratégiai fontosságú testületet Gyurcsány irányította.


Kapcsolódó cikkek:
Szekeres Imre még véletlenül se mondta ki Gyurcsány nevét
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer Zsolt: Abu Graib
  2009-03-19 21:40:57, csütörtök
 
  Bayer Zsolt: Abu Graib

2009-03-19 Magyar Hírlap

Talán emlékeznek még az elborzasztó képsorokra, amelyek bejárták a világot. Amelyeken látható volt, amint a bagdadi központi börtönben, az Abu Graibban a meztelenre vetkőztetett foglyokra kutyákat szabadítanak, fajtalankodásra kényszerítik és ütik-verik, kínozzák a szerencsétlen embereket. Teszik mindezt a világ állítólag legnagyszerűbb demokráciájának, az Amerikai Egyesült Államoknak az egyenruhába bújt vadállatai.

Sok-sok kérdés vetődött fel már akkor mindenkiben, aki többet gondol a világról, mint hamburger és kóla. Sok-sok kérdés, például a világ állítólag legnagyszerűbb demokráciájának morális állapotáról, lelkületéről.

S éppen ezekkel a kérdésekkel érkezünk meg most haza. A húszesztendős magyar demokráciába. Ahol nemzeti ünnepünkön elviszik a transzparenseket felmutató polgárokat, s elviszik azokat, akik csúnyákat kiabálnak a miniszterelnökről és a kormányáról. Most ez utóbbiakról lesz szó.

Elvittek a rendőrök két fiatalembert, családapákat, majd a Gyorskocsi utcában meztelenre vetkőztették őket, megalázták őket, hét órán át fogva tartották őket, majd ötvenezer forintos bírság kirovása után elengedték őket. Ezek után azért felmerül néhány kérdés az emberben. S mert a valóság elborzasztó, így erről a valóságról kötelező elborzasztóan és őszintén beszélni. (Mondom ezt a sok stílbravúr farizeus gazember kedvéért...)

Tehát a kérdések:
Mondja Draskovics, mondja Gyurcsány, szeretnének maguk egy elhízott, ávós lelkű smasszer előtt álldogálni mezítelenül, és szeretnék a tökeiket emelgetni annak a baromnak? Nem? Akkor miért gondolják, hogy más szereti ezt?

Kérdezem továbbá a liberális meg baloldali értelmiséget: Ha egy cigánnyal történt volna mindez odabent, akkor már leüvöltötték volna a csillagokat az égről, igaz? Akkor most miért ez a szervilis, összekacsintó, szemét kussolás? Mondjuk te, régi ismerősöm, ott a Népszavánál, te Andrassew Iván, te hivatásos rettegő, te emelgetnéd a tökeidet egy szemét smasszernek, és elguggolgatnál neki a meztelen ülepeddel? Nem? Akkor most miért hallgatsz, mi?

Kérdezem még inkább azt a gyáva ávós barmot ott a Gyorskocsi utcában: ugyan miért nincs magában annyi tartás, hogy vállalva a pofáját kiáll a nyilvánosság elé, és elmondja, hogy ezt hogyan is képzelte? Vagy azt, hogy kitől kapta a parancsot erre?

Kérdezem Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitányt: komolyan gondolja, amit beszélt? Hogy ez a szokásos menet, és mindenkivel ez történik, akit bevisznek? Azért kérdezem, Tóth Gábor, mert ez hazugság. Ócska és pitiáner hazugság. Először is, szabálysértésnél miért is kell fogdába vinni az embert? De ha már fogdába viszik, akkor orvosi vizsgálat is kötelező. Volt orvosi vizsgálat, Tóth? Nem volt... Amúgy meg van előállító helyiség, igaz, Tóth? S ott nincs meztelenre vetkőztetés, hanem a ruházat átvizsgálása van, valamint jegyzőkönyv felvétele az értékekről.

Végül még kérdezem az összes illetékestől: Ti tényleg azt hiszitek, hogy örökre tiétek a hatalom? Tényleg azt hiszitek, hogy mindent meg fogtok úszni? Hát nem. Rossz hírem van: ismerjük a neveket. A 2006. októberi gazemberség összes elkövetőjének és felelősének tudjuk a nevét, szakaszparancsnokig. És nem fogjátok megúszni. Sem ti, sem a politikai megrendelők - a legfőbb gazemberek. S mondanám, hogy akkor majd emelgethetitek a meztelen tökeiteket - de nem mondom, még akkor sem, ha megérdemelnétek. Nem mondom, mert belőlünk von haus aus hiányzik ez a mentalitás, ez a beteg lélek, ez a végtelen aljasság, ami tinektek sajátotok. De amit a törvény kimér, azt megkapjátok. Meztelen seggel guggolgatás nélkül. De lesz időtök gondolkodni legalább...

Bayer Zsolt

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendőrség: törvényes és szaksz
  2009-03-19 21:40:31, csütörtök
 
  Rendőrség: törvényes és szakszerű volt a megalázás

MTI nyomán, police.hu 2009. március 18. 16:54 Gondola

A rendőrség szerint indokolt, szakszerű és törvényes volt Hernády Zsolt Géza és Rosdy Tamás előállítása március 15-én a Kossuth térről, megsértették "az egyesülési, a gyülekezési szabadság, valamint a választási gyűlésen való részvétel jogát", ugyanakkor a rendőrség két alkalommal hibát követett el.

A rendőrség honlapján közzétett összegzés szerint a két férfi megsértette az egyesülési, a gyülekezési szabadság, valamint a választási gyűlésen való részvétel jogát és ezzel szabálysértést követett el.

A rendőrség az eljárás során két alkalommal követett el hibát: a befogadásra vonatkozó jogszabályt tévesen alkalmazták a rendőrök a két férfival szemben, s megszegték az előállítottak étkeztetésére vonatkozó szabályokat. Négy embert felelősségre vontak.


* * *

Közlemény (BRFK)

Budapest Rendőrfőkapitánya a médiában megjelent információk alapján azonnali hatállyal belső vizsgálatot rendelt el annak tisztázása érdekében, hogy a 2009. március 15-én a Kossuth térről előállított két férfi rendőrségi fogdába történő befogadásának körülményei megfeleltek-e a jogszabályi előírásoknak.

Dr. Tóth Gábor r. vezérőrnagy úr által elrendelt belső vizsgálat az alábbiakat állapította meg.

- a Kossuth térről történő előállítás indokolt, szakszerű és törvényes volt, Hernády Zsolt Géza és dr. Rosdy Tamás megvalósította az egyesülési, a gyülekezési szabadság, valamint a választási gyűlésen való részvétel jogának megsértése szabálysértését

- a rendőrség az eljárás során két alkalommal követett el hibát

- a befogadásra vonatkozó jogszabályt tévesen alkalmazták rendőrök a két férfival szemben

- az előállítottak étkeztetésére vonatkozó szabályokat megszegték

A belső vizsgálat során megállapított hibás intézkedések miatt felelősségre vonásra kerül sor 4 fővel szemben, a befogadás szakszerűségéért felelős osztályvezető, a befogadást végrehajtó fogdaőr és a szabálysértési eljárást lefolytató két előadóval szemben.

A fogvatartottak befogadásának szabályairól szóló jogszabályi ellentmondásokra tekintettel a Budapesti Rendőr-főkapitányság javaslatot tesz a jogszabályok módosítására.

A teljes belső vizsgálat anyaga nyilvános, ez alól kivételt képez Hernády Zsolt Géza és dr. Rosdy Tamás nyilatkozata, valamint a vizsgálatban részt vevők személyes adatai, mert ezeket a BRFK az érintettek hozzájárulása nélkül nem hozhatja nyilvánosságra.

Kapcsolódó cikkeink
Újabb adalékok a rendőri túlkapásokhoz - Gondola megjegyzés


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1147 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1508
  • e Hét: 7260
  • e Hónap: 11005
  • e Év: 164501
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.