Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
NATO-főtitkári ambíciók
  2009-03-23 23:13:30, hétfő
 
  2009-03-22


NATO-főtitkári ambíciók



Meglepő hírrel szembesült nemrég a Hír Tv gyanútlanul nézője. Egy konferenciáról tudósítva - vélhetően "intimpistáskodva" - a kandi kamera egy beszélgetést rögzített, amelyen Szekeres honvédelmi miniszter és a kamerának háttal álló Gyarmati István a nyáron esedékes NATO-főtitkár-váltással kapcsolatban Radoslaw Sikorskiról beszélgetett, és elhangzott az óhaj: "Jó volna egy magyar főtitkár." A kommentátor ezt úgy értelmezte, hogy ez Szekeres Imre főtitkári ambícióit jelentheti. Tegyük hozzá, nem minden előzmény nélkül! Talán emlékszik rá az olvasó, hogy a tavaly októberi "NATO-csúcsnak" kikiáltott budapesti (valójában informális, azaz nem hivatalos) tanácskozáson, amelyen védelmi miniszterek vettek részt, már felröppent az újságírásban klasszikusan "kacsának" jellemezhető hír Szekeres esetleges esélyeiről. Persze, akkor kicsit szégyenlősen cáfolták is.

Az óvatlan szemlélődő ezek után higgyen csak bármit. Ha másra nem, hát Szekeres Imre "polírozására" biztosan jó egy ilyen, teljesen mindegy, milyen körökből felröppentett fikció. A mostani legfőbb hadügyér aligha dédelgethetne reálisan ilyen vágyakat a jövőt illetően. Az viszont igaz, hogy nyáron lejár a posztot most betöltő főtitkár ideje, és távozik a posztjáról. Az is igaz, hogy néhányan az új tagállamokból - magyarán a volt "keleti blokk" országaiból - is ambicionálják magukat. Ezek között lehet a rögzített beszélgetésen említett lengyel külügyminiszter is. De ki is ő?

Sikorski viszonylag fiatal kora ellenére a lengyelek legújabb kori történetének a Nyugat - és elsősorban az Amerikai Egyesült Államok - által tisztelt, elismert alakja. Politikai pályája a Szolidaritás legfényesebb korszakában indult: jóformán kamaszfővel csatlakozott az úgynevezett szocialista világrendszert megrengető és következményeiben a bukásához hozzájáruló mozgalomhoz. Később emigrált, majd a rendszerváltozás után hazájába visszatérve fiatalon magas pozíciókat töltött be, újból külföldre távozott, és visszatérve a politika egyre magasabb régióiba került. Nem tudni, hogy az Obama elnökkel kapcsolatban neki tulajdonított őszi szerencsétlen kijelentésnek - miszerint az elnök nagyapja még "kannibál" volt - van-e hatása esetleges NATO-főtitkári ambícióira (bárki is lenne a jelölt, Obama elnök támogatása nélkül nincs kinevezés!).

Mindenesetre az angolt szinte anyanyelvi szinten beszélő Sikorski nem beszél franciául. Anélkül pedig - "kannibálozás" ide vagy oda - manapság szintén nincs NATO-főtitkári pozíció. Egyébként a valószínűleg az ellenfelei által felröppentett hírt illetően: Sikorski semmiképpen sem lehet rasszista. Felesége, gyermekeinek anyja Anne Applebaum, a Gulagról írt, magyarul is megjelent hatalmas, megrázó mű világszerte ismert, Pulitzer-díjas szerzője, a ma is gyakran publikáló amerikai író és történész, aki egyébként zsidó családból származik. Ráadásul Applebaum, és ez talán nem is meglepetés, Obama támogatói közé tartozik. Mint ahogy Sikorski is az Amerikával való szoros kapcsolat híve.

Nos, ezek után nézzük meg Szekeres honvédelmi miniszter esélyeit. Szintén fiatal korától részt vett a mozgalomban - ám ő a kommunista ifjak között mozgalmárkodott! Méghozzá olyan hévvel, hogy akkortájt még a szocialistának mondott haza kötelező fegyveres védelmére sem jutott ideje. 1977 és 1985 között a Veszprém megyei szervezetnek volt a titkára, majd első titkára, ahol a mentora, vagy közérthetőbben kifejezve egyszerűen a főnöke a hírhedt, csúnya véget ért Pap János, az MSZMP megyei első titkára volt, akinek a határozott követelésére Brusznyai Árpádot 1956 után ártatlanul kivégezték. Ezeket a kezdeteket akkor sem lehet elfelejteni, ha mára a miniszter úr magát a rendszerváltó reformisták közé sorolja. És még egy apróság. Szekeres Imre nemhogy franciául nem beszél, de lázas igyekezetem ellenére sem sikerült felfedeznem, hogy a még a kilencvenes években önéletrajzi anyagában feltüntetett társalgási szintű angol nyelvtudását hogyan sikerült felpallérozni. Rendben van, mára már feltehetően "haladó társalgási" szinten tud időnként a NATO-s kollégákkal a "csúcskonferenciák" szüneteiben beszélgetni. Csakhogy egy hatalmas szervezetet nem társalgási szinten kell vezetni. Külföldi állam- és kormányfőkkel, netalán kényes ügyekben, profi szinten kell tudni beszélni, véleményt mondani, állást foglalni, a partner mondókájának legfinomabb utalásait is megérteni. És fontos tanácskozásokon elnökölni. Az mindenki előtt világos, hogy ez nem tolmács útján történik. Még akkor sem, ha Magyarország folyamatosan megengedte (megengedhette?) magának, hogy egyetlen honvédelmi minisztere sem beszélte az olyannyira várt szövetség hivatalos nyelvét, az angolt.

Tehát nem Szekeres urat várhatják Brüsszelbe, már csak az előbb említett okokból sem. Akkor kire gondolhatott a gondos hadügyér? Ki lehet az a hazánkfia, aki (őnála is!) alkalmasabb lenne a posztra? Én bizony nem látok senkit. Nem is csak azért, mert az egyéni képességek hibádzanak hozzá. Vegyük már tudomásul végre, hogy nem innen, Magyarországról fújják a passzátszelet! Nem a GDP egy százaléka körüli honvédelmi ráfordítással fogjuk csodálatra késztetni partnereinket. Még akkor sem, ha médiatrükkökben jók vagyunk, és még azt is megpróbáljuk eladni, ami nincs vagy amit lehetetlen. Persze csak itthon. Tehát, kedves honfitársaim, nosza, csak gyerünk bátran, bátran előre: "Szekerest NATO-főtitkárnak!" w



P. S.: A hét végén jött a hír: brüsszeli diplomáciai, illetve amerikai források szerint az USA Anders Fogh Rasmussen dán miniszterelnököt támogatja a főtitkári tisztségre szóba került jelöltek közül. Az 56 éves liberális politikus a jelek szerint bírja a britek, a németek és a franciák támogatását is, ám mindegyik tagállamnak áldását kell rá adnia. A lengyelek által favorizált Radoslaw Sikorski éppen szombaton, a Brüsszeli fórum elnevezésű euro-atlanti konferencián szólt arról: ideje lenne, hogy majd egy évtizedes NATO-tagságuk után a közép-európai országok adják a főtitkárt. Ki tudja, ebből egy magyar "hadvezér" akár bátorítást is olvashat ki - ha kellően elrugaszkodott a valóságtól...

Hautzinger Gyula, katonai elemző
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erőszakos tiltakozásokra, társ
  2009-03-23 21:55:43, hétfő
 
  2009-03-23. 18:57
Erőszakos tiltakozásokra, társadalmi robbanásra számítanak


No nem nálunk. A franciák 71 százaléka számít arra, hogy a következő hetekben egyre erőszakosabbá válnak a szociális követelések - derül ki egy friss közvélemény-kutatásból. Közben a politika nyomására az egyik bank négy vezetője lemondott részvényopciójáról.
Lesz-e társadalmi robbanás Franciaországban? A közvélemény-kutatási eredmények azt mutatják, hogy nem kizárt. Egy friss felmérés szerint ugyanis a megkérdezett franciák 71 százaléka arra számít, hogy a következő hetekben egyre erőszakosabbá válnak a szociális követelések.


(InfoRádió nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyszer, végre valahára!
  2009-03-23 21:48:58, hétfő
 
 
Egyszer, végre valahára!

1.) Kívánhat a magyar nemzet?
2.) Létezik még legalább a vágya?
3.) És ha akadna kérdése, a választ kitől várja...

"Szabad a sajtó!" - kiáltott föl Petőfi március idusán 161 évvel ezelőtt, és így vallott naplójának:
"- Ha tudnám, hogy a hazának nem lesz rám szüksége, szívembe mártanám kardomat, s úgy írnám le haldokolva, piros véremmel e szavakat, hogy itt álljanak a piros betűk, mint a szabadság hajnalsugarai."
Vérrel írt szabadság?
Negyvennyolc?
Ötvenhat?
Ismét időszerű lehet a gondolat? Mert a tollat, Felebarátaim, visszatolhatjuk hüvelyébe. Árulás áldozata a betű, ármány tartja fogságban fogalmainkat. A leírt szónak nincs már ereje, a kimondottnak becsülete. Nem véd már bennünket eleink történelmi tapasztalata, költőink szava, vagy tudósaink gondolata. Hiába adjuk a nevünket. Hiába foglaljuk írásba akaratunkat, remélve, hogy talán igaz még a mondás az elszálló szóról és a maradandóság megkérdőjelezhetetlen értékéről.
Ötvenezer aláírás? - röhögött sátánian Gyurcsány zsoldosainak 200-nál alig több "kellere", "nyakója", "kókája", "draskovicsa", "szabózoltánja" és "szücserikája"! A diktáló talpnyalói fittyet hánytak a nép akaratára!
Mi az, hogy Magyarország a saját gyűléséről akarna rendelkezni?- kérdeztek vissza sértetten. Mi az, hogy ha nem tetszik a népnek, amit a nevében művelnek, föl meri emelni a szavát? - farigcsálták tovább botjaikra a szólásszabadság feliratát. Az Ország Házának falai mögé bújva szajkózták, hogy miért is ártana nekünk, náluknál is jobban, ha mi most választanánk. Szemünkbe nézni persze, nem mertek. Még a képernyőről sem!
Sajtószabadság?
Ha a hazugságot kell igazsággá maszkírozni, akkor persze, hadosztálynyi képernyőn nyomulnak szobáinkba. Békétlenséget magyaráznak bele gyáván - békés családi otthonokba. Önmagukat hergelik, meg a cigányokat és a többi nemzetiséget, hogy forradalmunkkal szemben követeljenek jogokat a kifosztóktól, csak most Brüsszelt ajánlgatják, nem pedig Bécset.
De a koncot nem eresztőkre szájzár helyett hatalmi vakságot görcsölt sorsuk. Elhomályosultságukban képtelenek voltak fölismerni, hogy most még csak tollat ragadtak a lenézett kezek. De azokkal az ujjakkal mást is lehet ám markolni! Egyelőre csak a papírgalacsint, meg a tojást tiltja a "telenadrágú rendelet"! A hatalmat, amelyet hazug rókaként a néptől csaltak el, nem adták vissza jogos tulajdonosának, a népnek. Mert tudták, hogy akkor a szabad rablásnak befellegzett.
De szabad-e itt még valamit?
A "magyar respublicában" szabad-e még valami 160 évvel a tavaszi hadjárat után? Vagy már csak a még le nem tartóztatott demokraták szabadok? Akiket a párizsi forradalom évfordulóján sem érintett meg Kossuth "független nemzeti kormányt" sürgető követelése?
Lehet, hogy címeréhez sem az 56-os elvek miatt ragaszkodtak, csak, hogy a Szent Koronába jó nagyot rúghassanak?
És igaz is! Mi lesz a jobbágysorsba döntött adósrabszolgák fölszabadításával? Mi a törvény előtti egyenlőséggel, a terhek közös vállalásával?
A forradalom győzelme 1848-ban, a júniusban megtartott népképviseleti választásokkal teljesedett be. A polgári átalakulás hívei akkor elsöprő győzelmet arattak. A magyar nemzet kormánya szilárd parlamenti többségre támaszkodhatott.
1956-ban Nagy Imre rádióbeszédben jelentette be az új kormány megalakulását, az általános amnesztiát a felkelés résztvevői számára, a szovjet csapatok kivonását Budapestről, az ÁVH feloszlatását, a Kossuth-címer bevezetését és március 15-e nemzeti ünneppé nyilvánítását. Október 28-án gyakorlatilag győzött a forradalom.
Következő győzelmünk dátuma legyen 2009. június 7-e!
Egyszer, végre valahára jelöljük be a győzelmi célt a naptárba! Innen számolva vissza könnyen megtudhatjuk, hogy melyik napon kell a bizalmunkra méltatlan hatalmaskodókat elzavarnunk.
Számoljunk együtt, számoljunk egymással és számoljunk le velük - "törvény előtti egyenlőséget" követelve, "polgári és vallási tekintetben" egyaránt!

2009. március 9-én
Németh Miklós Attila
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gazsó: Az új kormány társadalm
  2009-03-23 21:47:56, hétfő
 
  Gazsó: Az új kormány társadalmi támogatottság nélkül semmit sem tehet

2009. március 23., hétfő 18:30 InfoRádió

Gazsó Ferenc egyetemi tanár szerint a most kialakult politikai helyzet megoldását az segítené a legjobban, ha a parlament kimondaná az önfeloszlatását. Az MSZP-nek nem lenne meg a társadalmi támogatottsága a válságkezelő program végrehajtására - tette hozzá.

A mostani helyzet bonyolulttá teszi egy olyan megoldás megtalálását, amely enyhítené az országban felhalmozott problémákat - mondta az InfoRádiónak Gazsó Ferenc. Az egyetemi tanár kiemelte: mindennek az oka, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem mondott le, hanem saját maga ellen kezdeményez bizalmatlansági indítványt, ami rendkívül szokatlan.

Egyelőre sem a programot, sem a személyeket nem ismerjük, így nem tudni, van-e esély arra, hogy az MSZP vezetésével egy másik kabinet alakuljon - tette hozzá.

Ha eljutottak arra a felismerésre, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette szocialista kormány nem tud megbirkózni a problémákkal, akkor az segítené elő a megoldást, ha a parlament kimondaná az önfeloszlatást, és új választásokat írnának ki - vélekedett Gazsó Ferenc.

Az egyetemi tanár hangsúlyozta: bármilyen kormány is alakul és bármilyen programmal áll elő, semmit nem tud tenni, ha nincs mögötte megfelelő társadalmi támogatottság. Nincs sok esély arra, hogy egy MSZP által támogatott kormány megszerzi a társadalmi támogatottságot a kedvezőtlen politikai döntésekhez - emelte ki.

Hanganyag: Litauszky Balázs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végleg megszűnt a bal- és a j
  2009-03-23 21:45:59, hétfő
 
 


2009-03-23. 17:59

Olvasó: Végleg megszűnt a bal- és a jobboldal, csak a Jobbik és a cionglobalisták maradtak + másik olvasó a Pázmányról


Az utóbbi hónapokban már a balos közvéleménykutatók sem tudják tovább tagadni a Jobbik népszerűségét. Felmérések bizonyítják, hogy az embereknek elegük van a cigánybűnözésből, a lakosság jelentős része egyenesen kitelepítené az élősködőket, érthető módon az antiszemitizmus is növekszik.
Az amerikaiak nemzetbiztonsági érdekeik miatt kiemelten kezelik a Nabucco gázvezeték tervét, amely megoldaná a nemzetközi pénzügyi oligarchia befolyása alá került Európa orosz gáztól való függőségét.

Magyarország kulcspozíciót tölt be, mivel a területén haladna át az orosz érdekű Déli Áramlat. Az oroszok ebben számíthatnak a Gyurcsány-kabinetre - amely lépésével felrúgta az euroatlanti szövetséget. Az MSZP-, SZDSZ-, MDF-maffia összezárta sorait. A széthulló MDF - Soros György, a cionista szabadkőműves, a Bilderberg csoport állandó tagjának egyik legfőbb bizalmasát, egykori üzlettársát, a Soros György által alapított CEU egykori igazgatóját, a Világbank egykori munkatársát - Bokrost Lajost jelölte az EP-lista élére, aki vállalná a válságkormány vezetését is.
A Heves Megyei Online beszámolójában a volt pénzügyminiszer úgy fogalmazott: "Nem én rángatom a szálakat minden magyar pártban, de néhányban igen."
Orbán Viktor álságos nemzeti radikalizmusa
A Fidesz népszerűsége az utóbbi hét évben úgy növekedett, hogy a nemzet érdekében nem tett semmit, sőt, a háttérben - hallgatásával vagy aktív közreműködésével - kiszolgálta a világuralomra törő nemzetközi cionista hatalmat. A nemzetállamok végét jelentő Lisszaboni Szerződést elolvasás nélkül aláírták a Fidesz képviselői. Ezzel végleg megvalósul a Philadelphiában 1942-ben készült New World Moral Map elnevezésű térképen is szereplő ,,Egyesült Európai Államok" Aki még kételkedik abban, hogy kik és hol találták ki a Szovjetuniót, hát böngéssze egy kicsit ezt a térképet. (http://strangemaps.wordpress.com/2008/06/06/286-the-new-world-moral-map/)
Orbán Viktor, mit sem törődve azzal, hogy megszólalásával megoszthatja híveit, 7 év után mégis érdemben megszólalt, de most már nem a Magyar Gárda megpofozásával fenyegetőzött, hanem hirtelen nemzeti radikálissá változott. A Fidesz-szavazók egy részének elege lett Orbán árulásából, a nemzeti radikálisok tábora viszont egyre dinamikusabban növekedett - ha eltiporni nem sikerült a Jobbikot, hát vegyük át a szerepét, hirdessük azt a népnek, amit hallani szeretne. Március 15-i beszédében az általa is képviselt nemzetközi pénzügyi hatalmakat tette felelőssé a válságért.
A Magyarok Szövetségének szerepe a Fidesz ,,arculatváltásában"
A Magyarok Szövetsége nevű, Makovecz Imre nevével fémjelzett szervezet nyíltan a Fidesz mellett kampányol, azt a téves látszatot keltve, mintha a Fidesz majd visszaállítaná történelmi alkotmányunkat, a Szent Korona-tant.
A Magyarok Szövetsége a következő szervezetekkel működik együtt: Magyarországért Egyesület, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Polgári Körök Országos Szövetsége, a Hende Csaba-féle Szövetség a Nemzetért Alapítvány, az Élőlánc Magyarországért, a MAGOSZ, és a Munkástanácsok Országos Szövetségével.
Lássunk ebből egyet, az Élőláncot:
2006-ban a Védegyletből kivált Lányi András - akinek korábban Dr. Lévai Katalin, az Európai Parlament szocialista képviselőcsoportjának tagja volt a felesége - úgy gondolta, hogy megérett az idő az új párt megalapításra, amelyre már régóta készültek a Védegylet szervezésében. A pártalakítás időszerűségét tekintve már korábban ellentét alakult ki a Védegyleten belül, így Lányi András 2005-ben különválva létrehozta az Élőlánc Magyarországért elnevezésű pártot. Az Élőlánc Magyarországért ökológiai párt alapítói között található ifj. Zlinszky János, aki a - Soros-bérenc Vásárhelyi Judit nevével fémjelzett - FÖK munkatársa, apja pedig nem más, mint a volt alkotmánybíró, Védegylet alapító Dr. Zlinszky János. (A Védegylet tagjainak legújabb formációja az LMP nevű cionistákat, deviánsokat tömörítő párt is.) Dr. Zlinszky János volt alkotmánybíró pedig - Zlinszky István egykori ,,Károlyi párti" országgyűlési képviselő leszármazottja - dabasi, ahol még ma is őrzi a Zlinszky major a régi nemesi család nevét. Milyen eszméket is vallott Zlinszky István?
Részlet Marschalkó Lajos: Kik árulták el Magyarországot 1918-ban című művéből:
,,Ezeknek a kegyes demokratáknak minden mindegy. Ők már közlik Wilson tizennégy pontját. Ők határozottan állítják, hogy ez lesz a béke alapja. És már szervezik is a nagy összefogást a polgárok, munkások, parasztok arcvonalát. Például a 48-as párt értekezletén Ugron Gábor, Zboray Miklos, Zlinszky István szólalnak fel, hangoztatván, hogy a baloldali pártoknak együtt kell működni."
LMP-HP
A cionisták a deviánsok pártját is megalakították, amely ellen a Fidesznek semmi kifogása, ellenük nem indítanak hadjáratot. Dr. Várady Tibor jogásznak, a Védegylet főtitkár-helyettesének és egyúttal a Humanista Párt elnökének - aki 2008. júliusában a Batthyány téren két leszbikust adott össze - az apja nem más mint, Dr. Várady Tibor szintén vajdasági magyar jogászprofesszor, aki a Soros György által létrehozott Közép-Európa Egyetemen (CEU) és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanít. Biztosan nem lesz ellenére Bokros Lajosnak, a CEU egykori igazgatójának - jelenleg csak tanárának - hogy kollégájának deviáns gyermekének pártját befogadja.
Apa és fia. Miközben az id. dr. Várady Tibor a feltételezhetően keresztény értékeket képviselő Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanít, addig a fia azért harcol, hogy a homokosok házasodhassanak és gyerekeket fogadhassanak örökbe.
Részlet a Humanista Párt honlapjáról:
,,A Humanista Mozgalom támogatja a 2008. július 5-i LMBT-felvonulást. Jogegyenlőséget követelünk korlátok nélkül: minden ember házasodhasson, fogadhasson örökbe gyereket, vállalhasson munkát, tanulhasson, és élhessen teljes értékű életet szexuális beállítottságára tekintet nélkül."
Miben különbözik Orbán Viktor Bokros Lajostól? Csak a bajuszban.
A Heti Válasz Ki van a bajusz mögött? című cikkében Bokros Lajost a ,,globális pénzpiacok" miniszterelnök-jelöltjeként mutatja be:
,,Már 1989-ben, friss MSZP-sként együtt igazgatott egy befektetési céget a liberális Soros Györggyel, később ideje javát a Világbank megbízottjaként töltötte különböző földrészeken - ezért Bokros Lajost a ,,globális pénzpiacok" miniszterelnök-jelöltjének is mondják. Küldetéstudatát sosem titkolta, bár akarásának többször nyögés lett a vége"
Több fideszes politikus is nyugaton készült a rendszerváltásra: Szájer József pl. 1986-tól egy évig Soros-ösztöndíjjal az oxfordi Balliol College-ban, majd 1988-ban a michigani jogi egyetemen tanult és egyúttal 1988-tól 1989-ig a Fidesz külföldi megbízottja volt az USA-ban. De, vajon mit várhatunk Orbántól, aki 1989-90 között az oxfordi Pembroke College-ban az angol liberális politikai filozófia történetét tanulmányozta? 1992 szeptemberében a Liberális Internacionálé mainzi kongresszusán alelnökké, 1993 januárjában a szervezet végrehajtó bizottságának tagjává választották.
Honnan irányítják Orbán Viktort?
Orbán Viktor szintén a nemzetközi pénzügyi oligarchia embere. 2008 szeptemberében az Egyesült Államokba utazott, ahol az amerikai elnökválasztási kampányt tanulmányozta, találkozott a szabadkőműves, Bilderberg-tag id. George Bush volt amerikai elnökkel, akivel a grúz helyzetről és az orosz külpolitika veszélyeiről beszélgettek, továbbá Arthur Schneier rabbival, a New York-i Park East zsinagóga főrabbijával is, akihez régi személyes kapcsolat fűzi.
(http://www.hetivalasz.hu/index.php?page=pages/cikk&cikk_id=19618&print
http://fidesz.hu/index.php?Cikk=19538
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=356688)
2005 júniusában Izraelbe látogatott, ahol személyesen is garantálta Izrael állam melletti feltétlen kiállását. A látogatásra magával vitte tanácsadóját, az Izrael-barát - a Palánta Missziót is fenntartó - TEKK Mahanaim törpeegyház mellett nemrégiben kiálló Balog Zoltán lelkészt is. Balog Zoltán református lelkész, jelenleg a Magyar Országgyűlés Emberjogi, Vallási és Kisebbségi Bizottságának fideszes elnöke, együtt tevékenykedik a XXI. Század Intézet berkein belül a Közép és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványban Schmidt Máriával, Fricz Tamással.
(http://barikad.hu/node/25468
http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/6161)
"Azon az állásponton vagyunk, hogy a magyar külpolitikának közre kell működnie abban, hogy Izrael megkapja a nemzetközi garanciákat az állami létezéséhez. Tehát Izrael államnak joga van a saját biztonságát megteremteni és megvédeni, ezt az EU külpolitikája se vonja, nem is vonhatja kétségbe "- jelentette ki Orbán Viktor, miután Jeruzsálemben vendéglátójával, Szilvan Salom izraeli külügyminiszterrel tárgyalt.
(http://www.hirszerzo.hu/cikk.hirszerzo.35162.html)
2007-ben a Fidesz kongresszusának díszvendége Benjamin Netanjahu volt. Néhány hónappal korábbi izraeli tárgyalásain Orbán támogatta azt az európai uniós döntést, amely terrorszervezetté nyilvánította a Hamasz palesztin csoportot.
Délszláv háború
,,Magyarországot nagyon súlyos, tízmilliárd forintos nagyságrendű gazdasági, kereskedelmi károk érték a jugoszláv konfliktus miatt - közölte a Magyar Rádiónak adott szerda reggeli interjújában Orbán Viktor miniszterelnök - idézte a Magyar Hírlap 1999-ben.
http://ujsagcikkek.freeweb.hu/1999/magyarhirlap/MH722.html
De vajon mit kaptunk cserébe? Részlet Daniel Estulin: Összeesküvés (Alexandra Könyvkiadó 2007.) című könyvéből, melyben a titkos társaságként működő szabadkőműves Bilderberg csoportot mutatja be, a fejezet címe: A Bilderberg beavatkozása független nemzetek belügyeibe (56. old.):
,,Koszovó akkor került a Bilderbergiek látóterébe, amikor megtárgyalták Jugoszlávia feldarabolását, illetve egy nagyobb albán állam megalakításának tervét, melynek gondnoksága alá tartozott volna a ,,független Koszovó." (Illetve felvetették, hogy a Vajdaságot a maga 350 000-es magyar kisebbségével csatolják vissza Magyarországhoz.)
Igen, ez az a történelmi pillanat, amit sokan sok helyütt Orbán Viktor szemére vetnek, akárcsak Antall Józsefnek a kárpátaljai magyarság elárulását. Ez az egész magyar nemzet elárulása. 1991-ben létrehozták a történelem során soha nem létező Szlovákiát, Jugoszlávia területén nemzetállamokat alakítottak ki, a rendszerváltó elit pedig még azzal a lehetőséggel sem élt, amit tálcán kínáltak neki. Ez a hazaárulás bűntettét kimeríti, amelyért szebb időkben halál járt.
Olajszőkítés
A Magyar Államnak több ezer milliárd forint kárt okoztak adócsalással, melyben az összes parlamenti párt érintett volt több cikluson keresztül. 2000. november 30-án, a Fidesz kormány idején az olajbizottság működésének vége, az iratanyagokat 80 évre titkosítják.
Székely autonómia
(http://www.origo.hu/nagyvilag/20040726orban.html)
Orbán Viktor 2004 júliusában Erdélyben azt mondta, hogy az autonómia és az EU együtt jár.
,,Miért járna kevesebb a romániai magyaroknak, mint az osztrákoknak az olaszországi Dél-Tirolban, vagy a katalánoknak Spanyolországban? Nem kérünk többet, mint ami elfogadott Európában." - mondta az [origo]-nak Révész Máriusz"
(www.kuruc.info/r/20/26104/)
2005 szeptemberében a Fidesz minden feltétel nélkül megszavazta Románia csatlakozását az EU-hoz. Elszalasztottak egy soha vissza nem térő alkalmat. Sőt, még Brüsszelből is hazarendelték képviselőiket, hogy biztos legyen a végeredmény.
2006. október 23. Astoria, Fidesz-gyűlés
Orbán Viktor a híveit az Astoriához hívta, majd, a veszélyt megérezve, magára hagyta népét, és egy páncélozott járművel elmenekült. Előre tudta, hogy mi készül, hiszen a még megmaradt honvédséget is Budapestre vezényelték, a páncélozott autót sem véletlenül ajánlotta fel számára egy magáncég. Soha nem emelte fel a szavát a 2006-os rendőri zavargások miatt, ha a Nemzeti Jogvédő Alapítvány munkatársai nem vállalják fel a brutálisan bántalmazott és meghurcolt emberek jogi képviseletét, még ma is ártatlanok százai ülnének börtönben.
2008. december, izraeli népirtás a Gázai övezetben
Az izraeli, a világnak háborús bűnösöket adó (Saron, Samir, Begin) Likud testvérpártja, az Izrael- és Grúzia-barát Fidesz, élén Orbán Viktorral az Izrael állam által Gázában elkövetett népirtás miatt egyszer sem emelte fel a szavát. A Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas ellenben 2008 augusztus 15-re az Orosz Nagykövetség elé hívta a híveit, hogy az Izrael-barát Grúzia elleni orosz agresszió ellen tüntessenek és ezzel az Európai Uniót irányító amerikai zsidók által vezette nemzetközi pénzügyi oligarchia atlantista érdekeit szolgálják az orosz érdekekkel szemben.
Ez csak néhány tény, amely egy egészséges önérzettel rendelkező nemzetben kiváltja az önvédelmi reflexet. Orbán Viktor és az egész rendszerváltó elit egyetemleges felelőssége megállapítható hazánk teljes vagyonának idegen kézre juttatásában, a nemzeti haderő teljes leszerelésében és ezáltal hazánk idegen hatalmaknak való kiszolgáltatásában. A szabadkőműves cionglobál hatalom 1910 óta a liberalizmus szellemében tervszerűen végzi nemzetünk pusztítását, amely most már a végéhez ér. Az amerikai zsidó pénzügyi maffia által okozott gazdasági világválság hazánkat cselekvésképtelen helyzetbe hozta, csonka Magyarországot a világhatalmakat kiszolgáló politikusaink haditámaszponttá változtatták, és most még az egyetlen nemzeti érdekeket képviselő pártot is meg akarják semmisíteni. Pedig pénz, paripa, fegyver nélkül semmilyen más eszközünk nem maradt.
Gyilkosgalóca

Kurucok!
Azért írok, mert az olvasó írásból azt vettem ki, hogy sokan még a nemzeti oldalon is hiszik, hogy (idézet a cikkből): "Apa és fia. Miközben az id. dr. Várady Tibor a feltételezhetően keresztény értékeket képviselő Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanít, addig a fia azért harcol, hogy a homokosok házasodhassanak és gyerekeket fogadhassanak örökbe." Hogy a Pázmány keresztény értékeket képviselő egyetem lenne.

Aki oda jár (mint én is, a jogi karra), az, mikor ezt meghallja, a röhögőgörcs elfojtása után általában legyint, és megkérdezi, hogy viccnek szántad? Mert annak jó volt...

Sajnos ide jutottunk.

Egyébként mind a bölcsészkar, mind a jogi kar honlapjának arculata kék. Persze nem jelent ez semmit, de régebben nem kék volt. Most kék, pedig lehetne más is, elvégre annyi más szín van a világon...
Kezdjük akkor a bölcsészkarral:

Dékánja 2000-2006-ig (az egyetem honlapjának egy másik oldala szerint még mindig dékán) Fröhlich Ida, a hebraisztika tanszék vezetője (ellenőrizhető itt). Katolikus egyetemen, ugye?

A fenti linken többek között az is kiderül a kedves olvasónak, hogy a dékán asszony a Szovjetunióban szerezte Phd. fokozatát, Leningrádban, és hogy 1996-1997-ben Jeruzsálemben folytatott tanulmányokat. A konferenciák felsorolásnál is van egy-két ínyencség...
És ne feledjük, hogy a bölcsészkarról tiltották ki a Benes-dekrétumokkal foglalkozó történelmi konferenciát..., ahogy arról a kuruc.info hírportál is beszámolt.
De térjünk át a jogi karra, melynek jómagam is (végzős, hál' Istennek már végre államvizsgázó) diákja vagyok. (Mikor felvettek, büszkén ízlelgettem azokat a szavakat, hogy a Pázmányon tanulok jogot, most már bánom, hogy nem máshová jelentkeztem.)
Itt tanított a volt igazságügy miniszter, Bárándy, és itt tanít a fia, akit a diákok (legnagyobb megrökönyödésemre) szeretnek, és úgy hívnak, hogy "Kisbárándy". Mint köztudott, ő az a jogi géniusz, aki kifundálta azt a gyűlöletbeszéd-törvénytervezetet, ami lehetővé tette volna minden egyes cigánynak, hogy bepereljen, ha ki merészelem mondani, hogy mocskos cigány. Ő az a jogi géniusz, aki alkotmányellenes törvénytervezetet nyújtogat be, és sajnálkozik, mikor az Alkotmánybíróság elkaszálja.
Itt tanít a másik lángelme, az őskommunista, volt ügyész Tóth Mihály (káderlapja itt). A rendszerváltás előtti időket a káderlapján a következő nemes egyszerűséggel intézi el: "1977 őszén bírói-ügyészi szakvizsgát tettem, s ezt több évtizedes különböző vezetői beosztásokban töltött ügyészi munka követte." Aki tisztában van a komcsi érával, az tudja, hogy "különböző vezetői beosztásokban töltött ügyészi munka" csak az arra érdemes komcsiknak jutott. A Pázmányon az irodájában van a vizsga, és a szekrények tele vannak kis vörös és természetesen vörös csillagos komcsi ügyészi emlékzászlókkal és relikviákkal.
Továbbá emberi hülyeségben a non plusz ultra Varga Csaba, aki a Jogelmélet tanára, előadásain mindent sikeresen visszavezet a fekáliára és a szexre. És azt sem átallotta mondani az egyik előadáson, hogy: (idézet!!!) " A csecsemő az egy kis darab szar, a patkány is különb a csecsemőnél, mert ha megijesztik, akkor el tud futni, míg a csecsemő erre képtelen..." Így, szó szerint! Az első óra után egyre kevesebb ember jár az óráira, volt, mikor egy embernek tartott előadást, szövegelése ennyire érdekfeszítő...
Ha a Pázmányt, mint egyetemet nézzük, akkor összességében egy olyan penetráns beteg hely, ahol az oktatás színvonala zuhan, a jelentkezők kvalitása messze alulmúlja az 5 évvel ezelőtti szintet. Diákélet 5 éve sem volt, most mégannyira sincs. A HÖK az ország egyetemein működő HÖK-ök közül az egyik legliberálisabb. Az értelmesebb tanárok jó részét már elküldték, egy pár még mutatóban azért van...
A diákoknak szóló rendezvények kimerülnek méregdrága belvárosi diszkókban, amik a kezdetek kezdetétől gyakorlatilag ivóversenyek voltak és azok a mai napig.
A HÖK iszonyat pénzek felett sáfárkodik, és a HÖK-választás és az azt megelőző kampány leképezi az országgyűlési választásokat és az azt megelőző kampányt. Letépkedik egymás plakátjait, suttogó propaganda, választási csalás. A HÖK választás csalásait valaki feldobta alkotmányjog gyakorlaton Hajas Barnabásnak (ő volt a tanár), mikor a magyar választójogot tanultuk, majd ő kijelentette, hogy: "A HÖK-választás egészen érdekes volt, de ő erről nem nyilatkozok, mert ezen az egyetemen a falnak is füle van..." Egészen elképesztő... mint egy diktatúrában.
Az egyetem egyik szlogenje a méltányosság ("iustum, aequm, salutare"). Ezen az egyetemen minden van, csak nem méltányos eljárás. A tanulmányi és vizsgaszabályzatot az elmúlt években olyan gyakran változtatták, mint fehér ember az alsóneműjét váltja, egyre rövidítve a vizsgaidőszakot, egyre bonyolultabb szabályokat hozva. Ennek csak egy célja lehetett, mégpedig az, hogy minél többen ne végezzék el 5 év alatt az egyetemet, mert amíg itt tudnak valakit tartani, addig is jön utána a fejpénz.
És még a végtelenségig sorolhatnám, de a legszebb a kollégium szétverése, mert erre jobb szavakat nem lehet találni, de erről most nem, mert oldalakat lehetne írni róla. Inkább megyek tanulni az államvizsgára, mert a polgári jog államvizsgán a "hivatalos" "sztenderd" szerint csak a vizsgázók 1/3-ada mehet át! (És ez nem vicc, hanem statisztika!)

Üdv:
Gipsz Jakab



http://www.kuruc.info/r/20/37516/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zavar az Erőben
  2009-03-23 21:38:32, hétfő
 
  Zavar az Erőben

2009.03.23. 08:31

Avagy nagyon-nagyon rossz érzéseim vannak, átgondolva a hétvége eseményeit. (Ilyen történelmi időkben az ember már programot sem szervezhet hétvégére...)

Feri, aki sosem hátrál meg, a Szent Paladin, aki a sötétség Zorbáni démonaival harcol immár 5 éve, feladja, bedobja a törölközőt, gameover, a trükkmester nem trükközik tovább, a drogos becsszó most már tényleg leszokik ... Biztosak vagyunk mi ebben?

Az országnak annyi, ez most már nem kétséges. Még a szar Gyurcsány is jobb, mint ez a bizonytalanság. Vajon hol fog megállni ma az euró? Ha Gyurcsány nem tudta a lagymatag reformocskáit 5 hónap alatt(!) megírni, benyújtani, megszavaztatni, kihirdetni, végrehajtani, akkor majd pont a "szakértői kormány", a nulla parlamenti támogatással képes lesz rá? No way ...

Kár volt ennyire berúgni a hétvégén a nagy hír hallatán, előre sosem, de sosem szabad inni a gyurcsány bőrére...

1, Mi van, ha ez csak egy színjáték volt, hogy betonbiztos pártelnök legyen? Az MSZP a frakciók és a puccsok pártja, ha 2-3 erős ember elvtárs (pl. Kiss, Szekeres, Hagyó, Puch) összefog, neki annyi, se miniszterelnök, se pártelnök, mehet utazó nagykövetnek Megyó mellé. A kvázi lemondás meg a vastaps bejött, 85%-kal lett elnök. Erős elnök...

2, Mi van, ha csak időt akart nyerni, mivel ha ezt a két hetet kihúzza, nem lehet már az EP-választás napján a rendkívüli országgyűlési választás. Ahhoz ugyanis csütörtökig fel kellene oszlatnia magát a parlamentnek.

3, Mivel minden párt a saját forgatókönyvét erőlteti, benne van a pakliban, hogy nem találnak olyan jelöltet, aki mögé felsorakozna 50%+1 képviselő, és hüpp-hüpp-hüpp barbatrükk, Gyurcsány széttárja a kezét, megcsóválja a fejét, és nagyon sajnálja, de akkor így most nem tehet mást, kormányozna tovább..

+1, De ha lesz is új miniszterelnök, külsős-szakértői, hogy lesz meg neki a mindennapi parlamenti munkához az 50%+1? Egy kisebbségi MSZP-vel? A keménykezű Gyurcsány is megszenvedett a saját frakciójával, a szörnyű, saját pecsenyéjüket sütögető elvtársakkal, akkor egy idegen, "nem a mi kutyánk kölke" miniszterelnök mit tud csinálni? Szépen meg fogja őket kérni, hogy legyenek olyan kedvesek, szavazzák már meg ezt meg azt ...?
Ha Gyurcsány nem volt képes a 13. havi nyugdíjat eltörölni mondjuk, mert az öngyilkosság lenne az MSZP számára, akkor a szakértői miniszterelnök hogy fogja ezt elérni? Ha a szeretett vezérének nem tette meg az MSZP-frakció, akkor a színtelen, szagtalan, súlytalan külsősnek megteszik?

Mert ne feledjük! MSZP-frakció nélkül semmilyen válságkezelő törvény nincs! Sőt, még ez is kevés, mert kisebbségben vannak! Ami az SZDSZ-nek válságkezelés, az az MSZP frakciónak, a "bumfordi-buta-vízfejnek" tragédia és öngyilkosság. Nincs közös halmaz, nincs közös metszéspont! Hogy lesz így a válság kezelve? Sehogy!

A Gyurcsány-csomag július 1.-el lépett volna életbe, na ez most már ugrott. És ugye ez nem is lett volna igazi válságkezelés. Mikor fog itt tényleg történni valami? Szeptember 1.? Január 1.? 2010. július 1.? A választások után? Kihúzza addig az ország? Kötve hiszem ...

Tegnap este Gyurcsány volt a Szólás Szabadságának a vendége. (Itt megnézhető.) Az eszméletlen parasztvakítás prototípusát láttuk:


"Április 14-ig (a konstruktív bizalmatlansági indítványról szóló parlamenti szavazásig) úgy teszi a kormány a dolgát, mintha mi sem történne, nem kell bénultságra, mozdulatlanságra számítani. Úgy tesszük a dolgunkat, mintha a következő 20 évre terveznénk."


A költségvetést háromszor kellett átdolgozni, mert 2 hónapra sem láttatok előre, te Böszman, nemhogy 20 évre!

"Egyrészt azért döntött így, mert az elmúlt egy évben nem javult politikájuk támogatottsága. Másrészt azért, mert bár hisz a február 16-án bejelentett válságkezelő csomagban, az embereknek többségének ez nagyon sok volt, a közgazdász szakmának viszont kevés és nem tudta közelebb hozni egymáshoz a két csoportot."


Istenbarma ez az ember, nem vitás! Az embereknek azért volt sok, mert tele volt megszorítással, mert A-tól Z-ig mindenki megmondta hogy ez rossz út, mert a 2 millió dolgozótól akartál 300 milliárdot elvenni, hogy azt a vállalatoknak add, mert 105%-os adót akartál kivetni a cafetériára, soroljam még, te idióta ...

"Nincsen idő a válság közepén arra, hogy hónapokig őrlődjünk."


Mondá ezt az a miniszterelnök, aki a válság szeptemberi kirobbanása után 5 hónapot várt az első érdemi lépések kidolgozásáig, közben meg telehazudta a sajót, hogy a magyar kormány lépett először Európában.


"Arra a felvetésre, hogy nem lett volna-e jobb, ha az öszödi beszéd után távozik, úgy válaszolt: nem, mert ezzel félrevezette volna az országot, azt üzenve, hogy igaz a Fidesz torz értelmezése a beszédről."


Stop the madness! Milyen torz értelmezés? Az emberek végighallgatták a "szenvedélyes igazságbeszédet" (mu-ha-ha, imádom ezt a szókapcsolatot), és pontosan tudta mindenki értelmezni, nem szalad senki a Fideszhez útmutatásért.
"Hazudtunk reggel, éjjel meg este" - Jaj, Szíjjártó Petya mikor értelmezi már, hogy ez mit is jelent???



"Az MSZP népszerűségvesztéséhez az vezetett, hogy az emberek nagyon nehezen fogadják el, ha azt mondják nekik, hogy a kormány politikája rövid távon többségében inkább csak gondot, és bajt hoz, de ezek az intézkedések a jövő érdekében szükségesek."


Ó, hogyha csak erről lett volna szó! Komolyan ez a magyarázata az MSZP 12%-os támogatottságára? Az elmúlt 5 éves ámokfutása, a féldiktatúra építése, az előzetesben ülő, vagy tárgyalásra váró haverok, az ellopott, eltékozolt milliárdok, a teljes mértékben hozzá nem értő személyek/káderek/haverok kinevezése, ezek sehogy sem számítanak bele ebbe a 12%-ba?


227 komment • Trackback (2)

http://vastagbor.blog.hu/2009/03/23/zavar_az_eroben_8#more1019056

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MDF is számíthatott a Világ
  2009-03-23 21:31:06, hétfő
 
  Az MDF is számíthatott a Világhatalom támogatására
2009. március 23. 17:47

HunHír.Hu

A megszűnt MDF-frakció képviselői számára kedvező döntéseket hozott hétfőn a parlament alkotmányügyi és házbizottsága is: az MDF-es képviselőknek nem kell fél évig függetlennek lenniük, és egy kivételével megtarthatják korábbi bizottsági helyeiket is.


Így fennmaradnak a korábbi erőviszonyok, csak a költségvetési bizottságban lesz szavazategyenlőség a kormánypárt és az ellenzék közt. Ez az igazi antalli örökség: elfogadni és kiszolgálni a gyarmatosító Világhatalmat.

http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=17998
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most éppen szudáni rabszolgát
  2009-03-23 21:25:55, hétfő
 
  2009-03-23. 19:01
Most éppen szudáni rabszolgát siratott meg a Fidesz, de a palesztin népirtás ellen egy szava sincs


Egy korábbi dél-szudáni rabszolga vett részt a parlamenti Fidesz-frakció hétfő délelőtti ülésén. Simon Deng bírálta országa elnökét, aki ellen nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság.
A Christian Solidarity International, magyarul Nemzetközi Krisztusi Szolidaritás keresztény emberjogi szervezet 1995 óta mintegy 140.000 fekete-afrikai keresztény rabszolgát váltott ki. Simon Deng is közöttük volt; őt még gyerekként Dél-Szudánból hurcoltak az ország északi részére. Az egykori rabszolga a parlamenti Fidesz-frakció hétfői ülésén vett részt Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottsága elnökének társaságában.
"Nem hallgathatunk arról, ami Szudánban történik" - fogalmazott a zárt ülést követő nyilatkozatában. - "Ifjabb Martin Luther King azt mondta, hogy ha valahol igazságtalanság történik a világon, akkor az mindenhol veszélyezteti az igazságot" - tette hozzá.


(InfoRádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz kontra Jobbik - Tanulsá
  2009-03-23 21:21:35, hétfő
 
  Fidesz kontra Jobbik - Tanulságok 2006-ról, 2010-re

2009-03-23 10:52 barikád.hu


http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/lampa.JPG

,,Egyfelé kell szavazni" - ezt a markáns és egyértelmű üzenetet fogalmazta meg legutóbbi beszédében Orbán Viktor, a radikális utcai mozgalmárból nagy gyűjtőpárt elnökévé fejlődött pártelnök. Be kell vallanom nagyon is reménykeltő azzal a várakozással azonosulni, hogy az elmúlt időszak képtelenül kudarcos, szánalmasan kilátástalan, kormányzásnak nevezett hatalmi-gazdasági vergődését végre talán legkésőbb 2010-ben lezárhatjuk, és tán visszajöhet a dicsőséges Fidesz-fiúk (és lányok) korszaka, egy jobboldali kormány valódi fejlődést hozó érája. Nekem azonban vannak aggályaim ezzel kapcsolatban. 2002-ben emlékezetes, és visszatekintve nagyon is fájó vereséget szenvedett a magyar nemzet, majd újabb sokkoló tragédiát kellett átélnie 2006-ban, amikor választói legitimitást nyert el korunk modern Commodusa, a szélsőségesen nárcisztikus Gyurcsány-párttribunus. Hogyan jutottunk el idáig? Az okot nem a ,,panelprolikban", a posztkommunisták erős társadalmi bázisában kell keresni, hanem a Fidesz politikai porszívó-statégiájában. Ez 2006-ban lett legutóbb egyértelmű.

2006 tavaszán a Fidesz-néppárt már másodszor bukott meg a politikai élet vizsgáján. Úgy mondják most már a pesti oldalon is: Orbán Viktor legnagyobb hibája az, hogy elvesztette a választást. Másodszor vesztette el a választást, és másodszor kényszerült azt mondani választóinak: ,,Tanár úr kérem, én készültem!"

Valóban készültek. Óriási energiákat fektettek a kampányba, narancsba burkoltak egy egész országot, mindenkinek megígértek mindent, az életük alkonyát élő nyugdíjasoknak még a szocikat is túlszárnyalva nem egy, hanem még egy ráadás hónapot ígérve egy-egy évükhöz. Nem is volt ez rossz stratégia, azokra az emberekre számítani, akiknek élete végképp a havi állam bácsis borítéktól függ. Nem is a kommunikációval volt a baj, vagy a változás igényével, valljuk be.


Apropó, ,,változás". Ez egy nagyon fontos mozzanat, kiemelt kommunikációs kód volt a Fidesz-kampányban. De a változásnak jelei főleg a gyűjtőpárti-ízű politikai hasonulásban voltak tetten érhetők. A régi elvtársak beemelésével és forszírozásával (Schmitt, Pozsgay, Csintalan) és az egyszerű, egyszavas tömegkommunikációval világossá lett, hogy a Fidesz változik. Balosodik. Közben Deutsch, Pokorni lassan mondta, hogy mindenki megértse: semmi közük, az ún. ,,szélsőségesekhez", az akkori MIÉP-Jobbik pártszövetséghez. Ez talán érthető is lett volna, akár egy önmagát nemzeti, keresztény, jobboldali, polgári, konzervatív és még ki tudja, hány jelzővel illető szövetségnél, ha azt a helyzetet okozta volna, nevezetesen, hogy egy 60%-os, várhatóan győztes néppártról lesz majd szó. De nem így volt, és ezt a közvélemény-kutatások is egyre vészjóslóbban jelezték. A Fidesz-lufit ennek ellenére mégis baloldalra eregették tovább, nem feledkezve meg arról, hogy jól odaígérjenek mindent baloldaliaknak, jobboldaliaknak egyaránt: munkát, otthont, családot, nyugdíjat, olcsó energiaárakat.

Közben csak egyvalamiről feledkeztek el a derék Fidesz-legények: 1998-ban is csak úgy juthattak hatalomra, hogy valódi, jobboldali hangulat lett úrrá az országon, amit akkor mi sem jelzett jobban, mint a MIÉP és az FKgP erős szereplése. Ekkor lett a Fidesz is jobboldali, ,,polgári" szereplő, mert belátta, hogy csak a nemzeti-keresztény választókra támaszkodva lehet meghatározó erő. És itt az első, fontos tanulság a jobboldalon: csakúgy, mint 1990-ben, 1998-ban, de 2002-n túl 2006-ban is legalább három pillérűnek kellett volna lennie a jobboldalnak, ha kormányra akart volna jutni. 1998 több, erős jobboldali pártja azonban 2006-ban már nagyon messze volt. NATO és EU tagok lettünk, a lehető legnagyobb áldozatossággal és még Orbán Viktornak is több dolga akadt Brüsszelben, mint a magyar vidéken. Pedig Magyarországon a vidéken lakik a magyarok többsége; közhely, de igaz, hogy a magyar nemzet megtartó ereje a falvakban lakik. Ez sem jutott eszébe pl. Martonyi elvtársnak, amikor aláírta a csatlakozási szerződés azon fejezetét, amely a magyar föld eladhatóságáról szólt. Milyen jobboldaliság az ilyen?

Mert már 2002-ben megkérdőjeleződött a hiteles jobboldaliság a narancs oldalon: A két szövetséges, a kisgazdák és az MDF felszalámizása sikerként könyvelődött el a Fidesz-stratégák agyában, és a vesztett választások éjszakáján Pokorni úr örömtől csillogó arccal jelentette be: nem baj, hogy vesztettek, de közös siker, hogy a MIÉP kiesett a Parlamentből. (Képzeljünk el egy hasonló szituációt a baloldalon: Hiller vagy Lendvai Ildikó azzal büszkélkedik, hogy az SZDSZ nem jutott be az Országgyűlésbe!). 2006-ra beteljesedni látszott a Fidesz-gömböc hízása: saját retorikájuk minden más jobboldali erő potensségét eleve kizárta.

Aki egy kicsit is foglalkozik a politikával, legyen bármilyen oldalon is, ekkorra már biztosan láthatta, mire készült a Fidesz: egyedül akart maradni a jobboldalon, magának akarva mindent és mindenkit. És mi volt a magyarázat? Össze kell fogni, mert csak így lehet legyőzni a baloldalt! És itt a második tanulság: ez nem így működik a magyar jobboldalon, és soha nem is működött így. Mentségére legyen mondva a Fidesz-vezéreknek: aki soha nem volt jobboldali, keresztény hitvallású, nehezen válhat azzá még akkor is, ha ezt politikai kényszer váltja ki. 1991-ben a fruskák fürtös üdvöskéje, Deutsch Tamás cinikusan vigyorogva vonult ki a Parlament ülésterméből a Trianon-emléknap kapcsán, 1994-ben Orbán Viktor még elutasítóan beszélt a jobboldali, ún. ,,úri brancsról", 2001-ben pedig a Fidesz még tagja volt a Liberális Internacionálénak, Orbán alelnökségével...


Idekívánkoznak a kérdések: Mik azok a megváltoztathatatlan elképzelések, amelyek a jobboldali politikai erők megsemmisítésére hajtják a Fideszt? Hogy lehet az, hogy aki a Fidesszel szövetségre lép, az vagy beolvad, vagy megsemmisül? És végül: miért akar valaki egy játékost a csatársorban, amikor lehetne kettő-három is?

2010-re a Fidesz nagyon készül. Még 2006-ban Izraelbe tettek egy kirándulást, bár a mai napig nem világos, mit is kerestek ott azon túl, hogy testvérpártukká fogadták az ottani kormánypártot, a Likudot. Nos, amennyiben összefüggést vélünk találni az izraeli belpolitika, és a magyar választások finanszírozása között, akkor talán nem is járunk rossz úton, de a Fidesz sem, hiszen most Izraelben újra a Likud lett az úr - igaz egy radikálisan idegenellenes, fajvédő pártocskával az oldalán. Ugyanakkor érthetetlen módon a legnagyobb energiák ma is arra irányulnak, hogy bármilyen más, jobboldalon szerveződő politikai erőt lesöpörjenek a színről. Leginkább a Jobbik tűnik számukra veszélyesnek, hiszen a sok energia és vesződség ellenére, amelyet a MIÉP elfojtására tettek, a szemükben feleslegessé vált azzal, hogy egy teljesen új, dinamikus, ráadásul nem is volt csurkistákkal operáló, hanem önálló és kiforrott szavazóbázissal rendelkező párt tűnt fel a semmiből. És az nagy baj: mert a Jobbik ,,szélsőséges, és veszélyes" - harsogják a Fidesz-közeli sajtótermékek, taggyűlések még a liberális, baloldali nácizásra is rákontrázva.

Veszélyes? Szélsőséges? Itt meg kell állnunk valamit tisztázni, és kezdjük az alapoknál. A nemzeti radikalizmus nem új keletű, hanem velejárója a nyugat-európai demokráciáknak is: a mindenkori nemzetközi fenyegetettség által életre hívott óvó-védő célzatú nemzeti érdekképviseleten nyugvó politika - minden országban. A radikális szó jelentése pedig nem szélsőséges, hanem mélyreható, gyökeres. Ennek okán találjuk meg a nemzeti radikálisokat a legtöbb nyugat-európai ország politikai palettáján. A radikalizmus valóban tetten érhető a Jobbik programjában, amely valóban radikálisan kívánta-kívánja megoldani a magyar embereket sújtó problémákat, amely radikálisan lép fel a gazdasági, szociális bajok ellen, és radikális változásokat eszközöl a mai magyar közszférában. Ez nem szélsőségesség, hanem hozzáértés és valóságlátás. Mert a radikális megoldásokat mindenki sürgeti - most már, a válsághegyek közepette a parlamenti Pinokkió-pártok is - persze nem annyira a magyarok érdekeinek hites képviseletének a talaján állva, mint inkább beillesztendő országunk a globális fogyasztói hálózatba. Számukra ugyanis nem vagyunk már egyebek, mint fogyasztók és vásárlók, tömeg, akinek a testi szükségleteit kell csak kielégíteni. Meglátásom szerint, ha valami veszélyes és szélsőséges, hát az ilyen irányú politizálás az. Ennek a zászlóvivője egyébiránt az SZDSZ, aki akkor sem szélsőséges, ha le akarja rombolni a család intézményét, a vallás közösségi értékeit vagy a nemzet által nyújtott védelmet. Mindenki eldöntheti ezek után, hogy ki a szélsőséges?

Mindenesetre a nemzeti radikalizmus politikai letéteményesei által mindvégig hangoztatott gondolatok most már nemcsak a választások hajrájában jelennek meg a Fidesznél is - nem annyira a programpontokban, mint inkább jól-rosszul elsült szónoki fordulatokban. A narancs közbeszéd telítődött a nemzeti jelszavakkal, és a Fidesz - szavazótábora elvárásainak megfelelően - konzervatív-keresztény, nemzeti pártként lép fel. Mikola és mások nem átallottak a határon túli magyarság állampolgárságáról beszélni, és hirtelen mindenki megtanulta papírról a Székely Himnuszt is. Ám a magyar választók is emlékeznek arra, amikor a Fidesz Tusnádfürdőn tett ígéretét megszegve, feltétel nélkül megszavazta Románia EU-csatlakozását. És milyen érdekes: miközben a Felvidéken és a Délvidéken a magyarok folyamatosan félni kényszerülnek, akár csak ha anyanyelvükön is szólalnak meg, a Fidesz inkább azzal volt elfoglalva, hogy ,,súlyos" bejelentéseket tegyen Gyurcsánnyal kapcsolatban, majd határidőn túl, de mindig kamera előtt eszközöljön beadványokat az ügyészséghez... Hiába, a kampány-jobboldaliság a kampányról szól, illetve Orbán és Szíjjártó mesterkélten kimért, narancspulóveres tőmondatairól.

Végső tanulság: ahogy a baloldal is mindig erősíti saját szövetségeseit, úgy a jobboldalnak sem azzal kellene lekötnie energiáit, hogy egy nagy szövetséggé fuzionálja magát, hanem, hogy több, erős pillérre támaszkodva, egyúttal szélesebb politikai fronton indíthasson támadást - a közös célok érdekében. Nem jó érzés immár sokadszor sóhajtani: ,,Mi megmondtuk...", de mégis ezt kell tennünk. A Fidesz 2006-ban megbukott, és kettős veszteség érte a magyar érzelmű választókat is, akik elhitték a Fidesz suttogó propagandáját: nem érdemes a Harmadik Útra szavazni, mert az úgyis elveszett szavazat. Ugyanilyen vesztes érzést okozhat az, ha most a Fidesz megint felteszi a régi lemezt: a Jobbikra leadott szavazatok ,,elvesznek". Nincs elveszett szavazat, csak a diktatórikusan egy pártra kisajtolt szavazatok lehetnek azok. Azoktól, akik a jobbikos táborunkat erősítenék, ám mégis megtévesztetten át kívánnak szavazni a polgári oldalra, nem várunk el most már mást csak, hogy belássák: a lelkiismeret hangja mindig igazat mond. Nehogy megint megbánás legyen a vége.


Most, a választások közeledtével mindenki beláthatja: amire figyelmeztettünk, az bekövetkezett. 2002 után 2006-ban ismét - a kormányváltás szellemében leadott - két és félmillió szavazat ment a kukába. Nem lett kormányváltás, és mintegy százezer szavazat, amelyet a Fidesz a radikálisoktól szívott el, mindössze eggyel több fideszes képviselőt jelentett a magyar Országgyűlésben - hogy aztán ,,függetlenné" válva pl. napjainkban az MDF ibolyántúli sugárzását biztosíthassa. Ilyen a magyar választási rendszer, ez van.

És mielőtt bárki azzal vádolna, hogy újabb MSZP győzelmet vizionálok, azt meg kell nyugtatnom: biztosan a Fidesz fog győzni, csak az arány kérdéses. A közelmúltban volt egy választás egy budapesti, a lehető legrosszabb értelemben vett liberális fellegvárban, Ferencvárosban. Kijött a kétharmados győzelem, amelyre országosan is mindenki számít. Igen ám, de a kétharmad matematikája egy kicsit több mint félből (Fidesz, 60%) és egy több mint kicsi erősből (Jobbik, 8,5%) jött ki. Ez lehet az igazi összefogás és az ország felemelésének záloga, ahol a Fideszen túli erőket nem letaposni kívánni kell, és végre nem egy kudarc-eredmény, hanem egy sikeres győztes választás is megmutatta: a magyar jobboldal jövője nem az összeterelés, hanem az erős pilléreken álló többpártiság. Mert a Fidesz-lufi EU-s csillogásáról hamar lemállhat a nemzeti trikolor - hacsak az Árpád-háziak vigyázó sávos zászlaja nem tartja azt ott. Maradjon hát a Fidesz is ott, ahova feladata és szavazói rendelik: a ,,polgári" oldalon, ne akarjon egy két szónoki szóval mindent megszerezni, és hagyja meg a magyarok hiteles képviseletét az arra hivatottaknak: a nemzeti keresztény pártoknak a jobboldalon.

Keresztes Attila
barikád.hu

http://barikad.hu/node/26281
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét elbukott Orbán vezér ren
  2009-03-23 21:14:10, hétfő
 
  2009-03-23. 13:18
Ismét elbukott Orbán vezér rendkívül esélyes kormánybuktató kezdeményezése


Az MSZP és az SZDSZ képviselője nem támogatta a házszabálytól való eltérést a házbizottság hétfői rendkívüli ülésén, így nem szavaznak a képviselők a parlament feloszlatásáról szóló Fidesz-KDNP javaslatról - jelentette be Szili Katalin. Mily meglepő: nem takarodnak el maguktól Gyurcsányék. Tudja ezt Orbán is nagyon jól, de hát a gazdi kedvéért el kell játszani a szerepet. Utcára vinni az embereket, elkergetni a kormányt? Ugyan... Még a végén megdorgálná Soros, a vekkereket pedig úgy elrakták, hogy Rogánon kívül talán senki sem találná meg azokat, ha ismét szörnyű ultimátumot akarnának adni, hogy utána komótosan hazaballaghassanak.
A házelnök hozzátette: arra van esély, hogy normál menetrendben tárgyalják az indítványt, így leghamarabb két hét múlva - április 6-án - kerülhet az Országgyűlés elé a javaslat.
A házbizottságban döntöttek az MDF képviselőinek bizottsági helyeiről is. Erre azért volt szükség, mert a frakció a múlt héten megszűnt. Eszerint minden MDF-es képviselő megtartja bizottsági helyét, egyedül Herényi Károly kerül át a költségvetési bizottságból a foglalkoztatási bizottságba, Katona Kálmán pedig elveszti bizottsági elnöki tisztségét és tagként dolgozik tovább a környezetvédelmi bizottságban. Az eddig bizottsági hellyel nem rendelkező Dragon Pál az ifjúsági testületben kap helyet.


(FH nyomán)


http://www.kuruc.info/r/2/37508/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1147 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 470
  • e Hét: 809
  • e Hónap: 4554
  • e Év: 158050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.