Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Adalékok Demszky Gábor jellemr
  2009-03-26 20:17:55, csütörtök
 
  Adalékok Demszky Gábor jellemrajzához



Az 1960-as évek elején, Újvidéken láttam Kádár Jánost nyitott luxusautóban végigsuhanni Titóval újvidék utcáin. Kádár kényszeredetten integetett, Tito meg csak állt. 2009. márciusában, Budapest jelenlegi polgármestere, Demszsky Gábor is ellátogatott Délvidékre, de ő sem találkozott a helybeli magyarokkal, csak kényszeredetten nyilatkozott. A határon túli magyarok kettős állampolgársági kérelme ellen hevesen kampányoló Demszky Gábor Erdélyben, Nagyváradon is járt. Ott rendeztetett magának könyvbemutatót. Az újságban meghirdetett, tehát nyilvános rendezvényről azonban a román rendőrség kitiltotta a nyilvánosságot, míg odabent az úri közönség táncolt. Demszky apósa hegedült, a polgármester felesége énekelt, és még valaki zongorázott. Utána pedig, mint aki jól végezte dolgát, a társulat visszatért Magyarországra, ahol, most már a polgármester, Demszky kitiltotta a Magyar Hírlapot a budapesti városházáról. Ma már kevesen tudják, hogy Demszky Gábor Torontóban is járt. A jelenlegi írás, Budapest polgármesterének egykori torontói látogatását igyekszik leírni. Ahogy, választott hazámban, Kanadában mondják: "For the record.." (Okulásul )

Két személyes kóreset Demszky jelleméről

1. Demszky Gábor, Budapest jelenlegi polgármesterének a Szivárvány folyóirat keretében mi rendeztünk annakidején előadóestet az egyik torontói könyvtárban. Demszky Gábor, és akkori feleségének Hodosán Rozáliának az útiköltségeit Chicagóból Torontóba is mi fedeztük. Demszky Gábornak, és feleségének, Gábori Ibolya, és Gábori György barátaink adtak szálást, elátták el őket élelemmel, és a saját költségükre elvitték őket őket városnézésre is. Gábor Ibolya, látván Demszky Gábor akkori feleségének szerény öltözetét, megajándékozta azt egy jó minőségű női kosztümmel is. Amikor Gáboriék később Magyarországon találkoztak Demszkyékkel az utcán, Gábori Ibolya nagy örömmel odament hozzájuk, hogy köszöntse őket. Gábori Ibolya, írásban számol be róla, hogy Demszkyék a szó szoros értelmében lerázták őket, és azt mondták, hogy nekik most nincs idejük, mert mennek a parlamentbe törvényt hozni. Eddig Gábori Ibolya levele.
Néhány év múlva az újságból értesültünk, hogy Demszky Gábor, Budapest polgármestere Torontó polgármesterének meghívására ismét Torontóba látogatott. Néhány nap múlva felhívtuk Gábori Ibolyát, és azt mondtuk neki, hogy hallottuk, hogy itt járt Demszky, s megkérdeztük, hogy Demszky felhívta-e Gáboriékat telefonon. Gábori Ibolya erre visszakérdezett: ,,Mi, az titeket felhívott?"

2. Mózsi Ferenc, költő, a chicagói Szivárvány tulajdonos szerkesztője éveken át fizette a magyarországi írók, és későbbi "rendszerváltási" politikus amerikai körútjainak útiköltségeit, és nagyon sokan közülük Mózsiék otthonában kaptak ellátást, és szállást is. Mindez éveken keresztül így volt. Demszky Gábor, és feleségének chicagói úti költségeit is Mózsi Ferenc fedezte. A ,,Szivárvány" szerkesztőjeként, Mózsi Ferenc rendszeresen közölte Demszky írásait, amikor még Demszky Magyarországon nem publikálhatott. Ez azt jelentette, hogy az akkori magyarországi hatalom később megengedte az ellenzék írásainak Magyarország megjelenését, mert tudta, hogy, ha ezek az írások úgyis megjelennek külföldön, és így még nagyobb keletjük lesz Magyarországon.

A magyarországi ,,rendszerváltást" követően, Mózsi ,,hazavitte" a Szivárványt" Magyarországra, és csakhamar belebukott a vállalkozásba. Később Mózsi Ferenc súlyosan megbetegedett, és orvosi kezelésre visszatért Magyarországra. Demszky Gábor ekkor már Budapest polgármestere volt. Mózsi egy napon elment meglátogatni Demszky Gábort hivatalába, aki következő szavakkal fogadta fogadta: "Van rád öt percem, add elő miért jöttél." Mózsi csak annyit mondott Demszkynek, hogy csak beszélgetni akar, mint régen, s ezzel felállt, és távozott. (A fenti esetet Mózsi Ferenctől hallottam személyesen. K.P. )

A minden jó magyar ügyet évtizedeken át támogató, könyv, és folyóirat kiadó, chicagói költő, Mózsi Ferenc, gyógyíthatatlan betegségében néhány barát támogatására szorulva, magányosan halt meg Magyarországon. Mózsi, pedig nem is volt ,,külhoni"- magyar állampolgár volt. Mózsi Ferencet, 2007. november 23-án temették, és egyetlen hivatalos személy sem jelent meg a temetésén. Mindennek semmi köze a számonkéréshez. Demszkz Gábor jellemének minőségéről van szó. (There content of his character.)

Kaslik Péter, és Kaslik L. Ibolya, Cambridge, Ontariio, Kanada,
Gábori Ibolya, Toronto, Ontario, Kanada



Kapcolódó anyag:
Tojásokkal várták Demszkyt Nagyváradon, Krónika, 2009. március 01
Demszky Délvidéken: "én eddig is sokat tettem a magyarságért...", Barikád.hu, 2009-03-25
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Évi 42 milliót keres a BKV főt
  2009-03-26 20:14:28, csütörtök
 
  Évi 42 milliót keres a BKV főtanácsadója
. | csütörtök, 2009. március 26.

http://index.hu/belfold/budapest/2009/03/26/evi_42_milliot_keres_a_bkv_f...

* Tenczer Gábor

| 2009. március 26., csütörtök 11:37 | Frissítve: 24 perce

Munkavállalói szerződése szerint a fővárosi önkormányzat cégeinek egyik legjobban fizetett alkalmazottja Molnár László, a BKV műszaki-gazdasági főtanácsadója, tudta meg az Index. Molnár az energiaiparból érkezett a BKV-hoz 2008. szeptember 1-jén, Kocsis István vezérigazgatói kinevezésekor. Mostanában legtöbbször az MVM Zrt. korábbi zavaros ügyeivel kapcsolatban cikkezik róla a sajtó.

Az Index információi szerint Kocsis István BKV vezérigazgató havi bruttó másfél millió forintos, évi 150 százalékos prémiummal járó fizetésétől csak hajszállal marad el Molnár László műszaki-gazdasági főtanácsadó fizetése. Molnár munkavállalói szerződése 2009. január 1-től 2013 augusztus 31-ig szól, pontosan addig, amíg Kocsis István szerződése.

A szerződés szerint a főtanácsadó alapbére havi bruttó egymillió 424 000 forint, plusz évente legalább az éves személyi alapbérének 150 százalékára jogosult. Felmondás esetén a munkavállalót 12 havi átlagkereset illeti, ami ezek szerint meghaladhatja a 40 millió forintot is. Emellett juttatásként korlátlan mobiltelefon-használat, ingyenes utazás jár a BKV járatain (a családtagoknak is).

(...)

Molnár László emellett annak a Kárpát Energo nevű cégnek is az igazgatósági elnöke volt, amely többmilliárdos vállalatfinanszírozási hitelszerződést kötött 2008. márciusban az MVM-mel. Az Index birtokába került dokumentumok szerint [1] az ügyben több tízmilliárd forintnyi ,,aggályos" pénzmozgást tárt fel az MVM-nél lefolytatott belső vizsgálat.

Molnár annak a Nád MPS-H Kft.-nek a felügyelő bizottságában is tag volt, amely az MVM-mel közösen energianád programot indított volna. Mint az Index beszámolt róla [2], a program ügyében nemrég az MVM-nél belső vizsgálat indult, mert több milliárd forint került az állami tulajdonú óriásvállalattól offshore cégekhez.

Molnár Lászlót 2008. nyarán az MVM Zrt. Kocsis Istvánt követő új vezérigazgatója, Mártha Imre eltávolította a posztjáról, s hamarosan a Kárpát Energóból és a Paksi Atomerőműből is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyet mondj, Mohácsi!
  2009-03-26 20:05:17, csütörtök
 
  Egyet mondj, Mohácsi!

2009. március 26. 14:43:17

Mohácsi Viktóriához eddig nem nyúltam. Nem nyúl az ember bizonyos dolgokhoz, amiket itt-ott talál. Nem hajol le értük, nem ereszkedik le, vagy ha muszáj, hát csak kesztyűs kézzel. Mert még ráragad valami, még bepiszkolódik, aztán majd hetekig érezni a szagát.

A kezemen - csak, hogy tudd, Mohácsi - most is kesztyű van. Különben nem így beszélnék veled.

Mondd, Viktória, megtennéd, hogy válaszolsz? Nem, nem kell hosszasan. Elég egy tőmondat. Egy egyszavas, rövidke, és kicsiny. Feltéve, ha képes vagy rá.

No, nem a szellemi képességeid, meg oskolád vontam most kétségbe. Ki vagy te tanítva jól, ki vagy te oktatva rendesen - persze, a mi pénzünkből.
És itt meg is érkeztünk mondandóm lényegéhez.

Mondd, Viktória! Miért jó az nekem, hogy te egyáltalán vagy? Erre válaszolj! Magyar képviselőnek hívnak, és mindent elkövetsz a fajtám mocskolásáért. Mondd meg kérlek, mi ebben énnekem a jó? Mi ebben énnekem a pláne? Megkérlek válaszolj, mi hasznom abból, hogy a fajtád itt van a nyakunkon? Mit adtok ti Nekünk? Mit adtatok? Ötszáz év alatt.

A cigányzenével ne gyere. Saját zenétek nincs. A roma folklór mindig-mindenhol az adott, a befogadó ország zenéjéből merít, azt ,,lenyúlja", majd kissé ,,elcsicsásítja", a harsányt felerősíti, alpárivá teszi, oszt jó napot. A spanyol, orosz vagy magyar cigányzene még csak nem is hasonlít egymáshoz. Ezt akkor tisztáztuk, bár ez sem volt kimondva soha.

És aztán? Bűnözési statisztikát. Mást nem. Én másról nem tudok. Ezért kérlek, könyörgök, ha te tudsz valamit, bármit, akármit, hát csak szólj.
Az Egri Csillagok Sárközije nem létezett. Kitalált alak. Utána lehet nézni. Gárdonyi Kátsája. Az a realitás. Lopott, csalt, hazudott, de amíg a csendőr mögötte állt, kussolt és tudta, hol a helye.

A csendőr most nem áll mögötte, így Kátsa a portámat rabolja. Lop, gyilkol és fosztogat. Eltartom és gyűlöl. Nem ad, csak követel. Támad, fenyeget, fenyegetőzik. Nem hagy már létezni sem.

Mondd meg Mohácsi, miért kéne örüljek, hogy egyáltalán itt vagy? Hogy ti a nyakamon ültök? Mondd meg, és válaszolj, akár egyetlen szóval: énnekem mi ebben a pláne? Miért kéne, hogy szeresselek?

Nem, ezzel ne is gyere. Ha fenyegetsz - PC, börtön, kirekesztés, ellehetetlenítés, lincselés -, attól nem foglak szeretni. Viselkedj úgy, hogy szeretni lehessen. Hogy elfeledtesd a nekem okozott kárt. A rengeteg kínt, a félelmet, a szenvedést, az élősködést, és bántalmazást. Sokáig viselkedj úgy, hogy szerethesselek, mert sokáig nem tetted. És akkor tán egyszer, egy napon majd szeretni foglak. De ezt ki kell érdemelned. Mert ingyen ez nem jár. Mint ahogy elvileg a segély se járna ingyen.

Hogy mi jogon mondom ezt? A szülő, az eltartó jogán. Mert te élsz belőlem és nem én tebelőled. S amíg nem válaszolsz, nem tudsz rá válaszolni, a szememben egy pimasz, követelőző, kártékony kis senki vagy. Egy parazita.

Úgyhogy Mohácsi, gondolkodj, törd a fejed, és válaszolj. Mondj egyetlen indokot, egyetlen érvet, egyetlenegyet, amiért nekem örülnöm kéne, hogy itt vagy. A nyakamon.

Várom a válaszod.

Pozsonyi Ádám
barikád.hu


Forrás: barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lovas István - Sajtófigyelő
  2009-03-26 20:02:35, csütörtök
 
  Lovas István - Sajtófigyelő

2009. március 24. 15:10:41

FINANCIAL TIMES ft.com



A londoni pénzügyi lap kézzelfoghatóan mutatja be a világban az erők mozgását két színes táblázattal. Az egyikben a világ legnagyobb bankjai találhatóak, tíz évvel ezelőtti sorrendben, a másik táblázat a mai helyzetet mutatja. 1999 májusában a sorrend: az amerikai Citigroup, a szintén amerikai Bank of America, két brit bank, három amerikai, majd egy sávjci és japán bank. A 10-ik az amerikai Chase Manhattan, a 11-ik a Morgan Stanley Dean Witter. A mai állás: az első az Industrial and Commercial Bank of China, amit a China Construction Bank követ. A harmadik helyen a Bank of China, a negyedik helyen az amerikai JPMorgan Chase áll. Az ötödik brit, a 6-ik amerikai, a 7-ik japán, a 8-ik spanyol, a 9-ik amerikai, a 10-ik kanadai bank.



INFORMATION CLEARING HOUSE informationcelaringhouse.info



A zsidó történelem vége címmel Gilad Atzmon, a Nagy-Britanniában élő, Izraelben született, híres brit dzsesszzenész írt a népszerű amerikai hírportálon terjedelmesebb cikket, amelyet azzal kezd, hogy azok, akik széket kitéve bámulták, amint az izraeli hadsereg polgárokat mészárol le Gázában, a helyszínt ,,a vér modern héber kolisszeumává" változtatták. A szerző azzal folytatja, hogy izraeliek még most sem mutatnak megbánást, amikor már fény derült a mészárlás méretére. Sőt, a háború alatt zsidók világszerte siettek kifejezni támogatásukat a gázai invázió mellett. A terrorista államok eddig kissé szégyenlősek voltak tetteiket illetően: Sztálin az ország távoli részében helyezte el táborait, a nemzeti szocialisták erdők mélyén és szögesdrót mögött végezték ki áldozataikat. A zsidó állam ezzel szemben mindezt fényes nappal teszi, nem hagyományos fegyvereket vetve be iskolák, kórházak és menekülttáborok ellen. ,,Hogyan lehet az, hogy egy társadalom megszabadította magát az együttérzés és könyörület minden érzésétől?", kérdezi a szerző. E közben az izraeliek és a zsidó közösségek világszerte egyre jobban rettegnek attól a brutalitástól, amelyet magukban találnak, ugyanis minél több szenvedést okoznak, annál jobban aggódnak a lehetséges, halálos visszacsapástól. Mese az antiszemitizmus növekedése, szögezi le. ,,A diaszpórában élő cionista zsidók egyszerűen halálra rémültek annak lehetőségétől, hogy valakik etikailag éppen olyan korruptan és irgalom nélkül viseltetnek majd velük szemben, mint ők tették ezt." Később ezt írja: ,,Ők mindenkit gyűlölnek: a szomszédot, az arabokat, Chávezt, a németeket, az iszlámot, a gójokat, a disznóhúst, a pápát, a palesztinokat, a katolikus egyházat, Jézust, a Hamászt, a tintahalat és Iránt." Holott a kivezető út egyszerű. Jézus fedezte fel. A gyűlölet helyett szeretni kell.

Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budapesten élő izraeli: "A mag
  2009-03-26 19:59:47, csütörtök
 
  Budapesten élő izraeli: "A magyarok csak azokat a zsidókat utálják, akik barmokként viselkednek"
2009. március 26. 15:01:47

A Magyarországra érkező izraeliek brutálisan viselkednek, haszonhajhászók, akik az égvilágon mindenkit átvernek. Ezek a majomemberek felépítenek Magyarországon szemét minőségű lakásokat, amelyeket átveréssel és hazugsággal értékesítenek. Magyarországon nincs antiszemitizmus, s itt csak azokat a zsidókat utálják, akik úgy viselkednek, mint a barmok - írja többek között a Jediot Áháronot szerkesztőségének küldött levelében egy Budapesten élő izraeli.

Gyurcsány Ferenc múlt szombati látványos lemondási szándékával, annak körülményeivel és a magyarországi tragikus gazdasági és társadalmi válsággal az Izraelben megjelenő héber nyelvű napilapok már napok óta foglalkoznak. A Jediot Áháronot című, a legnagyobb példányszámú napilap már március 21-én, az MSZP kongresszusának napján tudósított a fejleményről, de minket sokkal jobban érdekel az az olvasói levél, amelyet egy Budapesten élő, a magyarok országában magát igen jól érző izraeli fogalmazott meg válaszként arra a kommentre, amelyet a magyarországi gazdasági válságra igen érdekesen reagáló honfitársa írt.

A második, a Budapestről menesztett levél is héber nyelven íródott, méghozzá magas nyelvi szinten, amiből arra következtethetünk, hogy írója Izraelben született, vagy legalábbis eddigi élete jó részét ott töltötte, de közben a magyarországi viszonyokat is jól kiismerte.

A magyarországi kormány- és gazdasági válsággal foglalkozó Jediot Áháronot-cikkre küldött mindkét, az Izraelből és Budapestről írt kommentet egyaránt leközöljük. Egyik sem szorul különösebb magyarázatra. A magyargyűlölő zsidók figyelmébe viszont nagy előszeretettel ajánljuk a magát Realistának nevező, Budapesten élő izraeli zsidó levelét. Sok igazság van benne.

Íme a két levél:

1. Itt az ideje, hogy a magyarországi zsidó közösség kivándoroljon Izraelbe! Talán most végre (az újságcikkben is olvasható magyarországi válság hatására - a szerk.) a Magyarországon élő 80 ezer zsidó is elhatározza magát, hogy kivándorol Izraelbe.

Cofijá

2. Ha-ha-ha! A magyarországi zsidók még Nyugat-Európába sem akarnak kivándorolni, s ha ilyesmire egyáltalán gondolnak, akkor náluk inkább Amerika jöhet számításba. A magyarországi zsidók ugyanis nagyon jól tudják, hogy Izraelben hogyan viselkednek az emberek, milyen az ottani munkaerőpiac. Ők nem annyira ostobák, amint azt ön gondolja.

Számukra az is elég, ha megismerik a Magyarországra érkező izraeli haszonhajhászókat, akik az égvilágon mindenkit átvernek. Látják ezeknek az izraelieknek a brutális viselkedését. Csak nem gondolja, hogy miután ezek az izraeliek távoznak Magyarországról, akkor kisebb lesz itt az antiszemitizmus?... Ezek a gátlástalan izraeliek azt képzelik, hogy Európában is úgy viselkedhetnek, mint a majmok.

Az antiszemitizmust itt pontosan az ilyen majomemberek szítják, többek között azzal, hogy felépítenek szemét minőségű lakásokat, amelyeket hazugság és átverés útján értékesítenek. Még szerencse, hogy én és a hozzám hasonló emberek figyelmeztetik a jóhiszemű magyarokat, hogy ne dőljenek be ezeknek a hazug projekteknek.

Mellesleg a magyar lányok sokkal emberibbek és jobban is néznek ki, mint a legtöbb, magát igen nagyra tartó izraeli lány. Na és sokkal liberálisabbak is. Egyszerűen boldogság itt élni, még akkor is, ha az életszínvonal nem éppen amerikai.

Magyarországról egyetlen zsidó sem vándorol ki Izraelbe, még akkor sem, ha az itteni gazdasági élet az ukrajnai szintre süllyed. S ezenkívül a magyarok még akkor is szeretik a hazájukat, ha az fejletlen. Ők nem olyanok, mint a lengyelek, csehek, litvánok, izraeliek és az arabok, akik állandóan azt nézik, hol lehetne minél több pénzre szert tenni mások kihasználása árán.

Az ön gondolkodásával ellentétben vannak olyan emberek, akik számára az életben nem minden a pénz. S azt, hogy elragadó és művelt emberek között, elragadó társadalomban élhetsz, akár 100 millió dollárért sem lehet megvásárolni. Itt csak egyetlen szar dolog van, az időjárás.

Itt tényleg nincs antiszemitizmus. Bárkinek megmondhatom, hogy izraeli vagyok, de ezért eddig sosem káromolt senki, nem fordultak el tőlem az emberek. Itt csak azokat utálják, akik úgy viselkednek, mint a barmok. Vagy talán azokat, akiknek kinézete elüt a helyiekétől. S akkor mi van? Izraelben talán elfogadják az etiópiai zsidókat vagy az ázsiaiakat? Talán szépen bánnak velem, ha askenáziként, észak-európai pofával megpróbálok bemenni, mondjuk egy ásdodi szórakozóhelyre? Ugyan, kérem. (Ásdod izraeli kikötőváros, ahová a palesztinok kiebrudalása után főleg észak-afrikai zsidókat telepítettek, akik általában gyűlölik a Mozarton és Beethovenen felnőtt európai, fehér zsidó fajtestvéreiket - a szerk.)

A hadseregben már az első nap szarul bántak velem, s kevés kivétellel így telt el a három szolgálati év. Ha beléptem a kantinba, az ott tartózkodók tekintetükkel azonnal tudtomra adták, hogy nem kellesz ide, mert fehér vagy. Máig emlékszem arra a jelenetre is, amikor mentem vissza a laktanyába és az autóbuszon egy Fülöp-szigeteki nő szeretett volna leülni egy katona mellé, mire a majomember közölte vele, hogy ezt nagyon nem venné jó néven.

A mostani magyarok nem gyűlölik a zsidókat. Ha valakiket gyűlölnek, azok a cigányok, s talán még a románokat és a szlovákokat, de az utóbbi kettőt is az ostoba határviszály miatt. Hagyományos zsidógyűlölet Ausztriában, Bajorországban, Horvátországban, Szlovéniában, Ukrajnában, Fehéroroszországban, Litvániában, Görögországban és Cipruson van.

Jöjjenek el ide (Magyarországra - a szerk.), nézzenek körül és ébredjenek fel! Eltelt 65 esztendő.

Realista (Budapest)

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info


Forrás: kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három az egyben
  2009-03-26 19:57:07, csütörtök
 
  Három az egyben






2009 március 25 - szerda, 15:54http://www.l88.hu/about3612.html


Azon nem csodálkozom, hogy a liberálkomcsi politikai elit péppé rágatja kénköves médiáival a zsidók által engedélyezett három antimagyar jelölt esélyeit. Azon már annál inkább, hogy a nemzeti oldal is részt vesz a közös vacsorán.

Képes az egész ország azt a gumicsontot rágni, melyet az új honfoglalók löktek ismét a saját agóniáját is TV-n néző fotelmagyarnak.

Most éppen azon folyik a vita, hogy melyik tehénlepénybe érdemesebb belelépni. Vajon melyik fogja majd kevésbé összekenni az elrongyolódott lábbelit?

Az, hogy ki is lehetne kerülni a különböző állagú, de egyformán értékes anyagot, senkinek sem jut az eszébe.

Mert mi nem hátrálunk. Nem kerüljük az akadályokat. És mint mindig most is bátran belelépünk.

B.L.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer Zsolt: Ez normális?
  2009-03-26 19:53:39, csütörtök
 
  Bayer Zsolt: Ez normális?
2009. március 26. 14:59:09

A Kossuth rádió tegnapi déli krónikája idézi Herényi Károlyt, aki a következőket mondja: az MDF számára mindhárom jelölt elfogadható, ha elfogadható a programja.

Itt kell először megállnunk. Mert tényleg: mi is a jelöltek programja? Hónapok óta hallgatjuk, hogy a Fidesz azért nem választható - mostanában pedig azért nem lehetnek előre hozott választások -, mert nem tudni, mi a programja. Tessék mondani, mi Surányi György, Vértes András és Glatz Ferenc programja! Mi alapján elfogadható szegény Herényinek és maradék pártjának mindhárom jelölt? Ugyanis jelenleg annyit tudunk, hogy néhány nap alatt meg kell állapodni a jelöltről, aztán a konszenzusos jelöltet majd a konstruktív bizalmatlansági indítvány során gyorsan meg kell választani, és akkor jó lesz. De mi a program? Várjuk Herényi válaszát a kiadóba... Ugyanis eddig annyit lehet tudni, hogy Mesterházy Attila MSZP-alelnök bejelentette: az új kormány és kormányfő majd Gyurcsány programját fogja végrehajtani. Tényleg? Akkor mi a fészkes fenéért kellett eljátszani ezt a bohózatot? S annyit tudni még, hogy Gyurcsány azért mondott le, mert nem akarta a nevét adni (Istenem, mintha az ő neve nem lenne adható bármihez már ezen a kerek világon!) a Pénzügyminisztériumban kidolgozott megszorító csomaghoz. Értjük. Így lesz világos a kétszeres színjáték, a kétszeres hazugság. Majd az új miniszterelnök adja hozzá a nevét, Gyurcsány pedig mossa kezeit, mint Pilátus... Ez a program, Herényi?

S akkor nézzük a jelölteket is.

Glatz Ferencre nem térünk most ki. Minden egykori funkciója ellenére elfogult vagyok vele szemben, mert jó történész, s ahhoz a népi baloldalhoz tartozik, amellyel lehetett volna, esetleg még lehet kiegyezést kötni. Ráadásul Glatz úgyis csak afféle kirakatbábu itt a háttérmutyiban, az MSZP pontosan tudja, hogy az SZDSZ az életben nem egyezne bele a személyébe, ugyanis az SZDSZ rosszul van a népi baloldaltól. Marad tehát a két másik jelölt, Surányi és Vértes. Róluk elöljáróban annyit, hogy az MSZP Gyurcsány lemondása után azt kommunikálta, nem akar "bankárt, bankár típusú jelöltet állítani"... Nyilván ezért maradt Surányi és Vértes, éljen a normális Magyarország.

S még néhány apró részlet: Surányi még MNB-elnökként konkrétan eladta Magyarország aranytartalékát, úgy 62 tonna aranyat. Azt mondta akkor, az arany "holt tőke", az állampapíroké a jövő. (Milyen jól jönne most 62 tonna arany a senkinek sem kellő magyar állampapírok helyett...) Továbbá Surányi idején tört ki a bécsi CW-bank botránya. Nevezett bank az MNB bécsi leányvállalata volt, és több mint kilencvenmilliárd forint veszteséget halmozott fel rossz üzletpolitika miatt. Az osztrák rendőrség is vizsgálatot indított akkor hűtlen kezelés miatt. Ennek ellenére a CW vezetői százmilliós végkielégítésekkel mentették ki a bőrüket. (Szerényen szólok: az ilyen típusú ügyek miatt tört ki a mostani világválság, és az Egyesült Államokban éppen most ér egekig a botrány, amiért a csődbe ment óriás biztosítótársaság vezetőinek horribilis jutalmakat osztogattak állami pénzből...)

Ez tehát Surányi, ez az ő megkérdőjelezhetetlen szakértelme.

Marad még Vértes, aki azzal lepte meg az ősszel a közvéleményt, hogy még Gyurcsánynál is ostobábbnak bizonyult a fenyegető válság ügyében. (Vagy még nála is nagyobbat hazudott...) Hosszan fejtegette, hogy hozzánk semmiféle válság nem fog begyűrűzni, itt minden rendben, sőt hamarosan ömlik majd az uniós pénz, és Magyarország lesz a Kánaán. Tényleg az a gyémántfokozatú Amway-ügynök a legmegfelelőbb ember a válság kezelésére, aki tavaly októberben még nem tudta, hogy válság lesz? Vagy ha tudta, akkor hazudozott, mint Gyurcsány.

S kérdezem: ennyi újabb hazudozás és ócska trükk ismeretében tényleg nem tisztességesebb az előre hozott választás? A köztársaság elnöke is ezt támogatja. Lassan már mindenki ezt támogatja, csak a hatalom elvesztésétől és a felelősségre vonástól rettegő Gyurcsány és tettestársa, az MSZP nem.

Hát akkor?

Bayer Zsolt


Forrás: Magyar Hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérdőív, amely bebizonyítja, h
  2009-03-26 19:49:14, csütörtök
 
  Kérdőív, amely bebizonyítja, hogy a balliberális oldal tagjai mind magyargyűlölők
2009-03-26 16:34 barikád.hu

A balliberális oldal közvélemény-kutató cégei rendszeresen vizsgálják, kérdezik, hogy mennyire szélsőségesek a magyar emberek. Számukra ez sláger téma. Annak idején Vásárhelyi Mária végzett rendszeresen hírhedt kutatásokat a történész hallgatók körében. Ezek rendre kimutatták az antiszemitizmust. Ha volt, ha nem. Akkoriban született egy humoros válasz-kérdőív, amelyet most kisebb aktualizálással leközlünk. Jó szórakozást!

1. A magyarság alapjában véve egy rasszista, antiszemita nép.
a, Teljesen egyetértek.
b, Nem rasszisták, de a zsidókat nem szeretik.
c, Az antiszemitizmus csak a 20. században vált a magyarság nemzetkarakterének részévé.

2. Akik nemet mondtak az EU-ra, azok mind nácik.
a, Mind azok.
b, Nem mind, egy részüket félrevezették a nácik.
c, Az igennel szavazók egy jelentős része is náci.

3. A TV2, az RTLKlub, az ATV és társaik teljesen korrektek és kiegyensúlyozottak.
a, Mindegyiknek demokratikusan szerkesztett a híradója.
b, Bárcsak a HírTV is ilyen kiegyensúlyozott volna.
c, Az Echo TV-t meg kell szüntetni.

4. A Hócipő ellen egyes politikai csoportok antiszemita hadjáratot folytatnak.
a, Mikor ér már véget?!
b, És ez nem csak a Hócipővel van így.
c, Nem csodálom, néhány remek publicistájuk neve még egy uszító szavazásban is szerepelt.

5. Teleki Pál egy antiszemita miniszterelnök volt.
a, Az egész Horthy-rendszert az antiszemitizmus tartotta egyben.
b, Minden népet gyűlölt, kivéve a magyart és a németet.
c, És még cserkész is volt.

6. A tüntetők demonstrálgatás helyett inkább szálljanak magukba. Honnan van nekik ennyi idejük? Miért nem dolgoznak?!
A, Az összes tüntető antiszemita.
B, A tüntetések résztvevőit palesztinoknak kell tekinteni.
C, Szerintem törvénytelen úton szerzett vagyonnal rendelkeznek, azért nem dolgoznak. Börtönbe kellene őket zárni.

7. A magyar történészhallgatók antiszemiták.
A, Mert a tanáraik is azok.
B, Nem hiszem, hogy ezen változtatni kellene.
C, Ennek semmi köze a szakjukhoz, inkább a genetikai állományuk miatt van. Magyarok.

8. Az EU jelenlegi formájában minden magyar állampolgárnak jót hozott.
A, Sajnos. A náciknak is.
B, Ez teljesen evidens.
C, Amíg a magyarok nem néznek szembe második világháborús bűneikkel, nem szabadna őket az EU közelébe engedni.

9. A magyar jobboldal kohéziós ereje az antiszemitizmus.
A, Ennek történelmi gyökerei vannak.
B, Azt hiszem, a homoszexuálisok és a drogosok utálata még erősebb kapocs.
C, Végre kimondja valaki.

10. A magyar emberek nem képesek sikeres országot építeni.
A, A magyar diákok a nemzetközi felmérésekben rendre rosszul teljesítenek.
B, Ezért vagyok én is kettős állampolgár.
C, De legalább van humoruk.

11. A jobboldali kormányok mindig kirekesztő politikát folytatnak.
A, Én visszasírom Antall Józsefet.
B, Szerintem a baloldalnak kellene megmondani, hogy a jobboldalon ki politizálhat.
C, Ki kellene rekeszteni a jobboldalt, főleg a Gárdát és a velük kokettáló Fideszt.

12. Szűz Mária levette az országról a kezét.
A, Nem hiszek a babonákban.
B, Szerintem a numerus clausus elfogadásakor tette.
C, Jahve viszont elküldte Gyurcsányt.

13. A kórház-privatizáció ellenzőinek fogalmuk sincs a klasszikus liberalizmusról.
A, A legrosszabb magántulajdonos is jobb, mint a legjobb állami tulajdonos.
B, Szerintem náci-rasszista összeesküvés áll a dolog akadályoztatása mögött.
C, Nem vagyok hajlandó beteg, fertőző magyarokkal egy kórházban feküdni.

14. A demokráciának minden ember számára a legszélesebb szabadságot kell biztosítania.
A, Ennél jobb definíciót még én sem mondhattam volna.
B, Így van, de azért a Holocaust-tagadókat börtönbe kell zárni.
C, Mikor lehet már végre füves cigit kapni a boltban?

15. Horthy Miklós elvakult, lojális kiszolgálója volt Hitlernek.
A, Amilyen a nép, olyan a vezető.
B, Nem hiába hívták Magyarországot a legutolsó csatlósnak.
C, Szerintem Hitlert is Horthy mozgatta.

16. A Szent Jobb egy tetemcafat.
A, Nem hiszem, hogy I. István keze volna.
B, El kellene temetni végre.
C, István a hungarizmus szellemi elődje volt.

17. A magyar nemzeti oldal diktatúrát akar.
A, A jobboldal nem is ismeri a demokráciát.
B, Én is, de baloldalit.
C, Én már becsomagoltam a bőröndömet.

18. A magyar kultúra egyenlő a fütyülős barackpálinkával és a bő gatyával.
A, Ez azért túlzás. Puskás Öcsi mégis csak magyar volt.
B, A túzok Közép-Európa legnagyobb madara.
C, A fütyülős barack elkészítését a szlávoktól tanulták.

19. A Szent Korona egy poros fémszerkezet.
A, A koronának a múzeumban a helye.
B, Szerintem hamisítvány. Orbán Viktor csináltatta magának.
C, Én visszaküldeném a pápának.

20. Bayer Zsolt szélsőséges újságíró.
A, Mert a náci Széles Gábor ezért fizeti.
B, A régi időkben az ilyeneket azonnal vitték az Andrássy útra.
C, Szerintem az al-Kaida tagja.

Értékelés:

1. Ha Ön legtöbbször az a, pontot választotta. Ön egy megértő ember. Nyitott, európai személyiség. Jól látja, hogy a magyar embereknek mennyire sok a fogyatékosságuk, de tapintatossága megakadályozza abban, hogy ennek nyíltan hangot is adjon. Esténként lefekvés előtt szívesen olvas Kertész Imrét. Mostanában nagy dilemmája, hogy az MSZP-re, az SZDSZ-re, az MDF-re, vagy az LMP-re adja-e a voksát.

2. Ha Ön legtöbbször a b, pontot választotta. Ön összetett személyiség. Van, amikor legszívesebben elutazna ebből az országból, amilyen messzire csak lehet, de általában összeszorítja a fogát, és tűr. Nem érti, hogy miért antiszemiták a magyarok, és hogy hogyan szorulhat ennyi gyűlölet ebbe a népbe. Szilárd meggyőződése, hogy Kádár alatt sokkal jobb volt. A választások első fordulójában az SZDSZ-re, másodikban az MSZP-re szavaz.

3. Ha Ön legtöbbször a c, pontot választotta. Ön szangvinikus alkat. Képtelen türtőztetni magát, mert úgy érzi, hogy az igazságot nem lehet elhallgatni. Szenvedélyes demokratizmusa gyakran sodorja kellemetlen szituációkba, melyek után vállalja, hogy Önnek kifejezetten antipatikus a magyar nép. A sok baj között egyedüli felüdülést az index.hu olvasgatása jelent. Stabil SZDSZ-szavazó.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiába keringett a hír
  2009-03-26 19:37:48, csütörtök
 
 

Heti Válasz Online - 2009.03.26.

Hiába keringett a hír, hogy Szili Katalin MSZP-s polgármesterjelölt képes lesz visszafogni a pécsi ügyvezető alpolgármester utolsó nagy privatizációs akcióját, a város közgyűlése ma elfogadta, hogy egy máltai strandra bejegyzett postafiókcég leányvállalatához kerüljön a patinás Zsolnay-gyár.

A döntés értelmében a titokzatos ,,máltaiak" harmincszázalékos részesedésre tehetnek a porcelánmanufaktúrában - úgy, hogy közel 300 millió forintért (névérték alatt) részvényeket vásárolnak, és a várossal közösen 428 millió forintos tőkeemelést hajtanak végre. A menedzsmentjogokat abban az esetben kaphatja meg véglegesen a befektető, ha hatvan napon belül további részvénypakettet vásárol, szintén névértéken alul, 271 millió forintért.

A privatizáció jóváhagyásával véget ért tehát az az egy hónapja húzódó szappanopera, amelyben hol a máltaiak magyar leánya, a Teclima Kft., hol az Alexandra-könyveshálózatot jegyző Matyi Dezső tűnt az esélyesebb vásárlójelöltnek - és végül a Heti Válasz által február végén felvázolt forgatókönyv valósult meg. Mint írtuk, Pécs városa olyan befektetőtársat keres az egykor a pesti Műcsarnok és a kecskeméti Cifra palota épületkerámiáit is előállító gyárnak, aki - több százmillió forintos pénzbeáramoltatással - elősegíti az üzem kiköltöztetését a ,,porcelántelep" keleti csücskébe. Az összehúzódzkodás oka, hogy a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa-projekt egyik fő látványossága a gyárterületre álmodott Zsolnay Kulturális Negyed lenne.

Már a magánosítás előjátékában sejthető volt, hogy előre ,,lezsugázott" tranzakcióra készül az önkormányzat.

Egyfelől: az év elején még a bennfentes MSZP-sek többségének sem volt fogalma arról, hogy ez lesz a Zsolnay sorsa, hiszen a társaságot decemberben olvasztották be a város cégeit tömörítő Pécs Holdingba (nyilván nem azért, hogy egykettőre ,,kiolvasszák"). Tóth Bertalan alpolgármester január 19-én jelentette be, hogy indul a privatizáció, ám mindössze két hetet hagyott a jelentkezésre - s miután a pályázati dokumentációt 1,2 millióért árulták, borítékolható volt, hogy túl sokan nem ugranak fejest a bizonytalanba. A Pécsi Újság nevű internetes lap már a beadási határidő lejárta előtt közölte: ,,egy szűk, belső MSZP-s kör" által favorizált befektető lesz a győztes.

A máltai hátterű Teclima Magyarország Kft.-ről annyit lehet megállapítani, hogy bejegyzési kérelme az alpolgármester privatizációs felhívása után, január 30-án érkezett meg a cégbíróságra, és a döntéshozók eredendően csak e társaság indulásával számoltak a Zsolnay-versenyen (Matyi ajánlata tudtukon kívül futott be az utolsó pillanatban). A ,,máltai" kérőről azért terjedhetett el idejekorán, hogy a Tóth Bertalan-féle városvezetés kegyeltje, mert a cég mögötti titokzatos befektetői körnek nem ez volt az első pécsi ügylete. A korábban luxemburgi, jelenleg gibraltári offshore befolyás alatt álló Hungarian Bus Zrt. nevében ugyanők tárgyaltak a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt.-ben történt tavalyi tulajdonszerzésről és a menedzsmentjog átvételéről. (Ráadásul a pécsi közösségi közlekedést átvevő Hungarian Bus luxemburgi gazdájának az a kápolnásnyéki ügyvéd volt a kézbesítési megbízottja, aki a Zsolnayra pályázó Teclima Kft. cégbejegyzését is intézte.)

Mi több, a PK és a Zsolnay kiszervezési modellje több ponton hajaz egymásra; a közlekedési céget - a manufaktúrához hasonlóan - először bevitték a Pécs Holdingba, majd ,,tőkeemeléses magánosítás céljából" kihúzták az ernyőszervezet alól.

Egy hónapja nyilatkozatot kértünk a PK-t ellenőrző Hungarian Bus vezetőjétől, Jahn Pétertől (aki a Zsolnay-ügyletben már a ,,máltaiakat" képviselte), mindhiába. Kerestük a Hungarian Bus mögötti offshore társaságokban ügyvezetőként feltűnő Rehus Ernőt is - akit a luxemburgi-gibraltári-máltai befektetői kör főalakjaként emlegetnek -, ám érdeklődésünkre a Velencei-tó partján élő üzletember sem válaszolt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsarolták? - Ezért nem szívle
  2009-03-26 19:21:33, csütörtök
 
 

Zsarolták? - Ezért nem szívleli Orbán Viktor Surányi Györgyöt

Sz. Sz., uzlet@hetivalasz.hu
Heti Válasz Online - 2009.03.25.

A hírek szerint Surányi György azzal a feltétellel vállalná a szakértői kormány vezetését, hogy nem válik a parlamenti pártok céltáblájává. A Fidesz értelemszerűen nem ad biankó csekket Gyurcsány Ferenc és az SZDSZ választottjának. Orbán Viktornak több oka is lehet, hogy bizalmát ne helyezze a jegybank egykori elnökébe. Ezek közül néhányra Járai Zsigmond A pénz beszél című könyve derít fényt.

,,Ezzel ugyan sok rövid távú problémát megoldottak, ám hosszabb távon helyrehozhatatlan károkat okoztak a gazdaságnak és társadalomnak" - írja Járai Zsigmond A pénz beszél című, két éve megjelent kötetében - ahogy ő nevezi - az 1995-ös Bokros-Surányi csomag következményeiről. A Fidesz-kormány egykori pénzügyminisztere, a Magyar Nemzeti Bank egykori elnöke szerint először is el kellett volna kerülni, hogy a megszorításra szükség legyen, ám ha erre nem volt mód, akkor ,,okosabban kellett volna csinálni". Járai ezek után kifejti, hogy szerinte miért bizonyult károsnak az akkori pénzügyminiszter és jegybankelnök által közösen kidolgozott program.

,,De talán nem is ez volt Surányi fő bűne az 1998-ban kormányfővé választott Orbán Viktor szemében. Orbán valóban nem szívlelte Surányit, de ennek mélyebb oka abban rejlett, hogy az elnök meghatározó szerepet játszott az MNB bécsi leánybankja, a CW Ag korábbi szégyenletes ügyleteiben, illetve az 1998-as választási kampányban nyíltan Horn Gyula mellé állt" - folytatja Járai, majd beszámol arról, ő hogyan látta a kilencvenes évek elejének bankbotrányát.


Úgy éreztem, Surányi becsapott - írja könyvében Járai Zsigmond

Az ügy lényege: a magyar Központi Váltó- és Hitelbank még 1918-ban alapított egy bécsi fiókot CW Ag (Central Wechsel- und Kredit Bank Aktiengesellschaft) néven, mely a kommunizmus hányattatásai során az MNB tulajdonába került. A CW Ag legkésőbb az 1980-as évektől az MNB és a magyar külkereskedelmi vállalatok kétes külföldi üzleteinek szervezője volt. Számos jel arra mutat, hogy itt intézték a magyar és más kelet-európai titkosszolgálatok ügyleteit, a rendszer összeomlásakor pedig arra szolgált, hogy a pártvezetők rajta keresztül menekíthessék Nyugatra pénzeiket.

Nem véletlen, hogy az 1990-es években a kelet-német állambiztonsági szolgálat vagyonának sorsát vizsgáló német parlamenti bizottság nyomozói is eljutottak a bankhoz. A pénzintézet a rendszerváltás után - Járai feltételezése szerint - a volt titkosügynökök által alapított ,,maffiák" házibankja lett.

Járai Zsigmond pénzügyminiszterként 1998-ban szembesült igazán a CW Ag ügyeivel, ezért a felszámolását kezdeményezte. ,,Surányinak 1998-ban őszintén, jó kapcsolatunk alapján azt javasoltam, mihamarabb szabaduljanak meg a banktól. Nem gyanakodtam arra sem, hogy csak néhány hónappal azelőtt, 1998 májusában - épp az MSZP-SZDSZ-kormány bukásakor - nevezte ki vezérigazgatónak jó barátját, Láng Lászlót" - írja Járai. Ezután azzal szembesült, hogy Surányinak nem akarózik megszabadulni a pénzintézettől, pedig annak pénzügyi kisegítése a kilencvenes évek végén hetvenmilliárd forintjába került a Magyar Nemzeti Banknak.

,,Úgy éreztem, Surányiék nem is akarják kiengedni a kezükből a CW Ag-t - végül nem is engedték, s az utolsó pillanatig, 2000 végéig Láng László irányította bankot. A veszteség azonban egyre nőtt, a bizalmam pedig napról-napra csökkent. Másfél-kétéves huzavona után kezdtem úgy érezni: Surányi becsapott. Ma sem tudom, miért ragaszkodott annyira a bankhoz. Láng barátja állását védte? Hiúságból úgy érezte, ők is jól tudják végezni a felszámolást? Hozzájuk ,,közel álló körök" érdekeltek voltak a romok kivásárlásában vagy az iratok eltüntetésében? Féltek, hogy kiderül az igazság a gyakran lopással felérő hitelekkel kapcsolatban? Egyes titkosszolgálatok vagy az igazi ,,kemény" ügyfeleik zsarolták őket?" - írja Járai.

A Pénzügyminisztérium végül 2000-ben felkérte a PricewaterhouseCoopers nevű könyvvizsgáló céget, hogy készítsen jelentést a bankról. A vizsgálat több visszás ügyet tárt fel, minek következtében Járai a felére csökkentette Surányi György és a CW Ag-t irányító felügyelőbizottság jegybankos tagjainak éves prémiumát. ,,Máig meggyőződésem, hogy a CW Ag-ben egészen a bezárásig szégyenletes dolgok történtek, s ezekért a tulajdonos Magyar Nemzeti Bank vezetőjeként Surányi György is felelősséget visel. Ha tudta, mi történik, azért, ha nem tudta - ezt persze nemigen hiszem -, akkor azért" - összegez a Fidesz volt pénzügyminisztere.


http://www.hetivalasz.hu/cikk/0903/ezert_nem_szivleli_orban_suranyit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1147 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.