Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
Destruktív bizalmatlanság
  2009-03-27 21:42:41, péntek
 
  Torkos Matild: Destruktív bizalmatlanság
2009. március 27. 08:50



MNO
Torkos Matild: Ha az SZDSZ ennyire fél a demokratikus választásoktól, a megmérettetéstől, akkor ne finnyáskodjon. A közös mutyik emléke még nem kophatott meg annyira, hogy ne segítsen volt koalíciós partnerének. Végül is közös erővel csikarták ki a választóktól a felhatalmazást a kormányzásra 2006-ban. Az MDF is nyújtson bátran segítséget a ,,szakértői" kormány létrehozásában. Dávid Ibolya is kapjon végre egy tárcát! Nőjön végre össze a színfalak előtt is az, ami a háttérben már hosszú évek óta összetartozik! Teremtsenek többséget a kormánynak a parlamentben. De vállalják majd a döntésekért a politikai és a jogi felelősséget is. Vagy adjanak zöld utat az előre hozott demokratikus választásoknak! Ha terhes már nagyon a kormányzati felelősség, ne cipeljék tovább! Adják vissza a döntés jogát a magyar népnek! Legalább a választási kampányban kiderül végre, van-e válságkezelő programja a Fidesznek. Ne csigázzák tovább az emberek kíváncsiságát! Derüljön ki végre az igazság!

(Magyar Nemzet, 2009. március 27.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kegyeletsértő kiebrudalás R
  2009-03-27 21:39:10, péntek
 
  Kegyeletsértő kiebrudalás - sváb temetőre épült a lakópark

2009. március 27. 14:53:06

A Fővárosi Főügyészséghez, a fővárosi főjegyzőhöz és az ÁNTSZ-hez fordult a soroksári - vizsgálata szerint kegyeletsértő módon kiürített - temetők ügyében a kisebbségi ombudsman. Ezt Kállai Ernő a vizsgálati jelentést ismertető sajtótájékoztatón közölte pénteken.


http://www.nemenyi.org/lib/gall/hirek/zsidotemeto.jpg


Miért nem inkább ide?


Az egykori soroksári sváb temetők felszámolásával kapcsolatos vizsgálat megállapította: a temetők kiürítését, az elhunytak exhumálását olyan, e téren tapasztalatokkal nem rendelkező cég végezte közel 54 millió forintért, amelynek vezetője egy megsemmisített szerződés alapján korábban megvásárolta a területeket, ahová lakóparkot akartak építeni.



A kisebbségi ombudsman elmondta: a kerületben az északi és a déli temető kiürítésénél merültek fel problémák a Középtemető utcai sírkert területére, amelyet vélhetően szintén nem vagy csak részben ürítettek ki, azóta lakóparkot építettek, így az ottani jogsértések már nem tárhatók fenn, és nem orvosolhatók. Kállai Ernő közölte: a XXIII. kerületi önkormányzat megsértette a kisebbségi jogokat, ezért kért vizsgálatot a fővárosi főügyésztől és a fővárosi főjegyzőtől.

Forrás: MTI

http://www.nemenyi.org/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= Kegyeletserto_kiebrudalas_8211_svab_temetore_epult_a_lakopark_56076
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A globális háttérhatalom szolg
  2009-03-27 21:33:11, péntek
 
  A globális háttérhatalom szolgálatában, avagy hogyan írjunk nemzetellenes történelmet

2009. március 27. 22:48:47


Az 1996-ban megjelent A magyarok krónikája című, Glatz Ferenc által összeállított, szerkesztett és az ő összefoglaló tanulmányát tartalmazó könyvben olvashatjuk az elmúlt napokban sokszor idézett, méltán hírhedtté vált sorokat: ,,A magyar embernek évszázadnyi időbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást, és leszokott arról, hogy gyönyörűségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában."
Eltekintve most attól, hogy a fenti mondatban szereplő állítás mind történeti, mind antropológiai szempontból nem más, mint közönséges, orbitális hazugság, s a mondat második felében foglaltak a vörös horda 1944-1945-ös vandál garázdálkodására illenének inkább, már a Glatz-mű elején kijelöli a szerző azt az ideológiai csapásirányt, amely végigvonul az egész történeti összefoglalón.
Különösen beszédes a 20. századi eseménytörténet áttekintése, hiszen a bolsevik vészkorszakokat, illetve a vezető vörös politikusokat olyan mértékű eufemizmussal mutatja be a szerző, mintha nem a legsötétebb vonulatai volnának nemzeti történelmünknek az 1919-es és az 1945-1990 közötti rezsimek, s ezeknek köztörvényes bűnöző, terrorista vezetői. A ,,csak a szépre emlékezem" kommunista nosztalgiázás jegyében ezek a korszakok úgy tűnnek fel a Krónikában, mintha ekkoriban alapjában véve minden a legnagyobb rendben lett volna Magyarországon.
Hogy a Glatz-iskola milyen fokú nemzeti tudatot roncsoló és dezinformációs hatást fejtett ki a jövendő korszak történészi és történelemtanári nemzedékeire, arra álljon itt - aktualitása okán is - egyetlen példa. A Múlt-kor történelmi portál a következő szalagcímmel emlékezik meg az első judeo-bolsevik horrordiktatúra 90. évfordulójára: ,,Minden korábbinál szabadabb választásokat, női választójogot, világi oktatást, egyenlő munkaidőt és jelentős hadi sikereket mondhatott magáénak a pontosan 90 évvel ezelőtt, 1919. március 21-én hatalomra került Tanácsköztársaság (helyesen: tanácsköztársaság). Ez az időszak azonban mégis a legellentmondásosabb időszakként rögzült a magyar történeti emlékezetben(ellentmondásról aligha beszélhetünk, hiszen az bizonyos pozitív törekvéseket és tényeket is magában foglalna). A kommün dicsőséges és diktatórikus jellege miatt Magyarország történeti mélypontként és valódi kiútkeresésként élte meg az akkori mindennapokat. A puccsszerű hatalomátvétellel fogant proletárhatalom (hogy mi köze volt a Moszkvából pénzelt bűnöző csőcseléknek a proletárokon általában értett munkássághoz, az rejtély) első pillanatától meglehetősen szélsőséges reakciókat váltott ki, 133 napját kitartó lelkesedés és kétségbeesett felháborodás kísérte. Mire emlékszünk és mit felejtettünk el ma?"
Itt tartunk tehát 2009 tavaszán... Mellesleg az említett honlapon e sorok szerzőjére is kénköves tüzet okád egy szerencsétlen, vörös vírussal gyógyíthatatlanul megfertőzött hozzászóló, felróva neki az 1919-es tragédiáról írott - egyébként kizárólag korabeli forrásokra és bírósági periratokra alapozott - dolgozatávalkapcsolatban, hogy úgymond ,,tény nem igen van benne, csak gyalázkodás". Nos, igen, azok a kínos tények, ugyebár...
A Reformszövetségnek a globális háttérhatalom gyarmati alávetési törekvéseit mindenben kiszolgáló javaslatai kidolgozásában fontos szerepet játszó, jelenlegi miniszterelnök-jelölt tehát A magyarok krónikájában ,,elfelejti" megemlíteni mindazokat a tényeket, eseményeket és köztörvényes bűncselekményeket, amelyeket kommunista funkcionáriusok és vezetők követtek el hatalomra jutásuk előtt, illetve után.
Különös módon kiváló történész kollégája, Hóman Bálint Rákosi-korszakban történt kálváriája és az ÁVH által történt meggyilkoltatása iránt sem mutat különösebb érdeklődést Glatz. Az egykor 130 kilós, megtermett, cukorbeteg ember a váci fegyházban kínoztatva 70 kilogrammra fogyott le, s amikor élőhalottként megjelent a börtönkórházban, az ÁVH ,,orvosa", dr. Halász nemes egyszerűséggel, a bolsevik ember lelkének mélyéből fakadó empátia hatása alatt ezt kérdezte a történésztől: ,,Mondja, Hóman, ön még nem döglött meg?" Az sem különösebben zavarja Glatzot, hogy Hómant megfosztották akadémiai tagságától, s a mai napig nem rehabilitálták, noha ez ügyben ő maga sokat tehetett volna, lévén 1996 és 2002 között a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.
Ugyanez a sors jutott osztályrészül a kiváló igazságügyi orvos szakértőnek, Orsós Ferencnek, akinek ,,bűne" az volt, hogy Katynban részt vett annak a németek által létrehozott nemzetközi tudós csoportnak a munkájában, amely minden kétséget kizáróan megállapította, hogy a lengyel katonatisztek lemészárlását a szovjetek szervezték meg és hajtották végre 1940-ben. Így aztán Orsós akadémiai tagságát sem lehet poszthumusz helyreállítani.
Talán némi közéleti exhibicionizmustól vezettetve Glatz saját magát is szerepelteti három nagy hatalmú zsidó vezető társaságában könyvének 779. oldalán, az alábbi képaláírás kíséretében: ,,A 20. század végén nem lehet Magyarországnak olyan kormánya, amely nem vállal garanciákat a zsidóság sorsának biztosításáért". Vélhetően szerzője ezt a gondolatot a 21. század elején, miniszterelnökként is politikai krédójának tartaná. Egyébként az említett kép a Zsidó Világkongresszus kelet-európai irodájának megnyitása alkalmából készült. A három zsidó vezető név szerint: Bronfman, Singer és Kaplan.
Glatzot eddigi életpályája, történészi munkássága, a mai és a korábbi, kommunista nómenklatúrához kötődő kapcsolati rendszere kiválóan alkalmassá teszi arra a feladatra, hogy megbízóinak engedelmeskedve, Magyarország teljes felszámolásának és gyarmatosításának politikáját , globalista hűbérurainak legnagyobb megelégedésére visszafordíthatatlanná tegye és végleg befejezze.
Köszönjük szépen, de nem kérünk belőle (sem)!

Lipusz Zsolt

Forrás: Kuruc.info


http://www.nemenyi.org/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=12&Direkt= A_globalis_hatterhatalom_szolgalataban__avagy_hogyan_irjunk_nemzetellenes_tortene lmet_56100&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Recessziós tipp: sátorozzon a
  2009-03-27 21:28:50, péntek
 
  Recessziós tipp: sátorozzon a napfényes Kaliforniában!

2009. március 27. 14:30:24

Bódékba, viskókba költöznek a munka, lakás nélkül maradt földönfutók



http://www.nemenyi.org/lib/gall/hirek/homeless55.jpg



Új, mindeddig szokatlan jelenség az Egyesült Államok jómódú nagyvárosaiban, hogy egyre-másra bukkannak fel a bódékból, sátrakból álló hajléktalantáborok. A sátorvárosok lakói között akad frissen borotvált fiatalember, aki munka után érkezik ide, reményvesztett alkoholista, állását és lakását vesztett munkavállaló és persze drogos is. Schwarzenegger Kalifornia fővárosában arrébb pakolja őket.



,,Szinte egyik pillanatról a másikra termettek itt. Ez a terület az egyik nap még üres volt, a következő napon már egy csomóan laktak itt" - a hajléktalanokat segítő civil szervezet munkatársa, Paul Stack szokatlanul felgyülemlett feladatokról, a sátrakban, bódékban lakók számának aggasztó növekedéséről számolt be a The New York Times munkatársának. A helyszín, a kaliforniai Fresno (a Parti-hegység mögött, félúton Los Angeles és San Francisco között) szerencsétlen déjà vu-vel szembesül: sokakat a Hooverville-nek nevezett (Herbert Hoover, a válság kitörésének időszakában hivatalban levő amerikai elnök ,,tiszteletére" - a szerk.), a múlt század 30-as éveiben dühöngő nagy gazdasági válság idején megjelenő viskóvárosokra emlékeztetnek a sátrak, bodegák.



Épp a napokban vonták kérdőre egy sajtóeseményen Barack Obamát a gombamód szaporodó viskóvárosok kapcsán. Az amerikai elnök elfogadhatatlannak nevezte, hogy ,,egy ilyen gazdag országban, mint a miénk", családok és gyermekek veszítsék el fejük fölül a fedelet.


http://www.youtube.com/watch?v=CnnOOo6tRs8&feature=player_embedded



Márpedig a folyamat megkezdődött - derül ki az International Herald Tribune, a The New York Times globális kiadásának több kaliforniai helyszínt lefestő riportjából. Míg a legnagyobb metropolisokban, mint New York és Los Angeles, eddig is megszokott látványnak számítottak a sátortáborok, most már az Egyesült Államok legkülönbözőbb pontjain fekvő városokban is gyökeret vertek a nyomortanyák. A lap példaként említi a fővárost, Washingtont vagy Tenesse állam fővárosát, Nashville-t, Washington állam fővárosát, Olympiát vagy St. Petersburgot, Florida állam negyedik legnagyobb városát. Valóságos enklávék alakultak ki a munkájukat, lakásukat elvesztettek tömegeiből.



Tisztes szegénységből az utcára



Michael Stoops, a hajléktalanok országos érdekképviseleti szervének vezetője kijelentette: a hajléktalanná vált emberek többsége jó fizikumú, volt munkájuk is, legalább minimálbért vagy afölötti összeget kerestek, ami elég volt arra, hogy fedezze lakhatásukat is. (Peter H. Rossi szociológus (1921-2006) egy 1989-es könyvében leírta: ,,Tízszer vagy hússzor annyi nagyon szegény, lakással rendelkező ember él az Egyesült Államokban, mint amennyi hajléktalan". Forrás: Down and Out in America. The Origins of Homelessness. The University Of Chicago Press - a szerk.)



Az Egyesült Államok északnyugati csücskében, a kanadai határ közelében fekvő, Washington állambeli Seattle-ben (az Egyesült Államok északnyugati régiójának legnagyobb városa, 2005-ben lakosainak száma 573 911 volt, míg agglomerációjában mintegy 3,8 millió ember élt - a szerk.) nem túl hízelgő módon a helyi polgármester, Greg Nickels után nevezték el Nickelsville-nek a mintegy 100 fő által lakott sátortábort. A helyi lakosok így fejezik ki nemtetszésüket a város vezetőjének hajléktalanpolitikája miatt. Kalifornia állam fővárosában, Sacramentóban ,,a földből kinőtt" bódéváros késztette cselekvésre Arnold Schwarzenegger kormányzót, hogy nevéhez illően akcióba lépjen. Elhatározta, hogy a városban található 125 fős tábort átköltözteti a közeli vásártérre. Erre a lépésre azután került sor, hogy a The Oprah Winfrey Show című műsor valóságos pánikhangulatot keltett a telep bemutatásával. A tábor lakói a lapnak úgy nyilatkoztak: egyáltalán nem örültek a hírverésnek és annak, hogy nyomorúságuk most reflektorfénybe került. Sokkal jobban szeretnék, ha békén hagynák őket - fogalmaztak.





A lap, mely leginkább a Fresno városában látottakra építi riportját, a példaként kiragadott kaliforniai városról megírja: a hajléktalantanya azután jelent meg és nőtt egyre szélesebbre, hogy az alkalmi mezőgazdasági munkák sem jelenthettek bevételi forrást, miután a válság kivetette hálóját az élet szinte minden területére. A sátrazók között akad villanyszerelő és autóstoppos is. A stoppos, egy frissen borotvált, 27 éves fiatalember kifogyott a pénzből és egyelőre marad; egy üzlethálózat leértékelő akciójának tábláit hordozza napközben.

A félmilliós Fresnóban 2000-re nőtt a hajléktalanok száma; a sátortanyákon megjelent az erőszak, a drog és a prostitúció is. Mindezeket az emberek megélhetési kényszeréből fakadó ,,feketegazdaságnak" definiálja a lapnak nyilatkozó Gregory Barfield, Fresno egyik hajléktalanügyekkel megbízott helyi hivatalnoka. A város arra készül, hogy a következő időszakban felméri, hányan szorulnak különböző ellátásokra és hányan tartós elhelyezésre. Kijelentette: a város katasztrófasújtott területként foglalkozik a táborral.



Fresno 10 éves programot dolgozott ki a probléma kezelésére. A Herald Tribune megemlíti: a hajléktalanok jogi képviselete pert nyert a város és Kalifornia állam illetékes szerve ellen, így összesen 2,35 millió dollár illet meg 350 olyan helyi lakost, akik rendelkeztek ingatlannal, mielőtt az elbocsátási hullám végigsöpört az országon.

Udvardy Zoltán

Forrás: IHT
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
De nem ez a mélypont.
  2009-03-27 21:21:25, péntek
 
  GYURCSÁNNYAL SEMMI BAJ NINCS. A VILÁGGAL VAN


2009. március 27. 23:05:50

Nem unalmas, hogy naponta, de lassan óránként ,,mélypontot" emlegetnek, ha Gyurcsányról van szó?

A legújabb ,,mélypont": a lemondását felajánló miniszterelnök Takács Jánost, a svéd Electrolux magyarországi vállalatának vezetőjét akarja maga helyett miniszterelnöknek.

Porszívóügynök Magyarország miniszterelnökeként.



De nem ez a mélypont.



Hanem az, hogy a magyar nép Gyurcsányt 2006-ban megválasztotta.



Az a mélypont, hogy Gyurcsánnyal Európa vezetői kezet fognak, miután ártatlanok szemét lövette ki, majd haverjaival együtt ellopta az uniós pénzek egy részét is.



Mélypont, hogy az Európai Unió csalást vizsgáló szerve, az OLAF nem vizsgálódik Gyurcsány és kormánya ellen.



Mélypont az, hogy Joaquín Almunia uniós pénzügyi biztos folytatólagosan dicséri Gyurcsány fél évente Brüsszelnek benyújtott konvergenciaprogramját.



Mélypont az, hogy a francia hírügynökség ezt a demokráciára és a polgárok pénztárcájára életveszélyes gazembert Bill Gates-hez hasonlítja.



Mélypont az, hogy az a nyugati közösség nem tekinti szalonképesnek Gyurcsány Ferencet, amelyik képmutatóan és nyakra-főre demokratikus értékeit hangoztatja.



Gyurcsánnyal ebből a szempontból semmi baj sincs. Ő teljesen érdektelen lenne. Ha közember lenne.



De nem az, hanem miniszterelnök és így az őt elfogadó választókkal és külföldi politikusokkal van a baj.



Gyurcsány most már csak bírósági kérdés lenne.



Az pedig nem kérdés, hogy nem lesz az. Vagyis nem fog bíróság elé kerülni.



Ahogyan Surányi György, a tetőtől talpig bankár bűnöző se került oda. A Fidesz-kormány megmentette a bőrét.



Mint Gyurcsányét is meg fogja menteni.



Akkoriban majd suttogó propagandájában arra fog hivatkozni, hogy nem akarja kihívni a nemzetközi ,,erők" rosszallását, mert az jobban ártana az országnak, mintha futni hagyják.



A Gyurcsány-történet tanúsága tehát: mi vagyunk rothadtak, a világ rothadt és Magyarország felelős politikusai e rothadás legundorítóbb ,,virágai".



Egy kicsit is tisztességesebb világban Gyurcsány nem lehetett volna miniszterelnök és ha lett volna, hónapok alatt megbukott volna vagy már régóta életfogytig tartó ítélettel a vállán börtönben ülne.


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=GYURCSANNY AL_SEMMI_BAJ_NINCS._A_VILAGGAL_VAN_56104



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soha többé mszp! Soha többé sz
  2009-03-27 21:17:38, péntek
 
  Soha többé mszp! Soha többé szdsz! Mert mi vagyunk a törvény!

Képviselők! Magyarok szolgái!


A megszólítás magáért beszél. Ezt érdemlik.

Maguknak tudniuk kell, ma Magyarországon pattanásig feszült a légkör.
Mondhatni szikrázik a levegő.
Ha egyetlen cseppnyi maradt magukban bármiféle emberi érzésből,
lemondanak a képviselői mandátumukról. Ha az országgyűlés
működésképtelen, nem marad más út, mint a maradéknak takarodni.

Semmi tisztelet nincs mára a magyarokban azok iránt, akik ezt az
országot történelme legmélyebb válságába taszították. Az összes
képviselőnek része van benne. Nézzenek tükörbe! Csupa párt alapon
leharcolt arcot láthatnak.
Ez a tükör maguknak rég eltörött.

Lássák be végre önként, hogy kudarcot vallottak!
Nincs tovább!
Ez a nép nem akar így élni tovább.
Ez a nép nem ismeri el vezetőnek a jelenlegi vezetőnek hazudott figurákat.
Ez a nép azonnali új, szabad országgyűlési képviselő választást akar.

Tudják miért?
Mert mi vagyunk a törvény!
Értik?

Most pedig törvénykezni fog a magyar nép!
Addig mondjanak le, míg szépszerével tehetik.
Maguk nem kellenek senkinek. Óráik, esetleg napjaik maradtak a cifra
falak rejtekén.

Akit tengernyi ember vezérként hívott volna, most bűnösen hallgat.
Nem értette meg, elfogyott az idő. Nála pedig a politikai viagra.
Nem mondta ki az egy szót, hogy Utánam!

Majd a magyarok választanak maguk új vezért.
Népharag szele fúj az országban. Nem lesz erő, ami ezt megfékezze.
Ezt vegyék kézpénznek!
Aki nem teszi le a magyarokkal szemben a fegyvert, arra is a népharag vár.

A paprikajancsit, aki csalás után fegyverrel bitorolja a vezető
posztot, várják bírái.
Nem szabad egy ujjal sem bántani, de a műanyag lakat is rá fog
rozsdásodni a cellája ajtajára, hogy soha többé ne láthassa a szabad
eget. A szomszéd cellákban pedig tettestársai kerülnek.

Elég volt! Most már elég volt! Most a magyarok mondják, hogy betelt a pohár.
Odáig alázták véreiket, már minden mindegy, csak vége legyen a
rémálomnak. Maguk nélkül!!!

Szálljanak magukba, és tűnjenek el!


Budapest, 2009. 03. 27.

Lengyel Károly
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kemény kritika balról
  2009-03-27 21:16:24, péntek
 
  Kemény kritika balról - minden külföldi kézben van, általános a nyomor az MSZP-SZDSZ miatt

A Magyar Szocialista Párt március 21-i kongresszusa megmutatta, hogy a szocialista politikai elit nem képes az orránál tovább látni, és saját hatalmának fenntartása fontosabb az ország sorsánál - olvasható a Magyar Kommunista Munkáspárt Elnökségének keddi közleményében.

Megállapítják: a kongresszus nem adott választ a magyar kapitalizmus válságára, nem kínált megoldást egyetlen problémára sem. Nem nézett szembe az ország tragikus helyzetével, azzal, hogy lassan minden külföldi kézben van, és nincs magyar termelés.

A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöksége szerint a kongresszus nem nézett szembe azzal, hogy általánossá válik a nyomor, az emberek ki vannak szolgáltatva a bankoknak. És azzal sem, hogy az állami szervek, a rendőrség, a közigazgatás nem működnek rendesen, a közélet tele van korrupt szereplőkkel, akik helye a börtönben lenne, és nem a parlamentben, az önkormányzatokban.

A Magyar Szocialista Párt kongresszusa nem nézett szembe azzal sem, hogy az ország egyik legnagyobb pártjaként, amely 2002 óta kormányoz, közvetlenül felelős mindenért, ami történt, és ami még történni fog - áll a közleményben. Rámutatnak, a kongresszus nem mérte fel annak veszélyét, hogy a gazdasági feszültségek szociális és politikai robbanáshoz vezethetnek. A kongresszus nem parancsolt nemet, sőt felhatalmazta a pártvezetést, hogy folytassa a hibás és bűnös utat - írják.

A kommunista munkáspárt elnöksége szerint a Magyar Szocialista Párt kongresszusa megtapsolta Gyurcsány Ferenc bejelentését, ami nem több, mint politikai színjáték. Gyurcsány néhány soros önkritikával szabadulni akar a felelősség alól, ami milliók nyomoráért, az ország tönkretételéért terheli - vélik. Mint írják: Gyurcsány egyéni önbírálatával az MSZP-t, s szövetségesét, az SZDSZ-t is mentesíteni akarja a közös felelősség alól. Az ország sorsáért nem egy ember a felelős, hanem két párt, és annak egész vezérkara - szögezték le.

A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöksége szerint új politikára, új megoldásokra, új parlamentre van szükség.

(MNO nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kíméletlen bánásmód a civilekk
  2009-03-27 21:05:25, péntek
 
  Aki nem zsidó, az pusztuljon
--------------------------------------------------------------------------------

2009 március 25 - szerda, 18:12
Kategória: Publikációk

,,Gázai veteránok válogatás nélkül véghezvitt öldöklésekről szóló kijelentésekkel sokkolnak" címmel cikk jelent meg a német Spiegel híroldalán. Ulrike Putz cikke újabb tanulságos betekintést enged az izraeli ,,hadviselés" beteges bugyraiba: a katonák lelőttek védtelen civileket, lerombolták családok házait. Ezt persze eddig is tudtuk. Most viszont először kerültek nyilvánosságra - cenzúrázatlanul - olyan izraeli katonák beszámolói, akiket a gázai övezetben vetettek be. A hadsereg azt mondja, kivizsgálja a bűncselekményeket (Amit saját maga rendelt el. - a fordító), a közvélemény döbbenten figyel. A Spiegel magazin cikkét a National journal is elemzi, rövid kiegészítéssel (lásd lentebb). Alább a cikk.

Beirut - A parancs legalább annyira világos volt, mint amennyire brutális is: ,,Mindig, ha egy házat megrohamoztunk, be kellett rúgni az ajtót és egyből be kellett lőni" - számol be egy izraeli katona a parancsokról, amiket a gázai övezetben kapott. Ő és társai azt az utasítást kapták,hogy a ház átkutatása során minden személyre lőjenek, akibe belebotlanak. ,,Én ezt gyilkosságnak nevezem" - mondja a katona.

Egy másik esetben szemtanúja volt annak, ahogyan egy elöljáró katonáknak megparancsolta, hogy lőjenek egy idős asszonyra, aki egy utcán áthaladt. ,,Nem tudom, hogy gyanús, vagy ártalmatlan volt-e. De azt tudom, hogy a felettesem embereket küldött a tetőre, hogy leszedjék. Hidegvérű gyilkosság volt." A bizonyítvány, amit a név szerint nem ismert katona a Gázában történt bevetéséről kiállított, egy beszámoló része, ami csütörtökön került nyilvánosságra és egész Izraelt sokkolta. ,,Ezek első kézből származó bizonyítékok valamire, amit a legtöbb izraeli szívesen elfelejtene: így folytatott háborút a hadsereg fegyveres terroristák ellen, miközben másfél milliós civillakosság állt a frontok között"- írta első reakcióként a baloldali liberális 'Haaretz' napilap.

A beszámoló egy vitához készült, amit február 13-án rendeztek meg az Itzak Rabin Katonai Akadémián, az izraeli Tivonban. A szót kapott katonák az Akadémia végzősei, akiknek az írásos beszámolóit nyilvánosságra hozták.
A jegyzőkönyv fényt vet egy olyan háború valóságára, amihez a nemzetközi sajtónak - az Izrael által elrendelt blokád miatt - nem volt hozzáférése. A felsorolt kijelentések éles ellentétben állnak az izraeli hadsereg (IDF) gyakran hangoztatott erkölcsi fölényével. Ez az első eset, hogy katonák egy nagyobb csoportja szinte egységesen kritikát gyakorol bevetési parancsaik és a feletteseik kétségbe vonható magatartásának eltűrése miatt.

Kíméletlen bánásmód a civilekkel

A vitajegyzet ezzel része lehetne annak a jogi vitának, amit az izraeli katonák által a gázai övezetben elkövetett állítólagos háborús bűncselekmények kapcsán folytatnak. Több nemzetközi emberi jogi szervezet, valamint egyes államok azt tervezik, hogy Izraelt nehézfegyvereknek sűrűn lakott területen végrehajtott bevetése miatt felelősségre vonják. A jegyzőkönyv Izrael kritikusainak bizonyítékul szolgálhat arra, hogy a támadás alatt a civilekkel történt kíméletlen bánásmód a hadviselés megtervezett része volt.

Az erkölcsöt feszegető kérdést azon a bizonyos estén a Rabin-Akadémián is feltették. Egy katona elmesélte, hogy sok társa palesztin családok tulajdonát akarattal pusztította el, ,,mert élvezték a dolgot". Ő eltöprengett ezen: ,,Elmondhatjuk, ahányszor csak akarjuk, hogy az izraeli hadsereg erkölcsileg fölényben van, de a harcmezőn ez egyszerűen nincs így." Egy tisztet is idéznek, miszerint társai parancsai és magatartása ,,logikátlan" volt. ,,'Halál az arabokra' feliratokat írtak a falakra és leköpdösték a családok megtalált fotóit. Egyszerűen azért, mert megtehették. Ez a legfontosabb: megérteni, hogy az IDF az etika terén mennyit süllyedt. Ez az, ami a legjobban meg fog maradni az emlékezetemben."- mondta a tiszt.

Egy parancsnok az összegyűlteknek elmesélte, hogy egy mesterlövész egy anyát és annak két gyermekét lőtte le, mert azok az evakuálás során véletlenül a rossz irányba indultak el. ,,Nem hiszem, hogy különösebben rosszul érezte magát, hiszen az ő szemszögéből nézve ő csak az előírásainak megfelelően cselekedett." Összességében az a benyomás uralkodott, ,,hogy a palesztinok élete sokkal, sokkal kevesebbet ér, mint a mi katonáink élete" - mondta ugyanaz a tiszt. Egy másik elismerte, hogy kézzel maga is nekiesett a palesztinok tulajdonának: ,,Mindent kidobtunk az ablakon, hogy helyet csináljunk. Az egész háztartás repült: a hűtőszekrény, tányérok, bútorok. Az volt a parancs, hogy mindent ki kell hajítani a házból."

Több katona egybehangzóan arról számolt be, hogy azon házak lerohanásánál, amelyekben civilek voltak, a katonák gyakran válogatás és mindenféle figyelmeztetés nélkül lövöldöztek össze-vissza. ,,A feletteseink azt mondták nekünk, hogy ez rendben van, mert mindenki, aki ott maradt, az terrorista" - idéznek egy gyalogost. ,,Én nem értettem ezt - ugyan hova menekülhettek volna?" Más katonák állítólag azt mondták neki, hogy mindenkit meg kell ölni, ,,mert Gázában minden ember terrorista."

A katonák azt hitték, szent háborút folytatnak

Tábori rabbik és magánintézmények lelki gondozói megpróbálták a katonákat röplapokkal és füzetekkel befolyásolni. Minden irat üzenetet közvetített, idéznek egy katonát. ,,Mi Izrael népe vagyunk, szinte csodás módon jöttünk erre a földre, most pedig harcolnunk kell, hogy elűzzük a hitetleneket, akik a Szent Föld visszafoglalásának az útjában állnak" - állt a lapokon. Sok katonának az az érzése volt, hogy szent háborúról van szó, mondja az idézett katona.
A Katonai Akadémia vezetője, Danny Shamir, egyre növekvő döbbenettel hallgatta, mikről számolnak be végzősei. ,,Számunkra totális sokk volt ez." Egy, a háborúról folytatott mérsékelt vitát várt, de nem ilyen leleplezéseket, mondta az izraeli médiának adott interjújában csütörtökön. A vita után azonnal a feletteseihez fordult, akik szintén meg voltak lepődve. (Na persze, a hadvezetés nyílván kezét-lábát fogja törni az ügy kivizsgálása érdekében. - a fordító) Egy vizsgálóbizottságot állítottak fel, ami meg fogja vizsgálni az állítások igazságtartalmát.

Ehud Barak izraeli védelmi miniszter az izraeli rádiónak elmondta, hogy az IDF a vizsgálat eredményeit ,,a lehető legkomolyabban" meg fogja vizsgálni. Továbbá kiállt amellett, hogy az IDF a legmagasabb etikai standardokkal rendelkezik. ,,Még mindig azt mondom, hogy mi vagyunk a világ legerkölcsösebb hadserege" - így Barak. Bár biztosan vannak kivételek (Akad egy pár. - a fordító) mégis ezeket esetenként kell megítélni és értékelni. A ,,Rabbik az emberi jogokért" nevű izraeli szervezet az eseteket ,,erkölcsi tsunaminak" nevezte és nemzeti gyászra, valamint vezeklésre hívott fel.

Az újévkor a gázai övezetben lezajlott háromhetes izraeli katonai offenzíva alatt a PCHR palesztin emberi jogi szervezet adatai szerint összesen 1434 palesztint öltek meg és további 5303 a sebesültek száma. A halottak közül 960 civil volt, közölte a szervezet egy héttel ezelőtt a Gázában lezajlott vizsgálat befejezésekor. Az izraeli oldalon a háború alatt 13 személy halt meg, köztük 3 civil. Izrael a bevetéssel az izraeliek által lakott területek ellen indított, militáns palesztinok által végrehajtott rakétatámadásokat akarta meggátolni. A támadások azonban folytatódnak. Az izraeli hadsereg szintén továbbra is végrehajt berepüléseket a gázai övezetben található célpontok ellen.

A National Journal kiegészítésként a Chicago Tribune 2009.03.21.-ei számából hoz egy idézetet:
,,Az izraeli hadsereg rabbijai azt követelték a gázai övezetbe bevonuló katonáktól, hogy foglalják vissza a földet, mert azt nekik Isten adta. A nem-zsidókat pedig semmisítsék meg. Ezzel a 22 napos izraeli intervenció egy vallási háborúvá vált, amint az egy Gázában harcoló katona bizonyságából is kivehető."

(fordította: krisz - Globalfire, Spiegel)


http://kitartas.mozgalom.org/cikk.php?f=1&t=698&sid=8ce39faeb27f8dd0e3ab8 3560f13451c
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soha nem voltunk még ennyire p
  2009-03-27 20:54:36, péntek
 
  Soha nem voltunk még ennyire pesszimisták

* MTI

| 2009. március 27., péntek 18:01 | Frissítve: 2 órája

Egy március 16. és 26. között végzett felmérés szerint még az MSZP-szavazók közérzete sem éri el a közepes szintet, a Fidesz támogatóinak közérzete ennek a harmada. A biztos pártválasztók között 67 százalék a Fidesz és 22 százalék az MSZP aránya, most csak ez a két párt jutna a parlamentbe.

A magyar társadalom még soha nem volt ennyire pesszimista, mint ezekben a napokban, állapította meg a Századvég Alapítvány és a Forsense Intézet közvélemény-kutatása, amit március 16. és 26. között végeztek.

Az 1055 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt személy megkérdezésével kiderült: a közérzeti index értéke a 100 fokú skálán mért 20 pontos februári értékhez képest márciusban 18 pontra süllyedt. Az ország pesszimista állapotát jelzi, hogy még az MSZP-szavazók közérzet indexe sem közelíti meg a közepes értéket (36 pont), a Fidesz szavazóinak pontszáma ennek csupán harmada (12 pont).

A megkérdezettek pontosan fele volt azon a véleményen, hogy az országgyűlés oszlassa fel magát és legyenek előre hozott választások, míg 44 százalék szerint inkább a parlament válasszon új kormányfőt. A Fidesz szavazóinak 79 százaléka az előre hozott választások mellett voksolt, míg az MSZP táborán belül a parlament által választott új kormányfő megoldása bírt 73 százalékos támogatottsággal.

A tájékoztatás szerint a Fidesz támogatottsága az összes megkérdezett körében februárhoz hasonlóan 28 százalék, az MSZP-é 11 százalék, ami 1 százalékkal alacsonyabb, mint egy hónappal ezelőtt. A két kisebb parlamenti párt közül mind az MDF, mind az SZDSZ támogatottsága 2 százalék az összes választásra jogosult körében, vagyis az MDF támogatottsága 1 százalékkal csökkent, az SZDSZ-é viszont 1 százalékkal növekedett.

A Jobbik szavazóinak aránya változatlanul 1 százalék, a többi párt együttes támogatottsága 2 százalékos. A bizonytalanok és a pártpreferenciájukat eltitkolók aránya 30 százalék, a megkérdezettek 17 százaléka pedig vagy biztosan nem menne el szavazni, vagy nincs olyan párt, amelyikre szavazna, állapították meg.

Felmérésük szerint a biztos pártválasztók között 67 százalék a Fidesz és 22 százalék az MSZP aránya, és csak ez a két párt jutna most az országgyűlésbe.

A kormánnyal elégedetlenek aránya 80 százalékra nőtt, és folyamatosan emelkedett a kormányváltást támogatók aránya. Januárban a megkérdezetteknek 40, februárban 50, márciusban már 60 százaléka várt kormányváltást, és az MSZP szavazók 16 százaléka is a kormányváltás mellett tette le a voksát.

Orbán Viktort 42, míg Gyurcsány Ferencet 19 százalék látná szívesen a miniszterelnöki székben, a bizonytalanok közül 31 százalékuk bízott inkább Orbán Viktor és csak 14 százalékuk Gyurcsány Ferenc képességeiben.



http://index.hu/belfold/2009/03/27/soha_nem_voltunk_meg_ennyire_pesszimistak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bréking - újabb jelölt!
  2009-03-27 20:44:41, péntek
 
  Bréking - újabb jelölt!

http://konzervatorium.blog.hu/2009/03/26/breking_ujabb_jelolt

Miután Megadja Gábor nemzetbiztonsági okokból (szolgálati ideje a Moszadnál 2010-ben jár le), Lakatos Márk pedig egészségügyi okokból nem vállalja a miniszterelnökséget, az MSZP Baloldali Tömörülés nevű szervezetéből az a 95%-os megbízhatóságú hír jutott el a Konzervatórium szerkesztőségéhez, hogy megvan a Megadja helyét elfoglaló új miniszterelnök-jelölt, mégpedig Panyi Szabolcs személyében.

Panyi komoly tudományos és oktatói munkássága nem lehet kérdéses: a Lomonoszov Egyetem volt docenseként a társadalmi-gazdasági problémák menedzselésének és megszüntetésének szakértője, nemzetközileg elismert dialektikus materializmus-tekintély és fogtechnikus, Kínától Kubáig őt és különítményeseit hívják mind gazdasági, mind ideológiai viták rendezésére. Krausz Tamás a neomarxista episztemológia "legnagyobb koponyájának" nevezte, a Budaörsi Vakondmentő Egyesület pedig felterjesztette a Köztársasági Érdemrend Aluminiumkeresztjére Panyit. Az MSZP tagsága ismeri, az SZDSZ-é nem, de mindketten elfogadható jelöltnek tartják.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1147 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1313
  • e Hét: 7045
  • e Hónap: 18156
  • e Év: 171652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.