Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Bajnai dermesztő csomagja
  2009-03-29 01:03:46, vasárnap
 
  2009. március 28. 21:10 MNO

Az MSZP legfrissebb miniszterelnök-jelöltjének is készen van már a megszorítócsomagja. Bajnai Gordon - az Index internetes portál értesülése szerint - 2010-ben 600 milliárd forinttal apasztaná a szociális és nyugdíjkiadásokat. A támogatások csökkentésével a munkavállalást ösztönözné.

Gyurcsány lemondott a pártelnöki posztról + Képek
Teljes a káosz az MSZP székházában + Videó + Képek
Bajnai nem érzett felelősséget

Megszüntetné a gázár- és távhőtámogatást, a gyedet csak a gyermek 1 éves koráig adná, a nyugdíjemelés kiszámításánál pedig megszüntetné a svájci indexálást. A politikus a MÁV állami támogatását is csökkentené. Ez az a megszorító csomag, amelyet a Veres János által irányított Pénzügyminisztérium állított össze, de amelyet Gyurcsány Ferencnek nem volt bátorsága megvalósítani.

Nem lesz egyszerű az elfogadtatása

Bár a kiszivárgott értesülések szerint Bajnai Gordon kormányfőjelöltségét az MSZP vezetése és a megyei pártelnökök támogatták, a frakcióban várhatóan nem lesz egyszerű az elfogadtatása. Korábban ugyanis több szocialista politikus is bírálta a tárcavezetőt a Hajdú-Bét csődjéért, ami miatt több tönkrement lúdtenyésztő is öngyilkos lett. A Hír Tv Célpont című műsora több visszaélést is feltárt a Bajnai-vezette Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél, számos ügyben oknyomozó riportjaik nyomán indult vizsgálat. Bajnai Gordon 2006 óta szolgálta különböző minisztériumok élén Gyurcsány Ferencet.

A távozó miniszterelnök már a 2004-ben megalakult első kormányában is szeretett volna együtt dolgozni vele, de akkor Bajnai nemet mondott. Egyik üzletfelét ajánlotta maga helyett, Kóka Jánost, az SZDSZ jelenlegi frakcióvezetőjét.

Karsai sejti, de nem meri elmondani

Bajnai Gordon jelölése megdöbbentette Karsai Józsefet. A szocialista politikus a Hír Tv-nek a frakcióülés előtt úgy nyilatkozott: nem tartja alkalmasnak a fejlesztési és gazdasági minisztert a kormányfői posztra. A jelölést azzal magyarázza, hogy az MSZP vezetése olyan embert kívánt megnevezni, akit a liberálisok legalább egy része támogatni tudna. Hozzátette: azt is sejti, miért fogadná el őt a "Kóka-csapat", de nem mondja el, mert "így is van elég baja".

A Hír TV információi szerint egyébként az SZDSZ az MSZP már meg is állapodott Bajnai Gordon miniszterelnökségéről. (hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kétszínű sokszínűség
  2009-03-29 01:02:07, vasárnap
 
  Kétszínű sokszínűség
2009-03-28 10:36 barikád.hu

Korunk egyik legtehetségesebb hordószónoka ismét kitett magáért, demagóg módon sértegette megint a magyarságot. Gyurcsány Ferenc parlamenti hattyúdala után Fodor Gábor is elővette szokásos, mindenkit felvilágosító beszédét, miszerint pusztán csak nemzeti érdekből, és nem hatalomféltésből alakítanak megint új kormányt a szocialistákkal.




Nevezhetnénk akár uszításnak is Fodor Gábor felszólalásait, olyannyira tendenciózusan szól a magyarság ellen. Persze nem ő az egyetlen a Parlamentben, aki a hatalomvesztés árnyékában rögtön előveszi a rasszista, antiszemita, cigányellenes, homofób kártyát a nemzetmentő szerepében díszelegve.

Ha igazuk lenne, akkor bizony legalább 30%-os elfogadottsági szinten állnának a pártjaik, tartom annyira igazságszeretőnek a magyarokat. Ezzel szemben egyre nő a népszerűtlensége mindazoknak, akik előszeretettel sütnék rá még most is a kollektív bűnösséget a magyar nemzetre.

Most majd újból megmagyarázzák a kevés pénzből tengődőknek, hogy egy nagyon erős koalíció révén milyen csodálatos lesz az életük, mert nem lesznek rasszisták, homofóbok, antiszemiták, cigányellenesek a társadalomban, csak szegények és milliomosok. Erről ők majd gondoskodnak. Nemcsak a Parlamentre tesznek lakatot, hanem mindenkinek a szájára is, kivétel a sajátjuk. Ezáltal az istenadta magyarok bizonyára kéz a kézben járják majd a körben áll egy kislánykát, szívük telve lesz boldogsággal és örömmel, áldást szórnak az új
neoliberális kormányra, majd boldogan halnak éhen.

A középosztály extázisban csúszik le tovább a lejtőn, miközben dicsőítik Fodor urat és a többieket, amiért elmagyarázták nekik, miért internacionalista ünnep március 15-e, hiszen ott sem volt senki magyar - szerintük.

A Kossuth téren március 15-én majd vasgyűjtő versenyt is rendeznek híres ágyúöntőnk emlékére, és Petőfi-verekedő bajnokságot a szlovákokkal, szerbekkel a problémák azonnali és helyben történő megoldására.

A nők zsebkendőikkel integetve, a szilaj férfiak ostorpattogtatással üdvözölnek a sokszínűség jegyében minden külföldi felvásárlót, manipuláló tőzsdést, ingatlanfejlesztőt, multit, és örömmámorban jutnak koldusbotra.

A falvakban, iskolákban, orvosi rendelőkben, pályaudvarokon, aluljárókban énekszóval, citerazenekarral várják a verekedőket, támadókat, rögtön utána emléktáblát is kihelyeznek a megbékélés és humánum jegyében. A megélhetés biztosítására minden szobrot önként átadnak a gyűjtőknek, különös tekintettel a Turul, Nimród, csodaszarvas és más nemzeti jelképekre, sőt megtoldják néhány mázsa sínpárral is az ajándékot.

Menetelés nem lesz, kizárólag tánclépésben, egymást átölelve lehet menni munkaközvetítőhöz, hajléktalan szállásra, és egyéb olyan helyekre, ahol mindenki büszkén comingoutolhat, megélheti másságát, toleranciáját.

Kedves politikus urak, a magyarság minden ellenkező tévhit ellenére mindig befogadó volt, de a kétszínűséget soha nem tűrte el. Lehet tanulmányozni mélyebben a magyar történelmet és irodalmat, mi jár a kétszínűeknek. Jumurdzsák utódaival is megbékéltünk mára, de Hegedűst, az árulót soha nem fogadjuk el.

Eördögh Tünde
tanár, közíró

barikád.hu

Kapcsolódó cikkek:
Fodorral egyeztetett Gyurcsány
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beígérve a felelősségrevonás
  2009-03-29 00:59:48, vasárnap
 
  Orbán bekeményít: Gyurcsánynak beígérve a felelősségre vonás
Heti Válasz Online - 2009.03.27.

Széles a társadalmi egyetértés abban, hogy változtatni kell; Magyarország készen áll arra, hogy egy új kormány mögé felsorakozzon, és a megújulási programot véghezvigye. Ezért van szükség előrehozott választásra - mondta Orbán Viktor a Jövőkép: Megújított szabadelvű és szociális piacgazdaság Magyarországon című könyv bemutatóján.

Ha nem egyszerűen csak kormányváltást akarunk, ha valóban új korszakot szeretnénk nyitni, akkor elengedhetetlen a szellemi előkészítés - utalt a most megjelent könyvre a Fidesz elnök. A szerzők arra vállalkoztak, hogy az 1998 tavaszán kiadott Polgári Magyarország Közgazdasága című kötet megjelenése után egy évtizeddel ismét elemezzék a rendszerváltástól napjainkig eltelt időszak főbb tanulságait, illetve a lehetséges fejlődési utakat.

A bemutatón Orbán Viktor kifejtette, hogy a szocialisták történelmi léptékben vallott kudarcot, hiszen Magyarországon - kétszer négy év megszakítással - hatvan év óta baloldali kormányzás zajlik. Mindeközben az egész világ megújul, sőt, egy új világ van kialakulóban.

A Fidesz elnöke szerint Magyarországnak ebben az új helyzetben nem válságkezelésre van szüksége, mert a válságkezelés tulajdonképpen a válság konzerválása. Épp azok a módszerek és eszközök okozták a válságot, amiket most kezelésként alkalmazni akarnak - szögezte le Orbán Viktor. Hozzátette: A válság leleplezte azt a hazugságot, amiben éltünk, ezért új alapokra kell helyezni a magyar gazdaság működését.



Orbán Viktor szerint a kormányfői esküszegés ma mindennapos gyakorlat

Az ellenzéki politikus szerint a legfontosabb, hogy a jelenlegi, gyönge állam helyet erős államot kell létrehozni, mivel csak ez képes kiállni a nemzeti érdekekért, megvédeni a szabadságot és függetlenséget, illetve a polgárokat. Az erős állam felszabadítja a társadalmi energiákat, hiszen a polgárok támaszkodhatnak rá - vélte Orbán Viktor, majd arról szólt, hogy milyen forrásokból származhat az állam ereje. Ezek: a megfelelő nagyságú társadalmi felhatalmazás és a köztulajdonban tartott vagyon.

Magyarországnak a saját lábára kell állnia, a saját gazdasági teljesítményéből kell finanszíroznia a működését, mivel a pénzügyi egyensúlyt nem lehet hitelből fenntartani - tette világossá a Fidesz elnöke, majd így folytatta: Tisztelni kell a munkát, ez a gazdasági növekedés alapja, és ez ma hiányzik Magyarországon.

A közállapotokról szólva Orbán Viktor azt mondta: az nem szabadság, amikor mindenfelé lőnek, szúrnak, robbantanak, Molotov-koktélt dobálnak, s a polgároknak félniük kell. Ezért az államnak etnikai hovatartozásra való tekintet nélkül minden magyar állampolgárnak védelmet kell nyújtania.

Változásra van szükség a politikai felelősségvállalás területén is - fejtette ki a pártelnök, mivel megítélése szerint nem folytatható, hogy a politikusoknak csak kiváltságaik vannak, felelősségük viszont semmi. Az lehetetlen, hogy egy ország vezetőjén nem kérhető számon, amit tett, ezért véget kell vetni annak, hogy ha valaki egy országot tönkretesz, szépen visszatérjen az üzleti életbe, mintha mi sem történt volna. Orbán Viktor szerint a kormányfői esküszegés ma mindennapos gyakorlat, ezért is kell helyreállítani a politikus felelősséget. A következő kormányzatnak ki kell vizsgálnia minden ügyet, amelyeket politikusok követtek el - fogalmazott a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor szerint a jelenlegi kormányt nem legyőzni kell, egyszerűen csak túl kell lépni rajta, hiszen ezt a kormányt már legyőzte az idő. Elmondta: a helyzet még annál is sokkal rosszabb, mint amilyennek a mindennapi életből látszik, ezért a magyar társadalommal közölni kell, hogy milyen az ország valós állapota, és meg kell húzni a lehetőségek határát.

Széles a társadalmi egyetértés abban, hogy változtatni kell; Magyarország készen áll arra, hogy egy új kormány mögé felsorakozzon, és a megújulási programot véghezvigye. Ezért van szükség előrehozott választásra - zárta beszédét Orbán Viktor.

Kapcsolódó cikkek:
Bokros "kicsinálta" Gyurcsányt
MSZP: legalább mi ne dőljünk be a gyurcsányi hazugságnak!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kettős állampolgárságot ígért
  2009-03-29 00:58:10, vasárnap
 
  Kettős állampolgárságot ígér Orbán Viktor
[ 2009. március 28., 17:55 ] Erdély.ma

Kettős állampolgárságot ígért a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári jubileumi közgyűlésén Orbán Viktor.

Az 1989. február 26-án megalakult KMKSZ ünnepi rendezvényének - huszadik, jubileumi közgyűlésének részvevőit köszöntve Orbán Viktor a legutóbbi magyarországi fejleményekre utalva kijelentette: "a változás úton van, és hamarost meg is fog érkezni".

A Fidesz elnöke - emlékeztetve a 2004. december 5-i, kettős állampolgárságról szóló népszavazásra - kifejtette: akkor mégiscsak az igenek voltak többségben, és ha van egy rendes, becsületes népképviselete a magyarországi magyaroknak, akkor egy ilyen népszavazás eredményét - függetlenül attól, hogy az nem kényszerítő erejű - a demokrácia szokásaihoz híven, irányadó politikai tényként veszi figyelembe.

Mivel itt erkölcsi tényről van szó, amely - mint fogalmazott - súlyosabb, mint a politikai tény, "ezért most már csak egy olyan parlamentre van szükség, amely ezt tudomásul veszi és a szükséges törvényt megalkotja, mint ahogy mi készen is állunk arra, hogy ezt a törvényt megalkossuk". A magyar nemzet újraegyesítése ugyanis egyik alappillére a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség programjának - mondta Orbán Viktor.

Duna Tv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 186 db bejegyzés
e év: 468 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5195
  • e Hét: 6575
  • e Hónap: 7522
  • e Év: 43463
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.