Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
A tót atyafiak a magyar koldus
  2009-03-03 22:46:20, kedd
 
  *A tót atyafiak a magyar koldusgúnyán viccelődnek (most joggal)
2009. március 03. 07:44
HunHír.Hu

Egyedül Magyarország utazott Brüsszelbe úgy, hogy magára vette a koldus gúnyáját - írta Elűzték a protekcionizmus ördögét című kommentárjában a Hospodárské Noviny szlovák gazdasági napilap. *

Ne fessünk olyan képet, mintha mindannyiunknak azonos gondjai lennének és segítségre szorulnánk - idézte a Mladá Fronta Dnes tudósítója Robert Fico szlovák miniszterelnököt, aki hozzátette, hogy ez rontaná a jól álló országok ázsióját a befektetők szemében.

HunHír.Hu kommentár:
Ezt tették a szocionisták és a liberálisok. Minden olyan ország, ahol erős nacionalista párt van a hatalomban, túléli, és lesajnálja a zsidó vezérbankárok alkotta válságot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hol a Magyar hadsereg, hol a p
  2009-03-03 22:28:54, kedd
 
  Hol a Magyar hadsereg, hol a pénz?


Anonymous írta: "

Az alábbi írást a következő megjelent hír motiválta:

Csehország 107 Pandur II. típusú páncélozott harcjárművet vesz az osztrák Steyr cégtől. A tranzakció értéke mintegy 14, 4 milliárd korona (157 milliárd forint). (MNO, 2009. 03. 02)


A fenti hír olvasása után egy kicsit körbenéztem a környező országok nyilvános katonai adatai körül. Nagyon lerövidítve a helyzet a következő.

Ukrajnát hagyjuk, az ország és hadseregének méretei miatt. Hasonló sorsra jut Lengyelország és Románia is. A többi fennmaradó ország (Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Csehország, Szlovákia) lakossága nagyjából legfeljebb annyi, mint Magyarországé vagy kevesebb. Rögtön ki kell azonban vennünk Szerbiát és Ausztriát is, hadseregük mérete és felszereltsége miatt a magyarhoz képest.

Azonban az összes többi ország közül is, egyedül a magyar honvédség az, amely nem, még egyszer, amely nem rendelkezik legalább egy harckocsizó zászlóaljjal és számottevő tüzérséggel sem.

Minden térségbeli ország, vagy a még korábbról maradt T-72 bázisú harckocsijait, BMP-1,(2) gyalogsági harcjárműveit modernizálta, és/vagy neves gyártóktól szerzi be folyamatosan a modern nyugati típusokat. Esetenként több száz darabot, több 100 millió forintos darabáron.

Bezzeg a magyarországi vezetés, az elmúlt 7 év (lehet, hogy több) bölcs kormányzásának köszönhetően ezeket a költséges és haszontalan lépéseket megspórolta. Gyalogsági harcjárműveinket az orosz, ukrán adósság fejében szerezte be. A korábbi, elavult, költséges fenntartású, T-72 harckocsijaink jelentős részét pedig elajándékozta Iraknak, a maradékot ,,lezsíroztatta". A hadsereget leépítette, hivatásos tisztjeinket 40 egynéhány évesen nyugdíjba küldte, az egykoron páncélozott gyalogsági harcjárműveket gyártó hadiiparunkat pedig elfelejtette. Olcsóbb az, ha segélyt kap a munkanélküli, mintha az államtól jövedelmet.

Az a tetemes pénz, amit, a felesleges honvédelmi kiadásokon megtakarítottunk viszont szépen látszik az országon. Mert, nem nálunk nő folyamatosan az államadósság, nem nálunk jelentős az termelés visszaesés, nem nálunk jelentős probléma a nyugdíjrendszer, nem nálunk nő veszettül a munkanélküliség, nem nálunk beszélnek az államcsődről, és még sorolhatnám, hanem azokban a környező országokban, ahol az adófizetők drága pénzét ,,ócskavasakra" költik.

Mi szükség lenne ezekre, mondhatja bárki, hiszen ott a NATO, aki véd minket. Tessék a dolgok mögé nézni, magában is félelmetes az a helyzet, hogy szinte mi vagyunk az egyetlen ország, akit a NATO véd, de ha mégsem fog, majd elbújhatunk a 4-es metró alagútjában.

Európai parlamenti választások jönnek. Az eredménynek ,,ütnie kell" a változáshoz. Az, ha a Fidesz megnyeri a pozícók nagy részét, legalább is sokan erre számítanak, nem fog ütni. Viszont, ha csak maximum 15-20 % megy el szavazni, annak nemzetközi visszhangja lesz. A hozzáértő politikusokra egyébként is itthon lenne szükség, a nem hozzáértőkre meg az EU-ban sem.



Polgár Info
http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=38373

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A németeknek van válaszuk
  2009-03-03 22:18:38, kedd
 
  2009-03-03 21:35
A németeknek van válaszuk

Németországban már működnek a válságkezelő intézkedések. Az új autók eladása 22 százalékkal nőtt februárban az előző évhez képest.



Ez a kormány 2500 eurós bónuszának köszönhető. Ennyivel támogatják ugyanis az új autó vásárlást, ha a vevő régi kocsiját leadja a roncstelepen. Szakemberek szerint a kormány intézkedése lökést adhat az egész német autóiparnak.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dobrev Klára Amerikába ment -
  2009-03-03 21:24:41, kedd
 
  Dobrev Klára Amerikába ment - mi pedig kommentáljuk!


2009-03-03 13:56 barikád.hu


Egyre aktívabb a politikai és diplomáciai életben a miniszterelnök felesége. Dobrev Klára a héten olyan politikai nagyágyúkkal tárgyal, mint példáulMadeleine Albright volt amerikai külügyminiszter. Az elmúlt hónapokban itthon is többet hallani róla. Csak nem saját politikai karrierjét készíti elő?

barikád: Nem lepődünk meg rajta, már csak a családi hagyományoknak kell hódolnia. Mivel férje -bízunk benne- minél előbb eltűnik a közéletből, neki kell tovább vinnie azt a lángot, melyet a családja gyújtott.

Ha nem is titokban, de felhajtás nélkül utazott el egy hétre az Egyesült Államokba Dobrev Klára. Útjának hivatalosan közölt célja, hogy az itthon is az általa felkarolt és támogatott témákban (például a női esélyegyenlőség) egyeztessen nagy hírű tárgyalópartnereivel.

barikád: Női esélyegyenlőség? Ő karolta fel? Tett érte valamit? Miért kell ezért Amerikába mennie? Előbb a saját portánkon kellen söprögetnie. Klárika! Keresse meg Morvai Krisztinát ebben a kérdésben, de kételkedünk benne, hogy szóba áll magával!

Közöttük van Madeleine Albright, az egyik legelismertebb amerikai külpolitikus, a Clinton-éra külügyminisztere, aki most a Georgetown Egyetem legnépszerűbb professzora. Dobrev Klára New Yorkban egy ENSZ-bizottság konferenciáján vesz részt.

barikád: Hűha! És ott mit fog csinálni?

"Többeknek feltűnt már, hogy Gyurcsány neje nem csupán a klasszikus jótékonysági ügyeket viszi, mint általában a kormányfőfeleségek, hanem annál komolyabb tervei vannak. Írt már dolgozatot szociális ügyekben, dolgozott politikusokkal, tehát nem lenne meglepő, ha egyszer szakpolitikusként tűnne fel" - fogalmazott a Borsnak egy névtelenséget kérő MSZP-s vezető.

A Bors kereste Dobrev Klárát is, de New York-i útja miatt munkatársai későbbre ígértek tájékoztatást ez ügyben. Tény: több jel is mutat Dobrev ,,mozgolódására": Gyurcsány Ferenc ideiglenes miniszterelnök az utóbbi időben egyre többször tesz említést nejéről, ráadásul Dobrev Klára sem rejtőzik el a nyilvánosság elől.

barikád: Pedig jobban tenné, ha férjével együtt inkább elrejtőznének a nyilvánosság elől. Mondjuk Afrika egy távoli csücskében.

Szakmai múltját ráadásul több politikus is megirigyelhetné: 1994-ben a budapesti önkormányzati választásokon ő volt Baráth Etele főpolgármester- jelölt személyi titkára, 1995-től a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkárságán dolgozott titkárságvezetőként Draskovics Tibor mellett, 1998-tól 2000-ig főosztályvezető- helyettes volt a Pénzügyminisztériumban, a 2002-es választási kampányban Medgyessy Péter kabinetfőnöke volt, majd 2002-ben a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU-támogatások Hivatalának elnökhelyettese lett.

barikád: Személyi titkárból elnökhelyettes lett. Ez aztán a gyors karrier! Persze házasodni tudni kell...

borsonline.hu - barikád.hu


http://barikad.hu/node/25174
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jövő tavaszra feléljük az IMF
  2009-03-03 21:20:47, kedd
 
  Jövő tavaszra feléljük az IMF hitelt?
2009-03-03 19:23 barikád.hu


Szűcs Erika

Az adó és járulék csökkentés önmagában nem oldja meg a foglalkoztatottság növelésének problémáját. Nem jutnak könnyebben munkához az alacsony iskolai végzettségűek, a halmozottan hátrányos helyzetűek — jelentette ki a Szociális és Munkaügyi Miniszter. Szűcs Erika kedden a szolnoki Hozam Klubban ismertette a kormányzat válságkezelő tervét.

Ennek egyik központi eleme a foglakoztatás növelése. Ezt szolgálja az adórendszer átalakítása, mely a járulék terhek mellett a munkát végzők adóját csökkenti. De szociális rendszert is úgy alakítják át, hogy az munkára ösztönözzön. A verseny és közszféra mellett egy harmadik foglalkoztatási módot igyekeznek kialakítani. Ez az út a munkához program, melyben foglalkoztatás és a szociális juttatások váltják egymást, úgy hogy egyre nagyobb teret kap a munka.

A pénzügyi stabilitásról szólva a miniszter kiemelet: az IMF-hitel jövő tavaszig megoldotta a költségvetés finanszírozási gondjait. Az Európai Uniótól kapott hitel pedig önerőként szolgál az uniós támogatásokhoz. De az EU forrásokra támaszkodva élénkítenék a beruházásokat és a vállalkozásokat. Segíteni kívánják a nehéz helyzetbe került állampolgárokat is. Ezt célozza a devizahitelesek támogatása is.

Szoljon - barikád.hu

http://barikad.hu/node/25205
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány alkotmánymódosítást
  2009-03-03 21:15:56, kedd
 
  Gyurcsány alkotmánymódosítást akar - túl nagy a szólásszabadság

2009.03.03. 13:01

Hogy is indulhatna jobban a hétfői nap, és vele az egész hét, mint egy kétoldalas Gyurcsány-interjúval a Hírszerzőn. Jellemző módon Orbánt többször említi benne, mint az MSZP-t. Hiába, mindenért Viktor a hibás, ahogy azt már Miskolcon is megmondta a Miniszterelnök Úr.

A legjobb részeket szeretném kiemelni belőle, teljes terjedelemben a link alatt olvasható.



Olvassuk hát a nemzet Ferencét:

Válasz a közvéleménykutatásokra:

"Ezek csak azt jelzik, hogy nagyon sok erőfeszítést kell tenni. Ha a közvélemény-kutatási adatokból indulnék ki, akkor olyat ígérnék az embereknek, amit szeretnek hallani."

Például 13.havi nyugdíjat, Feri?

"Ha az emberek rövid távú érdeke és az ország hosszabb távú érdeke között kellett választanom, az utóbbi mellett tettem le a voksomat az elmúlt években."

Ekkora egy ordas hazugságot, nem találok szavakat.

"2010-ben azt is látni fogják az emberek, mennyi minden épült, szépült az országban. Autópályák, egyetemi campusok, járóbetegellátó-központok, városközpontok, gátak, hidak épültek és épülnek országszerte. Ez is a nemzet teljesítménye, amelyre minden magyar büszke lehet."

Tisztára, mint a sörreklám...Büszkék vagyunk Feri, (különösen a völgyhidakra), csak sokalljuk az árat. Te nem? Bár neked mindegy, mert nem te fizeted.

A Reformszövetség javaslatairól:

"A Reformszövetség és a kormány javaslatai alapirányokat és a struktúrát tekintve egyeznek. Ha a cél közös, mondjuk, a Balaton, az MSZP, az SZDSZ és az MDF azonos útvonalat, az M7-est választotta. A Reformszövetség és a két kis párt ezt az utat 170-nel tenné meg. Mi, mondjuk 130-cal. Ez lassabb, de biztonságosabb. A Fidesz viszont a Balatont az M3-ason keresi, és erről akarja meggyőzni az utasokat is. Sajnos elég sokan hisznek nekik, pedig becsapják az országot. Amit én képviselek, az nem a "mindent vagy semmit", hanem a "lehető legtöbbet". Megjegyzem, amit mi képviselünk, bírja az Európai Unió, az IMF és a londoni elemzők bizalmát."

Látszik a forintárfolyamon, Feri, látszik...

Az adórendszerről és a kiadáscsökkentésről:

"A Reformszövetség azt mondja, hogy idén 350 milliárdot kellene kivenni az államháztartásból, mi most 270-nél tartunk. Ezen kívül már csak olyanokat mondanak, hogy vegyük el teljesen a 13. havi nyugdíjat. Ez 150-160 milliárd forint. Azt mondják, hogy a családi pótlékot és a lakástámogatást helyezzük rászorultsági alapra. Nyilvánvalóan nem állíthatjuk, hogy nem teszik a lakosságra a terheket. Sőt. Ezeket az idén nem is lehet meglépni.

Amit a kormány javasolt, példátlanul mély szerkezeti átalakítás az élet több területén. Lényegében az elmúlt 20 évben most először mondja azt egy kormány, hogy ahelyett, hogy segélyt adnék, százezer embernek munkát szervezek. Átszabjuk a nyugdíjrendszer három nagy elemét, ingatlanadót tervezünk. Ez az elmúlt időszak legszélesebb körű reformja. Persze lehet ennél radikálisabbat is lépni, de annak is ára van."

Az államcsőd lehetőségéről:

"Néha érdemes találkozni olyan emberekkel, akiknek a bőrére megy a játék. Én szoktam."

Ja, a rajongókkal dedikáláson, mi? Egy kis kézsimogatás, aztán ezzel letudva a plebs.

"Nemet kell mondani a semmittevésre, és nemet kell mondani a sokkterápiára."

Fogd fel Feri, hogy itt már nem segít az arany középút, az "úgy csinálunk, mintha tennénk valamit"-taktika. Ehhez már késő. Ez ment évekig, most már lépni kell. Határozott, nagy léptekkel. Akkor is, ha fájni fog.

Az eddigi, semmittevőnek nevezett politikájáról:

"Nem volt semmittevés az elmúlt években. Egyetlen percre sem. Ha valamikor volt, az 1998 után kezdődött. Sokak szerint éppen az a baj, hogy 2006 óta túl sok mindent csináltunk. Három területen történtek határozott lépések."

- "Átalakítottuk a központi közigazgatást... A közszféra GDP-ből való részesedése csökkent 19,6 százalékról 17 százalékra. A közszférában dolgozók száma 100 ezerrel csökkent. A központi közigazgatásban a háttérintézmények, alapítványok száma kevesebb, mint a felére csökkent."

- "Mindaz, amit az egészségügyben elindított a kormány, az egy tisztességes, és hosszú távú reform volt. Amit mi megcsináltunk - pokoli politikai háború közepette - azt senki más nem tette meg."

- "Módosult az érettségi és a felvételi rendszer, az egyetemek finanszírozási, tulajdonosi struktúrája. Ezt Magyar Bálint kezdte el és Hiller István folytatta."

Nos, igen, ezek valóban hatalmas reformok. Különösen az egészségügyi sikerült fantasztikusan.

Arról, hogy esetleg le kéne mondania:

"Hogy például olyan párt kerülhessen hatalomra, amelyik az önök által hiányolt reformokat akadályozta, ami pedig megszületett az ország javára, azt hazaárulásnak nevezte? Válságkezelő programjának pedig se híre, se hamva?"

Tehát, az ország érdekében maradsz, Feri? Nehogy a gonosz Orbán kerüljön hatalomra? Mily nemes döntés, igazi önfeláldozás...

A közbiztonságról és a cigányságról:

"Mindig a legszegényebb társadalmi csoportban sűrűsödik a társadalmi konfliktusok nagy része, és nem egyszer sűrűsödik bizonyos típusú normasértésekkel is."

"Nem azt mondtam, hogy a bűn kizárólag a szegényeket érinti meg. Azt mondtam, hogy a legszegényebbek körében más a bűnnek a lenyomata, más a jellegzetessége. Magyarországon a közbiztonsággal kapcsolatos kritika jelentős része nem a veszprémi típusú, egyedi bűncselekményből származik, hanem hogy az ilyen bűncselekmények két-három évre megrázzák az országot. Emlékezzünk arra, hogy a móri mészárlás idején, vagy amikor a Fradi volt válogatott focistáját, Simon Tibort agyonverték, milyen lehetett a közbiztonság érzete. Megjegyzem, amikor ezek megtörténtek, Orbán Viktor kormányzott"

Ezt fontos volt kiemelni Feri, igazad van. Ez a tény nagyban befolyásolja a mostani állapotokat.

"A mostani problémát az okozza, hogy a nagyon sok, kis értékre elkövetett lopás a távoli falvakban, ahol a szegény lop szegénytől, a társadalmi bizonytalanságot mutatja."

Így van. Senki se boldog, ha folyton meglopják, ha nem sétálhat nyugodtan az utcán, és már a rendőröktől se várhat igazi segítséget, mert nekik sincs tekintélyük.

"A rendőrséget anyagilag és szervezettségében is megerősítjük, de iszonyatosan veszélyes, ha valaki ezt társadalmi csoport, vagy származás kérdésére fordítja le. És ezek miatt kell a reformokban is óvatosan lépnünk."

Többek között alkotmányt akarnak módosítani. Be akarják tiltani a cigányozást. Főleg a cigánybűnözés szó bántja a szemüket.

"Alkotmányt kell módosítani, és a kormány ezt kezdeményezi, mert Európában azt mondják, hogy Magyarország az, amely a szólásszabadság védelmében olyan szabályokat érvényesít, amely ma nem teszi lehetővé, hogy olyan toleráns nemzeti közösség alakuljon ki, amelyik el tudja fogadni a különbözőségeket."

Feri, nem lehettek ilyen hülyék! Senki sem a bőrük színe miatt utálja a bűnöző életmódot folytató, társadalmi beilleszkedésre képtelen cigányokat. Érdekes, 'kínaibűnözés" szó nincs. Biztos véletlen...

Ez csak valami mocskos politikai játszma. Figyelemelterelő trükk, épp úgy, mint az Antiorbán-kampány. Amíg a cigánykérdéssel foglalkozik az ország, nyugodtan játszhattok a színfalak mögött. Amíg a nyuggernénik a blogodon ajánlott könyvből tanulmányozzák a cigány kultúrát, addig se a vidéken párezerer forintért meggyilkoltakról szóló híreket olvassák. Zseniális, Feri. Remélem hánysz, mikor tükörbe nézel.

"Az Európa Tanács állapítja meg Magyarországról, hogy túlzottan szabadjára engedte a véleménynyilvánítás szabadságát. A minap Eörsi Mátyás azt nyilatkozta a rádióban, hogy ez ügyben az SZDSZ álláspontja módosulhat. Ezt jó jelnek tekintem."

Fordítok. Az SZDSZ segítségével befogják a pofánkat, átnyomják a parlamenten az új törvényt. Innen már csak egy lépés a gondolatrendőrség, és a kommentelők lekapcsolása.




138 komment

http://vastagbor.blog.hu/2009/03/03/gyurcsany_alkotmanymodositast_akar_tul_nagy_a _szolasszabadsa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A birodalmi rendszerek lényegü
  2009-03-03 21:11:06, kedd
 
  A birodalmi rendszerek lényegükben hordozzák sorsszerű bukásukat

Hölgyeim és Uraim!

Nőjünk föl már végre! Vegyük elő legjobb emlékezőképességünket, rakjuk össze az idők folyamán egyre halványuló emléktöredékeket, végezetül pedig tegyük föl önmagunknak a kérdést. A reflektorfénnyel a sötétség közepébe világító kérdést: "Kinek az érdeke?"

Emlékezzünk: Hányan és hányszor huhogták - kiáltották bele a gyönyörű magyar tájba: "Vége a magyarságnak!" Hányan költöztek át nagyjaink közül a másik világba azzal a biztos tudattal; "A magyarságnak vége!" Nem kívánok történeti visszaemlékezésekbe bonyolódni - sok példát tudunk mindannyian.

Aztán: Hányan néztek, mint őrültre, rám - és sokunkra - a 70-es, 80-as években, amikor arról beszéltünk, hogy a birodalmi rendszerek - így a Szovjetúnió is - lényegükben hordozzák sorsszerű bukásukat. Hogy ami összetartozik, az előbb-utóbb újra egységbe - egész-ség-be - kerül. (Németország.) Hogy - bár nem tudni még a mikéntjét - de Hazánkra, Nemzetünkre is sorszerűen ez a szép jövő vár. Mert törvényszerű. A legmagasabb rendű törvények írják elő. Aztán, éppen fordítva; amit emberi - sötét - akarat gyúrt egybe, annak szét kell esnie. (Jugoszláviai rokonaim még a függönyt is behúzták ijedtükben, amikor erről beszéltem...) A gimnáziumban - csak a szerencsémnek köszönhetem, hogy nem rúgtak ki - a hetvenes évek vége felé fennhangon "agitáltunk", hogy "56 forradalom volt, értsétek meg!". (B.CS. barátomnak nem volt szerencséje, őt páros lábbal.... az ország összes középiskolájából.) Nem folytatom a példákat, Ti is tudtok, Önök is tudnak legalább ilyeneket....

Térjünk át inkább a közelmúlt, a ma történéseire. Itt aztán van miből "mazsolázni" bőven! Ki-ki vegye elő saját emlékezetéből a vele történteket!

A választási nagygyűléseken a pártszónokok szájából elhangzottakat, a "nagy megmondók" "tutijait"! 2006 őszén, és azóta, a "véglegest", a "biztost", az "egyetlent"! Hányszor "éltük meg" már a Nemzet, a Föld életének utolsó heteit! Hányszor, de hányszor ugorhattunk volna "A" - "B" - "C"....."Y" tervekre!

Őrület!!! És a legutóbbi "gyöngyszemek" egyike: Fritz Tamás politológus - engem is magával ragadó - szónoklata 2008. nov. 29-én Tapolcán, a sportcsarnokban (a Polgári Körök Országos Konferenciáján - interneten bárki megtalálhatja), és Makovecz Imre ujjongást kiváltó "refrénje": "Februárban egymillió embernek ott köll lenni a parlament előtt és jó napot! Miről beszélgetünk? Nem volt elég? A szakramentomát!!! Ennyi a mondanivalóm!"
(http://www.youtube.com/watch?v=IyecZ6CeAO4)

Aztán menetrendszerűen megérkezett 2009. februárja - és ott voltak... hányan?! Félreértés ne essék; tisztelem, becsülöm a Politológust, még inkább az Építészt! Őszintén! Tisztelem, becsülöm, és nagyon együtt érzek azzal a pár száz emberrel, akik ott voltak a parlamentnél.

Más: A folyamatosan gerjesztett és (média)erővel fenntartott félelmek, indulatok. Na ezeket végképp nem idézem. Mindenki tudja mikről van szó!

Most jön a reflektor!: Kedves olvasó! Idézze most föl magában, hogy a közelmúlt (kissé bizonytalan hitelességű, nem tisztázott eredetű) információi, hírei Önben milyen érzéseket váltottak ki! Tessék csak utánagondolni!!!

Táborfalva, atomsiló, megszállás, nemzethalál.... Hazudik az, aki azt mondja, hogy benne a megnyugvást, a biztonságérzetet erősítik ezek a "hírek". Észrevették - észrevettétek - mennyire kiszámítottan, célzottan és mennyire ellenőrizhetetlen "forrásokból" szállnak föl ezek az "információk"? Mennyire azokat találják meg, akik az átlagosnál is nagyobb érzékenységgel megáldottak-megvertek, ha a családjuk, gyermekeik, a Nemzet jövőjéről van szó?

Milyen reakciókat is vált ki belőlük - belőlünk - mindez? Merre sodor bennünketez a vég nélküli lelki-érzelmi terror? Megmondom: Egyeseket rémülettel tölt el - begubóznak, eluralkodnak rajtuk a paranoiás tünetek. Mások "ráharapnak" mint a vadászkutya, mikor zsákmányt fogott - és nem képesek elengedni. "Szájzárat" kapnak. Sokan idegességükben-okosságukban egymás torkának esnek, mint a vadak. Megint mások ösztönösen egyre "följebb tekerik a lángot" - elképesztő méretekben licitálják túl egymástaz adott témában. Vannak, akik azonnal "cselekvőre" fogják a dolgot.

Demonstrációkat szerveznek, petícióznak, tüntetnek - kimerülésig fárasztják magukat, és a magukkalrántottakat. Egyre valószínűtlenebb, a valóságtól végképp elrugaszkodott ötletekkel, megoldási javaslatokkal bombázzák környezetüket, és mindazokat, akiket - hála a világhálónak - elérnek. Soroljam tovább??? Nem, inkább összefoglalom: Végeredményben a fent vázoltak hozadéka a "hírforrások" számára: Félelemmel teli, egyre ingerültebbé, erőszakosabbá váló, különböző szélsőségek irányába sodródó, önmagát lefárasztó, energiáit felmorzsoló, kimerült, atomizálódott tömegek. A mai magyarság. Azaz mi magunk.

Akkor most végképp mindenki "kapcsolja be a reflektort": Mindez kinek az érdeke?- és válaszoljon ki-ki saját magának! De még jobb - sokkal jobb! - ha közösségben (családban, baráti társaságban) beszélik ezt meg. Garantálom, hogy alábbhagynak afélelmek, kisimulnak az idegek, lecsendesednek a gyilkos, önemésztő indulatok. Talán még a fullasztó valóság fölé is tudjuk egymást kapaszkodni! Hát nem erre lenne szükségünk? Magunknak, családunknak, tágabb környezetünknek.....Nemzetünknek? Nem ilyen emberekre, közösségekre? Hát akkor...? A szakramentomát!!! (M.I.)

Félreértés ne essék; én is legbelül félek. Ideges, ingerült, minden vonatkozásban kimerült vagyok. Mint Önök. Mint Ti, barátaim! De nekem ebből lett végképp elegem! Hogy mindezek eddig megbéklyóztak! Elég volt!!!
Nyissunk ablakot egymásra - szívjunk tiszta friss levegőt! Mert van ám olyan is!

Szeretettel, barátsággal Kovács Gábor muzsikus


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több pénzt adna a Fidesz az af
  2009-03-03 21:09:54, kedd
 
  Több pénzt adna a Fidesz az afganisztáni küldetésre

2009. március 3. 14:01 FigyelőNet, MTI

A biztonsági helyzet romlása miatt a Fidesz támogatná, hogy több pénz jusson az afganisztáni magyar tartományi újjáépítési csoportra (PRT) - mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke. Az MSZP szerint is elegendő pénzre van szükség az afganisztáni feladatok biztonságos ellátásához.

A biztonsági helyzet érzékelhetően romlik Afganisztánban, ez az északi tartományokra is igaz. A közép-ázsiai országban szolgálatot teljesítő magyar missziót - a lehetőségekhez mérten - minél nagyobb támogatásban kell részesíteni. A Fidesz nagyon fontosnak tartja, hogy semmilyen költségvetési megszorítás ne érje az afganisztáni missziót - mondta Németh Zsolt a testület ülése után. A politikus azt követően nyilatkozott újságíróknak, hogy a külügyi és határon túli magyarok bizottsága zárt ülésen meghallgatta Madarász Károlyt, a Katonai Felderítő Hivatal főigazgatóját az afganisztáni biztonsági helyzetről.

Németh Zsolt hozzátette: a változó biztonsági helyzet alkalmazkodást követel meg, azt, hogy ebben milyen intézkedésekre van szükség, a kormányzatnak kell meghatároznia.
Szabó Vilmos, a testület szocialista alelnöke szerint az MSZP is fontosnak tartja, hogy ne csökkenjen az újjáépítési csoportra szánt pénz, legyen elegendő forrás a feladatok biztonságos ellátására.
A biztonsági helyzet romlása miatt azonban nincs szükség rendkívüli intézkedésre - tette hozzá.

A két politikus kiemelte: konszenzus van a parlamenti pártok között Magyarország afganisztáni szerepvállalásáról. Arra a kérdésére, hogy a Fidesz szerint meg kell-e hosszabbítani a PRT októberben lejáró mandátumát, Németh Zsolt azt mondta: pártja az után fogalmazza meg véleményét, hogy megismerte a kormány álláspontját a kérdésben. "Mivel konszenzus övezi a magyar szerepvállalást, feltételezhető, hogy a kormányzati kezdeményezést pozitívan fogjuk megvizsgálni" - fűzte hozzá.

Szabó Vilmos ezzel kapcsolatban elmondta: még tart az előkészítő munka a kérdésben. Az Egyesült Államok kormányzata és a NATO is a további szerepvállalást tervezi, Magyarország ebben részt kíván vállalni, ebben az egyik opció lesz a PRT meghosszabbítása. Ezt a lehetőséget "nyitottan" fogja megvizsgálni az MSZP - hangsúlyozta a politikus.

Magyarország 2006 óta működtet tartományi újjáépítési csoportot Afganisztán északi részén, Baglán tartományban. Az újjáépítési csoport hároméves mandátuma idén ősszel jár le. A magyarok építettek már egyebek mellett utat, egészségügyi központokat, kis erőműveket, de részt vesznek a helyi biztonsági erők képzésében is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Reális esély van az államcsődr
  2009-03-03 21:03:54, kedd
 
  Reális esély van az államcsődre

2009. március 3., 11:38 fidesz.hu

Gyurcsány Ferenc belpolitikai kudarcaihoz már "kezdhetünk hozzászokni", tavaly március 9-e óta tart a kormányzati tehetetlenség - szögezte le a Fidesz elnökségi ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor.

A Fidesz frakcióvezetője kiemelte, a tegnapi parlamenti nap ismét eseménytelenül telt el, miközben a kormányfő február végére ígért konkrétumokat a válság megoldásával kapcsolatban. "Még csak koncepciót sem láttunk, nemhogy szövegszerű törvényjavaslatokat" - húzta alá, így folytatva: belpolitikai kudarcok után a hétvége óta külpolitikai kudarcok következtek Gyurcsány Ferenc életében. Mint mondta, a miniszterelnök vasárnap megalázottan és magányosan ácsorgott a rendkívüli EU-csúcson, és nemcsak javaslatát nem fogadták el, de a nemzetközi sajtó meg is alázta Magyarországot. Navracsics Tibor szerint Gyurcsány Ferenc személye és a kormány hiteltelensége közép- és hosszú távon is rontja hazánk esélyeit.

Magyarázatképpen hozzátette, az euró tartósan 300 forint felett áll, a Fitch Ratings már leértékelte Magyarországot, a Moody's pedig ugyanerre készül, továbbá a nemzetközi szakértők már 4-5 százalékos recesszióról és az államadósság finanszírozhatatlanságáról beszélnek, ami az államcsőd reális esélyét jelenti.

Már mindenki számára nyilvánvaló, hogy Gyurcsány Ferenc és kormánya hiteltelen, senki sem hiszi, hogy képesek lennének kivezetni Magyarországot a válságból - szögezte le Navracsics Tibor, rámutatva: politikai fordulatra van szükség, egy új, a többség bizalmát élvező, hiteles kormányra.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány élősködő magyarjai l
  2009-03-03 21:01:00, kedd
 
  Gyurcsány élősködő magyarjai lettünk


Dévényi István, napijegyzet@hetivalasz.hu
2009.03.03.


Persze, hogy jó lett volna: hétfőn harmatgyönge forint, kedden meg bivalyerős euró, mint hazai fizetőeszköz.




De annyira azért nem lepődtem meg, amikor az Európai Unió őstagsága nem ölelte keblére a magyar miniszterelnököt, hogy igen, fogjunk össze, gyerekek, mutassuk meg, mitől vagyunk mi, európaiak különbek.

Baj van, s ilyenkor a gazdag országok még ritkásabban gondolnak a szegény rokonnal. Egyébként se voltunk szolidaritásilag túlságosan elkényeztetve: mindjárt a startnál kiderült például, hogy kócosan, büdösen, a diktatúrából frissen szabadulva nem kellünk Európának. Pedig mennyire másként alakult volna minden, ha akkor kinyújtják felénk a segítő kezet.

Szóval nem voltak illúzióim Gyurcsány Ferenc ,,villámgyors euró" munkacímet viselő javaslatának uniós fogadtatásával kapcsolatban, ám az a kőkemény arculcsapás, ahogyan az ötletet félreseperték, pontosabban az üzenet, ami a merev, már-már zsigeri elzárkózásban rejlik, töprengésre késztetett. Hogy hol is van a helyünk, és mit gondolnak rólunk odaát.

Röviden: vége a színjátéknak. Amíg volt pénz a rendszerben, elnézték hazánk bohóckodását, most már viszont kíméletlenül arcunkba borítják saját trutyinkat.

A Die Welt úgy fogalmazott: ,,Akármennyire is fájdalmas, a válság döntést és ezzel együtt esélyt is jelent az újrakezdésre. A magyarok bizonyítják, hogy ezt az esélyt miként lehet eljátszani."

Tényleg fájdalmas megállapítás, főként, hogy rohadtul igaz. Mint ahogyan az írás folytatása is: ,,Miközben azonban egyes országok valóban fájdalmas reformokat követeltek polgáraiktól, mások azzal hitegették őket, hogy lehetséges egy középút. Ezt tette Magyarország, amely a dolgozó lakosság egyharmadát habozás nélkül nyugdíjba küldte. Egyidejűleg pedig a politikusok kézcsókkal üdvözölték a növekvő hitelállományt, mert a hangulat olyan jó volt, s a kilátások olyan fényesnek tűntek."

A cikk szerzője végül ezzel zárja dolgozatát: ,,ilyen körülmények között azzal vádolni az EU-t, hogy egy új vasfüggönyt hoz létre (ahogy azt tette Gyurcsány Ferenc - a szerk.), éppenséggel nem az, amire Európának ma szüksége van. Ez nem újrakezdés, s semmiképp nem arról a szolidaritásról tanúskodik, amelynek mindkét irányban érvényesülnie kellene."

Nos, azért igazán jó a Die Welt cikke, mert bár nem ez a szándéka, de szépen megnevezi a hazánk sanyarú állapotjáért felelősöket. Van itt egy nagyreményű ország, ahol bizonyos erők kormányzása idején gigantikus ostobaságok történnek, amely ostobaságokat ugyanezen erők másokkal akarják megfizettetni. Konkrétan: majd akkor ugráljunk különleges elbánásért, ha a német és spanyol nyugdíjasok is hazaviszik, illetve házhoz kapják a tizenharmadik havi ellátmányt. Vagy ha majd Franciaországban is tömegek dolgoznak fusiban az okosan összehozott rokkantnyugdíjuk mellett. És akad még itt hungaricum bőven: adómentes minimálbér, munkakerülésre ösztönző segélyrendszer odalent, négyes metró, aranyárban készülő autópályák odafent.

Mindehhez súlyosbító tényezőként Gyurcsány Ferenc, aki immár nem csak Európában, de a tengerentúlon is az állami elkúrás intézményesült példaképe.

Szóval nagyon úgy néz ki, hogy minket Európa most egy ideig nem igazán fog szeretni. Sőt, még ennél is kutyább a helyzet, mert hatékony közreműködésünkkel ránk osztották a lúzer, élősködő nemzet szerepét. Én már azon se csodálkoznék, ha a nyugati üzletekben ismét föltűnnének a ,,Magyarok, ne lopjatok!" táblák.


Hozzászóló:
notram
2009-03-03 19:42
,,Gyurcsány élősködő magyarjai lettünk" írja D.I.
Lett a lópimpili Dévényi!
Mert törvénytisztelő a magyar. Mert nem lehet elkergetni a nyomorult köztörvényes Gyurcsányt, mert nem vagyunk berendezkedve - ha kell - napokig tartó tüntetésekre, mert nem vagyunk képesek békésen letenni a munkát mindaddig, ameddig a nemzetsértő, gyalázó ,,kurvaország" vezetője el nem húzza a csíkot. Mert pipogya fráterekből áll a szakszervezet, nem úgy, mint Franciaországban. Valójában, impotens, cérnahuszárok a magyar szervezetek élén.
Röhög a Nyugat, röhög Kelet-Európa, de Gyurcsány is, mert tudja, a szakszervezet az élősködő, mert nem képes napi fenyegetésekkel sakkban tartani az impotens kormányát. Nem úgy, mint itt Nyugaton! De otthon Romániában is erősebb, határozottabb a szakszervezet. Kiváló érvelőik vannak.
Tamás Gáspárt nem szeretem idézni, de rákényszerülök: ,,Magyarországon a szakszervezet csak szakadozott díszlet."
Persze erről a Die Welt sem ír... lehet szemérmes...
Kérem, itt Franciaországban is működik a fusi! Bevallom, én is fusizok építészeti terveket! És még sokan mások is! Tudom, ismerem az itteni nyugati panamát! Megállapítása hibás.
De ez nem mentség, hogy otthon ,,élősködök" vagyunk! Az élősködők a pénzszivattyúk. Azon kb. húsz multinacionális cég ténykedése, amelyet olyan nagyszerűen elénk tárt a nemrég kitüntetett Csath Magdolna és Bogár László közgazdászok. Itt folydogálnak ki az országból a kemény euró-pénzek. Erről Dévényi nincs tudomása? Az emlegetett trutyijához ez is hozzáadódik! Nem gondolja?
Tudja, amikor prima vista, írását elolvastam - fusi közben -, az jutott először az eszembe, bombasztikus írás, cím, megint jól odapörkölt Gyurcsánynak! Hála Isten! S amikor, újra átgondoltam, mondjuk egy francia szemével, rögtön a dilettáns magyar szakszervezetek jutottak eszembe.
Conclusio: írását, elegánsan klakkba, frakkba felöltözött bálozó úrhoz hasonlítanám, csak egy baj van, lábáról hiányzik a cipő.
Hozzászóló:
Laci46
2009-03-03 18:55
Gyurcsánytól ez már eu választási kampány, lesz még eu szidás, csak hogy minnél kevesebben menjenek szavazni az eus válasznál.

Minnél kevesebben mennek el annál kisebb pofont kaphat a maszop.
Hozzászóló:
TREX59
2009-03-03 18:19
Még csak játszom a gondolattal! Gyakorlatilag,ha jól értelmezem akkor ez az
alapja egy polgári engedetlenségi mozgalomnak,amit oly sokszor emlegettek! Megpróbálok elmenni!
Hozzászóló:
ihavrilla
2009-03-03 17:09
Fél órája kaptam meg! De azóta is röhögök! természetesen viszem tovább!
Amúgy a per 2009. március.11.én lesz a Fővárosi Bíróságon 8 óra 30 perckor az I.emelet 23-ban!
Havrilla István felperes és a Fejér Megyei Bíróság és tsai ügy. Akit érdekel, jöhet!
Hozzászóló:
brigimacsk
2009-03-03 16:50
Kedves Ihavrilla! Csináljon belőle precedens pert, némi média megerősítéssel. Egyelőre az igazságügy nagyon rossz kezekben van hazánkban.
Hozzászóló:
ihavrilla
2009-03-03 16:47
Egy igen érdekes dolog!
Nem akarom a saját életemmel terhelni az olvasókat, de figyelem!!
Egy bírósági kereset beadása után 5 évvel lesz az első tárgyalás, tisztességtelen és hosszú eljárás miatt. Az egyik alperes a magyar állam. Azzal védekezok ( A képviselő a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ZRt. ) Egyrészt igen érdekes, hogy a magyar államot egy részvénytársaság képviseli!!! De ennél érdekesebbb a védekezés: SEMMILYEN JOGVISZONY NINCS KÖZTEM ÉS A MAGYAR ÁLLAM KÖZÖTT!
Nem tudom értik-e ennek humorát! Ha nincs jogviszony, akkor miért szed tőlem adót! Miért fizetek társadalombiztosítást? Ja és miért kellett katonának mennem!
Nahát ennyi !
Akkor most nem kell betartanom az állam törvényeit és leszarhatom Gyurcsányt? Alig várom, hogy elveszítsem a pert és a bíróság megállapítsa, hogy tényleg nincs jogviszony köztem és az állam között!


Hozzászóló:
TREX59
2009-03-03 16:24
Rosszul emlékszem,hogy H.Gy kormánya is fizetett némi aprót,pedig hol volt már
a békeszerződés?


Hozzászóló:
gross
2009-03-03 16:17
Leginkább azért, mert a magyar állam és annak tisztviselői hivatalos minőségükben követték el a bűnöket... Ez legnagyobbrészt a békeszerződés része is volt.


Hozzászóló:
eseses
2009-03-03 16:16
Elnézést, hogy más portál portékájára hívom fel a figyelmet, de olvastam egy jót a fent említett témában...
Idevágó, mondhatni.

LINK

Ajánlom kedves figyelmetekbe!

Hozzászóló:
brigimacsk
2009-03-03 16:15
GYF és honfitársai át akarnak játszani minket, jussunkkal együtt, de előtte még levetkőztetnek, nehogy valamit elrejtsünk : (

Hozzászóló:
TREX59
2009-03-03 16:10
Akkor vajon miért fizettünk "jóvátételt " a rafinált vallásúaknak?

Hozzászóló:
TAAT
2009-03-03 16:09
T. Olvasó!

Ha valaki Dévényi István írását elolvassa, hű képet kap a Gyurcsány Ferenc, és sajnos ezen keresztül Magyarország megítéléséről is Európában.(Ritka esemény, de már a tengeren túl is, hallani erről.) Gyurcsány megtanulta népétől, segélyt követel.

A fórumon megjelenő írásokat olvasva, pedig láthatjuk a mai magyar valóságot.
Mondhatnak uraim akármit. Tudomásul kell venni, hogy a hülyeséget, ,,adómentes minimálbér, munkakerülésre ösztönző segélyrendszer, odalent négyes metró, aranyárban készülő autópályák odafent", - a felsorolást nem folytatom, mert évek óta ismert, mindenki előtt - nem díjazzák, sehol a világon.

Hajrá böszme magyar választópolgárok!
Szavazzatok ezek után is Gyurcsányra!
Megérdemli!
A választói is, Gyurcsányt!

http://www.hetivalasz.hu/cikk/0903/gyurcsany_eloskodo_magyarjai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1147 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.