Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Díszkert vagy vetemény?
  2009-03-09 19:55:45, hétfő
 
  Díszkert vagy vetemény?
admin, 2009, március 9 - 10:40 Hírek Mezőgazdasági Manapság egyre többet hallunk az egészséges táplálkozás fontosságáról. Kevesebb nagyüzemi hús, tojás, tej, cukor, sokkal több gabona, zöldség, gyümölcs. Lehetőleg bio, öko termék, megbízható helyről. Ilyenkor a többség a pénztárcájához kap, mert a bio, öko jelző számára egyet jelent a drágával...

Sokan nem tudják, hogy a bio, öko technológiával, vagy otthon szeretettel nevelt növények tápértéke jóval magasabb, mint a nagyüzemi tömegtermeléssel, műtrágyázással előállított élelmiszereké, valamint kevésbé kell attól félni, hogy az egészségre káros szermaradványokat tartalmaznak. Így végső soron a drágább lesz olcsóbb. A természetgyógyászattal, népi gyógyászattal ismerkedők azzal a gondolattal is találkoztak már, hogy az ember szervezete a helyben termelt élelmiszert jobb hatásfokkal hasznosítja, mint a messziről szállított, esetleg más égöv alatt termettet.

Ha otthon vagy a közelben előállított élelmiszert fogyasztunk a több száz km-ről szállított helyett, azzal a környezet terhelését is csökkentjük. A természetvédelem sokak számára egyet jelent a szelektív hulladékgyűjtéssel. Véleményem szerint a természetet csak akkor tudjuk hatékonyan megvédeni, ha a szemetet lehetőség szerint meg sem termeljük.

Mivel ma már falun is egyre kisebbek a telkek, sokan pedig városban élnek, gyakran felmerül a probléma, hol termeszthetnének zöldséget, gyümölcsöt? Míg mindenki a helyhiányra panaszkodik, az udvarok nagy részében vetett, öntözött, gondosan ápolt gyepek, drágán vásárolt, sok gondoskodást igénylő, de szépségükön kívül teljesen haszontalan növények terpeszkednek. Ezek gondozása gyakran több időt, fáradtságot és pénzt igényel, mint amennyi örömet adnak.

Kevesen gondolnak arra, hogy egy kisebb udvarban is kombinálható az esztétikus pihenő- díszkert a veteményessel, gyümölcsössel.

Gyümölcsök a pihenőkertben

Azt javaslom, hogy amikor megtervezzük a kertünket, udvarunkat, árnyékolásként válasszunk olyan fákat, amelyek szépségük mellett termést is hoznak. Az udvar azon részére, amit rendszeresen használunk: járunk rajta, gyerekek játszanak, stb. elsősorban olyan fát válasszunk, amelynek nem hullik a gyümölcse. Így megkíméljük magunkat a széttaposott gyümölcs eltávolításával járó kellemetlenségektől, a gyerekeket sem kell attól félteni, hogy darázsba lépnek.

A mandula, mogyoró nem csak szép, de termése értékes vitamin és ásványianyag-forrás is. Tárolása sem okoz különösebb problémát. Mivel a mogyorócserje és a mandulafa, a dióval egyetemben nagy energiát hordoz, és ad le környezetének, mindenképpen érdemes belőle a pihenőkertbe ültetni, mert elősegíti a feltöltődést. A mogyoró, dió erősen árnyékol, és a frissen hullott levél gyomirtó hatású, ezért lehetőleg ne a díszgyep közepébe ültessük. Ha magasabbra metsszük, hogy beengedje a napfényt, és a lehullott leveleket gyakran összegereblyézzük, akkor nem lesz kopasz alatta a talaj. A mogyoró a kerítések mellett, vagy a telken beül térelválasztó sövényként is megfelelő.

Az alma termése kemény, és ha megelőzzük a kukacosodást, éréskor pedig időben szedjük, kevés hullik le belőle, tehát ez is kerülhet a díszkertbe.
A birs, és a naspolya olyan későn érik, amikor már kevés friss gyümölcsöt lehet találni. A naspolyabokrok virágzáskor a kert díszei, de a terméssel megrakott bokor is igen mutatós.

A déli megyékben megél a füge is, amely az alakító metszésen kívül szintén semmilyen kezelést nem igényel. Egzotikus dísze a kertnek, a korai fajták jó körülmények között évente kétszer is teremnek.

A húsos som szintén szép fácskává fejlődik, termése pedig értékes vitaminforrás. A belőle készült lekvár felséges a vadhúsokhoz.

A szőlőt felfuttathatjuk lugasnak, amely a pihenő árnyékolására, valamint optikai térelválasztóként is szolgálhat.

Kevésbé forgalmas helyre ültethetünk egyéb gyümölcsfát: kajszibarackot, őszibarackot, szilvát, cseresznyét, meggyet, körtét. Érdemes a kevésbé igényes régi fajtákat választani, mert azok kevesebb gondozást igényelnek, ellenállóbbak a betegségekkel szemben. Ne csapjon be bennünket, hogy a termése általában apróbb, mint az üzletek polcain sorakozóké. Azokban gyakran csak vízből van több, aroma és ásványi anyagokból nem.

A ribizli, az egres bokrai önállóan, vagy sorba ültetve díszítenek is, termést is adnak. Árnyékosabb, nedves helyen, megfelelő támrendszerre futtatva a tüske nélküli szeder és társai is bőven teremnek. A szeder, a málna azokon az árnyékos, félárnyékos, nedves helyeken érzi jól magát, ahol a legtöbb dísznövény csak sínylődik. A ribizlinek, szedernek, málnának nem csak a termését használhatjuk fel, a levelét gyógynövényként hasznosíthatjuk.

A járófelületek melletti virágágyásban megél a földieper is.
Ritkán gondolunk a kert kialakításakor a teaként felhasználható gyümölcsfélékre: galagonya, kökény, csipkebogyó, pedig ezek többsége alkalmas sövény kialakítására. Felválthatják a drága, de szépségüktől eltekintve haszontalan és drága sövénynek való cserjéket. Aki látott már virágzó, vagy ősszel a sok piros bogyótól izzani látszó galagonyabokrot, amely még a költőket is megigézi, annak nem kell ezt bizonygatnom. Ezek a növények a madárbarát kertnek is elengedhetetlen tartozékai: fészkelő, búvó és táplálkozó-helyek.

Zöldség, fűszer- és gyógynövény a pihenőkertben

A pihenőkertek többségében a gyep mellett akad virágágyás is. A virágágyás díszítő hatását kombinálhatjuk a zöldségágyás hasznával. A zöldségek, fűszer- és gyógynövények az esetek többségében kedvelik a társaságot, kifejezetten jó hatással vannak egymásra. Ezen alapul a növénytársítások öngyógyító hatása. A körömvirág, a menta, a citromfű nemcsak mutatós, de kedvelt teanövény is. A citromfű és a menta évelő, erőteljesen szaporodik, igen igénytelen. A balkonon, teraszon fűszer- és gyógynövényekből alakíthatunk ki dézsakertet.

Bár a pihenőkert virágágyásaiban burgonyát nyilván nem fogunk termelni, de a kis helyigényű, drága, ún. primőr zöldségeket jó helykihasználással magunk is megtermelhetjük itt. A bársonyvirág bármilyen talajban egész évben pompázik, és a zöldségfélék számára kitűnő társnövény. Tavasszal kerülhet mellé egy sor paraj, hónapos retek, fejes saláta, zöldhagyma. Amikor ezek elfogynak, a helyükre paprikát, káposztaféléket ültethetünk. A tépősaláta maga is igen dekoratív. Ha a virágágyás fal mellett van, akkor leghátulra vethetünk futóbabot, ültethetünk, kígyóuborkát, lugasparadicsomot. Ezeket karóra vagy megfelelő támrendszerre futtatjuk, így lezárja a virágágyást, kis termőterületen nagy termést ad. A lugasparadicsom akár másfél- két méter magasra is megnő, de kacsolni, és kötözni kell. Sok vizet igényel, de meghálálja, mert 3-4 tő kielégíti egy normál család friss-paradicsom szükségletét. Célszerű a lakóépület közelébe ültetni, így a zöldségmosásra használt vizet mindjárt ki lehet locsolni rá. Szintén a hátsó sorokba kerülhet a bimbóskel, ami késő őszig friss főzelék-alapanyagot biztosít. A kert sarkába kerülhet csicsóka, amelyet ha egyszer elvetettünk, többé semmi más dolgunk nincs vele, mint minden ősszel felszedni a termését. A földben maradó gumódarabkák megfelelő mennyiségű szaporítóanyagot biztosítanak a következő évi terméshez. A növény erőteljes növekedése miatt még a tarackot is elnyomja. Készíthetünk ún. magas-ágyásokat és dombágyásokat is, ezzel növelve a termőterületet.

A gyep, mint házipatika

Az udvarunk füvesítésekor parkfűmagot használtunk. A fű kikelése után nem gyomláltuk a gyepet, és többnyire magasra állított késsel nyírtuk. Így hamar megjelentek a fű közt a környékünkön jellemző gyógynövények: cickafark, útifű, gyermekláncfű, stb. Fűnyírás előtt csak végig kell járni a területet, és nagy mennyiségű gyógynövényt lehet begyűjteni.

Az ötletek száma végtelen. Írásommal csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy sokkal több lehetőségünk van arra, hogy egészséges saját termesztésű élelmiszereket fogyasszunk, mint azt gondolnánk.

További ötletekért, információért forduljon a Magyarok Szövetsége Gazdatagozatához a msz.mgt@gmail.com emailen.
Takács-Nagy Zoltánné
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar postagalambok...
  2009-03-09 19:54:15, hétfő
 
  Magyar Postagalambok a március 21-i Zászlóbontásra
admin, 2009, március 9 - 10:45 Hírek A Magyarok Szövetsége 2009. március 21-én 10 órakor kezdődő Országos Zászlóbontó Ünnepélyén az ország minden településéről várja a postagalambokat a Hősök terére...

A Magyarok Szövetsége március 21-i zászlóbontás alkalmával, a rendezvény egy eseményeként, az ország minden településéről, a Szövetségez csatlakozott Magyar emberek, településenként minimum egy-két db Magyar postagalambot hozzanak magukkal! A zászlóbontást követően a rendezvény egyik fontos eseménye, amikor a galambok röptetésre kerülnek, és jelképesen viszik a Kárpát Hazába a hírt, a Magyarok Szövetsége zászlóbontásáról, az összefogásról.

Szinte minden Magyar településen élnek galambászok, akiket - ha még nem találkoztak a Magyarok Szövetségével - éppen itt az ideje, hogy a helyi szervezők megkeressenek, és felvegyék velük is a kapcsolatot. A galambászok kellőképpen ismerik a röptetéshez szükséges technikai feltételeket, és egymást is tájékoztatni fogják e nemes célt szolgáló lehetőségről.

A röptetésre nem a megszokott módon kerül sor, (nem az egyesületek szervezésében történik a szállítás, persze ez sem kizárt, amennyiben az egyesület támogatja a rendezvényünket), hanem mindenki a saját madarát (madarait) személyesen engedi föl, és csak akkor fog vele találkozni, amikor ő is hazaért a rendezvényről. Reményeink szerint ez nem okozhat semminemű problémát.

Ha valamely településről személyesen nem tud jönni galambtenyésztő, akkor bizonyosan akad olyan ismerőse, akire egy kisállat szállító kalitkában rá mer bízni egy-két madarat. A rendezvény részeként történő Magyar postagalamb röptetéssel kapcsolatos koordinálást Varga Mátyás végzi, aki a matyas59@gmail.com , illetve a 06-30/258 4782-es telefonszámon érhető el.

Cibakháza 2009-03-08
Áldás Békesség: Varga Mátyás
Magyarok Szövetsége
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A példaadó madjarokról
  2009-03-09 19:23:16, hétfő
 
  Rengeteget olvastam tegnap is a madjarokról az első 2007-es Kurultajról és az odautazásról készített riportokról.
Sokáig keresgéltem a térképeimet, hogy megnézzem hol a csudában van Kazakisztán, vagy Kazahsztán? Tudtam, hogy a SZU területén, de mióta önálló állam lett... ?
Sajnos, fogalmam nincs hova raktam a térképeimet és így a neten próbáltam információkat szerezni.
Mindent egybevetve, kezd összeállni számomra a kép... Ugyanakkor rengeteg nyitott kérdés marad minden újabb információval...a madjarokról, akik Kazakisztánban, vagyis Kazahsztánban élnek és még a 20. században is jurtákban laktak. Dacoltak a szovjet uralommal. A többségi kazakok - a madjarokkal ellentétben - viszont annyira asszimilálódtak, hogy az anyanyelvük lett az orosz nyelv.

A madjarok először 2007-ben találkoztak a magyarokkal kazak területen.
Egy olyan betonblokkos-lakótelepes városban, amelyik a szovjetek kivonulása után elhagyott gettókká silányult.
A madjarok úgy tudtak túlélni mindent, és megtartani identitásukat, hogy berendezkedtek egy önellátó (autokart) háztartásra a családon és a kisebbségi közösségen belül. Megőrizték a családi történelmeiket olyannyira, hogy bárki, akit megkérdeztél ükök ükig visszamenőleg le tudta rajzolni a családfáját.

Vagyis, ott megvalósult az, amiről én is írtam a kunszentmiklósi néprajzi leírásom végén az összegzésben, hogy minden családban tudni kellene a genetikai leszármazási múltat, vagyis, hogy ki fia borja is az ember valójában. Ismerni kellene, hogy ezeknek az ősöknek milyen szerepet vagy sorsot kellett vállalniuk a különböző történelmi időkben és harcokban. Legalább az I. világháborútól kezdődően... Mert, - szerintem ennek TUDÁSA kötelezi az utódokat arra, hogy az ősei jó példáját követve, vagy a rossz példából okulva tervezze meg saját életprogramját...
Arról nem is beszélve, hogy ezek a magántörténelmek adják egy nemzet, vagy nemzetiség történelmét.

Nos, a 2008-as Kurultaj már itt Magyarországon, Kunszentmiklóson - az én őseim birtokán - lett megrendezve. A 3 napos rendezvénynek az volt a célja, hogy sok-mindent megtanuljunk egymástól. Mi, magyarok például a madjarok (ugyanúgy magyarnak, vagy madzsarnak ejtik) túlélési technikáit tanulhatjuk meg. Jól jöhet még ezen tudás, ha borul a civilizációs társadalmi építmény.

Nekem csak annyiban rokonszenves ez a mindent túlélő rokonság, hogy én is egy önellátó (autokart) háztartásvezetéssel tudtam túlélni a szocializmus nevezetű diktatúrát. Amiért legalább 7 "bűnben" találtattam - az őseim miatt - a rendszer ellenségének, semmi esélyt nem
kaptam attól a rendszertől az emberhez méltó életre!

2009.01.09.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vukics Ferenc: Kurultaj után..
  2009-03-09 19:08:50, hétfő
 
  Vukics Ferenc: Kurultaj után - Kurultaj előtt

(Részleteiben elhangzott Balatonszárszón, Váralján, Kecskeméten, Esztergomban)

Hogy ki mit cselekedett helyesen, azt majd az utókor eldönti. A jelen nagy igazságait hangoztató emberek nyomát néhány nap múlva elmossa az eső. A jövendő számára csak a cselekedetek számítanak. A Kurultajon a magyar ember cselekvési formájával találkozhattunk. Valódi magyar összefogást láthattunk és érezhettünk. Jó volt együtt lenni és közösen erőt meríteni a teremtő szándékból. Bösztörpuszta szent hellyé vált, egy új kezdet helyszínévé.

Most nem régen elmúlt idők egyre fakuló energiáit kerestük eldugott helyeken, hanem megtapasztaltuk, hogy a teremtő erő ott van és ott erős igazán, ahol mi magyarok ténylegesen magyarok vagyunk. Igazai élő erő, amely téren és időn túl is érezteti a hatását. Ott mindannyian megtapasztalhattuk, hogy a teremtés elszakíthatatlan részei vagyunk. Új, mégis öröktől fogva létező erők támadtak fel ismét. A magyar mondavilág szerint a világ aranyos szeglete az egyetlen hely, amely megőrizte a teremtés eredeti állapotát. Hetvenezer ember alkotta újra az aranyos szegletet, és ezt erősíti minden olyan ember, aki már készül arra, hogy legközelebb ő is ott legyen.
A politika kerékkötői által egységesen elhallgatott magyar találkozás állami támogatás, pályázatok, bűncselekmény, rohamrendőrök, szemét nélkül zajlott le a sokszor alábecsült pusztában. A pártharcok mögül előrelépve újraformálja magát egy élni, dolgozni, teremteni és példát mutatni akaró nemzet. Keleti testvéreinkkel való találkozásunk nem a múltról hanem a magyar jövő kezdetéről szólt.

Az idő elérkezett. Az emberek megtalálták egymást. Az esőcseppek megindultak a tenger felé és lassan mindenki érezni fogja egy nagy folyó sodrának erejét.. .
Az idő elérkezett. Épülni fognak a magyar otthonok, a magyar iskolák, a magyar templomok, a teremtés törvényei szerint művelik majd a magyar földet és a magyar elmét. Tanulni fogják még a magyar embert!
Új Magyarország épül végre, nem politikai jelszavakkal, hanem dolgozó és szerető emberek által. Észre sem fogjuk venni, hogy milyen gyorsan nyílik ki ennek a közös cselekvésnek a virága...
A Kurultajon kezdet és visszaszámlálás kezdődött el. Új önkormányzatiság alapjait kezdték lerakni. Nem szakjogászok hanem hittel élő, teremteni akaró, az elődeik ősvényét követő, a jövőre szövetséget kötött emberek közösségei.
A tanítás több évtizedes folyamata tetté érlelte az elméleteket. Megindult az ország teljes feltérképezése. Az elkövetkező hónapokban óriási munka zajlik majd. A Kurultaj óta ezrek csatlakoznak egy új magyar működési forma újjáalkotásához. Átlépve a fejben és lélekben lévő határokat a magyarság minden részéről egyszerre teszik meg az első lépéseket. Végre értjük egymás szavát... Mit is tud az ország és mit tudna még? A csatlakozók emberi, magyar életet kívánnak maguknak és akarnak gyermekeiknek. Életet, ami ténylegesen az életről szól. Nem bűnösöket keresnek. Csupán hitetleneket, tudatlanokat, lelketleneket találnak.
Az elkövetkező időben több száz helyszínen indul meg a magyar táj és a magyar
ember feltérképezése. Váruk mindenkit, aki a tett tapasztalásával rendelkezik. A munka végén pedig újra találkozunk. Úgy, mint Bösztörpusztán, csak kicsit többen kicsit felkészültebben... Szerét ejtjük a dolgoknak, megalkotjuk a dolgok magyar rendjét, hogy országunk újra
megérdemelten a mienk lehessen. Meg fogunk érte dolgozni munkával, tettel, szeretettel...
Bösztörpuszta szent hellyé vált. Nemsokára Magyarország egésze szent földdé lesz, ahol a teremteni szándékozó ember őszintén és megtisztulva tekinthet majd a következő nemzedék szemébe. A hollók elvégzik a dolgukat. Felépítik a fészket a sólymoknak Mire a
huszonnégy népet összehívjuk, addigra már rendezzük dolgainkat és egy egységes nemzet fogadja majd testvéreit.

Nem lesz nehéz, mert mi már tudjuk: van magyar ember!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hát-társi kapcsolat- Kurultaj
  2009-03-09 19:06:22, hétfő
 
  Újra együtt a testvérek

Az évszázadok óta tartó kutatások elérték a célt, megkerültek ázsiai testvéreink. A genetika által bizonyított rokonságot a bösztörpusztai Kurultajon hagyományőrzőink váltották cselekvő szövetségre. A testvéri kézfogás bővizű forrást ad nemzetünk feltámadásához. Ha az újjáépítés során fogytán lesz az erőnk, ha legyőzhetetlennek látjuk az akadályokat, ide mindig visszatérhetünk megújulni, és győztes erőt meríteni.


Első lépés. A torgaji madjar törzs létezéséről a 60-as években értesítette hazánkat egy kazah kutató, ám a jelzés pár évtizedig válasz nélkül maradt. Dr. Bíró András Zsolt aztán 2006-ban kiment megvizsgálni e népcsoportot, s hazatérése után genetikailag bebizonyította, hogy rokonok vagyunk. Végre megtaláltuk testvéreinket!

Második lépés. Bíró Andrásék megjelenésének hatására a mára szétszéledőben lévő madjar törzs új erőre kapott. Újjáéledtek, hiszen megjöttek a testvéreik. Ez nagyon fontos elem: a szkíta hagyományokból ránk maradt háttársi kapcsolat felélesztő, ébresztő erejének első jele. Vezetőik szervezni kezdték a néhány ezer fős közösséget. Ennek eredményeként 2007-ben összehívták a törzsi gyűlést, az ő nyelvükön a Kurultajt. Ide meghívták a Bíró Andrást is, kérve, hogy hozzon magyarokat. Kutatónk 2007 tavaszán a Bodrog-közben egy Baranta-bemutatón kérte fel a magyar harcművészet képviselőit, hogy tartsanak vele. Kérése teljesült, a Barantások mindössze hét hét alatt felkészültek az utazásra.

Harmadik lépés. A kinn tapasztalt testvéri fogadtatást a küldöttségünk egy itteni Kurultajjal akarta viszonozni. Ennek érdekében a Barantások értesítették az összes hagyományőrzőt a Kárpát-medencében, mintegy 1400-an el is mentek, további tízezrek nézőként érkeztek. A találkozóra meghívták a magyarokkal rokonságot valló más ázsiai népek képviselőit is. 2008-ban a kiskunsági Bösztörpusztán lezajlott a Kurultaj, az élmény erejét szavak helyett a róla készült dokumentumfilm tudja legjobban visszaadni. Ma ezt minden magyarnak meg kellene néznie, mert első lépésként visszaadja nekünk a reményt, amit évszázadok alatt teljesen kiöltek belőlünk. Nem is a reményt, hanem a tudatot adja vissza, annak a tudatát, hogy nem vagyunk egyedül!

A legnagyobb erő abból eredt, ahogy a testvérnépeink képviselői rólunk beszéltek, ahogy szóltak hozzánk. Döbbenetes és megrázó beszédek voltak. Egy dolgot mindegyik elmondott: testvérek vagyunk, és most már nem engedhetjük el egymás kezét, mert együtt bármilyen akadályt le tudunk küzdeni!

Így jött létre a Kurultajon a fent már említett Arkadas, az egymásért küzdő testvéreket jellemző háttársi kapcsolat. S következzen itt egy megállás a negyedik lépés előtt. Pap Gábor művészettörténészünk most már évek óta, ha szót kap, mindig elmondja: a magyar ember ősképe Hunor és Magyar testvérisége, az egymás érdekében harcoló, egymásért áldozatot hozó testvéreké. Minden magyar lelkének legmélyén ez van, ezért legbelül mindannyian erre vágyunk. És ahogy a dokumentumfilmen Dezső Tibor Attila, székely református lelkész elmondja - az egyik legfontosabb üzenet a filmen - a magyarság valahogy mindig olyan helyzetbe kerül, hogy ezt kell, ezt kellene megélnie. Mivel ez a minta munkál bennünk, csak ezt vállalva tudunk boldogulni családban, közösségben és a nemzetben. Ha nem vállaljuk ezt a testvériséget, sosem lehetünk igazán boldogok, valami mindig hiányozni fog.

Ötödik lépés. Testvéreink megjelenése elhozta a magyar hagyományőrzők egymásra találását, ahogy a madjarok körében is összefogást hozott a mi megérkezésünk. A Kárpát-medencében újfajta cselekvés bontakozott ki: a találkozó szervezői elhatározták, hogy népi kezdeményezést indítanak. A Magyarok Szövetsége saját értékeinkre, szerves kultúránkra és több évszázados történelmi folytonosságunkra alapozva a jelenlegihez képest gyökeresen új irányt mutat a magyarságnak. Mindezt azért, hogy ennek mentén kezdjük el együtt az ország újjáépítését és a nemzet egyesítését.

Első ránézésre hihetetlen vállalkozásnak tűnhet, de a Bösztörpusztán megmutatkozó erő alapján nem az. A 2010-es itthoni Kurultajon már huszonnégy testvérnemzet képviselőinek fogadására készülünk. A filmben elhangzik: a szkítákhoz és hunokhoz köthető íjfeszítő népek leszármazottjai jelenleg 150 millióan vannak. Ráadásul államalkotó nemzetként most már felelősök is vagyunk testvéreinkért. Ezt is figyelembe kell vennünk, amikor azt latolgatjuk, hogy hagyjuk a körülöttünk zajló színjáték utolsó felvonását nélkülünk lezajlani, és békésen távozunk az élő nemzetek sorából, vagy inkább mi is színre lépünk. A Kína elnyomása alatt sínylődő ujgurok, és az összes többi testvérnép egyértelműen az utóbbit várja tőlünk! Meg lehet őket nézni, és hallgatni a felvételeken.

A háttársi kapcsolat most már él, két síkon is dolgozik. Él Európa és Ázsia között a megtalált testvériségünk által, és él a Kárpát-medencén belül a közös vállalásunk által. Ha egyet nem értés, vita, éles küzdelem mutatkozik a közös munka során, végül mindig térjünk vissza ehhez az alaphoz! Mert ahogy Wass Albert is jelezte az utolsó táltosról szóló írásában, a magyarság felemelkedésének kulcsa az egység megteremtése és megőrzése lesz.


Hegedűs Gergely András


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghívó márc. 21-re
  2009-03-09 17:17:15, hétfő
 
  Magyarok Szövetsége

Mind több és több emberben ébred fel az igény az ország sorsának megváltoztatása iránt. E váltás békés megvalósításának érdekében, egyik eszközeként jött létre mozgalmunk, a Magyarok Szövetsége.
Szövetségünk társadalmi szervezet.
Nem párt, hanem civilszervezetek és a célokkal egyetértő
személyek szövetsége.
Célja az egészséges és tisztességes, élhető ország megteremtése.
Saját erőnkből, saját munkánkból.

Akarunk-e egy olyan országot, ahol nincs pártoskodás?
Akarunk-e egy olyan országot, ahol egységes nemzet él?

Ez csak úgy lehetséges, hogy a magyar ember megszervezi közösségeit, és visszaszerzi élete fölött az irányítást.

Hogyan tegyük ezt meg?

A Magyarok Szövetsége lakossági fórumain és összejövetelein
mindezt megtudjuk.

Civil szervezetek százai, és magánszemélyek tízezrei csatlakoznak folyamatosan a Szövetséghez, és kezdenek el közösen cselekedni.

Eljött a mi időnk! Vállaljuk fel azt a felelősséget, amit az élet ránk szabott, és alakítsuk mi az ország jövőjét!

Eddig több mint nyolcszáz településen alakult meg
a helyi alapszervezet.
Egy ország szervezi most újjá önmagát!

Nincs jobb-, vagy baloldal, csak egy nemzet van!

Zászlóbontó naggyűlés 2009 március 21.-én a Hősök terén délelőtt 10 órától!

www.magyarokszovetsege.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tavaszi harci dal
  2009-03-09 09:48:38, hétfő
 
  Meghallgathatod a videótáramban, itt:

http://video.xfree.hu/?n=furaila|c414b10066e88c51fd55525e5c1bb976



Road : Ne mondd

Állj! Látom, hogy félsz,
Kelj felés járj,
Tedd meg, hogy élsz.
Hogyha ez vigasztal,
Tudom, milyen szar,
ezt játszom én is,
minden tavasszal.
Ölnék, vagy ölelnék ahhoz,
hogy mások megértsék
ki vagyok én és mit akarok,
miért élek és miért halok.

Fej mellé az ész, kell az is,
hogy láss és ne csak nézz.
Nem lehetsz mindig hibás, nyisd ki a szád
üvöltsd, hogy kapja be a világ.
Ide az kell, ésszel, meg erővel.

Ne mondd, hogy megint félsz!
Ne mondd, hogy semmit nem érsz!
Ne mondd, hogy feladod!
Ne mondd azt, hogy nem a te harcod!

Csak szívj! Szenvedj, ha élsz, küzdj,
hogyha fáj, harcolj, ha félsz!
Jól tudod mit ér el, aki letérdel,
és imát morzsol a kezével.
Ide más kell, ésszel, meg erővel.

Refr. 3x:

Ne mondd, hogy megint félsz!
Ne mondd, hogy semmit nem érsz!
Ne mondd, hogy feladod!
Ne mondd azt, hogy nem a te harcod!

A szemed a pályán, most te vagy a tét,
mindent-mindent, csak magadért.
Annyi hajtson, ami megőrjít,
ha nem pusztít el, megerősít.

Megerősít ...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 186 db bejegyzés
e év: 468 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 468
  • e Hét: 2178
  • e Hónap: 10782
  • e Év: 46723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.