Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 53 
Anarchiát akar az MSZP a bírós
  2009-03-09 23:51:47, hétfő
 
 

MTI alapján 2009. március 9. 22:47

,,Anarchiát akar az MSZP a bíróságok vezetésében"




A Fidesz szerint a sikertelen főbíróválasztás azt mutatja, hogy a szocialisták anarchiát akarnak előidézni a bíróságok vezetésében - mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a hétfői szavazás után. Répássy szerint a szocialistáknak az az érdekük, hogy anarchia legyen az igazságszolgáltatás vezetésében, úgy gondolják, hogy az egyetlen menekülés számukra az, hogy anarchikus körülményeket, fejetlenséget idézzenek elő. Répássy Róbert hozzátette: a szocialisták fejében ott van, hogy egytucatnyi MSZP-s politikus áll az igazságszolgáltatás előtt.

A fideszes képviselő hangsúlyozta, hogy az igazságszolgáltatás vezetésének szétzilálása a közbiztonság romlásához vezethet, így a szocialisták mostani döntésükkel kockára tették az emberek biztonságát.

Az Országgyűlés hétfőn megint nem választotta meg a Legfelsőbb Bíróság elnökévé Havasiné Orbán Máriát. A főbírójelölt megválasztásához az országgyűlési képviselők kétharmadának - 256 főnek - a szavazatára lett volna szükség. Az államfő jelöltje ezúttal 230 igen szavazat ellenében 123 nem szavazatot kapott, és 12 érvénytelen voks volt.

http://www.gondola.hu/hirek/93582
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szebb jövőt!
  2009-03-09 23:48:52, hétfő
 
  Március 15.: mindnyájunknak el kell menni!


2009. március 15.Eseménynaptár
Változatlan célok, új erőAdjon az Isten!

2009. március 15-ére sorsfordító nagygyűléssel készülünk. Az európai parlamenti választás jobbikos kampányának nyitányaként Morvai Krisztinával minden magunkfajtát fél négyre a budapesti Deák térre várunk, a 2006. október 23-a után most általunk ugyanott, ismét felállítandó SZABADSÁG betűihez. Előtte 13 órától a Hősök terén először tart avatást nemzeti ünnepnapon a Magyar Gárda.

A Magyar Gárda ötödik avatásán felszólal:
- ifj. Hegedűs Loránt református lelkész
- Kis László, a Nemzeti Őrsereg főkapitánya
- Murányi Levente '56-os elítélt, a Magyar Gárda alapítója
- Porubszky István (Potyka bácsi), az '56-os ellenállók kispesti parancsnoka, gárdista
- Kiss Róbert, a Magyar Gárda főkapitánya

Közreműködik:
- Kurul dobosok (volt Szilaj Dobcsoport)
- Magyar Gárda Esztena zenekara
- Sárdy Barbara és Papp Gyula
- Szent Korona Lovagrend

A Gárda-avatásról a Jobbik-gyűlésre való, csoportos átvonulást a rendőrség a kettős mérce jegyében megtiltotta, így a részvevők magánszemélyként (gyalog vagy földalattival) mehetnek át 15:30-ra a Deák Ferenc térre, ahol mindenekelőtt Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége elnöke mond ünnepi, megemlékező beszédet.

A Jobbik kampánynyitó nagygyűlésének keretében felszólal:
- Dr. Hegedűs Loránt püspök
- Dr. Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője
- Vona Gábor pártelnök

Közreműködik:
- Hungarica zenekar (Sziva Balázs és Mentes Norbert)
- Erdei József előadóművész

2007. március idusán hirdettem meg a Magyar Gárda létrehozásának tervét, egy évre rá az Atilla Király Népfőiskola megalapítását ígértem meg, idén újabb missziót kezdeményezek. Kampánynyitó nagygyűlésünkön büszkén mutatjuk majd be a Jobbik eddigi legrészletesebb programját is. Jöjjön el, ki jobbat akar!

Szebb jövőt!

Vona Gábor,
a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület elnöke

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1848 ma is harcba szólít
  2009-03-09 23:47:08, hétfő
 
  Siklósi András : 1848 ma is harcba szólít


2009. március 09. hétfő, 19:30
Olyan szomorú időket élünk mostanában, hogy a legédesebb ünnep is megkeseredik népünk lelkében.


Mit ér a legszebb szónoklat is, ha nem követik, nem követhetik boldogító tettek, mint annyiszor a magyar történelemben? Mégis, mégis meg kell ülnünk családi, egyházi és nemzeti ünnepeinket, hiszen ezek nélkül még sivárabb, üresebb lenne minden. Sokszor a szigorú tiltásokkal, fenyegetésekkel dacolva is vállaltuk a kockázatot, hogy méltóképpen tiszteleghessünk őseink emlékművei előtt. Ma elvileg nem gátolja senki (sajnos a gyakorlatban nem így van!), hogy összegyűljünk, kitűzzük az ébredés kokárdáit, s meglobogtassuk a régi harci zászlót. Csakhogy évről évre jobban átitat bennünket a közöny, a fásultság és a hitetlenség. Mintha elfelejtettünk volna ünnepelni, mintha semmi sem érdekelne már bennünket saját nyomorúságunkon kívül. Pedig a szürke hétköznapokba, a túlélésért, a fennmaradásért vívott monoton küzdelmeinkbe éppen az ilyen rendkívüli alkalmak keverhetnek élénkebb színeket, illatokat és zamatokat. Oktalanság lemondanunk róluk.
Különös fajta a magyar. Hosszú éveken, évtizedeken át szisszenés nélkül tűri, hogy sanyargassák, hogy hazai s idegen parazitái elorozzák munkája gyümölcseit, megnyirbálják jogait és szabadságát. Ám, mint a szunnyadó, lefojtott vulkán, olykor kirobban kegyetlen sorsa ellen, s elemi energiával támad gyilkosaira. Koppány, Dózsa György, Bocskai István, Thököly Imre, II. Rákóczi Ferenc és más vezérek neve fémjelzi a magyarság egykori nagy lázadásait, szabadságharcait. Hozzánk időben s szívben legközelebb mindenképpen 1848 és 1956 áll. (Utóbbinak még ma is élnek büszke vagy megkínzott tanúi és hősei szerte a világban.) Klasszikus értelemben talán egyik sem nevezhető valódi forradalomnak, inkább a zsarnokság elleni lázadásnak, fegyveres felkelésnek és szabadságharcnak, vagy éppenséggel háborúnak. Közös vonásuk az, hogy tisztaságukkal, vitathatatlan igazságukkal és emberségükkel a világtörténelem legragyogóbb példái. Egy nemzet szabadságvágyának, élni akarásának, a jogegyenlőségbe vetett bizalmának lebonthatatlan bástyái. 1848 azért is csodálatos és fölülmúlhatatlan, mert soha ennyi kiváló egyéniség, ennyi önzetlen hazafi nem lépett egyszerre közéletünk színpadára. Kossuth Lajos, Széchenyi István, Deák Ferenc, Batthyány Lajos, Klauzál Gábor, Szemere Bertalan, Petőfi Sándor, Vasvári Pál, Jókai Mór, Damjanich János, Klapka György, Bem József, Táncsics Mihály, Wesselényi Miklós, Gábor Áron, Kemény Zsigmond, hogy csak néhányat említsünk. Micsoda káprázatos névsor! Évszázadokra kitelne belőlük a mindenkori magyar élgárda. Bizony üdvös lenne, ha most is hasonlókkal dicsekedhetnénk. Ám a ma ,,hőseit" Horn Gyulának, Göncz Árpádnak, Kuncze Gábornak, Pető Ivánnak, Surányi Györgynek, Bokros Lajosnak, Nemcsók Jánosnak, Keleti Györgynek, Medgyessy Péternek, Gyurcsány Ferencnek, Kóka Jánosnak, Veress Jánosnak, Lendvai Ildikónak, Fodor Gábornak, Hack Péternek, Demszky Gábornak, Konrád Györgynek, Tamás Gáspár Miklósnak, George Sorosnak, Tom Lantosnak, és Habsburg Ottónak hívják. Ők sajnos inkább Latour, Lamberg, Jellasics, Avram Jancu, Haynau, Paszkievics, Bach, Ferenc József és I. Miklós cár rokonai, szellemi leszármazottai. Ez a velejéig romlott, sötét, magyarellenes társaság tobzódik fölöttünk mindaddig, ameddig hagyjuk. Ameddig haragunk, dühös megvetésünk végleg el nem takarítja őket. Megérdemlik, hogy leváltsuk és keményen megbüntessük valamennyit.
Sokszor voltunk már veszélyben, számtalan hódító kívánt felmorzsolni, eltaposni minket, de még sohasem álltunk ilyen közel a szétszóratáshoz s a megsemmisüléshez. Látszólag béke, függetlenség és demokrácia köszöntött ránk, valójában azonban - Vörösmartyval szólva - ,,most tél van és csend és hó és halál". Elérkezett a káosz világa, hazánk Kánaán helyett siralomvölggyé változott. A költő Zrínyi szavai szerint: ,,Csúfsága lettünk a nemzeteknek és magunknak, ellenségeinknek pedig, valahonnan is jönnek, prédájává." Nálunk sokkal kisebb népek is vitézül ellenállnak a behemót gólemeknek, s nem tűrik, hogy kifosszák, megalázzák őket. Az írek, a palesztinok, az albánok, a csecsenek, a baszkok oroszlánként küzdenek utolsó csepp vérükig. Előbb-utóbb győzni is fognak, mert a vakmerők s a reménykedők megbotolhatnak, de nem bukhatnak el! Csak a meghunyászkodók, a szolgalelkűek s a hitetlenek veszíthetik el javaikat, hagyományaikat és szülőföldjüket. A lemondás, a beletörődés, az önző széthúzás, a folytonos hátrálás okozhatja egy nemzet meggyengülését s kipusztulását. Ha nem ismerjük, és nem becsüljük nagyjainkat, történelmünket, ha elszalasztjuk lehetőségeinket, ha esztelenül tiszteljük a ,,másságot", s megszédülünk minden hazugságtól, ha bitang idegenek parancsaira hallgatunk, ha Isten helyett a Mammont imádjuk, akkor biztosan elnyel bennünket a sírgödör.
Ne gondoljuk, hogy minden fölösleges és kilátástalan. Vannak még nálunk is szegényebb, betegebb, üldözöttebb népek. Tudnunk kell, hogy nincs legyűrhetetlen hatalom; éreznünk kell, hogy bármilyen mélységből lesz újjászületés! Mert a nagyböjtöt s a nagypénteki tragédiát mindig követi az örömteli húsvéti föltámadás és a mennybemenetel. Ne engedjük, hogy a földgolyót globalizálni, a térképet átrajzolni, hazánkat megszerezni próbáló törpe cionista kisebbség és itthoni csatlósai mindenünket elkobozzák, családjainkat szétzüllesszék, kultúránkat, nyelvünket, öntudatunkat visszavonhatatlanul lerombolják! Vesszen Trianon, vesszen a NATO és az Európai Unió, vesszen a Valutaalap és a Világbank, vesszen minden külső pokolfajzat és belső áruló! Világ becsületes magyarjai egyesüljetek, hogy legyőzhessük ellenségeinket! Szeresd magyar felebarátodat, mint tenmagadat! Vágjuk megrontóink arcába: Nem félünk a test hóhéraitól, mert nem a gyávaság szellemét kaptuk őseinktől, hanem az erőét. Szilárd nacionalizmus és krisztusi lelkület - ez legyen a két legfőbb vezérelvünk. Mert üzleti alapon, idegen álruhákba bújva, ködös ingoványokon bolyongva nincsen nemzetmentés. Csak az igaz ösvényen, az önálló magyar úton járva érhetünk célba, csupán önmagunkra számítva építhetjük föl virágzó jövőnket. Nagy tetteket csak egészséges, magabiztos népek önfeláldozó fiai képesek végrehajtani. A satnyák, a fertőzöttek, az elhülyítettek, az élhetetlenek összeroskadnak nyomasztó terheik alatt. A közösségért vállalt kitartó munkánál semmi sem hasznosabb, a nemzeti érdekek töretlen szolgálatánál semmi sem szentebb. Nem lehet hiteles vezér az, aki nem kóstolta meg népe kínjait. Nem adhatjuk hasbeszélők, kútmérgezők, felelőtlen ígérgetők kezébe a zászlót.
1848 és 1956 azt üzeni nekünk, hogy a forradalmi megújulás ma is kikerülhetetlen Magyarországon. A politikában és a tömegekben ez még csak sejtésként, általános nyugtalanságként jelentkezik, ám az új apostolok lelkében már határozott bizonyosság. Tiszta szándékú emberek, jó magyarok, rettenthetetlen katonák teremnek majd a semmiből, s az áldott vihar végigsöpör az egész országon. Valódi csoda lesz ez: megdönti a gonosz birodalmát, s fölemeli a csüggedt, ravatalán fekvő nemzetet. A tetszhalált fölváltja a dicsőséges élet; az erőszak dáridóját, a zsiványok anarchiáját egy igazságos, erkölcsös társadalmi rend. Elnyűtt, ócska rendszereket nem lehet foltozgatni és reformálgatni. Ha kell, könnyel, vérrel, vassal, tűzzel, de kivívjuk a szabadságot, hogy népünk betölthesse küldetését Európában és a világban. Immár kimúlt a kommunizmus, megdöglik a rablókapitalizmus is. Eltűnnek a farizeusok, lezuhannak a keselyük, elsüllyednek a galíciai sakálok. Kihuny a hideg, népnyúzó sarki fény, s forró villámok cikáznak át rajtunk, világító fáklyák, virrasztó őrtüzek gyúlnak körülöttünk. A Kárpát-medencében olyan új ég és új föld adatik éhező, fázó, meggyalázott, bilincsbe vert fajtánknak, ahol jólét, tisztesség, boldogság és szeretet lakozik. Nem a pártok, nem a ,,demokrata" bűnözők teremtik ezt meg, hanem a mennyei gondviselés, a Lélek legyőzhetetlen ereje.
Félre a kishitűséggel! Kellő bátorsággal, szívós akarattal, eltökélt hivatástudattal bármit elérhetünk. Nincs több türelem, megbocsátás! Kiáltsunk rá tegnapi és mai gyilkosainkra, s emelt fővel, kivont karddal rontsunk előre a hazáért s a magyar szabadságért! A sikerhez elég nekünk a magunk tehetsége s az Isten kegyelme.



http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=3 260:siklosi-andras-1848-ma-is-harcba-szolit&catid=75:vitez-siklosi-andras-sze ged&Itemid=72


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közzéteszik a nagy éhínség dok
  2009-03-09 23:40:46, hétfő
 
 

Közzéteszik a nagy éhínség dokumentumait


Oroszország történelmi lépésre szánta el magát.


Lehel, h, 2009/03/09 - 23:04


El sem hinnénk, hogy megtörtént. Megjelentették az 1930-as évek hatalmas éhínségére vonatkozó szovjet dokumentumok első kötetét. Az orosz illetékesek szerint a katasztrófa a tapasztalatlanság és félretájékoztatottság eredménye volt, míg Ukrajna hivatalosan továbbra is népirtásként értékeli az akkor történteket.
A szovjet éhínséggel kapcsolatos iratokat bemutató kötetek első darabja 6000 dokumentumot mutat be, amelyek nagy részét csak nemrég oldották fel a titkosítás alól. A lépés egyben nyitás a múlt megismerése felé is, hiszen az éhínség említése, vagy a túlélők megszólaltatása évtizedekig tiltott- és tabutémának számított az országban. A könyvet és a mellé csatolt DVD-t az orosz történészek és levéltárosok február 25-én tartott moszkvai tanácskozásán mutatták be.

Az 1932-33-as éhínség mögött személyesen Sztálin állt - állítják az ukránok, akik szerint az egykori diktátor a kolhozosítás során saját földjeik és terményeik feladására és beszolgáltatására kötelezte a parasztokat, megfosztva ezzel őket megélhetésüktől. Az igen gazdag mezőgazdasággal rendelkező ország kincseit ezután a Szovjetunió gyors ipari fejlődésének finanszírozására használták, hiszen hatalmas szükség volt a hasonló exporttermelésből származó bevételekre. Ennek megvolt az ára: több millió ember halt éven az elkövetkező évek során.

Az ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia Demográfiai és Szociális Kutatóintézete által közzétett adatok szerint a holodomor során az ukrán városokban 940 ezer 15 és 60 év közötti munkaképes korú lakos, 262 ezer idős ember és 800 ezer gyermek halt éhen. A falusi lakosság körében az éhínség 660 ezer munkaképes és 242 ezer idős korú személy, valamint 594 ezer gyermek életét követelte.

A kutatók a most kiadott könyvben a Kreml hivatalos politikájához igazodva mutatják be, hogy az éhínség nem csupán Ukrajna területére korlátozódott, és annak áldozatai nem származásuk vagy nemzetiségük, hanem társadalmi helyzetük miatt haltak meg. Ennek alapján pedig szerintük az akkor történtek nem minősíthetők népirtássá, hiszen ahhoz az ENSZ definíciója alapján nemzeti, etnikai, faji vagy vallási alap szükséges: az egyes osztályok elpusztítása ,,csupán" belpolitikai kérdés.

Akadnak azonban olyan történészek, akik szerint Sztálin nem cselekedett volna így, ha tudja milyen hatással járt ez a rendelet. Viktor Kondrasin történész szerint sem a diktátor, sem más vezetők nem terveztek hasonló éhséget, és az csupán a rosszul megtervezett és végrehajtott kollektivizálás következménye volt.

Vlagyiszláv Versztiuk, az Ukrajnai Nemzeti Emlékezet Intézete igazgatója azonban vitatja a hasonló állításokat, és szerinte maga Sztálin adott ki 1933 januárjában egy olyan rendeletet, amelyben a következővel fenyegette meg az ukrán parasztokat: ,,adjátok nekünk a gabonátokat, különben meg lesztek büntetve!" A történész szerint a diktátor ezzel a lépéssel a korábbi önállóságát részben őrző Ukrajnát akarta végleg megtörni, és betagozni a centralizált Szovjetunióba. Ezzel egyben példát is statuáltak: a Holodomor olyan hatásos volt, hogy az ukrán kutató szerint a továbbiakban minden ellenálló tagköztársaság előtt felrémlett, hogy ha nem engednek a centralizálási törekvéseknek, Sztálin kiéheztetheti őket.

Vlagyimir Kozlov, az Orosz Állami Levéltár vezetője viszont visszautasította az ukránok vádjait. Szerinte ugyanis nem létezik egyetlen olyan dokumentum sem, amely bebizonyítaná, hogy ez az akció közvetlenül az ukránok ellen irányult volna. Versztiuk erre azzal vágott vissza, hogy persze, hogy nem létezik, hiszen a bolsevikok semmi hasonlót nem írtak le. Ezt az elméletet szerinte az igazolja a legjobban, hogy amikor a Kreml már látta, hogy hová vezet a gabona elszállítása, nem változtatott politikáján, hanem tovább folytatta a kollektivizálást. Ez utóbbi kijelentést támasztja alá Jelena Tiuruna, az Orosz Állami Gazdasági Levéltár vezetője is, aki szerint a vezetés pontosan, a legapróbb részletekig tudta, hogy mi történik azokon a területeken, ahonnan elvitték a gabonát.

A két ország vitája így tovább folytatódik az ügyben, és a kérdés objektív feltárását illetően igencsak nehéz józan hangot találni. Valerij Tiskov, az Orosz Tudományos Akadémia egyik kutatója éppen ezért pontos elemzésre szólította fel tudóstársait, mert szerinte a két ország mostanra egy végtelen, aktuálpolitikai felhangokkal terhelt számháborúba bonyolódott.

(mult-kor)

http://szentkoronaradio.com/ittechtudomany/2009_03_09_kozzeteszik-a-nagy-ehinseg- dokumentumait
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csőd a köbön
  2009-03-09 23:38:03, hétfő
 
  Elindult a valsagkalauz.hu, de jövő héten indítják
az allamcsöd.hu-t és a reménytelenség.hu-t is...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Égõ - Gyurcsány megbuko
  2009-03-09 23:35:05, hétfő
 
  Égő - Gyurcsány megbukott csomagját egy külsős cég készítette


Még az Európai Bizottság elnökére sem hallgatott Gyurcsány Ferenc, a miniszterelnök Barroso intése ellenére hozakodott elő a régiós mentőakció ötletével a múlt heti rendkívüli EU-csúcson. Végül kudarcba torkollott az akció. A történet pikantériája, hogy a csomagot nem is a kormányzati apparátus készítette, arról még Veres János pénzügyminiszter sem tudott: az anyagot egy külső tanácsadó cég dolgozta ki - írja az Index.



Látványos buktával ért véget Gyurcsány Ferenc kormányfő számára a Brüsszelben tartott múlt heti rendkívüli EU-csúcs. A magyar miniszterelnök előállt azzal a javaslatával, hogy az EU dobjon össze 160-190 milliárd eurós mentőcsomagot a közép-kelet-európai térségnek. A négypilléres pakkból jutott volna a régiós államoknak, részesedhettek volna belőle olyan nyugati bankok, amelyeknek a leánybankjai régiónkban működnek, kaphattak volna forrásokat itteni termelő cégek, és lett volna lehetőség arra is, hogy rövid lejáratú vállalati hiteleket átütemezhessenek.

Gyurcsány ötletét azonban látványosan lesöpörték a résztvevők. Az ügy pikantériája, hogy az Index információi szerint lényegében Gyurcsány magánakciójáról volt szó: értesülésük szerint a kormányfő kikerülve a közigazgatást, megbízta a világ egyik legnagyobb, hazánkban is működő tanácsadó cégét, a McKinsey & Company-t, hogy készítsen el egy anyagot arról, hogy mennyi pénz is kellene a régió megtámasztására, mit is kellene tenni. Ez a tanulmány lett lényegében az ominózus 160-190 milliárd eurós mentőcsomag-tervezet. Az Index megkereste a McKinsey-t, ahol azt a választ kapta, hogy a cég ahogyan általános esetben nem kommentál híreket, így most sem kíván reagálni értesülésükre. A kormánszóvivői irodát is megkeresték, válaszaira várnak.

Olyannyira sürgős volt a kormányfőnek, hogy tudjon prezentálni egy megoldási javaslatot az EU-csúcson, hogy egyes források szerint a brüsszeli összejövetel előtt egy nappal, más források szerint néhány órával kapta csak kézhez az anyagot, mégis mindenképpen elő kívánt hozakodni az ötlettel. Az Index úgy tudja, az uniós magyar képviseletet sem tájékoztatták az elképzelésről, de még csak a magyar pénzügyminiszter, Veres János és a szaktárca sem tudott a tervről.

Index.hu

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=38696
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
felhvíások, észrevételek, megj
  2009-03-09 23:31:40, hétfő
 
  AKTUÁLIS, KÖZÉRDEKŰ, IGAZ
(felhívások, észrevételek, megjegyzések)


MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG (MJB) POSTALÁDÁJA

VAN-E 200001 (?)
Öles plakátok sokaságán és egyes rádióadók hullámhosszán teszik fel az SZDSZ-es IllETÉKESE a szónoki kérdést: "VAN-E 200001 SZDSZ-es szavazópolgár, mert nagy szükség van rájuk ebben az országban".
Mivel mi is (akaratlanul) megkérdezettek lettünk, válaszolunk: NINCSEN! Hazánknak nem volt, most sincs és a jövőben sem lesz szüksége ezekre az ember-tipusokra. Tegyenek egy próbát: költözzenek máshová és ellenőrízzék, hogy mikor megyünk utánuk vagy értük.

STRUTHIO CAMELUS
Tájékoztatjuk Demszky Gábort, hogy a struthio camelus, vagy ismertebb nevén a strucc,- Afrikában és DNy-Ázsiában honos, nagytestű, csapatokban élő madárfajta. Világkörüli utazásai során kerülje azokat az államokat, ahol a strucc előfordul, mert a nemkívánatos vendéget srucctojással dobálják meg, és az ellen nem nyújt védelmet még a kincstári nagyméretű fekete esernyő sem!

ÁLLAMKASSZA ÜRÍTÉS
Gyorsított ütemben folyik az adófizetők pénzének és a külföldről felvett kölcsönöknek az elherdálása. Milliárdok "úsztak el és úsznak el ma is" külföldi (szükségtelen) alapítványokra, túlfizetett miniszterekre, államtitkárokra, szóvivőkre, (semmitmondó) tanácsadókra, kuratóriumi tagokra, (különféle) túlméretezett létszámú képviselőkre, ad hoc bizottságokra, álláshalmozókra, felesleges külföldi és hazai utazgatásokra, rendezvényekre, jutalmakra, céljuttatásokra, projektprémiumokra, szükségtelen hirdetésekre (reklámokra), a közszolgálati tévék (primitív, élvezhetetlen és "szakállas") műsoraira, fuul luxus gépkocsikra, mobiltelefonoka, számítógépekre, stb., stb.
Külön kategóriába tartoznak a (speciális) jubileumi jutalmak, elismerve ("betudva") pl. Szűcs Erika elvtársnő és Kiss Péter elvtárs MSZMP-s pártmunkásságát, ezzel is igazolva a jogfolytonosság és a kirívó "orcátlanság" tényét!
Aki feltételezi, hogy Szűcs Erika visszafizeti a kapott jutalmát, az azt is feltételezhette róla, hogy a szociális ügyek intézése jó kezekbe került...

AZ ANTALLI ÖRÖKSÉG
A teljességre való törekvés igyénye nélküli örökségi lista: 1/ Boross Péter, 2/ Horn Gyula, 3/ Für Lajos, 4/ Dávid Ibolya, 5/ Herényi Károly, 6/ Bokros Lajos(!).
Akik ezek után is az MDF-re szavaznak (és MDF tagok maradnak) azok megérdemelnek egy "HŰSÉG AZ MDF-HEZ") feliratú, vaskalapos D. I. portréval ékesített kitüntetést! Dávid Ibolya felmérése szerint az MDF népszerűségi indexe 10 pontocskával növekedett a bokrosi választást követően. A mi felmérésünk szerint pedig 20 pontocskával csökkent, és még nem érte el a "történelmi" zuhanási csúcsot! Természetesen az sem kizárt, hogy Bokros bejut az EU parlamentbe, mint túrsita vagy vendégmunkás, az MDF látványos segítsége nélkül is.

MOHÁCSI VIKTÓRIA
A szereplési vágytól "beidegeskedett" SZDSZ-es honanya, a cigánykérdés frissentartásával hívta fel magára a figyelmet, és "kávézaccból" jósolgatva tévedt a halottgyalázás posványába, amikor a meggyilkolt Marian Cozma emlékét sárral fröcskölte be.
Ha hallgatott volna, (talán) bölcs maradt volna...

LAMPERHT MÓNIKA
L. M.,- a totálkárossá "varázsolt" állami kocsija helyett - megirígyelvén Veres luxus Audiját - átváltott egy hasonló típusra, mert ebben a "legatyásodott helyzetünkben" nem szabad kicsinyeskedni vagy visszafogottnak lenni, mivel a "rongyrázás" némi tekintélyt is kölcsönöz a pórnép felé.
Még az sem kizárt, hogy nem önmaga választotta ezt a masinát, hanem nagyszámú tanácsadóira hallgatott, akik arra gondolhattak, hogy a tiszteletdíjuk kiszabásánál sem fog kicsinyeskedni kenyéradó gazdanőjük.

DEMSZKY ÉS SZÓLÁSSZABADSÁG
A kirívóan hazug ígéretekkel főpolgármesteri pozícióba került Demszky további ígéret-csokrokkal, konspiratív tevékenységgel, magamutogatással és gátlástalan erőszakossággal úgy biztosította helyét közel húsz évig, hogy főpolgármesteri rekordot döntve, semmi említésre méltó (maradandó) városfejlesztést nem hajtott vére.
Budapest gazdátlanná vált, a kátyúk száma és mérete állandósult vagy növekedett, a zöldterület csökkent, a közbiztonság és a tömegközlekedés romlott, a hajléktalanok száma növekedett, a főváros adóssága az "eget veri", csupán a jutalmak és a prémiumok mennyisége miatt nem kell szégyenkezni az arra érdemesült személyeknek.
Demszky akkor sem volt szűkmarkú, amikor a viperás, tömegverető-és lövető Gergényinek "két kitüntetést is" a zakójára akasztott, mintha elfelejtkezett volna arról, hogy "három a magyar igazság".
A "SÁNTA KUTYA"-díjas főpolgármesterünk, Gyurcsány példáját követve, blokád alá helyeztette a Magyar Hírlapot, mert az egykori trockistából vagy maoistából liberális főguruvá avanzsált "városépítő" reszket az igazságtól és a szabad véleménynyilvánítástól, sokkal jobban, mint az elröppentett tojásoktól.
Ami igaz, az igaz(!),- van is miért reszketnie!

MAZSIHISZ ÉS A JAD VASHEM
Nem okozott meglepetést számunkra az a hír, hogy a MAZSIHISZ illetékesei pár nap leforgása alatt útilaput kötöttek Vámos György talpára (vagy a talpa alá), mert nem egyezett a véleménye a vezetés véleményével.
Azt már mi is tapasztaltuk, hogy kérésünket vagy véleményünket nem fogadta kitörő örömmel a MAZSIHISZ, pedig kifejezetten olyan kérdéssel foglalkoztunk, amelynek a megoldása, pontosabban a megoldás beinditása - a MAZSIHISZ kompetenciájába tartozik.
Többször szóvá tettük, hogy intézkedjenek a Jad Vashem Bizottság felé, a zsidó vallású honfitársainkon sokat és folyamatosan segítő Fehér Lajos, egykori kiváló sportember ügyében, de immáron két éve még csak válaszadásra sem tellett az "erejükből".
Fehér Lajos az élete kockáztatásával segítette a gettóba zárt zsidókat, valamint a katonaszökevényeket, és ezt a tettét több mint negyven (zömében közismert) személy bizonyította, közöttük világ-olimpiai-európai és magyar bajnokok, rabbik, kereskedők, szerkesztők, színészek és más foglalkozásúak.
Most, hogy a MAZSIHISZ Vámos György esetében életjelt adott intézkedési hajlamáról, egyben azt is igazolta, hogy a Jad Vashem tudtával vagy tudta nélkül, egy kirakatpolitikát folytató, önző gittegyletté vált, amely képtelen mások véleményét, vagy a többszörösen bizonyított igazság tényét elfogadni (képviselni, értákelni)
Saját magukról állítottak ki olyan bizonyítványt, amelyben a tevékenységük és az értékítéletük mellett elégtelen osztályzat (minősítés) szerepel, és hasonló mentalitással a pótvizsgán is "leverik a lécet"!


(Prof. Dr. Bokor Imre)
a Magyar Justitia Bizottság elnöke




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán törleszteni akar
  2009-03-09 23:03:53, hétfő
 
 
Azt mondja, 4%-os növekedéssel lassan, de győzni fogjuk az adósságokat fizetni.
Köszönjük Viktor! Hagytad, hogy minden rosszabbodjon, csődbe vigyen a bolsi-maffia banda.
Aztán évekig nyögheti a nép zsidóbankároknak továbbra is az uzzorát, vagy eladja
az országot olyan egyszerűen, ahogyan rohangál az USA-ba vagy Izraelbe és olvasatlanul
elsőként aláírja a Lisszaboni szerződést, ami az országot tartománnyá silányítja.
Ugyanúgy el is adja a zsidóknak és betelepítést engedélyez. Miért is nyüzsögnek
itt az idegen erők? Kormányváltáskor sem mennének haza, örülnek, hogy itt vannak.
Különben is a puszipajtás Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet fog dirigálni Viktornak...

A többi csak megint duma, bla-bla-bla...

Valami nekem bűzlik itt a matematikában járatlanok azt sem tudják mit is jelent a 4%os GDP növekedés. Úgy tudom, hogy Magyarország adóssága elérte az ország társadalmi termékének a 120%-át a (60 megengedett helyett). Ha ez a társadalmi termék képezi a 100%-ot,akkor annak 4%-a valójában azt jelenti, hogy a törlesztés 25 éven át lenne lehetséges. De, itt a nagy bökkenő, ez az adósság mai állását jelenti, hol maradnak a mai adósságra elszámolt újabb évenkénti kamatok. Félek, hogy a 4%-os GDP nem elég csak az évi esedékes kamatokra, nemhogy az adósság törlesztésére. Az adósságcsapdát jól megcsinálták, hogy Mo. soha ne szabadulhasson meg az adósság rabságától. Valójában evvel lett máris rabjává annak a tökének, amelyet az országba beengedtek. Nem tankok rohanták le most az országok, hanem a rengeteg uzsorabank.Ezenkívül, maga az állam képviseletében tetszelgő kormányok, szinte gondolkodás nélkül siettek elfogadni azt a társulási szerződést amelyet az EU ajált fel. Ugyanis ennek a szerzősésnek a feltételinek a maradéktalan elfogadásávál ásták meg Mo adósságsírját. Tudvalevő az, hogy az ország költségvetése a társulás előtti időkböl elveszítette a vám pénzeket. Pedig azok nem kis tételt képeznek. A vámokat, egyenesen továbbítani kell Brüsszelbe. Ezenkívül az ország kasszájába befolyt pénz ÁFA címén, annak 40% -a szintén Brüsszelben köt ki. És most jön a csattanó. Az országnak ezt euróban kell befizetnie. Mivel nincs eurója, kölcsön kell kérni idegen bankforrástól jó nagy kamatokért, majd annak reményében, hogy az ország azt visszafizetheti majd akkor, amior Mo.a brüsszeli pályázatok alapján nyerő lesz különböző projektek által. Mertugye a központi brüsszeli kasszába befolyt pénzeket az EU tagországai pályázatok által megnyert célokra kapja vissza. Nos ezt nem kapja vissza, mert a magyar projectek nem nyerőek és így a befizetett pénzeket más használja - aki nyerő. Mo.- pedig marad netto befizető és mellékesen magas kamatokat kell fizetnie azokért a kölcsönökért amelyeket kényszeredett helyzetében vesz fel, mert máskülönben fizetőképetelen lenne, ami hát népi és szaknyelven egyaránt ugye csődöt jelent. Ha a kölcsonök futamideje is 25 év lenne, talán akkor futná 4%-ból a kamatokra - talán. De akkor hol van az ország növekvő szükséglete azokban a felépítményekben amelyek az ország pénzelésén maradtak. Vajon azt akarják mondani, hogy az elkövetkező 25 évben senki ne is számoljon jelentős javulásra? Tehát a lerombolt egészségügy, tanügy, és a soktizezer állami támogatáson létező és tevékenykedő intézmények semmivel sem kaphatnak jobb ellátást. Hol van akkor a többi szükséglete az országnak. Csak a miniszterek, az államtitkárok, a képviselők javai a fontosak és a szükség szerinti megodásokat? Szóval és tettel, nem stimmelnek a dolgok, de nagyon. Hja és még egy fontos észrevétel: Az ország, ha az ÁFÁ kulcsot emeli azért, hogy nagyobb bevételre tegyen szert az állambácsi kasszája az azt is jelenti, hogy a brüsszeli kassza is mégtöbbet kap, hiszen a 40% kötelesség marad akkor is. Ha mondjuk 5%-al emelnék az ÁFA kulcsot, akkor a magyar költségvetésben annak csak a 3%-a maradna és 2% pedig növelné a brüsszeli kassza iránti kötelezettésget. Újabb országfejés! Újabb növekvő kötelezettség, újabb kölcsönök szüksége, újabb kamatok, újabb reáljövedelem csökkenés, újabb életszinvonal esés. Hiszen ha az egész 4% GDP növekedés mind az adósság törlesztésére szükséges, akkor a többire már nem jut abból a kevéske kalácsnövekedésből, ha az ország össztermelését vesszük alapul.
Én ennek a matematikának nem hiszek. Ennyi lenne az, amit meg mernek mondani az ország állapotáról? Hát majd, ha összeomlik ezmiatt a magyar gazdaság, akkor fogják bevallani, hogy téves adatokkal traktálták a magyar adófizetőket arról, hogy mennyi a törlesztenivalójuk?

Sajna, egyre több közgazdász mondja, hogy ezt a hatalmas hitelt visszafizetni irreális elvárás, lehetetlen! Ennek az elengedését kell kérni, ami azért is ildomos lenne, mert a rendszerváltás idején mi nem kértük ezt. Akik kérték, megkapták.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki van ez találva ...
  2009-03-09 23:02:34, hétfő
 
  Ugye nincs lefutott mérkőzés !

Ha érzésem nem csal :D. Ibolya bizalmatlansági indítvánnyal fog előállni s egyúttal válság kormányra tesz javaslatot amit Bokros úr vezetne... Ezt megszavazza az MDF az SZDSZ és ha nem akar slamasztikában maradni a Fidesz !

Kénytelen lesz mert máskülönben marad Fletó s ezzel minden eddigi kritikájukat vergődésüket kidobják az ablakon.
Ha viszont jön Bokros az olyat vág a népre, hogy két hónap múlva még a Fidszesek is visszasírják Fletót és a sok éhenkórász a Fideszt fogja átkozni... Erről tesz majd a heti - hetes bagázs és Bolgár úr baráti társasága Népszabóékkal az élen...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üllőn cigányok fogták körbe a
  2009-03-09 21:46:34, hétfő
 
  Friss hír: Üllőn cigányok fogták körbe a Magyarok Szövetsége rendezvényét - a Gárda már mozgósít

2009-03-09 19:29 barikád.hu


Most kaptuk a hírt, hogy Üllőn a Magyarok Szövetsége tart lakossági fórumot, amely rendezvényt megzavarta a helyszínre érkező körülbelül 50-60 felfegyverzett cigány provokátor. A Magyar Gárda Pest megyei százada már erőteljes mozgósításba kezdett. A rendőrség jelenlétéről egyelőre nem kaptunk hírt.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 53 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1147 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1371
  • e Hét: 4473
  • e Hónap: 15584
  • e Év: 169080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.