Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Nem esküdött a történelmi zász
  2009-04-14 20:13:15, kedd
 
  2009-04-14 19:36
Nem esküdött a történelmi zászlókra Bajnai







Bajnai Gordon miniszterelnöki eskütételénél csak a Magyar Köztársaság hivatalos zászlaja volt jelen, a szokásoktól eltérően a történelmi zászlók nem vonultak fel előzetesen az ülésteremben. Pedig az előkészületeknél, a folyosón még ott voltak. Hogy mi volt a történtek oka, nem tudni, hivatalos magyarázat a történtekre nincs.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit csinálnak Magyarhonban?
  2009-04-14 20:10:06, kedd
 
  Mit csinálnak Magyarhonban?

2009-04-14 14:26 barikád.hu

Ezzel a kérdéssel indult egy fővárosi rádió reggeli adása és én most újra megkérdeztem magamtól immáron öt év távlatából, miközben fogtam műanyagszékemet és kimentem az erkélyre egy kicsit élvezni a nap egyre erősödő tavaszi sugarait. Leültem és lehunytam szemeimet, hogy ne bántson a fény, és ekkor néhány perc alatt mintha a moziban lettem volna elindult egy film:

Látom, hogy kedves városomban, Vácon jön a nagyapám konflissal, hallom a lovak patájának ütemes zaját. Szólok: Nagyapa, Te mit szólsz mi lesz Magyarhonban? A jó öreg megcsóválta fejét, megpödörte bajuszát, és mintha szólt volna valamit, amit nem értettem, majd elmosódott kép lett belőle. Láttam, ahogy eltűnik örökre a válasz elől.

Látom iskolásként a tornaterembe, hogy kényszerítették ránk, hogy ,,Veled vagyunk Vietnam!" - aki nevetett azt kint elporolták. Látom egykori szakmunkásképzőmet, ahol a tanárokat elvtársnak kellett szólítani, miközben azt sem tudtuk, hogy mi az a szó. Látom a Magyar Néphadsereg katonájaként, hogy egy totális agymosást hajtottak végre rajtunk, potom két év alatt, amit elvettek az életünkből, és amiről mindenki tudja, hogy egy szó sem volt belőle igaz. Ahol azt tanították, hogy a piszkos kapitalisták ilyen, meg olyan nyomorban élnek, bezzeg Magyarország, az igen! Gondoltam megnézem, azt a nyomort. ,,Kérem, azt nem lehet" - mondta illetékes elvtárs. Menjek Csehszlovákiába, az is szép.

Kezdett kialakulni egy kép bennem, hogy itt Magyarhonban valami nem tökéletes. Láttam néhai édesapámat, aki reggel ötkor kelt, hogy a mi gyárunkban teljesítse a normát az esztergapadnál, és mindig azt mondta, ,,tanulj fiam, mert akkor lesz belőled valaki", véletlenül sem azt, hogy ,,lépjél be a KISZ-be, akkor leszel valaki". Drága apám, tanultam, mégis segédmunkás lettem a multiknál. Szóltam volna neki, de ő is eltűnt, mint a kora őszi reggeli köd.

Láttam a szakmunkásbizonyítványom ünnepélyes átadását, ahol fűt, fát ígértek az akkori tanácstagok és a tanácselnök, de abból az ígéretekből sem lett semmi. Láttam magam az érettségit követően, hogy ,,most talán", de a rendszerben nem voltam olajozott kerék, illetve jó káder.

Valami zajra felriadtam. Lenézek az erkélyről, egy házaspár veszekszik: a nő üti a férfit. Jó reggelt a való világban, ahol tényleg a multiknak dolgozok, olyan bérért, amiért az akkori kapitalisták a kapun ki sem mentek volna. Az állandó fenyegetések, a susmusok, hogy most száz embert, holnapután kétszáz embert küldenek el olyan módon, hogy reggel hatkor még nem is tudnak róla.

Az olyan dolgokba, még így álomittasan sem tudok napirendre térni, hogy az éhbérből mit fizessek ki, mert ha a fűtést fizetem ki, nem marad ennivalóra. Az ismerőseim azt mondják erre, hogy ugyan ez nem lesz jobb, de más sem tudna mit tenni.

Kedveseim, lehet, hogy valaki mégiscsak JOBBÁ tudná tenni az ország lakosainak életszínvonalát, de ez sajnos a TV előtt ülve nem megy. A megfélemlített, eladósított lakosság túlnyomó része pedig ebben a helyzetben van. Én akármiben fogadnék arra, hogy ha kihirdetnék, hogy néhány hónapig csak ezer forint a fizetés, akkor is bemennének többen dolgozni, mert félnek! A multik a saját hasznukból pedig nem engednek egy árva centet sem.

Nem ülök többé karosszékbe, még ha műanyag, akkor sem. Inkább elkullogok megmosni az arcomat, mert lehet, hogy a szégyen pírja ég rajt, de talán majd lehűl egyszer...

TJ
barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mai nap kérdése:"Hazudnak re
  2009-04-14 20:03:47, kedd
 
  A mai nap kérdése:"Hazudnak rendületlenül" -vagy - "HAZÁDNAK RENDÜLETLENÜL?"


Kordonerdő a Kossuth téren

"Mára virradóra körbezárták kordonokkal a Parlament épületét és a környezetében lévő kormányzati épületeket - nyilatkozta a BRFK sajtóügyeletese.
A Kossuth-teret a Parlament előtt, a villamossínek vonalán zárták körbe fémkordonokkal . Az őrezred parancsnoka rendelkezett ezen kívül a Miniszterelnöki Hivatalhoz, illetve az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz tartozó terület, valamint a Képviselői Irodaház környékének lezárásáról is, egészen a Jászai Mari térig. A területet legkésőbb április 15-én éjfélig tartják lezárva a rendőrség honlapja szerint.
(Hír tv)

...... ........... ........... ........... ..............


Mutyikormány: kipróbált haverok az ország élén

"Csak hétfőn késő este véglegessé vált Libajnai Gordon kormányának névsora.
A korábbi miniszterek közül a helyén marad Draskovics , Gráf Hiller , Szabó,Szekeres Imre és Székely. Veres helyett Oszkó Péter, a Deloitte jelenlegi vezérigazgatója kerül a pénzügyi tárca élére, Libajnai Gordont pedig Vahl Tamás váltja a nemzeti fejlesztési és gazdasági tárca élén. A polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter - Szilvásy György helyett - Ficsor Ádám lesz/?/.

(MNO nyomán/Kuruc
http://www.kuruc.info/r/2/38707/
...... ........... ........... .............

Csontvázak a szekrényben: hitványkodik a magyar állam a Postabank-perben

"Újabb, meglepő szakaszához érkezett az a 150 milliárdos kártérítési per, amelyet a Postabank három könyvvizsgáló cége ellen indított az Orbán-kormány idején a magyar állam.
Az ügy nem csak azért különös, mert idehaza még nem volt rá példa, hogy könyvvizsgálók tevékenysége miatt eljárást folytassanak. A rendkívüli az ügyben az, hogy a pénzügyi kormányzat - az adatok szerint - az állam képviseletében megpróbálja kimenteni az általa bíróságra idéztetett alperest: a Deloitte Kft.-t. A Fővárosi Ítélőtábla április 24-én hoz jogerős ítéletet."
(MNO)/Kuruc

http://www.kuruc.info/r/2/38703/

...... ........... ........... .............

Manhattan épül Csepelen

"A Népszabadság keddi számában megjelent cikk szerint a napokban adta áldását a fejlesztési tervre Csepel szakbizottsága, - a Fővárosi Közgyűlés városfejlesztési bizottsága várhatóan április 15-én tárgyal az ügyről.
Budapest legnagyobb összefüggő, még beépítetlen régiója döntően a főváros, a XXI. kerület és a spanyol (?) Martinsa-Fadesa ingatlanfejlesztő tulajdona; elvben mindhárman támogatják azt a hosszú távú városfejlesztési programot, amely másfél évnyi egyeztetés eredményeként a közelmúltban született meg. A tulajdonosok korábban megosztottak voltak, hogy mi és milyen arányban épüljön a szigetcsúcson.
A mostani tervben a kerület által dédelgetett magasház-építési álmokat tömörítő "Csepel-Manhattan" koncepcióval együtt jelenik meg a ,,Csepel-Víziváros" gondolata. Ha a leendő hatalmas zöld felületekkel megkétszereződik a főváros sport- és szabadidős közparkjainak a területe, lehetőség nyílik arra, hogy Budapest 2011-ben megpályázhassa a 2020-as nyári olimpia rendezését. Annak egyik lehetséges fő helyszíne a szóban forgó terület. Persze a haszonból, mi vélhetően semmit sem látunk."
(MTI nyomán-Kuruc/
http://www.kuruc.info/r/2/38706/

"Műtéteket kell elhalasztani a privatizációs "sikertörténet" miatt
Feltehetően műtéteket kell elhalasztani mától három, a HospInvest által működtetett kórházban, ha a Tigáz Zrt. kikapcsolja a gázt. Az egri Markhot Ferenc, a szintén egri Reuma és a hatvani kórházról van szó.
A szolgáltató keddig adott haladékot a kórházakat működtető, csődvédelembe menekült HospInvestnek, hogy rendezze 10 millió forintos tartozását. A kórházbirodalmat építő magáncég a hírek szerint egyetlen idei gázszámláját sem rendezte az érintett intézményekben. A cég elnökét egyelőre nem sikerült elérni.
,,Ha a januári számlát vesszük alapul, a hatvan nap már réges-régen eltelt, tehát bármikor kikapcsolhattuk volna a gázt a HospInvest Zrt.-hez tartozó három kórházban, de különösen így húsvét előtt nem akart erre sort keríteni a Tigáz Zrt., ezért a megállapodás és az egyezség megkötése érdekében keddig haladékot adott" - mondta Győrösi Pál, a Tigáz PR-főmunkatársa. Hozzátette: bíznak benne, hogy a HospInvest rendezni fogja a számlatartozását."
(hírTV)/Kuruc

A HospInvest, annak idején mikor átvenni készül az egri Markhot Ferenc kórházat, egyeztetnie kellett a különböző szakmák illetékes szakmai kollégiumaival (sebészet, szülészet stb.). A szakkollégiumi vezetőket a következő kép fogadta, amikor a tárgyalásokra mentek: A HospInvest igazgatója középen ült, tőle jobbra ült Dr. Kökény Mihály az MSZP képviseletében, és balra Dr. Mikola István a Fidesz képviseletében. Ők hárman nagy egyetértésben, bólogatva úgymond "komálva" adták elő azt ami nyilvánvaló: mindenki benne van a HospInvest buliban, úgyhogy a tisztelt szakmai kollégiumi elnökök jobban teszi, ha belenyugszik a helyzetbe, hogy a HospInvest élvezi az úgynevezett jobb és baloldal támogatását. Tehát, más szavakkal: itt is lehet lopni, csalni, hazudni és a teljes parlamenti garnitúra ezt mosolyogva, összeborulva meg is teszi.
Ezek után ugye felesleges kérdezni, hogy miért nem folyik a csődeljárás a bukott cég ellen. És egy utolsó gondolat: Mi a legvalószínűbb kimenet? Hatalmas, tízmilliárdos nagyságrendű tőkeinjekció a cégbe, állami forrásból, amit 2010-től, a jó polgári-liberális kormány újra kilophat."
Tisztelettel: Egy szakmabeli
http://www.kuruc.info/r/2/38682/

...... ........... ........... ..........

Ifjúkomcsi kergeti csődbe a miskolci vállalkozókat:

http://www.kuruc.info/r/2/38676/

"Elképesztő: 3000 milliárd euró a bankoknak
Elképesztő számadat: 3000 milliárd eurót, az MNB mai árfolyamával számolva, 867 000 milliárd forintot költöttek eddig az európai államok a bankok megsegítésére. Ebből az összegből, amennyiben egy új gazdasági koncepcióba fektetik be, egész Európát fel lehetne emelni. E szám a 2300 milliárd eurós garanciarendszerek, a közel 300 milliárd eurós feltőkésítési programok, valamint az egyéni pénzintézetek javára végrehajtott, 400 milliárd euró összértékű ad hoc megmentési és szerkezetátalakítási intézkedések teljes összege. "
/Kuruc

...... ........... ............

Hanyatló Nyugat: kidobóembereket vesznek fel tanárnak Londonban

Néhány észak-londoni középiskolában úgy döntöttek, hogy helyettesítőtanárok helyett a sokkal olcsóbb és a hőbörgő diákhadat sokkal hatékonyabban kezelő, az éjszakai életbe beleunt kidobókat veszik fel - írja a Daily Mail.
Egy helyettesítőtanár évente egyes források szerint nagyjából negyvenezer font (kb. 12 millió forint) egy iskolának, és a diákok nem is veszik őket komolyan. Ezzel szemben a beszámolók szerint egy kidobó nagyjából ennek az összegnek a felét kéri, és általában elég jól fegyelmeznek.
Elképesztő!
Egyre nagyobb az igény az olyan tanerőre, akinek valamilyen fegyveres szervezettől szerzett szakmai tapasztalata is van. A kidobókat alkalmazzák többek között akkor, amikor egy osztályban dolgozatírás alatt rendet kell tartani. Az új módszerről, ami egyelőre megosztja a tanárokat a Tanárszövetség éves konferenciáján számoltak be. Andrew Baisley elmondta, az egyik iskolában, amiről ő tud és kidobókat vettek fel, csak azt nézték meg, hogy az új alkalmazottaknak ne legyen priuszuk. Két férfit vettek fel, az egyiket néhány hét után ki kellett rúgni, mert nem tartotta tiszteletben az iskola szabályait, de a másik férfi bevált."
(Velvet)
/Kuruc

...... ........... ........... .....

Magyar egyetemek nagy veszélyben

Elhárítaná az akadályt a külföldi egyetemek magyarországi letelepedése elől az MSZP és az SZDSZ. Ha a parlament elfogadja Magyar Bálinték javaslatát, a hazánkba telepedő külföldi iskolák külföldi hallgatói is tanulhatnak a magyar állam pénzén.

Részletek a Magyar Nemzet 2009. április 14-i számában.

"Elhárítaná az akadályt a külföldi egyetemek magyarországi letelepedése elől az MSZP és az SZDSZ.

Ha a parlament elfogadja Magyar Bálinték javaslatát, a hazánkba telepedő külföldi iskolák külföldi hallgatói is tanulhatnak a magyar állam pénzén, illetve elszipkázhatják a hallgatókat a magyar felsőoktatási intézmények elől - írja a Magyar Nemzet.

Magyar Bálint a lapnak elmondta: az a céljuk, hogy elősegítsék a külföldi és nemzetközi felsőoktatási intézmények minél nagyobb számú működését Magyarországon. Sándor Klára, a javaslat másik SZDSZ-es kidolgozója közölte, gyenge minőségű kurzusokra az állam nem ad pénzt, a magas színvonalú oktatás a diákok érdekét szolgálja.

Hozzátette, túl sok a magyar felsőoktatásban a gyenge nívón működő intézmény. A finanszírozásról szólva pedig azt mondta: az EU minden országában tanulhatnak diákok az adott állam pénzén. "
/Hírszerző

Belerokkanunk a kompromisszum-képtelen "elit"-be:
"a kérdés nem az, hogy mikor vitázunk , hanem az, hogy egyáltalán fogunk-e, tudunk-e alternatívákról beszélni. Addig, ameddig a politikai oldalak, és a gazdasági szereplők pártos elfogultságtól vezérelve a párbeszédet is megtagadják a másikkal, addig valóban a saját szemünk előtt megy tönkre az ország.

http://www.hirextra.hu/2009/04/14/belerokkanunk-a-kompromisszum keptelen-elitbe/
/hírextra

...... ........... ........... ........... ..........

"Csődvédelmet kér az állami segélyekkel telepumpált GM
Az amerikai pénzügyminisztérium azt tanácsolja a General Motors autógyár vezetőinek, hogy június elsejéig adják be a csődvédelmi kérelmet a bíróságnak"/The New York Times


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kommunikáció maga a politika
  2009-04-14 19:56:06, kedd
 
  A kommunikáció maga a politika
2009.04.13.

Napfény, nyugalom, csend, békés családi ünnep. Erre vágytunk mindannyian. Bár megérdemelnénk, ez nem adatott meg mindenkinek. Lendvai Ildikónak sem, aki a bizalmatlansági indítvány finisében, a szocialista párt elnökeként, nem engedhette meg magának, hogy akár egyetlen másodpercre is elfeledkezzen a mindennapokról, a politikáról. Hiába az ünnep, megállás nélkül szól a telefonja. Mi is egy nagyszombati családi ebédet követően zavartuk meg teendői közepette.
Folytatás a következő címen: http://mszp.hu/belfold/bovebben/a-kommunikacio-maga-a-politika

Vinczer S. Péter: CSAK AZÉRT IS KAPITÁNY...
2009.04.14, 04:32 Nemzeti Hírháló

Kíváncsian nyitottam ki a HIRTV Internacionale 2009 Napról napra műsorában elhangzott tudósítást. Az elhangzottak megerősítettek abban, hogy a szocialisták válójában kommunisták a lelkükben, a testükben pedig telhetetlen, mértéket nem ismerő rabló kapitalisták. Ez a kommunista tipus rosszabb az átkosbeli kommunistánál. Hogy miért? Többek között azért, mert azok csak használták a nemzeti vagyont, de nem adták el, és nem szűntettek meg gyárakat, gazdasági ágakat mint a mai utódok. Azok után még maradt állami vagyon, de ezek után mi marad? No azért nem sírom vissza őket.

Az MSZP Kongresszusa egyhangúan emelte a pártelnöki székbe Lendvai Ildikót. "Székfoglaló" beszédében, ömlött róla a boldogság, olyan megelégedéssel beszélt a múltról, minha arról számolt volna be, hogy Magyarország kifizette az összes adósságát, nincs munkanélküli, nincs hajléktalan, elválások is alig vannak, és jóval több magyar gyermek születik, mint ahány polgár meghal évente.

A boldogságtól sugárzó Lendvai Ildikó pártvezér, nem feledkezett meg korábbi főnőkét dicsérni, mégpedig olyan megfogalmazással, amely a Rákosi elvtárs születésnapi köszöntőire emlékeztetnek.

"Amikor már nem volt mivel fűtened, inkább magadat gyujtottad fel, hogy tovább menjen a hajó. Ezért,

CSAK AZÉRT IS KAPITÁNY!! IGEN IGEN!!"

Egy korábbi nyilatkozatában, pedig büszke az MSZP kormányzat elért eredményeire.

Ismerős frázisok a múltból, a pártideológia, a beszédek, nyilatkozatok, melyekben soha nem volt szabad a bajokat, a sikertelenségeket emlegetni, hanem csak akár a nemlétező sikerekről kellett beszélni.

A kongresszus végére már olyan felbátorodott magabiztosság uralkodott, hogy elénekelték az Internacionalét a többszörös milliomos, milliárdos kommunisták!
(...)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs végső harc!
  2009-04-14 19:54:22, kedd
 
  Nincs végső harc!

Az elkövetkező napokban ismét az utcán gyakorolhatja a nép alapvető jogait: a gyülekezési és szólásszabadságot. A napi események látszólag ugyan a Parlamentben zajlanak, a főszereplők ennek ellenére egy utcasarokkal odébb helyezkednek el.

Szokás volt az elmúlt két hétben leszólni a Hősök terén megrendezett demonstrációt, ebben a balliberális oldal reakciója érthető volt, ám a nemzeti oldal némely prominense is a száját húzta, mondván ma már nincs értelme az efféle megmozdulásoknak. Ha tényleg így van, mi a csudának jövünk újra és újra össze? - kérdezhetnénk.

Ha figyelemmel kísérjük a történelem során lezajlott demonstrációkat, tüntetéseket, beláthatjuk, kevés olyan megmozdulás volt, mely azonnali nyomást gyakorolt az uralkodó elitekre. Többnyire hosszan elhúzódó népgyűlésekről hallhattunk, olvashattunk, nem pedig gyors lefolyású, a megfogalmazott célokat, követeléseket azonnal megvalósító demonstrációkról. Ennek oka a tömeggyűléseknek, mint a társadalmi akarat egyik megnyilvánulásában és annak lehetőségeiben keresendő. A tüntetésnek nincs közvetlen nyomásgyakorló hatása, tulajdonképpen a vélemény kinyilvánításának hangosabb műfajáról beszélhetünk, a feleket általában fal választja el egymástól. A támadott fél nagyobb biztonságban érezheti magát (legalábbis pillanatnyilag), lehetőségei is szélesebbek, ezért alkupozíciója erőteljesebb. Neki elegendő engedni, nem kell feltétel nélkül megadnia magát. A tömeg - méreténél fogva - látszólag erősebb, ugyanakkor a politikai térben nehezebben mozog, döntéseiket nem a racionalitás, inkább az érzelmek vezérlik, hangjuk viszont messzebbre szól, mint azt a fizikai tér lehetővé tenné.

A tömeges megmozdulások ugyanis nem csak egy irányban képesek kifejteni hatásukat, a nyomásgyakorlás ugyan a demonstráció címzettjeihez szól, de legalább ennyire fontos a társadalmi kohézió megnyilvánulásának szerepe, nem beszélve a közös akarat látványos megfogalmazásáról, a távol maradottak felé küldött üzenet fontosságáról, de jelentős az egyértelmű akarat megfogalmazása is a leendő kormányzó erők részére is.

Az április 5-i tüntetés nem is annyira a jelenleg regnáló hatalmi formációnak szólt, ennél talán fontosabb volt az egész magyar társadalom megszólítása, aktivizálása, mely sikeresnek bizonyult. Lehettek ugyan szervezési bakik, a média általi agyonhallgatása az eseménynek, a jelenlévők egyöntetű akarata jelzésértékű volt a hatalom felé, az utóbbi években apátiába menekült polgároknak, de a külföldnek is. Az elhangzott gondolatokon túl volt egy olyan mozzanata a tüntetésnek, mely meghatározó lehet az elkövetkezendő időkre, ez pedig a kiáltvány elfogadása volt. Ha negyedmillió magyar ember egy sebtiben megszervezett rendezvényen ekkora erőt képes felmutatni, mire lehet képes még? Meg kell, hogy említsük, felmerült az az eshetőség is, hogy ennyi ember így együtt akár alkotmányozó erőként is megállja helyét, ezt az üzenetet a leendő politikai garnitúrának mindenképpen figyelembe kell vennie.

A keddi tüntetés apropóját nem csak Bajnai "megkoronázása" adja, benne van az eddigi demokratikusnak nevezett felépítmény kritikája, a politikai elit iránti bizalmatlanság, de legfőképpen az erő, a közös akarat demonstrálása. Hogy elérjük-e, amit akarunk? Nem tudhatjuk, egy azonban biztos: küzdelem nélkül soha nem érünk célt!

Azt is tudnunk kell, hogy nem ez a harc lesz a végső, mert az utolsó egyben a teljes pusztulással ér véget.

Törőcsik Attila

Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghívó a Maros-völgyébe
  2009-04-14 19:52:36, kedd
 
  Legyen az erdélyi galonyai
Auguszta vadászkastély vendége

Erdély egyik ékessége a Maros-völgye. Itt található a Kelemen havasok
lábánál a Galonyai Auguszta vadászkastély, melyet Auguszta, báró Kemény
János felesége építtetett a vadászatuk kiindulópontjára. Itt torkollik be a
Marosba a hömpölygő havasi Galonya-patak, mely a Kis és Nagy Galonyából
egyesül. A diktatúrában elkobozott vadászkastélyt most pereli vissza a
Kemény család, amelyet jelenleg Nagy Géza, báró Kemény János második unokája
bérel vendégháznak.
Sokat fáradozom azon, hogy vendégeink kényelmét növeljem. Szeretettel várok
minden érdeklődőt, aki a magyar irodalom mecénását, báró Kemény Jánost és
gróf Wass Albertet szeretné jobban megismerni. Az innen nem messze lévő
Marosvécsre is ellátogathatunk, ahol az Erdélyi Helikon találkozó helyszíne,
a marosvécsi vár, és annak kertjében báró Kemény János és gróf Wass Albert
sírja is található.
Hívja és várja Önöket:
Nagy Kemény Géza


Meghívó a Maros-völgyébe
Meghívom Önt és családját, barátait, Erdélybe a Maros-völgyébe, a galonyai
Auguszta vadászkastélyba!



A várépület körül tapaszos, zsindelyes sövénypalánk-kerítés állott, benne
méhes- és szőlőskerttel, ezek mellett darabontházzal, istállókkal,
nyári-házzal, színekkel, szekerekkel s 60 szekérnyi tüzelőfával. Ugyanitt
megtekinthető Kemény János emlékháza és a marosvécsi református templom.
A marosvécsi várkastély szomszédságában álló torony nélküli
református templom 1727-ben épült a Kemény Simonné által adományozott
telken, a Kemény család anyagi segítségével. Az 1578-ban öntött harangját
egy különálló, zömök harangláb kilátójában helyezték el a templom déli
oromfalas homlokzatától kis távolságra. Ez a harang az egykori római
katolikus templomból származik, melyet a XIII. században plébániás
templomként tartottak nyilván. Marosvécs római katolikus népe, a reformáció
után a református vallást követte.
Kelemen havasok és az Istenszéke
,,Ott áll az Istenszéke magosan a Maros fölött. Egyik oldalán a sokágú
Galonya, másik oldalán a Bisztra-patak, s mögötte a Kelemen csúcsai. Persze,
ma már ott sem olyan a világ, mint akkor volt, midőn az Isten pihenni leült
volt a hegyek közé. Ma már nem jár arra, ha pihenni akar." Ezekkel a
mondatokkal kezdődik Wass Albert híres regénye, A FUNTINELI BOSZORKÁNY.
Ez a túra nosztalgia útnak is felfogható, emlékezve nagy magyar
írónkra, Wass Albertre és regényének főhősére Nucára, a havasok bájos
,,boszorkányára", ki itt élt az emberektől távol, ezen a gyönyörű természeti
helyen. Istenszéke (1381 m), a Kelemen-havasok egyik legfontosabb és
leglátogatottabb kilátópontja, Dédabisztra-telepről közelíthető meg
középnehéz túrával 3 és fél óra alatt. Fent a ,,széken" a varázslatos Maros
völgyében gyönyörködhetünk, ahol ezüst szalagként kanyarog a folyó. Alattunk
a mélyben andezit ,,kőorgonák" úgy tűnnek föl, mint egy óriás várnak romjai.
Visszautunk során érintjük Középtető-mezőt, majd a Nagy-Galonya völgyén
jutunk le a Maros folyóhoz.
A vadászkastélyban 2 és 3 ágyas szobákban 20-25 főt tudunk elszállásolni,
saját illetve közös fürdőkkel, zuhanyzókkal. Reggelit minden szálló
vendégnek biztosítunk. Megrendelésre főzünk a vendégeinknek. A zöldövezet
alkalmas flekken, mics és bogrács készítéséhez.
A kastély alkalmas rendezvények, társaságok és cégek találkozóira!


E-mail: december5.2004@gmail.com és auguszta.galonya@gmail.com
(Aki érdeklődik, kérem, biztonsági okokból mindkét címre küldje el
levelét!)

Telefonszámom: 00-40-741-225-141Magyarországon a következő számon kaphat
információt: 06-20/966-0060

Erdélyi szeretettel hívja és várja Önöket:
Nagy Kemény Géza

Továbbította: Frigyesy Ágnes






Polgári Hírszemle
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyhatalmi sakkjátszma térség
  2009-04-14 19:50:39, kedd
 
  Nagyhatalmi sakkjátszma térségünk energiapiacáért
MHL 2009-04-14


Az oroszok beszálltak a Molba, és szakértők szerint egyre nyilvánvalóbb,
hogy a magyar vállalat és az osztrák OMV közötti korábbi vita hátterében a
Kreml állt.

Ma már aligha kétséges, hogy az osztrák és az orosz kormány régóta
felosztotta egymás közötti érdekszférákra
a közép-európai energetikai piacot, és csupán az időzítésre vártak.

A magyar olajvállalat orosz szempontból egyre veszélyesebb szereplővé
kezdett válni a térségben.

Ha sikerül rábeszélnie a lengyel kormányt egy észak-déli energetikai folyosó
megteremtésére a Balti tengertől az Adriai-tengerig,
az alapjában alááshatta volna az orosz dominancia megőrzésére hivatott
moszkvai elképzeléseket.

Az OMV a jelek szerint azt a feladatot kapta, hogy vásárolja fel az értékes
papírokat a térségben,
egyúttal a nyomás alatt derüljön ki az is,
hogy a térségbeli ágazat szereplői közül melyek ellenállóbbak, melyek
képviselnek jelentős erőt.

Szalontay Mihály






Polgári Hírszemle
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szili párttársai hozták létre
  2009-04-14 19:49:53, kedd
 
  Szili párttársai hozták létre a holdingot

Utoljára frissítve: 2009. április 10.

A Fidesz pécsi elnöksége szerint Szili Katalin, az MSZP pécsi polgármesterjelöltje úgy tesz,
mintha nem tudná, éppen pécsi párttársai és "az általa jelölt és támogatott Tasnádi Péter"
volt polgármester szervezte át a baranyai megyeszékhely vagyonkezelő cégét holdinggá az ellenzék és a civilek szakmai kifogásai ellenére.


"Szili Katalin úgy tesz, mintha nem 1994-től lenne Pécs országgyűlési képviselője, mintha semmi köze nem lenne ahhoz az MSZP-hez,
amely szétverte az országot és szétverte, a csőd szélére sodorta Pécset és az itt élőket is.
Szili Katalin úgy tesz, mintha független lenne, valójában azonban kiszolgálója és aktív szereplője volt az elmúlt évek MSZP-s ámokfutásának"
- írták az MTI-nek pénteken elküldött közleményükben.

A Fidesz pécsi elnöksége Szili Katalin sajtótájékoztatójára reagált,
melyben a szocialista politikus a Pécs Holding Zrt. átalakítására tett ígéretet polgármesterré választása esetére.

A jobboldali párt pécsi elnöksége közleményében hangsúlyozta ugyanakkor, hogy egy dologban egyetértenek Szili Katalinnal:
"nem csak a holding, hanem az ország és Pécs is megérett a változásra.
Az MSZP tizenegy éve irányítja a várost, volt idejük bizonyítani.
Szili Katalin tizenöt éve egyéni országgyűlési képviselője Pécsnek, lett volna ideje bőven segítő kezet nyújtani a városnak.
Nem tette meg.
Talán azért, mert úgy gondolta, Pécs túl messze van Budapesttől".

Szili Katalin pénteki tájékoztatóján kijelentette: jelenlegi formájában nem életképes a pécsi önkormányzati vagyonkezelő, a Pécs Holding Zrt.
"Ez a holding ugyan jó szándékkal jött létre, de nem megfelelő döntések sorozataként.
Pontosan azok a vállalatok kerültek bele, amelyek csak további problémákat generáltak.
Éppen ezért a jövőben egy valódi holdingnak kellene létrejönnie" - jegyezte meg.

Hozzátette: ehhez szerkezetkialakítására van szükség.
A városhoz tartozó valamennyi cégnek egy holdingba kellene kerülnie a hatékony és takarékos működés,
valamint a színvonalas szolgáltatás elérése érdekében.
"Ezekből engedni nem lehet".
Ezért ennek érdekében polgármesterré választását követően a lehető legrövidebb időn belül megteszi a szükséges lépéseket.
(MTI)






__._,_.___


Polgári Hírszemle
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több ezren a Kossuth téren
  2009-04-14 19:45:14, kedd
 
 
Több ezren a Kossuth téren
2009-04-14 12:49 hírTV

Több ezer ember jelent meg a Kossuth téren a Civil Összefogás Fórum keddi demonstrációján - jelentette az MNO helyszíni tudósítója. Az április 5-i megmozdulással ellentétben ezúttal roham- és kutyás rendőrök biztosítják a helyszínt.

A demonstráció bejelentett helyszíne - az Alkotmány utca és a Kossuth tér találkozása - melletti Szalay utcában óriási a rendőri készültség, az MNO tudósítója körülbelül 10-15 csapatszállító teherautót, kisbuszt és vízágyút is látott. A tömegben szép számmal lehet nemzetiszínű zászlókat és transzparenseket látni, "Elvtársak, vége, döntsön a nép!" feliratokkal.

Mindeközben a Kossuth téren felállított kettős kordonon belül a Kossuth téri metrómegálló irányából egy készenléti rendőrökből álló sor indult el. Arra kérik a tüntetőket, hogy hagyják el a területet az Alkotmány utca irányába. A rendőrsorfalat irányító tiszt az MNO tudósítójának elmondta: a tömegnek azért kell az Alkotmány utcához mennie, mert "a tüntetést oda jelentették be, és nem a Parlament elé".

A Parlament környékét már korábban kordonnal zárta el a rendőrség, a környező utcákban is rendőri csapatok várakoznak. A vaskorlátokat a villamossínekkel párhuzamosan rakták le, az Országház előtti parkot sem lehet már megközelíteni.

Plüsslibák a kordon tetején

Az MNO tudósítója megtudta: a rendezvényt csak az Alkotmány utcán keresztül lehet megközelíteni. Közben néhány tüntető az előbb említett rendőrsorfal néhány tagjával keveredett szóváltásba, mindezt a rendőrök kamerázzák. A rendőrség hangosbemondón keresztül felszólította a demonstrálókat, hogy hagyják el a Kossuth tér területét. Többen plüsslibákat erősítettek a kordonra.

Időközben a rendezvény szónoka megkérte a Kossuth téren tartózkodó demonstrálókat, hogy menjenek át az Alkotmány utcába. Ezt többen nemtetszéssel fogadták és kijelentették, hogy megvárják, míg a rendőrség kiszorítja őket. Közben az Alkotmány utcába felépített színpadon az első beszéddel megkezdődött a hivatalos demonstráció is. Erre este hatig van engedélye a szervezőknek.

Elkezdődött a tömeg kiszorítása

Több tüntető leült a földre a Kossuth téren, őket a rendőrök igazoltatják. Az MNO helyszíni tudósítója szerint elkezdték a tömeget kiszorítani a Szalay utca felől is. A rendőrsorfal mögött megjelentek a rohamrendőrök. (MNO)

Kapcsolódó cikkek:
Kordonerdő a Parlamentnél

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Kiszorítják a tüntetőket a Kossuth térről a rendőrök
2009. április 14., kedd 12:42 InfoRádió / MTI

Felállt a rendőrsorfal a Vértanúk terén és a Szalay utcánál, az embereket az Alkotmány utca felé szorítják - jelentették az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói kedden. A rendőrség háromszor szólította fel a tömeget, hogy hagyja el a Kossuth teret az Alkotmány utca irányába.

A rendőrök a Vértanúk tere felől védőfelszerelés nélkül, sorfalat alkotva szorítják az embereket az Alkotmány utca felé, a rendőrsorfal mögött tucatnyi kutyás rendőr is vonul. Eközben a Szalay utca felől is megindult a rendőrsorfal az Alkotmány utca felé, itt a rendőrök rohamsisakot is viselnek. A Nagy Ignác utcában vízágyú áll készenlétben.

Néhány tüntetőt elő is állítottak, mert ellenálltak a rendőri intézkedésnek.

A téren 12 óra tájban 1.200-1.300 embert látni, árpádsávos és nemzeti színű lobogókat lengetnek, folyamatos a kiabálás, fütyülés. A tömegből többen leültek a villamossínekre, nem hajlandóak elhagyni a teret.

Közben érkeznek a képviselők a parlament plenáris ülésére, amelyen a Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel szembeni bizalmatlansági indítványról és Bajnai Gordon kormányfővé választásáról döntenek. Az Országgyűlés feloszlatását és az előre hozott választások kiírását követelő tömeg füttyögéssel, kiabálással reagál a képviselők érkezésére.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hat százalékos visszaesést jós
  2009-04-14 19:43:51, kedd
 
  Hat százalékos visszaesést jósoltak hazánknak
2009-04-14 12:55 hírTV

Hat százalékos gazdasági visszaesést jósoltak Magyarországnak a CNBC, amerikai hírtelevízió rangos gazdasági műsorában. A CNBC az utóbbi hetekben több műsorában is foglalkozott hazánk romló pénzügyi-gazdasági kilátásaival.

A vitában elhangzott hogy Magyarország jelenleg a Nemzetközi Valutaalaptól származó hitelnél csak kedvezőtlenebb feltételekkel juthat hitelhez a piacról.

Március 25-én Bajnai Gordon, gazdasági miniszter a CNBC londoni stúdiójában arról beszélt, hogy a magyar állam fizetőképességét csak a nemzetközi hitelcsomag révén tudták bizosítani.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2609
  • e Hét: 8341
  • e Hónap: 19452
  • e Év: 172948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.