Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Nagypán halál ezoterikus népei
  2009-04-15 10:21:01, szerda
 
  Népei mindenütt Papp névvel együtt találhatóak meg. Mindannyian ismétlésként is nagy emelkedést hajtottak végre. A bumeráng jelét a Bumeráng utcával rendezte be a vasváros.
Megváltójuk: Halak hónapban születő Messiás, vagyis egy halak szülött szenved, a többi kiválasztott, ezért ünnepelnek halakat a születésnapi tortájukon.

Szepes Mária: Pszichografológia,

az okkultisták mélylélektanával és elmebetegségeivel

Borítón: vörös véresnek tűnő tintával írva a cím


Bibliai helye: János jelenései Halál és népei démonokkal, a karmikus népek metafizikája főleg egyiptomi jelek alapján.

Ilyen karmikus írásaik voltak a költőknek, akik napkeleti erkölcseikkel írtak, s ezért díjakat is kaptak, a cigányság felemelőiként, mint a borsodi Horváth Gyula, akit Németország tüntetett ki díjjal, s azt írta, itt nem engedik dohányozni, nyitott tüdejüket orvosolni kell, s levenni róluk az orvosok bakancsait, szorgalmas világmegváltóra van szüksége a cigányságnak, melyet a Pszichografológiai sorozat és a saját egészségügyi-szociális hálózatuk jelent számukra.

Weöres Sándor csodagyereknek számított, távol-keleti utazásokat tett. Azt írta: egy másik világ küldte őt. Művei: táncosnők, de profundis. Reménytelenség könyvében megjósolta, hogy nem felfelé, hanem lefelé épül a templom.
Alakmása egy fiktív költőnő: Psiché, amelyik félig nemes, félig cigány. A Pszichét megtaláltam a Katalin névmagyarázóban is leszbikusként. Weörest foglalkoztatja a teremtés, emberré válás, a megváltás. Ezért írta meg a Theomaghiat, Istár - Ízisz - pokoljáratását,a zöld Médeia-t, Minotaurust, Orpheust, A dob és táncot, A négy koralt, Keresztöltést, Grádicsok énekét, Nasszézus himnuszt, Vénusz-Jézus táncát, A szörnyeteg koporsóját, Mária mennybemenetelét - jelenleg itt jár a magyar média.(2000. március). A zöld Médeia-t Tandori Dezső fordította le, s belehelyezték riadt háziasszony áldozatukat Sylvia Plath Üveggyöngy című könyvébe, mint e könyv része. A Nasszézus himnuszt a blogban leírtam, pokoljáratást jelent, istenek leleplezését. ...

Azt hiszem, sikerült még azokat is pokolba vinnie, akik nem foglakoztak a keleti okkultisták pszichografológiai elmebetegségeikkel. Elméletei a 20. századi ember számára elfogadhatatlanok (Magyar irodalom története) - mégis rengetegen nőttek fel ezen emberáldozás örömével a boldog jövő reményében. Nem tudom, a szamaritánusoknak mikor volt eltörve az orruk fülük, elszedve mindig mindenük, mint fülbevalósoknak, amiknek azt írták, hogy keresztutakat is építettek Rómában.

Weöres rájött arra, hogy a cigányság és keleti népek felemelésének módja csak áldozás lehet.

Weöres antiszemitista lett - később urbánus"- humanizmus (Radnóti, Jékely, Rónay, Dsida Jenő, Sik Sándor, Fodor József, Áprily Lajos, stb. voltak az eszmetársai - , könyvük új-magyar rokonsággal: Antológia Humana Avon-nal, Puszták népével Illyés Gyula könyvei szerint, füvesekkel, akik kábítószer, gyógyszer hatása alatt alkotnak...)







Az okkultista elmebetegek írása:


Az elmebaj valójában építő folyamat Szepes Mária szerint, amely felszínre kényszeríti és juttatja a személyiségben lappangó gyógyíthatatlan lelki betegség gócait. Az elmebajon át ürülnek ki a jellem fekélyei. A kikristályosodott mánia a léleknek éppoly gazdag és különös megvalósítási lehetősége, mint például az álom. A téboly, ahogyan az álom is, lerázza magáról a józan valóság törvényeinek gátjait, s legképtelenebb eszméit meggondolás, szégyenkezés nélkül megvalósítja.


Az okkult mélylélektan az elmebajokat két nagy csoportra osztja: Az egyik csoportba tartoznak a fizikai sérülések - amiért testet összetörvén bárhol megrontásra kerül az elmeosztályok részéről az ember -, az örökölt hajlamok, a kábítószer-élvezet, az iszákosság, a nemi bajok, a túlerőltetés - ezért is dolgoztattak majdnem ingyen embereket -, az idegkimerülés és a különféle megrázkódtatások következtében kiváltódó elmezavarok. Ezek szervi jellegük ellenére, mint minden, ami születéssel hozott terhelés, nyomorékság, gyengeség, vagy akár külső sorscsapás - KARMIKUS - EREDETŰEK.

A másik csoportba tartoznak a lelki természetű elmebajok, amelyeknél semmiféle testi, szervi elváltozás nem mutatható ki. A lélekkel rendelkező népeket lásd: Fejezetek a szexualitás történetében-ben, vagy egyéb leplezés végett kiadott könyvekben.

MINDKÉT ELMEBAJCSOPORT GYÖKERE: A DÉMONI ELEMEK ELURALKODÁSA AZ ÉRTELMI-ERKÖLCSI KONTROLL GYÖNGÜLÉSE.

A grafológia Szepes Mária szerint az ember személyiségét vizsgálja, vagyis pszichografológia, mert az írásformák és vonaltendenciák mögött rejlő okokat kutatja, például az előző karmikus életet, rögeszmeszörnyeket, ferde hajlamokat...
A karma-csomópontokból, azok irányvonalából, melyekből a titkos népnél a gátak, betegségek keletkeznek és élő, dűlöngélő, kétségbeesett, hadonászó, kiáltozó, ágáló, önimádó, rögeszmés vonalakból és ábrákból kifejti a gyógyulást, a felszabadulást és időtartalmát is. A jó pszichografológus következtetni tud a személyiség előző születéseire, sorsára is. A szimbólumnyelv s a vonal-rejtjelek műfordítója.
Az orr az egyéniség akarati részét jelképező szerv valójában a hímvessző szimbóluma. Az alkotó, minden érvényesülésre törő, harcos és hódító férfias személyiség kikristályosodása. A merész orrban a történelemformáló, hódító és energikus férfiasság jelét látták minden időben.
Az orr különféle torzulása az alkotó szellemi képesség, az akaraterő és a nemi potencia együttesének hasonló torzulását jelenti. Tudjuk, vannak tört orrúak a régi zsidó népek között, talán egykor jeruzsálemieknek hívták ezeket. Így került bele Istár pokoljáratásba is, hogy orrát, fülét elmetélik, mindig mindenét elveszik, házát megégetik tűzzel, őt magát átadják szeretői kezébe, hogy azt tegyenek vele, amit akarnak. Legalábbis erről íródott - ebből a bibliai részből - a Képes történelemben megtalálható Istár pokoljáratás, mely ennek a Pszichografológiának is része. Érdekes, hogy az egykori rima Jeruzsálemes Istárból Babyloni rege lett.
Babilónia jele az egyetemes kereszt, mint minden ősi népnek, kulcsszimbólumként foglal helyet a kozmikus kapcsolatot ébren tartó, mágikus erejű varázsábrákban. Babilónia keresztje a mindenség kialakulását szemléltető ábra, amely a megnyilvánult világ eszmeszerkezetét ábrázolja. Bibliai megfelelőjét a régi és az új-Testamentumban egyaránt megtalálhatjuk Babilonnak, valamint az adventista könyvekben, a Talmúd-ban, régen aranyszobor szimbólumával, József álomfejtő jóslataival, jelenleg Belzebúbbal, aki dögnépével ezen tanokat képviseli.

Babilonnak négy kora ismert: aranykor, ezüstkor, vaskor -ez változtatja meg az időket és a törvényt kétszeres Főnix elmélettel, báránnyal -, cserépkor.

Régen Babilonhoz zenészek, kereskedők, szakmák képviselői tartoztak a Biblia szerint, mely úgy fog elsüllyedni a jóslata szerint, mint egy malomkő a vízben.

A nagy feszültségű, elvont ábrájuk közepén ott van a Logosz-gyökérből, az Ige-gyökérből szétsugárzó egyetemes fénykereszt. Ez a létbe lépés kapuja. Egy függőleges, mozgásban levő, hímnemű varázspálca és egy vízszintes, nyugvó, nőnemű erővonal: a megtermékenyített Máter, az ősanyag.
A hatágú csillag a magasságból leáradó és a mélységből feltörekvő energiák egymást kiegészítő, egymást támogató harmoniáját, a robbanásban levő mindenséget, az alsó kisebb kör az eszme elnehezült, anyaggá sűrűsödő súlypontját jelenti. Az órainga-féle nehezék Szepes Mária szerint az operáció színhelye, amelyben az eszmemindenség szempontjából a döntő átalakulások megtörténnek.

Ugyanezt fejezi ki a káldeusoknak, mint egykori varázslónépnek a mindenség kialakulását szemléltető ábrája. A káldeusi varázslónépet is megtalálhatják a Bibliában, nem szégyenlik a fát ringatni az ölükben - vagy ehhez hasonló szavakkal. Fedd fel a hosszú ruhád, menj át a folyókon, mert nem mondanak többé nemzetek úrnőjének - szöveggel.

A hinduk bonyolultabb formában, de ugyanezt ábrázolják. A keleti bölcselet - mely napkeleti népként található meg a Bibliában - hatalmas eszmékben gondolkodik. A diagrammja egymásba beépített kozmikus egységek elvont eszméjét is kifejezi, azt a kabalából - a betű, szám és névmisztikából - ismert tételt, amely szerint minden szervezet része, alkotóeleme egy nála hatalmasabb kozmikus szervezetnek. A középpontjában feszülő kereszt megnyilvánult a mindenség minden látható és láthatatlan ideáját a maga törvényeibe zárja. A kabalát minden Olvasó ismeri talán, Jákób létrája is megtalálható a Ragyogás könyvének nevezett könyv szimbolum tárában, így könnyebb belehelyezni a Bibliába, amely létrán állítólag az angyalok jártak le-fel Jeruzsálem felett, s egyikük Jákóbbal bírkózott, csípőcsontját kifordította. Azóta népüket karmikusan felismerhetik nemcsak a nevek, számok misztikájának állandó érvényesítésében, hanem sántaságukról is. Ilyen sánta a Jézus élete talmúdi egykori vezér is, akit szőrösnek is neveztek. Egyik könyvben fedeztem fel tavalyi olvasásakor, hogy most a sánták kiválasztottak, s szolidaritásban kell lenni velük egészségeseknek úgy, hogy ők viseljék karmikus feszületüket, míg a nyomorékokat, elmebetegeket emelik. Érdekesség talán: az én bal csípőcsontomat a bölcsődében rántották ki a helyéről, s nem tudták, miért sírok éjjel-nappal.
Tehát innen vannak a szerencsés és szerencsétlen nevek, rájuk ütött mágikus bélyeggel, mely fog állítólag, a születési idő asztrológia szerinti szerencsétlensége, vagy szerencsés időpontja a gyermekek megjósolásával együtt, melyről bővebbet Noé bárkájának is nevezett Vörös oroszlánban is olvashatnak a Tabula smaraginával együtt j elenkori megjósolt szülöttekkel, akik világhírnévre is szert tettek.

Mexikó ábrája a klauzúrába zárt keresztet pillangószárnyakkal ábrázolja. Talán emlékeznek kedves Olvasók a Pillangó című filmre, melyben a fegyencre ezt a jelet is tetoválták.

Érdekesség: a jungista pszichiáterek alapelmélete az aranykorról, arany jóslatokkal és jele: madárszárnyakon lebegő kör, közepén körbe zárt kereszttel. A madárszárny sas-szárnyakra hasonlít, megtalálható jelenleg is némely vonat elejére téve a jelrendszer, s ez volt a II. világháborúban a nácik egyik jele is, vagyis a Rosmanné által írt adventista kiadó egyik kiadványa: A depresszió című könyv igazat írt, valóban India emelkedett, hiszen az ő történelméről van szó a Pszichografológiában.

India és Mexikó jelképrendszere az egyetemes, mágikus jelentőségét hangsúlyozza a szárnyakkal, s arra a titokra utal, hog a lét bejárata - de kijárata is, a mulandóság oldópontja, elvont, szellemi téren rejtőzik, ott, ahová csak a megtisztulás szárnyán lehet eljutni.

A könyv végig a nemiséget taglalja, az alsó zónát, hol az operációkat, a gyógyulásokat végre kell hajtani. Nem véletlen az egybeesés egy másik könyvben megtaláltakkal, amelyben bozótnégerekkel indul a könyv, a mayáktól kezdve az összes fekete szellemvilágot érintve eljut a jungista, majd freudista pszichiáterekig, elmeosztályaikkal együtt, majd jön az újkori kommunizmus nudizmussal, de ezt majd egy másik írásban kifejtem részletesen. A címe: Fejezetek a szexualitás történetéből.

Az alsó zónában tükröződik a jellem függése, vagy függetlensége, agresszív, támadó, birtokló hajlamai, vagy passzív leigázottsága a szerelemben. Ezen a területen mutatkozik meg a szadisztikus-mazochisztikus hajlamok legalacsonyabb rendű, nemiségben kirobbanó formája, de ide nyúlnak vissza a tudattalan félelem, a rejtélyesen önpusztító halálvágy gyökérszálai, hurkái, szakadékvonalai is.

Az öngyilkosságok mindig börtönviseltek között történnek. Így is kerültek egykor megjelölésre tetoválással, fekete bőrcsukló szíjakkal a börtönből szabadon engedettek az ötvenes években.
Ha ember lesz öngyilkos, ott mindig egy nagyobb hatalmat kell keresni a háttérben, olyat, mely az emberek fölött uralkodni tud, mely nem nehéz, hiszen nem lehet védekezni ellenük.

A középső zóna írásban jobb oldala térfele a világgal való viszony kiegyensúlyozott ritmusát, vagy a különféle, mérsékelő szellemi-erkölcsi gátlások hiányait tükrözi e két végletpont közötti változatok gazdag skálájában. Erősen jobbra dűlő betűkkel írnak a fantaszták, a dühöngően türelmetlen időemigránsok, a rögeszméktől üldözött neurotikusok, vagy a betegesen jókedvűek.
A gőgösen elkülönült elefántcsonttorony befalazott lakója innen tekint le a mélységbe, a nyüzsgő hangyavilágra, a Bábel tornyának baljós erődje e zónán át törekszik elérhetetlenségre. Itt repkednek az ékezetek madárszárnyú, vérbő, vagy vértelen torpedói, surrognak a szellem nyilai. A mágikus hurkok, horgok, a mások akaratának leigázására törő erővonalak itt szövődnek elvont, de áttörhetetlen börtönrácsokká. Ebbe a zónába lengenek fel a felső szárak léggyökerei, piramisai és magasba nyúló antennái.

De a vonalak táncolnak is, mint meztelen nimfák a mitikus liget sötétzöld gyepszőnyegén; játékos és leleményes, bizarr lépésváltozatokat szőnek a nagy Pán tiszteletére, akit művészetté emelt nemi energiáikkal szolgálnak. Nem régi a pán-európai Unió története, melyből mostanra a Pán elmaradt. Jele a Pánnak kecskeszem, fekete kocka alakkal.
Pán híveinek írása: kéjtől zengő, lebegő, táncoló faunnimfa hieroglifák, amelyek mindig jobb felé forognak, jobbra hajlanak, túlfűtött hullámokat vetnek fölfelé és szenvedélyek sötét vizébe merítik vágyakozó testüket lefelé. Ezek az írások nagy, kanyargó kacskaringókat rajzolnak a felső zónákban, középen különleges alakzatokban tobzódnak, az alsó zónákban széles alapú, bővérű gyökereket eresztenek. Ilyen volt Zichy Mihály aláírása, mélységben elkalandozó, s hurkolás nélküli alsószárképzéssel, mely a szeretkező,de érzelmileg társtalan, de kapcsolatokat személytelenül szövögető jellem szimbóluma.


Nem írom le az írásritmus jelentését, sem a szadista, s különféle hajlamokkal rendelkezők írását, mert nagyon sok lenne. Javaslom, akit érdekelnek a karmikus sorssal rendelkező régi bibliai népek jelleme, olvassa el ezt a könyvet.
Tény, hogy hatalmas szexuális eltévelyedésben lévő halálsorompókon túlnyúló ezoterikus népekről van szó, mágikus nagyfeszültséggel. Az egyszerű, erős érzékiség, a személytelen, nemi beteljesülésre törő, erotikus fantázia duzzadt, feszültséggel telt, vérmes alsó szárakkal rendelkeznek.

Elmebetegek írásában ijesztő végleteit láthatjuk a szimbolikus életerő-vértócsáknak: indulat-lávaömlések, idegnedv-kirobbanások.
Az emlékezet kiesések, képzettársítási zavarok írásmódja mélyen gyökeredzik az alsó zónában, ahol egymást keresztezik az alsó gyökerek. Ugyanígy belerajzolják írásaikba a zsidók a daganatokat is, hatalmas nagy mélyben lévő duzzanatokkal.

A pszichografológia karmikus halál népének gyógyítását művészetterápiával, a szimbolikus beszéddel több lélektani iskola vezette be. A módszer legismertebb úttörője: dr. Margaret Neumburg New York-i születésű művész-pszichiáter, aki egész életét ennek a sajátos gyógymódnak szentelte. Betegeinek írását, rajzait szimbolikus beszédnek nevezte el. 13 hónapig kezelt egy Anna nevű leányt, 63 festmény készítésének erejéig, melynek a végén a gyógyulását szivárvány és virág formájában festette meg.
Az első képén hatalmas festéknyomok láthatóak, össze-visszasággal. A festményének a címe: apám.

Anna egyetlen gyermek volt. Szülei egész gyermekkora alatt teljes függésben tartották. Kora gyermekségében erősen azonosult anyjával. Kamaszkorában hirtelen apja férfias birtoklási energiájának varázsa alá került. Ettől a pillanattól kezdve rettentő benső világában élt. Az apja iránt érzett, elnyomott szenvedély és a gyötrő taszítás küzdöttek benne. Második képének az Élve eltemetve címet adta Anna.A pszichiáter a képeket az Ödipusz-komplexum alapján magyarázta az apa iránti gyűlölet fantáziával.

Érdemes áttanulmányozni a zsidó csapások, a démonok meglevőségét az írásban. Ezeket általában fekete pacákkal ábrázolják, sőt freudista pszichiáterek mai napig ilyen ,,paca-kártyákat" rakatnak ki nem halál-ezoterikus emberekkel is, melyből következtetéseket vonnak le, hiszen minden pacaképnek megvan a saját jelentése. Még az ékezeteket is lehet démonok formájában ábrázolni, vagy az alsó zónákba helyezni őket.
Sok művész köt frigyet démonokkal, ezek tartják a beavatásokat is. Nemrég olvastam a Kelet lírai karámjának egyik könyvében: ,,...sérelem érte a természetet, felélesztettük a démonokat?.."

A mágikus költők írásának másik jellegzetessége a mélységbe hulló vonal, mely haláluk előtti írásukat mutatja.

Mágikus jelképek:

Nevadai sziklálon megjelenő jelkép, a Nap ábrája, melyből nyolc sugár indul az ég felé.
Tudjuk, hogy Nevada titokzatosságát nemrég leplezték le, s kis apró üregeket is találtak ott falakban, ha jól emlékszem.
Jelképe egyetemes. Fizikai értelemben a napkelte tényét jelenti. A kötésből, a kettős négyzetből kiszabaduló végtelenség jellemzi.

A második a lenyugvó Nap jelképe:

Ebből a körből szintén nyolc sugár indul ki- de lefelé. Visszafejlődési folyamatot jelent asztrális értelemben, a lélek elsötétülését, s mentálisan, értelmi síkon a szellem alámerülését.

A harmadik Nap ábra a delelőn sugárzó Napot ábrázolja, szintén egyetemes jelkép. A körből kiinduló sugarak száma 16, magasabb értelemben a kiteljesedés, a visszafejlődés és a fejlődések közötti egyensúly, a titokzatos közép jelképe. Az Isteni Én ezen a ponton minden irányban szétárasztja, szétszórja erőit. Magasság és mélység ütközés nélkül pihennek benne. E misztikus kristály egy rövid felvillanásra a Nirvána, a legmagasabb boldogság tökéletességét, s a megváltás titkát világítja meg.

Az egyetemes kereszt jelképe: Körben kereszt. Ez a mindenségnek a négy elsődleges építőjének a jele.

A sugarak nélküli kör a földi napot, a személyiséget, az elkülönült, bezárult ént jelenti.
A sötét kör az éjszaka, a látóhatár alatt pihenő Nap, a tudattalan régiók és a BARDO, AZ ÁLOM-HALÁL szimbóluma. Nemrég jártam egy aura vizsgálónál, akit a médián keresztül ismertem meg, Bardo-val fénytestet gyógyított emberen, vagyis rajtam, akinek sem árnyékteste, sem fényteste, sem asztrálteste, sem elektromos energiája, sem tudatja a feje fölött, vagyis semmilyen bibliai eredetű, vagy új missziósoknál szellemtestem, mint az indiánoknál, négereknél, halotti bűzös hidegséggel járó pondróktól hemzsegő halotti testem nem lehet, mint a Tartarosz népének.

Sötét kör, felette három fekete virágszirom-féle egyiptomi hieroglifája ugyanez, csak fehérben.

Az igazság egyiptomi jelképe a toll, mellyel az Időjelek c. könyvet kiadták 1992-ben. Aki ezt a tollat az emberszív ellenében az igazság mérlegébe teszi, azok borsodi művészek voltak.

A nyolcadik nevadai szimbólum kör nyitott kereszttel. Értelme: A Nap birodalma. Magasabb jelentései: A törvény által meghatározott lélek és szellem.

A kilencedik ábra kör, a közepén egy ponttal. Ennek kötete is kiadásra került Leplezés-apokalipszis végett, melyben a pontra kell meditálni. Ez a szent A betű, s ebben a formájában a templomot, a templom titkos lakóját és a Teremtőt ábrázolja.

A tizedik ábra a sötétségbe zuhant, elsüllyedt, mágikus kultúrák jelképe, s mint ilyen, a vízözönt is jelenti. A kígyó itt Khant, a Nagy Vizet jelképezi. Magasabb értelemben azonban az alámerült, égtől elrekesztett teremtő erő jelképe.

A 12. ábrát megfejthetetlennek minősítették. Egy kör ketté lett osztva, egyik oldalán egy emberalak látható földig érő fallosz-félével, feje fölött 6 sötét sugárral, másik oldalán a körnek egy 6-os szám lett írva.
Tisztán felismerhető. A mágikus gyakorlat következtében megindult szakadás első mozzanatát ábrázolja. A közepén kettéválasztott kör bal térfelében a mágikus ember áll, aki erőit egyoldalúan, önös irányban használja fel. A bal felé vetülő sugarak száma hat.
Kettő tehát hiányzik belőle ahhoz, hogy mind a nyolc égi ösvény nyitva álljon számára. A súlyosan megterhelt bal oldali térfél megbontja az én-kozmosz egyensúlyát. A jobb félteke rejtve ott lappang azonban a két hiányzó, részben csökevényes sugárerővonal: a jövendő tapasztalatok lehetősége. A jobb térfél alsó zónájában lévő begörbült örvényvonal a közösség felé elzárt, magányos fény tragédiáját mutatja.

A következő ábrán már létrejött a szakadás:
Egy sötét körben kiskör látható kettéválasztva, mint egy atommag, a kör felett két fül-féle sötét színben.
A titkos belső mag két része egymástól elfalazva feszül gubójában. A hasadás azonban kívül már tragikusan nyilvánvalóvá lett. A két térfél erői egymástól eltávolodtak, mint Jákin és Boaz oszlopai, külön állnak az időben és térben.
Az ábra fizikai értelmezése: Chi-po-ze. Egy száj felnyílt. Tűz és füst tört elő. Az oszlopok összeomlottak, s a Föld alámerült. A jelkép a szellem mindhárom síkon újra és újra megismétlődő tragédiáját beszéli el.

A következő szimbólumot az ősi idők jelképalkotó embere a misztikus írás megjelölésére használta:

Felső sorban három kör, alatta kettő, végül a harmadik sorban egy.

Fizikai értelemben az egyes számot jelentette, elvont értelme azonban nyilvánvaló: Ami nyugvó állapotban fent volt - közli a mentálsík három pontja -, az fokozatosan lesüllyedt azáltal, hogy működni kezdett. A nyugvó, vízszintes tendenciák függőleges, mozgékony tendenciákká alakultak át. A hármasság megmaradt, de nem egymás mellett, hanem egymás alatt. A teljes szám, az egyes, amelyben megvan a három, csak mentálsíkon zárulhat újra mágikus egésszé. Az egy a fizikai síkon magány. Az asztrálsík érzelmi örvényében minden jelenség kettős, önmaga ellentételére szétrobbant, végletes.

A fa és a kígyó egyetemes jelképe itt is megjelenik: ez az ábra olyan régi, mint maga a mindenség. A fa az életfa, a szétágazó, megsokszorozódó lét női gyümölcsöző elve. A kígyó mágikus varázspálca, a teremtő erő.

Az ismeretlen ősök a nevadai sziklákra az élet jelét is rávésték, ugyanazt, amelyet sok-sok évezreddel később az egyiptomiak ÍZISZ istennőjének bal kezében láthatunk viszont: egy T betű-féle sötét alakzat görbe aljjal, fej helyett üres sötét kör látható. Ezen Ízisz jellel adták ki az adventisták egyik könyvét, melyet Jézus Életével együtt a világvégi Utolsó Küzdelem jelent.

A következő egy ujgur szimbólum. A jelentése mehen: ember. Ennek az embernek egész teremtését és állapotát feltárják az erővonalak, mert akit ábrázolnak, az a kizáródott, balra hajló, támaszkodó, gyökereivel a mélységbe nyúló félember. Ott van benne a szakadás választóvonala.

A víz jelképe szintén fölmérhetetlenül régi és egyetemes, ezt használják a vízöntők jelének az okkultisták. Négy sor vízsugárzás.
A víz fizikai értelmében az élet bölcsője. Magasabb értelmében az érzelemvilág és az idő.

A következő ábra az U szent betűje.
Egyetemes jelentése: völgy, szakadék, mélység, csapda, visszafejlődés alsó félköre.


A következő ujgur ősjelnek szintén nem találják az értelmét, pedig kifejthető:
Egy függőleges sötét vessző földig érve, rajta egyenes két felemelt vonal, mint két kéz, egyenes két lefelé menő vonal lent, mint két láb.

Az ábra azonos a körbe zárt mágikus emberrel. A hármas végződés lent az erők alsó súlypontját hangsúlyozza és a hatalmas teremtő erőt mutatja. Jelentése: A lény, akiben az égi és a földi törekvések ellentétbe kerültek. A képlet egyébként a teljes égi-földi ellentét erővonalábrája, amelyben már létrejött a szakadás feltétele. Formája egy furcsa ősgyíkra emlékeztet, de a farok itt kifejezetten a fej mélységi párhuzamaként jelenik meg, minthogy lényegében az is. A farok az értelem, a szellemi erő éles ellentéte, mélyégbe vetülő árnyéka, akár az állati jelleget hangsúlyozza, akár a hímvesszőt jelenti. Az állati farok és a hímvessző egyaránt mágikus hatalmát vesztett varázsvessző.

A sokasodás ujgur jelképe a háromszirmú virág.

A kettőből lett harmadik, a testet öltött világ mágikus szám-varázsábrája: három apró kis csillag-alakzat.
Az ősbetűk egészen világosan megmutatják mindenségközpontú jellegüket, s azt, hogy mágikus műveletek építőkövei voltak.
A legrégibb kínai írás három egész, vagy szaggatott vonalka kombinációjából áll, s a világban lüktető, a világot létrehozó és fenntartó hármasság kifejezője. Az ősi JI CSING. A Változás Könyve végig e trigramok - három vonalból álló írásjelek hatvannégy változatával íródott. Az eredeti alapjelek száma nyolc, s ezek a világ titkos, mágikus összefüggései, az alapelemeket magyarázzák, amelyek a Ket, az űrt, az étert,a teret betöltik.
Ketnek nyolc alakja van - mondja a kínai magyarázat, s ezek a következők:

CSIEN: Menny és mennyei anyag. JANG, az első elv, minden dolgok nemzője. Éter. Folyékony, nedves. Hímnemű (Ige, teremtés.)
TÜI: Nedvesség. Hegyi források. Tavak. Felszálló pára. Súlytalanság. (Megtisztulás.)
LI: Tűz. Szépen fénylő elem. Hőség, mint tevékeny erő. Ízzás. (Tégelybe zárt feszítő energia. RAM.)
CSEN: Mennydörgés. Kigőzölgés. Tüzes. Villám és hőség. Kemény. (Robbanás.)
SZUN: Szél. Gőzölgés. Könnyű szellő. Fa. Mozgékony. Behatoló. Hajlékony. (Megtisztítás.)
KÁN: Víz. Folyékony anyag. Hűvös. Hideg. (Rugalmas oldottság egy meghatározott erővonal körül.)
KEN: Hegy. Vastagság. Mozgást gátló nyugalom. Súlyosság. (Feltámadás.)
KVUN: Föld és földi anyag. JIN, a másosik elv. Pusztító sötétség. (Anya. Agyag. A széttört egység. Szakadás. Halál.)
A mindenség egységes, de e nagy egységen belül a JIN és a JANG viszonya, összhangjuk hiánya okozza a lét harcát. Figyeljük meg a kínai szélrózsa ősi ábráját. (Benső jelével az egyik pusztai kozmetikai cég, mely holtak városa nevét vette fel Illyés könyveiből parfümöt adott ki.)
JIN és JANG, a pozitív és negatív, a sötétség és a világosság - Düasz létkörét nyolcféle elemi erejű rezgés zárja körül. Az előbb felsorolt nyolc írásjel alapján nyilvánvaló, hogy meteorológiai jelentésén túl a kozmikus erőegyensúlyt, az életet alakító egyetemes erőket sűríti mágikus ábrákba.

A legrégibb kínai képírás a világosságot így fejezte ki:
Fekete kör közepén fekete pont, mellette félkörben egy fekete hajlított vonal.

Tehát a Napot és a Holdat egymás mellé rajzolta. (Egyik mesémben magam is írtam a napról és a holdról, de csak, mi embernek felfogható, arról, hogy mindkettőre egyformán szüksége van a világnak.)
Kétségtelen, hogy fizikai értelemben is világos van, amikor süt a Nap, vagy az éjszaka sűrű feketeségét átszövi a Hold ezüstfénye. Ennek a képletnek a második értelme azonban mélyebb és átfogóbb: A fény velem marad akkor is, ha leszáll az éjszaka. A Nap az én, a személyiség, a Hold az érzelemvilág, a titkos élet, a bardo, tehát a halál jelképe. A harmadik legmagasabb értelme a Nap-Hold együttállásnak a pozitív és negatív energiák egyensúlya, az értelem és az érzelem összhangja.

A Mezopotámiában, Bábelben és Assur földjén használt írásforma, az ékírás a történelem egyik legrégibb, s igen rejtélyes eredetű kultúrnépének, a sumérnak a sajátja. Ennek az írásfajtának - Képes történelemben láthatóak a jeleik, mint a ház, ember stb. - a kialakulását modern kutatók annak tulajdonítják, hogy alapjául fatáblát használtak. A fatábla rostjai megnehezítették a kés munkáját, s az írót keresztben és hosszában egyenes vonalak vésésére késztették.....

Sok sumer jel következik ékírás formájában a Pszichografológiában, általában tölcsérvégűek, melynek jelentése régen virág volt. De látható a ház, a madár, a nő, a város.

Folytatódnak régi Egyiptom szimbólumai, mégpedig Churchward MU szimbólumai című könyve szerint, mely a mítikus őshaza, az elsüllyedt mágikus ember gondolatvilágának kifejezésére használt MU ABC.

Miért ne írtak volna Mu-ban, Atlantiszon, Lemuriában...?

Mu-ban, mint Egyiptomban egy sötét kör közepén ponttal fejezik ki a Teremtőt, a legfelsőbb lényt.
Ez a jel a Mu ABC A betűje. Ejtése Anah. A körbe zárt én. A fény isteni magja. A kozmikus templom titkos lakója a Szentek Szentjében.

A következő a H betű jele, egy furcsa alakzat szögletes véggel. A Mu-beli H betű a Négy elsődleges építő, valójában egy négyszögbe merevedett anyagsürítő spirált ábrázol. Az egyiptomi két kiegészítő hieroglifa közül az első a múlt mélységében ragyogó fényt, a Logoszt, az Igét kilélegző szájat, a második a háromsíkú fényt ábrázolja; a szellemet, amely lélekké és testté lett. Alapja, amelyen áll most, a Föld.

Az M betű jele a négyszög. Az anya, az anyaföld, az anyag, az ország, a birodalom kifejezője.

Egyiptomban az M betűt bagollyal ábrázolták, s még másik két jellel. Az egyik nyitott öl, amelynek gyökere a mélységbe nyúlik, a másik hurok, csapda.

Mu M betűje balról jobb felé, a mélységbe lendülő kígyóvonal. A teremtő erő kígyója, de horog is, amely a mélységbe vetődve fennakad.

Egyiptomban az N betűt vízszintes hullámvonallal jelezték. Értelme: folyamat, kiáradás, terjedés, mozgás.

A Tao, az Út jele a Mu-ban is a nagy T.
Az anyag mélységéből való felemelkedés, feltámadás, a végző megérkezéshez vezető Út emblémája.
Egyiptomban a T betűt az ismert ábrán kívül még két másik is kifejezte:
Az egyik a minden életjelenséget, láthatatlan szállal összefüggő egység ábrája, a másik a szellemi napfelkelte, a fejlődés jele.

Az U betű völgy, a szakadék, a mélység, a bukás vízszintes jelképe.

Egyiptomi hireoglifák:

G betű madárfejjel ábrázolva. Mágikus Hermész Triszmegisztosz, a Háromszor hatalmas avatta be Egyiptom tudásra szomjas új hívőit, mert a madárábra kifejezetten alkémiás jelkép (ezért nehezen döntöm el, hogy a Vörös oroszlán fekete mágikus zsidók - sadduceusok, farizeusok, gnosznikusok, rózsakeresztesek stb. --könyve újkori jóslatokkal indiai, vagy egyiptomi eredetű könyv, s melyik nép felemelésére szolgál?)
Nemcsak a príma matériát, az Elsődleges Anyagot, hanem a transzmutáció, az átváltozás misztériumát is magában foglalja.

Az egyiptomiak S betűje a kígyó, melynek a feje a felső zónában balra, teste pedig jobb felé kanyarodva a mélységbe nyúlik. (Bibliában szintén fellelhető az eredete, valamint Mezőkövesd mint egyiptomi sötétségben leledzők újkori történelmében.)
Az S betűt még két másik jellel is ábrázolták:
Az első olyan, mint az ismétlés jele. A kettő által széttört egység, a kettősség, tehát a szakadás és a világban foglyul esett, a földre visszahanyatló erő jelképei. A másik olyan, mint egy jobb felé mutató sétapálca sötét színben.

A V betűt kígyó-vonal-száron jobb felé nyíló virág fejezte ki.
A V betű az alsóbb létsíkok, az anyagba merült szellem, a testet öltés jelképe. Az egyiptomi ábra Kundalini testet öltés jelképe. Az egyiptomi ábra a Kundalini testén jobb felé táruló űrrel ábrázolja ezt a folyamatot.

Most nézzünk meg néhány bonyolultabb egyiptomi hieroglifát, amelyek - ha mindhárom értelmüket kifejtjük - éppúgy meglepnek sokrétű jelentőségükkel, mint az érzékfeletti üzenettel terhes álmok.

Az egyiptomi képírás a testet hallal fejezi ki.
Mégpedig olyan hallal, amelynek teste a középső zónában balra hajlik, felül egy, alul két uszonya van, a farka mélyen lenyúlik az alsó zónába. Ez a jelkép a test egész teremtéstörténetét elmondja: az anyagi élet a földön a létből lépett ki. Míg az anyag fejlődésében elérte az embertest bonyolult magasabbrendű fokozatát, a formák számtalan változatán esett keresztül. Ezeket a változatosságokat a magzat ma is felölti a méhben töltött kilenc, vagy hét hónap alatt. A test halkorszaka itt éppen csak annyi ideig tart, mint többi átmeneti korszaké. A test és a hal világítja meg. A vízben megjelent életcsira fogantatása nem látható a látható világban, hanem a láthatatlanban történt. Minden látható dolog a láthatatlanban gyökeredzik, s ami anyagi formát ölt, annak csirája az asztrálsík ősvizében sűrűsödik. Ez a pont a kapu, amelyen át a láthatatlan világ erői a látható világba lépnek át. A hal teste, az egyiptomi ábrán a középzónában nyúlik el bal felé, a múltba. A földi test eredete tehát asztrális. Ami a fizikai síkra leszármazott belőle, csak okozat. A mélységi erők túlsúlya legyőzte a magasság erőit. A visszafejlődés tendenciái felülkerekedtek. A test a visszafejlődő lélek kikristályosodása az anyagban.
Mentális- harmadik - értelmében a haljelkép az állatöv tizenkettedik házát, a körív zárószimbólumát jelenti, vagyis azt, hogy a tizenkét jel összezárult tégelyében megy végbe a misztikus szertartás, az anyag lélekké válása.

A Szfinx jelentése szó szerint: KÉJ ÉS TITOK. Ady is írt a könnyek szfinx asszonyáról, vagyis költői világban ismert volt a Pszichografológiai egyiptomi sorozatuk, az asztrális síkon születettek asztrológiájával együtt.
A szfinx misztériumának megfejtése kétségbelenül nem fizikai értelemben található. Az asszonyfejű, állattestű lény a félisteni lények bukásának, a nemek kettéválásának, a démon születésének tragikus fenségű jelképe. Az ábrán a Szfinx jel fejére egy orvosi műszert rajzoltak.

A foglyul esett kerub és a szenvedő, néma állat drámája az ember testének klauzúrájában. Aki elolvassa a szfinx hieroglifájának szó szerinti értelmét, annak csak annyit mond: Kéj és titok. Aki azonban mélyebben belemerül a jelképbe, annak súlyosabbat, valami komoran nagyszerűt sugall: A titok a kéj. A KÉJRE ELCSERÉLT ELRAGADTATÁS, S A TITOK ELRAGADTATÁSRA ELCSERÉLT KÉJ. EZ ÍZISZ MISZTÉRIUMÁNAK ÉRTELME. S ezért áll őrt két merev mosolyú szfinx a Kis Misztérium szentélyének kapujában.

Következnek: a száj, a beszéd, a hallgatás, a tagadás jelei, a magányos szemé, mely a mentálsíkon történő látást jelenti, a világ alkotójának hieroglifája, három világ alkotójaként, mely Hermész, a háromszor hatalmas, a BUMERÁNG JELE, melyet itt egy jósnő képvisel, mindenütt a Pszichografológia Pap nevekkel volt megjelölve Pap miniszterelnök halála miatt, aki szörnyű halált halt, mely titkon maradt.

A bumeráng azt jelenti, dobni- teremteni. Ez az egyetlen hieroglifia választ ad az égitestek keletkezésének magasabb problémáira. Az egyiptomiak szerint teremteni annyit jelent, mint erőket elhajítani, amelyek végül a cselekvés elindítójához térnek vissza. A bumeráng fegyver. Útjában rombol. Ha eldobták, a benne feszülő energia vakon végiglendíti pályáján. Az elhajítás ténye megtér elindítójához, annak sincs hatalma e pálya fölött. Ilyen finom megkülönböztetésekkel fejezték ki a szent írás beavatottjai a teremtésről, a jelenségek és események szükségszerű összefüggéséről vagy a köztük lévő oksági kapcsolat tagadásáról vallott nézeteiket, a hieroglifák harmadik értelmezésében.

Következő az árnyék hieroglifája, mint egy gomba, majd a befejezni jelentése jön, akár egy szakasz kettéosztva. Jelentése: a problémát mindhárom síkon meg kell oldani.
A kötés jele olyan, mint egy akasztófahurok. Fizikai értelme kötni és torok. Az ősi LOGOSZ- gyökérrel, minden kötés forrásával függ össze.

Az arany kifejezésére három hieroglifát használtak. Az erő jelét, amely a lélek egyensúlyának aranyfedezete. A lefelé sugárzó, égtől eleresztett aranyét, amely a földi gazdagságot ábrázolja.
És az arany háromsíkú jelképét, amelyben az erő jele áttöri a fizikai és az asztrális zárlatot, s égi ihletet tükrözve uralkodik a három világ fölött.

Következő jel az ember-arany jelképe (Bibliában fellelhető alkémiai jelkép).

Majd a kijönni valahonnan ábrája jön, a bemenni ábrája fordítottan mutatja a kígyó-szerű lényt, ahogyan bemegy egy nyitott alakzatba.
Különös dolog, hogy ennek a klauzúrának csak bal felé, én - zóna múlt szférája felé van kijárata, s azt, ami kiszabadul a zárlatból kígyóval, a mágikus képzelet, a nemi energia, az alkotó erő szimbólumával ábrázolják. A kígyó, amely kijön fején a szakadás jelét, hátán a Nap égi félkörét viseli. A kígyó fején széthajló korona azonban még sok minden mást, egész eszmeegyüttest jelent. Ez a hieroglifa, szó szerinti értelmén túl, a felszabadulás, a megváltás kulcsát is magában rejti. Kijutni a mulandóság kötései közül csak önmagunkon át, Kundalini erőinek megtisztítása által lehet.

A kígyó, amely bemegy jobb felé, a jövő, a sokszorozódás, a létesülés felé tart. Hátáról még hiányzik a megismerés és a tapasztalatok súlya és felelőssége.

A pata jelentése annyi: KÉSŐ.

A főpap ismerte e jelkép jelentését, félelmetes eredetét, az állattá alacsonyodott szellem, az össztudattá szétrobbant öntudat tragédiáját, amikor a lény már elkésett, hogy én-mindenségének teljességében kikristályosítsa a szabadulás formuláját.

A vénusz csillag ábrája öt ágból áll, imádatot, szenvedélyes áhitatot, az órát is jelentette, mint időmérőt.
A Vénusz-elv ismeretében tudjuk, hogy e három fogalmat miért kapcsolták össze egyetlen jelképbe. A szenvedély és a művészet csillaga öt szétsugárzó varázsvesszőből áll. Ezek a fénypálcák különféle erőket bocsánatak ki és szívnak magukba. Tendenciájuk a megnyilvánulás, a formavilágból törekvő szomj, a gyönyör, az elragadtatás, amely az örökkévaló energiákat a mulandóságba szövi.

Az alvilág hieroglifája a bebörtönzött Vénusz. A vágy, amely a tér fogságába esett. A szenvedély köré zárult örök visszatérés: a karma törvénye.

Az alvilágnak több jelképe is van egyiptomi kézírásban. Ez azonban már a mélytudat szféfája. Amenti, amelybe a halott alámerül, hogy Oziriszként támadjon fel belőle. A képlet az Alkonyi bárkán utazó elhunytat ábrázolja, mégpedig Istent jelentő jelképpel, zászló-formával.

A bárka jobb oldalán a mentális napkorong az élet új hajnalát hirdeti.

A gerincoszlopot is mágikus jellel ábrázolják az egyiptomiak. (Nem véletlen, hogy az Ezoterikus könyvklub által kiadott Kundalini Jóga könyvben található kundalini - mágikus erő, melyet a gerincen át kell, akár egy kígyót felcsalogatni a fejcsakrán keresztül. Az ég és a föld energiájával is a gerincoszloponon keresztül lehet kapcsolódni, persze, csak ha egészséges, ha nincsenek akadályok az energia útjában.)

Öt csigolyából áll, mint ahogyan a Vénusz csillag öt sugarat bocsát ki. Szó szerinti jelentése: gerincoszlop. Az élet tüze. Kundalini öt állomását, a tűz megtisztulásának öt szakaszát mutatja be. A képlet alsó része, a legalsó fizikai mélypontján a leghatalmasabb, s felvezetése, megnemesítése emberfeletti erőfeszítéseket kíván. A második, a harmadik és negyedik gerinccsigolya az asztrális tűz, a művészetté tisztult érzelmi élet skálája. Az ötödik csigolya Kundalini végcélja, a Theomágia. Az isteni mágia oltára. Itt lakik az Istenek királya, aki mindhárom világ fölött uralkodik.
Otthona az örökkévalóság, az élet minden hatalmának birtokában van. Lélegzete három világon át lüktet.
Mert megtisztult és egyesítette az Eget és a Földet. Győzedelmes, nem fél többé. Az alvilágból, ahol Anubisz uralkodik, a Holtak Városa fölött: isteni önvalója felröppent: az örökkévalóság Urai közé.

A könyv további fejezetei az Opus Magnumos egyesülést, a mazochisták és szadisták írásmódjait, a homoszexálisok írásmódját mutatja be művészek és híres emberek írásain keresztül.

Az asztrális állatövi jegy írástipusai:

Ebben a fejezetben a minták kiválasztásánál olyan írásokat használtak fel, melyek írójának napháza és aszcendense ugyanabba a jelbe tartozik. Ahol a Napház az ember alapvető alkatát és jellemét, tehát testi és lelki állapotának terheléseit összegzi. Írásunkat pedig ezek együttese határozza meg.

A KOS szülött írása szenvedélyes, merész, mélyen a papírba vésett, a sorok közé utólag beillesztett vagy áthúzott szavakkal. A KOS levelek általában rendetlen benyomást keltenek.

A Kos a szakadás, a sokszorozódás, a szétáradó energiák, a robbanás képletét rejti magában.


A BIKA szülött írásképe rendes, gondosan formált, gyakran művészi - de nem túlzottan. Van benne valami gondos és statikus egyhangúság.

Érzelmek és ihletek által meghatározott gubó, tégely, klauzúra, szülőméh szimbológikus megfejtése.


Az IKER szülött írása díszes, folyékony, sokszor igen művészi, bőségesen repdeső, lebegő ékezetekkel.

Ég és Föld között lebegő kettősség. Magasság és mélység erői közé zárt tétovázó, veszteglő DÜASZ.


A RÁK szülött írása folyékonyan ömlik. Inkább kis formátumú. Kilengések nélküli. A szavak gyakran összekapcsolódnak egymással.

Az ösztönenergiák és az értelmi erők hasadása jellemzi. Ellentétes, de egyformán erős tendenciák közötti küzdelem a hő és a hideg összeütközésének gőzében. Két ikererő egymás körül forgó, örök örvénye.


Az OROSZLÁN szülött írása színes, tarka, nagy formátumú, sokszor rendetlen. Betűit erősen kikerekíti. Áthúzásaival, végvonalaival terjeszkedik. Uralkodik. Gyámkodik.

Hímvesszőjel. Teremtő, uralkodó, királyi jelkép a jelének jelentése.


A SZŰZ szülött betűvetése rendkívül formás, inkább keskeny, összeszorított, uralt tudósírás. Szeret oldal - és lábjegyzeteket készíteni. Forrásait mindig pontosan megnevezi.

Mindkét formájában a hármasság szimbóluma. Az egyik ábránál a záró erővonal mélyre kerül és kampó akaszkodik bele, a másiknál klauzúrává zárul. Ez a hármasság tehát az egyik síkján, mégpedig a jobb oldali térben elhelyezkedő fizikai síkon lekötött és megterhelt.


A MÉRLEG szülött írása csinos, rézkarc tipusú. Minden betűje színes, díszes, művészi, de ingatag. Valamilyen irányban kileng, vagy alsó és felső szárai aránytalanok, vagy dűlésszöge ingadozik.

Az oksági meghatározottság sínjéből feltörni akar, bezárt energiák jellemzik. Belső feszültség, levezetés nélküli erjedés. A megtisztulás üzemanyagát összegyújtó tégely jelének jelentése.


A SKORPIÓ szülött írása folyamatos, óvatosan formált és gondosan írásjelzett. Nem elegáns, mégis tekintélyt sugall. Mint a Rák, a Skorpió szülött is szereti a szavakat egymásba kapcsolni.

Fizikai síkon lenyűgözött erők lázadása. A törés önmaga iránti erőszakot, meghasonlást, a nyíl sebző, minden akadályon átfúródó fegyvert, a nyíl iránya megtisztulási törekvéseket mutat.


A NYILAS szülött írásképére a legjellemzőbb felfelé sodródás tendenciája, s a túlzott különbség kis- és nagybetűi között.

A nyilazó kentaurral ábrázolják. (Katalin Zirkuli által irt névmagyarázóban megtalálható jel.), aki felfelé és jobb felé lövi ki a nyilát, amely átszeli a mulandó dimenziókat és a legmagasabb szellemi síkon célba talál.


A BAK írása görcsös. A teret erősen kihasználja, s van benne valami ünnepélyes, méltóságteljes merevség.

Karmikus terhelés. A mélységi erők klauzúrája. Lepárló edény, amelynek öbléből jobb felé és felfelé lendülő cső vezet a felszínre.



A VÍZÖNTŐ szülött írásképe feltűnően tagolt, jól olvasható, s néha kimért, tömbszerű hatást kelt. Ennek ellenére gyakran találunk benne kirobbanó, lendületes, vagy görcsös, reszkető erővonalakat és ábrákat.

A fejlődése egyenletes, harmonikus hullámvonalakkal ábrázolják, a végletek kiegyenlítődésének jele az időben.

A HALAK szülött írása nagyvonalú, mozgékony, ötletes és rugalmas, de rendetlen. Szövegében sok a beszúrás. A margókon zűrzavaros jegyzetek röpdösnek.

A szétáradó, széthulló sokaságot összekötő semleges, MESSIÁSI KÖZÉP szimbóluma a Halak jelkép.




 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Szexuális népek a bibliából
  2009-04-15 10:03:06, szerda
 
  Borítón: Picasso Ovidius átváltozása c. művéhez illusztráció.

Megjelent: Gondolat Budapest 1986.
Szerkesztette: Oláh Tamás.

Szerzők: Ádám Péter, Irma Agüero, Antoni Judit, Dr. Boglár Lajos, dr. Buda Béla, Castiglione László, Csongor Barnabás, dr. Erőss László, Horváth Pál, Karsai György, Kiss Imre, Klaniczay Gábor, Papp Gábor, Pelle János, Péter Katalin, dr. Pressing Lajos, Raj Tamás, Sárkány Mihály, Szuhay-Havas Ervin, továbbá Aradiné Szenci Mária, Bojtár Ottó, Gelencsér Ferenc, Gink Károly, Gyerkó Tibor, Jung Zseni, Lévai Jenő, Székely Tamás. Lektorálta: dr. Buda Béla és Klaniczay Gábor.


Ausztrália és Óceánia

A testileg és szellemileg eléggé érett fiatalokat különféle szertartások során avatják felnőtté. Az avatási szertartások törzsenként eltérőek, s a fiúké sokkal bonyolultabb, mint a lányoké. 5-10 éves korukban átfúrják orrsövényüket, néhány évvel később két metszőfogát ütik ki, majd a körülmetélés - circumcisio - és a hegtetoválás következik.
Kép: Őslakos fiatalasszony gyermekével, kezében ásóbottal, fején fatál, mellei lelógnak. beavatási szertartás, mágikus varázsábrák előtt: Különböző jelecskék a klánok testére rajzolva, X vörös festékkel, fekete tojásalakzat közepén világos festékkel, kultikus falloszvédő. A nemi aktus felkészíti náluk az anyát a szellemgyerek befogadására, megszülésére, melyet guruwarinak neveznek. Kép Salamon-szigeteki családi fotó, karperecekkel, ékekkel ellátott szellemvilágból származó család.

Melanézia: ausztronéz, maláj-polinéz, pápua. Pápuák Új-Guineában, Új-Britanniában, Bougainvilleben, nyugati Salamon-szigeteken laknak, ill. foglalták el, mig a melanézek Admirális-szigetek, Santa Cruz, Banks-szigetek észak- és Dél-Új-Hebridák, Fidzsi-, Új-Kaledónia és a Loyauté-szigetek.
KLÁNOK. A klánokat törzs egyesiti. Innen ered a Horda legendája.
A lányokat fiatal korukban eljegyzik. A mentstruáció idejére a nő félrevonul egy erre a célra épített kis kunyhóba vagy a házában elkerített részbe. Oda férfiak sohasem lépnek be..... csak nőneműnek tekintett növényeket ehet, pl. burgonyát. Az ötödik napon, miután letisztította magát, kijön az elzárt helyről. Anyjától tanult varázsszavakat mormolva egy fehér vonalat fest magára a köldökétől a nemi szervéig, s a szemei alá is egy-egy ívet, így jelzi, hogy megtisztult. A felnőttnek tekinthető fiatalokat viseletük megváltozása is elkülöníti korosztályuktól, felnőtt lányok tarisznyát hordanak, a fiúk támadó- védőfegyvert - íjat, dárdát, buzogányt, dárdahajítót -. Homlokszalagokat, ékszereket viselnek hiúságból, karpereceket, bokakötőket, gyöngyökből készített láncot. Új-Guinea lányai sertésfogakkal, paradicsommadár-tollakkal, kuszkuszprémdarabokkal, gyöngyházkagylókkal felcicomázott férfit részesítik előnyben. Énekelnek, a dal ritmusára egymáshoz dörgölik az arcukat, orrukat, homlokukat, néha eltűnnek a párok egy-egy bozótban, ez természetes számukra. Karmolják, harapják egymást a heves küzdelmek alatt izgalomkeltés végett. Mennyasszony váltságok: disznók, kagylók, ékszerek , tolldíszek, kőbalták stb. Az asszony munkaerőt, cserélni lehet. A pápua törzsek szerint a gyermeket a terhesség első jeleitől számított hat héttől két hónapig tartó időszakban állandóan ismétlődő közösülés hozza létre. Úgy vélik, a gyermek az anya vérének és az apa magjának azonos arányú terméke, mely szerint az anya vére készíti a testét a gyermeknek, az apa a lelket eleveníti meg.

Magyarországon is - főleg Szombathelyen, az Ízisz szentély központjában szokás, hogy mentsruáció idején a zsidó gazdag családok gyermekei beteget jelentenek.


Melanézek szerint a szerelem helye a belekben, a hasban, kar bőrében, kisebb mértékben a szemekben van. Karmolják, ütik egymást.
Owa Riki szigeten fiatal lányok termékenységi tánca - bevágott vagy megjelölt nemi szervvel.
Gyékényből vetnek ágyat maguknak.

Mikronézia, Polinézia: maláj-polinéz nyelvcsalád. a fiúk nemi érettségét szintén tetoválással és körülmetéléssel jelzik. a lányokat kölcsönadják kipróbálásra egymásnak a falvak, hogy tapasztalatokat szerezzenek. a fehér bőrszín és kövérség a szépség jele. szerelemrablók járnak éjjelente.

Fekete-Afrika

Nagyon érzékiek, az asszonyok füveket, kérgeket használnak, hogy férjük erejét újjáélesszék. Nemi vágyak megfékezése ellen használnak infibulációt, összevarrást szüzesség megőrzése végett - Szudán, Etiópia, Szomália -, klitoridektóméia.
Olyan nép is akad Afrikában - az angolai mbundák -, melynek asszonyai vonakodnak a szerelmeskedéstől. Fafalloszt használnak, vagy kukoricacsövet hüvelytágításra. Több népnél a nevelést lezáró avatás keretében maszkos, olykor állatbőrbe öltözött férfi szeretkezik a lányokkal. - neolit sziklarajz alapján Fezzanban.
Embereket cserélgetnek, asszonyokat adogatnak egymásnak. A felserdült fiúk elérik azt a kort, hogy fiútáborba vonuljanak. Ilyenkor a korcsoport nagy ünnepet tart, majd végigrohannak a falun és környékén, s az útjukba eső lányokkal, asszonyokkal szerelmeskednek, ha azok ellenállnak, megerőszakolják őket. Feleségeiket féltő férjek ilyenkor nem engedik ki asszonyukat a házból. Nyilvánosan szeretőt szerezhetnek az asszonyok és még a férjnek fizetnie kell, általában tehenet fájdalomdíjuk. Feleségcsere is ismeretes körükben. Több népnél szokás, hogy fababát kap termékenység elősegítéseként. Feleség nővérével, férj fivérével kötött házasság csak halál után lehetséges. Az özvegy ilyenkor mindent összetör, ami a múltjára emlékezteti.

A bozótnégerek

Afrikából behurcolt ragszolgák leszármazottai - a könyv szerint. Egészségesek, ellenállók az időjárásnak, betegségeknek, mint az őslakó indiánok. Kultúrájukra afrikai elemeken kívül portugál zsidó műveltség hatott.
Őseik a könyv szerint a legkegyetlenebb rabszolgasági rendszert ismerték meg.
A férfiak szeleburdinak tekintik a nőket. A szüzességet nagy tiszteletben tartják. Pikadunak nevezik a vérfertőzést. Ruhájuk: ágyékkötő. A szülők nem szólnak bele a párválasztásba, a fiúnak megtetszik a lány és megpróbálja felhívni magára a figyelmet. Később díszített fakanalat, vagy evezőt ajándékoz neki szexuális szimbólumként. A vallomás elfogadásának másik formája, hogy megkéri a nőt, fonja be a haját. A férfiaknak általában négy-öt feleségük van, az asszonyoknak három-négy férjük. Heves nemi életet élnek terhesség alatt, hogy a gyermek megkaphassa apja testi erejét és lelki szilárdságát. Jelbeszéd fontos közöttük.

Dél-Amerikai indián törzsek - Leviathannak tulajdonított nép

Szeretkezni jó - mondta egy indián Lévi-Straussnak, neves francia kutatónak, mint ezt a Szomorú trópusok könyvben olvashatják. braziliában a fallosz szobrokat asszonyok készítik.
Guarani törzs tagjainál a fiú apától, a lány anyától ered és ha egy asszony több férfival szeretkezett, gyermekének több apja is lehet.
Óriáskígyó csontjaiból készült nyakláncot visel az újszülött, hogy ereje a kígyókéhoz legyen mérhető. pálmalevélből készített, háromszög alakú takarót hordanak az asszonyok nemi szervük előtt. Nyakukba pálmadióhéjból faragott ember-állatalakokkal ékesített láncokat akasztanak, fejüket sűrű olajjal bekenik. Ezután a leány bemutatkozik a közösségnek, majd együtt táncol és iszik velük. Felvonulnak a maszktáncosok, Majd fallikus majomalakok, hogy elriasszák a gonosz démonokat és serkentsék a termékenység szellemeit. Mindenki kitép egy hajszálat a leány hajából ,majd bekötik a fejét kendővel. Némely törzsben a lányok derekára és karjára zsinórt kötnek.
szertartásuk: karitu, mely során halszellemet idéznek meg és hangsúlyozzák, hogy a nők a társadalom alacsonyabb rangú tagjai.
A ritusban asszonyok nem vehetnek részt, még a hangszereket sem láthatják és ha megszegi, akkor a közösség minden tagjával köteles szerelmeskedni. Törzsi jelekkel pecsételik meg magukat. Jamurikuma, asszonylázadás, amikor a nők átveszik az uralmat a törzs felett.

India


Siva, mint megtermékenyítést segítő linga, férfi nemi szerv, benne a férfiúi principium, tiszteletére templomokat emeltek. A szobor Jónin, a női principium kőbe faragott ábrázolásán került elhelyezésre. Hires gyűjteményük: A papagáj hetven meséje. A falloszuk tisztelete Görögországban is elterjedt. Atlantiszi elsüllyedt-világ elmélet Dóri és Jóni aranykorszakáról. - Antológia Humana, .
Brahma vallás, filozófia, a szépirodalom és a vele kapcsolatos mitológia
Igen magas szintre jutott. Leghíresebb: Káma-szútra.


Kína


Kínában a szerelem, szeretet egyenlő a sajnálattal, irigységgel. Dalok könyve kulturális adományuk. Jin-jang ellentétpár a világos és sötét, hideg és meleg, száraz és nedves, passzív és aktív, férfi és nő, tehát ellentétpárokat jelent, mint ahogyan a magyar nyelvben is minden, ami élesen különbözik egymástól. Leánygyermekeket vízbe fojtották, mint értéktelenebbet. Hangos jajveszékeléssel illett a szülők temetésén.
Lábelkötés leánygyermekeknél úgy, hogy ujjaik nagyujjak kivételével a talpuk alá lettek hajlítva. ezt nevezték aranylótusznak. .
Ezt a férfiak nemi vonzerőként ismerték el. Erotikus áldozó művük: A vörös szoba álma. Az erkölcstelenség megváltozott a Népköztársaság megalakulásakor után. Kina szomszédai - hunok, avarok, türkök, tibetiek házasságokkal kötöttek szövetséget egymással.
Orvos asszonyt nem vizsgálhatott meg, az asszony ágya függönye közül kinyújtott egy elefántcsont szobrocskát, azon jelölte meg, testének mely részét fájlalja, csuklóját kendőbe burkolta, ha érverését az orvos ki akarta tapintani. Homoszexualitás uralkodó körökben ismeretes volt, színészfiúk játszották a női szerepet.
Női szépség leírása Dalok könyvéből: ,,Keze ...csorbóka, bőre ..fagyott zsír, nyaka ...bogáré, a fogai dinnyemagvak, a homloka kabócáé, szemöldöke lepke csápja".

Japán

Tokio melletti Szexológiai Múzeum.

ha egy japán fiatalasszony csukott szempillákkal...ringatózik egy hintaszékben ..... bizonyára a gésa-golyócskának, Ben-wa-készüléknek, vagy Rin-no Tamának nevezett gömbökkel játszadozik éppen

Ősi gésakultusz: - még a lant feltalálása előttről -, a minden művészethez értő finom lelkű művésznők.

Japán pszichológusok szerint a fiúk már nem tekintélyelv kialakítására vágynak a családban, hanem dédelgetésre.




Arabok

Nem számítva az iszlám világ peremterületeiről származó könyvillusztrációkat, egyedül írásokból lehet megtudni szerelmi életükről valamit.
Prófétájuk szerint a be nem teljesülő és ezért halálos kimenetelű szerelem áldozatát mártirrá avatja, s ilyenformán a túlvilági paradicsomban - legalább ott! - a hurik vég nélküli ölelésében részesül. Iszlám népszerű legenda a Beduin Dzsamil költő és Buszajmán, kedvese esete.

Legnépszerűbb a szerelmében eszét vesztő Madzsnún - jelentése őrült -és Leila története. Ezt az Énekek énekében jegyezték fel

A Korán szavai és Mohamednek tulajdonított mondások - Hadisz - házasságra ösztökélnek, mivel szerintük a feleség Allah áldása és ajándéka, a házasság pedig a hit felének beteljesülése.
A Válás Mohamed szerint gyűlölt dolog, elkerülendő. Ha a feleség indok nélkül akart válni, köteles volt a jegyajándékot visszaszolgáltatni..
Értekezés a szerelemről c. mű, melyben kimutatható Platón, Arisztotelész, Philón, peripatetikusok eszmerendszere, háromféle szerelmet különböztetnek meg: naturális - fizikai sík -, intellektuális - lelki - és isteni szférát - asztrális. Misztikus szerelem c. könyvben olvasható erről. A házasságra lépő feleknek serdültnek és épelméjűnek kellett lenniük. A vőlegénynek muszlimnak, a menyasszonynak könyves népből valónak - kereszténynek, zsidónak, zoroasztriánusnak - kellett lennie.

Elterjedt náluk az önkielégítés, isztimná, egynemű kapcsolatos, állatokkal való nemi kapcsolat - vahsijja - gyakorlata. Andalúziában adót is fizettettek prostitúció után.
Az Illatos kert a középkori arab birodalom szerelmi életének tükre.
A mű címe: Sejk Umar ibn Muhammad an-Nefzawi. Fordította: Kiss Imre. Illlisztrációk: Töreky Ferenc. Lektorok: dr. Fodor Sándor, dr. Károlyi István. Az illatos kert egy marokkói arab kiadás hely dátum nélkül, A párizsi Bibliotheque Nationale kézirata, Sir Richard Burton angol nyelfű fordításával - The Perfumed Garden tevődik össze. Medicina könyvkiadó Bpest 1987.
Pár idézet: ,,A hagyomány szerint Gábriel arkangyal közvetítette Mohamedhez Allah szavait.. -A Korán CVIII. Szúrája -.
Belekerült a többszáz éves Illatos kertbe a túlzott dohányzás ártalmai között a szexualitás, mint nemi zavar, valamint magzat fejlődésének akadálya. Beígért paradicsomi örömökből jelentős részt tulajdonít az iszlám hit a szexuális élvezetnek, amelyben a fekete szemű szűzek, a Hurik fogják részesíteni az igazhivőket. A mustármagot vélt bibliai újtestamantumi egyik beavatásként szexuális serkentőszernek írták meg.


Ókori Izrael

Énekek éneke idézet szintén, melyet Salamonnak tulajdonítanak, amelyik néger volt. Héberül: Sir hasirim a címe - ill. sír Buddha, akinek nevéhez rímfaragások fűződnek.

Ma is szokás a vőlegényt királynak, a menyasszonyt pásztorleánynak öltöztetni.

Énekek éneke, melyet a magyar költőcskék és színészek játszanak és feldolgoztak áldozásképpen:

,,Fekete vagyok, de szép, Jeruzsálem leányai,
mint a beduin sátrak, mint Salamon szőnyegei...
kertek őrzőjévé tettek -
a magam kertjét nem jól őriztem...

Ezt Jehova bibliában átírták oly módon, hogy a Salamon kedvesének nagy folyása van, mint Szulamithnak. ,,Ki az aki jő fel a pusztából veres ruhában, büszke? ,, a borsajtót egyedül tapostam és a népek közül senki nem volt velem".
A kút náluk találkozó helynek számított. Bálák Moáb királya, Bálám Mezopotámiai - állítólag és Bálám azzal a tanáccsal látta el Moáb királyát, hogy országa határát a héberekkel lányaival és fiatal asszonyaival védje meg.

Héber elmélet: Az asszony háromféle módon szerezhető meg: pénzzel, okirattal és együttéléssel - így kezdődik a Talmudnak az eljegyzésről szóló kötete.

Berlini régészek szerint felső-egyiptomi Asszuánban találtak rá az arámi nyelven íródott egyik holt tengeri tekercsre.

Aphrodité és Erosz - hellenisztikus kultúra elmélete

Politész: teljes jogú polgár.
Apát, vagy gondnokot kürioszának nevezték. Tragédiák: Élektra stb.
Hetérák, mint prostituáltak, hírnévre tettek szert. Férfi szépség ideáljukat Apollón névvel illették. Hellenisztikus komédiák, epigrammitikus költemények szövik át irodalmukat, mitikus lényekkel végeznek szexuális játékokat. Dionüszosz legendája a bor, a mámor, Heléne, akinek nevéből a hellenizmus született, valójában férfit jelent: Plútót, az alvilág egyik istenét.
Pán-legenda. Aphroditét közösülésre erőszakoló Pán szobra Délosz szigetén. Ugyanott Dionüszosz-szentély kultikus márványfallosz.


Róma:


Keresztények Európában

Pál apostolnak tulajdonítják, a Galilea-beliekhez írott leveléből ismert nemi életük, mely fontossá vált Magyarországon. Erkölcstelennek a nikolaiták számítottak az apokalipszisből. Ezt, ha jól emlékszem a médiában László atya jelentette, Jézabel ellen szónokolt. Még fel is köszöntette magát egy újhelyi betelefonálóval március 7-i születésnapján.

Udvari szerelem - lovagok

Trubadúrok hirdették, általában várúr feleségéhez intézték dalaikat - Balassi -, a férj ugyanis nem szeretheti szerelemmel feleségét. Az udvari szerelem gyarapítja a szerelmes férfi hírnevét és becsületét, a házasság nevetségessé teszi az embert - ezek ismeretében érthetőek meg a színházi előadások nevetséges irományai, valamint az anyósviccek, pletykarovatok stb. Valamennyien nevetségesen primitív élőlények torz tulajdonságait csúfolják, melyeket maguk hoztak létre színházasdival.

Középkor

Apácák és papok kolostori szerelmi élete, korbácsolások, bűnbánások stb.
Ekkoriban került oda a játékosok szerint Ádám és Éva elmélete Csehszlovákiában a templomra.

Aszkézis

Eretnek szekták, melyek elítélik a házasságot és utódnemzést. A gyermeket elégetik, dobálják a tűz fölött kézről kézre, hamvait belesütik egy kenyérbe, s abból mindenki harap egyet áldozatként. Ezt feketemisének nevezték.
Katharosz, tiszta jelentéssel ekkor született.
Franciaországban albigens néven emlegetett Katar - innen a katarzis, forgószél elmélete Szepeséknél - Bogumil könyve Hamvastól, mely szerint minden, ami a földön van, Sátán teremtménye, csak az emberi lélek isteni eredetű: az emberekben a Luciferrel együtt elbukott lázadó angyalok lelkei lakoznak. bogumil lélekként is van ábrázolva a pszichografológiai könyvben, a Sátán pedig kígyó formájában. Addig kell az embereknek bűnhődniük ember formájában anyagba zártan, amig meg nem tisztulnak, csak utána juthatnak vissza istenhez.
Másik az Adamita eretnekség a beginák és begárdok köreiben. Egymás között, utcán is meztelenül járnak. Franciaországban turlepinnek és pikárdnak, Bulgáriában messzaliánusnak, Csehországban huszita mozgalomban adamita névvel jelölték a szélsőséges vallási csoportosulásokat.
Adamiták vezérei: Rohan Kovács és Mária kivonultak táborból, a vallási központból. Mezítelenül táncoltak, szexuális szabadságot hirdették, majd minden nő odaadta magát a Mózes nevét felvevő szektavezérnek stb.
Amszterdami anabaptistáknak híres meztelen futása a szégyenérzet alól feloldozó vallási tökéletesség állapotával kapcsolatos elmélkedések, meztelen igazságot jelentenek náluk és azt hirdették, közeleg a végítélet órája, melyet csak az ő tanaikat elfogadó tökéletesek élnek túl.


Reneszánsz kor

Új ember, a nagy felszabadulás, angol és francia felvilágosodás. Túlfeszített érzelmek, tobzódó szenvedélyek kora volt Szerb Antalék szerint.
Próbaéjszakákat vezettek be.
Amikor elérkeztek ehhez a passióhoz -,Parsifal, Lohengrin mondák, Gudrun énekek születtek emlékére, melyekhez Krisztus vérével telített kelyhet párosítottak, mint rózsakeresztes rendek szimbólumát.
Terhes asszonyt gyakran ábrázoltak, mint Raffaello. Eyck Évája a példa.
Parsival legendát feldolgozták rock-operások - Vikidál: Féltett kincseim.

Szifilisz

Kolumbusztól származtatják Amerikából, melyet Hispaiola szigeten kapták meg a bennszülöttektől, azután átterjedt Franciaországra, más európai népre. Fracastoro olasz orvos írt egy Szifillosz nevű pásztorról - allegórikus alakról - innen a betegség elnevezése.
Prostituáltak kísérték a hadjáratokat a háborúk alatt, mint például Nápoly bevételénél.
Nyáry Pálnak Várady Katával kötött házassága óriási gazdagságot hozott, társadalmi emelkedést - írták meg a középkor vagyon vagyonnal házasodik paraszti elméletét - Kisvárda.
Esterházy Miklós fiát, Pált azért akarták összeházasítani rokonával, Orsolyával, hogy a vagyont összetartsák.
Gyöngyösi István költő írt erről a pénzen vett gazdagságról, mely a faragatlan élőlények szerelmi életét örökítette meg, mint passiót.

Libertinage

Anarchikus jelenség, szabadgondolkodók megjelölésére szolgált.. Libertinus filozófus, Chaulieu abbé vendége volt La Fontaine és Voltaire is.
Másik libertins scandaleux csoport botrányoktól vált hirhedtté, szentség káromlók, szintén Párizsból.
Mivel akkor fogamzásgátló nem volt, művi abortusz veszélyeztette az anyák életét, a társadalom ilyen brutális módon szabadult meg a felesleges szájaktól.

libertinusok számára a hódítás eszköze volt a színlelés, hazugság, s miután meghódította a kiszemelt nőt, eldicsekedett sikerével, hogy megsemmisítse végleg áldozatát. ekkor született Casanova legendája, A Kék szakállú herceg vára -. Ez is a győzelem egyik jele volt, mivel egyre primitivebb népcsoportok kerültek beavatásra titkos legendákba és kerültek létrehozásra szobrok, piramisok, elméletek megtervezése mellett.

Egy utópista, aki mindhiába várt a női messiásra.


Nagyon ritkán hallani a teljes nevét: Barthélémy Prosper Enfantint, aki utópista szocialista volt és forradalmi elveket hirdetett a férfi-nő kapcsolatban. Imádói így nevezték: le Pére Enfantin, Enfantin, az Atya. Egy időben nyúlánk, jóvágású férfi, finom szálú körszakállával és vállára omló, gesztenyeszínű hajával egy kis szekta istene volt párizsban. végül visszakanyarodott a műszaki tudományokhoz.

Amint egy istenséghez illik, Enfantin kopott párizsi bérházban született a forradalmi VIII. évben 1796-ban, elszegényedett bankár törvénytelen fiaként. Ragyogó képességű diák, minden jel arra mutatott, hogy kitűntetéssel végez a műszaki főiskolán. Megbukott Napóleon, azután Waterloo következett, majd a Bourbonok. Enfantin jó borkereskedő lett Svájcban, majd Hollandiában. Szentpétervárott írnok.
Azután Saint-Simon hatása alá került.
Azt, hogy utópista volt, mintha megbocsátó elnézéssel emlegetnénk, hiszen a szocializmus végül is az utópiától eljutott a tudományig.
A proletár szót enfantin írta le először 1830-ban.
Javasolta, hogy mindenki képességeinek megfelelően dolgozzék és munkája szerint részesüljön a termelt javakból, szűnjön meg a születési arisztokrácia, nemesség helyét iparmágnások foglalják el, a társadalom élén pedig a szeretet vallásának főpapja, egy gazdasági vezető, aki bankár és egy tudós legyen, mint szentháromság. A nőket pedig emancipálnák.
Újságot alapítottak Párizs belvárosában, megszervezték a Család saint-simonista közösségét. Ez egyenlőre klub volt, semmint szekta. A nők ugyanannyit érnek - mondta - mint a teremtés koronái, sőt sok tekintetben magasabb rendűek.
Azután átcsúszott a homályos metafizikába. Szerinte az anyag - mint a szellem - isteni eredetű. A hús - szent. Hitt a lélekvándorlásban, bár szerinte a lélek egyre tökéletesebb testbe költözik. Isten nem férfi, nem is nő, hanem androgün, vagyis kétnemű, de két személy.
Ő, Enfantin az atya a Saint-Simonista családban, aki buzgón keresi az anyát, hogy próféta házaspárrá vegyüljön vele. párosodásuk jelképes: a társadalmi egység szimbóluma.

Hívei elmondták az emberiség vezérének, élő törvénynek, azt beszélték, Mózes, Jézus és Saint-Simon szelleme költözött a testébe. Heinrich Heinek is eljárt előadásaira, a zeneszerzők közül ott szorongott Belioz és Liszt Ferenc.

1832-ben édesanyja meghalt, egy házat hagyott fiára Ménilmontant dombján, Párizs keleti peremén. Odaköltözött negyven tanítványával.
Uniformist tervezett apostolainak: Fehér nadrágot - télen kéket -, hófehér mellényt, vörös szegélyű lajbit, kék kabátkát térdig lelógó sállal, fejükre vörös kis sipkát. a ház fölött fehér-lila-vörös zászló lengett, a fehér a vallás, a lila a tudomány és a vörös a munka jelentéseként.

A kertben csillagászatot, földrajzot, geológiát és zenét tanított. Bibliájuk: az új könyv lett volna, ha valaha is elkészül.

Börtönbe vetették közbotrányokozás és erkölcstelenség vádjával. A Rend kissé ideges volt. Küldetésem még nem ért véget! - kiáltotta az utolsó szó jogán - Isten igéje nem öltött testet másodjára, hogy ismét két lator között szenvedjen kereszthalált! Mert uraim, Isten nem ismétli önmagát!

Szabadulása után nem tudta, hogy mérnöki tanulmányait próbálja gyümölcsöztetni, vagy misztikával foglalkozzon. Egyiptomba utazott, téríteni, terjeszteni tanait, csatornát tervezett a szuezi földszorosban, Nyugat és Kelet olvad majd egybe jelképesen, akár a Nő-férfi kettősség...
Lyon volt a francia vasútépítési láz központja. Most is kozmikus méretekben álmodott. Cikkeket írt egy óriási vasútvonalról, amely az atlanti parti Le Havre kikötőjét kötné össze a messzi délen Marseille városával. Felfigyeltek rá a Rotschildok, a Pereire fivérek és Hottinger. Megtették az egykori diákat a vasútvonal szervezőjének, később a hatalmas társaság igazgatója lett. III. Napóleon alatt a Becsületrend vörös rozettájával a gomblyukában administrateur, azaz főmenedzser Le Pére. Iskolákat alapított, segélyegyleteket hozott létre, könyvtárat és múzeumot is. Csendes és gazdag reformista lett belőle. 1864-ben halt meg, de sohasem találta meg az Asszony-mesiást.

Viktoriánus kor - ruha nélkül

Jellemző művészete: Shakespeare-válogatások, hetérák, félmeztelen némberek, viktoriánus gentlemanok.
Londoni rendőrség neve: Metropolitan Police, jelentéseket tett közzé a kéjnőkről. Aberrációk, mint Lewis Carrol, amelyik az Alice Csodaországban c. mesét írta, igazi nevén Dogdson, oxfordi matematikus aktfelvételeket készített kislányokról. Homoszexuálisok jöttek létre, melyet Sátánnak tulajdonítottak. Sok tizezer volt a mosónők száma. Pygmalion, My Fair Lady zenés változat főhőse, Eliza virágáruslány volt Londonban.


Pszichoanalízis és nemiség

A bécsi ideggyógyásznak, Sigmund Freudnak elméletei megrendítették a képmutató felfogását a 19. század végének. ezt felvilágosultságnak nevezték, természetességnek.
Elméleteit szerinte lelkibeteg, neurotikus emberek gyógykezelése során szerezte. Az általa kidolgozott lélekelemzések gyógymód a mai embernek hihetetlennek tűnnek, állati vágyakat, titkokat kutatott, szerinte a szégyenérzet nem engedi ezeket kimondani. olyan lényeket vizsgált, amelyeknek szexuális örömöt okozott a székelés ingere. A szexualitás szerinti az ember lelki működéseinek mozgatórugója. szexualitás és lélek, mint párhuzam, furcsa együttállás, de itt ösztönlényekről van szó, nem emberekről. Szerinte hamis a gyermeki ártatlanság fogalma. Létrehozott egy felettes ént, amely kontrollálja a lelket - léleknélküli élőlényeknél! Helyettesítő cselekvéseket alkalmaz a vágyak kielégítésére.

Wilhelm Reich új pszichoanalízises elmélete az emberi boldogságot teljesen azonositja az akadálytalan nemi kielégüléssel. A nemi játék bűntetése pl. a gyermeknél behódoló magatartást váltanak ki, amely egész lelki életét meghatározza. Még 1960-ben is nagy hatással volt elmélete az anarchista és újbaloldali mozgalmakra.

Pornográfia

Görögből származtatják. Hellén hatásra kezdték el a különféle életörömök keresését, írta Cicero. Baccaccio Dekameron, a művészet mint emberi test ábrázolója a mindennapok számára.
Vetkőzőszámok bemutatása francia olasz bordélyházakban, bécsi szexológiai intézet működtetése. Amerikában hamar rájöttek arra, hogy milyen üzlet rejlik a pornográfiában, majd öncenzúrát hoztak létre. Egyszer Walt Disney Miki egerére is nadrágot rajzoltak. Németországban nudizmust vagy meztelen testkultúrát propagáltak.
Az 1969-ban megindult változás Dániában kezdődött. Az első szexvásárnak 1970-ben sikere volt. Ekkor játszották a Playboyt - magyarokkal koalícióban. Amerika, Franciaország felülmúlta Dániát és Németországot. Bernardo Bertolucci Utolsó tangó Párizsban c. filmjében pornográfiát űztek, emberkereskedelmet nyiltan művészetként.

Homoszexualitás

Hellenisztikus görög elmélet, eredete bibliai Szodoma és Gomorából, Úr városából - Caldea, istálló-Venus-elmélet. Bővebbet a vasfüggönynek nevezett Popper Péter Lexikon a szerelemről c. könyvéből lehet olvasni róla. Valamint a Bibliában.
Létrehozói: Thomas Mann, Stephan Zweig


Önkielégítés

Különösen nők körében vált ismertté, ami régen szégyellnivaló volt, most természetessé vált.

Nudizmus

Ádámnál és Évánál kezdődött az egyházak rajzocskái szerint, egy ártatlan Paradicsom derűs békéjével. A német szocialista Heinrich PUDER Angliába költözve dr. Sham - Álszent - néven folytatja nudizmus melletti propagandahadjáratát. John Sharp prédikátor megjelentette Amerikában a Meztelenség Evangéliumát, majd egymás után nyitották meg a nudista központokat - itt Nyékládházán. Leghiresebb apostolok: Richard Ungawitter Zimmermann és Koch helyett.

 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Jézus Király - Talmud
  2009-04-15 08:27:50, szerda
 
 



Népei Braun, Barna nevekkel vannak berendezve, azok, akik disznókat, vagyis démonokat nevelnek.


Robert Gravis: Jézus király


Gondolat Kiadó 1969.
London 1966.
Fordította: Terényi István
Robert Gravis 1946.


Kiadta: a TIT kiadója, felelős szerkesztő: Fögler Klára, műszaki vezető: Kálmán Emil, kötésterv és borító: Marcella munkája.
Megjelent a Csehszlovák Szocialista Köztársaság és a Magyar Népköztársaság közös könyvkiadás egyezményének keretében. Felelős Zrinyi nyomda Bolgár Imre igazgató.



Az Egyiptomiak Szerint Való Evangéliumban Sálom megkérdezte az Úrtól: Meddig fog tartani a halál uralma?
Ő így felelt: Ameddig ti, asszonyok gyermekeket fogtok szülni.—Én azért jöttem, hogy leromboljam a Nőstény munkáit.

Alexandriai Kelemen
Stromata III.


Kommentátorok Edom gonosz királyságával kapcsolatban emlitik Jesu-ha-Noerit, azaz Jézust, mivehogy az volt az ő népe. Egy húsvét előestéjén felakasztották..Közel volt a királysághoz....
Balaám, a Sánta harminchárom esztendős volt, amikor Pintiász (Pontius Pilátus), a Rabló megölte....

Lexikon Talmudicum Abarbanel alatt és babilóniai Talmud Zanhedrin 106b, 43a, 51a.



10. oldalon áll: Pál kijelentette, hogy nem kell körülmetélés az üdvözüléshez, maga Jézus sem tulajdonított jelentőséget a zsidó szertartási törvényeknek azon az alapon, hogy Jehova, a zsidó Iaten előtt többet nyom a latban az erkölcsi érték, mint az aprólékos rituális pontosság, Pál még azt is hírdette, hogy Jézus feltámadása után elrendelte, hogy testének szimbolikus evése és vérének jelképes ivása szent szokás legyen a khésztoszi egyházban. Ez az eukharisztia néven ismert ritus ügyesen megépitett hídként köti össze a judaizmust a görög és szíriai misztérium-kultuszokkal - mármint azokkal, amelyben a hívók Zammúz szent testét szentségként eszi, és Dionüszosz vérét szentségként isszák.

11. oldalon: A zsidóság sohasem hódolt a Nagy Hármas Holdistennőnek, akit a közhit a mediterrán fajok édesanyjának tart....Ádámról, Noéró, Ábrahámról, Jákóbról és Mózesről szólnak. Azt hirdették, hogy a Jehova a világmindenség egyedüli ura, az Istennőt pedig holmi démonnak, boszorkánynak, ringyók királynőjének, parázna lidércnek és fő-fő bajkeverőnek bélyegezték.
Jehovát valamikor a Nagy Istennő odaadó, hűséges fiának tekintették, aki mindenben engedelmeskedett neki és kegye folytán elnyelte a rivális istenek és istenecskék egész sorát - a terebintusistent, a villámistent, a gránátalmaistent, a bikaistent, a kecskeistent, az antilopistent, a borjúistent, a delfinistent, a kosistent, a szamáristent, az árpaistent, a gyógyítás istenét, a holdistent, a Sírius-csillag istenét, a napistent. Később mennyei szentháromságot formált magából és a hármas Istennő két tagjából, név szerint az oroszlános Anatjából és a galambok Aserájából, akik Juno és Minerva megfelelői. A Holdistennő harmadik személye, akinek a neve Seól visszavonult, hogy az alvilági tájakon uralkodjék, mint a görög Hekaté.
12. oldalon aláhúzva: Jehova szakításának okmánya két Istennőtársa ellen,
akik ott Ohholá és Oholibá néven szerepelnek - Ezékiel könyvének obszcén passzusában.
Elfogadta a Dávid fia címet.
Második Ádámként Jézus azt a feladatot tűzte maga elé, hogy megsemmisíti a bűnt, amit a patriarchális legenda szerint Első Ádám követett el, mivel bűnös módon hallgatott feleségének, Évának csábító érveire.
A Nagy Istennő, akihez eredetileg Palesztina földje tartozott legkorábbi neve Belili volt, amit ők Béliálnak ejtenek ki, az utóbbi végromlást, végpusztulást jelent.
14. oldalon aláhúzva: Dionüszosz - Apollón - Zeusz-féle, bikán lovagoló Napisten házasságra lép anyjával, a Holdistennővel, aki oroszlánon ül, kígyót szorongat a kezében. A templom, amelyben a jósnők és eunuch papok teljesitenek szolgálatot Kelet felé néz: kapuin kívül két óriási phallikus oszlop áll, amilyenek Salamon Templománál voltak.
15. oldalon: Jakab már nem élt, Pál sem élt, Péter sem élt.
16. oldalon: A Péter-féle kősziklán alakult meg az egyház.
17. oldalon: A farizeusok Jézus legádázabb ellenségei voltak.......cádokiták, más néven szadduceusok.
18. oldalon: A szadduceusok támadó háborúkat viselt Edom meg Szamária ellen. .idézte Hillél, a legnagyobb tiszteletben álló farizeus tanítómesternek kritikai megjegyzéseit.
19. oldalon: a khésztianosz egyházközösségekben, mint az orfikusoknál - a görög misztérium-kultusz beavatottjainál dráma formájában tanítják a titkos tanokat.
20. oldalon: Jézus születéséről szóló dráma az egyiptomi egyházban. A dráma főszereplői: Gábriel arkangyal, Mária, Jézus anyja, Mária unokatestvére Erzsébet, Erzsébet férje, Zakariás pap, Mária férje, József, három juhász,
három asztrológus, egy bába, Sálom, Heródes király, végül Anna a prófétanő és Simon, a pap. Jézus a Messiás, megjövendölték az ősrégi görög, egyiptomi, kelta, örmény és indiai misztériumok. A darab elsötétített színpadon kezdődik, amely a betlehemi istállót ábrázolja.

A kakas kukorékolva: Krisztus megszületett!
A bika bőgve: Hol?
A szamár ordítva Betlehemben!

A kakas a lelkeket vezető Hermész és a gyógyító Aszklépiosz szent szárnyasa, szétkergeti az éjszaka sötétségét, ő az újjászületett Nap hírnöke.
A bika meg a szamár a két megígért Messiásnak - József fiának és Dávid fiának - szimbolikus állata. ....láthatóvá válik a Szent család. A Szűzanya és a Gyermek ...anya kék köntöst visel és ezüstcsillagokból álló koronát, a kisded jászolban fekszik......a szakállas József támaszkodik a botjára.
----zene: dob és síp hangja hallik, Három örvendező juhász lép a színre, éppen olyanok, mint az Ida-hegyi pásztorok, akik a kisded Zeuszt imádták....a misztériumjáték vezetők azon az adventi szertartáson, amelyről az eleusziszi misztériumok kapták a nevüket....megtaláltuk a mi Királyunkat, a Tenger Leányának Fiát, aki ebben a kosárban feküdt a folyóparti nádasban!
22. oldalon: ...alkalmam volt végignézni egy másik vallásos drámát is, mely Jézus kínszenvedéséről és haláláról szól.
24. oldalon: Anna, az Áser törzséből való Fánuel leánya
25. oldalon: ..Heródes király templomot építtet, az utóbbit Zorobabel templomának nevezték.
25. oldalon Annára rábizták a festett lent, fonalat kellett belőle sodorni a Szentek Szentjének....a bíborszín Miriámnak jutott, a második sorsoláson a skarlátszín szintén Miriámnak jutott.
26. oldalon: Kocheba falu Dávid csillagáról kapta a nevét.
27. oldalon Miriám története olvasható, akinek anyja Hanna volt.
29. oldalon ...csak sáskababot egyél...Áser leánya, egy öreg és ájtatos özvegy, aki sokat imádkozik és böjtöl Izraelért.
3l. oldalon: Némely álmok Istentől jönnek, mások a Gonosztól származnak.
....a vendég hozzá sem nyúlt a báránypecsenyéhez és pisztáciával ízesített kis mézeskalácsokhoz......elővette lantját és hangszerét pengetve énekelni kezdett. Egy Hanna nevű asszonyról jövendölt, Dávid egyik Örökösének feleségéről.—
32. oldalon: Hanna azonos lesz az ezüst arcú Sárával, Hanna egy lesz a göndör fürtű Ráchellal.....egy vöröshajú vadászról énekelt, ruháit borfoltok festették pirosra, delfinbőrből készült lábbelit visel, kezében fenyőpálcát tartott, Nimródnak hívták, a másik neve Jérakhméel, a Hold kedveltje.
.....a szőrös visszajön újra, hogy széttörje a jármot, amivel sima bőrű testvére, a csaló leigázta!
Nimród majd egyszer visszatér nyolc griffszárnyon repülve. Az első királynő szülte és nevelte őt, a második szerelemmel szerette és megölte, a harmadik bebalzsamozta és nyugovóra tette a Csigavonalas Házban.
23. oldalon: Nimród is Kozinak, az edomiták szőrös, vörös napistenének volt a megszólítása....de ha a Nap lesz a gyermek, legyen a neve Jérakhméel, mint a Napé, ha pedig hold lesz, annak nevét viselje, legyen Miriám. Ő Lilith és Éva és Astarót és Ráháb és Thámár és Lea és Ráchel és Mikál és Anat.
24. oldalon: ..siratódalt énekelt Tubálkámról...Tubl ivadékai vagyunk.....a szőrös érfi Nap eltűnt a hegyek mögött. Nem Tubál ivadéka Káleb? Kutya képében őrizte nagybátyjának, Jábálnak a juhait.
38. oldalon aláhúzva Judit kérdése Hannától: Miért kötik a thürszoszokat három növény: a fűzfa, a pálmafa és a mirtusz gallyaiból? És miért van az, hogy a pálmát mindig középre, a mirtuszt jobbra és a füzet balra rakják?
....Ez az ünnep a Gyümölcsök Ünnepe, Éva teliholdjának ünnepe...ősanyánk, második Éva mirtuszvirágot szakított, beszívta illatát és azt mondta: Ez a fa jó lesz a szerelem lugasának, mert Ádám csókjaira vágyott. Majd szakított egy pálmalevelet, legyezőt hajtogatott belőle mondván: Itt van egy legyező, mellyel fel lehet szítani a tüzet, mert akkor Ádám még csak úgy szerette őt, mint nővérét. Végül ágakat tépett le egy fűzfáról és azt mondta: Ezekből a vesszőkből bölcsőt lehet fonni....Éva anyánk birsalmát adott enni Ádámnak......
40. oldalon: Anat megegyilkolt fiát, Tammúzt, Árpakéve istenét gyászolták...
...az első napon bűneik engeszteléseképp egy kecskebakot, továbbá két kost, tizenhárom aranyozott szarvú ökröt és tizennégy bárányt áldoztak fel.
4l. oldalon: ...a kochebai Joákim házában fogsz szolgálni, aki Dávid örökösei kozül való.....
42. oldal:..Mosd meg az arcodat, fesd ki a szemedet sinai rézporból készült zöld festékkel, dörzsölj nádrusolajat a kebleid közé.......
Hanna kezébe vette a bíbor fejdíszt. Fő ékessége egy ezüst holdsarló volt, amely arany- és skarlátszázakból hímzett, hatágú Dávid csillag köré ívelődött. Anat istennő aranypiramisa volt ez, amelyet a karlátszínű háromszög kapcsolt egybe. A csillag mindkét oldalán hímzett mirtuszgallyacskák, csengettyűk, cédrusfák, fésűskagyló-héjak, gránátalmák ékeskedtek.......
43. oldal: ...Judit az óváros sikátorainak labirintusában a Hal-kapu felé vezette úrnőjét. Ott volt a jebuzeusok lakónegyede....
47. oldal:.....A rúgkapáló állatok láttán a pap megjegyezte, hogy kítűnő erőben vannak. Majd egymás után végzett velük: fejüket északi irányba fordította, rövid áldást mondott, átvágta a torkukat, vérüket ezüstedényben felfogta és az oltár köré locsolta. Utána a tetemeket lévita mészárosokra bízta....
54. oldal: ..a fiú ott maradt a rablóknál és edomitaként nevelkedett fel....A gyerek apja az Isten Rabszolgája volt....
57. oldal: ...egy régi egyiptomi ötvösműhelyből származó, belül üres fétis vadszamárfejet ábrázolt. ....A fétist háborúban zsákmányolta. Alexandrosz Jannaiosz király az edomitáktól Dóra vagy Adorajim városában, Hebron közelében...Nagy becsben tartották ezt a fétist, amelyet Nimród halotti maszkjának neveztek......Ennek a maszknak a segítségével ...teljesen legyőzheted Kozit, más néven Nimródot, Dóra ocsmány istenségét...
59. oldal: ...A vadszamár megöli az embert, ahogyan...a cirkuszi arénában, amikor hadifoglyoknak kellett vele viaskodniuk. Gyors, mint a fecske, alattomos, mint az ikneumon: az egyitpomi fáraómacska és vérengző, mint az arab haramiák....
60. oldal: ...Heródes Rómába vitte Mariammétől született fiait. Augusztus császár palotájában helyezte el őket....zsidó nevelőket hagyott mellettük. Az utóbbiak becsületes, jó szándékú ortodox nézeteket valló emberek voltak ugyan, de - és Heródes főként azért szemelte ki éppen őket - hiányzott belőlük az erély és a tekintély...
61. oldal: ...Heródes arra kérte, hogy bizonyos Ión városokban letelepedett zsidó kereskedőknek adja vissza régi kiváltságaikat, amelyeket a görög polgári hatóságok megtagadtak tőlük....
69.. oldal: ..A Kanthera-család Jehova csupán az olümposzi Zeusz különleges, helyi jellegű változata...
70. oldal:...Hillél tanításait követték
72. oldal: ..A leányt, aki a Küprosz nevet kapta, gyerekkorában eljegyezték Arisztobulosz fiával, a későbbi híres Heródes Agrippa királlyal...
73. oldal: ...Sovány vígasz - mondta Antipatrosz. ...legalább az anyám Makkabeus volt.
Simon szárazon felnevetett: - Hercegem, ugyan kicsodák- micsodák ezek a királyi Makkabeusok? Őseik még százötven esztendővel ezelőtt asztalosok voltak Modeinben. A Makkabeus szó, mint tudod, kalapácsot jelent.
75. oldal: ...a kálebiták edomi kéniták voltak.....
76. oldal:...kálebita Dávid: mert Dávid kálebita volt, Húrtól származtatta magát. ...Egyik nemzetségük a Szalma nemzetsége, elindult, hogy visszafoglalja Efratát.....
80. oldal: - ..Cádók Eleázártól, Áron idősebbik fiától származott....
81. oldal: ...Éli elnézően bánt gonosz fiaival és hogy egész nemzetsége koldusbotra jut majd. A cádokiták azonban otrombán csinálták a dolgot. Célravezetőbb lett volna, ha csupán egyetlen históriát koholnak és ahhoz ragaszkodnak...
82. oldal: ...Amikor Ábrahám Egyiptomban tartózkodott, saját feleségét, Sárát nőül adta a fáraóhoz....hogyan közösült Júda a saját menyével, Thámárral, miután meghalt a fia, a gonosz Hér (akin a kálebitákat kell érteni)....
87. oldal: ...A negyedik évezred vége gyorsan közeledett......Az első évezred végén elevenen az égbe ragadtatott fel Énókh, a Tökéletes, a Könyvek Őrzője. A második évezred végén kötötte meg szövetségét az Úr Ábrahámmal. A harmadik évezred végén ünnepelte meg nagy pompával Salamon király az első Templomm felavatását.....Hátha ez a negyedik évezred egy olyan király megjelenésével záról, aki elődeinek minden tulajdonságát egyesíti magában: isteni származású lesz, mint Ádám, bűntelen, mint Énókh, erős hitű, mint Ábrahám, és bölcs, mint Salamon.
88. oldal: ....a negyedik milleneum vége egybeesik egy Főnix esztendővel....Pálmafából rakott máglyán hamvasztja el magát Ón-Héliopoliszban. Az új Főnix korszak a Sinai-hegyen kezdődött, a mózesi törvény bevezetésével.....
,,,én edomita vagyok és Ézsau egy tál lencséért eladta az elsőszülöttségi jogát Jákóbnak, meg elveszítette az atyai áldást is....
89. oldalon: ...a Messiásról szóló látomásban: Ki ez, ki jő Edomból, veres ruhákban Bocrából, aki ékes öltözetében, ereje sokaságában büszke?.......A sajtót egyedül tapostam..és megváltottaim esztendeje eljött. - Ki a megváltott? - Edom lett megváltva...Messiás edomita lesz?....- Hogyan lehetne különben a második Ádám? Mert Edom és Ádám ugyanaz a személy, Hebron Vörös embere... a Messiás Lévi törzséből támad, mint főpap és Júda törzséből, mint király.....
....Papsága minden embert tanít a földön,
és kegyelem által kezdődik el a világosság,
amelynek vége a bűn vége lesz.


94. oldal: ...A végítélet napján, amikor Dávid király és az ő fia, Salamon király együtt feltámadnak dicsőségben, elszámolást kérnek majd Énókhtól, a Könyvek Őrzőjétől és ujjukkal a Templomra mutatva ezt fogják mondani:........Tudnak-e a halott emberek pénzt kölcsönözni? - kérdezte Zakariás....Ha pedig halott embereknek nem lehet saját pénzük, akkor Heródes király nem sértette meg Dávidot, sem Salamont, amikor kincset vitt el a sírjukból....
95. oldal:...Azokat a kelta katonákat a király bizonyára azért ölte meg, hogy kiengesztelje a Kutyafejű Istennőt! Nagyon jól tette!........A legtöbb ilyen csodás dolog éjnek idején történik - fehér páncélba öltözött alakok fehér lovon vágtatnak eszeveszett iramban az utcákon, majd hirtelen eltűnnek, mintha elnyelte volna őket a föld...kiáltások és kopogtatások hallatszottak a templomudvarok kövezete alól, titokzatos tüzek lobbannak fel a király palota tetején és úgy tűnt, mintha az egész épület lángokban állana. Hasonló csodákról jöttek hírek Betlehemből, Hebronból, Szamáriából és máshonnan....Különös álmokat álmodtak, nyomasztó látomásokat láttak....
96. oldal: ...trombitahang harsant a csendes éjszakában, fej nélküli kísértetek sétáltak, a jerikói úton magas, lefátyolozott női alakot láttak, aki kézen fogva vezetett egy majmot....este Zakariás látott a Templom Szentélyében.
A Gádók házából származó Zakariás házassága révén rokonságba került Joákimmal, mivel Hanna legidősebb nővérét, Erzsébetet vette feleségül....
Azon a napon Zakariás teljesített szolgálatot a tömjénoltárnál. A papok csoportokba voltak beosztva, ő a nyolcadikba, az Abija-csoportba tartozott....
Zakariás előzetesen böjtölt és szertartátosan tisztán, kifogástalan öltözékben lépett be napnyugtakor a Szentélybe, hogy megtisztogassa a hétágú arany kandeláber gyertyáinak a kanócát és édes illatú tömjént hintsen az oltárra.
....a tálakat színültig megtöltötte szentelt olajjal...az oltár izzó parazsára rakta
a tömjénkúpokat, meghintette sóval, ismét leborult és imádkozott.. hallotta az Aszáf fiainak nevezett templomi kórus énekét: ...A megváltottak új éneket zengtek a te nevedhez a tengernek parjtján. Együtt magasztaltak és királyuknak vallottak téged és hírdették: Az úr fog uralkodni, Izraelnek, az ő népének Megváltója.
....Zakariás tudta, hogy most az esti bárányt áldozzák fel.....egy hang törte meg a Szentély tökéletes csendjét: halk hang volt, félig suttogó, félig lihegő.....a Szentek Szentélyéből jött, ahová senki emberfia be nem teheti a lábát, egyedül a főpap: abban a szobában maga Izrael istene lakozik.
98. oldal: ....Zakariás - kérdezte most a halk hang -, mi az, ami itt ég az oltáromon? - Édes illatú tömjén, Uram - eldadogta a pap - így rendelte a törvény, amelyet szolgálnak, Mózesnak adtál. - Hát szajha vagy hímringyó a Szentség Napja? - kérdezte szigorúan a hang. - Storaxot, fésűskagyló záróizmát, tömjént, marthaxet kell-e az orrlyukaimnak szagolni egyszerre, mindezek egyyütt égvén cédrusfa parázson? Izzasztó fürdőt akarsz talán készíteni a Szentség Napjának?
...Hajdanában Ráhábnak, a szerelem istennőjének papnői a májusi szerelmi orgia előestéjén szoktak ilyan összetételű tömjént égetni a szentély padlózata alatti üreegben. Az üreg nyÍlása fölött fókabőr sátor állott....A storax egy platánhoz hasonló, fehér virágú, Izisznek szentelt fa mézgája,..egy görög szóból származik, amelynek jelentése: nemi gerjedelmet okozó. A fésűskagylós Aphroditénak, a ciprusi és főniciai szerelemistennőnek volt szentelve, a mítiszok szerint az istennő egy óriási, delfinektől vontatott fésűskagyló-héjban utazott a tengeren....A Főnix-madár is ...tömjénágacskákból rakott máglyán égeti el magát Héliopoliszban. A narthex nem egyéb, mint a ferula nevű növény, amely Szilénosznak, a dionüszoszi orgiák öreg kéjencének a jelvénye...
99. oldal: ...A függöny és a fal között iszonyatos alak állt, ruhája úgy csillogott, mint a holdfény a hullámzó víztükrön. És borzalom...A feje vadszamár feje volt, szeme csillogó vörös golyó, fogai vakítóan villogtak, arannyal patkolt patáival a királyi jogart és kutyát szorította melléhez......
99. oldal: ...nem az igazi Istent imádtuk, hanem egy aranyszamarat!

A következő részekben a zsidó történelemben - ill. Edom maradványainál - Mária, Erzsébet és régi történetek olvashatóak, Heródes gyerek gyilkosságaival.

292. oldal: ...az Első Évának, vagy Akkónak, vagy Lilithnek, vagy a Fonónak - magyarázta Jézus -, akit Salamon király piócának, a Prédikátor pedig a mi egyetemes anyánknak nevez, két leánya van: Az anyaméh és a sír.

298. oldal: ....A Főnix keresztezte a Galamb ösvényét...előkészíti az utat valakinek, aki nagyobb nála.

299. oldal: ....Én ugyan vízzel keresztelek, de aki utánam jő, tűzzel keresztel majd titeket. Azokat a bűnöket, amelyeket én nem tudtam lemosni, ő majd tűzzel emészti fel. Fehér hamuvá és salakká égeti, én mondom nektek!......

336. oldal: Mária ajkához emelte az alsókarját, belevájta kutyafogait és mohón felszívta a vércsöppeket.......

337. oldal: Mária félretette a maszkot, gúnyosan vihogott és káromolta Jehovát. Jézus megragadta a hajánál fogva, jóllehet az asszony foggal-körömmel dulakodott vele, mint egy dühödt hiéna. - Annak nevében, aki a magasságok és mélységek Ura, parancsolom nektek, hogy jöjjetek ki ebből a nőszemélyből! - kiáltotta erős, csengő hangon.
És a tisztátalan szellemek, bár vonakodva, egymás után jöttek ki az asszony szájából. Jézus nevén nevezte mindegyiket és megtiltotta nekik, hogy valaha is Máriába költözzenek. Az első volt Aluka, a Pióca, a második Zebúb, a Húslégy, a harmadik Akbar, az Egér, a negyedik Atalléf, a Denevér, az ötödik Tinsemeth, a Gyík, a hatodik Arnebhet, a Mezei Nyúl és a hetedik, az utolsó Sáfán, az Üregi Nyúl.
Egy-egy démon kiűzése után egyre erőtlenebbé vált az asszony viaskodása, s mikor már az utolsó is eltávozott belőle,egész testében reszketve, erőtlenül és immár minden hatalomtól megfosztva állt ott, szájával hangtalanul tátongva.

343. oldal: ...a sziklaoltár alatt ott állt hét előkelő férfiú Táborból, akik az arkangyalok - Rafael, Gábriel, Szamáel, Mikháel, Izidkiel, Hanael, Kefarel - rituális szerepét töltötték be. Ezek felfogták a zuhanó testet, mielőtt a lába a földet érinthette volna.


362. oldal:...A démon, aki azt az embert a zsinagógában megszállta, kihívó daccal felszólított, hogy menjek vissza Názáretbe. Olyan próbatétel ez, amely elől nem térhetek ki.....

403. oldal: .....Belzebub egyike azoknak a ,,gúnyneveknek", amelyekben bővelkedik a zsidóság vallásos irodalma. Egy megtisztelő címet vagy nevet egy-két betű felcserélésével becstelen értelművé lehet változtatni.....
Hasonló névátalakítás áldozata lett az Olümposzi Zeusz szobra, amelyet Antiokhosz Epiphanész állíttatott fel a jeruzsálemi templomban. A szobornak eredetileg az volt a neve: ,,Az egek Urának Szobra". De bizonyos
betűcserék eszközlése után mindenki csak így emlegette: ,,A sivárság Utálatossága". Belzebub is ilyen gúnynév, annyit tesz, hogy ,,a döglegyek ura". Eredeti formája Baál Zebul volt, azaz Zebul Ura, ezt a címet viselte Atabüriosz. Amikor Akházia, Júda királya kizuhant egy felső ablakból és belső zúzódásokat szenvedett, nála keresett gyógyulást.
.....Baál Zobul, a Démonok Fejedelme, nyilván erőtlen aggastyán lett már, ha most varázslókat hatalmaz fel arra, hogy alattvalóit kilakoltassák kényelmes otthonukból....


404. oldal:..Isten nem a Templomban lakozik, hanem azoknak az embereknek a szívében, akik feljöttek az ünnepre.....

405. oldal: ...Mária ...bátyja Lázár, akit nagyon szeretett.....

452. oldal: ..Mária,a Hajbodorító besurrant mellette az ebédlőbe...

456. oldal: ..a kánai Simon pedig trágár tréfákat ordítoztak. Jézus nem korholta őket.

457. oldal: ....Hát nem látod az én új pásztorbotomat, amelyet a nyáj vére fröcskölt be?..

478. oldal: .....Csupán a túlsó végén ülő Tádé és kánai Simon vitatkozott tovább azon, hogy melyikük kap majd nagyobb tisztséget a megígért Királyságban...

482. oldal: ...A bálványokat ledöntik és a Városból kiűzik a hamis prófétákat, akik részt vettek az Égi Királynő, Tammúz, Dionüszosz és Zeusz kultuszában...Közben néznek arrra, akit feldaraboltak, a jeruzsálemiek nézik a keresztüldöfött ember holtestét és végre megértik: provokatív hamisságaival megmentette őket a pusztulástól. Azután felvirrad az Úr napja, a borzalmak napja. A világ összes népe Jeruzsálem ellen vonul és elfoglalja a Várost, kifosztja a házakat, meggyalázza a nőket és a lakosság felét fogságba hurcolja. De hirtelen megjelenik Isten Fia, megveti lábát az Olajfák Hegyén, ami kettéhasad.....
Miután Jehova e csoda által megmentette Jeruzsálemet, dögvésszel sújtja a Város elnyomóit...Ama kevesek, akik megmaradtak, megtérnek, s évről évre felmennek Jeruzsálembe, hogy ott megüljék a sátoros ünnepet......
Így végződik a költői mű, Zakariás azonban sohasem merte vízióját tettre váltani, ezért látomása beteljesülésére váró prófécia maradt.

503. oldal: ..Ennek a teremnek az ajfófélfáján a meduzát láttam felszegezve - mondta Jézus. Kajafás elvörösödött dühében....

570. oldal: ..Jézus származásának ellentmondó és homályos mozzanatait így képes megmagyarázni a kereszten elhelyezett feliratot: INRI - Iesus Nazarenus REX Iudaeorum (A názáreti Jézus, a zsidók királya)....

571. oldal: ....Istar-Astarte, az egyiptomi Ízisz, a kisázsiai Magna Mater-Kübelé, a föniciai Anat, az ótestamentumból ismert Ég Istennője, a görög Héra, Démétér, Ártemisz, Aphrodité.......Éva, minden élők anyja, vagy a görög Pandóra, a mindent adományozó.....

574. oldal: Szíria és Palesztina szent helyeinél tisztelt istenségek közös neve: Baál. A kánaáni teológia a különböző helyi Baálokat (pl. Baál-tebúb - Belzebub, Baál-peór - Belphegor) egyetlen Baál (termékenységisten) megszemélyesítésének tekintette.


Tartalom


1. Együgyűek
2. Rékáb gyermekei
3. Miriám születése
4. Az a valaki
5. Mikál örökösnője
6. A jelenés
7. Mária Én-Rimmonbab
8. Antipatrosz király pörbe fogása
9. Zakariás vége
10. A születés
11. Menekülés Egyiptomba
12. Leontopoliszban
13. Visszatérés Egyiptombóól
14. A törvénytudók
15. A megszégyenítés
6. Nyíl és cserép
17. A hórebi négy állat
18. A terebintus vásár
19. Ádám király
20. A gyógyító
21. A költő és a bölcs
22. A vőlegény
23. Isten Országa
24. Az adósság
25. A mészáros kampója
26. A kard
27. Harminc ezüstsékel
28. Harminc aranytalentum
29. A kutya hatalma
30. A búcsú


Történelmi kommentár
Utószó a magyar kiadáshoz
Heródes családfája
A kiadó utószava
Magyarázó jegyzetek


Kiadja) Gondolat, a TIT kiadója, felelős a Gondolat Kiadó igazgatója
Felelős szerkesztő: Fögler Klára, műszaki vezető: Kálmán Emil, műszaki szerkesztő: Vaisz György, borító és kötésterv Kiler Marcella munkája. Megjelent a Csehszlovák Szocialista Köztársaság és a Magyaar Népköztársaság közös könyvkiadás egyezményének keretében 35000 összpéldányszámban, ebből 570 példány a Madách Könyvkiadó - Bratislava részére, a Gondolat Könyvkiadó (Budapest) gondozásában.
Zrinyi Nyomda Budapest, felelős kiadó: Bolgár Imre igazgató



















 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Mai harmóniakártyáim
  2009-04-15 05:48:57, szerda
 
  1./ A mai napodat Családiasság hatja át

Rózsaszín - Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A rózsaszín nőiesen lágy, gyengéd szeretőre utal, ha nő kapja a kártyát, Férfinek puhányságot, túlzott kitárulkozást érzelmi túlsúlyt jelez. Nemétől függetlenül ez a kártya szelídséget mutat, olyan embert, akinek ereje a szívében rejlik. Figyelmeztet, hogy ne adj túl sokat azoknak, akik nem érdemlik meg, légy jobb emberismerő! Látogass el a Harmónia Színjósdába!

2./ A mai napodat Termékenység hatja át

Aranyhalak - Az aranyhalak elnyerik a negatív energiát, jelképezik a boldogságot, bőséget, és a vagyont. A feng-shui szerint érdemes belőlük egy párat tartani a bőség (pénz) sarokban. A perzsa hagyományban szintén felbukkan Noruszkor, és szerepe azonos a kínai hagyományban tapasztaltakkal.




 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 240 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 944
  • e Hét: 3266
  • e Hónap: 9507
  • e Év: 61773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.