Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Sürgős üzenet határainkon túlr
  2009-04-02 22:10:04, csütörtök
 
  SÜRGŐS ÜZENET A HATÁRAINKON TÚLRÓL INDULÓ TESTVÉREINKNEK!
1 2 3 4 5 (2 értékelés)Civil kurázsi
Szerkesztette: admin
2009. április 02. csütörtök, 20:43
Hírek szerint jelentős számban készülnek a vasárnapi gigatüntetésre nem csak az anyaország vidéki településeiről, hanem a határokon túlról is. A Kárpáti Harsona tudósítói arra figyelmeztetnek minket, hogy értesülések szerint nem kizárt, hogy a vasárnap Budapestre induló buszokat a hatóságok megkísérelhetik a buszokat feltartóztatni. Mivel határok nincsenek, ezért közúti ellenőrzés formájában próbálhatják megakadályozni a Budapestre jutást.

A nemzeti érzelmű hazafiak mindenre megtalálják az ellenszert. Egyik szimpatizánsunk kiskátéja, hogyan induljunk tüntetni autóbusszal:

Az autóbuszok felszerelése teljes legyen, pótkerék, elakadásjelző háromszög stb., stb., szóval minden közlekedési szabályban rögzített felszerelés és alkatrész legyen a járműben. A gumik futófelülete, gépjárműokmányok, sofőr engedély, és minden, de minden legyen rendben. A sor szinte végtelen, ha arra gondolunk, hogy aki akar, az biztos talál hiányosságot a rendőri intézkedés során.

Tehát erre kell felkészülni, egészen a kiégett izzók pótlására szolgáló tartalék izzókig.
Az utasok igazolványai is érvényesen, és teljes számban legyenek zsebben. Még az is döntő szempont lehet, hogy a gépjármű legyen lemosva, legalábbis ne legyen nagyon sáros.

A Kárpáti Harsona szerkesztősége köszöni a figyelmes szimpatizánsunknak a figyelmeztetést és jótanácsot, talán nem eredménytelenül adjuk közre ezt az információt! Reméljük mindenki méltósággal, és kulturáltan fog viselkedni, ugyanakkor határozottan kiállva jogos követeléseinkért.


(Szimpatizánsunk levelének szerkesztett változata.)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állásfoglalás vasárnapi civil
  2009-04-02 14:47:42, csütörtök
 
  A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal szervezőinek állásfoglalása a vasárnapi budapesti civil rendezvényről

A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal egyetért a vasárnapi Hősök téri nagygyűlés két fő céljával: az előrehozott választások követelésével, és azzal az igénnyel, hogy a társadalom ne csak a választásokkor, hanem két választás között folyamatosan is beleszólhasson az életét, sorsát, gyermekeink jövőjét érintő ügyekbe.

Ugyanakkor megállapítjuk, hogy a vasárnapi rendezvény szervezői között olyanok is vannak, akik bár részesei a Magyar Szociális Fórumnak és az általa életre hívott Civil Nemzeti Csúcsnak, mégsem tartották szükségesnek bevonni egy ilyen fontos rendezvény előkészítésébe sem az MSZF-et, sem a CNCS-ét. Felszólalási lehetőséget sem biztosítanak a két pártsemleges fórum egyikének sem.

Szociális mozgalmunk köztudottan egyik párt mögé sem sorakozik fel, mert úgy látja, hogy az ország rendkívül súlyos gondjait egyetlen párt sem képes egyedül orvosolni, megoldásukhoz széles társadalmi koalícióra van szükség. A válság leküzdésére világnézeti és politikai határokon átívelő átfogó nemzeti demokratikus összefogással nyílik mód. Véleményünk szerint a vasárnapi rendezvény csak részben felel meg ennek a követelménynek, mert beszűkíti a tényleges változásban érdekeltek körét, és korlátozza annak lehetőségét, hogy együtt demonstráljuk egységünket a sokféleségben. Nem értünk egyet azzal, hogy a rendezvény szervezői olyan mögöttes politikai szempontoknak próbálnak megfelelni, amelyek nem tekinthetőek össztársadalmiaknak. Pedig jó volna, ha a civil mozgalom példát mutatna, hogy képes mindenkit, érzelmi alapállástól függetlenül megszólítani, egységes cselekvésre késztetni, s tudatosítani, hogy a közös cél eléréséhez mindenkire szükség van.

Az MSZF azért képviselteti magát mégis a vasárnapi nagygyűlésen, mert a jövőbe tekint, és ilyen felemás körülmények között is azt kívánja hangsúlyozni, ami összeköt, nem pedig azt, ami elválaszt. A jelenlegi helyzetben alapvető célunk, hogy minden demokratikus erővel összefogva demokratikus mederben tartsuk a politikai folyamatokat, megvédjük a polgári demokratikus szabadságjogokat azokkal a szélsőségekkel szemben, amelyek önös hatalmi céljaikra akarják kihasználni a tömegek jogos elégedetlenségét.

Álláspontunkat összegezve, szeretnénk világossá tenni, hogy a Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal nem kívánja alárendelni a bérből, fizetésből, nyugdíjból élő kisemberek, a kis- és középvállalkozók, az elszegényedettek érdekében kifejtett tevékenységét semmilyen hatalmi és pártpolitikai törekvésnek sem. Nem azért bíráltuk és bíráljuk az MSZP és az SZDSZ neoliberalizmusát, hogy más előjelű neoliberalizmussal váltsák fel, hanem azért, hogy egyszer és mindenkorra szakítsunk magával a neoliberalizmussal, és helyette olyan társadalompolitikát juttassunk hatalomra, amely nem a profitot helyezi piedesztálra, hanem annak ad igazat, aki ezt az országot és hazát építi, és megtermeli a nemzeti fejlődésünkhöz szükséges értéket.
Függetlenül attól, hogy ki kormányozza az országot, a dolgozó, alkotó ember oldalán állunk Az ő jogait akarjuk érvényre juttatni: a munkához, a megélhetéshez, az egészséges élethez, az ingyenes orvosi ellátáshoz, oktatáshoz, neveléshez, lakhatáshoz való jogot. Társadalmi igazságosságot akarunk békében, szabadságban, demokráciában!

Ebben a szellemben fogunk kezet azokkal, akik részt vesznek a nagygyűlésen, és azokkal is, akik nem csatlakoznak hozzá.

Budapest, 2009. április 2.


Jánosi Gábor Simó Endre Sipos József

A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal szervezői
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 468 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 6693
  • e Hónap: 7640
  • e Év: 43581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.