Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Májfolt eltüntetése
  2009-04-02 20:50:04, csütörtök
 
 



Májfolt: miért alakul ki, hogyan tüntethető el?

A májfoltok a homlokon, az arcon, illetve a száj körül kialakult halványbarna, éles szélű, pigmentált foltok, melyek az esetek több mint 90 százalékában a nőket érintik.

Kialakulása

Több mint 30 százalékban megfigyelhető öröklött hajlam a betegség kialakulására. A bőrtünetek megjelenését a napfény provokálja, melynek hatására a bőr sötétebb színűvé válik. Legtöbbször terhesség során fordul elő, többnyire középidőben, mely a szülést követően spontán, hónapok alatt visszafejlődik, de kialakulását okozhatja hormonzavar is. Pubertáskor előtt általában nem jelentkezik, serdülő lányok esetén csak a száj körül észlelhető halvány pigmentáció, míg agyhártyagyulladást követően a homlokon alakulhat ki.
Nagyon fontos annak ismerete, hogy a májfoltok napfény hatására sötétedhetnek, nagyobbakká válhatnak, ezért a napfény kerülése ajánlott, a betegek a szoláriumot se látogassák.

Kezelése nehéz

A pigmentfoltok eltüntetése roncsolással lehetséges. A hámlasztás egyik formája, amikor folyékony nitrogén sprayt porlasztanak az arcra. Az eljárás során másodfokú fagyási sérülés következik be, a bőr lehámlik, majd új hámréteg képződik. A lézeres eltávolítás, és a közép-mély kémiai hámlasztás elve szintén a pigmenttartalmú sejtek roncsolása, és azt követően a bőr újdonképződésének elősegítése.

A legkíméletesebb, bár több hónapot is igénybevevő, otthon elvégezhető kezelés az azelainsav tartalmú krém alkalmazása, szigorú fényvédelem mellett.


Forrás:egypercesek
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Öngyilkosságba kergetés
  2009-04-02 08:16:22, csütörtök
 
 



A kormány a válságból való kiutat továbbra sem a saját és parlamenti tagok fizetésének, benzinköltségének, további juttatásának megvonásában látja, hanem a létminimumból élők megadóztatásából, melyről ismét az új-gazdagok tehetnek, ők azok, akik nem jelentik be csak minimumon dolgozóikat. A legtöbb cég ugyanis valóban minimumért veszi fel dolgozóit, csak a kötelező összeget fizetve meg nekik. Náluk hatezer forint is sokat számít, hiszen egy hétvégi bevásárlást meg tudnak oldani belőle.

A létminimum alatti rétegektől a fűtéstámogatás elvétele egyenlő az öngyilkosságba kergetéssel, melyet előre megfontoltan hajtanak végre. Mit is lehet patkós kormánytól várni? Örülnek az emberek megalázásának, nyomorba döntésének.

Index.hu:

Várhatóan a februárban prognosztizáltnál is nagyobb lesz a gazdasági visszaesés az idén - mondta Veres János pénzügyminiszter. Közölte: a miniszterelnök-jelölt által eddig ismertetett válságkezelő program lépéseit támogatja, azok döntő része a Pénzügyminisztérium korábbi javaslataiból származik. A pénzügyminiszter Bajnai Gordonnal eddig csak a programról egyeztetett, jövőbeni szerepvállalásáról nem.

Veres János azt mondta, hogy a februárban prognosztizáltnál is nagyobb gazdasági visszaesésre számítanak. Azzal magyarázta, hogy az OECD új prognózisa, az Európai Unió tagországainak elsősorban a magyar exportot befolyásoló gazdasági adatai, illetve a németországi számok rosszabbak az eddig megismerteknél.

A pénzügyminiszter szerint az új kormánynak egyszerre kell csökkentenie a kiadásokat és elindítania a strukturális átalakításokat, valamint döntenie kell az adó- és járulékrendszer változásairól. A strukturális átalakításoknak érinteniük kell a nyugdíj-, a szociális, és a gázártámogatás rendszerét.

Arra a kérdésre, hogy az adórendszer átalakításában az új kormány továbbra is tartja-e magát a nullszaldós csomaghoz, a pénzügyminiszter azt mondta: szükség van a változtatásra a versenyképesség szempontjából, de mivel a gazdasági kilátások tovább romlanak az idén, nincs realitása egy, a költségvetés szempontjából negatív eredményt hozó adójavaslat elfogadásának.
hirdetés

Veres leszögezte, vita van az MSZP-ben arról, hogy miként lépjék meg a további megszorítást. Hozzátette: már csak minimális mértékben lehet olyan kiadáscsökkentést végrehajtani, amely a kereslet csökkenésen keresztül közvetlen módon rontja a növekedést. A 13. havi nyugdíj teljes megszüntetése csökkenti a keresletet, de ez a lépés egy évre 160 milliárd forintos kiadáscsökkentést jelent.

A hiány elengedését firtató kérdésre a politikus kijelentette: nem ismer az EU-n belül olyan döntést, amely lehetővé tenné, hogy a háromszázalékos idei célt túllépje az ország. Bár ez a lépés közgazdaságilag racionális lenne, ma nincs ilyen felhatalmazásunk - fogalmazott Veres János.

Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt eddig ismertetett programját támogatja a miniszter. Mint mondta: a gazdasági miniszter által a szocialisták előtt eddig kifejtett intézkedések jó részét a Pénzügyminisztériumban készítették elő, ezeket adta át a kormányfőjelöltnek.

Veres János kiemelte: az átadott javaslatsort a kormány korábban nem támogatta, csak egy részét fogadta el, "nem volt hozzá politikai akarat, hogy a konfliktusos döntéseket felvállaljuk". A pénzügyminiszter szombaton az MSZP székházában négyszemközti, csak a programról szóló megbeszélést folytatott Bajnai Gordonnal. Sem saját szerepvállalásáról, sem más tárcák vezetőiről nem beszéltek. A miniszterelnök joga eldönteni, hogy kit hív meg a kormányába - fogalmazott Veres János.

Arra a kérdésre, hogy Bajnai Gordon a PM-s javaslatokat leszavazó kormányüléseken miként foglalt állást, Veres János csupán annyit mondott: "hasonlóan láttuk a válságkezelés kapcsán megteendő intézkedéseket". Bajnai Gordonnak és az MSZP-nek is voltak feltételei az együttműködésről, hangzottak el javaslatok, de még nem született meg a megállapodás.

Majd a szocialista frakció ülésen derül ki, hogy a frakció támogat-e egy újabb kiadáscsökkentő csomagot - mondta a politikus. Hozzátette: ma az MSZP-n belül abban alakult ki nem kizárólagos, de többségi vélemény, hogy el kell kerülni az előre hozott választást, és kormányt kell alakítani, mert a válságkezelést egy működőképes kabinet tudja végrehajtani. A miniszter szerint az a fontos, hogy a most felálló kormány elérje, 2010-re legyen költségvetése az országnak, mert ez a stabilitást szolgálja.

Veres János elmondta: 2010-ben nyolc év kormányzás után az MSZP-nek hosszú "sikerlistája" lesz. Ezek között az autópálya-építéseket, valamint az új közpénzügyi rendszert és a strukturális átalakításokat említette, amelyek eredményeképpen tartósan 3 százalék alatt van az államháztartási hiány. A napi politikai, időnként mocsárra emlékeztető viták nem fogják semmissé tenni, hogy Magyarország milyen látványos fejlődést ért el - jelentette ki a miniszter.

Veres elismerte, hogy az MSZP nem tudott az eredményekből tőkét kovácsolni. Mint mondta, ennek oka, hogy a szocialisták gyengék voltak az elért eredmények bemutatásában, és az ellenzékkel folytatott sekélyes politikai viták is sokszor elterelték a lényegről a figyelmet.

A szocialisták rossz megítélésében szerepe van annak is, hogy "rendkívül rosszkor jött nekünk a válság" - mondta a miniszter. Szerinte bárki kormányozna ebben az időszakban Magyarországon, nem tudná a válságot megállítani az országhatáron. Veres állította, hogy a válságkezelés ügyében Magyarország teljesítménye a jobbak közé tartozik az Európai Unióban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Komlósi szerint bordélyház
  2009-04-02 08:06:09, csütörtök
 
 



Komlósi szerint bordélyház a világ

,,Nem a sportújságírók lettek rossz lányok, hanem a világ egy nagy bordélyház" - mondta Komlósi Gábor a Sport 1 talkshow-jában. A jelenleg minisztériumi kommunikátorként is dolgozó riporter szerint még húsz éve van a nyomtatott sajtónak.



Három sportújságírót látott vendégül a Sport 1 Sportfogadó című talkshow-jának keddi adásában Lukáts György műsorvezető - írja az MTI. A vendégek három generációt képviseltek: a 81 éves Borbély Pál, a Nemzeti Sport volt főszerkesztője, Komlósi Gábor, a Komlósi Oktatási Stúdió nemrég az Önkormányzati Minisztériumhoz igazolt vezetője, és Komlósi stúdiójának tavalyi végzőse, Pataki Gábor.

Borbély Pál boldogan mesélt arról, hogy egykor a Népstadion egyik teltházas kettős rangadójáról a lámpaoszlopon kapaszkodva tudósított, s hogy egy NDK-s szanatóriumban volt szerencséje szakállas női sportolókat látni - mint mondta, ezekhez hasonló élményekben a mai újságíróknak bizony aligha lehet részük.

Komlósi Gábor szerint a sport és a világ változott meg az elmúlt évtizedekben annyira, hogy ma már a sztárok magánélete sokkal jobban érdekli az olvasókat, mint az igazi sportteljesítmény. "A nyomtatott sajtónak még van húsz gyenge éve, aztán jön egy még jobb" - fogalmazott, hozzátéve, hogy szerinte ötven-hatvan év múlva már a versenyző pulzusát, szívritmusát, sőt, még a gondolatát is ismerni fogja a néző egy sportesemény tévéközvetítése közben.


Forrás: Egypercesek
 
 
0 komment , kategória:  Marketing  
Mai harmoniakártyáim
  2009-04-02 06:50:43, csütörtök
 
 



1./ A mai napodat Fa-elem hatja át

Sötétkék - Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. Intelligens, felelősségteljes, jó szervező, bölcs ember színe a sötétkék. Magas szellemiségű, földöntúli energiákkal, és hatalmas életerővel rendelkező lélekre utal. Figyelmeztet arra, hogy ne légy passzív és határozatlan, inkább kiegyensúlyozott, aki elégedett a kínálkozó lehetőségekkel. Ez a szín segít elviselni a kudarcokat. Hallgass a megérzéseidre! Látogass el a Harmónia Színjósdába!


2./ A mai napodat Szubjektivitás hatja át

Futás - Ez a kártya a félelmeidet, vagy a félelmeidtől való megszabadulást, a félelmekkel való szembesülést jelzi. Meg szeretnél szabadulni valamitől, ami nyomaszt, terhes, vagy bántó. Ez az időszak próbára tesz téged, de erőd elegendő ahhoz, hogy célba is érj!



 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 240 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 715
  • e Hét: 1083
  • e Hónap: 7324
  • e Év: 59590
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.