Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Hogyan szívassuk meg az építés
  2009-04-02 22:52:20, csütörtök
 
  Hogyan szívassuk meg az építészeket?
2009.03.27. 08:31

A Bajnai Gordon vezette minisztériumnak a 2009. január elsejével életbe lépett 277/2008 (XI. 24.) számú kormányrendelettel sikerült. Nem is kicsit.

Nézzük a rendelet lényegét:

- Minden épület kiviteli tervét fel kell tölteni a VÁTI szerverére.

Akkor is, ha azt a megbízó meg sem rendeli. Akkor is, ha bár megrendelte, de ki még nem fizette.

Magyarán a kiviteli terveket a tervezőknek saját költségükön kell elkészíteni, feltölteni az adatbázisba. Ez pénzben is sok, mert szaktervezők kellenek hozzá (pl. statikus, gépész, villamosmérnök), illetve időben sem kevés, mert

- a kiviteli terveket pdf-formátumban kell feltölteni/elküldeni CD-n, DVD-n

A rengeteg tervezőprogram közül nem mindegyik alkalmas pdf készítésére, tehát a fájlátalakítással is bíbelődni kell. Nem beszélve a kézzel készített tervekről, amiket először digitalizálni kell, hogy eleget tudjon tenni a tervező a kormányrendeletnek, a vízfejű bürokrácia újabb remek ötletének.

Mert valóban remek, csak nem szegény építészeknek.

Ha csak ebből a két pontból állna a kormányrendelet, akkor bizony csak egy Abszurdisztánban szokásos "Hozzunk létre egy újabb sóhivatalt"-intézkedés lenne. De nem az, valami nagy-nagy disznóságot sejtek a háttérben. Ugyanis a VÁTI adatbázisába feltöltött terveket a hivatal által meghatározott összegért meg lehet tekinteni! Mindet! Csak az tisztázatlan még, hogy kiknek lesz betekintése...

Betekintése és hozzáférése családi házak, irodák, bankok, üzletek riasztóinak, vasalásának, elektromos és gázhálózatának tervéhez.

Gondolom, nem a tűzoltóknak kell. Biztos rosszindulatú vagyok, de egyszerűen nem nézem ki Bajnaiból, hogy ilyen irányban lenne ennyire előrelátó...

Nem elég, hogy a régészeti lelőhelyek fent vannak a neten, most némi befektetéssel egy jobban öltözött tolvaj komplett tervekhez férhet hozzá. Kénye-kedve szerint válogathat a kilesett újgazdag család háza, a Piri Fodrászat és a Takarékfiók között. Hosszú sorokra számítok a VÁTI előtt...

Bár Magyarországon nincs terrorizmus, én azt mondom, sose lehet tudni. Bármikor eszébe juthat egy őrültnek (mert azok vannak bőven), hogy milyen jó poén lenne belepiszkálni az új pláza szellőzőrendszerébe. Garantált híradószereplés, istenségérzés, szuper! Vagy ott az a köcsög főnök, aki kirúgott, mert nem bírta elviselni, hogy okosabb vagyok nála. Hogy is kanyarognak a csövek a kis buzinak az irodájában?

Szóval szerintem jobb félni, mint megijedni. Az a biztos, ha nem nézhet bele boldog-boldogtalan a kiviteli tervekbe.

Azt se felejtsük el, hogy a terv az építész szellemi terméke, és mint ilyen, szerzői jogvédelem alatt áll. Na, ezt a kormányrendelet egyetlen mondattal felülírta: "A dokumentációknak a Dokumentációs Központ általi megőrzése és hasznosítása a kezelt anyagokkal kapcsolatos szerzői jogokat nem érinti."

Egész pontosan tojik rá magasról. A hivatal begyűjti és kiadja másnak a kiviteli terveket, ez az illegális sokszorosítás iskolapéldája. Nem számít. Bezzeg a rohadt cédéken tudnak rugózni...

Egy tervező a terveiből él. Vegyünk egy egyszerű példát. Megrendelő üzletközpontot akar építeni 500 millió forintból. Tervezővel elkészítteti az elvi engedélyezési tervet, az építési engedélyezési tervet, aztán mivel kedve és anyagi biztonsága töretlen, a kedvező elbírálás után rögtön neki is állna építkezni. Igen ám, de ahhoz kell még a kiviteli terv is! Megrendelő megkérdezi Tervezőt: "Mennyi?" Tervező így felel: "A kamarai ajánlott díjszabás szerint a bekerülési költség 3-3,5%-a, tehát 500 milliónál az egész pontosan 15 millió magyar forint." Megrendelő ekkor hangosan felnevet, majd otthagyja a meghökkent Tervezőt, és besétál a VÁTI Dokumentációs Központjába. "Mennyi?" kérdezi, majd a néhány tízezrest és az oldalankénti 20 forintos fénymásolási díjat kifizetve hóna alá csapja Tervező kormányrendelet szerint már kötelezően beadott munkáját, majd fütyürészve elsétál.

Nem véletlen, hogy a Magyar Építész Kamara folyamatosan tiltakozik a kormányrendelet ellen, kérik a visszavonását. Amennyiben ez nem történik meg, a MÉK az Alkotmánybírósághoz fordul.

Az sem véletlen, hogy a néhány magánszemély által jó érzékkel március 15-én keltezett Petíciót mintegy 10 nap alatt több, mint 2200-an írták alá.

Véletlenek nincsenek.
81 komment

http://vastagbor.blog.hu/2009/03/27/hogyan_szivassuk_meg_az_epiteszeket#more10233 87
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne féljünk, már nem sokáig fáj
  2009-04-02 22:50:28, csütörtök
 
 



Ne féljünk, már nem sokáig fáj, ami fáj


Közel ezer-féle gyógyszerért kell mától többet fizetni, ugyanis a TB - támogatásuk 8-8,5 százalékkal csökkent. A társadalom beteg, a gyógyszerfogyasztás hazánkban kiemelkedően magas. A lélek betegsége a testre is hatással van.


"E program végrehajtása fájni fog" - közölte pár nappal ezelőtt Bajnai. Csak győzzük fájdalomcsillapítókkal! Azok legalább egyenlőre nem drágultak, de így is túl sokat fizetünk a patikaszerekért. Ezt leginkább a nyugdíjas-korosztály érzi.

Az ellenzék kifogásolja, hogy a kormány az elmúlt két évben csaknem 250 milliárd forintot vont ki az egészségügyből. Úgy fogalmaztak, hogy "a kormányzat lemészárolta a magyar egészségügyet és ellehetetlenítette a betegeket, ellehetetlenítette vagy megszűntette a gyógyuláshoz való jogot " .

A legnagyobb érvágás a szív-és érrendeszeri betegeket érte. Ezeknek a készítményeknek a támogatása ugyanis 85-ről 80 %-ra csökkent. A szívgyógyszereken kívül többet kell fizetni a koleszterin- és vérnyomáscsökkentő, illetve az emésztést segítő készítményekért, de az allergia és asztma elleni szerekért is.

(Híradó nyomán Nemzeti Hírmondó)


http://www.nemzetihirmondo.com/index.php?page=cikk&id=244
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új nyugdíjtörvény? - Mélységes
  2009-04-02 22:42:19, csütörtök
 
  Új nyugdíjtörvény? - Mélységesen erkölcstelen..!
2009. április 2. 13:58:30

,,Az utolsó csepp vérünkig próbáljuk megvédeni a nyugdíjasok érdekeit." Ugye, ismerős ez a mondat? Gyurcsány Ferenctől származik. 1 millió 200 ezer idős embert rövidítenek meg, akikért a gyurcsányi ígéret ellenére egy csepp vért sem hullattak.



Megkezdte a Tisztelt Ház, a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosításáról szóló javaslat általános vitáját. Több intézkedést tartalmaz ez a törvényjavaslat. Az első és legfontosabb az öregségi nyugdíjkorhatár emelése. Az indítvány az öregségi nyugdíj jelenleg 62 éves korhatárát fokozatosan 65 évre emelné. Az előterjesztés szerint: ,,A kormány olyan javaslatot tesz a nyugdíjkorhatár emelésére, amely nem okoz aránytalan különbséget az egymást követő korosztályok számára. A nyugdíjba vonulás valódi korcentrumát emelik azok a már megkezdett intézkedések, amelyek arra ösztönzik a munkaképes korú embereket, hogy szabad elhatározásból, de józan számítás alapján később vonuljanak nyugdíjba."



A javaslat szerint, nem csupán a korhatár alatti nyugdíjazásnál, de a nyugdíjkorhatár betöltésekor is a nyugdíjazás előfeltétele lesz az adott biztosítási jogviszony megszüntetése. Az előterjesztők állítják: ,,Ez sokakat megfontolásra fog késztetni döntésükben, mert nem biztos, hogy a nyugdíjba vonulás után újra az addigi anyagi feltételekkel kapnak munkát." Fontos szabály továbbá, ,,aki a jövőben szolgálati időtől függetlenül korai nyugdíjat igényel, annak nem lehet teljes összegű nyugdíja, hanem bizonyos összegű csökkentést kell eltűrnie."



A javaslat alapján 2010-től a tizenharmadik havi nyugdíj - az évi 80 ezer forintos összeghatár havi elosztásban beépül a havi nyugellátásokba, de csak azoknál, akik 2009 novembere előtt is részesülnek tizenharmadik havi nyugdíjban. Azok, akik ezt követően mennek nyugdíjba, ugyanúgy nem részesülnek a csökkentett 13. havi nyugellátásból, mint azok, akiket a tavalyi törvénymódosítás már kizárt ebből az ellátásból. Ezzel a kormány már 2010-ben 10 milliárd forintot akar megspórolni 125 ezer újonnan nyugdíjba vonuló ember kárára. Folyamatában tekintve már 2009-ben 274 ezer 62 év alatti ember esett el a 13. havi ellátástól, továbbá 754 ezer 62 év fölötti saját jogú öregségi és rokkantnyugdíjas vesztette el járandóságának 80 ezer forint feletti részét. További 77 ezer 62 év alatti rokkantnyugdíjas jutott hasonló sorsa.



A javaslat szorgalmazza a svájci indexálás szabályainak átalakítását is 2010-től, melynek értelmében a svájci indexálást csak 4 százalékos vagy azt meghaladó GDP-növekedés esetén alkalmaznák. Az előterjesztők szerint: ,,Az indexálás nem tenné lehetővé, hogy a nyugdíjak a gazdaság lehetőségeit meghaladó mértékben növekedjenek, de biztosítaná, hogy gyors gazdasági növekedés mellett ne csupán megőrizzék, hanem növeljék is vásárlóértéküket."



A javaslat decemberi konvergencia programban bemutatott nyugdíjpályához képest 2012-re a GDP 0,5 százalékával, 2020-ra a GDP 1,7 százalékával, 2030-ra a GDP 2,5-2,6 százalékával, 2050-re pedig a GDP 3-3,5 százalékával mérsékelné a nyugdíjkiadásokat. A költségvetés a tervezett változtatásoktól a lehető leggyorsabban majd' 80 milliárd forintos megtakarítást remél. Mindez azonban még feltételes módban értendő, mert a Fidesz és a KDNP mellett, az SZDSZ is jelezte: jelen formájában elfogadhatatlan e törvényjavaslat. A kereszténydemokraták álláspontját kifejtve dr.Lanczendorfer Erzsébet hangsúlyozta:



Most is lesz másfél millió szórólap?



- Nincs rendjén, hogy nem azok bűnhődnek, akik miatt a térség fekete bárányává váltunk! Nincs rendjén, hogy vétlen magyar embereken, a magyar társadalom legkiszolgáltatottabb, önmagukon segíteni nem tudó rétegein, az élet alfájánál álló gyermekeken, és az élet ómegájához eljutott nyugdíjasokon csattanjon legnagyobbat az ostor.



- Nézzük a tényeket! ,,Az utolsó csepp vérünkig próbáljuk megvédeni a nyugdíjasok érdekeit." Ugye, ismerős ez a mondat? Gyurcsány Ferenctől származik. 2008. október 28-án hangzott el ez a mondat, akkor, amikor már előtte is kezdett derengeni, sőt világossá válni, hogy az Amerikából indult pénzügyi és gazdasági válság - egy korábbi bejelentésével ellentétben - bennünket sem fog elkerülni. Nézzük, hány csepp vért hullatott azóta Gyurcsány Ferenc és a szocialista kormány a nyugdíjasokért, azaz hogyan védte érdekeiket. 2008. január 1-jétől nyugdíjba vonulók induló nyugdíja 8 százalékkal csökken. Megvonják a nyugdíj folyósítását attól a megélhetéséhez kényszerű kiegészítő kereső foglalkozást űző nyugdíjastól is, akinek munkajövedelme eléri a minimálbér 12-szeresét. Mint látjuk, nem folyt egy csepp vér sem a nyugdíjasokért.



- A most benyújtott javaslat a nyugdíjkorhatárt 62 évről 65 évre emeli. Lehet persze hivatkozni nyugati országok gyakorlataira, lehet, de nem érdemes, mert a körtét nem lehet összehasonlítani az almával. Nem lehet összehasonlítani egy nyugati országban élő nyugdíjasnak sem az egészségi állapotát, sem az aktív korban eszközölt megtakarításait, sem nyugdíjának értékét a magyar nyugdíjaséval. Amíg egy fejlett nyugati ország nyugdíjasa - személyesen tapasztaltam jó pár éve - májustól októberig jól él nyugdíjából a görög tengerparton, addig a magyar nyugdíjas megélhetési gondokkal küzd. Csupán az áraink érték el vagy szárnyalták túl a nyugati árakat. De az is ismert, hogy a magyarok egészségügyi mutatói szomorúak, sokkal betegebbek vagyunk, mint a tőlünk nyugatra élő társadalmak.



- A számok: a 80 ezer forint feletti nyugdíjak 13. havi részét, 12 hónapra elosztva, 80 ezer forintra csökkentette a kormány, azaz havonta 6670 forint épül be a nyugellátásukba. Nem kaphat 13. havi nyugdíjat az a 274 ezer 62 évnél fiatalabb nyugdíjas, s az a 125 ezer ember, akik 2009-től mennek nyugdíjba. 754 ezer 62 év feletti öregségi s rokkantnyugdíjas és 77 ezer 62 év alatti rokkantnyugdíjas pedig elveszíti járandóságának 80 ezer forint feletti részét. Ha a számokat összeadjuk, látjuk, hogy 2009-ben és 2010-ben 1 millió 200 ezer idős embert rövidítenek meg, akikért a gyurcsányi ígéret ellenére egy csepp vért sem hullattak. Az átlagnyugdíj 73 ezer forint. Ugye, nem azok ajánlották fel a 13. havi teljes nyugdíjukat, akik ilyen kevés pénzt kapnak? Én járom az országot, minden héten, Nyíregyházától Sopronig, sok-sok nyugdíjassal találkozom. Én nem olyanokkal, akik felajánlják a 13. havi nyugdíjat, hanem olyanokkal, akik azt mondják: A rezsinket sem tudjuk lassan fizetni, de enni sem fogunk tudni. Hát maguk vannak ott fenn, csináljanak már valamit!"



- Orvos vagyok, engedjenek meg nekem egy példát. Ha egy halálos beteg, akinek az immunrendszere nulla, megkapja az influenzavírust, borítékolható, hogy meghal. Ha egy ugyanennyi idős, életerős, rendszeresen sportoló, vitaminokban gazdag ételeket fogyasztó ember kapja meg ugyanazt az influenzavírust, borítékolható, hogy hét-tíz nap múlva dolgozni megy. Magyarország, a szocialista-szabad demokrata kormányzás eredményeként, súlyosan legyengült, nincs immunrendszere, s aztán jött az influenzavírus, - ezért tartunk ott, ahol most tartunk. A felelősség az önöké, hiszen önöknél volt, van a buksza.



- Van azonban az anyagiakon kívül, az anyagiak fölött egy más szempont, egy sokkal fontosabb szempont, - és ez erkölcsi! Önök, szocialista képviselőtársaim, a nyugdíjasokat csak szavazatszerzésre használták. Az önökre szavazó nyugdíjasok abban a reményben adták önökre voksaikat, hogy megkapják a kampányban önök által beígért teljes 13. havi nyugdíjat. Önök most ezeket a nyugdíjasokat csapják arcul. Ez mélységesen erkölcstelen!



- Ugye, tetszenek emlékezni, hogy amikor tavaly április 30-án, Orbán Viktor arról beszélt, hogy egy polgári kormány meg fogja őrizni a nyugdíjak reálértékét, - micsoda felháborodás támadt! Önök bejelentették: készítenek másfél millió szórólapot, amin a nyugdíjasokat figyelmeztetik, felvilágosítják, hogy milyen veszély leselkedik rájuk egy polgári kormány esetén. Én most megkérdezem: most is lesz másfél millió szórólap? És mi lesz rajta? Bejelentik, hogy, hogy e milyen veszély leselkedik a törvénymódosítás miatt rájuk?



- Ebben a formában társadalombiztosítási nyugellátásról szóló módosító törvényjavaslatot a Kereszténydemokrata Néppárt a nem tudja támogatni. Erkölcsi megfontolásból pedig feltétlenül szorgalmazzuk továbbá, a felelősök megnevezését, akiknek rossz gazdaságpolitikája miatt a nyugdíjasok ilyen méltatlan helyzetbe kerültek!

Forrás: Gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZDSZ MOST - Óvakodj a törpétő
  2009-04-02 22:36:04, csütörtök
 
  SZDSZ MOST - Óvakodj a törpétől!
csütörtök, 2009. április 2.

ha 1% uralkodik az nem más, mint diktatúra (vagy?)



Az SZDSZ-en már egy éve csak nevetgélünk, 1%, 2%, 1%, Kóka, aztán mégis Fodor, aki végül ugyanaz, mint Kóka. Nevetgélünk, hogy el fognak tűnni, hogy rettegnek a választásoktól. Nevetgéltünk, mert hülyék voltunk. A törpepárt most minden eddiginél markánsabban kapta el a tökeit az MSZP-nek, és rajtuk keresztül egész Magyarországnak. Megállíthatatlanok. A ,,törpepárt" romjai egy egész országot, egy ország jövőjét temetik most maguk alá. Az SZDSZ mindenek fölött. Ez az igazság pillanata. Most tudjuk meg, miről szólt ez a röpke 20 év 1989 és 2009 között. Hány éve is főpolgármester Budapesten az SZDSZ?

Nézzük a tényeket világosan. Ma az előrehozott választásoknak 1 akadálya van, az 1%-os SZDSZ. Ez nem 1% - ez diktatúra. Az SZDSZ diktál. Az SZDSZ szabja meg, hogy A Bajnai-csomagot végre kell hajtani. A csomagot még senki sem ismeri pontosan, az SZDSZ mégis úgy beszél róla, mint amitől eltérni tilos, ha Bajnai eltér, vagy az MSZP eltér Bajnaitól, vége a dalnak, oszlik a parlament. Az SZDSZ tudja, miről beszél, az MSZP nem tudja, mit kell megszavazniuk. Biankó csekket kell kitölteniük, amivel Bajnai, és a mögötte álló diktátorok azt kezdenek, amit akarnak. Neoliberális csomag. Sehol a világon nem teszik ezt meg emberekkel. Sehol a világon nincs akkora korrupció, mint Magyarországon és a magyar sajtóban.

A program ennek a kormánynak az extrém programja. Veres Jani, Gyurcsány Ferkó, és Bajnai Gordi programja. Megtámogatva üzletemberek hordájával, a Reform-szövetséggel, akik a semmiből jöttek elő, és Gyurcsánnyal együtt távoztak, mert felelősséget senki sem vállal, a sikolyokat senki sem akarja hallani. Gumikesztyűket húznak a nagy daraboláshoz, amihez semmi joguk. Miattuk van az egész. A Bajnai-csomag a befuccsolt, kudarcot vallott, az országot a csőd szélére kormányozó kormánynak a program csomagja, amit egy új arc vet be. Azért ő, mert másnak nincs hozzá kedve. A takarítót hívták meg, akinek nem számít, mert nem is akart politikus lenni. Megkapja a hatalmas zsét, és ennyi. Profi a csávó. Végrehajtja, amit kell, amit mondanak neki, és mossa kezeit. A drótokat az SZDSZ húzogatja.

Mit várhatunk egy csődkormány újabb megszorításaitól? Újabb csődöt. Meg lehet-e bízni ezekben? Meg lehet-e bízni azokban, akik ezt a csődöt előidézték? 2006-ban, amikor kiderült, hogy gödörbe vitték az országot a rossz kormányzással, és a sok hazudozással, kaptak, mármint szereztek maguknak még egy esélyt. Azt az esélyt is az SZDSZ adta ,,nekik" (saját magának). Bevezették a megszorításokat. Aztán 2008-ban, a világválságra mégsem készültek fel, és amióta válság betört, azóta is rosszul kezelik. De sebaj, majd mégis ők fognak egy ultra-liberális megszorítást lenyomni az emberek torkán.

Miért? Miért teszik ezt? Megbánták, és most segíteni akarnak? Aligha. Ahogy elnézzük a MOL eladását, amiről 2007-ben is már mindenki megmondta, hogy az oroszoknak adják el, van még mit a tejbe aprítani. Felügyelni kell a dolgokat. Szükség van helytartókra. Smasszerekre.

Ez a harc most a végső, az utolsó nagy buli. Az SZDSZ bosszút áll a sor törpepártozásért, a TB-kasszáért, amire nagyon rá voltak indulva. Most megtudjuk, mi a magyarok istene. Már hitelt sem tudunk felvenni. Ezek miatt.
Először is a nyugdíjasok torkának megy a kormány, mert ők a legvédtelenebbek. Jól mutatnak majd ballib sajtó fotóin. Vézna, fogatlan emberek, akik önmaguk árnyékai, szürke ruhákban, tátognak, és hadonásznak, hogy Gyurcsány takarodj. Senkit sem hat meg. Háború van. A társadalom ellen.

Akik rossz kormányzással már lebuktak. Akik rossz gazdaságpolitikával már lebuktak. Akiknek a válságkezelése, megszorításaik már megbuktak, azok most talán húzzanak el a civil szférába.

Árulkodó jel, hogy eközben a feketegazdaság, a korrupció ellen nem hirdetnek harcot. Ott megspórolhatnának egy valag pénzt, de azt nem akarják. Tavaly az állami kiadások 4,5 százalékkal nőttek!!! A nagy metróépítésre mennyi pénzt tapsoltak el? Hányszorosába kerül minden Magyarországon amiatt, hogy a kormány szervezett bűnözési hálózatokat alakított ki?


http://hungary.indymedia.org/node/11805
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Paktum jött létre a Jobbik el
  2009-04-02 22:32:50, csütörtök
 
  "Paktum jött létre a Jobbik ellen." - Exkluzív interjú Vona Gáborral, a Jobbik elnökével
2009. április 2. 15:08:57


- Magyarország ismét bizonyítja, hogy ritka hely a világon. Az ember csak kapkodja a fejét a belpolitikai fejlemények miatt. Ön hogyan értékeli a kialakult helyzetet?



- Nem lep meg, ami történik. A posztkommunista hatalmi hálózat előremenekül szorult helyzetében. Gyurcsány szerintem kezdettől fogva Bajnait akarta, az egész jelölési folyamat nem volt más, mint kutyakomédia. Bajnai révén pedig valójában a harmadik Gyurcsány-kormány kerül az ország élére, aminek beláthatatlan következményei lesznek. Bajnai egyrészt már kezelt egyszer egy válságot a Hajdú-BÉT-nél, az akkor emberek életébe került. Félek, hogy ez most sem lesz másképp, csak még több lesz az áldozat. Másrészről az elkövetkezendő egy év az MSZP és az SZDSZ számára nem fog másról szólni, minthogy telelopják magukat, tartalékolva az ellenzéki évekre, és hogy eltüntessenek bizonyos nyomokat a várható számonkérés elől.



- Lát lehetőséget az előre hozott választásokra?



- Lehetőség lenne, de ehhez széles társadalmi összefogásra volna szükség. A Jobbik és a Gárda mindent megtesz, ami tőle telik. Morvai Krisztina embertelen energiákat mozgósítva mindenhol ott van, próbálja tartani a lelket az emberekben, a Jobbik tüntetéseket szervez, ma éppen Bajnai Gordon háza elé, a Gárda útlezárásokat tart az ország számtalan pontján. A Jobbik és a Gárda a vasárnapi civilek által szervezett tüntetésen is részt vesz. Amíg nem értük el az előre hozott választásokat, addig nincs helye a széthúzásnak. A tapasztalatom az, hogy a célokkal mindenki azonosul, a szimpátia egyre nagyobb, de az emberek többsége mástól várja a cselekvést. Az elmúlt időszak sokakat elfárasztott és apatikussá tett. Nagyon komoly kihívás lesz számunkra a jövőben, hogy ezt a folyamatot megfordítsuk.



- Érdekes, amit mond az apátiáról, mert eközben mindenhol arról hallani, hogy a Jobbik vidéki rendezvényein még a csilláron is lógnak.



- Egészen más elmenni egy vidéki fórumra, és meghallgatni egy párt elképzeléseit, programját, amelyről egyébként az emberek sehol máshol nem hallanak, mint eljárni a tüntetésekre, amelyeknek az eredményessége általában nem kézzelfogható. A Jobbikra, az általunk kimondott igazságra szomjaznak az emberek, és ez az oka annak, hogy zsúfolásig megtelt művelődési házak várnak bennünket az ország minden pontján. A tüntetésekre viszont akkor jönnének az emberek, ha széles összefogást látnának. Ezért írtam Orbán Viktornak nyílt levelet nemrég, hogy tegyük félre a közöttünk lévő nézetkülönbségeket, és előbb takarítsuk el ezt a kormányt. Milyen jó lenne, ha Magyarországon már nem szólna másról a politika, mint arról, hogy a Jobbiknak, mint nemzeti pártnak vagy a Fidesznek, mint polgári-liberális pártnak van-e igaza.



- Kapott választ?



- Nem, de nem is ez a lényeg. Nekem már az is pozitív válasz lenne, ha a Fidesz az utcára hívná az embereket. Én érteni vélem a Fidesz taktikáját, értem, hogy az MSZP további gyengülésére várnak, hogy nem akarják mások mocskát ők felsöpörni, de nekik is meg kell érteniük az emberek hangját. Azt, hogy amíg ők a biztos parlamenti székükben ülnek, milliók fognak tönkre menni, veszítik el a munkájukat, megtakarításaikat. Ezt nem lehet végignézni tétlenül. Nem csak az bűn, ha valaki tönkretesz egy országot, hanem az is, ha valaki, aki megakadályozhatná, nem tesz ellene semmit. Az előre hozott választásokat követelni ma már kevés, tenni kellene érte. De attól tartok, hogy ilyen vagy olyan okok miatt ma Magyarországon minden parlamenti párt fél az előre hozott választásoktól. Csak a magyar emberek és a Jobbik akarja igazán.



- Mihez kezd ebben a helyzetben a Jobbik?



- Megkísérlünk nyomást gyakorolni a politikusokra. Vidéken az MSZP és az SZDSZ országgyűlési képviselőinek háza előtt fogunk tüntetéseket tartani, ezzel is megmutatva nekik, hogy milyen népharagra számíthatnak, ha megakadályozzák az új választásokat. Az elkövetkezendő időszak pusztulásáért őket tesszük majd felelőssé. Bajnai Gordonnak és elvtársainak fel kell készülnie, hogy ha sikerül a tervük, akkor a történelemkönyvekbe Bajnai ,,kordon-kormány" néven fognak bekerülni, mert útjukat mindenhol tüntetések fogják kísérni.



- A felmérések szerint a Jobbik a harmadik legerősebb párttá nőtte ki magát. Mit várnak a közelgő EP-választásoktól?



- A felmérések, a tapasztalatok és a visszajelzések valóban biztatóak. A Jobbik be fog kerülni előbb az EP-be, aztán a magyar Országgyűlésbe is. Mi lehetünk az első teljesen alulról szerveződő politikai erő a rendszerváltozás óta, amely bejut a törvényhozásba. Ez pedig alapjaiban fogja felforgatni a magyar közélet 20 éve uralkodó mocskos, korrupt és hazug állóvizét. Már számtalanszor elmondtuk, hogy seprűvel megyünk az Országgyűlésbe, mert a nemzet templomát ellepték a csúszómászók. Az elmúlt húsz évben ugyanis többé-kevésbé, de mindenki külföldi, nemzetközi és multinacionális érdekeknek, háttérhatalmaknak felelt meg, miközben a magyar érdek huszadrangú lett. Ha a Jobbik bejut, ennek vége. Jelszavunk annyira egyszerű és közérthető, mint amennyire igaz és kívánatos: Magyarország a magyaroké. Ebből egy tapodtat sem fogunk engedni. Abban bízom, hogy ezen jelszavunk és a zászlónk mellé már júniusban, az EP-választásokon több százezer ember fog felsorakozni.



- Néhányan azért nem akarnak a Jobbikra szavazni, mert félnek attól, hogy leadott voksuk elveszett szavazat lesz.



- Ezt teljesen hamis félelem. Nagyon fontos mindenkinek megértenie, hogy az EP-választásokon nincs elveszett szavazat. Itt nem arról kell döntenie az embereknek, hogy melyik párt alakítson kormányt, hanem hogy kiket juttasson ki Magyarország Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe. Ha valaki még a Jobbik és a Fidesz között dilemmázik, akkor megnyugtatom, és arra kérem, hogy hallgasson a szívére. Arra a programra és azokra az emberekre adja a voksát, amellyel és akikkel azonosulni tud. A mi listavezetőnk Morvai Krisztina. Döntse el, hogy kit juttatna ki szívesebben az EP-be a szavazatával: Deutsch Tamást vagy Morvai Krisztinát?



- Mihez kezdene a Jobbik a kialakult gazdasági válsággal? Van-e gazdasági program?



- Nehéz úgy átfogó programot írni, hogy nem látunk minden esetben a színfalak mögé, de épp egy hete kértem meg egy közgazdász csoportot, hogy készítsenek egy komplex gazdasági programot, beleértve költségvetési tervet is. A Jobbik gazdasági programjában szakítani kíván az elmúlt húsz évben a parlamenti pártok által képviselt neoliberális dogmákkal. Napirendre akarjuk végre tűzni az államadósság kérdését, amelynek törlesztésébe előbb-utóbb bele fog rokkanni az ország. A Jobbik szerint tárgyalásokat kell kezdeményezni az államadósságról, minimum annak átütemezéséről, de inkább részbeni vagy teljes elengedéséről.



- Mit fog szólni ehhez a nagyvilág? Ne felejtsük el, hogy nemrég nyitotta meg budapesti irodáját az IMF.



- Az IMF iroda már az összeomlás egyik előjele. Egyébként meg nem érdekel, hogy mit szól a nagyvilág, mert bennünket sokkal jobban érdekel, hogy mit fognak szólni a magyar emberek, ha földönfutóvá válnak, csak mert eddig mindenki a nemzetközi szervezetek és hatalmak kegyét kereste és talpát nyalta. De visszatérve a gazdasági programra az államadósság újratárgyalása mellett a gazdaságpolitikánk további pillérének számít egy magyar kereskedelmi bank létrehozása, a multik megadóztatása, a hazai vállalkozások és gazdák kiemelt támogatása és a magyar mezőgazdaság felvirágoztatása.



- Ez utóbbit hogyan képzelik el?



- Elsőként meg kell védenünk a magyar földet a földtörvény módosításával. Ez az alap. Ezután pedig vissza kell adni kormányzati-állami erővel a magyar mezőgazdaságnak előbb az elvett hazai piacokat, majd vissza kell szerezni számára az elhanyagolt keleti piacokat, mint Oroszországot, Japánt, Kínát, Indiát, Iránt és a muszlim világot. Az azért mégiscsak felháborító, hogy egy ország, amely 30 millió embert tudna élelmezni, kínai fokhagymát és thaiföldi erőspaprikát eszik. A piacok visszaszerzése munkahelyeket teremtene a mezőgazdaságban, a mezőgazdaság megerősödése lehetőséget adna az élelmiszeripar újraépítésére, az élelmiszeripar pedig a mezőgazdasági gépgyártást virágoztathatná fel újra. A hangyaszövetkezetek modern formában történő újragondolásával pedig ki lehetne iktatni a rendszerből a profit nagy részét felszívó külföldi kereskedelmi láncokat.



- Miért nem hallunk erről a médiában?



- Mert a Jobbik megerősödése mindenki számára veszélyt jelent. Mivel a politikai bűnözés az egész jelenlegi garnitúrát áthatja, egy tiszta és új politikai erő megjelenése az egész mutyira épülő kártyavárat összeomlaszthatja. A baloldal halálos ellenségként, a polgári oldal pedig konkurenciaként tekint ránk. Így van az, hogy bár a parlamenti pártok egymást szidják a vitanapokon, a médiában létrejött egy paktum, amelynek lényege: a Jobbikot, a Gárdát, Morvai Krisztinát és Vona Gábort tilos beengedni a tévébe. És hogy miért? Mert nem szabad rájönnie a magyar embereknek, hogy van, aki képviseli őket.

Forrás: Barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mert hülyék vagyunk
  2009-04-02 22:31:11, csütörtök
 
  Mert hülyék vagyunk
2009.04.02.

Amikor Seres Máriának összegyűlt a 600 000 aláírása népszavazás ügyben (emlékeztető: "Egyetért-e ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"), akkor valakinek baromi gyorsan fel kellett volna állnia a Nagy Büdösben, és elmagyarázni a többi tuffancsnak, hogy fiúk, lányok, ezt megszívtuk. A hülye nép megszavazza, hogy ne nyelhessük feketén a pénzt. Jó ez nekünk, fiúk, lányok? Nem jó, de egyelőre verjük a seggünket a földhöz, hogy még csak erről akarnak voksolni. Hölgyek, urak, azt javasolnám, a jövőben egy kicsit figyeljünk oda, amikor ugatni kezdenek, mert amit hatszázezren aláírnak, annak már egyértelmű üzenete van. Ne feszítsük túl a húrt, ez nem pártfüggő, mindannyian szarosak vagyunk.

Ilyesmit senki nem mondott. A legnagyobb szájúak sem. Sem Navracsics, sem Herényi, Lendvai, Kóka vagy az áldott Semjén nem ütötte két kézzel az asztalt, hogy mutassuk meg szeretetünket a nép felé, vegyük el magunktól azt, ami baromira nem jár nekünk. Nem, ilyen nem történt. Ha szóba került a dolog, szétmotyogták. Majd lesz valahogy, minek ilyen hülyeséggel foglalkozni, amikor itt az istennyila a fejünk felett, meg kampányolni kell, meg ilyenek.

Az ötlet, hogy az EP-választással egybefűzve történjen a népszavazás, logikus és egyszerű. Gondolnánk. Az Ország Házában viszont nem így gondolták. Jelen pillanatban a választási szabályok nem teszik lehetővé, hogy a választást és a szavazást ugyanazon időpontban tartsák. Nem nagy ügy, egy képviselőnek vagy frakciónak be kell nyújtani az indítványt, kétharmados többséggel megszavazzák, és máris lehet menni urnázni. Tiszta munka.

A Szili Katalinhoz eljuttatott kérést a Házelnök a szabályoknak megfelelően továbbította a Házbizottság tagjainak, akik össze is ültek március 19-én. Az volt a ritka egyszerű kérdés, hogy a frakcióvezetők támogatják-e a választási törvény módosításának ötletét, mert ha igen, akkor a két eseményt össze lehet kapcsolni, és nem kell majd külön 5 milliárdot kicsengetni a Seres-féle népszavazásra. Összedugták okos fejüket, majd rövid agymunka után nemmel válaszoltak. A hivatalos indoklás szerint a Házbizottság tagjai "fontosnak tartják, hogy más megfontolás ne befolyásolja a választópolgárt döntésének kialakításában."

Ez nyers fordításban annyit tesz, hogy az állampolgár számára idegösszeroppanást okoz egy X behúzása is, és bomlott elméjével már képtelen még egy szavazólappal foglalkozni. Sikoltozva kiszalad a fülkéből, és sugárban leokádja a bizottsági tagokat, mert így van beállítva az agya. Egyszerre csak egy kérdésben tud dönteni, kettőhöz már teljesen hülye. A furcsa csak az a dologban, hogy a Fidesz és a KDNP az előrehozottat szerette volna ugyanazon a napon tartani, ám Áder, Navracsics, Lezsák vagy Semjén akkor nem mondtak semmi olyasmit, hogy ne, ne, ne, mert az befolyásolja az állampolgárt döntésének kialakításában.

Na, ki lesz az a tökös gyerek, aki leghamarabb felpattan, és benyújt egy módosítót? Most lehet versengeni a nép kegyeiért. Szoci, liberális, vagy konzerves lesz a befutó? (Ha Lengyel Zoltánnak lenne humorérzéke, akkor ő lenne az. Mármint a tökös gyerek, aki befut) Amikor kiderült, hogy lesz népszavazás az ügyben, egyből mindenki bólogatni kezdett, jobbon és balon egyaránt, hogy igen, ennek már itt az ideje. Csak éppen felállni nem akar senki, és beadni azt moslék indítványt. Csak a fejük jár föl-le, mivel egy szellő hintáztatja az ágat.


Seres nem adja fel, most éppen a négy frakkvezért ostromolja a levelekkel, hogy legyenek kedvesek észhez térni, és ne szórakozzanak a néppel, amelyre mindig hivatkoznak. Ha úgy döntenek, hogy mégis szórakozni akarnak, akkor ötmilliárdos mulatság lesz nekünk a népszavazás, amellyel végre rendbetesszük a képviselők feketegazdaságának egy szeletkéjét.

A parlamentieknek kellemes vitatkozást a megszorításokról, aggódjanak értünk továbbra is ilyen intenzitással, magunknak pedig továbbképző kurzust, amelynek során elsajátíthatjuk, hogyan kell két kérdésre egymás után válaszolni.

Nehéz lesz, de talán sikerül.
Volt már rá példa a történelemben.


http://holdrablo.blog.hu/2009/04/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Populizmust!
  2009-04-02 22:27:32, csütörtök
 
 



Populizmust!


A nemzetet és gazdaságot pusztitó szociál-liberalizmus arzenálja rendkivül széles választékkal dicsekedhet, az izraeli gyártmányú vízágyúktól a műanyag csuklóbilincsekig.




Az arzenálhoz sorolandók az arcbarúgó, vesetaposó rendőrcsizmák is.
A gondolat innen vezet át azokhoz a szadistákhoz, akiknek lábán és kezei között az arzenál felszerelései a fájdalom, a rémület és a megaláztatás eszközeiként funkcionálnak. De ez csak a "hard-ver"! A "szoft-verek" nem kevésbé veszélyesek, viszont méginkább rafináltak, aljasak.

Abból a helyes alaptételből kindulva, hogy a szó veszélyes fegyver, illetve azzá válhat, megalkották az elnyomás szótárát, amely a judeoliberális akarat-bénítás célkitűzéseit szolgálja. Ezek a tabu [tiltás], a szilencium [elhallgattatás], az anatéma [kitaszítás], és ha minden jól megy az eretnek gondolatok kifejezésre juttatása [gondolatbűn] miatti penitencia [bűnhődés, elégtétel].



A kelléktár egyik kifejezése a populizmus. Ezt nem úgy sütik a bűnösre, hogy az izzó vasat a tomporába mélyesztenék, mint a marhának, vagy a homlokára, mint a rabszolgának. Nem! A populizmus még csak nem is öntapadós cimke, hanem egyszerűen egy paraméter a célszemélyéről készült adatbázisban, úgy azonban hogy elkíséri a halála utánra is, kisugárzik a családja tagjaira [legalább hetedíziglen], így a "bűnös kései leszármazottja nem is tudhatja, amikor kirekesztik valahonnan, hogy az általa esetleg nem is ismert dédnagyapja miatt "bűnhődik".



De mi is az a populizmus? A magyar nyelv értelmező szótára még viszonylag körülhatárolható leírást ad.

"A válságba jutott társadalomban fellépő, a nemzeti összefogást hangoztató és az etnikum jelentőségét túlhangsúlyozó, sok esetben demagóg politikai irányzat, amely magát a tömegek érdekei képviselőjének hirdeti."

Ez így nem jó, nem elégséges. A cimkéhez jóval változatosabb tartalmakat kell kapcsolni, hogy a képzettársítás tartalmazza legalább még az alábbi "esszenciális" elemeket is: a populista [plusz] műveletlen [tudatlan], - torzult lelkiségű [gyülölködésre, kegyetlenségre, stb.- hajlamos], kirekesztő [intoleráns], azaz antiszemita, stb.

Egy példálózó felsorolás persze sohasem lehet elég gazdagon árnyalt. A további árnyalásról a politika és a publicisztika tolvajnyelve gondoskodik. Íme egy példa.

"A populizmus növekedése - főként Európában - az egyik legnagyobb kockázatot jelentette. - Az Afrikában terjedő korrupció,- a szellemi tulajdon eltulajdonítása és a közel-keleti terrorizmus álladó kockázata a tíz legnagyobb veszély, amely a külföldön működő amerikai érdekeltségeket fenyegeti - áll az amerikai külügyminisztériumnak a külföldi biztonsággal foglalkozó, 1985-ben létrehozott szervezete [OSAC] által közzétett jelentésben.

"Az elmúlt év során az OSAC szakértői a populizmus rendszeres növekedését figyelték meg Európában, amelyet az iszlámista radikalizmus, valamint a neonáci, illetve szélsőjobboldali mozgalmak táplálnak" - áll a dokumentumban. A Közel-Keleten az Izrael és a Hezbollah libanoni síita szervezet közötti háború volt "az év legjelentősebb eseménye" az OSAC szerint." [Forrás: Duna TV - MTI 2006.12.28]

[Lám, mit hozzá lehet még mixelni a populizmus fogalmához. Sőt e fogalmat minden rossz gyüjtőfogalmává lehet felpumpálni. Van ennek valami értelme? Hát már hogyne volna. A magyarázat a fogalmak hierarchiájában, ill. terjedelmében leledzik. Az iszlamista radikalizmus, a szélsőjobboldaliság, a neonácizmus címkéivel viszonylag kevés embert, ill. kis létszámú embercsoportokat lehet csupán stigmatizálni. Ám annál többen vannak, akik nemzetben, nemzeti érdekekben tudnak, ill. mernek gondolkodni. A társadalomnak ezt a rétegét kell terrorizálni, széttagolni, tehetetlenségre kárhoztatni, mert ez a nemzeti massza a főellenség. [A szélsőség nem az, hiszen ezeknek a csoportoknak egy részét maga a pénzhatalom hozza létre és sajtolja a nemzetek testébe, hogy azok, mint ékek, szétrepesszék azt.]Mint látjuk ebben a "zsákban" több gondolati kacat, limlom, van mint az egykori zsidó handlé zsákjában.



Elcsépelt ám hervadhatatlan szlogen, hogy akié a hatalom, az nemcsak a jelent és a jövőt uralja, hanem a múltat is. Ez a definició még mindíg szegényes. A hatalom uralja a fogalmakat, az emberi gondolkodás alapegységeit, aprócska iránytűit is. Tudjuk, ezt a jelenséget Orwell már felfedezte és "duplagondol"-nak nevezte. De Orwell gazdagon bugyogó fantáziájának is megvoltak a korlátai. A gondolatok fölötti uralkodás elvei, gyakorlati példázatai alighanem a Talmudban vannak leírva, lefektetve. Ebből következik, hogy egy gójnak [akinek emberi testben állati lelke - nepesche - van, nem adatik meg a fogalmak értelmezésének, pláne definiálásának joga. E jog azoknak van fenntartva, akiknek fenséges emberi lelkük, neschmann-juk van.



Persze viszonylag kevesen hiszik komolyan, legfeljebb tizenötmilliónyian [nem a tizenötmillió magyarra gondolok...], hogy ez lenne ma a dolgok természetes rendje. Egy holnap pedig egyenesen elrémítő lehetne e téveszme követőinek, ha nem lennének vakok és süketek, ami törvényszerű, tekintve hogy az Úr előbb eszüket veszi azoknak, akiket el akar veszíteni.

Mindhogy a judeoliberalizmus nem tudja magát túltenni Landeszmann csodarabbi szemléleti korlátain [magyarság mínusz zsidó kultúrkincs egyenlő bőgatya és fütyülős barack] az euro, sőt geoszalonképes "literátorok" egyszerűen képtelenek még feltételezni is, hogy pl. a "Sorstalansággal" nem lehet a magyarok képzelet és érzelem világát kitölteni és az egészet egy fekete szellemi fóliával letakarni.



Ezért tudjuk - látjuk, hogy a populizmus - mint fogalom, ill. mint politikai nézetrendszer -földrajzi és történelmi kategória is egyúttal.

Már voltam bátor olvasóimat egy olyan könyv citálgatásával untatni, amelyet echte amerikaiak írtak a XVIII - XIX század Amerikájáról. Richard O. Boyer és Herbert M. Morais "Tűzzel és vérrel" c. könyvéről van szó, amely magyar nyelven a Kossuth Kiadónál jelent meg 1957 évben.

Félreértés ne essék, nem holmi ponyvaírókról van szó. A szerzők és műveik ma is keringenek az Interneten. Létezik persze a könyv is, csak más az angol címe. A könyv tárgyalja az amerikai munkásmozgalom nagy egyénisége: Gene Debs életét, munkásságát és politikai nézeteit is.

[Egy olyan országról van szó, amelynek legfelsőbb bírósága 1857-ben - tehát kilenc évvel a magyar forradalom és szabadságharc kitörése után - leszögezte, hogy "a rabszolgaság intézménye az ország egész területén megengedett."] [28. o.] Kézenfekvő, tehát, hogy Amerikát a demokrácia mintaállamának kell tekintenünk.







A honlap szerint Debs egyike azoknak a befolyásos, ezért gyűlölt, munkásvezetőknek, akik gyógyírt kerestek Amerika társadalmi és gazdasági bajaira. Ki nem fogytak ötletekből. Példát mutattak bátorságból állhatatosságból. Továbbá, hogy Debs tanításai ma időszerűbbek, nélkülözhetetlenebbek mint valaha. Nos, ez a szerencsétlen is "populista" volt, ill. annak vallotta magát!



A yankee "demokrácia" nem kényeztette túlságosan. Erről ügyvédje Clarence Darrow számol be, aki az amerikai zárkaviszonyokat így írja le. "Hosszú folyosó, a padozat, mennyezet, falak vasból A zárkában derékig meztelen rabok. Ismeretlen rovaroktól agyoncsípett testükön apró vérpatakok., macska nagyságú csatornapatkányok... Az egyik 'lakó', Debs, mindezekre annyit mond, hogy mozdonyfűtő volt, hozzászokott, hogy a dolgok nehezét vállalja."
[178 - 179 old].

Debsnek nem kevés volt a rovásán. Többek között bábáskodott azon, hogy "a Munka Lovagjai, az Egyesült Szénbányamunkás Szakszervezet, számos szakszervezeti alapszervezet segitségével, az amerikai farmerek megalapithatták a "Népi Párt", illetve 'Populisták' (!) néven ismert független politikai mozgalmat." [149 o.]

De ez még nem minden. Debs "ideológiát" is kerekített a populizmus köré. Nyilatkozata a következő. "Kilépve a Demokrata Pártból - [ráébredtem], populista vagyok és az a véleményem, hogy a két (!) régi pártot [Republikánus - Demokrata] meg kell szüntetni (!) úgy, hogy soha többé ne kerülhessenek a hatalomba. Egész életemben demokrata párti voltam és most szégyenérzettel tölt el ez a beismerés." [179 o.]

"A kérdés, mi lesz a következő: szocializmus, vagy kapitalizmus? Én a szocializmus mellett vagyok, mert az emberiségért küzdök. Éppen elég sokat sínylődtünk az arany átkos uralma alatt. A pénz nem lehet a civilizáció alapja. Elérkezett a társadalom ujjászervezésének ideje - egyetemes változás küszöbén vagyunk." [180 o.]

Hát ez késett, késik egy kicsit. De ami késik, nem múlik.

Mellesleg szólván, Debs többször volt a nemzeti erők jelöltje az USA elnöki tisztségére, egyszer olyankor is, amikor "épp" börtönben ült...

Persze nem futott be. Hogy is lehetett volna belőle elnök, amikor "a monopóliumok felsorakoztatták mozgalmával és vele szemben teljes erejüket: az elnököt, a kormányt, a hadsereget, az igazságügyminisztert, a bíróságokat, a börtönöket és a sajtót?" [169 o.]

A könyv bőségesen dokumentálja Debs kora amerikai demokráciájának jellemvonásait. A lényeg, hogy a gazdagok ugyanúgy háborút (!) viseltek a munkásosztály és a parasztság ellen, mint az indiánok ellen, csak ezeket nem irtották ki egy szálig, mint a négereket sem, mert az ipari és mezőgazdasági rabszolgákra szükségük volt.



Néhány épületes "story" a könyvből.

A "Pinkerton ügynökség" [magántársaság] gyalogsági, lovassági és tüzérségi (!) alakulatokkal egyaránt rendelkezett. Ezeket [egyszerű "magánjogi" szerződés keretében] bérbeadják nagyvállalatoknak részvénytársaságoknak.. E magánkézben levő fegyveres erő nem áll sem a szövetségi kormány, sem az egyes államok kormányainak szolgálatában [ergo: felügyelete alatt sem]. [97 o.] Egy szellemes amerikai szerint a saját és bérelt [fegyveres] alakulatok már legalább annyira hozzátartoznak a részvénytársaságokhoz, mint azok könyvelési részlegei [Joseph R. Buchanan lapszerkesztő véleménye]. [97 o.]



A köz és magánrendőrséghez a rendőrviccek ugyanúgy hozzátartoznak, mint a fényhez az árnyék.

Az egyik amerikai "rendőrviccről" az alábbiakban számolnak be a szerzők. "Karácsonyi ünnepséget tartottak munkanélküliek [éhező, sápadt] gyermekei számára. Egy szőke kislány épp a zongorához ült, amikor az üzemi rendőr belökte az ajtót és beordított: tűz van! Természetesen pánik és tolongás következett. A kijárati ajtók közelében gyermektestek garmadája torlódott fel. Hetvenhárom kicsiny holtestet a karácsonyfa alatt kezdtek kiteríteni. Valaki rémülten kérdezte, vannak még többen is? A rendőrválasz: mit akar, egyik se' a magáé": [250 o.] Jelige: szolgálunk és védünk..



Ezek után térjünk vissza a mába. Vonjuk le Debs tanításainak tanulságait. A tanítás lényege, hogy a kétpólusú politikai struktúra egészében rothadt. Következésképp nem kell, nem is szabad [négyévenként] választani közülük, hanem együtt kell megszabadulni tőlük, ill. valami mást választani helyettük. A kérdés, hogy ez a más mi legyen? Szocializmus, válaszolja Debs. Szocializmus, válaszolhatjuk mi is. Szocializmus, de milyen alapon? Nemzeti alapon! A valós értékű nemzeti önrendelkezés alapján. Ez a szocializmus, ne rettegjünk kimondani, nemzeti szocializmus kell legyen!

A nemzeti - szocializmus összetett fogalom. Mit is jelenthet a gyakorlatban?

Semmiképp sem azt, amit ma a szociálliberális "baloldal" képvisel. Ez, most hogy omladozik, további magyarázatot nem igényel. Egészen más a helyzet a "fellendülésben" lévő "nemzeti - keresztény - konzervatív kurzussal". Ennek szószólói most a nemzetmentők jelmezében parádéznak és ágálnák. A világért sem jutna eszükbe, hogy mennyit mélyült a nemzet sírja, amikor ők voltak uralmon és mennyit fog tovább mélyülni, ha megint ők kerülnek hatalomra?

Ezzel természetesen nem dicsekszenek, ám néha elszólják magukat, mint épp a minap Orbán Viktor egy könyv bemutató ürügyén tartott díszünnepségen.



Van még tartás ebben az országban - jelentette ki Orbán Viktor Fidesz-elnök pénteken egy rendezvényen, utalva arra, hogy több ismert közgazdász is jelezte, nem vállalnák el a miniszterelnökséget a jelenlegi szocialista kormányban. A felkérést csütörtökön visszautasító Surányi György korábbi jegybankelnökről azt mondta, hogy vannak ugyan nézeteltérései vele, "de ő mégiscsak egy komoly ember, és az országnak szüksége lesz rá". Orbán arról nem tett említést, hogy Surányi épp azzal indokolta a visszalépését: nem élvezi az összes parlamenti párt támogatását, hiszen a Fidesz nem állt mögé. [origo] 2009.03.27

Mondta ezt akkor, amikor már tudnia kellett Soros Magyarország elleni banditaakciójáról: az OTP elleni spekulá cióról. Mellesleg, ez nem "cápatámadás" [Hir TV].



Soros nem cápa, hanem egy bűzös hiéna.

Orbán óvakodik attól, hogy bármi olyat mondjon, aminek értelme van és ezért utólag számonkérhető rajta. Ám néha leleplezi magát, mint most legutóbb tette. Az [origo] idézett cikkének címe: "Orbán kezdi lerakni kormányzása alapköveit." Így van. Az alapkövek kirajzolják az alaprajzot is. Az orbáni nemzetállamba ezek szerint beépül az amit Soros György és amit Surányi György képviselnek, azaz a zsidó spekuláns és a zsidó bankár, együtt - egyszerre. Valóban, erre a két elemre van szükség az Ország, a Nemzet teljes tönkretételéhez? És még valamire: a zsidó hercegprímások által dirigált Egyházra? Arra az egyházra amely a Nemzet utolsó ezer évében mindig a nemzetprédáló erők támasza volt? Nem! Nem! Nem!



A tárgyalt könyv egyik passzusa kiegészül még egy részlettel. Amikor a halott gyermekek kiterítése folyt megjelentek a papok is. Ám alig kezdték a kegyes imát az "egyik szülő püfölni kezdte és ellökdöste őket a kis halottak mellől, mondván, hogy ugyanők voltak, akik a szószékről a sztrájkok, a sztrájkolók ellen prédikáltak. A rendőrök emiatt a szülőt elhurcolták." Azaz:elejétől a végéig hivatásuk magaslatán álltak. [250 o.]

Mit jelentsen hát a mai populizmus?

Annak megértését [végre], hogy a nemzet mai beteg állapotát a kétágú, de egy gyökerű , élősködő okozza. Annak belátását, hogy a nemzeti talaj kiuzsorázásának nem lehet azáltal végetvetni, hogy az egyik ágat, kissé vissza metszve, pihentetjük és a másikat csúcsra növesztjük. A fát kell kivágni - gyökerestől.

Az így keletkező televényen igenis megkapaszkodhatnak az új ültetés egészséges fácskái. Az ültetvényt nem álmos csőszöknek, hanem éber pandúroknak kell vigyázni. Fantazmagóriákat olvasnak? Nem! Egyes nemzetek már ráléptek a harci ösvényre. Követünk kell őket. Persze csak akkor, ha egyáltalán életben akarunk maradni.Egyedül maradunk-e megint, mint '56-ban? Aligha! Más szelek fújnak.

2009.03.28

Sz. Gy.


http://www.nemzetihirmondo.com/index.php?page=cikk&id=248
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán már kitalálta egyszer a
  2009-04-02 22:21:40, csütörtök
 
 
Orbán már kitalálta egyszer a Surányi-kabinetet
2009. április 2. 10:03:00 Privátbankár.hu

Orbán Viktor tavaly ősszel azt javasolta az SZDSZ-nek, hogy Surányi György vezetésével alakuljon új koalíciós kormány, amellyel szemben a Fidesz jóindulatú semlegességet fog javasolni - állította Lengyel László közgazdász, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója a Magyar Narancs legutóbbi, csütörtöki számában megjelent interjújában.

Lengyel László információi szerint a Fidesz elnöke tavaly októberben hívta tárgyalásra Fodor Gábort, az SZDSZ elnökét azzal, hogy a Fidesz hajlandó jóindulatú semlegességet tanúsítani abban az esetben, ha a szabad demokraták visszatérnek a koalícióba és Surányi Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank elnökét javasolják új miniszterelnöknek. A Fidesz természetesen a parlamentben nem támogatta volna Surányi megválasztását, de nem is ellenezte volna - ígérte akkor a legnagyobb ellenzéki párt elnöke.

Surányi György, miután neve lehetséges miniszterelnökként felmerült Gyurcsány Ferenc távozásának bejelentését követően, erre a megbeszélésre hivatkozott, amikor találkozott Orbán Viktorral. A Fidesz elnöke viszont azzal válaszolt, hogy október óta nagyot változott a helyzet.

"Szerintem ebben Orbán most hibázott, mert az országnak, de neki is jobb lett volna, ha Surányi egy év alatt egy bizonyos szintig kezelni képes a válságot. Orbán hamarosan a saját bőrén tapasztalja meg - és persze mi is a sajátunkon -, hogy miért volt politikai baklövés nem megújítani a Surányi-kormányra tett tavaly őszi javaslatát" - fogalmazott a politikai elemzéseiről is ismert közgazdász a hetilapnak adott interjúban. MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gáz! Üres az SZDSZ kasszája -
  2009-04-02 22:19:03, csütörtök
 
  Gáz! Üres az SZDSZ kasszája - Bajnai Gordon segít?
2009. április 2. 15:16:38

Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltsége eddig nem hozta meg a várt stabilitást, a jövőben pedig az utcán folytatódhat az előre hozott választások követelése. Gyurcsány Ferenc nem szeretne pozíció nélkül maradni, mert a hisztérikusan viselkedő MSZP-ben könnyen bűnbakká válhat.




Gyurcsány Ferenc úgy megy, hogy jön - legalábbis ez volt a politikus elképzelése, miután a múlt hétvégén elbúcsúzott a kormányfői szék után a pártelnökségtől is. Mivel azonban társai nem fogták könyörgőre, a leköszönő miniszterelnök belátta, hogy védelmet jelentő pozíció nélkül maradhat. Márpedig ez az életveszéllyel egyenlő a hisztérikus primadonnaként viselkedő MSZP-ben. Hiába alakult kedvezően az utódlás Gyurcsány szempontjából - sikerült a hozzá közel álló Bajnai Gordon jelöltségét áterőltetni a szocialistákon és a liberálisokon -, a pártbefolyás elveszítése megpecsételhetné jövőjét.



A helyzet ma is képlékeny: Bajnai megnevezése még azt a szusszanásnyi szünetet sem hozta a balliberális tábornak, amelyre a komédiába fulladó miniszterelnökjelölt-kereső kampány lezárása után számítottak. Az uniós pénzek korábbi elosztóját ugyanis nem fogadták kedvezően az úgynevezett "piacok". A bejelentést követően nemhogy erősödött volna, de gyengült a forint, hazánkat a Standard and Poor's leminősítette, a Wall Street Journal pedig arról írt, hogy a belpolitikai nyugtalanság nem csökkent. Ebben a szellemben nyilatkozott Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő elemzője is a Napi Gazdaságnak. Szerinte ha nem sikerül erős támogatottságú kormányt állítani az ország élére, további leminősítés várható.



Terhes örökség



A gyenge vezetés nagyobb feszültséget is jelent, azaz: az utca ismét a demonstrációké lehet. Nem elsősorban a további megszorításokat elutasító szakszervezetek, hanem a politikai félmegoldásokkal elégedetlenek hallathatják hangjukat. Erre már mutatnak jelek: a Fideszhez köthető szervezetek - a Magosz, a Polgári Körök Országos Szövetsége, a Nemzeti Fórum - Fricz Tamás politológus vezetésével vasárnapra demonstrációt hirdettek, előre hozott választásokat követelve. A tüntetések politikai kockázata csökkenőben van, hiszen a forint hétfői gyengülése után aligha lehetne a "hataloméhes kormányellenes erők" akciójához kötni a nemzeti fizetőeszköz esetleges újabb megroggyanását.



Bajnai Gordonnak most vélhetően kisebb gondja is nagyobb annál, hogy tüntetőkre figyeljen. Kezelésre vár a gazdasági helyzet, és akut politikai problémákat is orvosolnia kellene. Azzal, hogy Gyurcsány maga vezette fel hétfőn a sajtó képviselői elé utódját, és a parlamentben "megvédte" az ellenzéki támadásoktól, súlyos terhet rakott Bajnaira. A kormányfőjelölt pozícióját ugyanis nemcsak kiválasztásának körülményei, hanem a legnépszerűtlenebb politikusok - Gyurcsány és Kóka János - támogatása, illetve velük való korábbi kapcsolatai eleve gyengítik.



Pánik az MSZP-ben



Azt sem tudni, miképp lehet a Bajnai által bejelentett biztonsági minimumelvnek (az MSZP erős emberei vegyenek részt a kormányzásban) és az SZDSZ által a támogatás fejében szabott feltételnek (a kormány legyen szakértői jellegű, minél kevesebb pártpolitikussal) egyszerre megfelelni. Ha ugyanis a kormány hemzseg majd a szocialistáktól, az SZDSZ ismét egy kisebbségi MSZP-kormány kültagjává válik. Ha viszont Bajnai az SZDSZ-nek kedvez, s szakértői imázsát erősítené, nem tudni, hogyan szerez majd minisztereket a kormányfői "megtiszteltetés" elől is visítva menekülő pénzügyi-közgazdászi világban.



Bajnai Gordon akkor sem érezhetné biztonságban magát, ha minden bársonyszékbe szocialista politikust ültetne (amit a kiszivárgott hírek szerint nem tervez). A frakciónak ugyanis olyan megszorító csomagot kellene támogatnia, amelyet Gyurcsány még fénykorában sem mert előterjeszteni - mindezt az európai parlamenti kampány időszakában. Az MSZP veszteségminimalizálási terveiben aligha szerepel a még kitartó pártbázis tovább faragása, például a 13. havi nyugdíj elvételével (lásd Mit akar a jelölt? című keretes írásunkat). Ha viszont júniusig a "reform" és a "szolidaritás" összebékítgetésével telik az idő, a már most is gyenge lábakon álló államháztartás és forintárfolyam könnyen bedőlhet. A következő egy év két választása, a megszorítások menedzselése, a várhatóan szükséges pótköltségvetés elkészítése, az adótörvényekről és a 2010-es büdzséről szóló őszi vita még egy rutinosabb politikust is próbára tenne. Mindezek figyelembevételével aligha kerül le a napirendről az előre hozott voksolás. Ha ugyanis az EP-választáson nem mutatkozik meg Bajnai "csodahatása", s az MSZP támogatottsága a gyurcsányi mélységekben marad, valamit ismét muszáj lesz lépni. Addigra azonban az idő előtti voksoláson kívül már minden túlélési opciót (koalíciós szakítás, új programok meghirdetése, miniszterelnök-csere) kipróbáltak a szocialisták.



A rajt nem biztató Bajnai számára: a Nézőpont Intézet felmérése szerint a megkérdezettek nyolc százaléka tartja alkalmasnak a miniszterelnöki posztra (Orbán Viktornál ez az arány ötven százalék). Az MSZP azonban időt akar nyerni, s belső konfliktusai, hétvégi kongresszusa foglalkoztatja. Hétfőn ugyanis Gyurcsány Ferenc begyújtotta a rakétákat. Sajtóhírek szerint támogatói már az alapszabályt böngészték, kutatva a lehetőséget, hogy múlt szombati lemondása ellenére miként indulhatna mégis a pártelnökségért. Az ismételt pajzsra emelést azonban nem csak az MSZP-elnökségre esélyes Szekeres Imre hívei tartják kétségesnek. "Ez itt nem Ausztrália, az eldobott bumeráng nem tér vissza" - nyilatkozta az Origónak Tóth Károly szocialista országgyűlési képviselő. Hasonlóan vélekednek az általunk megkérdezett MSZP-s politikusok: egyikük szerint még közvetlenül a kongresszus előtt is érkeznek majd Gyurcsány-párti nyilatkozatok, de kérdéses, hogy mindezzel meg lehet-e változtatni a hangulatot.



Többen viszont nem tartják ennyire földtől elrugaszkodott ötletnek, hogy Gyurcsány átvenné az országgyűlési képviselőcsoport vezetését. "Ha úgy akarja, övé lehet a frakcióvezetői tisztség" - mondja lapunknak egy budapesti képviselő. Márpedig valamilyen pozícióra szüksége lesz a leköszönő kormányfőnek, hogy elhárítsa a pártelit támadásait. Ez akár a Táncsics Alapítvány vezetése is lehet, ahonnan elkezdhetné önmaga újjáépítését.



A szocialista hagyomány Gyurcsány kezére játszik: eszerint minden pozícióvesztőt "illik" kárpótolni. Így lesznek az MSZP-kongresszusok sikertelen elnökhelyettes-jelöltjeiből alelnökök. A lojális frakcióvezetőnek, Lendvai Ildikónak - szól a forgatókönyv - pedig találnának valami funkciót. Ennek ellentmond, hogy Daróczi Dávid kormányszóvivő úgy fogalmazott: ha kell, Gyurcsány mezei képviselőként dolgozik a parlamentben. Nehéz elképzelni, hogy az exminiszterelnök talpas képviselőként tűri majd a "Bajnai-Gyurcsánykormány" ellenzéki bírálatát.



Választó liberálisok



A Gyurcsány-kormányok örökségével nemcsak Bajnai, hanem a mögé beálló SZDSZ is küszködik. Hiába hirdetett a párt tavaly ősszel új politikát, a liberálisok most ismét hozzákötik magukat a haldokló MSZP-hez. A többség ugyanis nem látott más kiutat az előre hozott választások elkerüléséhez. Hosszú ideje ez volt az első lépés, amely nem a Fodor-Kóka-ellentét alapján dőlt el: az SZDSZ elnöke és az "örök" vetélytárs frakcióvezető is Bajnai mellett voksolt. Igaz, a Fodor által múlt csütörtökre bejelentett ultimátum elfelejtése (az elnök azzal fenyegetőzött, ha nem egyeznek meg, maga kezdeményezi az előre hozott választásokat) óta sejteni lehetett, hogy a szabad demokraták legfőbb érdeke a megegyezés.



Békés megye liberálisai viszont előre hozott választásokat akarnak, s az SZDSZ-ben már fehér hollónak számító falusi polgármester, a Medgyesegyházát a rendszerváltás óta vezető Nagy Béla a Bajnait támogató döntés miatt a kilépésre is elszánta magát. Liberáliséknál azonban nem csak a közvélemény-kutatások szólnak az idő előtti voksolás ellen. Információink szerint az SZDSZ kasszája is üres, a szabad demokraták legutóbbi plakátkampánya ugyanis leszívta a párt tartalékait. Vagyis lehet, hogy a liberálisok lesznek Bajnai utolsó tartalékai. Az MSZP számára kevéssé vállalható megszorítások az SZDSZ-ben élet-halál kérdéssé váltak; így kívánják megtartani reformfanatikus szavazóikat.



Mit akar a jelölt?



Bár programot lapzártánkig nem hirdetett, kiszivárgott, hogy Bajnai Gordon a Reformszövetség javaslataira és a Gyurcsány-kormány által februárban elvetett megszorítási tervekre alapozna. Politikájának központja egy 600 milliárdos kiadáscsökkentő csomag lenne. A tervekben visszaköszön a forinthiteles lakásvásárláshoz igényelhető kamattámogatás és a gyermekek után járó lakásvásárlási kedvezmény eltörlése. A gyes csak egyéves korig járna (a jelenlegi két év helyett).



Egybevág a Reformszövetség javaslatával az az elképzelés, hogy eltörölnék a svájci indexálást (azt a rendszert, mely szerint a nyugdíjemelés az infláció mértékét a reálbér-növekedés felével haladja meg). Keményebb dió lesz a 13. havi nyugdíj. Noha megszüntetését Bajnai a Reformszövetséghez hasonlóan szükségesnek tartaná, a politikai támogatás megszerzése kétséges. A Gyurcsány-kormány tervezetéből köszön vissza néhány egyszeri lépés: 25-30 milliárd forint elvonása a MÁV-tól, a minisztériumi pénzek zárolása, agrártámogatások megkurtítása szerepel ebben a rovatban.

Forrás: Heti Válasz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Nem lehet megbocsátani" - elí
  2009-04-02 22:17:01, csütörtök
 
  "Nem lehet megbocsátani" - elítélték a kommunizmus bűneit
2009. április 2. 17:06 MNO

Nagy többséggel szavazta meg az Európai Parlament azt a több frakció által benyújtott indítványt, amely elítéli a kommunizmus által elkövetett bűntetteket. Három EP-képviselő - Szájer, Tőkés és Schöpflin - a nyilatkozat aláírása után úgy fogalmazott: "Egy demokratának és európainak nem fogadható el az a tény, hogy még ma is, még ebben a parlamentben is vannak olyanok, akik számára a kommunista diktatúra bűnei mentegethetők és bocsánatosak".

Az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén került sor az európai lelkiismeretről és totalitarizmusról szóló indítvány szavazására, melynek társszerzői Szájer József, Tőkés László és Schöpflin György voltak. Az indítványt az EP négy képviselőcsoportja - az Európai Néppárt, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség, a Nemzetek Európájáért Unió csoportja és a liberálisok - terjesztette elő közös állásfoglalásra irányuló indítványként, míg a szocialisták ettől lényegesen eltérő saját verziót nyújtottak be. Az EP nagy többséggel hagyta jóvá a közösen előterjesztett indítványt: a képviselők 553 szavazattal, 44 ellenszavazattal és 33 tartózkodással elfogadták.

A szavazást követően a társzerzők örömüket fejezték ki, hogy az Európai Parlamentben az úgynevezett prágai nyilatkozat alapján sikerült a kommunizmus bűntetteinek elítéléséről határozatot elfogadni. Mind a három képviselő egy hosszan tartó út kiindulópontjaként értékelte a döntést. Európának alapvető érdeke és kötelessége, hogy szembenézzen a kommunista diktatúra bűneivel, és aktívan segítse a múlt - ma még ismeretlen - tényeinek feltárását. Egy demokratának és európainak nem fogadható el az a tény, hogy még ma is, még ebben a parlamentben is vannak olyanok, akik számára a kommunista diktatúra bűnei mentegethetők és bocsánatosak. Szájer József, Tőkés László és Schöpflin György szerint a parlamenti határozat egy olyan folyamatot kell, hogy elindítson, amely különböző formában elismeri a kommunizmus áldozatainak szenvedését, és méltó módon képes arra emlékeztetni.

A csütörtöki szavazást megelőzte a március 25-én tartott parlamenti vita az Európa lelkiismerete és a totalitárius rendszerek tárgyában, melyet Jana Hybaskova cseh EP-képviselő kezdeményezett. E vita alkalmat adott arra, hogy számos képviselő egyértelműen elítélje a kommunizmus bűneit, emlékeztetve arra, hogy méltóan kell megemlékeznünk mind a nácizmus, mind a kommunizmus totalitárius rendszerének áldozatairól. Éppen ezért külön kiemelték, hogy Európának szakítania kell annak a kettős mércének az alkalmazásával, mely a nácizmus és a kommunizmus megítélésének eltérő voltában nyilvánul meg. Ezzel szemben viszont Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának vezetője szerint nem szabad relativizálni a kommunizmus és sztálinizmus bűneit: "A kommunizmus bűneit senki sem mentheti, de aki egyenlőségjelet tesz a nácizmussal, az burkolt antiszemita" - tette hozzá a képviselő.

Ez a mély ellentét éleződött ki a vitát követő és a csütörtöki plenáris ülést megelőző, EP-frakciók vezetői közötti tárgyalásokon, amely a plenáris ülésen előterjesztett két eltérő indítványhoz vezetett: a szocialistákéhoz, valamint a több frakció által közösen kidolgozott indítványhoz. Az elsőt leszavazták, míg az utóbbit 553 szavazattal fogadták el.

A csütörtöki indítvány célja egyben a 2008. június 3-án cseh kezdeményezésre elfogadott prágai nyilatkozat európai elfogadtatása is volt. Jana Hybaskova cseh EP-képviselő asszonyhoz számos EP-képviselő - köztük Szájer József, Schöpflin György, Tőkés László, Tunne Kelam, Vytautas Landsbergis - csatlakozott, hogy közösen harcoljanak a totalitárius kommunista rendszerek által az emberiség ellen elkövetett bűncselekmények határozott és egyértelmű elitéléséért. A nyilatkozat ugyanakkor javasolja egy olyan "európai emlékezet és lelkiismeret intézet" létrehozását, amely a diktatúrák tanulmányozásának európai kutatóintézeteként és a diktatúrák valamennyi áldozatának emléket állító összeurópai múzeumként, emlékhelyként működne.

Tőkés László különösen szívügyének érezte a prágai nyilatkozat cselekvő támogatását. Miután az eredeti nyilatkozathoz fűzött módosító indítványaikat elfogadták, a prágai nyilatkozatba tételesen is belekerültek a magyar és román vonatkozások, munkatársai Szájer József kabinetjével közösen magyar és román nyelven is hozzáférhetővé tették a prágai nyilatkozat hivatalos fordításait. Tőkés László Bukarestben megszerezte a romániai antikommunisták támogatását is - áll az EP-frakció sajtóosztályának közleményében.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 157
  • e Hét: 496
  • e Hónap: 4241
  • e Év: 157737
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.