Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
WSJ: Orbán populista politikát
  2009-04-21 22:45:18, kedd
 
  WSJ: Orbán populista politikát folytat
2009.04.21. 11:15


A Wall Street Journal a konzervatív amerikai üzleti napilap szerzője Magyarországról írt, ,,Hogyan táplálja a populizmus a pénzügyi válságot" címmel.

A cikk amely leírja Magyarország nehéz gazdasági helyzetét, és természetesen kritikus a kormánnyal, figyelemre méltóan nagy teret szentel a Fidesz és Orbán politikájának bemutatására. A szerző szerint Orbán populista politikát folytat, amikor fájdalommentes gyógymódot ígér. Szerinte Orbán sem tehet mást, mint a megszorítások folytatását. Emiatt a szerző szerint sokan ki fognak ábrándulni a Fideszből és erősödni fog a szélsőjobb.

A cikkrészlet nyersfordítása, a tőlem való kiemelésekkel (a pontos és teljes angol cikk itt):


"Közben a következő választásokat megnyerni szándékozó Orbán Viktor, a legnagyobb ellenzéki pártnak, a Fidesznek az elnöke, folytatja a populista kampányát a fájdalommentes gazdasági gyógymódokról.

...

A Fidesz körülbelül kétharmados többséggel nyerne, annak ellenére, hogy még fel kellene fednie egy széleskörű tervet a válság kezelésére. Mr. Orbán a populista ígéreteket előnyben részesíti a konkrét politikai javaslatokkal szemben, például a munkáltatói és a munkavállalói adócsökkentés, amelyek állítása szerint valahogyan legalább egymillió új munkahelyhez vezetnének. Orbán szeret sötéten utalni az ,,igaz" magyarok harcára a ,,gonosz erőkkel", amelyet a hívei felszólításnak értelmezik, a Gyurcsány és a szocialistái elleni rikoltozó mocskolódásra.

Mr. Orbán kerüli a parlamentet, mint a nézetei kifejtésére való helyet. Az országgyűlésben tavaly csak egyetlen alkalommal beszélt (öt perc hat másodpercet), inkább a kiválasztott közönséget kedvelve. Az utolsó nagyobb pártbeli, kora márciusi beszédében, az emberek igényeit kielégítő erős kormányra helyezte a hangsúlyt. Ez jó visszhangra talál a szavazók között, akik közül sokan szívesen visszatérnének a szocializmus időszakába.

Ezzel szemben az igazság az, hogy bármilyen új kormánynak szembe kellene néznie a tényekkel és szorítani a nadrágszíjakon és ha Mr. Orbán miniszterelnökké válik, ugyanúgy csökkentenie kellene a kiadásokat. Valószínűleg sok Fidesz támogató ki fog ábrándulni. Ennek eredményeképpen, a szélsőséges pártok válhatnak a válság egyértelmű nyerteseivé. A magyarországi szélsőjobb már most vár a színfalak mögött hetilapok sokaságával és legalább két paramilitáris szervezettel, hogy ,,rendet tartson"."


http://fideszfigyelo.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Programiroda felügyeli a válsá
  2009-04-21 22:43:34, kedd
 
  Programiroda felügyeli a válságkezelést

Kedd, 2009. április 21. 09:35 - Frissítve: Kedd, 2009. április 21. 17:46


MTI
http://www.zoom.hu/belfold/programiroda-felugyeli-a-valsagkezelest-45579.html


Idén a lakosság fogyasztása 7-8 százalékkal, a reáljövedelmek jelentősen csökkennek, a beruházások 10 százalékkal esnek vissza, az export pedig 12-14 százalékkal zsugorodhat, az infláció éves szinten 4,5 százalék alatt marad - ezekkel a makroadatokkal számol a Bajnai-kormány végleges, részletes válságkezelő csomagja.
Csökkenő reáljövedelmek, fogyasztás, beruházások, export visszaesése, zsugorodó infláció. Ezzel számol a Bajnai-kormány végleges, részletes válságkezelő csomagja.

A távirati iroda birtokába került 54 oldalas dokumentum a miniszterelnök által vasárnap ismertetett program részleteit is tartalmazza, egyebek mellett azt, hogy a válságkezelő program végrehajtását programiroda felügyeli majd, amely közvetlenül a kormányfő irányítása alatt működik. A kormány ütemtervet készít, amely az intézkedések határidejét is tartalmazza.

Válságkezelő kabinet is van

A kormányon belül létrejön a válságkezelő kabinet, amely hetente ülésezik.

Az intézkedési tervet kormányhatározat formájában is kihirdetik. A kormány azt tervezi, hogy az azonnali válságkezelő lépésekről szóló jogszabályokat az Országgyűlés tavaszi ülésszakának végéig elfogadja.
Reuters / Balogh László

A társadalmi partnerekkel, a szociális és gazdasági érdekérvényesítő szervezetekkel is egyeztet majd a kabinet az intézkedéscsomagról.

Az export visszaesése az idén várhatóan az első negyedévben lesz a legerőteljesebb, a második félévben - amikor az európai élénkítő csomag hatásai is megjelennek már - a visszaesés mértéke is érzékelhetően kisebb lesz, véli a kormány.

Drasztikusan esik a foglalkoztatás mértéke

A dokumentum rögzíti, hogy a versenyszféra foglalkoztatása a tavalyi év utolsó negyedéve óta csökken, februárban már 4,7 százalékos volt a visszaesés.

Az év első felére a foglalkoztatás drasztikus csökkenését prognosztizálja a kormány, a mérséklést célzó intézkedések hatása csak késleltetve jelentkezik, így a munkanélküliség-emelkedés csak a második félévtől fordulhat kedvezőbbre.

Az állami kiadások jelentős arányú visszafogása a reáljövedelmek csökkenésével jár - írja a válságkezelő csomagban a kabinet. Ez, valamint a válság miatt növekvő munkanélküliség, továbbá a hitellehetőségek szűkülése jelentősen, várhatóan 7-8 százalékkal visszaveti a lakossági fogyasztást.

A külpiaci dekonjunktúra kedvezőtlen hatásai a vállalatok beruházási hajlandóságát is visszafogják, ezért a kabinet a nemzetgazdaság egészében a beruházások 10 százalék körüli visszaesésével számol.

Csökkenő infláció

A belföldi felhasználás csökkenő importigénye és a külkereskedelemben várható cserearány-javulás miatt a nettó export pozitív hozzájárulásának növekedésére lehet számítani, ami a külső egyensúlyban is érdemi javulást fog jelenteni.

A kabinet számításai szerint a folyó fizetési mérleg hiánya 2009-ben a GDP 4-4,5 százalékára mérséklődhet, a külső finanszírozási igény ennél lényegesen kedvezőbb, a GDP 2,5 százaléka lehet.
Zoom / Arató Judit

,,A tavaly ősztől kezdődött dezinflációs folyamatokat tovább vetítve 2009 első felében csökkenő inflációs ráta várható, az év második felétől a normál áfakulcs növelése, illetve a jövedéki adók emelése azonban növeli az inflációt" - áll a dokumentumban.

A kormány szerint a csökkenő lakossági kereslet miatt az áremelési nyomás azonban nem tud teljes mértékben érvényesülni, így éves átlagban az infláció 4,5 százalék alatt maradhat 2009-ben.

Tartható lesz a hiánycél

E makrogazdasági mutatók és a jelenlegi nemzetközi előrejelzések alapján 2009-ben a hazai GDP 5,5-6 százalékos visszaesésével kell számolni. Ekkora gazdasági recesszió mellett is tartható lesz a 3 százalék alatti idei hiánycél - ha a kormány meglépi a tervezett intézkedéseket.

A kiigazító intézkedések hatása miatt a GDP 2010-ben még enyhén csökken, de 2011-től már a belföldi felhasználás egyre erőteljesebb növekedése érvényesül. 2012-2014-ben - a most meghozott döntések eredményeként - a gazdaság növekedése már elérheti a 3,5-4 százalékot.

A 2009-ben tervezett intézkedések hatására a strukturálisan igazított GDP-arányos elsődleges egyenleg már idén is jelentősen, 2 százalékponttal javul, és eléri a 3 százalékot, 2010-ben a mutató már 4 százalék lehet, és tartósan ezen a szinten is marad.

Az államadósság 2010-ben tetőzik, majd a gazdasági növekedés várható beindulásával párhuzamosan dinamikusan csökkenni kezd.

A 2008 végén lehívott, IMF által nyújtott hitelt teljes egészében 2012-ben lehet visszafizetni. A kisebb adósság és a várhatóan csökkenő kamatok miatt kisebb lesz az adósságszolgálat, ami 2013-tól automatikusan visszafogja az állami kiadások szintjét.
Programiroda felügyeli a válságkezelést





Utolsó 12 hozzászólás (összesen 12 darab)

Hozzászólások betöltése
1
xuxu
2009. április 21.

10:52


Brutto vagy netto fogyasztás csökkenés?
2
Celeste
2009. április 21.

14:15


Aszonygya, hogy az államadósság 2010-ben tetőzik, majd a gazdasági növekedés várható beindulásával párhuzamosan dinamikusan csökkenni fog. 1./ Az államadósság dinamikusan emelkedik, hiszen máris újabb és újabb IMF hitelek felvételén törik a fejüket, mivel jól látható, hogy ez az IMF hitel még az idén elfogy. (Ahhoz képest, hogy Gyurcsány ott esküdözött, hogy isten őrizz, hogy hozzányúljunk, csak úgy tarcsiba kértük.) Úgyhogy 2009-ben és 2010-ben megint újabb kölcsönöket fognak felvenni, és azt is szétlopják. A gazdasági növekedés meg mi a franctól indulna be, amikor a hazai vállalkozásokat nem támogatják, az adóemelésekkel megfojtják még azokat is akik eddig léteztek, a munkanélküliség az egekben van és az űrbe repül, a megnyomorított, kifosztott embereknek nem lesz pénzük vásárolni, szolgáltatásokat igénybevenni. Úgyhogy a gazdaság nemhogy fellendülne, hanem tovább zuhan. A negativ spirált könnyű volt beindítani, de megállítani bajos lesz. Főleg ilyen hülye módszerekkel, mint a megszorítások.
3
xuxu
2009. április 21.

14:20


Celeste: Ki akarja a spirált megállítani?
4
xuxu
2009. április 21.

14:22


Viszont már spórolnak a kormányzóék (kép). Még egy pohár ásványvíz sincs előttük. Lehet, hogy még serceg a libamáj.
5
miloka
2009. április 21.

14:31


A lükék! Csökkenő infláció? Amikor a közgazdászok hada azt mondja, hogy az áfa emelése gerjeszti az inflációt!
És szerintük ez nem csak válságkezelés, hanem a növekedés beindítása is egyben! Igen, ha visszafogjuk a keresletet( nagyobb adók, elvonások formájában) akkor a kevesebb pénzből majd többet tudunk vásárolni? Ha nem lenne az egész ilyen tragikus, hát jót tudnék nevetni az egész erőlködésen.
De ezt ugye nem kell a szoclibáknak elvinni?
6
klicskó
2009. április 21.

15:13


Az egész csomag rossz. Az Áfa emelés csökkenti a fogyasztást, kevesebb lesz az adóbevétele a büdzsének. Viszont mivel kevesebb árú fog fogyni, elbocsátások lesznek, ezért az államnak több szociális kiadása lesz.
Az ingatlanadót több év alatt lehet csak bevezetni, és nincs jelentős bevétel belőle (lásd öszödi beszéd). Halott ügy.
A gázártámogatás megszüntetése meg szociális válságot fog okozni.

Az egész restikcíós politika eredménye meg nyilvánvaló. Csőd.
(nincs a világon olyan ország, ahol válságban adót emelnek. Ezt még egyszer tanítani fogják a közgázon, mint az alkalmatlanság csúcsa)
7
klicskó
2009. április 21.

15:34


Ha valaki offshore céget akar magának, az adó elkerülés miatt, keresse fel Oszkó Péter cégét.

http://www.deloitte.com/dtt/section_node/0,1042,sid%253D174911,00.html
8
proletar
2009. április 21.

15:57


Átlagembernek tartom magam az átlagosnál alacsonyabb tudásszintel.
Bízom a több diplomás vezetőkben, hiszen kiben-másban bízhatnék?
Annak idején azt mondták, hogy nem tud az ország eltartani két nagy állami gazdaságot.
Az egyiket fel kell számolni. Szorít a cipő, kevés a pénz, tehát elfogadtam.
Persze ez a munkahelyembe került. Megértettem, hogy az ország érdeke fontosabb.
Most meg kell értenem, hogy megint szorít a cipő. Még nem világos előttem, hogy milyen áldozatot várnak tőlem. Nagy áldozatra már nem vagyok képes, hiszen az életemen kívül, már szinte semmim sincs.
9
Napoly
2009. április 21.

16:23


Ha valakit érdekel, mi vagyunk az egyedüli ország a Földön (egyelőre), amelyik a reálgazdaságba betört és elharapózott pénzügyi válságot adóemeléssel kezeli. Továbbá, ha megszavazza a parlament, a miénk lesz a világon jelenleg legmagasabb áfakulcs: 25%.

Biztos, hogy ezek a megszorítások elérik a céljaikat?
10
ojoco
2009. április 21.

18:13


Csak arra lennék kíváncsi,hogy mennyi ember tekinti ezt a tolvaj bandát Mo. hivatalos kormányának,erre kellene szavazni,mert a köztársasági elnökünk egyenlö a dupla nullával.
11
manioka
2009. április 21.

18:36


A programiroda az eddigi lopásokat.lenyúlásokat. az ország elkótyavetyélését miért nem figyelte. Most sem a munkahelyteremtés a fontos, hanem a csóró réteg földönfutóvá tétele, a gazdagok és a libás félék pedig élik a milliárdosok jól megérdemelt életét. Elszámoltatni, vagyonokat elkobozni, és rögtön nem kell bennünket sanyargatni.
Takarodjon a libás, miatta most hányan lesznek a kilátástalanság éhezés miatt öngyilkosok?
12
warrior
2009. április 21.

21:55


EZ A TUTI!!!!!válság kezelés magyar modra az emberek nem tudják fizetni a hiteleiket és erre a válasz az álamtol MEGSZORITÁS minden szinten ahol nincsenek miliárdosok mert öket nem lehet kurogatni.ez aztán a demokrácia kit érdekel hogy mi a nyomorod és mostanában hallom sokszor hogy az elözö rendszer mégsem volt olyan shitt én benne éltem és érdekes hogy nem volt anyagi gondunk ,ja hogy be voltunk zárva az országba hát most sem vágyom kifelé menjenek az idegenek (nem a cigányok mert nem vagyok raszista csak egy kicsit nemzet szocialista)akik szét lopják az országot.az MDF-es plakát jó mi?3hazug idegen győkér.....csumi MAGYAROK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hosszú egy év áll előttünk emb
  2009-04-21 22:17:47, kedd
 
  EGÉSZEN GUSZTUSTALAN!


http://www.sokkaljobb.hu/files/pages/gustoszsido.jpg


Amit pártunk és kormányunk a hétvégi hungarista összejövetellel kapcsolatban elkövet, az valóban túlmegy már minden határon. Lendvai Ildikó HATÁROLÓDJON EL! elnevezésű felszólításai kabaréba illőek. A Fidesz vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményez annak tisztázására, hogyan volt lehetséges, hogy a rendőrség feloszlatás helyett tudomásul vette és biztosította a neonáci szervezetek demonctrációját az elmúlt hétvégén. Vasárnap a Várban egyébként a holokausztot kétségbe vonó állítások hangzottak el egy tüntetésen Dósa István szájából, aki korábban a Magyar Gárda főkapitánya volt.
Hiller István kulturális miniszter indítványozta, hogy a parlament fogadjon el törvényt, amely kimondja, hogy a holokauszttagadás bűncselekmény. És természetesen megint előjönnek a gyűlöletbeszéd-törvény megalkotásának fontosságával. Ezzel totálisan el akarják kerülni, hogy a megszorítás szó ne hangozzon el túl sűrűn! Az idő sajnos nekik dolgozik! Hosszú egy év áll előttünk emberek!



Gusztos politikai terrorizmust vizionált. Viziójában "természetesen" a Jobbikot mocskolja. A javunkat akarták, azt már odaadtuk! Most a szavazatunk kellene, de miért adjuk rájuk! A szavazófülkébe még nem jöhetnek utánunk, bár ötletet nem akarunk nekik adni.

Bár Gusztosnak a nácik jutottak eszébe az "Igazság szabaddá tesz" jelmondatról, a mondat Jézus Krisztus tanításainak egyike. A bibliai idézet a következő: "Ha kitartotok tanításomban, valóban tanítványaim lesztek, megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket." Jézus a korabeli vallásos zsidókkal folytatott vitája közben tette ezt a kijelentést. Egyértelmű az üzenet: a származás (Ábrahám utódai vagyunk!) nem biztosít előjogokat, vagyis nem tesz szabaddá. Csak a Jézus által kínált igazság szabadít meg a bűntől. "Az igazság szabaddá tesz"-t szinte szállóiga szerűen idézik a keresztény egyházakban.
II. János Pál pápa élete vége felé azt nyilatkozta, ha egyetlen mondatot hagyhatna örökül az utókornak, akkor ez a mondat lenne az.

Gyurcsány Ferenc 2006 februárjában azzal állt elő, hogy "Van egy ország. Van egy ember. Van egy program." Ez a szlogen kísértetiesen hasonlít Adolf Hitler 1938-as "Egy nép, egy birodalom, egy vezér" szlogenre. És akkor az Egy a tábor! Egy a zászló!-ról most nem is beszéltünk.

Amennyiben pártunk és kormányunk válogat a szlogenek között, nézzen utána a forrásnak! Egészen komikus volt, amikor a Népszabadság zászlajára tűzte "A tájékozottság magabiztossá tesz!" szlogent. Hja, ha csak onnét tájékozódnánk...

Békéscsaba, 2009. április 21.
S. A. -- F. I.

http://www.sokkaljobb.hu/node/1163
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Nem kap új ruhát Lenin
  2009-04-21 22:08:32, kedd
 
  A VÁLSÁG MÁR LENIN ELVTÁRSAT SEM KÍMÉLI!


http://www.sokkaljobb.hu/files/pages/lenin.jpg


Idén az előzetes ígéretek ellenére sem kap új ruhát Lenin - írja Lovas István egy ukrán lapra hivatkozva a 2009. április 21-ei lapszemléjében. A bolsevik vezér földi maradványainak mumifikálását felügyelő intézet mujnkatársa az ukrán lapnak nyilatkozva elmondta, hogy az 1992 óta társadalmi szervezetek által finanszírozott karbantartási munkálatokat idén is maradéktalanul elvégezték, a válság azonban őket is érinti, így új öltönyt nem kapott Lenin. A mauzóleum két hónapos szünet utáni újranyitása kapcsán a tudósítás megjegyzi, hogy a legújabb oroszországi felmérések szerint egyre kevesebben (mindössze 15 százalék) tiltakoznak Lenin eltemetése ellen, míg a társadalom kétharmada visszaadná a testet a földnek. Felhívja a figyelmet arra is, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a Lenin-szobrok elleni merényletek is, s a szentpétervári robbantást a közelmúltban újabb követte az ukrajnai Luganszkban.

A válság tehát Lenin elvtársat már elérte. Most már csak a magyar milliárdosokat kellene, hogy végre elérje, mert az eddig bejelentett megszorítások szinte kizárólag csak a kisembereket érintik. Az offshorosok nyugodtan fialtathatják továbbra is külföldön a pénzüket. Ez következik abból, hogy a mai magyar hatalom ,,nagyágyúi" offshorral és milliárdos külföldi bankszámlákkal rendelkeznek! El sem tudják képzelni, hogy lehet minimálbérből lakást fenntartani és gyermeket nevelni, élelmet, méregdrága gyógyszert kifizetni! Talán ebből adódik az ingatlanadó bevezetési szándék, hogy tető se legyen végre az emberek fölött! Szép új világ! A kisember nem tud úgy libát venni, hogy ne kelljen neki kifizetni!

Szintén Lovas István lapszemléjében találtuk ezt a kis ,,gyöngyszemet": Az Obama-kormányzat által törvényen kívül helyezett kínvallatási technikákat rendszeresen használták Kalid Sejk Mohhamed 2001. szeptember 11-ei merénylőn és Abu Zubajka terrorista parancsnokon - írja a The Guardian brit baloldali lap, amely szerint összesen 266-szor alkalmazták kettejükön a víz alá nyomásos, vagy szimulált vízbe fojtásos módszert. Kalid Sejk Mohhamed, aki bevallotta a 9-11-es merényletek tervezését, 183-szor szenvedte el ezt a technikát.

A közelmúltban az amerikai polgárokkal elmarasztaltatták Magyarországot! Talán először szétnézethetnének velük a saját hazájukban! Volna ott is mit felfedezni, például azt, hogyan bántak az indiánokkal, a négerekkel, és a legújabb háborúkban (Irak, Afganisztán) hogyan bánnak a foglyokkal! Igaz, hogy ezek jó részét Amerikán kívül ,,kezelik"!

Biztos, hogy jó irányban halad a világ?

Békéscsaba, 2009. április 21.
F. I. - S. A.

http://www.sokkaljobb.hu/node/1160
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Kéri Edit a II. világháború ha
  2009-04-21 21:53:54, kedd
 
 


Kéri Edit a II. világháború hazai zsidó halottai valós számának meghamisításáról


Érdekes fejtegetést készített a zsidó hamisításokról a Kik lőttek a Kossuth téren 1956-ban című nagysikerű könyv írónője.
Piszkosfred, k, 2009/04/21 - 21:03

Kéri Editet leginkább a Kik lőttek a Kossuth téren 1956-ban című könyv szerzőjeként ismerjük. Az 1956-os forradalomban is részt vett írónő 2008-ban készítette az itt közzétett kutatást, mely érdekes adalék lehet a holokauszt tényleges áldozatainak megállapítása ügyében.

A budapesti sajtó a háború befejezése után a bécsi döntés által megnagyobbított Magyarország, tehát az 1938-1939-ben visszacsatolt Felvidék és Kárpátalja, az 1940-ben visszatért Észak-Erdély és az 1941-ben visszacsatolt Délvidék zsidó áldozatainak számát 200 ezerben jelöli meg. Ez a visszaállított Csonka-Magyarország területére átszámítva kb. 110 ezer áldozatot jelent.

Nagyszabású hamisításra jöttem rá a magyar zsidó áldozatok számával kapcsolatban. Minden egyes ártatlan áldozat kutatást és kegyeletet érdemel, leszármazottai pedig elégtételt. Az én édesapám, aki budapesti klinikai portás volt, egy fát érdemelne Jeruzsálemben az igazak kertjében, mert 1944 novemberében az Üllői úti sebészeti klinika lapos tetején rejtett el egy zsidó vaskereskedőt, amikor a németek és a nyilasok el akarták vinni. Tehát nem nyilas családból származom.

De a történelemkutatás megköveteli a teljes igazság felderítését az eseményekkel és az adatokkal kapcsolatban. 27 éve foglalkozom mint amatőr történész-kutató a magyar történelem egyes korszakainak levéltári, helyszíni, könyvtári, egyes személyekkel való riportkészítői és levelezői kutatásával.

Ismert dolog a vesztett csaták után az ellenség számának felnagyítása, a saját haderő létszámának degradálása, viszont a csaták előtt az ellenség haderejének lebecsülése a hadvezérek részéről. De a történettudománynak utólag mégis a valós számokat kell rögzítenie.

A zsidóságnak a háború utáni óriási, érthető traumája még megmagyarázza az áldozatok számának akkori felnagyítását, hisz az első számok még csak becslések voltak. Nem számították le belőle pl. a jugoszláviai bori tábor felszabadított foglyainak nagyszámú, Palesztinába történt kivándorlását, valamint az USA-ba és nyugat-európai országokba való emigrálásokat, a kórházakban a 80-90 éves zsidó emberek halálát, a bombázások áldozatait stb. De minden ország zsidó hitközségei pontos összeírásokat készítettek közvetlenül a háború után nagy részletességgel az összes családtag sorsáról. A budapesti Zsidó Múzeum levéltárában őrzik ezeket az összeírásokat, ezekből kellett összeállítani az áldozatok pontos számát.

A budapesti sajtó a háború befejezése után a bécsi döntés által megnagyobbított Magyarország, tehát az 1938-1939-ben visszacsatolt Felvidék és Kárpátalja, az 1940-ben visszatért Észak-Erdély és az 1941-ben visszacsatolt Délvidék zsidó áldozatainak számát 200 ezerben jelöli meg. Ez a visszaállított Csonka-Magyarország területére átszámítva kb. 110 ezer áldozatot jelent. (Csonka-Magyarország = 93 000 km2 = 54% visszatért terület = 78 000 km2 = 46%). Az amerikaiak németországi lapja, a Die Neue Zeitung 1946 februárjában táblázatot közölt az áldozatokról. Csonka-Magyarországhoz 123 ezer áldozatot ír. Erre a 200 ezres számra jutott az 1944-es határokkal rendelkező Magyarországgal kapcsolatban az angol hadtörténész, John Keegan is (született: 1934-ben, fő témái: a Hadtörténeti Könyvtárban levő könyvei szerint Napóleon és a II. világháború), aki 1989-ben szerkesztette Londonban a Times Kiadónál a The Atlas of the Second World War c. nagyalakú, színes képekkel, térképekkel illusztrált könyvet. Itt a holokauszttérképen (93. old.) a bécsi döntés által megnagyobbított Magyarország zsidó áldozatainak száma 1939. szeptembertől 1945 márciusáig - 200 ezer.

Az Akadémiai Kiadó 1995-ben kiadta magyarul ezt a könyvet. Itt is a 93. oldalra került a holokauszttérkép. Minden szám, minden ország rajza ugyanaz, egyetlenegy szám van megmásítva: a magyar adat. Itt a 200 ezerből 600 ezer lett. Ez hamisítás! A Corvina Kiadó pedig kiadta az 1994-ben Londonban szintén a Times Kiadónál megjelent Guide to The Peoples of Europe c. könyvet magyarul 1995-ben, Európa népei címmel. Az angol eredeti 386. oldalán található John Keegan holokauszttérképe a 200 ezres magyar áldozat számmal. A Corvinánál ez 1995-ben szintén 600 ezer lett.

Tehát a hamisításban a két magyar kiadó közt kooperáció volt. Egyik angol eredeti könyv sem található meg Magyarország egyetlen könyvtárában sem, csak a magyar fordítás-ferdítés. Illetve egyetlenegy példány van, de bevételi naplójegyzék nélkül. Ez a kezemben volt. A londoni Readers Digest kiadó 1996-ban az enciklopédiájába legalábbis a magyar kiadásba nem John Keegan londoni holokauszttérképét vette át, hanem a magyar meghamisított adatból hamisan 75%-ot számítva Csonka-Magyarország térképére 450 ezer magyar meggyilkolt zsidót ír rá a 110 ezer helyett. (Nekem a 2002-es kiadás van meg.)

Nagy nehezen megszereztem John Keegan címét, és írtam neki. Válaszából idézek: Fogalmam sem volt, hogy lefordították magyarra a The Timesnál megjelent Atlas of the Second World Wart. Mostanáig nem hallottam a Guide to The Poeples of Europe-ról. Egyik könyv kiadásához sem járultam hozzá. Elképzelni nem tudom, miért változtatták meg a számokat.

Ezenkívül írtam Jeruzsálembe a Jad Vasem Múzeumnak, mivel birtokomban van egy fotó, amelyen a magyar áldozatok márványtábláján 334 ezer szerepel: Hungary including Nord-Transylvania, azaz beleértve Észak-Erdélyt (valamint az összes visszacsatolt területet is). A múzeum munkatársának, Rénveri Sárinak a válaszában az áll, hogy ez csak Csonka-Magyarország áldozatainak száma volt (?) és ki fogják javítani 600 ezerre. (Az én levelem hatására!) Mivel most fog megnyílni a Budapesti Holokauszt Múzeum, és remélem, hogy a múlt kutatását objektíven akarják végezni a múzeum munkatársai, szeretnék hozzájárulni saját kutatásommal a valódi számok és az igazság kiderítéséhez. Dokumentumaimat bemutatva erről sajtótájékoztatón fogok beszámolni.

Kéri Edit a Magyarok Világszövetsége budapesti tagozatának tagja

(Magyar Sors)
Kapcsolódó linkek

* A holokausztra emlékeztek
* Az Igazság menete a Várban
* Holokauszt nem volt - Irán szerint
* Még egyazon cikken belül is hazudoznak a zsidók


http://szentkoronaradio.com/belfold/2009_04_21_keri-edit-a-ii-vilaghaboru-hazai-z sido-halottai-valos-szamanak-meghamisitasarol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kommentár nélkül: a gondola.hu
  2009-04-21 21:49:44, kedd
 
  Kommentár nélkül: a gondola.hu is a Jobbik ellen uszít
2009-04-20 11:06 barikád.hu

http://barikad.hu/node/27904

"A Jobbik az MSZP utolsó esélye" címmel közöl terjedelmes publicisztikát a gondola.hu hírportál. A hosszadalmas elemezgetés mondanivalója nagyjából ugyanaz, mint amit a Fidesz-érvelőkártyájáról és Kövér László szónoklataiból már ismerhetünk: az elveszett szavazat mítosza. A cikket kommentár nélkül olvashatják látogatóink.

Régi szerzőnk kereste meg levelével a Gondolát. Reichert János (akit az akkori tulajdonos a Gyurcsány-Hitler párhuzamosságról írt cikke miatt tanácsolt el) 2003 nyarán jelezte, hogy miért fognak győzni 2006-ban a szocialisták, 2004. novemberben pedig figyelmeztetett, hogy a kettős népszavazás: csapda. Most újabb veszélyt lát.

A halak képzeletében a szárazföld bizonyára homogén hely, ahol minden egyfoma. Mi, szárazföldhöz szokott magyarok a világtengereket hisszük nagy, egységes kékségnek. Pedig a hajósok tudják, hogy a nagy víz minden, csak nem homogén fizikai tér.

A magyar választók mozgását a tengerekéhez hasonlíthatjuk. Aki nem ismeri őket, könnyen elhiszi, hogy idővel az egyik párt mondjuk 35 százalékról lemegy 15-re, a másik meg fölemelkedik 25-ről 43-ra, és ez akkor azt jelenti, hogy ,,a nép" egyik vagy másik pártot preferálja jobban, illetve kevésbé.

Nagyon sekélyes ez a megközelítés, könnyen becsapódik a felszínes érzékelés, akárcsak a balatoni horgász, ha kimerészkedne ladikjában a nyílt tengerre.

Fecsegő felszín, hallgató mélység

A magyar választók tengere a következőképpen áramlik:

Van cirka 2,3 millió MSZP-szimpatizáns. Ezek a szocialista politika következtében többé-kevésbé elveszítették bizalmukat a Pártban. De ez nem jelenti azt, hogy más pártban megbíznának. A bizonytalanok, a nem szavazók táborába léptek át.

Van nagyjából 2,2 millió Fidesz-szavazó. Ennyien támogatták a narancspártot a négyéves kormányzásuk eredményeit díjazva 2002-ben, illetve 2006-ban.

A legnagyobb választói csoport azonban az a hárommillió ember, aki nem kötődik egyik nagyobb - sem kisebb - párthoz sem.

A választói mozgás a következő: a kiábrándulók átmennek a bizonytalanok táborába, más (korábban bizonytalanok, főleg ,,pártot nem választók") pedig beállnak valamelyik párt mögé.

Ez a mozgás az elmúlt hónapokban felgyorsult. Az MSZP-től sokan elhúzódnak, a Fideszhez sokan közelítenek. Csakhogy nem azok állnak be Fidesz-szavazónak, akik elhagyták az MSZP-t.

Továbbá egyelőre nem jelenti azt a közvélemény-kutatásokban kimutatott változás, hogy az MSZP bázisa ténylegesen elfogyna vagy elfogyott volna. A mostani adatok szerint a 2,3 millió MSZP-szimpatizánsból a nagyjából 800 ezer maradt meg a Párt hűségén. Másfél millió szoci érzelmű ember jelenleg a bizonytalanok táborában dekkol.

A másik oldalon a Fidesz szavazóbázisa nem nőtt az égig. A közvélemény-kutatások adatait komolyan véve azt kell mondanunk, hogy mintegy 2,5 millió választóra számíthat a Fidesz-KDNP szövetség. Nagy kérdés, mire elegendő ez a (potenciális) szavazatszám?

A 2004-es EP-választáson 3 millió 75 ezren szavaztak, közülük 1 millió 458 ezren a Fideszre, 1 millió 55 ezren az MSZP-re. Kb. 160 ezer szavazat kellett az 5 százalékos küszöbhöz, az első mandátumhoz. (A mandátumosztó algoritmus szerint a több voks jutalomban részesül, a többedik mandátumhoz már kevesebb választói szavazat is elég.)

Ha június 7-én a Fidesz begyűjtené a 2,5 millió voksát, az MSZP viszont csak 800 ezret - tehát megvalósulna a mostani mérés - akkor az mandátumra fordítva valahol a 14-8-as Fidesz-győzelmet jelentené. Ebbe persze beleszólnak a kis pártok is.

Az SZDSZ nagyjából 300 ezer embert tud megszólítani. Mivel 2004-ben 160 ezer is elég volt egy mandátumhoz (akkor az SZDSZ 238 ezer voksot, 2 mandátumot szerzett), a ,,200.001 szabad, demokrata szavazó" - kockázatmentes vállalás.

Az MDF 2004-es szereplésére (165 ezer voks, 1 mandátum) is van remény, habár a pécsi MSZP-szekértolás ronthatja a Fórum esélyeit.

Mire jó az SZDSZ és az MDF a színen?

Ez a két párt begyűjthet az MSZP-ről lehulló, ám választási hajlandóságot mutató emberektől voksokat, tehát az MSZP-nek érdeke, hogy fönt maradjanak a rostán.

A nagy kérdés azonban nem ez a két múltidéző pártocska, hanem az ,,új harmadik erő".

Kinek jó a Jobbik?

A Jobbik eleddig egyszer szerepelt országos választáson: a 2006-os parlamenti voksoláson leégtek: 119 ezer voksukkal (a MIÉP-pel közös listán) nem jutottak mandátumhoz. A 2006. októberi önkormányzati választáson elért 0,59 százalékuk sem mond semmit mostani erejükről.

Hogy tudnánk hát definiálni a Jobbik politikai szerepét?

Segítségül hívható a MIÉP története: a Csurka-párt 1998-ban 248 ezer vokssal jutott be az országgyűlésbe, 2002-ben 243 ezer szavazattal esett ki onnan. Ezután jött a Jobbikkal közös lista, és a 119 ezer voks. A MIÉP Csurka István életerejével arányosan mozog.

A 2006-os gyenge szereplés azonban nem vette el a Jobbik kedvét. Lerázták magukról a MIÉP-et, és megkezdték önálló útjukat. Amíg nem volt emblematikus vezetőjük, addig egy helyben topogtak. Aztán összebútoroztak Morvai Krisztinával, aki hozzátette a Jobbikhoz, amiben ő erős: a virtuóz fogalmazási készséget, a nőiségéből fakadó plusz vonzerőt, a profi médiaszereplést.

Mindebből azonban nem tudjuk meg, micsoda is valójában a Jobbik? Morvai-párt? Vona-párt? Radikális párt? Netán szélsőjobboldali párt? Programjukat átolvasva nem talál benne az ember semmit sem, amit más pártok ne képviselnének erősebben, hatékonyabban, és azt sem látjuk, kiket hozna kormányzati pozícióba a Jobbik egy esetleges győzelem után.

Valószínűleg azonban ez mindegy is. A Jobbik maga sem készül kormányzásra, amint ezt Vona Gábor már be is jelentette a Magyar Nemzetben, január 3-án. Csakhogy az a politikai mozgalom, amelyik nem kormányozni akar, minimum különös jelenség.

Mi értelme van hát a Jobbik létének?

A 2004. december 5-ei népszavazáson feketén-fehéren kiderült: 1,5 millió ,,nemzeti érzelmű magyar" van az országban, azaz ennyien hajlandók (legalább minimális) áldozatot hozni a magyarságukért. Ez bizony kisebbség, garantált vereség egy választáson. A Fidesz december 5-éből okulva áthajózott a szociális kérdésekre. Meg is veri ezen a pályán az MSZP-t, legalábbis annyira, hogy az MSZP támogatói bázisa erősen olvadóban.

Erre jön a Jobbik, hogy - kimossa a nemzeti bázist a Fidesz alól.

A Jobbik kommunikációja alapvetően Fidesz-bíráló. Sokkal többet foglalkozik a Fidesszel, mint az MSZP-vel. Valahányszor élesedik egy-egy probléma, a Jobbik mindig oly módon nyilvánul meg, hogy abból a Fidesz ne jöhessen ki jól. Vagy számon kéri a Fideszen a ,,parlamenti puhaságát", vagy számon kéri a rossz kormányzati politikát - ugyancsak a Fideszen.

Terepen a Jobbik tiszta erőből hajt a Fidesz-bázisra. Nincsen a Jobbiknak érdemi megnyilvánulása, ami a szocialista, szélesebben baloldali érzelmű választóknak kínálna fogyasztható üzenetet. A Jobbik nem kíván baloldali szavazatokat szerezni, legalábbis nem hajt rá, kicsit sem.

És tartozik ehhez még egy érdekes folyamat.

A Jobbik ott erős, ahol sokakat foglalkoztat a közbiztonság problémája egybenőve a cigánykérdéssel.

Ahol napi gyakorlat a kis értékű bűnözés, ahol nagy lélekszámban élnek cigányok és sok a munkanélküli, nos ott a legnépszerűbb a Jobbik. Ezeken a vidékeken a választók a ,,rendpártot" látják bennük, mint annak idején a kommunistákban, és fütyülnek minden egyéb szempontra.

Ezek a vidékek pedig hagyományosan baloldali többségűek (Borsod, Nógrád egyes részei, Szabolcs stb.). A Jobbik lesz olyan erős, hogy megakadályozza a Fidesz-jelölt győzelmét. Ahol a mostani MSZP-apályban tér nyílna a polgári jelölt győzelmére, ott lesz a legaktívabb a Jobbik az országgyűlési választásokon.

Mi a mostani EP-választás tétje?

Júniusban azonban más lesz a fontos, nem az egyéni választókerületi Fidesz-jelöltek gyengítése.

Az EP-választáson az a cél, hogy a Jobbik szerezzen mandátumot. A brüsszeli mandátumra a Jobbiknak valójában nincs szüksége, mert az euroszkeptikus Jobbik nem akarhat semmi fontosat sem elérni az EP-ben, illetve egy (vagy két) képviselővel legfeljebb jó kis háttéralkukat lehet kötni egyes kezdeményezések támogatására.

Ez idő szerint a Jobbik jó EP-szereplése az MSZP utolsó nagy reménysége.

Amint mondtuk, cirka 1,5 millió választóból lett afféle lézengő ritter, aki nem keres más politikai otthont magának, vissza pedig (egyelőre) nem akar menni az MSZP ,,szárnyai" alá. Ennek a másfél millió embernek egy jó nagy negatív impulzus kell, hogy ,,észre térjen".

Mert nemcsak a pozitív érzések tartanak össze egy szavazótábort, hanem a negatívak is. 2002-ben és 2006-ban az Orbán-gyűlölet volt a negatív erő, Orbán volt a ,,mumus". Ám Orbán mostanra elveszítette az ijesztő jellegét.

Új ördög kell tehát a falra

És ez lehet a Jobbik. Ha júniusban mandátumot szerez (pláne ha többet), akkor három jót tesz az MSZP-vel:

1. Sorvasztja a Fidesz-tábort.
2. Betölti a mumus szerepét, ezzel muníciót ad az elkóricált MSZP-szavazók visszatérítéséhez az MSZP-akolba.
3. Nemzetközi téren segít rossz hírbe keverni a Fideszt.

A Jobbik tehát megmentheti az MSZP-t a kétharmados vereségtől, ezzel megmentheti az elszámoltatástól, sőt szerencsés konstellációban akár a hatalmat is megőrizheti az MSZP-nek.

Utóbbi célt a "radikális szélsőjobbosok" 2002-ben és 2006-ban is abszolválták.

gondola.hu - barikád.hu

Kapcsolódó cikkek:
Ellenérvek a fideszes érvelőkártyák érveire
Válasz a Fidesz érvelőkártyájára
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnai Gordon és a Velencei-tó
  2009-04-21 21:46:53, kedd
 
  Bajnai Gordon és a Velencei-tó
Aki még nem tudna róla...

70 hektár az 700 000 négyzetméter. 0,7 négyzetkilométer. Vízparton még értékesebb. A Velencei-tó partján pedig egyenesen aranyat ér. Íme a remek földterület, Sukoró, az M7-es autópálya és a Velencei-tó között.

"Március végén áll a nyilvánosság elé a részletekkel az az amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport, amely 2011-re Kings City (Királyok városa) néven egy gigantikus idegenforgalmi komplexumot kíván megépíteni a Velencei-tó északi partján. A kiszivárgott hírek szerint a beruházás összértéke meghaladja a másfél milliárd eurót, a hetvenhektáros területen szállodák és éttermek épülnének, valamint élményfürdő, golfpálya, kaszinó, továbbá egy szórakoztató-központ is helyet kapna."

De mindehhez kell egy jó helyen lévő telek, hiszen az Isten háta mögé mégsem épülhet a Királyok Városa. Autópálya és vízpart. Kevés az ilyen hely, főleg, hogy a Balaton déli partján szinte egybeérnek a települések. 70 üres hektárt vízparton elég nehéz találni, így szinte ez volt az egyetlen potenciális szóba jöhető terület.

No igen ám, de a terület Sukoróhoz tartozik közigazgatásilag, így nem olyan könnyű megszerezni...

Hol volt, hol nem volt egy izraeli-magyar kettős állampolgárságú üzletember, Joáv Blum. Joáv nagy álma volt a Királyok Városa, hogy hasznot hozzon a befektetőcsoportnak és megajándékozza Magyarországot valami naggyal...

Egy gyönyörű szép napon, még 2007-ben, mikor a csillogó szemű Kóka János volt a gazdasági miniszter, Joáv szerzett magának (vagy kapott) egy belsős információt, mégpedig hogy a tervezés előtt álló M4-es autópálya nyomvonala merre is fog haladni pontosan. A térképet bogarászva Joáv úgy döntött, hogy a magyar gyümölcsnél nincs finomabb egész Európában, ezért úgy döntött, beruház egy magyar gyümölcsösbe.

Vett is 183 hektár gyümölcsöst Albertirsa és Pilis között.

Teltek-múltak a napok, hetek, Joáv fáradságos munkával kapálgatta, metszette 2007 őszén a frissen megszerzett kicsinyke gyümölcsösét, amikor nagy döbbenésre levelet kapott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től:

"A betyárját, vajon mit akarhat tőlem az állam?!" - tépte fel kapától megkérgesedett kezével Joáv izgatottan a levelet gyümölcsösében.

"Tisztelt Joáv Blum!
Az M4-es autópálya nyomvonala a legnagyobb sajnálatunkra az Ön gyönyörű gyümölcsösén halad át, emiatt a Magyar Állam igényt tart az birtokában lévő 183 hektárra!
Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt."



2008 tavaszára fordult az idő, az első rügyek megjelentek Joáv szeretett gyümölcsösében. Hosszan tanakodott, hogy mitévő is legyen? Végül nagy-nagy elhatározásara jutott: váratlanul bejelentkezett Sukoróra és helyi lakos lett! Másrészt pedig elutazott Budapestre, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz, és közölte, hogy szívesen lemond a 183 hektár gyümölcsösről Magyarország fejlődése érdekében, de... de cserébe szeretné megkapni a 70 hektárt Sukoró és a Velencei-tó között.

A Nemzeti Vagyonkezelő közölte, hogy szívesen megvennék vagy kisajátítanák ezt a 183 hektárt, de Joáv kötötte az ebet a karóhoz, hogy csak a csere jöhet egyedül szóba.

A Nemzeti Vagyonkezelőnél kiszámolták, hogy a 183 hektár gyümölcsös 800 millió forintot ér (4,3 millió / hektár), míg a kért 70 hektár vízparti telek 1,1 milliárd forintot (15,7 millió / hektár, vagyis 1570 forint / négyzetméter).

De sajnos akadt még egy fránya szabály, amely Joáv és a Nagy Projekt útjában állt. Kis értékű ingatlanok esetében 15 százalékot meghaladó értékkülönbözet fölött nem lehet végrehajtani a területcserét, pályázatot kell kiírni az ingatlan értékesítésére, ám a különösen nagy értékű ingatlanok cseréje közvetlenül az MNV Zrt. vezetésének, illetve a vagyongazdálkodási tanácsnak a hatáskörébe tartozik.

Joávra és a Projektre ismét rámosolyogtak az égiek. Pusztán a szerencse folytán, mindenfajta külső ráhatás nélkül a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsot nem érdekelte a min. 27%-os értékkülönbség, és 2008. július 30-án jóváhagyta a cserét.

Az aznap tárgyalt 25 ügylet között kis hírecske volt ez a csere:

"Hozzájárult a Tanács a későbbiekben építendő M4 autópálya nyomvonala számára szükséges területek cseréjéhez. A döntés értelmében a Magyar Állam tulajdonát képező, Sukoró külterületén található ingatlanokat Pilis külterületén valamint Albertirsa külterületén lévő ingatlanokra cserélik."



Joáv 183 hektár albertirsai homokos talajú gyümölcsöséből így lett 70 hektár vízparti telek a Velencei-tó partján...

A 300 milliós különbözetet Joáv-nak sajnos be kell fizetnie az államkasszába. Sőt, még így is nagyon jól járt, mert egyes vélemények kicsit drágállják a 800 milliós árat a 183 hektár gyümölcsösért...

"Amennyire utána tudtam nézni, egy jó infrastruktúrával rendelkező, kiépített felvevőpiaccal rendelkező gyümölcsös Pest megye ominózus részén jóval olcsóbb. Blum úr gyümölcsösei (élek a gyanúperrel, hogy az adott terület valójában susnyást jelöl, de ne legyen igazam) méretarányosan átszámítva kb. 4-500 millió Ft-ot értek legfeljeb" - írta az egyik kommentelő a nol.hu-n.

Itt lesz majd a magyar Las Vegas

"Bajnai Gordon gazdasági miniszter levélben kérte, hogy a megyei közgyűlés a rendezési tervben nyilvánítsa beépíthető területté a Velencei-tó északi partrészét, egy 2003-as sukorói rendeletre hivatkozva. Ellenkező esetben kártérítés fizetésére kötelezné a testületet, mondván, meghiúsul a munkahelyteremtő beruházás.
Felháborító eljárás" - mondta a Fejér megyei közgyűlés alelnöke.

Illetve még hozzá kell tenni, hogy kerek egész legyen a történet, hogy Joáv Blum úgy juthatott - a törvény szerint - a sukorói területhez, hogy ha településen életvitelszerűen lakik. Ezért lett sukorói lakos még a csereüzlet előtt...

A sukoróiak és a környezetvédők most lázadoznak, hogy a gigaberuházás elzárja előlük és mindenki elől a Velencei tavat, de meg lett mindenki nyugtatva, hogy egy 10 méter (!) part menti sáv állami tulajdonban maradt ... a polgármester mellesleg a Projekt nagy-nagy támogatója. Biztos imád kaszinózni.

Hab a tortán, hogy Magyarországon nem lehet csak úgy kaszinót nyitni és üzemeltetni. Mit ad Isten, hogy-hogy nem, a szerencsés véletlenek összjátéka, hogy 2009. február 19-én a Pénzügyminisztérium koncessziós pályázatot hirdetett a Közép-Dunántúl régióban létesítendő, első kategóriába sorolható játékkaszinó létesítésére és üzemeltetésére. A nyertesnek évi legkevesebb 900 millió forintot kell fizetnie az államnak. A szerződést húsz évre kötnék... A Királyok Városa pont a Közép-Dunántúl régióban lenne. Nahát...

Bajnai miniszterelnökként hasonló gondossággal fog eljárni az ország érdekében?
A Velencei-tó északi partjának a 2/3-áról van szó!
Melyik másik európai ország engené ezt meg?
A Balaton még megvan?

Polgári Hírszemle

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Gigantikus zsidó területfoglalás a Velencei-tó partján (I. rész)
Izraeli és amerikai zsidó "befektetők" erős állami hátszéllel 80 hektárnyi kaszinót építenének a Velencei-tó partjára Sukorón.
2009/04/19 - 19:54 Szent Korona Rádió

A Velencei-tó partjára önkormányzati és állami támogatással négyszázmilliárd forintos beruházásra készülnek izraeli és amerikai zsidó területfoglalók. King's City néven szórakoztató központot akarnak építeni Sukoró külterületén a tó partjára, hat méterre a víztől. A helyi lakosok, a megyei képviselő, sportolók, környezetvédők, hazafiak tiltakoznak a beruházás ellen, azonban erős a kormányhátszél és a helyi testület (polgármester és képviselőtestület) támogatása.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eladták az országot!
  2009-04-21 21:45:57, kedd
 
  Eladták az országot!

A Magyar Közlöny egyik eldugott oldalának elrejtett kormányrendeletéből tudtuk csak meg, a felelős magyar kormány a végnapjaiban, még márciusban, mint egy kopott kabátot leadta a kormányzást Brüsszelben. Mint a régi szép időkben, a 80-as években, amikor a sorok közötti olvasásból, az elvtársak utalásaiból, körmondataiból és arcmimikájából kellett kitalálni, hogy mi a túró is történik az országban, most egy alig olvasott lapból, no meg a pénteki Népszabadságból tudhatta meg a nyilvánosság a "tutit".

Nevezetesen, hogy bárki lesz is a következő miniszterelnök, már egy aláírt, az EU-val szemben bevállalt és április 3. óta hatályban is lévő megszorítási csomag rendelkezései szerint kell irányítania Magyarországot...

Mostantól fogva tehát nem Budapesten dől el, hogyan kerülhetjük el a totális pénzügyi összeomlást, a valutaválságot és a 400 forintos eurót. Nincs egy centiméternyi mozgásterünk sem abban, miként kívánjuk teljesíteni a valutaalap és az Európai Unió keretfeltételeit az államháztartási vagy a fizetési mérleg egyensúlyának betartása érdekében, Brüsszelben és Washingtonban mondják majd meg ezentúl, mennyivel emelkedhet a közalkalmazottak bére, hogy vissza kell-e vonni a 13. havi nyugdíjat, hány éves korban mehet nyugdíjba a magyar, és még sorolhatnánk.

VERES JÁNOS PÉNZÜGYMINISZTER A DOKUMENTUM ALÁÍRÁSA UTÁN TELJES LELKI NYUGALOMMAL HAZAJÖTT BRÜSSZELBŐL, ÉS ELFELEJTETT SZÓLNI A SAJÁT NÉPÉNEK ERRŐL A KICSINY RÉSZLETRŐL. GYURCSÁNY FERENC MINISZTERELNÖK UGYANÍGY TETT, ÉS MOST MÁR VILÁGOS, MILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT MONDOTT LE.

Mint tudjuk, éppen az MSZP-kongresszus előtt külföldi utakat (Brüsszel, Frankfurt) bonyolított le, ezeken minden valószínűség szerint közölték vele a szomorú valóságot, hogy a pénzügyi összeomlás elkerülése végett legyen szíves a kijáratnál leadni a nemzeti szuverenitást. Leadta, hazajött, és felmérte a helyzetét: vagy kiáll az emberek elé, tájékoztatja őket a valóságról, a hitelezők által rá erőltetett programról, vagy sunnyog. AZ ŐSZÖDI HŐS TERMÉSZETESEN AZ UTÓBBIT VÁLASZTOTTA.

Figyelemelterelés végett nagy zajt csapott, két hétig a saját lemondásával tömte meg a híradókat, majd amikor már megtalálták azt, aki vállalja, hogy elviszi a balhét, beletetette az intézkedéscsomagot a Magyar Közlönybe. A magyar törvényhozás szocialista képviselőinek pedig, mint egyszerű statisztáknak, bohózatba illő körülmények között kellett aláírásukkal hitelesíteniük azt, amit a pénzügyminiszter már amúgy is elvállalt.

Megkezdődött a reformdiktatúra!
(olvasónktól)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajdú-Bét-ügy: már kérdezni is
  2009-04-21 21:45:11, kedd
 
  Hajdú-Bét-ügy: már kérdezni is tilos
2009-04-21 07:04 hírTV

Nem mondhatta el az Országgyűlésben Font Sándor fideszes képviselő Bajnai Gordon miniszterelnökhöz címzett interpellációját a Hajdú-Bét-ügyekkel összefüggésben - írja a Magyar Nemzet.

Szili Katalin, az Országgyűlés MSZP-s elnöke Molnár Csaba kancelláriaminiszter megállapítására hivatkozott, amikor visszautasította az ellenzéki interpellációt. A házelnök Font Sándornak címzett levele szerint Molnár Csaba úgy találta, hogy az interpelláció tárgya nem tartozik a miniszterelnök feladatkörébe, továbbá olyan, a kormányfő személyét sértő kijelentéseket tartalmaz, amelyeknek az Országgyűlés ülésén történő elhangzása alkalmas a T. Ház tekintélyének csorbítására. Font Sándor az Ehhez ért-e a miniszterelnök úr című felszólalásában választ várt volna Bajnai Gordontól arra, hogy az ország MSZP által okozott válságát is "trükkök százaival" kívánja-e kezelni, mint tette azt a Hajdú-Bét esetében.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkor tüntess, ha tényleg tünt
  2009-04-21 21:39:37, kedd
 
  Akkor tüntess, ha tényleg tüntetni akarsz - Nyílt levél Fricz Tamásnak
2009-04-21 16:12 barikád.hu Küldje el ismerősének!


Tisztelt Fricz Tamás!
Foglalkozásban nem túl távoli, egyébként távoli Kolléga úr!

Bevezetőként tudatom, hogy nem vagyok tagja a Magyar Gárdának, és a világon senki sem hívott vagy kért, de nem is hatalmazott fel arra, hogy a Gárda főkapitányának írott NYÍLT levelére reagáljak.

Ennek egyetlen oka, hogy a levél nyílt volta annak bármely olvasóját eo ipso felhatalmazza a hozzászólásra, ha úgy érzi, van Ön számára mondanivalója.

Kérem, fogadja egy nem szóvivő, csupán egy szociológusnak egy politológus (Ön) számára írott szavait civil, azaz polgári, korrekt türelemmel.

1. Felhívom szíves figyelmét arra a száraz tényre, hogy Magyarországon - az Ön állítása ellenére - nincs baloldali-balliberális kormány.

Meglep, hogy politológus létére itt reformkori mintára (másképp: a kommunizmus semmivel sem indokolható agyrémeként) feltételez jobb- és baloldalt. Politológus kollégám, bizonyára tudja, csak ragaszkodik a képtelen hagyományhoz: ebben az országban a szovjet megszállást követően nincs se jobb-, se baloldal, hanem van nemzeti és nemzetellenes, azaz ,,nemzetközi" oldal. Az utóbbi abszurdum, amivel vélhetően Ön is tisztában van, hogy ,,nemzetközi" elkötelezettségű politikus vagy félnótás hazaárulók között, vagy elmegyógyintézetben ápoltként vannak. Lehet választani: vagy magyar vagyok, vagy nemzetközi. Az utóbbit vagy kezelni, vagy büntetni kell. Ön tehát - a halhatatlanná lett antalli kifejezéssel, ami egyébként gyerekkorom felnőtteinek szavát is idézi - SZAMÁRSÁGOT ÁLLÍT.

2. Az Ön által említett és vágyott nemzeti kormány nem valamely parlamenti patkóban elfoglalt székhez, hanem a magyar nemzethez, és semmi máshoz nem kötődhet.

3. Szíves figyelmébe ajánlom, mint Önnél idősebb, hajdani bencés diák, hogy egyházi elemi (később ,,általános" ) iskolánk és gimnáziumunk diákjai - ha tetszik Önnek és tisztelt elvbarátainak, ha nem - úgynevezett bocskait viseltek, azaz egyenruhában jártak a vasárnapi misékre és az ünnepélyes alkalmakra.

Istennek ez ellen semmi kifogása sem volt.

Gondolja, hogy éppen Önnek van joga a nemzeti népviseletekre alapozott egyenruhát kifogásolni, netán elítélni? Ha gondolja, legyen erős, téved. Hogy mennyire? Próbálja csak a rendőrséget lebeszélni egyenruha-viselésről azért, mert Ön, illetve Önök azt se ünnepélyre, se tüntetésre nem találják alkalmas viseletnek. Volt egy ilyen elvtárs még az Ifjúsági Parkban (Ön nem emlékezhet rá, mivel túl fiatal), aki karhatalommal pofoztatta ki azokat a szombat délutáni táncos rendezvényekről, akiknek nem volt nyakkendőjük (megfelelő körülmények között egyenruha az is), vagy - Isten ments! - az általa elvártnál hosszabb hajat viseltek. Azokat egész egyszerűen, fasiszta-kommunista rendőri erővel megnyíratta.

Ezt, vagy ehhez hasonlót vár el Ön is a nemzethű magyaroktól, különben az Ön fogalmai szerint alkalmatlanok bizonyos alkalmakon való megjelenésre?

4. Engem személy szerint elbűvöl, hogy Ön többek között Vona Gábort hívja tanúként, hogy a ,,megdönteni szándékozott" (vagy mégsem?) kormány szemkilövő banditái által 17.30-ig ,,engedélyezett", zsarnok által elviselt jelenlétével valaha is megváltoztathat valamit?

Tisztelt Szóvivő Úr! Úgyis mint politológus, találkozott Ön valaha is a történelemben olyan, mintegy mellesleg, törvénytelen hatalommal, amelynek állig felfegyverzett pribékei óvják az elnyomott, fegyvertelen, ám okkal ünneplőbe öltözött nemzet ünnepét az ünneplők elől? És - az ingerlés legcsekélyebb szándéka nélkül kérdezem - mikor és hol találkozott tiszteletre méltó tanulmányai során olyan magyar nemzeti (esetleg állami) ünneppel, amelyen tiltották volna akár a népviseletet, vagy éppen hajdani iskolatársaim, netán édesanyánk úgynevezett ,,magyarruha-viselését"?

Komolyan kérdezem, egészen távoli Kolléga úr, aki legfeljebb annyiban hajaz rám, hogy mire ugyanennyi idős lesz, még az enyémnél is kevesebb haj lesz a fején.

Másban ugyanis - ó, baljós magyarság! - szemernyit sem hasonlítunk.

5. Komolyan kérem, hagyjon fel ezzel az idétlen, katonás(!) bal-jobbozással, és ha akarja, döntse el, hogy magyar-e, vagy nemzetközi. Mert ha nem magyar, és ennek okán nem tűri a magyar nemzeti viseletet, rendben van, ezért a kutya, még az én kutyáim egyike sem fogja bántani.

De akkor - szépen kérem - hagyjon fel ezzel a marhasággal, Fricz úr. Nem azért, mert a politológia, a tudomány általam tisztelt klasszikus fogalma szerint, nem tudomány. A tudomány ismérve, hogy AUTONÓM, a közvetlen napi praxisról levált ismeret.

Ezt annak vélelmében írom, hogy Ön tulajdonképpen ismeri ezeket a fogalmakat. Csakhogy Ön, tisztelt Fricz úr, egy konkrétan körülhatárolható politikai ideológia - tehát még csak nem is filozófia - szerint hordja össze a napi praxis alapján, ráadásul közvetlenül körülhatárolható politikai céllal minden mondanivalóját.

6. A többi kijelentését, ide értve az ELLENSÉG FELISMERÉSÉT, nemkülönben a többi lózungot, amit az Önénél komolyabb politikai érzékkel meg sem említek, nem méltatom, mivel arra éppúgy nem érdemes, mint a közös(?) ellenségkeresés.

Ha nem bánja, a Magyar Gárdán kívüliként nem büszkeséget ajánlok Önnek, hanem a Nemzet iránti valós, és mély alázatot, tisztelt Fricz Tamás szóvivő, politológus, fideszes stb. úr.

A magyarokért való összefogásért pedig azt választ, akit akar, de amíg a Likud testvérpártjának szekerét tolja a keresztény Magyarországon, javaslom, gondolkozzék el azon, hogy NYÍLT LEVÉLBEN, amit bárki olvashat, és amire akármely magyar válaszolhat, értelmes dolog-e ilyen idétlenségeket - pláne felszólító módban - írnia a Magyar Gárda főkapitányának.

Még sosem gondolt röpke karrierje során, hogy habár ujjong a Fidesz a szavaira, mégsincs igaza?

Szitányi György

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 348
  • e Hét: 2006
  • e Hónap: 18799
  • e Év: 151716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.