Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
Minden MSZP-s és SZDSZ-es képv
  2009-04-04 22:35:43, szombat
 
  Olvasó: Minden MSZP-s és SZDSZ-es képviselőnek
2009. április 04. 22:04

HunHír.Hu

Azzal, hogy az utolsó emberig felsorakoztatok a bajnai-féle népnyúzó, gyilkos megszorításokat tartalmazó csomag mellett, elkövettétek a magyar haza és nép ellen elképzelhető legaljasabb árulást. Úgy döntöttetek: az állam kiadásait csökkentitek oly módon, hogy a három és félmillió koldus magyar zsebeit forgatjátok ki, elszedve utolsó filléreit.

Lett volna módotok kidolgozni, kidolgoztatni egészen másféle csomagot, amely a kiadások csökkentése helyett a bevételeket növelné. E célból megszoríthattátok volna például saját magatokat, visszaadhattatok volna valamit a számla nélkül sorozatban fölvett tízmilliós költségtérítésekből. Megsarcolhattátok volna sorosgyörgyöt és az ő fajtáját, aztán a belső kifosztás révén meggazdagodott felső százezerhez tartozókat, a külföldi tulajdonú multicégeket és bankokat. Ehelyett ti a már koldussá tett magyar népet sarcoljátok, ezért - az elmebeteg bűnöző gyurcsányferenc bukása után - beálltatok egy nyikhaj senki libatolvaj ,,miniszterelnökjelölt" mögé, aki erkölcsileg bűnözőnek tekintendő, és sok száz gazda tönkretételéért felelős. Ráadásul közben világszerte történelmileg is megbukott ostoba neoliberális gazdaságpolitikátok, sőt hülye kommunista világnézetetek is, melynek bűneit most már az EU határozatban ítélte el. Végetek van minden szempontból.

Ezzel az aláírással, ezzel a végtelenül aljas tettel kiírtátok magatokat a magyar nép bizalmából, a magyar erkölcsi és jogrendből, sőt a magyar történelemből is, mert ilyen bitang társaság még nem randalírozott az ország házában a rákosi-rendszer óta. Csak a saját túlélésetekre, jogszerűtlen hatalmatok átmentésére gondoltatok. Ezzel törvényen kívülivé váltatok, hazátlan csirkefogókká, akiket ezentúl szabadon lehet levadászni. Eltakarítunk benneteket az ország házából, bár még nem tudjuk, hogyan fogjuk azt megtisztítani a rengeteg mocsoktól, amit magatok után hagytok.

A magyar nép gyilkosaivá váltatok, súlyos akadályt képeztek a magyar jövő útjában, ezért holnap kiakolbólítunk benneteket a hatalomból. Ezzel és korábbi árulásaitokkal immár idegenszívűekké váltatok, nincs köztetek egyetlen becsületes ember sem, ezért alkalmazhatók rátok Petőfi sorai:

,,Foglalod a kurvanyádat, / De nem ám a mi hazánkat!"

Jelszavaink holnapra:

1. Vesszen az mszp! Vesszen az szdsz! Vesszen a kormány!
2. Alkotmányozó nemzetgyűlést akarunk! Ősi alkotmányunk visszaállítását a Szent Korona tan alapján!
3. Új választásokat, kétkamarás országgyűlést, visszahívható képviselőket!

Ti pedig hulljatok a történelem szemétdombjára!

Lámpavasra veletek! Börtönbe veletek!

És elmentek mind a kurva anyátokba!

Végvári József dr
nyugdíjas nyelvtanár

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=18378
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MVSZ azonosul Rácz Sándor v
  2009-04-04 22:28:33, szombat
 
 


Az MVSZ azonosul Rácz Sándor válságkezelő ajánlásával

A Magyarok Világszövetsége azonosul tiszteletbeli elnökének, Rácz Sándornak tegnap nyilvánosságra hozott válságkezelő ajánlásával: pártok fölötti, nemzeti egységkormány és alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását kéri.

Miként tiszteletbeli elnöke, Rácz Sándor, akit még 1988-ban a washingtoni Fehér Házban, mint lehetséges rendszerváltó személyiséget fogadtak, úgy a Magyarok Világszövetsége is, a magyarországi rendszerváltás kisiklatásában egyetemlegesen felelősnek tartja az egész politikai osztályt.

Ezért a mostani mély válságban - amely a magyar társadalmat televényként átszövő, mély erkölcsi válságban gyökerezik -, és mára gazdasági, politikai, sőt alkotmányossági válsággá fajult, a Magyarok Világszövetsége nem tartja megoldásnak az előehozott választásokat.

Meggyőződésünk, hogy ebből a mély válságból Magyarország csakis gyökeres változtatással lábalhat ki, amely változtatás a történelmi magyar alkotmány jogfolytonosságának helyreállításával kell kezdődjék. Ezt a feladatot csakis az alkotmányozó nemzetgyűlés végezheti el, amelyet haladéktalanul össze kell hívni.
Az ország kormányzását egy pártok fölött álló, a pártoktól teljességgel független nemzeti egységkormányra kell bízni, amelyben nem lehet helye a kommunizmus aktív szereplőinek, miként az elmúlt két, országvesztő évtizedben parlamenti vagy kormányzati szerepet betöltő politikusoknak sem!
A Magyarok Világszövetsége Bajnai Gordon miniszterelnökké való jelölését elfogadhatatlannak, megengedhetetlennek, egyenesen botránykőnek tartja.

Egy ilyen előéletű embernek országos közjogi méltóság tisztségébe való jelölése egyenértékű az emberek arcul köpésével, és újabb bizonyítéka annak, hogy az 1989. október 23-án kikiáltott köztársaság züllesztő, működésképtelen és megreformálhatatlan, ezért megszüntetendő.

Megismételve: a Magyarok Világszövetsége nem tartja megoldásnak az előrehozott választásokat. Ezért nem vesz részt az április 5-én, a Hősök terén sorra kerülő tüntetésen, amelynek legfőbb, meghirdetett célkitűzése - az előrehozott választások kikényszerítése - pártpolitikai indíttatású.

A Magyarok Világszövetsége támogatja azt, hogy tiszteletbeli elnöke, Rácz Sándor ezen a tüntetésen részt vegyen, és az április 3-án nyilvánosságra hozott, alább ismételten közzétett nyilatkozatát a tüntetők előtt felszólalva újból nyomatékosítsa.

Budapest, 2009. április 4-én
Patrubány Miklós,
a Magyarok Világszövetségének elnöke
Egyetértek: Kovács János, Nemzeti Hírháló


Mentsük meg Magyarországot!
Ajánlás előrehozott választások helyett
Magyarországon megjelent ismét a vörös diktatúra, Bajnai politikai nyilatkozata alapján, aki "gyors társadalmi egyeztetést" kér.

Íme, itt van a társadalom egy tagjának a nyilatkozat által kiváltott véleménye:
1. Bajnai tudja-e, hogy milyen országban él?
2. Bajnainak van-e fogalma a demokráciáról?
3. Képes-e Bajnai igazat mondani?

Bajnai azért kér előre aláírásos támogatást, mert tudja, hogy Magyarország elutasít mindenféle diktatúrát. Bajnai nyilatkozata egyértelműen a népnyúzás tényének bevallása.
Bajnaival szemben Magyarország arra kéri parlamenti képviselőit, hogy semmiféle diktatúrát ne támogassanak. A magyar népnek elege van a kommunista-tőkés ígéretekből.

Magyar testvéreim, elérkezett az idő,
hogy megálljt parancsoljunk ennek a magyarellenes folyamatnak!

1. El kell utasítani minden politikai pártot, mert a pártos politikájukkal az embertelenséget szabadították rá Magyarország népére.
2. Magyarországot talpra állítani csak nemzeti politikával lehet.
3. Ezért javaslom: minden település közössége válasszon nemzeti bizottságot, pártoktól független, politikára alkalmas emberekből. A megválasztott területi nemzeti bizottságok egy országos egyeztetésre gyűljenek össze, és döntsék el, hogy létre hoznak-e egy nemzeti egységkormányt, vagy mint országos nemzeti bizottság működnek-e tovább?
A nemzeti egységkormányban nem juthatnak szerephez olyan politikusok, akik a kommunizmus évtizedeinek aktív szereplői voltak, illetve az országvesztés elmúlt húsz esztendejében parlamenti képviselők vagy kormánytagok voltak.
4. A nemzeti bizottság kezdeményezze alkotmányozó nemzetgyűlés megszervezését.
Az alkotmányozó nemzetgyűlés állítsa helyre a történelmi magyar alkotmány jogfolytonosságát, középpontjában a Szent Koronával és annak értékrendjével. Az új magyar alkotmány tegye lehetővé a munka értékére alapozott pénzkibocsátást. A gazdasági életben pedig, az állami tulajdon és a magántulajdon mellett, nyisson széles utat az emberi méltóság megőrzését szavatoló társadalmi (közösségi) tulajdon számára.
Az alkotmányozó nemzetgyűlés készítse el az új magyar alkotmány szellemében az új választási törvényt.
5. Amikor az új alkotmány lehetővé teszi, meg kell tartani az országgyűlési képviselő választást.
6. Amikor az új Országgyűlés megalakul, a nemzeti bizottság és az alkotmányozó nemzetgyűlés megszünteti tevékenységét.
7. A nemzeti bizottság, a kifizetésekre vonatkozóan, kérjen három éves moratóriumot.

Úgy gondolom, hogy ezt a nyilatkozatot Orbán Viktornak kellett volna megtennie.

Budapest, 2009. április 3.
Rácz Sándor
akit 1956. november 16-án választottak meg
a Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnökévé

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Hunok völgye svájcban
  2009-04-04 22:09:36, szombat
 
  A Hunok völgye svájcban

http://video.google.com/videoplay?docid=-6982470691549453144&q=source:0167273 62563964539006&hl=hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hálátlan fiú: Orbánék vizsgáló
  2009-04-04 21:43:35, szombat
 
  Cápatámadás

"Betörő a házban" - Így küldték padlóra az OTP-t

F. K. - Gy. J., uzlet@hetivalasz.hu
9. évfolyam 14. szám, 2009.04.02


Bár a pénzügyi felügyelet kiderítette: Soros György cége állt a tavaly őszi OTP elleni támadás hátterében, azt egyelőre nem tudni, ez összefüggésbe hozható-e a forint akkori rohamos gyengülésével. Egy biztos: az időnként országokat bedöntő spekuláns legújabb áldozatai - az OTP-papírok tulajdonosai - több tízmilliárdot buktak.




A "magyar" Soros György
Jó lenne, ha ide sem jönne többé!

Azon a bizonyos napon, 2008. október 9-én különös pletykák láttak napvilágot. A pénzpiaci szereplők között az a hír járta e-mailben, hogy válságos helyzete miatt államosítani fogják az OTP-t, s hogy egy orosz nagyrészvényesét a bankpapírok eladására kényszerítették. Ezzel a rémhírterjesztők azt akarták sejtetni, hogy az OTP a külföldön terjeszkedő orosz tőke célkeresztjébe került. Olyan állítás is megjelent, hogy az OTP sok hitelt vett fel az államcsődöt jelentő Izland bankjaitól. A Reuters hírügynökség akkor a híresztelések forrását Londonba tette. Közben az OTP-részvények 22 százalékot veszítettek értékükből a Budapesti Értéktőzsdén. Zárás előtt pár perccel ugyanis egy szokatlan nagyságrendű, több százezer darabos eladási megbízás öntötte el a börzét, így az aznap délelőtt még 4500-4900 forintos sávban mozgó árfolyam 3855 forinton zárta a napot.

Az OTP részvényeivel párhuzamosan a forint is mélyrepülésbe kezdett. Fizetőeszközünk kétéves mélypontra került: a 249-es szintről estére már 262 forintra kúszott fel az euró ára, s napközben még a 270-es határt is átlépte. Másnap Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója, Veres János pénzügyminiszter és Simor András jegybankelnök közös sajtótájékoztatón igyekezett megnyugtatni a pénzpiacot: a magyar bankrendszer tőkeerős, a kormány pedig mindent megtesz a stabilitás megőrzése érdekében. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök délután arról tájékoztatta a parlamenti frakciók vezetőit, hogy a kormány előző nap az unióhoz, a jegybank pedig a Valutaalaphoz fordult segítségért a forintgyengülés miatt.
Az OTP esetében már akkor szinte mindenki biztosra vette, hogy spekuláció van a háttérben. A piacra borított, több százezer részvény eladására szóló megbízásnak ugyanis az volt az üzenete: megszabadulni az OTP papírjaitól, mindegy, milyen áron. A forintzuhanást illetően viszont már ellentmondásosak voltak a vélemények. Volt, aki közvetlen összefüggést látott az OTP és a magyar fizetőeszköz sorsában, mások az állampapírpiacon kialakult pangásra vezették vissza az okokat.

A piacon aztán elterjedt a vélekedés, hogy egy angol alapkezelő, Greg Coffey állt a támadás mögött. Az angol szálra vonatkozó gyanút Csányi bejelentése is erősítette. A bankelnök ugyanis közölte: az OTP feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a magyar rendőrségen, s ugyanezt teszi majd a brit hatóságoknál is. Csányi nem nevezett meg senkit, mert mint mondta: "annak nagy jogi kockázata lenne". A 37 éves, ausztrál férfi, a GLG Partners Inc. egyik legjobb alapkezelője - aki korábban egy Soros Györgyhöz köthető alapkezelőnél is dolgozott - hevesen cáfolta a vádakat.

Az októberi titokról március 26-án lebbent fel a fátyol - bár nem teljesen. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) hivatalból piacfelügyeleti eljárást kellett indítania, hogy megállapítsa: az októberi OTP-s tranzakciók során nem sérültek-e a tőkepiacról szóló törvény piacbefolyásolásra vonatkozó tilalmai. A PSZÁF úgy találta, hogy a magyar származású dollármilliárdos, Soros György cége állt az októberi ügyletek hátterében. A Soros Fund Management LLC ugyanis "shortolta" az OTP részvényeit, vagyis arra játszott, hogy esni fog az árfolyamuk. De nem ez volt a probléma, hanem az, hogy az alapkezelő a tőzsde zárására időzítve nagy mennyiségben öntött piacra OTP-papírokat, s ezzel félrevezette azokat a befektetőket, akik döntéseiket a záróárra tekintettel hozzák meg. A PSZÁF az ügyleten nyert árbevételt több mint 675 ezer dollárban állapította meg, és a bírságot ennek 400 százalékában, azaz 489 millió forintban határozta meg. Ez a PSZÁF legnagyobb ilyen bírsága, s a Kulcsár-ügy utáni időszak óta a legnagyobb sikere is.




Soros közleményben igyekezett távol tartani magától a "sajnálatos ügyet". Mint írta: ő nem kötött volna üzletet az OTP részvényeinek árfolyamcsökkenésére; cége napi dolgait már nem maga intézi, mivel tavaly visszavonult. (Az alap ugyanakkor családon belül maradt, hiszen az operatív irányítást korábban fiának, Jonathannak adta át.) Arra már nem tért ki, hogy a PSZÁF-határozat kézbesítésétől számítva harminc napon belül befizeti-e a kiszabott bírságot, és hogy fellebbez-e a döntés ellen.

A PSZÁF is adós maradt a válasszal néhány kérdésre. Mi volt a kapcsolat az OTP ellen irányuló tranzakciók és a forint elleni spekulációk között? A támadások kitervelői egyszerre játszottak-e a bank- és devizaválság bekövetkeztének lehetőségére? Mely londoni, illetve budapesti pénzügyi szolgáltatók működtek közre az ügyben? Soros alapja melyik pénzügyi szolgáltatótól kapta kölcsön a shortoláshoz szükséges részvényeket? Soros alapkezelője az OTP bedöntésére játszott, vagy csak az esetleges felvásárlásához készítette elő a terepet? Soros ugyanis már korábban is szerette volna megkaparintani a bankot: Bokros Lajos a kilencvenes évek közepén pénzügyminiszterként például azon dolgozott, hogy meghatározó részt juttasson a magánosítás előtt álló OTP-ből Sorosnak. Csányi Sándor viszont a pénzintézet tőzsdei megjelenésében volt érdekelt; végül Horn Gyula kormányfő vetette el a Soros-forgatókönyvet, és ezzel Bokros és Csányi viszonya is megromlott. A mostani Soros-történet pedig több politikai eseménynek - így Bokros uniós parlamenti MDF-listavezetőként való megjelenésének - a hátterét is más megvilágításba helyezi.




SENKI SINCS BIZTONSÁGBAN

Változó, hogy George Soros sokrétű énje - befektető bankár, filantróp, filozófus, politikai aktivista - közül éppen melyik kerül előtérbe Amerikában. Mostanában Soros többször is önellentmondásba keveredett. A szigorúbb szabályozókért kiálló gazdaságfilozófus befektető bankárként a dereguláció lazaságát használta ki. A nagyvonalú filantróp "karvalytőkésként" szemrebbenés nélkül tett tönkre bankokat vagy akár országot. A liberális beállítottságú Soros, aki 2004-ben élete céljának tekintette George Bush megbuktatását, éppen a republikánusok gazdaságfilozófiájának élvezte a gyümölcsét.

Az Alpha magazin szerint Soros a múlt évi gazdasági zuhanás idején a negyedik legtöbbet profitáló kockázati tőkésként 1,1 milliárd dollárral növelte vagyonát. Amikor még mindenki a gazdaság stabilitásáról beszélt, ő már megjósolta, a The New Paradigm for Financial Markets című könyvében össze is foglalta, hogy a 25 évig pumpált "szuperluftballon" gazdaság ki fog pukkadni, s elkerülhetetlenné válik a recesszió. A milliárdos abban látja sikerének titkát, hogy képes volt elébe menni a változásoknak: nem a megérzések, hanem a realitások alapján fektetette be vagy vonta ki pénzét. Kritikusai szerint sikere mást mutat. "Először pénzügyi válságot kavar, majd potom pénzért felvásárolja a tönkretett céget" - írja az American Thinker. Ehhez persze ismerni kell a kiskapukat, és jó kapcsolatokra van szükség. Soros legutóbb 40 millió dollárt áldozott arra, hogy a Demokrata Párt átvegye a hatalmat.

Voltak, akik nem maradtak hálátlanok. Közéjük sorolják Charles Schumert, New York állam demokrata szenátorát. A jelzálogkölcsönző intézmények felé "áthidaló bankként" működő Los Angeles-i IndyMac Federal Bank a legnagyobb takarék- és jelzálogkölcsönző intézmény volt Dél-Kaliforniában, 32 milliárd dolláros tőkével. 2008 májusában Schumer belső banki információkat felhasználva rávilágított az IndyMac problémáira, és óvta a befektetőket a pénzintézettől. Az információ hatására a befektetők kivették pénzüket, és felgyorsították az ország történetének egyik legnagyobb bankcsődjét. Schumer eljárását a közgazdászok és a politikusok is bírálták, az IndyMacet pedig állami felügyelet alá vonták. A 2009 márciusában kiadott közlemény szerint egy új pénzügyi konzorcium 1,3 milliárd dolláros megállapodást kötött az IndyMac megvásárlására. A vásárlók között ott találjuk Soros Györgyöt is.

Hogyan kell megtámadni és "kicsinálni" egy országot? - e téren is ő az egyik legilletékesebb szakértő, hiszen pénzpiaci alapjai élén 1992-ben ő vezette minden idők legismertebb spekulációs hadjáratát a brit font ellen. Az előzmény az volt, hogy az európai közösségi tagállamok 1979-ben létrehozták az eurózóna elődjét, az Európai Monetáris Rendszert, melynek egyik eszköze az Európai Árfolyam-mechanizmus (ERM) volt. A résztvevők az árfolyamok rögzítésével és a szűk lebegési sávval a valutakurzusok stabilizálódását szerették volna elérni. A brit font az ország valós gazdasági teljesítményéhez képest felértékelt állapotban lépett a rendszerbe, s az ebben rejlő lehetőségeket érezte meg Soros és az általa elnökölt Quantum Fund vezérigazgatója, Stanley Druckenmiller. Rájöttek, hogy a rendszer fenntarthatatlan, mindenki az erősnek hitt német márka mögé fog menekülni, így érdemes a font árfolyamának további gyengítésére játszani. Sorosék a fontban felvett kölcsönöket márkára váltották, illetve a határidős devizapiacokon építettek ki úgynevezett rövid pozíciókat a font ellen.

A spekuláció sikeres volt: a kormány hiába használta fel a jegybank többmilliárd fontos devizatartalékát az árfolyam védelmére, hiába emelte 10-ről 15 százalékra az irányadó kamatot, a befektetők további fonteladással válaszoltak a helyzetre. 1992. szeptember 16. fekete szerda néven vonult be a brit pénzügyi történelembe: a spekuláció kiütötte a fontot az ERM-ből, a brit valutát le kellett értékelni, az ország kimaradt az euró létrehozásából, a lakosság pedig tízmilliárd dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. Soros viszont egymilliárd fontot keresett. A tőzsdeguru azóta is figyelemmel kíséri a brit eseményeket, nemrég újra a font gyengülésére játszott.

Öt évre rá Soros thaiföldi valutáról elejtett véleménye indította el a kelet-ázsiai pénzügyi válságot. Azóta is őt tartják felelősnek a thai gazdaság összeomlásáért. Az üzletember még évek múltán sem mert elutazni Bangkokba, pedig csak egy előadásra hívták meg. A tiltakozók vérdíjat tűztek ki a fejére, és azt mondták: "Soros meghívása olyan, mintha valaki egy betörőt ismét meginvitálna a házába, s megmutatná neki, mit lehet még ellopni."




2009-04-04. 12:56

Hálátlan fiú: Orbánék vizsgálóbizottságot akarnak Soros ellen


Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Fidesz a Soros-cég tavaly októberi, az OTP-t ért tőzsdei támadása miatt - jelentette be Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője. Tehát nem számít, hogy szinte az egész Fidesz-vezérkar Soros-ösztöndíjon nevelkedett, fontosabb, hogy ma már az OTP-hez állnak közelebb az érdekeltségek.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) vizsgálatának eredménye szerint a Soros Fund Management állt az OTP elleni, tavaly október 9-i tőzsdei támadások mögött. Ugyanebben az időszakban a magyar fizetőeszköz ellen is "összehangolt spekuláció folyt, ami a forint erős gyengülését eredményezte" - mutatott rá a fideszes politikus a sajtótájékoztatón.

Cser-Palkovics András közlése szerint ez a támadás csökkentette az ország iránti befektetői bizalmat, a legnagyobb magyarországi bank tőzsdei árfolyamának esése pedig a bankrendszer stabilitását veszélyeztette.

A Soros-cégre a PSZÁF által kirótt pénzbírság "szükséges, de nem elégséges lépés volt", a Fidesz ezért hétfőn azt javasolja a parlamentnek, hogy az ügy további részleteinek tisztázása érdekében a legközelebbi ülésén fogadjon el egy országgyűlési határozatot a vizsgálóbizottság létrehozásáról - fogalmazott a helyettes szóvivő.

(hvg.hu / MTI)

http://kuruc.info/r/6/38218/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a gyarmat: Még a villamosró
  2009-04-04 21:31:31, szombat
 
  Ez a gyarmat: Még a villamosról is Brüsszel dönt, holnap már a kalauzt is ő jelöli
2009. április 04. 20:53

HunHír.Hu

Az Európai Bizottság a szegedi villamoshálózat fejlesztését, a Közép-Duna vidéki hulladéklerakók rekultivációját és Békéscsaba szennyvíztisztításának és csatornázásának fejlesztését is jóváhagyta.

A mostani döntésekkel már öt nagyprojekt kapott brüsszeli igent, ezeken felül további 17 nagyprojekt van túl a kormánydöntésen, amelyek közül 14 már Brüsszelben várja a támogató döntést.

A szegedi nagyprojekt korszerűsíti Szeged mindhárom meglévő villamosvonalát, és sor kerül egy új, közel 2,5 kilométer hosszú negyedik vonal kiépítésére. Fejlesztik a trolibusz-hálózatot is, és új járműveket állítanak forgalomba. A projekt befejezésének várható időpontja 2011. vége. A projekt összköltsége megközelíti a 30 milliárd forintot, melyből az uniós támogatás közel 25 milliárd forint.


http://hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=18369
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen érdekes!!!
  2009-04-04 21:00:40, szombat
 
  Milyen érdekes!!!


Mikor 3éve az egyszerű ember állt ki a parlament feloszlatása miatt, mindenki köpködött ránk.Most meg még a Tv-ből is ez folyik.Úgy látszik a kártyákat sikerült leosztani már. A baj az,hogy az emberek a valódi problémák gyökereit nem látják,csak rángatják lakosságot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miniszterelnöki jelölésről
  2009-04-04 20:56:45, szombat
 
  http://www.magyarero.hu/index.php?op=full&q=5732


bibircsk:Miniszterelnöki jelölésről


2009-04-04:


Lassan már két hete tart Gyurcsány Ferenc lemondása utáni színjáték.
Először három jelöltet állítottak a miniszterelnök pótlására, hogy az SzDSz ki tudja választani a neki alkalmas alanyt.
Akit elfogadhatónak tartottak az nem vállalta a megbízatást. Ezek után kezdődött az ámokfutás. Volt olyan nap, mikor három- négy jelölt is szóba került, mint a legalkalmasabb személy.
Ha egy kis tisztesség szorul a két pártba, akkor már az első sikertelen próbálkozás után kérik a parlament feloszlatását, az előre hozott választások kiírását, a kampány időszak lerövidítését, hogy minél hamarabb beiktatásra kerülhessen az új legitim kormány. Nem így történt.
Talán most végleges jelöltet találtak Bajnai Gordon személyében. A mérkőzés nincs még lefújva, közbe jöhet egy- egy sárga lap, kiállítás, vagy nem várt csere.
A sok huzavona vetette fel bennem a kérdést, hogyan zajlik egy ilyen jelölő egyeztetés.

Az előző nap, késő estig elhúzódó tárgyalások miatt kicsit karikás szemekkel érkezett a miniszter-elnöki irodájába Gyurcsány Ferenc. Titkárnőjétől kért egy kávét, és a főbb tanácsadóit tíz órára behivatta szobájába.
Titkárnője eléje tette a frissen főzött gőzölgő kávéját. Kifelé menet megkérdezte, kér-e még valamit, s mivel nem kapott választ elhagyta a szobát.
Miniszterelnökünk homlokáról az illatos kávé se tudta elkergetni a töprengés ráncait, gond láthatatlan izzadságcseppjeit, mert folyamatosan azon gondolkodott ki lenne a legalkalmasabb jelölt. Gyorsan döntenie kell, mert mindjárt tíz óra és a tanácsadói megérkeznek. Le s fel sétált a szobában, amikor a dohányzó asztalon megpillantott egy Népszabadságot. Az újság első lapján a kormányfő látszik, ahogy az üléstermet elhagyja Bajnai Gordon társaságában. Mint a villámcsapás úgy nyílalt a felismerés agytekervényei közé! Megvan az emberem. Régóta ismerem, volt időszak, amikor egész jó barátságban voltunk, segítettünk egymáson, és ha jobban belegondolok, akkor a lekötelezettem.
Közben megérkeztek a tanácsadók is és egy pár udvarias szóváltás után miniszterelnökünk a lényegre tért. A foteljában ülve szemöldökét összehúzva, kezét tördelve, belekezdett mondandójába.
-Sok, sok órai gondolkodás és töprengés után jutottam arra a döntésre, hogy a következő jelöltem Bajnai Gordon lesz! Mi a véleményetek róla?
A rangidős tanácsadó magához ragadta a kezdeményezést és e képen kezdte mondókáját:
-Feri! Akár hiszed akár nem, de tegnap este, amikor elmentél, akkor mi még maradtunk vagy két órát és ugyanerre gondoltunk, hogy a Bajnai lesz a legjobb. Eddig csak azért nem hoztuk szóba, mert ugye az udvariasság azt kívánja, hogy először Te mondjad el a véleményedet. Mint már említetem mi is erre az eredményre jutottunk, - a többiek helyeslően bólogattak és egy, egy igen, igen is elhagyta ajkaikat - de azért óvatosságból, megkérdezném, hogy a kedves feleséged Klára asszony és annak anyukája, Piroska néni mit szólt hozzá?
- Azzal nincs semmi baj, ők súgták ezt a dolgot. Nem lesz semmi baj!
Még vagy negyed órát kedélyesen eldiskuráltak, és megegyeztek abban, délután bejelentik a nagy hírt, - az újabb jelölt személyéről hozott döntésükről, de még előtte beszélnek a vele.
Miniszterelnökünk íróasztalánál néhány gondolatot bejegyzett naplójába, majd a telefon után nyúlt, és beütötte a titkos számot a készülékbe. Pár másodperc múlva a hallgatóba felhangzott a búgó hang, majd egy kattanás után Bajnai Gordon titkárnőjének ismerős hangja csendült fel.
-Tessék!
-Marika! Feri vagyok, mondja meg a Gordonnak, ha tud, akkor azonnal jöjjön át! Köszönöm!
Miniszterelnökünk kiszólt titkárnőjének, ha megjön Bajnai, azonnal engedje be!
Gondolataiba merülve szemüvegét az asztalra téve csukott szemmel azon töprenget, hogyan hozza szóba legújabb jelöltjének, hogy Ő a következő kiválasztott. Nem volt sok ideje ezen morfondírozni, amikor is nyílt az ajtó és belépett rajta a legújabb potenciális jelölt.
-Foglalj helyet! Kérsz kávét? Hogy telt az éjszakád? Miken gondolkoztál?
Választ sem várva miniszterelnökünk a lényegre tért.
-Reggel, amikor bejöttem az irodába megtaláltam az íróasztalomon a miniszterelnöki programodat. Nagyvonalakban tudtam csak átfutni, de elég volt, csak néhány pillantást rá vetnem és megállapítottam, hogy én sem tudtam volna jobbat írni. Egyenesen zseniális, ahogyan a megszorításokat már az elején kezeled. Nem lacafacázol, hanem a lényegre törsz. Elvenni a tizenharmadik havi nyugdíjakat és fizetéseket! Zseniális! A bérek és nyugdíjak zárolása két évre! A gyes és a gyed idejének csökkentése! Fenomenális! Rokkantnyugdíjak, nyugdíjkorhatárok szigorítása! Egyszerűen szóhoz sem tudok jutni! Az ÁFA emelése igazán lázba hoz és ez a sok munkanélküli, milyen jól járnak a végkielégítéssel! Ha ezt véghez tudod vinni, akkor javasolni foglak Kossuth díjra! Mit Kossuth díjra, hanem egyenesen a közgazdasági Nobel díjra! Tudom, a szerénységed mondatja ki veled, hogy nem fogadhatod el, mert először engem illetne, mint a tanítómesteredet, de ezt majd, akkor, ha itt lesz az ideje!
-Feri! Szóhoz sem jutok! Megtisztelsz, hogy rám gondolsz, és jónak tartod a programunkat!
-Te csak ne törődj semmivel, csak arra figyelj, hogy el ne szóld magad!
Nem a jelöléssel és a programmal van a baj, hanem tudod még nem szóltam Piroska néninek az egészről semmit, de megoldjuk majd valahogy.
Tudod, mit, mondjuk, - kis szünetet tartott, mintha gondolkodna - azt a feltételt szabtad, ha nem támogat egyöntetűen a frakció, és párt országos választmánya, akkor nem vállalod. Ez alatt a pár nap alatt a Piroska néni is megbékél, sínen lesz a dolog. Abban az esetben, ha az anyósom nem egyezik bele a jelölésedbe, majd szólunk az Ildinek, - kerít nekünk egy-két hűséges frakció tagot, akik amúgy is szeretnek a párton belüli ellenzék szerepében tetszelegni, hogy ne írják alá a nyilatkozatot. Talán a Józsi lenne a legalkalmasabb és a békésiek, mert nagyon mostohán bántunk velük az utóbbi időben. Van még egy évünk a választásokig, addig csak, csak kihúzzuk együtt valahogy.
Itt van ez a vasárnapi demonstráció. Ez is a mi malmunkra hajtja a vizet. Van egy pár provokátorunk, azaz III/III - as ügynökök a régiek csapatából, akik mindig hajlandóak részt venni egy kis csetepatéban, okoznak egy kis feszültséget, és máris kimondhatjuk a rendkívüli állapotot a rossz gazdasági helyzetre és a rendbontásokra hivatkozva!
Hidd el, miniszterelnök leszel, ezt elintézem, - vagy ha nem, vállalom én továbbra is a megbízatás nehéz terheit. Megegyeztünk?
-Igen, úgy lesz, ahogy akarod.
Kezet fogtak és a jelölt távozott a miniszterelnöki szobából.
Miniszterelnökünk elhelyezkedett kényelmes karosszékében hátát neki támasztotta a fotelnak, behunyta szemét és arra gondolt, vajon ki kell költöznie ebből a szobából, - úgy a szívéhez nőtt - ha mégis Bajnai lesz a miniszterelnök? Nem sokáig gondolkodott. A felismerés belehasított az agyába, hogy privatizálni kellene a parlamentet, mint a Szalai utcai képviselő klubot. Az országgyűlésnek bérbe lehet adni azon nyomban. Ha ezt véghezviszi, akkor, mint tulajdonosnak nem kell kiköltöznie a szobájából és az ajtaján is, megmaradhat a felirat ,,Miniszterelnöki iroda".
Jól eső érzés töltötte el, amikor ezek a képsorok megjelentek lelki szemei előtt. Merengéséből titkárnője rideg szavai térítették magához:
Főnök a sajtótájékoztatóra kell mennie!


http://www.magyarero.hu/index.php?op=full&q=5732

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mesterségesen elõidézet
  2009-04-04 20:46:55, szombat
 
  http://www.postaimre.tk :

Mesterségesen előidézett szívinfarktus Dr. Day elmondta orvos hallgatóságának, hogy ma már megoldható a szívinfarktus mesterséges kiváltása, amely minden fontos orvosi tünet szempontjából hűségesen szimulálja a valódi szívinfarktust. Ezt álcázott - halálos kimenetelű - merényletek végrehajtására is fel lehet használni. Csak a rendkívül képzett patológus szakorvosok, akik pontosan tudják, hogy a halál okát kereső boncolás során mit kell megnézniük, képesek arra, hogy megkülönböztessék a valódi szívinfarktust a mesterségesen előidézett szívelégtelenségtől.

Dr. Day azt is kijelentette, hogy ,,mindenféle rákbetegséget gyógyítani tudunk. Az erre vonatkozó tudományos ismeretanyag a Rockefeller Intézetnél van elzárva, és ha valaha döntés születik erről, akkor nyilvánosságra fogják hozni. De vegyék csak figyelembe, ha az emberek nem halnak meg többé rákban, akkor milyen gyors ütemben válik a Föld túlnépesedetté. Az ember éppen úgy meghalhat rákban, mint bármi másban."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nesztek, emésszetek:
  2009-04-04 20:38:53, szombat
 
  Barátok, elvtársak, sógor-koma atyafiak Magyarországa. Nesztek, emésszetek:

http://www.borsonline.hu/news.php?hid=19592

Szerelme kedvéért sem hagyja el feleségét Bajnai







2009.04.03. 06:35
Nem vált el feleségétôl Bajnai Gordon annak ellenére, hogy új szerelmétől nemrég született kislánya. Úgy tudjuk, a különös helyzet egy kettejük között fennálló megállapodás eredménye. Új kedvesével négy éve van együtt, ismeretségük munkakapcsolatnak indult. Információink szerint Bajnai már 2004-ben a gazdasági tárca első számú várományosa volt. Akkor nem vállalta a miniszterséget, viszont maga helyett beajánlotta Kóka Jánost.


Bajnai és párja már nyolc éve ismeri egymást
Fotó: Falusi Kata/ Bors

Beleszeretett a cég jogásznőjébe
Bajnai új kedvesét, az ügyvéd Hajdú Mónikát mintegy nyolc éve ismeri már. Korábbi munkahelyénél, a Wallis Rt.-nél dolgoztak együtt, később a jogásznő képviselte a Hajdú-Bétügyben is, de hogy munkakapcsolatuk mikor fordult át szerelemmé, nem kívánták elárulni. (Bajnai 2003-tól a Wallis Rt. vezetőjeként a Hajdú-Bét felszámolását vezényelte. A cég több milliárd forinttal tartozott a gazdáknak, a libatenyésztők pedig nem jutottak hozzá gyakran milliós követeléseikhez.) Annyi azonban biztosnak látszik: a féléves Bajnai Ágnes Katalin már úton volt a vagyonnyilatkozat leadásakor.
Bajnai Gordon miniszterelnök- jelölt életében egyszerre két nő volt jelen: felesége és új kedvese. Úgy tudjuk, öt éve már, hogy külön él feleségétôl, Izsák Andreától (akitől két gyermeke is született), papíron azonban egy párnak számítanak. Gazdasági mini s z terként 2008 januárjában leadott vagyonnyilatkozatában is az 1992-ben nőül vett asszony nevét írta a házas tár s ról szóló rovatba. Feleségét a budapesti Közgázon ismerte meg, és 1992-ben vette el. Az esküvőt megelőző legénybúcsún Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke is jelen volt, és a mai napig szép emlékeket őriz arról az estéről.
- Nagyon jó emlékeim vannak a legénybúcsú estéjéről, amely gyakorlatilag komoly ivászatba torkollott. Jó hangulatú kikapcsolódás volt - emlékezett vissza lapunknak, majd hozzátette: a másnap reggeli felkeléssel akadtak azért gondjaik. - Jól bírtuk a strapát akkoriban. Kíváncsi lennék, hogy ugyanazok a résztvevők most meddig bírnák - vetette fel Stumpf, akit Bajnai régi és új szerelméről is faggattunk, de nem kívánt részleteket elárulni. _ A Bors megtudta, hogy Andreával és két kisgyerekével remek viszonyt ápol Bajnai: szinte mindent otthagyott feleségének és gyerekeinek, ezek után, 2006-ban költözött jelenlegi lakóhelyére, a kétszintes, XII. kerületi villába. Információink szerint Bajnai egyébként nem híve a féktelen bulizásnak és ivászatnak, ennek ellenére van egy pincészete Nemesnádudvaron, míg korábban egy szakmai körökben elismert etyeki pálinkafőző résztulajdonosa is volt. Iszogatásban kivételt jelent a nyári, bajai halászléfesztivál. Értesüléseink szerint állandó vendége az Antallkormány egykori pénzügyminisztere, Kupa Mihály, akivel a verseny után legurítanak egyegy pohár bort. ,,Civilként" más politikusokkal is remek kapcsolatokat ápolt: úgy hírlett, 2004-ben Kóka János gazdasági miniszterré történt kinevezésében neki is benne volt a keze: Gyurcsánynál már akkor Bajnai volt az első számú jelölt, de ő akkor maga helyett, másokkal egyetértésben, Kókát ajánlotta.

Bors


Szóljon hozzá a cikkhez!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titkos rendőrségi felvételek a
  2009-04-04 20:24:28, szombat
 
  Titkos rendőrségi felvételek a Március 15-ei "zavargásról"

http://www.youtube.com/watch?v=CrrIhFMdtiU&NR=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 4117
  • e Hónap: 7862
  • e Év: 161358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.