Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
„Pártsemleges Jókedvet!&
  2009-04-06 23:10:50, hétfő
 
  ,,Pártsemleges Jókedvet!"
2009.04.06. 13:01

Az alábbiakban az Önkormányzati Minisztérium hivatalos sajtóközleményét közöljük. Amúgy örömmel tölt el bennünket, hogy bár a Gyurcsány-kormány, mint olyan, már nem nagyon létezik, de a miniszterek gőzerővel dolgoznak és teszik a dolgukat a hazáért, az emberekért....

Gyenesei István meglepte a médiasztárokat

,,Pálinka-kitüntetéseket adományozott" a miniszter

Sokakat váratlanul ért Gyenesei István miniszter megjelenése a MÉTA összejövetelén a budapesti Pallas Páholyban: a Médiatanárok Köre épp a kitüntetések értékéről vitázott, amikor betoppant az önkormányzati miniszter.
,,Igyekeztem elszabadulni a Parlamentből, mert olvastam a meghívójukban, hogy nincsenek túl nagy véleménnyel a központi kitüntetésekről. Nem teljesen értek egyet Esterházy Péterrel, aki szerint a díj annak fontos, aki adja. Ezért gondoltam, hogy meglepem önöket" - mondta mosolyogva a pálinka-gyűjteményéről is híres Gyenesei István, kezében több butéliával. Az üvegeken ott díszelgett a felirat: ,,Pártsemleges Jókedvet!".
A ,,Mit ér az újságíró, ha elismerik?" címet viselő rendezvény vendégei közül - Árpási Zoltán, Bodor Pál és (mindketten Táncsics-díjasok), valamint Wisinger István (Aranytollal kitüntetett) - nevetve-örülve-komolyan vették át ,,a világ legértékesebb kitüntetését", amiért nem kért semmit a miniszter és amivel nem is jár semmi, hacsak nem a pártsemleges jókedv.

Budapest, 2009. március 30. Sajtó és Kommunikációs főosztály







A találós kérdés: Az önkormányzati miniszternek mi köze van az újságírókhoz?
30 komment • Trackback (1)


http://vastagbor.blog.hu/2009/04/06/partsemleges_jokedvet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így énekli 2009-ben az Interna
  2009-04-06 23:10:05, hétfő
 
  Így énekli 2009-ben az Internacionálét Kádár pártja, Bajnai nincs a helyzet magaslatán

http://kuruc.info/r/34/38273/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Virágvasárnapi balhék - forgat
  2009-04-06 23:04:34, hétfő
 
  Virágvasárnapi balhék - forgatókönyv szerinti bohózat
2009. április 6. 01:25:23


Lezajlott az MSZ(M)P újabb kongresszusa. A színjáték, a hazugságverseny és nem létező eredmények fényezése csak folytatódott. Lendvai az elnök, Bajnait javasolják miniszterelnöknek. Van még lejjebb? Bizony van! Meg is szenvedjük valamennyien.

A törpe párt zsaroló potenciálja tovább nőtt. Nem kell a kormányban lenniük, hogy országrontó programjukat végrehajtassák: elég olyan embereket ültetni az ú.n. kormányba, mint Bajnai, Veres, Draskovits, Szilvássy. A többi megy magától. Elég, ha ők vannak a zsinóron és a zsinór végén a magatehetetlen magyarság.

Hogy mennyire forgatókönyv szerint mennek a dolgok, mutatja, hogy Veres elvtársék már március 10-dikén aláírták ahhoz a programhoz való elkötelezettségüket, melyet Bajnai nyakába akasztanak. Hogy ez újabb százezreket nyomorít el? Semmit se tesz, hiszen éppen ez a cél. A programban ugyanis semmi olyan nincs, amely a magyar gazdaságot élénkítené, erősítené, ami reményt nyújtana ahhoz, hogy az ország lakossága kimásszon az anyagi csapdából. Sőt!

Hogy akkor miért is foglalkozok az MSZ(M)P legújabb összeröffenésével? Egyszerű: az egész kongresszus, az MSZ(M)P országgyűlési képviselő csoportja felsorakozott emellé. Most már nem mondhatják: ‘anyám, én nem ilyen lovat akartam!' Most ők is hitelesítették ezt a politikát, a Helytartók mellé álltak. Egytől egyig, szinte kivétel nélkül! Talán maradt még hellyel-közzel kendermag és abból esetleg kötél lesz - bizony, jó sokra lesz szükség.

Az aláírt szerződés erkölcsi tanulságát Szabó Béla István a Gondolán így vonja meg:

,,Manapság az emberlét alapjog. Meg nem vonható, el nem vehető. El nem veszíthető. Manapság több jogász él Budapesten, mint gombaszakértő, hímzőnő, lovász. Együttvéve. Úgy látszik, papírlapozgatókra nagyobb szükség van. A törvény: papír.

A szocialisták törzsfőnököt cserélnek. Lepapírozva. Az új vezér csak akkor hajlandó kirántani a szablyáját, ha a seregek előtte írásbeli hűségnyilatkozatot tesznek. Vérről nem esik szó, becsületről sem. A kitöltendő nyomtatvány végén nincs átokformula. Fenyegetés. Majd' mindenki aláírta.

Ki fogja betartani?

Az a gyanúm, ismerve a szocialista párt erkölcsi állapotát, hogy már a tollat letevén sokan papírrongynak tekintették."

Ami nem csoda, hiszen melyikük számára érték az emberi lét alaptörvénye: az erkölcs? Egyiküknek sem. Hétpróbás gazemberek, hazug akarnokok és tökkelütött hülyék gyülekezete a párt.

Lendvai Ildikó így ömleng a Kongreszzuson:

,,,,Nem szégyelljük, büszkék vagyunk rá, nem szégyellünk, büszkék vagyunk rád". A második igen annak szól, amit együtt megtanultunk. Nem elég a jó cél felé bátran hajózni, hanem kell hozzá az olajozott hajógépezet és annak valamennyi alkatrésze is. Nem elég a messzire látó kapitány, kell hozzá a jól szervezett csapat is.

Amikor (Gyurcsány) látta, hogy akadozik a gépezet, akkor megpróbált minden poszton ott lenni, és amikor már nem volt mivel fűteni a gépezetet, ‘magát gyújtotta lángra', hogy továbbmenjen a hajó." ,,Szép volt, kapitány, köszönjük, kapitány!".

Az a baj, hogy nem. Gyurcsány nem egy főnix madár, önmagát soha meg nem semmisíti, tetteit az önző egyéni érdek vezérli. Hazudhat bármit, 1996-os nyilatkozata hűen bemutatta már: nem hisz a morálban, csak a pénz erejében. Most sem fog eltünni, csak hátulról mozgatja a saját bábjait, pl. a popóját vörösebbre nyaló Lendvait.

Párhuzamosan a SZDSZ is ülésezett - és mily csoda!

,,A testület 62-21 arányban támogatta Bajnai jelölését. Ugyanakkor a sokszínűség kedvéért az OT néhány tagja az előre hozott választások mellet érvelt.
A liberálisok döntése azt jelenti, hogy megszavazzák Bajnai miniszterelnökségét. Jól meglepődtünk rajta."

A célt szentesítő forgatókönyv léte ezzel beigazolódott. A megszorító intézkedések dübörögnek a programban - ugyanakkor szó sincs semmi olyasmiről, ami az ország helyzetének javítását szolgálná.

Mi marad nekünk halandó és rabigára szánt magyaroknak? Tüntetés? Utcai balhék?

Az önszerveződés, mert az elkövetkező nehézségeket - melyeknek ez csak a kezdete! - úgy tudjuk átvészelni, ha összekapaszkodunk, összefogunk és megszervezzük magunkat. Minden lehetőséget kihasználunk arra, hogy bajba jutott honfitársunk mellé állhassunk, ha kell, polgári elégedetlenséget is keltve. Ahol csak lehet el kell szabotálnunk a Bajnaival fémjelzett nemzetközi bankárprogram végrehajtását.

Itt jön be a képbe a Hősök-terére meghirdetett tüntetés. Az MSZ(M)P kongresszusával egyidőben. Jó távol tőle. Százezret meghaladó résztvevővel. A kuruc egyik olvasója így véli:

,,Kurucok!

Nem furcsa egy kicsit, hogy a nagy civil (a szónokok népes sorából egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy valójában fideszes) gigademonstrációt éppen az MSZP-kongresszus idejére időzítették? És éppen a város másik végébe?

Nekem az az érzésem, mintha direkt mentőkötelet dobtak volna az MSZP-nek: ti csak legyetek nyugodtak, játszatok nyugodtan szavazósdit, nem kell félni attól, hogy feldühödött tüntetők veszik körül az MSZP-székházat.

Nem kell félni, mert garantáljuk, hogy ezek a város másik végén lesznek, ki is fárasztjuk őket félnapos üres locsogással.

Nekem ez volt a mai nap tanulsága. És az, hogy a Fidesznek esze ágában sincs előrehozott választásokat kikényszeríteni."

Bizony-bizony! Érdemes elgondolkozni rajta!

Budaházy morog, mert a Magyar Gárda nem ment neki a rendőröknek. Mégis ez olvasható a Köcsögök? c írásban:

,,Igen, a Magyar Gárda lehetne keményebb. De igenis hazafias célokat szolgál. Gondoljuk meg, már ahhoz önmagában milyen nagyfokú bátorság kell, hogy valaki névvel-arccal felvonuljon a cigánynegyedekben. Nem egy gárdista kis észak-keleti falvakban él, ahol hordákban rajzanak a mokkák, s nekik a felvonulások után oda kell hazatérniük.

Gyávának és köcsögnek nevezni őket faszság, Gyuri.

Súlyos tévedés az a feltevés is, hogy a magyar ellenállás, mondjuk így, polgári és katonai, tehát választásokon induló és utcai harcos vonala egymást kizáró tényezők. Épp ellenkezőleg!"

Barátaim egyikétől ezt a levelet kaptam:

,,Van most egy tűntetés a Hősök terén. Elég sikeres, ötvenezer ember. Csak hát a Fidesznek az a jó, ha legalább a felét elvégzik előttük a megszorításoknak. És még jobb, ha az embereket érintő felét, s nekik csak az önkormányzatokat kell tizedére csökkenteni, baráti társasággá züllesztve a faluk önkormányzatát. Annyira nem törődtek a bevételekkel, például a multiktól, hogy az álam önmagára felemésztette a pénzek nagyobb részét. Akkor most inkább az államot is leépítik, legalábbis a gondoskodó részét. Mert a rendőri és titkosszolgálati részét, segítségét tovább igénybe veszik, költik rá a pénzt. Amíg nem lesznek a mai idegenek helyén magyar nagyvállalatok ide vissza és beforgatott haszonnal, addig nem igazán lesz felemelkedés. Újra kell majd mindent kezdeni, de nem tudom, akarnak-e a vezetők, hanem megelégszenek a szegény, pária nemzeti léttel. Bízom benne, hogy az emberek nem így gondolják, és mégis lehet majd élni is itt, nemcsak kihúzni két villanyszámla közt."

Mi várható a jövőben? Nézzünk bele a politilógusok elemzéseibe:

,,Kern Tamás szerint a kongresszus ‘összezárási' kongresszus volt, s ennek tulajdonítható a nagyarányú igen szavazat a pártelnök esetében. Hozzátette: az MSZP-ben vannak olyan csoportok, amelyek szerint Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt - bár megszorításokat el kell szenvedni - felmutathatja a párt, hogy kormányzóképes. Ezzel - reményeik szerint - visszaszerezhetik az elmúlt években elpártolt szavazók egy részét. Az MSZP-n belüli másik csoport számára - amely csoportban sok polgármester van - ezek az intézkedések felvállalhatatlanok. Ők más szempontból akarnak időt nyerni egy őszi előre hozott választással. Abban reménykednek, hogy ha 2009 őszén sor kerül előre hozott választásra, akkor az azt megnyerő Fidesznek, s a felálló kormánynak a Bajnai által jelzett megszorításokat meg kell hoznia, így a 2010. őszi önkormányzati választásokra erodálódnak. Ezzel a szocialista polgármesterek megint pozícióba kerülhetnek - tette hozzá.

Juhász Attila szerint az időnyerés azért is fontos az MSZP-nek, hogy valami eredményt fel tudjanak mutatni, hiszen egy bukással nem lehet nekimenni egy új választásnak. Ezért is van az, hogy az MSZP próbálta eddig is elkerülni az előre hozott választást. Mint mondta, az MSZP számára fő kérdés - figyelembe véve a Bajnai-csomagot -, hogy egy új választás után mi lesz a baloldallal. Az ezzel kapcsolatos kétségeket jelzi, hogy megint elnapolták a Hiller István által készített ideológiai alapprogram vitáját."

Számunkra a program ezek után is egyértelműen megmaradt:

Mindenekelőtt ki kell kapcsolnunk a kormányzati hírközlést, mert onnan mostantól kezdve még nagyobb erővel dől majd a hazug agymosás. Helyette fel kell készítenünk az ország lakosságát az alkotmányozó nemzetgyűlésre és kidolgozni az ország talpra állításának a programját - de már ezek kizárásával. Tudomásul kell vennünk, hogy ezek csak bábok, akik az ország lakosságát csakis jövedelemforrásnak tekintő pénzügyi maffia madzagján rángatottak, azok akaratát hajtják végre.

Jó az a tapasztalat, hogy százezres tömegben hajlandók voltak honfitársaink az alibi tüntetésre kimenni. Jóllehet, többen jelezték ennek elterelő lényegét. Mégis, megérezni, hogy az elégedetlen emberek tömege erőt jelent, nagyon fontos. Az együttes hatékony cselekvéshez viszont feltétlenül szükséges, hogy a társadalom szervezettebb legyen a mainál. Ezért értek egyet Budaházy bírálatával:

,,Súlyos tévedés az a feltevés is, hogy a magyar ellenállás, mondjuk így, polgári és katonai, tehát választásokon induló és utcai harcos vonala egymást kizáró tényezők. Épp ellenkezőleg!"


Cser Ferenc


Forrás: Cser Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szentpétervárott titokban ülés
  2009-04-06 23:02:20, hétfő
 
  OROSZOK A MOL-BAN
2009. április 3. 13:35:44

A múlt héten Putyin orosz miniszterelnök vezetésével Szentpétervárott titokban ülésezett az ötven legnagyobb orosz vállalat igazgatója.



Titokban, de az egyik résztvevő lapunk egyik munkatársának körvonalazta azt a tervet, amely egyik eleme, hogy Oroszország egy éven belül bekebelezi - felvásárolja - Magyarországot.



A szándékos kiszivárogtatás oka: a neve szigorú elhallgatását kérő vállalatvezetőt különleges érzelmi szálak fűzik hazánkhoz, amelyet félt az erőszakos felvásárlástól.



A terv értelmében a VimpelCom visszautasíthatatlan ajánlatot tenne a Westel telefontársaságnak.



Magyarország több kereskedelmi bankját a JSFC Sistema konglomerátum venné meg.



Az OJSC MMC Norilsk Nickel a Novolipetsk Steel-lel karöltve felvásárolná a legtöbb magyarországi bányát.



A Baltika az Auchan és a Cora teljes magyarországi szupermarket láncolatát venné meg.



A RAO, az OGC-4, az OGC-5, az Irkutsenergo a víztisztító- és vízszolgáltatókra tenné rá a kezét.



De ne folytassuk, mert az egész döbbenetes tervet a Magyar Nemzet hétfői, 10 oldalas különkiadása ismerteti.



Annyit azonban még tegyünk hozzá, hogy az osztrák OMV-nak a tulajdonában volt MOL-részvények eladása az orosz Szurgutnyeftegaz-nak már ennek a titkos ülésnek az eredménye.



A baj az, hogy a magyar kormány mindezt nem tudja megakadályozni.



Az orosz cégek ugyanis egyszerű piaci tranzakciók nyomán válnak tulajdonossá.



A tőzsdén jegyzett cégek részvényeit bárki megvásárolhatja. Ahogyan az OTP vagy a MOL részvényeit olvasóink is, ha lenne miből.

A szentpétervári történettel csak egy a probléma. Nem igaz.



Nem volt ott semmilyen titkos ülés.

Csupán a hatás kedvéért találtuk ki.





A valóság viszont az, hogy Magyarországot már felvásárolták.

Aki a fenti orosz fikciót a maga soványságában összehasonlítja például azzal a bővérű felsorolással, amely a francia szenátus honlapján olvasható francia cégek magyarországi befektetéseiről szól, beleértve a stratégiai fontosságú vízműveket, az nem kételkedhet.



Egy orosz cég most megvette a MOL részvényei 21 százalékát. Jogában áll.

,,Tetszettek volna nem a tőzsdére vinni", fazonírozhatnánk át Antall József szállóigéjévé vált mondatát.



Akik annak idején a MOL privatizálása mellett tettek le a garast, viseljék a felelősséget, aminek nem szabadna ott végződnie, hogy most - feleslegesen - brüsszeli segítségért kiáltoznak, netán a fejüket a falba verik. Próbálja valaki megvenni az állami tulajdonban lévő Saudi Aramco-t.



Lovas István



Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kabinetfőnök már megvan
  2009-04-06 22:51:30, hétfő
 
  http://www.youtube.com/watch?v=crBkDasigZY

A kabinetfőnök már megvan

Szigetvári Viktor megerősítette az értesülést, amely szerint ő lesz Bajnai kabinetfőnöke. Szigetvári a Medgyessy- és az első Gyurcsány-kormányban kommunikációs igazgató volt helyettes államtitkárként. Ő irányította Szekeres Imrével és Gál J. Zoltánnal a szocialista párt 2006-os országgyűlési kampányát is, melyet Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde szerint végighazudtak.


(HírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már a második magyart lőtte le
  2009-04-06 22:50:26, hétfő
 
  Már a második magyart lőtte le jenki "barát" Irakban
2009. április 6. 21:58:12

Fejbe lőtték a magyar teherautó-vezetőt Tádzsi iraki város amerikai támaszpontján - mondta Held Andrea, a megölt férfit foglalkoztató TOIFOR Csoport marketingvezetője hétfőn az MTI-nek.
A férfit munkavégzés közben érte a halálos lövés. Holttestét a gépjármű mellett találták meg március 26-án délelőtt tíz óra körül - mondta Held Andrea.
A rendelkezésre álló információk szerint a hatóságok egy amerikai katonát gyanúsítanak a halálos lövés leadásával. Az egyenruhást az eset napján őrizetbe is vették.
A marketingvezető hozzátette: a lövés a táboron belül dördült el. Arról is beszélt, hogy a cég gépjárműi jól megkülönböztethetőek, általában több egyértelmű jelzést tartalmaznak. A magyar férfi holttestét még nem szállították haza, Irakból az Egyesült Államokba vitték, ahol amerikai igazságügyi orvos szakértők vizsgálják az esetet - mondta a marketingvezető. A család kérésére Held Andrea nem adott több információt a férfiról.
A képviselő kiemelte: cégük minden segítséget megad a családnak. A társaság már a haláleset napján értesítette a férfi hozzátartozóit, másnap pedig a Külügyminisztériumot is tájékoztatták - tette hozzá.
Hivatalos válaszra vár a külügy
Szelestey Lajos külügyi szóvivő erre reagálva az MTI-nek azt mondta: a cég valóban tájékoztatta a Külügyminisztériumot, a tárca pedig azonnal választ kért az iraki és az amerikai hatóságoktól. A hivatalos válaszra továbbra is vár a Külügyminisztérium - tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy a tárca miért nem tájékoztatta az esetről a nyilvánosságot, Szelestey Lajos azt mondta: "azért, mert előbb mi tájékozódunk".
Az amerikai erők hétfőn közölték, hogy Irakban vádat emeltek egy amerikai katona ellen egy külföldi alvállalkozó múlt hónapban történt lelövése miatt. Az AFP francia hírügynökség arról számolt be, hogy az alvállalkozó magyar volt.
A vád szerint a 25 éves Carl Stovall őrvezető Tádzsi város amerikai támaszpontján lőtte le az alvállalkozót - olvasható az amerikai erők jelentésében, amely nem részletezi az emberölés körülményeit, nem közli az áldozat nevét. A francia hírügynökség jelentése szerint a vádemelésről szóló amerikai közlemény magyar állampolgárként határozta meg az áldozatot.
Hat éve már történt hasonló eset a közel-keleti országban. A 2003 novemberében Irakban lelőtt Varga-Balázs Péter szintén a TOIFOR teherautó-vezetője volt. A győri fiatalembert is amerikai katonák lőtték le egy ellenőrzőpontnál.
A német-magyar vegyes tulajdonú TOIFOR cég higiéniai szolgáltatásokat nyújt Európában és a Közel-Keleten. A TOIFOR csoportnak Magyarországon kívül jelenleg Németországban, Irakban, Romániában, Afganisztánban, Kuvaitban, Libanonban, Kenyában, Litvániában, Bulgáriában, Szudánban és Lengyelországban van központja - derül ki a vállalat honlapján olvasható információból.
Korábban írtuk: Magyart lőtt le egy amerikai katona Irakban?
Vádat emeltek egy amerikai katona ellen Irakban egy külföldi alvállalkozó múlt hónapban történt lelövése miatt - jelentették az amerikai erők. A francia hírügynökség úgy tudja, hogy az alvállalkozó magyar volt.
A vád szerint a 25 éves Carl Stovall őrvezető idén március 26-án a Bagdadtól 20 kilométerrel északra fekvő Tádzsi város amerikai támaszpontján lőtte le az illetőt - olvasható az amerikai erők jelentésében, amely nem részletezi az emberölés körülményeit, nem közli az áldozat nevét, és állampolgárságáról is csak annyit közöl az amerikai hírügynökség szerint, hogy harmadik országbeli, tehát nem iraki és nem amerikai.
A francia hírügynökség jelentése szerint a vádemelésről szóló amerikai közlemény magyar állampolgárként határozza meg az áldozato

Forrás: Kuruc.info


http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Mar_a_masodik_magya rt_lotte_le_jenki_barat_Irakban_56367
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha ezt a Gyula hallhatta voln
  2009-04-06 22:43:45, hétfő
 
  Vannak még megbízható, jó partizán elvtársnők, szerencsére. Mint ez a Havas elvtársnő. Ha ezt a Gyula hallhatta volna...
már belegondolni is borzasztó, hogy hol tartana az ország a Havas eftásnő tipusú eftásnők nélkül...





Havas Szófia magánakciója volt az Internacionálé

* Index

| 2009. április 6., hétfő 12:10 | Frissítve: 9 órája

A friss miniszterelnök-jelöltnek, az új és a régi pártelnöknek kellett volna integetnie a szocialisták vasárnapi kongresszusának zárásaként, ehelyett közel öt év után újból felcsendült az Internacionálé.

Valódi politikai összeesküvés-elméletek keletkeznek arról, miért csendült fel az Internacionálé [1] az MSZP kongresszusán. Egyes vélemények szerint a szocialisták akarták megmutatni Bajnainak, hogy ők igenis egy baloldali párt tagjai, mások arról beszélnek, hogy Bajnai konszenzusra törekvő igyekezetét verte keresztül az Internacionálé.

Az Index azonban úgy tudja: a munkásmozgalmi himnusz megszólaltatása nem politikai konspiráció eredménye volt.
És akkor énekeljük el a...

Bajnai Gordon rendesen letolta a stábját: miért nem tudott ő arról, hogy az Internacionáléval zárul az őt miniszterelnök-jelöltté választó kongresszus. Tény, a munkásmozgalom himnusza valóban váratlanul szakadt ki a hangszórókból és a küldöttek torkából, a gyűlést levezénylő ügyrendi bizottság, illetve a technikai lebonyolításért felelős bizottság ülésén szó sem esett róla. Az eredeti elképzelések szerint a kongresszus a Himnusszal nyitott volna, a fináléban Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, illetve Lendvai Ildikó integetett volna a pódiumról.
D FO20070104001

Így Bajnai legföljebb azt gondolhatta, hogy a Szózat csendül fel, amikor a levezető elnök, Havas Szófia odáig jutott, hogy akkor énekeljük el a... Ehelyett azonban az Internacionálé kezdett el dübörögni, és ez bizony némiképp keresztbeverte Bajnai mondandójának egyik fő üzenetét, miszerint ez most nem baloldali, hanem kényszer szülte, konszenzust igénylő válságkezelő program.
Még a szegfűt is levették

A program elnevezése nemcsak azt célozta, hogy az MSZP egy kicsit eltávolodhasson a tervezett intézkedéscsomagtól, és így könnyebben szavazhassa meg, hanem felelni kívánt a Fidesz vádjaira is. Az ellenzék ugyanis azt mondja: szó sincs semmiféle Bajnai-programról, a miniszterelnök-jelölt a szocialisták programját készül levezényelni. Nem véletlen, hogy a Bajnai-szónoklat vizuális elemei is távolságtartóak voltak: például eltűnt a feje fölül a szegfű, amikor színpadra lépett.


Bajnai a beszédében arra is reagált, hogy a Gyurcsány-kormány egyik minisztere létére miképp valósíthat meg szakértői programot. Azt mondta, hogy ő már egy hónapja jelezte Gyurcsány Ferencnek, ha nem keményedik be a válságkezelés, ő búcsút int a kabinetnek. (Információink szerint ez nem egy, a helyzet szülte PR-fogás volt, távozási szándékával csupán azért nem állt a nyilvánosság elé, nehogy úgy tűnjön: bejelentkezett miniszterelnöknek.) De hiába próbálta beszédében tartani a távolságot, az Internacionálé nem tett jót a hitelességének.
A levezetőelnök közbeszólt

A küldötteknek jól esett öt év csönd után újra kongresszuson hallani a munkásmozgalmi indulót, és többen arról beszéltek, hogy az MSZP végre deklarálta: igenis erősen baloldali párt. Köszönőbeszédében ugyanakkor Lendvai világosan levezette, miért is baloldali Bajnai-programja. De a jelek szerint ez csak utólagos ideológiagyártás, az Internacionálét nem egy kitervelt konspiráció, hanem egy magánakció szólaltatta meg.

Az Index több forrásból úgy értesült: az Internacionálé Havas Szófiának, Horn Gyula unokahúgának a magánakciója volt, aki levezető elnökként úgy döntött, jó lenne, ha újra felcsendülne a 2004 októberétől mellőzött Internacionálé. Havas országgyűlési és fővárosi képviselő 2007-ben országos botrányt kavart [2] egy HGV-nek adott nyilatkozatával: azt mondta, 1956-ról szólva nem szokott forradalomról beszélni.

Szólt hát Havas a rendezvény technikai felelősének, aki vissza is kérdezett: nem ez volt az előre jelzett koreográfia. Mire információink szerint Havas Szófia azt mondta, hogy egyeztette a dolgot Lendvai Ildikóval. És jött az Internacionálé, holott erről információink szerint az új pártelnök nem tudott, a kongresszus lebonyolításához sem volt köze.

Havas Szófia lapunknak azt mondta: döntését egyeztette, de hogy kivel, azt nem árulta el.


http://index.hu/belfold/2009/04/06/havas_szofia_maganakcioja_volt_az_internaciona le/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Keller: Ez a csomag nem az a c
  2009-04-06 22:24:31, hétfő
 
  Keller: Ez a csomag nem az a csomag


2009. április 6., hétfő 11:42 InfoRádió / MTI




Nem a Bajnai-csomag elemeit, hanem a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által februárban bejelentett intézkedéseket rögzíti az a kormányrendelet, amely a Magyar Közlöny legutóbbi számában jelent meg - közölte Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára hétfőn az MTI megkeresésére.


Keller László emlékeztetett: a kormány februárban a gazdasági visszaesést 3-3,5 százalékra, a hiánycélt pedig 2,9 százalékra módosította, és kiadáscsökkentő intézkedésekről döntött.

Mint mondta, erről egyeztetett az Európai Unió (EU) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) illetékeseivel, és a tervezett intézkedéseknek megfelelően módosították a megállapodást, illetve korrigálták a szándéknyilatkozatot.

A Bajnai Gordon által bejelentett intézkedések már a Gyurcsány Ferenc által februárban bejelentetteken túlmutatnak, illetve azokat korrigálják - mondta az államtitkár. Példaként említette, hogy míg a Gyurcsány-kormány a 13. havi nyugdíjat az új belépőknél szüntette volna meg, addig a Bajnai-csomagban már e juttatás teljes eltörlése szerepel.

A Magyar Közlöny a februárban bejelentett intézkedéseket rögzíti, így egyebek mellett azt, hogy a kormány tervezi a 13. havi nyugdíj eltörlését az újonnan belépőknél, illetve, hogy 3 évvel emelné meg a nyugdíjkorhatárt 2016-2025 között. Ezek mellett a kabinet vállalta, hogy a gyed időtartamának megállapításakor a jogosult munkaviszonyának időtartamát is figyelembe veszi, valamint csökkenti a lakáshitelek kamattámogatását.

Keller László elmondta: az IMF és az EU nem diktál Magyarországnak, de a kabinetnek folyamatosan el kell számolnia a két szervezet felé a vállalásaink teljesítéséről, ahhoz, hogy le tudja hívni az aktuális hitelkeretet.

A hét végén több hírportál adott hírt arról, hogy Gyurcsány Ferenc kormánya március 10-én nemzetközi szerződésben vállalt kötelezettséget a most "Bajnai-csomagként" megismert intézkedés-sorozat bevezetésére, és a Magyar Közlöny április 2-i számában megjelent kormányrendeletre hivatkoztak.

Budai Bernadett kormányszóvivő hétfőn arra az újságírói kérdésre, hogy miért hallgatta el a kormány több hétig a március közepén kötött megállapodást, úgy válaszolt: Veres János pénzügyminiszter február 17-én bejelentette a megállapodás tényét, és annak tartalmát is ismertette a kormányszóvivői tájékoztatón.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kopogtatócéduláját kéri a Job
  2009-04-06 22:19:26, hétfő
 
  Ajánlószelvényével is támogassa a nemzeti radikalizmust, a gyökeres változást! Június 7-én arról szavazunk, ki képviselje hazánkat az Európai Parlamentben. Talán Bokros Lajos, esetleg Göncz Kinga vagy Deutsch Tamás? Nem. A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint Morvai Krisztina lenne erre a feladatra a legalkalmasabb, mert ő már bizonyított. Listánkon a második Balczó Zoltán, a harmadik Szegedi Csanád.

Legkésőbb április 10-én minden választópolgár megkapja állandó lakcímére a kopogtatócéduláját, amivel most egy párt indulását támogathatja a június 7-ei választáson (írja be naptárába!). Kérjük, hogy töltse ki, majd juttassa el nekünk, vagy hívjon, és érte megy helyi aktivistánk (húsvétkor azonban senkit sem zavarnak otthonukban gyűjtőink).

A szükséges személyi számot megtalálja a borítékban lévő választási értesítőn, pártunk (a jelölő szervezet) neve pedig: Jobbik. Kopogtatócédula-leadási helyeink országos listája megtekinthető honlapunkon, a www.jobbik.hu/kopogtato címen, vagy érdeklődhet róluk telefonon. Az ajánlószelvényeket postán is elküldheti országos központunkba, vagy az alábbi elérhetőségeinken kérheti, hogy házhoz menjünk érte.
Cím: Budapest, Villányi út 20/A 1113 (nyitva: hétköznap 9-19, hétvégén 9-15 óráig)
Telefonszám: 06-1-365-14-88, 06-70-379-97-01
Drótpostacím: jobbik@jobbik.hu

Kérjük, gyűjtse össze a kopogtatócédulákat környezetében és távolabbi ismerőseitől is! Csak így juttathatjuk a magunkfajták élharcosát, Morvai Krisztinát az EP-be, reményt adva a valódi változásra a magyar belpolitikában is.

Győzzön a Jobbik! Szebb jövőt!

Köszönettel:

Vona Gábor
a Jobbik elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyenge lesz az új kormány - az
  2009-04-06 22:17:50, hétfő
 
  Gyenge lesz az új kormány - az MSZP bármikor robbanhat
InfoRádió 2009. április 6. 08:47 gondola

Bár az MSZP vasárnapi rendkívüli kongresszusán sikerült megteremteni az egységet mind a miniszterelnök-jelölt, mind az új pártelnök mögött, ez az egység nagyon törékeny, ami a felálló Bajnai-kormány számára nem ad kellően erős hátteret - vélik az MTI által megkérdezett politológusok.

Az MSZP-kongresszuson a kormányfőjelöltre leadott szavazati arány azt mutatja, nincs komoly ellenállás az MSZP-n belül Bajnai Gordon miniszterelnökké választásával szemben - vélekedett Juhász Attila, a Political Capital elemzője. Kiszelly Zoltán hozzátette: a szocialisták befagyasztották ellentéteiket az eredmény érdekében.

Az elemzők szerint a mostani helyzet nem jelenti azt, hogy az ellentétek a mélyben is megszűntek. A Bajnai-program megvalósítása olyan társadalmi feszültségeket gerjeszthet, hogy az ellentétek újra robbanhatnak. Emellett - vélekednek - számolni kell az SZDSZ-en belüli feszültségek felélénkülésével is. Mindez nem ad erős hátteret a felálló kormánynak.

Kern Tamás, a Századvég Alapítvány tudományos főmunkatársa a felálló Bajnai-kormányról úgy vélekedett: a soklépcsős döntési folyamat instabillá teszi a kormányt. Juhász Attila megjegyezte: Bajnai, mint a Gyurcsány-kormány tagja, alkalmas arra, hogy a jobboldal támadja, s ezzel politikai előnyt kovácsoljon.

Kiszelly Zoltán azt emelte ki, fontos szerepük lesz a Bajnai-kormány minisztereinek, mert nem mindegy, hogy kiket választanak maguk mellé államtitkárnak. Ez a harc szintén felszínre hozhatja az ellentéteket. Az elemző emlékeztetett: most sok erős szocialista van államtitkár poszton.

Az, hogy Bajnai bejelentette: egy évre vállalja, annak reálpolitikai jelentősége van, jelzi, hogy nem akarja "uralni" a pártot - véli Kern Tamás. Juhász Attila szerint a beszéd ezen részével Bajnai azt is jelezte: ha nincs meg a támogatottsága, lemond. Úgy vélte, ez is jelzi: lehetséges forgatókönyv, hogy nem tölti ki az egy évet ez a kormány.

Kern Tamás szerint a kongresszus "összezárási" kongresszus volt, s ennek tulajdonítható a nagyarányú igen szavazat a pártelnök esetében. Hozzátette: az MSZP-ben vannak olyan csoportok, amelyek szerint Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt - bár megszorításokat el kell szenvedni - felmutathatja a párt, hogy kormányzóképes. Ezzel - reményeik szerint - visszaszerezhetik az elmúlt években elpártolt szavazók egy részét.

Az MSZP-n belüli másik csoport számára - amely csoportban sok polgármester van - ezek az intézkedések felvállalhatatlanok. Ők más szempontból akarnak időt nyerni egy őszi előre hozott választással. Abban reménykednek, hogy ha 2009 őszén sor kerül előre hozott választásra, akkor az azt megnyerő Fidesznek, s a felálló kormánynak a Bajnai által jelzett megszorításokat meg kell hoznia, így a 2010. őszi önkormányzati választásokra erodálódnak. Ezzel a szocialista polgármesterek megint pozícióba kerülhetnek - tette hozzá.

Juhász Attila szerint az időnyerés azért is fontos az MSZP-nek, hogy valami eredményt fel tudjanak mutatni, hiszen egy bukással nem lehet nekimenni egy új választásnak. Ezért is van az, hogy az MSZP próbálta eddig is elkerülni az előre hozott választást. Mint mondta, az MSZP számára fő kérdés - figyelembe véve a Bajnai-csomagot -, hogy egy új választás után mi lesz a baloldallal. Az ezzel kapcsolatos kétségeket jelzi, hogy megint elnapolták a Hiller István által készített ideológiai alapprogram vitáját.

"Az évszázad legmocskosabb paktuma" - Bajnai botrányt kavar

Paprikás a hangulat a Hajdú-Bihar megyei tanyavilágban. A csődbe vitt Hajdú-Bét által tönkretett libatenyésztők megrökönyödve értesültek arról, hogy a felszámolás sorsára jutott Hajdú-Bét egykori fő tulajdonosa, a Wallis Rt. volt vezérigazgatója, Bajnai Gordon lehet Magyarország következő miniszterelnöke.

Legalábbis akkor, ha megkötik az évszázad legmocskosabb paktumát a szocialista és a szabad demokrata képviselők. A Bajnaiék által becsapott gazdák hosszú évek óta szenvednek a nekik okozott károk miatt, és ma is Bajnai Gordont tartják az emberi tragédiák egyik fő felelősének. (Magyar Nemzet)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 4117
  • e Hónap: 7862
  • e Év: 161358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.