Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Magyar idő II. rész
  2009-04-07 23:45:07, kedd
 
  Okvetlenül nézd meg és hallgatsd meg!!!

(Magyar idő - II. rész. 57 perc) FONTOS.


http://www.karpathaza.net/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titkos-éjszakai menetgyakorlat
  2009-04-07 23:23:44, kedd
 
  Kárpát-medence
Vagy titkos rally verseny? - Feltételezhető mindkettő.

Titokzatos rajzást figyeltünk meg 2009. április 3.-ról, 4.-re virradó éjszaka, Közép Magyarország térségében. - Este 9, és hajnali 1 óra között.

Drága, nagy teljesítményű terepjárók, száguldottak a poros földutakon, dűlőkön, kettes-hármas csoportokban. 5-8 perces időközökben követve egymást. Közöttük volt jó néhány motoros is. Nagy motorokkal. És mind ugyanazokon az utakon döngettek, és egy irányba. Nyugatról kelet felé. Céltudatosan. Csévharaszt, Nyáregyháza, Monorierdő irányából, Pilis, Albertirsa irányába.

Ilyen járművek megjelenése itt, ebben a régióban, és településeken, még fényes nappal is nagyon szokatlan. Nemhogy most, ezekben az éjszakai órákban.

Először orvvadászoknak gondoltuk őket. Hiszen vadászok nem lehetnek, mert tavasszal vadászati tilalom van, a vadak szaporodása érdekében. Akkor orvvadászok, akiket a vadőrök kergetnek? Mivel később láttunk néhány katonai terepjárót a menetben. Ám később ezt a variációt is elvetettük, mert több órán keresztül, 5-8 perces időközökben, 2-3-as csoportokban, így nem rajzanak az orvvadászok. És néha akkora forgalom volt, a földes dűlőutakon, mint még nappal sem.

Mintha valamilyen titkos éjszakai rallyverseny folyna. Minden jel erre utalt. A teljes koreográfia. A meghatározott időben egymást követő csoportok, a nagy sebesség, és a nagy teljesítményű gépjárművek.
(Az alábbi felvételek sebtében készültek, a váratlan pillanat szülte, rohanvást felvett kamera állásból. Éjfél és hajnali 1 óra között. Az elkészített 5 videoklipből, 3 használhatatlan, értékelhetetlen, ez a 2 maradt. De azért érzékelhető, a "rajzásban" részt vevő autók minősége.Az első felvételen szereplő, első jármű, - kinagyítva jól látszik; egy Hummer.)

Videó 1:

http://www.jovonk.info/2009/04/04/titkos-ejszakai-menetgyakorlat

Videó 2:

http://www.jovonk.info/2009/04/04/titkos-ejszakai-menetgyakorlat

Feltehetően GPRS-t használtak, mivel ezeket a poros, és homokos dűlőutakat csak a helybeliek ismerik. És a járművek túl gyorsan haladtak az éjszakában, a számukra teljesen ismeretlen területen. Ez csak GPRS-el, vagy más műholddal összekötött navigációs rendszerrel lehetséges. Igaz, némelyik kifejezetten erős tető reflektorokkal is fel van szerelve, (mint az első felvételen szereplő hummer is).

Aztán egyesek a szomszéd utakon mennek. (Lehet, hogy észrevették a kamerát, s leadták a drótot az utánuk jövőnek?)

De vajon kik lehettek ezek? - Mert semmiféle éjszakai rally versenyről nem tudunk. - Akkor hát? Titkos éjszakai menetgyakorlat? - (Táborfalva innen 30-35 km.) És vajon a végsőkig leépített Magyar Honvédségnek ilyen drága felszerelései lennének? Hummer, GPRS, stb? - Nem valószínű. Akkor hát kik ezek?

Ez az anyag, "mindössze" egy megfigyelést ír le. - Valamint, a tapasztaltak alapján, következtet néhány dologra.

Ám ezen felül, messzemenő következtetéseket levonni, úgy vélem (egyelőre) fölösleges. Ahhoz nem elég ez a bizonyíték. Ám valahogy van egy olyan érzésem, hogy előbb-utóbb, - talán nem is oly sokára, - elegendő bizonyíték áll majd rendelkezésre, ezeknek a furcsa titkos tevékenységeknek a behatárolására.

Közép Magyarország, 2009. április 04.
Szabad Riport Tudósító Iroda - Fort András

http://szabad-riport.gportal.hu/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy népzenész család válságban
  2009-04-07 11:17:12, kedd
 
 
------------EGY ZENéSZ CSALáD VáLSáGBAN------------

Adjon Isten!

A válság utolért egy kiváló népzenész családot, akik most sürgősen
bérelhető házat keresnek Budapest környékén (Szentendre, sőt még azon
túl is szóba jöhet), 100e forint/hó alatt. (Bérlakásban nem tudnának
gyakorolni, ezért van szükség házra!)

Szabó Adriennről és családjáról van szó, ahol a két kamasz gyerek is
zenél már, ebből él az egész család! (A szülők a Gajdos zenekar tagjai.)

Ha tud valaki valamilyen lehetőségről, kérlek írjatok a [
jjahnov@yahoo.com ] email címre.

Koncertet adnak egyébként: április 18-án 18 órától Tahiban, a Nép
Házában! A belépés: ki mennyi pénzt szán a zenészeknek! (Tekintettel a
helyzetre, természetben is fogadnak ajánlásokat, házi, termelői
élelmiszerekre gondolok.)

Köszönettel: Jahnov Janka
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vallásos nevelésről
  2009-04-07 10:41:32, kedd
 
  A VALLÁSOS NEVELÉSRŐL VIRÁGVASÁRNAP


RAVASZ LÁSZLÓ: A vallásos nevelés

A vallásos nevelésről 1936 Virágvasárnapján rendezett nagygyűlésen tartott beszédet. A rendezőség a vallásos nevelés három fő probléma-ágazatát: egyház, iskola, család akarta felsorakoztatni. Ravasz Lászlónak jutott - utolsó felszólalóként - az összefoglalás feladata.

Virágvasárnapját a gyermek és a nevelés nagy gondolatának szenteljük.." Ekkor "érezzük meg azt a nagy hitvallást, hogy a gyermek mekkora kincs és felelősség. Megvalljuk tehát azt, hogy a gyermek Istennek legnagyobb ajándéka." "...felülről jövő és ingyen kapott ajándék, minden titokzatosságával és minden értékével egyetemben."
"A legnagyobb ajándék, mert életem célja telik meg benne.
Nem apám és anyám az életem célja, hanem a gyermekem.
A hitvesem csak társam; a gyermekem: rendeltetésem."
A gyermek titokzatos lény, mindegyik más, mindegyik egy egész világ. "A gyermek a legnagyobb felelősség." "...a gyermek révén ítéltetem meg." Az Élet Fejedelme a közvádló hatalmát a gyermekre bízta, a történelem és az élet ítélőszéke előtt ő vádol minket." "...sokszor saját magának bűnével, romlásával és kárhoztatásával."

"Virágvasárnapján érezzük meg, milyen kincs bízatott ránk a gyermekben."

Mi magunk, sápadt gyermekként segítségért kiáltunk, hogy a drága kincset, a törékeny, titokzatos kristálykelyhet, amelyből a jövendő áldomását issza egy boldogabb nemzedék, ki ne ejtsük a kezünkből, mert egy egész világ omlik össze.

"És e segítő kiáltásra Jézus áll mellénk, a leghatalmasabb és a legerősebb nevelő. Ő segítheti a gyermeket, nála van jó helyen a gyermek."

Arra kérdésre, hogy: "Milyen legyen a gyermek?" csak azt mondhatjuk: "Legyen a gyermek krisztusi, legyen a gyermek Krisztusé."
Ezért van az, hogy a keresztyén anyaszentegyház kezdettől fogva gyermekpárti volt.

Mi egy 12 éves ifjúról tanítunk, akit álmélkodva hallgattak a bölcsek és gyermekként meggyógyította, ifjúvá tette a világot.
"Azért a legnagyobb nevelő, az egyetlen nevelő, Krisztus."

Az előző felszólalások tanúsága szerint a vallásos nevelés, azaz a gyermekeknek Krisztushoz vitele olyan ügy, amelyet csak mindnyájan végezhetünk el: nemzet, család, iskola, egyén és egyház együtt.

Balgatag dolog arról beszélni, hogy a vallás és a keresztyénség magánügy.

Egyéni ügy, mert a lelkiismeret szentségében dől el, de a legfontosabb közügy is az, hogy: ezen a földön minél több hívő ember, minél több krisztusi ember legyen.

Fontosabb az ipari termelésnél, a technika vívmányainál. Nagyobb dolog Széchenyi gondolata: a kiművelt emberfő csak akkor lesz az egész nemzet értékét meghatározó igazi kincs, ha azt a krisztusi lélek és a krisztusi erkölcs jellemzi.

Ezért nem lehet magánügy, nem mondhatja a család, hogy ezt végezze el helyette az iskola., mert ezt csak együtt végezheti el.

"Nemzetnek, községnek, társadalomnak minden áldozatot meg kell hoznia," "...nem nézheti tétlenül a család, hogy miként kínlódik ezzel a feladattal egyház és iskola. Tudja meg a család, tudja meg minden szülő, hogy ha maga otthon nem segíti életével, áhítatával és példájával a gyermek vallásos nevelését, legdrágább javaiban károsítja meg a gyermeket..." "...mert a gyermek lelkében erősebb lesz a rossz példa, mint a jó tanítás." Ezért, "álljon oda segítőnek a gyermek mellé és a hitoktató mellé, hogy együtt építsék fel az új világot. Sorakozzunk azok közé az emberek közé, akik küzdenek az ellen, hogy utcákon, sajtóban, nyilvánosságban, társaságokban, összejövetelekben olyan beszéd, olyan gondolkozásmód, olyan lelki megnyilatkozások folyjanak amelyek megrontják a gyermek lelkét és elnyomorítják a jövendőt."

Sugározzuk széjjel, hogy: "Jaj a megbotránkoztatónak! Jobb annak, ha egy malomkövet kötnének a nyakára és a tengerbe dobnák!"

Virágvasárnapján a mi egyházunk üzen a többi egyháznak is: "a vallásos nevelésnek felekezetinek kell lennie, de keresztyénnek és vallásosnak." A felekezet a forma, a keresztyénség a lényeg. A forma nélküli lényeg szétfolyik, a lényeg nélküli forma üres, "amelyből a halál halk harangozása hallatszik."

"Folyik a harc a gyermek hovatartozandóságáért, az egész társadalomban és magában az iskolában is."
"Emlékszünk-e Salamon megrázó ítéletére?" ... "Hol van az a bátor imperium, amelyik..." "...annak tudjon igazat adni, aki inkább áldoz fel jogot gyermekért, mint gyermeket jogért?"

A Virágvasárnapja azt üzeni a vallásos nevelőknek, hogy "hívővé csak hívő ember nevelhet", "mert csak belőle sugárzik ki az az erő, amely a nevelésben egyedül győzedelmeskedik.". "Hazafiságra nem taníthat olyan ember, aki lelke mélyén nemzetietlen és internacionális." "Jézus a személyiségével nevelt, ma is azért nevel, mert most is az, aki egykor volt."

"Végül, üzenünk a most szintén ülésező Soli Deo Glorianak: ...mindennél jobban szeretjük őket, és mindennél többet várunk tőlük. Nekik különbnek és hívőbbnek kell lenniök, mint amilyenek mi voltunk, hogy jobbak és boldogabbak lehessenek."

"...Üzenjük nekik azt, hogy ma, 1936-ban egy szétzülleni látszó, lázbeteg, irtózatos konvulziók között reszkető világban, amelynek egy mozdulása elsöpörheti a földről mindazt, ami nekünk drága és magyar: mi mégis bízunk, mi mégis hiszünk és üzenjük a római levéllel a magyar ifjúságnak az örök ifjúság evangéliomát: "A teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését."

A szemelvényt szerk. Bóna Mária Ilona, Bp,2001.márc.2.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Népi hagyományaink Húsvétkor
  2009-04-07 09:30:57, kedd
 
  EGYHÁZI ÜNNEPEINK A NÉPI HAGYOMÁNYOK TÜKRÉBEN


Az ünnepeknek roppant nagy holdudvaruk van, ha arra gondolunk, hogy évszázadok során mennyi népszokás, hiedelem és hangulat szegődött hozzájuk.
A vallásos néprajz könyvtárra menő irodalmából merítve - a magyar településeken kialakult, az egyházi ünnepeinkhez kötődő hagyományokról - szerkesztettem ezt a vázlatos áttekintést.

A magyar falvak életében nagyon fontos szerepet töltöttek be a különböző vallások egyházai, mert az erkölcsi normákat, szokásokat, a családi élet alakulását jelentős mértékben befolyásolták. A X-XI. században történt meg a pogánynak nevezett ős-magyar vallás elhagyása, és a magyarság egységesen a katolikus vallást követte egészen a XVI. század első feléig.
Őskeresztényi kultúránk azonban tovább él a ma már népinek nevezett hagyományainkban.

,,Az 1731-ben kiadott Carolina Resolutio (Károly király döntése) - másfél százados harc után - megerősíti a protestánsok korlátozott vallásgyakorlását és kiépül mind a református, mind az evangélikus egyház szervezete." ,,Az állam katolikus jellege azonban megmarad... Mindenek ellenére a XVIII. századi műveltségben a magyar protestantizmus az előző századokban kiépült iskolarendszerben és könyvnyomtatási kultúrában őrzi pozícióit."
A protestáns egyházak falusi szervezetei: a ,,gyülekezet" maga választotta lelkészét. A vasárnapi istentisztelet látogatása mindenki számára kötelező érvényű volt. Délelőtt az asszonyok maradtak otthon, hogy az ebédet idejében elkészíthessék, délután a férfiak, hogy a jószágot meg tudják etetni.
A vasárnapi istentisztelet után a férfiak a templom előtt még együtt maradtak, hogy a legújabb híreket, eseményeket megbeszéljék, ilyenkor dobolta ki a kisbíró a közérdekű rendelkezéseket.

Az egyház ,,funkciója", hogy ott állott az élet három nagy eseményekor, és meghatározott módon annak szertartását teljesítette.
A kereszteléssel lényegében a kisdedet az egyházba vette fel, a házasságkötéskor megáldotta a két ember kapcsolatát, és végül a temetőbe utolsó útjára kísérte az elhunytat. Mindezt az anyakönyvekbe is bejegyezték: a 17-18. századtól, rendszeresen.

Az egyházaknak erkölcsi ügyekben fontos büntető szerep is jutott. A közerkölcsnek nem megfelelő ruházatot hordók, a hangoskodók, részegeskedők, káromkodók, paráználkodók számíthattak a pellengérre állításra és a gyülekezet előtti bűnök megvallására, valamint fogadalomtételt kellett tenni a megjavulásra.

Az egyházi zene a középkortól kezdve hatott a népzenére.

A prédikációs irodalom példázatai jelentkeznek a paraszti mesékben és mondákban.

Az egyházak bizonyos vallásos tartalmú dramatikus játékok kezdeményezői és elterjesztői voltak. Így volt ez a második nagy ünnepünkkel, a Húsvéttal is.



A HÚSVÉTI ÜNNEPKÖR

A húsvétot, a nagyböjti időszak készíti elő.
A nagyböjt hamvazószerdától nagyszombatig, 40 napig tart - annak emlékére, hogy Jézus Krisztus is negyven napig böjtölt a pusztában.
Az első időkben a húsvét előtti böjt rendkívül szigorú volt. Bizonyos ételektől (elsősorban a hústól, tojástól) tartózkodtak, és napjában csak egyszer étkeztek. A böjti fegyelem azonban fokozatosan enyhült, a hústól való megtartóztatás csak péntekre vonatkozott és az egyszeri jóllakás lépett a helyébe.

A nagyhét a húsvétot közvetlenül megelőző hét nap, a nagyböjt utolsó szakasza.

Első napja a virágvasárnap, (a pálmák vasárnapja, az Úr szenvedése).
A VIII. században elterjedt, hogy szentelt pálma-, illetve olajágakkal (barkával) körmenetet tartanak Jézus Krisztus jeruzsálemi bevonulásának emlékére.
Általában virágvasárnapon a palócoknál szokás volt a kiszehajtás. A kisze jellegzetes böjti eledel: savanyú gyümölcs- vagy korpaleves, amit éven át nagyon meguntak, és meg akarnak tőle szabadulni. A leányok az előző évben férjhez ment menyecske ruháiba öltöztetnek egy szalmabábot, mely a kiszét jelképezi, és azt - dalokat énekelve a legközelebbi folyóig, patakig, tóig viszik. Leveszik a ruhát a bábról, és annak csupasz vázát a vízbe dobják. Ilyenkor, aki felé a báb úszik, annak megjövendölik a férjhez menését.

A nagyhét kiemelkedő időszaka a "három szent nap", a nagycsütörtök, nagypéntek és nagyszombat.

(folyt.köv.)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktor, elegen voltunk?
  2009-04-07 09:26:51, kedd
 
  Megvolt a gigademonstráció! Elegen voltunk ahhoz, hogy a parlamenti ellenzék elhiggye, hogy az előrehozott választásokért tenni is akar a választópolgárok többsége.

Azt is tudjuk, hogy alkotmányosan nem lehet ezeket a bolsevista pártokat kilökni a kormányzati pozícióból. Tudjuk, nem demokratikus eszközökkel nyerték el és tartják meg a hatalmat ezek a pártokba szerveződött maffiózók.

A kérdés az, hogy a demokrácia írott és íratlan szabályai irányítják-e közéletünket, vagy egy bolsevik diktatúra által ránk erőszakolt és elliberalizált álalkotmány, amely minden értéket és erkölcsöt eltipró passzusai határozzák meg a jövőnket.

A törvények mögé bújó erkölcstelen és jellemtelen hatalmat szavazataikkal, aláírásukkal támogató politikusok személyükben válnak erkölcstelenné, míg ugyanennek a diktatórikus csoportnak a parlamenti elfogadottságát biztosító ellenzék maga is erkölcstelenné válik azáltal, hogy asszisztál nekik.

Magyarország válságos helyzetében eljutott arra pontra, hogy feltegyük a kérdést: Erkölcs vagy jog? A jog soha nem előzheti meg az erkölcsöt. Mivel a jogalkotók erkölcsi szintje a törvényekben érhetők tetten, így minden törvény a törvényalkotók értékrendjét is tükrözi. Amikor a becstelenség kerül többségbe a törvényhozásban, akkor mit tehet egy tisztességes képviselő?

Minden emberben van egy erkölcsi határ, amit nem hajlandó átlépni, és van egy olyan elvi, értékrendbeli szint, aminek mindenféle képen meg akar felelni, és semmi pénzért sem hajlandó megalkudni, úgy a pártoknak is rendelkeznie kell ilyen elvi, erkölcsi határvonallal, amennyiben ez nincs meg bennük, akkor ők sem különbek az agyon kritizált ellenfelüktől. A politikában sincs olyan, hogy nem tehettem mást! Mindig van választás! Legfeljebb magam is hátrányt szenvedek a döntésem következtében, csak azért, hogy a mások szemébe nézhessek.

De legyünk konkrétak. Várhatóan a Magyar Köztársaság miniszterelnöke egy olyan politikai, gazdasági maffiózó lesz, akinek a nevéhez több száz család kisemmizése és kilenc gazdálkodó halála fűződik. Ez egy olyan tehertétel a magyar közéletiség és politika tekintélyén, ami egy jóérzésű ember számára elfogadhatatlan, nem beszélve a nemzetközi megítélésünkről.

Amennyiben a Fidesz képes ezzel a tehertétellel vállalni a parlamenti munkát, akkor maga is és a politikája is jellemtelenné válik, ami később vissza fog ütni.

Mit tehet Orbán Viktor, és mit tehet a Fidesz?

A tisztességes Orbán Viktor kettőt tehet. Utcára hívja a polgárokat és politikailag irányított békés erkölcsi "forradalmat" kezdeményez a demokrácia, az erkölcs és a tisztesség jogán és nevében, vagy visszaadja parlamenti mandátumát és erre kéri párttársait.

A pragmatikus Orbán Viktor nem tesz semmit, csak annyit, hogy folytatja azt a hintapolitikát, amit eddig is folytatott.

A Fidesz csak egyet tehet, követi Orbán Viktort.

Nem győzöm ismét és ismét felidézni Kéthly Anna örökérvényű szavait: "Erkölcs nélkül, jellemes emberek nélkül elvész a nemzet!" Most itt tartunk, a nemzetvesztés elején! És ez minden álalkotmányos előírástól felment minden tisztességes magyart! Csakhogy a nép nem vezetheti önmagát. Ehhez politikai tekintéllyel bíró vezetőre van szükség! Tévedés ne essék. Nem pártra van szükségünk, hanem egy hazáját és népét szerető tisztességes vezetőre!

Tudom! Nehéz helyzetben van Orbán Viktor. Nagy az Ő felelőssége, de emlékszem egy Fideszes szlogenre: Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!

Nos Viktor! Én is csak azt mondhatom: hallgass a szívedre! Épp eleget hallgattál a liberális barátaidra.

Budapest, 2009. április 6.

Takács András
Nemzeti Hírháló
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elkezdődtek a kilakoltatások
  2009-04-07 09:24:02, kedd
 
  Elkezdődött a devizahitelesek kilakoltatása
Budapest, 2009. április 7. (Kedd)

Budapesten hétfőn megpróbálták kilakoltatni otthonából az első olyan családot, amely nem tudta törleszteni deviza alapú hiteleit,
a kilakoltatást azonban sikerült meghiúsítani társadalmi összefogással, és fizikai kiállással a család mellett
- jelentette a Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztala a kilakoltatást megakadályozókra hivatkozva.

A családot a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) határozott fellépésére hagyták otthonukban.

Az esemény úgy zajlott le, hogy a VÉSZ aktivistái megjelentek az árverésen,
ahol négy TV stáb, az MTI, az Ingatlan Magazin internetes újság szintén jelen volt.

A haszonleső spekulánsok rendkívül ingerülten, és agresszíven reagáltak a VÉSZ és a sajtó jelenlétére.

Botrányos jelenetek, lökdösődések történtek.

A végrehajtó el akarta küldeni a VÉSZ tagjait és a sajtó munkatársait,
de ők nem tágítottak az árverés nyilvánosságára hivatkozva.

Ekkor a végrehajtó felfüggesztette az árverezést, és kihívta a rendőrséget.

A rendőrség semmilyen bűncselekményt, vagy szabálysértést nem tudott megállapítani.

A VÉSZ elnöke kifejtette, hogy a lakóterületeken Gyorsreagálású Önvédelmi Zónákat (GyÖZ) kell szervezni,
hogy az emberek odafigyeljenek egymásra, s ha híre megy, hogy valahol kilakoltatást akarnak végrehajtani,
összefogjon 30-40-50 elszánt férfi, s kergesse el azokat a felbérelt végrehajtókat,
akik úgy próbálnak hasznot húzni mások fizetésképtelenségéből, hogy kilakoltatják őket egyetlen otthonukból
- áll a VÉSZ közleményében, melyet a Magyar Szociális Fórumhoz és a Civil Nemzeti Csúcshoz eljuttatott.

A VÉSZ bejelentette továbbá, hogy ügydöntő népszavazást kezdeményez az alábbi kérdéssel:

,,Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon senkit ne lehessen kilakoltatni jogszerűen elfoglalt egyetlen otthonából?"

Kiadta: MSZF SZK
06 30 5927371
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 468 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 624
  • e Hét: 1461
  • e Hónap: 10065
  • e Év: 46006
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.