Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A mosoly erejéről
  2009-04-07 20:27:09, kedd
 
 



“A mosoly elénk tárja az idegenek kincseit; a morcos tekintet hét lakat alatt tartja őket."


“Csak az tud élni, ki mindig nevet,
kiből kicsordul minden szeretet,
kinek lelke élettől vidám,
ki himnuszt zeng az élet alkonyán.
Ki az élet útján győztesen robog,
csak az tud élni,
ki mindig mosolyog!"

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Karikák és duzzanatok ellen
  2009-04-07 09:52:02, kedd
 
 



Klubból hoztam:

Jól telt az éjszaka, de ébredés után legszívesebben zacskót húznál a fejedre? Ezekkel a tippekkel garantáltan fitten és teljes szépségedben léphetsz ki az ajtón.

Azonnali segítség karikák és duzzanatok esetén

Ha este sok sós chipset vagy szójaszósszal bőségesen meglocsolt szusit eszel, reggel bűnhődni fogsz, méghozzá bedagadt szemekkel. A sok só ugyanis megköti a szervezetben a vizet. Ugyanez történik az egyre több progeszteron hormon hatására is, a peteérést követően, a ciklus második felében. Néha viszont a duzzanatok allergiás reakciók, hiszen a pollenek vagy bizonyos élelmiszerek hatására a szervezet hisztamint választ ki.

A szem alatti sötét karikákat azonban ritkán okozza betegség, általában a vékony bőrréteg alatt átsejlő kék erek látszanak ilyennek. Akkor is kialakulhatnak a karikák, ha nagyon kiszárad a bőr ezen a területen, és gyűrődési ráncok képződnek. Ennek köszönhetően a fény nem egyenletesen verődik vissza, és látszólag karikás lesz a szem.

Megelőzés: A duzzanatok ellen segít, ha este 6 után már nem eszel sós rágcsálnivalókat, ételeket. Aki nem tud ellenállni a sós mogyoró csábításának, az igyon hozzá sok-sok vizet. A sötét karikák ellen esténként kend be gazdag szemkrémmel a szem alját, hogy ne alakuljanak ki gyűrődési ráncok.

Enyhíti a szem vörösességét

Vörös szemek néznek vissza a tükörből? Nem biztos, hogy a pityókás éjszaka miatt van. Ha túl sokat ültél a számítógép előtt, a kontaktlencse vagy egy új szemhéjpúder is kibillentheti a szem finomra hangolt könnyfilmjét az egyensúlyából. Ennek hatására megnő a szem vérellátása és kitágulnak az erek.

Most minden jót tesz, ami eltünteti a vörösséget és nyugtatja a szemet. Ideálisak a készen kapható édesköményes, fekete teás, kamillás szemborogatások.

Alternatíva: tegyél tejbe mártott vattapamacsot a szemre. Sminkelésnél a bőrnél egy árnyalattal világosabb korrektor "elszívja" a vörösséget. Kék és a bézs színű szemceruzával is hasonló hatást érhetsz el.

Megelőzés: Kerülj el mindent, ami irritálhatja a szemet. Minden este mosd le alaposan a festéket az arcról. Ha a sminklemosó vagy a szemránckrém akármilyen aprócska égő érzést vált ki, azonnal válts egy másik termékre!

Reggeli arc simítás

Aki gyűrött arccal ébred reggel, az vagy egy füstös helyen töltötte az éjszakát, vagy előnytelen pózban aludt. A nikotinfelhőben lévő sok szabadgyök megtámadta a bőrsejteket, ezektől alakultak ki a ráncok, de ha jól belefúrtad a fejet a párnába vagy a takaródba, attól is bevésődhettek - ha csak ideiglenesen is - a ráncok az arcba. Ebben az esetben jól jöhet minden olyan szer, ami kiegyengeti az arcot, belülről kisimítja a ráncokat: ilyenek például az arcra teríthető nedvességpótló fátyolmaszkok vagy a könnyű, vizes krémek.

Szintén nagyon hatásosak a nedves meleg borogatások: ehhez márts egy pamutkendőt forró vízbe (tegyél bele pár csepp levendula- vagy rózsaolajat), csavard ki, és tedd öt percre az arcra. Utána nyomkod végig vele az arcot, és kend be nedvességpótló krémmel.

Megelőzés: Nézd csak meg, milyen párnán alszol! A 80x80-as puha pehelypárnáktól könnyen ráncos lesz az arc. Válassz inkább keményebb, latex vagy habszivacs töltetű párnát 80x40-es vagy 60x40-es méretben.



 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Idézet Elbert Hubbardtól
  2009-04-07 09:49:25, kedd
 
 



Klubból hoztam:

“Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed, és szívd tele a tüdőd levegővel, idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindekivel kezet. Ne félj attól, hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel. Döntsd el határozottan mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé - és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy, ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít majd, hogy saját eszményedet megközelítsd... A gondolat minden, őrizd meg e helyes lelki magatartást: a bátorság, az őszinteség, a jó kedély szellemét. A gondolkozás szinte alkotás. Minden jó dolognak a vágy a szülője, és midnen őszinte imádságot meghallgat az ég. Olyanokká leszünk, amilyenekké szívünk mélyén lenni szeretnénk."



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
A mosoly értéke
  2009-04-07 09:47:22, kedd
 
 



Klubból hoztam:

Semmibe sem kerül, de sokat teremt.

Gazdaggá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.

Egy pillanatig él csak, de emléke néha örökké megmarad.

Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.

Boldogságot teremt az otthonban, táplálja a jóakaratot az üzleti életben és mindenütt a barátság biztos jele.

Pihenés az elfáradt embernek, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak és a természet legjobb ellenmérge a bajokkal szemben.

Mégsem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni, mert olyasmi ez, ami nem jelent földi javakat senki számára, amíg valaki önként oda nem adja.

És ha a karácsonyi vásár végső forgatagában egyik-másik alkalmazott, aki kiszolgál téged, túl fáradt már ahhoz, hogy mosolyogni tudjon: talán megkérhetünk, hogy legalább te nézz rá derülten.

Mert senkinek sincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni!


“Mindenből kettőt tartsunk kéznél, ami az élethez kell. Ekkor az életünk is kétszer annyit fog érni.
Két mosolyunk, két kedves szavunk legyen egy helyett. Megkettőzött szeretet, türelem, jóindulat - az élet mindennapos kellékei.
A jóból, a kellemesből tartalékunk legyen, hisz kétszeresen kell azt osztogatnunk. A természet bölcsen gondoskodott az egyről: társat rendelt mellé, hogy törékenységétől megóvja. A férfihez a nőt a nőhöz a férfit. Az emberhez embert. A szeretethez szeretetet.
Mindenből kettőnk legyen. Így ha apadna a szeretet, fogyna a türelem, csappanna a jóindulat, ott a tartalék a kezünk ügyében. Tudjuk, hogy hol keressük őket, és boldogságunk is megduplázódik." (Tatiosz: Tartalékok)

“Mindig az az erősebb, aki nem tombol, hanem mosolyog."

“A mosoly elénk tárja az idegenek kincseit; a morcos tekintet hét lakat alatt tartja őket."

“A mosoly nem fizeti be a lakbért, de megspórolja a pszichoterápia költségeit."


"Mindig jusson idő nevetni, mert ez a lélek legszebb zenéje,
olvasni mert ez a kötelesség alapköve, dolgozni mert ez a siker ára,
játszani mert ez az örök ifjúság titka, szeretetet adni mert gyógyítja az embert, azt is aki adja, azt is aki kapja,
egy pillanatnyi mosolyra, mert ez az arc legszebb ékszere,
és néhány kedves szóra, mert ezzel egymás számára könnyebbé tehetjük az életet. "
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Mai harmóniakártyáim
  2009-04-07 08:24:45, kedd
 
 


1./ A mai napodat Hagyománytisztelet hatja át

Ezüst - Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. Az ezüst szín a tudattalan tartományok szimbóluma. Ez az időszak nagylelkűvé, szavahihetővé és romantikussá tesz. Erős pajzsként véded szeretteidet. A szín nőknek romantikát és jóakaratot, férfiaknak keménységet, és erőt sugall. A Hold uralma alatt álló szín, Rák jegyűeknek különösen erős figyelmeztetés arra, hogy önértékelésüket helyre billenthessék! Látogass el a Harmónia Színjósdába!


2./ A mai napodat Erényesség hatja át

Zöld - Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A zöld szín segít leküzdeni érzelmi feszültségeidet, nyugtat, harmonizál. (Ezért is érdemes minden nap eltölteni egy kis időt a HarmoNeten!) Tisztelet övezte, segítőkész, az egészségére odafigyelő, figyelmes időszakban vagy. Reményed van az újrakezdésre, helyesen értékelsz dolgokat. Fel vagy készülve a váratlan helyzetekre is? Látogass el a Harmónia Színjósdába!






 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Média és a marketing
  2009-04-07 08:13:39, kedd
 
 


A fiatal olvasók hiányától beteg a lappiac
Elsősorban az olvasói utánpótlás hiánya, és nem a mostani válság okozzák a lappiac problémáit - mondta Kázmér Judit, az MLE elnöke egy interjúban. Szerinte nem olyan riasztóak a nyomtatott piac év eleji számai, és önmagát temeti a sajtó.

,,Ma mindannyiunknak össze kell fognunk, akik a sajtóban dolgozunk. Úgy nem fog menni, ha rendszeresen eltemetjük önmagunkat. Azzal, hogy rendszeresen tényként, a folyamatok magyarázata nélkül közöljük, hogy hanyatlik a sajtó, a halálhírünket keltjük" - mondta Kázmér Judit, a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) februárban újraválasztott elnöke a Napi Gazdaság hétfői számában megjelent interjúban.

Miközben mindenki 25-30 százalékos becsült reklámbevétel-visszaesésről ír az év első két hónapjában, a valós adat szerinte 8 százalék körüli. Mint elmondta, ez az időszak egyébként is lappiaci holtszezonnak számít, ráadásul tavaly egy nappal hosszabb volt az év, ami az egész reklámpiacon egymilliárdos többletköltést jelentett.

Nem a válság a baj
Bár a hirdetési gondok és a válságidőszakban visszaeső kulturális igények is közrejátszanak a lappiac helyzetében, a magyar nyomtatott sajtópiac egyik legnagyobb problémája az olvasói utánpótlás hiánya - fejtette ki Kázmér Judit.

A kiadók egyesületének vezetője szerint ugyanakkor hiába áll fenn a demográfiai probléma - azaz az, hogy a fiatalok internet- és mobilhasználata ,,alapvetően visszanyomja" a nyomtatott lapfogyasztást -, a print túléli majd a mostani átalakulást.

A print örök, de jöjjenek az online-ok
Kázmér Judit egyenesen úgy fogalmazott: ,,örökkön-örökké" fennmaradnak a nyomtatott lapok, hiába az internet a fejlődés iránya. Ami az online piacot illeti, valamennyi MLE-tag aktív már az interneten, de az egyesületnek egyik nagy online tartalomszolgáltató sem tagja.

,,Tavaly ebben nem tudtunk előrelépni" - ismerte el az elnök az interjúban, hozzátéve: külön munkacsoportot hoznak létre, amely kidolgozza, hogyan lehetne bevonni az internetes sajtót az egyesület munkájába. A megoldás akár az MLE névváltozásával is járhat.

Az államra is számít
Az interjúban Kázmér Judit az újságíró kérdésére arról is beszélt: egy előrehozott választás kétszeresen is jót tett volna a lappiacnak, hiszen a kampányoló pártok költései mellett az olvasói érdeklődés is megugrott volna.

Szerinte azonban fontosabbak a mindennapokban a sajtótermékeket terhelő adók és járulékok, amelyekről ismét kifejtette: a csökkentésüket szeretnék elérni. (Az elnök erről néhány héttel korábban az eMaSának is beszélt, de akkor például azt is felvetette, hogy az előfizetési díjak legyenek leírhatók az adóból.)

Érthetők a lapbezárások
Kázmér Judit szerint bár a közéleti napilapok vannak nagyobb bajban, a magazinpiacon is érthető, ha valaki bezárásokra készül. ,,Minden kiadónak más az üzleti filozófiája és más-más eredményrátát vár el portfóliószinten. Nem biztos, hogy megéri a jelenlegi helyzetben olyan lapokat fenntartani, amelyek kiadása a ... nullát hozza, még akkor sem, ha azok fenntartása jó piaci pozíciót jelent."

Ha ugyanis növekvő marketingköltés szükséges az olvasószám tartásához, racionálisabb lehet újat kitalálni egy lap helyett. Az elnök szerint a mai magyar magazinpiac egyébként színesebb, mint amekkorát a piacméret és az árérzékeny fogyasztók engednének.

Nehéz minőséget gyártani
,,Nehéz helyzetben vannak a lapkiadók, amikor bármilyen témában valódi minőséget szeretnének nyereségesen előállítani" - fogalmazott az elnök a kérdező azon felvetésére, a csökkenő példányszámok és a minőség nem függenek-e össze. ,,Na igen. A minőséggel is kellene valamit kezdeni" - ismerte el.

Szerinte azonban ez az újságírók hozzáállásától is függ, és a minőség nem pusztán a fizetések kérdése. Ezzel együtt azonban a magyar lappiac szerinte kevés minőségi terméket bír el.
Még több hír a Kreatív Online-on


Forrás: Egypercesek

 
 
0 komment , kategória:  Marketing  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 240 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7245 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 348
  • e Hét: 3280
  • e Hónap: 5639
  • e Év: 57905
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.