Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Az éves költségvetési hiány há
  2009-04-07 21:01:22, kedd
 
  Index 2009. április 7. 20:10

Az éves költségvetési hiány háromnegyedét már összehozta a kormány


A márciusi jókora hiány azt jelenti, az év első hónapjában 566 milliárd forinttal költött többet bevételeinél az állam. Ez az egész éves, 730 milliárdos várható deficit 78 százaléka. Tavaly ilyenkor még csak 56 százalékos volt a hiányteljesülés. A hiánycél most 5,5-6 százalék.




A vártnál kisebb, de így is tetemes, csaknem 310 milliárd forint hiányt produkált a költségvetés márciusban. A Pénzügyminisztérium két héttel ezelőtt közzétett prognózisában 333 milliárd forintos deficitet valószínűsített. A tárca közleményének első sorában arra hívja fel a figyelmet, ahogyan januárban és februárban, így most is alapvetően az előrejelzésnek megfelelően alakult az államháztartási egyenleg.


A márciusi jókora hiány azt jelenti, az év első hónapjában 566 milliárd forinttal költött többet bevételeinél az állam. Ez az egész éves, 730 milliárdos várható deficit 78 százaléka. Tavaly ilyenkor még csak 56 százalékos volt a hiányteljesülés. Két héttel ezelőtt a kormány 3,5 százaléknyi visszaesést gondolt - most éppen 5,5-6 százalékos recesszióra számít.


A márciusi 310 milliárdos deficitben nagy szerepet játszott a 13. havi nyugdíj első felének kifizetése (ez 80 milliárddal terhelte meg a büdzsét), valamint az, hogy a negyedéves áfafizetőknek is akkor utalták a visszajáró áfát.


http://www.gondola.hu/cikkek/64539

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai Krisztina levele a jobb
  2009-04-07 20:56:43, kedd
 
  Morvai Krisztina levele a jobbikos tagokhoz, aktivistákhoz

Kedves jobbikos barátaim!

Sok szeretettel köszöntelek Benneteket abból az alkalomból, hogy elkezditek a kopogtatócédulák gyűjtését az Európai Parlamenti választásra. Mint listavezetőtök nagyon szerencsésnek érzem magam. Tudom ugyanis, hogy hisztek a közös ügyünkben, pontosan tudjátok, milyen fontos Magyarországnak a Jobbik, a nemzeti erő előretörése és ez megsokszorozza majd a munkabírásotokat a nehéz, embert próbáló feladathoz - a kopogtatógyűjtéshez s persze a kampány többi tennivalójához.

Egyszer egy kedves barátom úgy fogalmazott, hogy ,,az életben csak az erős felindulásban elkövetett dolgoknak van értelmük". Kicsit letompítva ezt úgy mondanám: nagyon fontos az erős belső meggyőződés, a hit, az igazi elkötelezettség és az ügy iránti odaadó szeretet, amikor az ember nekivág egy feladatnak. Tudom, hogy mindnyájan így állunk ehhez a kampányhoz, és ez nagyon-nagyon jó érzés. Komoly lépés-előnyünk, hogy nekünk nemcsak az eszünk, de a szívünk is a helyén van.

Csodálatos volt megtapasztalni az országjárás, a lakossági fórumok során, hogy milyen komolyan vette s szívügyének tekintette mindegyik helyi Jobbik csoport a szervezést, s hogy a komoly munkának mindenhol megvolt az eredménye, hiszen teli voltak a termek és lelkes volt a közönség. Még egyszer nagyon köszönöm ezt Nektek.

Fontos, hogy érezzük: minden nehézségünket, pénz-hiányunkat, a média rossz hozzáállását, minden rosszat ellensúlyozni tudunk azzal, hogy az igazság a mi oldalunkon van. Magyarországnak mi kínáljuk a legjobbat: az idegen érdekek kiszolgálása helyett a magyar érdekek képviseletét, Hazánk további gyarmatosításának megakadályozását, azaz: Szebb Jövőt.

Hisszük és valljuk, hogy Magyarország a Magyaroké, s azért fogunk harcolni az Európai Unióban és később a Magyar Parlamentben is, hogy ez az elv valósággá váljon. A mi Hazánk csodálatos adottságokkal rendelkezik: remek a termőföldünk, páratlan a vízkincsünk, gyönyörűek a tájaink, jó az éghajlatunk s tehetségesek, szorgosak az emberek. Itt az ideje, hogy vége legyen az állandó ,,nadrágszíjszorításnak", a magyarok megalázásának, és a gonosz erők által okozott válságból kilábalva virágozni kezdjen Magyarország.

Fel kell emelnünk a fejünket, vissza kell nyernünk önbecsülésünket, meg kell gyógyítanunk megsebzett emberi és nemzeti méltóságunkat. Ehhez az kell, hogy olyanok képviseljék és vezessék az országot, akik szívből szeretik a magyar embereket.

A Ti mostani kemény munkátok erre ad esélyt. Hálával és barátsággal gondolok Rátok, azokra is, akikkel személyesen még nem találkoztam, de persze mégis el tudom képzelni őket, amint kitartóan járják a falusi házakat, a városi utcákat, a külterületi lakótelepeket... Kívánok Nektek sok türelmet, munkabírást, egymásból és az ügy iránti odaadásból, s persze - Húsvét küszöbén különösen is - a feltámadt Krisztusból merített erőt.

Hittel, reménnyel, szeretettel

Morvai Krisztina,
a Jobbik Magyarországért Mozgalom EP listavezetője
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mától az egész EU-ban figyel a
  2009-04-07 20:45:33, kedd
 
 
Mától az egész EU-ban figyel a Nagy Testvér

2009-04-06 19:54

Minden e-mailünket, minden netes telefonhívásunkat, és minden általunk meglátogatott weboldal címét kötelező jelleggel tárolnia kell az internet szolgáltatóknak az Európai Unióban - ezt tartalmazza egy ma életbe lépett irányelv.

Mától egy éven keresztül kötelezően "emlékeznek" majd az internetszolgáltatók minden erotikus oldalletöltésünkre, ha az Európai Unióban kerekedik kedvünk efféle élvezetekre. Életbe lépett ugyanis az a direktíva, amely erre kötelezi a tagállamok területén működő cégeket. Nemcsak a szörfölésünk során felkeresett weboldalakat tárolják majd, de egy év távlatában minden e-mailünk, minden internetes telefonhívásunk is visszakereshetővé válik.

Megelőzhető lett volna a londoni terrortámadás?

A kötelezően átveendő irányelv megalkotása először a 2005 nyarán Londonban végrehajtott terrortámadások után merült föl, és azóta is folyamatos viták kereszttüzében áll.

Több internetszolgáltató, és emberi jogi csoportok is tiltakoznak a szabályozás ellen. Az Open Rights nevű jogvédőszervezet vezetője, Jim Killock azt mondta a BBC-nek, az előírás "őrültség", és nagyon veszélyes következményekkel járhat az Unió állampolgáraira.

Az uniós mobilszolgáltatóknak már ma is tárolniuk kell a hívások adatait egy éven át, ehhez csatlakoznak most az internetes cégek. Az általunk küldött e-mailek, weboldalak tartalmát nem tárolják, és a mondjuk Skype-on folytatott beszélgetéseinket sem rögzítik, de a címek tárolásával nagyon könnyen feltérképezhető lesz bárki virtuális kapcsolatrendszere, "látogatási" szokásai. Mindez az előterjesztők szerint ma már elengedhetetlen a bűnüldözésben, és a terrorcselekmények megelőzésében.

A hatóságok bírósági végzés birtokában kérhetik a szolgáltatókat ezek kiadására. Az irányelvet most a tagállami törvényhozásoknak is be kell építeniük jogrendszerükbe. A szolgáltatók egy része a tárolásból eredő többletköltségek miatt tiltakozik, ezt egyes tagállamok - ilyen például Nagy Britannia - saját költségvetésükből visszatérítik.

A svédek nem kérnek belőle

Az Open Rights azt is vitatja, hogy szabályosan fogadták-e el az irányelvet a tagállamok. Az adatok tárolását ugyanis informatikai-piaci kérdésként kezelték, így elég volt egyszerű többséget szerezni annak életbe lépéséhez, míg ha biztonságpolitikai ügyként kezelték volna - márpedig alapvetően erről van szó - akkor mind a 27 ország beleegyezésére szükség lett volna.

Svédország ugyanakkor már jelezte, hogy semmiképpen nem alkalmazza majd, míg Németországban várhatóan az Alkotmánybíróság mondja ki a végső szót a kérdésben.

Forrás: BBC, hirszerzo

http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/6271
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már a Krausz Tamás eltárs is á
  2009-04-07 20:14:28, kedd
 
  Már a Krausz Tamás eltárs is áruló lett???

Good bye MSZP!
http://nol.hu/belfold/lap-20090407-20090407-24

Ez hát a történelmi pillanat, amikor annak ellenére vagy éppen azért, mert a Népi Demokratikus Platform és a Baloldali Tömörülés alapítója voltam, nem maradhatok tovább az MSZP-ben. A korrekt szakítás végképp elkerülhetetlen - éppen a magyar baloldal megújítása érdekében.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elkezdődött a devizahitelesek
  2009-04-07 20:10:15, kedd
 
  Elkezdődött a devizahitelesek kilakoltatása
Budapest, 2009. április 7. (Kedd)

Budapesten hétfőn megpróbálták kilakoltatni otthonából az első olyan családot, amely nem tudta törleszteni deviza alapú hiteleit, a kilakoltatást azonban sikerült meghiúsítani társadalmi összefogással, és fizikai kiállással a család mellett - jelentette a Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztala a kilakoltatást megakadályozókra hivatkozva.

A családot a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) határozott fellépésére hagyták otthonukban. Az esemény úgy zajlott le, hogy a VÉSZ aktivistái megjelentek az árverésen, ahol négy TV stáb, az MTI, az Ingatlan Magazin internetes újság szintén jelen volt. A haszonleső spekulánsok rendkívül ingerülten, és agresszíven reagáltak a VÉSZ és a sajtó jelenlétére.

Botrányos jelenetek, lökdösődések történtek. A végrehajtó el akarta küldeni a VÉSZ tagjait és a sajtó munkatársait, de ők nem tágítottak az árverés nyilvánosságára hivatkozva. Ekkor a végrehajtó felfüggesztette az árverezést, és kihívta a rendőrséget. A rendőrség semmilyen bűncselekményt, vagy szabálysértést nem tudott megállapítani.

A VÉSZ elnöke kifejtette, hogy a lakóterületeken Gyorsreagálású Önvédelmi Zónákat (GyÖZ) kell szervezni, hogy az emberek odafigyeljenek egymásra, s ha híre megy, hogy valahol kilakoltatást akarnak végrehajtani, összefogjon 30-40-50 elszánt férfi, s kergesse el azokat a felbérelt végrehajtókat, akik úgy próbálnak hasznot húzni mások fizetésképtelenségéből, hogy kilakoltatják őket egyetlen otthonukból - áll a VÉSZ közleményében, melyet a Magyar Szociális Fórumhoz és a Civil Nemzeti Csúcshoz eljuttatott.

A VÉSZ bejelentette továbbá, hogy ügydöntő népszavazást kezdeményez az alábbi kérdéssel: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon senkit ne lehessen kilakoltatni jogszerűen elfoglalt egyetlen otthonából?"

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktor, elegen voltunk?
  2009-04-07 20:09:30, kedd
 
 
Viktor, elegen voltunk?

Megvolt a gigademonstráció! Elegen voltunk ahhoz, hogy a parlamenti ellenzék elhiggye, hogy az előrehozott választásokért tenni is akar a választópolgárok többsége.

Azt is tudjuk, hogy alkotmányosan nem lehet ezeket a bolsevista pártokat kilökni a kormányzati pozícióból. Tudjuk, nem demokratikus eszközökkel nyerték el és tartják meg a hatalmat ezek a pártokba szerveződött maffiózók.

A kérdés az, hogy a demokrácia írott és íratlan szabályai irányítják-e közéletünket, vagy egy bolsevik diktatúra által ránk erőszakolt és elliberalizált álalkotmány, amely minden értéket és erkölcsöt eltipró passzusai határozzák meg a jövőnket.

A törvények mögé bújó erkölcstelen és jellemtelen hatalmat szavazataikkal, aláírásukkal támogató politikusok személyükben válnak erkölcstelenné, míg ugyanennek a diktatórikus csoportnak a parlamenti elfogadottságát biztosító ellenzék maga is erkölcstelenné válik azáltal, hogy asszisztál nekik.

Magyarország válságos helyzetében eljutott arra pontra, hogy feltegyük a kérdést: Erkölcs vagy jog? A jog soha nem előzheti meg az erkölcsöt. Mivel a jogalkotók erkölcsi szintje a törvényekben érhetők tetten, így minden törvény a törvényalkotók értékrendjét is tükrözi. Amikor a becstelenség kerül többségbe a törvényhozásban, akkor mit tehet egy tisztességes képviselő?

Minden emberben van egy erkölcsi határ, amit nem hajlandó átlépni, és van egy olyan elvi, értékrendbeli szint, aminek mindenféle képen meg akar felelni, és semmi pénzért sem hajlandó megalkudni, úgy a pártoknak is rendelkeznie kell ilyen elvi, erkölcsi határvonallal, amennyiben ez nincs meg bennük, akkor ők sem különbek az agyon kritizált ellenfelüktől. A politikában sincs olyan, hogy nem tehettem mást! Mindig van választás! Legfeljebb magam is hátrányt szenvedek a döntésem következtében, csak azért, hogy a mások szemébe nézhessek.

De legyünk konkrétak. Várhatóan a Magyar Köztársaság miniszterelnöke egy olyan politikai, gazdasági maffiózó lesz, akinek a nevéhez több száz család kisemmizése és kilenc gazdálkodó halála fűződik. Ez egy olyan tehertétel a magyar közéletiség és politika tekintélyén, ami egy jóérzésű ember számára elfogadhatatlan, nem beszélve a nemzetközi megítélésünkről.

Amennyiben a Fidesz képes ezzel a tehertétellel vállalni a parlamenti munkát, akkor maga is és a politikája is jellemtelenné válik, ami később vissza fog ütni.

Mit tehet Orbán Viktor, és mit tehet a Fidesz?

A tisztességes Orbán Viktor kettőt tehet. Utcára hívja a polgárokat és politikailag irányított békés erkölcsi "forradalmat" kezdeményez a demokrácia, az erkölcs és a tisztesség jogán és nevében, vagy visszaadja parlamenti mandátumát és erre kéri párttársait.

A pragmatikus Orbán Viktor nem tesz semmit, csak annyit, hogy folytatja azt a hintapolitikát, amit eddig is folytatott.

A Fidesz csak egyet tehet, követi Orbán Viktort.

Nem győzöm ismét és ismét felidézni Kéthly Anna örökérvényű szavait: "Erkölcs nélkül, jellemes emberek nélkül elvész a nemzet!" Most itt tartunk, a nemzetvesztés elején! És ez minden álalkotmányos előírástól felment minden tisztességes magyart! Csakhogy a nép nem vezetheti önmagát. Ehhez politikai tekintéllyel bíró vezetőre van szükség! Tévedés ne essék. Nem pártra van szükségünk, hanem egy hazáját és népét szerető tisztességes vezetőre!

Tudom! Nehéz helyzetben van Orbán Viktor. Nagy az Ő felelőssége, de emlékszem egy Fideszes szlogenre: Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!

Nos Viktor! Én is csak azt mondhatom: hallgass a szívedre! Épp eleget hallgattál a liberális barátaidra.

Budapest, 2009. április 6.

Takács András
Nemzeti Hírháló
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ildinek nagyon fáj
  2009-04-07 20:01:19, kedd
 
  Ildinek nagyon fáj
2009.04.07.


Tisztult a leosztás: Bajnai lesz a beleszarok, tökös srác, Lendvai pedig a nemzet szoci anyukája, aki sírva veszi el gyermekétől a csokoládét, mert szíve szakad, de az árt a fogaknak. Főleg ilyen kicsi korban, amikor két, egy napon tartott szavazás még összezavarná a buksi fejeket. Bajnai a kapus, aki nem cselez, nem tör csatárszerepre. Nem is fog megizzadni. Csapatjátékot akar, legyen. Ildikó, miközben a Szegfű FC produkcióját figyeli, időnként aggodalmasan hátranéz a lelátó közönségére, és aki nincs rendesen felöltözve, arra szipogva rászól: "Miért nem vettél fel pulcsit, egyem a szíved? Így meg fogsz fázni! És jól megdöglesz!"


Bajnai a szóval sem cselezett, megszorítás lesz. Ildikó a kezét tördelve jajong majd, szegény gyermekeim, megszorít Gordon, de meg kell szorítania. Sőt, még csúnyán is fog beszélni, hogy is mondta: "muszáj lesz időnként durva, kegyetlennek tűnő mondatokat mondania, mert durvul a válság is", upsz, csak nehogy átmenjen kocsmastílusba, mint Ferenc anno. Képzeljük csak el, ahogy Bajnai megáll a nadrágszíjjal az ország előtt, és azt sistergi: "Most megszorítalak, te mocskos kis perverz, eddig tartott a jó világ, de Gordon bácsi majd megmutatja neked!" És megszorítja, az ország pedig sikít egy nagyot, azután elhallgat, s megköszöni a kedvességet.

Ildi anyu pedig riadtan szaladgál közben a konyhában, a kelkáposzta falakra szaladt magányába roskadva. Hallgatja, ahogy Gordon bácsi a nagyszobában éppen szorít. Lelke zokog, tekintete homály, már-már a téboly határán löki a gázra (orosz) a kotyogót. Aztán fancsali arccal kijelenti a tevében: a legnehezebb és legfájdalmasabb megszorító lépés a 13. havi nyugdíj. Az neki fáj, nagyon fáj.

Sorolhatta volna tovább, de itt leragadt, majd elmagyarázta, mennyire szar lesz nekünk, de a cél nemes, aztán majd 2010-ben meglátjuk. (Addigra az ő szíve atomjaira fog hullani, de vígasztaljon mindenkit, hogy Havas Szófia napirend előtt hetente kétszer elénekli majd az Internacionálét. Az megnyugtatja a gyerekeket, hiszen Szofinak szép, érces hangja van, a lába pedig verhetetlen, pláne miniszoknyában.) Hogy pontosan mi lesz 2010-ben, arra már veszett kíváncsi lennék, főleg hogy Gyurcsány azt sejteti, a szocik megint választásokat készülnek nyerni. (Nem viccel, csak valamit félreértett.)

Ildikó, akinek fáj, borúsan gondolt vissza a múltra. 2006 előtt egy kicsit eszetlenkedtek, főleg a szociális túlköltekezésnél, de az őszödi ária óta tulajdonképpen agynál vannak. Azt már vállalja. Lendvai vezírré választása azért volt telitalálat, mert szép arcán tisztán kivehető a fájdalom. Bajnai szorít még egy nagyot, hopp, Ildi kipattan a kamerák elé, és borzasztó látványosan fog fájni neki. Elhaló hangon halljuk majd, mennyire szeret bennünket, de ez van. Nincs mit tenni.

Amikor pedig Gordon elfárad a nagy szorításban, az ország rémülten menekülni próbál, s belefúrja takonytól maszatos fejét Lendvai szoknyájába. Ő bömbölve simizget egy kicsit, megnyugtatja az országot, hogy neki is nagyon fáj, azután visszazavarja Gordonhoz, aki közben magához tért.

Senki nem veszi észre az ajtóban álló szomszéd bácsit, aki egy szögekkel kivert ostort tart a kezében. Igaz, azt éppen bársonyba göngyöli. Hogy ne fájjon annyira.

Később majd felváltja a tökös srácot.


http://holdrablo.blog.hu/2009/04
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2011
  • e Hét: 5113
  • e Hónap: 16224
  • e Év: 169720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.