Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
"Legyen meg a te akaratod"
  2009-05-22 11:54:06, péntek
 
 
"Hogy mindnyájan egyek legyenek; amint te énbennem, Atyám, és én tebenned,
hogy ők is egyek legyenek mibennünk" (Jn 17,21).

Ha magányos úton jársz, olvasd el János 17-et! Ebből világosan megérted, miért vagy ott, ahol vagy: Jézus azért imádkozott, hogy mint Ő, egy légy az Atyával. Segítesz-e Istennek abban, hogy meghallgassa ezt az imádságot, vagy más célt tűztél ki magad elé? Amióta tanítvánnyá lettél, nem lehetsz többé olyan független, amilyen ezelőtt voltál.

Istennek nem az a célja, hogy feleljen imádságunkra, de az imádság által fel tudjuk fogni Isten elgondolását, és ezt teszi világossá a főpapi ima (Jn 17). Egyetlen imádság van, amit Istennek meg kell hallgatnia, ez Jézus imádsága: "Hogy egyek legyenek, amiképpen mi egy vagyunk". Ennyire szorosan egyek vagyunk-e Jézus Krisztussal?

Isten nem törődik a mi terveinkkel; nem kérdi meg: "Akarsz-e átmenni ezen az elhagyatottságon, ezen a felforduláson?" Ő megengedi ezeket, hogy a célját elérje. Ezek a dolgok, amiken így át kell mennünk, vagy szelídebbé tesznek, jobb, nemesebb férfiakká és nőkké, vagy még gáncsoskodóbbak, hibakeresőbbek, még inkább a magunk útjához ragaszkodók leszünk. A velünk történő dolgok vagy gonoszokká vagy szentekké tesznek. Ezt pedig az dönti el, hogy milyen kapcsolatban vagyunk Istennel. Ha azt mondjuk: "Legyen meg a te akaratod", elnyerjük a János 17 vigasztalását; az a tudat vigasztal, hogy a mi Atyánk a maga bölcsessége szerint cselekszik. Amikor megértjük mit akar Isten, többé nem leszünk hitványak és cinikusok. Jézus nem kevesebbet kért a számunkra, mint a vele való teljes egységet, mint ahogyan Ő egy volt az Atyával. Sokan távol állunk még ettől, de Isten mégsem akar magunkra hagyni, amíg eggyé nem leszünk vele, mivel Jézus imádkozott ezért az egységért.

--------------------------------------------------------------------------------

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből





Kezet csak megfogni szabad... Elveszíteni vétek... Ellökni átok...

Egymásba simuló kezek tartják össze az Eget s a Világot

Albert Camus




 
 
1 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Az Úr „ezt mondta nekem:
  2009-05-22 11:22:35, péntek
 
  Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz.

Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy
a Krisztus ereje lakozzék bennem,
mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős"
(2Kor 12:9., 10/b.))

Isten nem ígért mindig kék eget,
Mindig virágos, víg ösvényeket,
Ború nélkül derűt, árnyék nélkül fényt,
És fájdalom nélkül békét nem ígért.
De ígért erőt minden új naphoz,
Munkádhoz nyugalmat, világot utadhoz,
Bajban is nyugalmat és segítő kezet,
Mindig veled érző örök szeretetet!

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened!
Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak;
(Ézs. 41,10.)






HITÜNK PRÓBÁJA

Hitetek próbája állhatatosságot eredményez. (Jak 1,3)

Isten igéjének és ígéreteinek tanulmányozásából sok mindent megtanultam. Ugyanakkor az is tanulságos számomra, amikor Isten az életem eseményeiben munkálkodik. Például betegségek és vizsgálatok hosszú során át megértettem, hogy Jézussal néha a magányosság és szenvedés völgyeiben, árnyékban és fényben haladunk, míg végül eljutunk a bő táplálékot nyújtó zöld mezőkre.
Amikor elhagyatottnak éreztem magam, Isten szava új erőt adott: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." (2Kor 12,9) Egyik hajnalban annyira fájt a lábam, hogy nem tudtam aludni. Miután Jézus vigasztalása és békessége betöltött, ismét elaludtam.
Isten ígéreteiben bízva, és saját tapasztalataimból is megtanultam türelmesen várni Istenre a gondjaimban. Még ha vihar vesz is körül olyannyira, hogy csónakom elsüllyedni látszik, türelmes tudok maradni, mert tudom, hogy Krisztus fénye biztonságosan elvezet majd egy békés kikötőbe.

Imádság:
Drága Istenem, köszönöm szereteted oltalmát és fényét a küzdelmek és próbák idején. Ámen.

A hit útja nem mindig sima.
Jesús Quintanilla Osorio (Quintana Roo, Mexikó)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ISTENTŐL ELHAGYOTTNAK ÉRZIK MAGUKAT!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi Ige és gondolat
  2009-05-22 11:07:11, péntek
 
  A bölcs fiú megfogadja az apai intést, de a csúfolódó nem hallgat a dorgálásra. (Példabeszédek 13:1)

Szerintem a legtöbb szülő jót akar gyermekének. (Sajnos mindegyikről nem mondható ez el, lásd: a gyermek fején cigarettát elnyomó anyuka!) Ha meginti gyermekét, akkor is jót akar. Manapság, mintha alig lenne jelen az intés a szülő-gyerek kapcsolatban. Sőt, a túlzott engedékenység hódít. Nem kevesen vannak, akik szülőként úgy gondolják, hogy ha mindent megengednek gyermeküknek, és mindent megvesznek neki, azzal milyen jót tesznek. De tényleg így van ez? Ez lenne az igazi szeretet? Határozottan mondhatom: nem! A szerető szülő felmutatja a határokat, melyen belül maradva boldog lehet a gyermek, s a tiltott határátlépéseket következetes és szeretetteljes intés követi. Milyen nehéz így engedni gyermekeink útját! Én, mint apa, sokszor kudarcot vallok ezen a téren. Te, mint szülő, hogy látod magad?



A nap gondolata:

Visszahozhatatlanok és megismételhetetlenek a gyermekkor napjai, hetei, hónapjai. Téglák ezek, amelyekből, és amelyekre a felnőtt élet épül. Ha sok tégla hiányzik, labilis lesz az építmény.

*******************

Békesség Istentől a mai napra is!




Mk 13,1-20
A világban egyre fokozódnak a nehézségek (8), a feszültségek pedig még a legközvetlenebb kapcsolatokat is kikezdik (12). Ilyenkor érezzük, hogy reménytelenül gyengék vagyunk. A reménytelenséget csak Isten képes áthidalni - és ezt meg is teszi: megerősít Lelke által (11), megrövidíti a napokat "a választottakért" (20), és így tudatosítja bennünk, hogy a legnyomorúságosabb helyzetben sem vagyunk magunkra hagyva.


Szóládi Református Egyházközség honlapja Link Link Tiszavasvári Református Egyház Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 726 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 512
  • e Hét: 3082
  • e Hónap: 10789
  • e Év: 60354
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.