Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Fábry a négyes metróról...
  2009-05-24 23:01:27, vasárnap
 
  Fábry a négyes metróról...


/"Az, hogy 150 milliárdról most tartunk 550 milliárdnál, kérem ez "világjelenség..."/


http://www.youtube.com/watch?v=cOmk1jv56wA&feature=player_embedded
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így azért több benne az igazsá
  2009-05-24 23:00:18, vasárnap
 
  Így azért több benne az igazságtartalom...

http://www.youtube.com/watch?v=Zx3lJS5_rg4&feature=player_embedded



http://www.youtube.com/watch?v=xA2xMMqHSwQ&feature=player_embedded
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A Fidesz olyan, mint egy kore
  2009-05-24 22:44:29, vasárnap
 
  "A Fidesz olyan, mint egy koreai tulajdonú vállalat"


2009.05.23. 20:59

Hont András a Fidesz egyik legérdekesebb kritikusa.

1990-ben, 15 éves korában lépett be a Fideszbe. Kétszer volt Deutsch-Für Tamás, egyszer Rockenbauer Zoltán kampányfőnöke, négy éve a Fidesz erzsébetvárosi polgármesterjelöltje, néhány hónapig még kerületi önkormányzati képviselője. 2007-ben zárták ki őt, miután belső fórumok után nyilvánosan is kritizálta a Pártot. A következő, kizárásához hozzájáruló interjút a Hírszerző még 2006-ban készítette a Gyurcsányt sem kedvelő Honttal. A meglátások azonban most is döbbenetesen aktuálisak, (legérdekesebbek kiemelve).

Hírszerző: Hogyan látja a pártjában április 23-a [a 2006-os választások második fordulója] óta lezajlott eseményeket?
Hont András: Az országnak nem jó, ha a választáson vesztes párt vezetése, tagsága és szimpatizánsainak kemény magja szektába zárja magát, veresége mögött fondorlatos összeesküvést sejdít, és azt előre gyártott válaszokkal indokolja. A sok pénz, no meg a média legyőzték az igazságot.
Valóban létezik a Fidesz belső kommunikációjában ,,a média lenyomott minket" pszichózis? Azért kérdezem, mert a kampányban a Fidesz, főleg Orbán Viktor nem használta kevésbé a bulvármédiát, mint az MSZP és Gyurcsány Ferenc.
Ez igaz, ráadásul a Fidesz oldalán ez komoly hitelességi problémát vet föl. Alappal érezhettük, hogy a párthoz kötődő személyeknek nem a média ember- és társadalomformáló hatásával, hanem egy részének politikai elkötelezettségével van baja.
A jobboldalhoz sorolt irányzatok eredendő gyanakvással figyelik a modern tömegkommunikáció és szórakoztatóipar működését. Én is úgy hiszem - nem véletlenül sorolom magam oda, ahova sorolom -, hogy a politikának választ kell adni a kereskedelmi televíziózás és az egész bulvárvilág által támasztott kihívásokra.
Orbán Viktor tükörbe néz (Fotó: Vasárnapi Blikk)



Szemben a bevett - vagy csak többségi - elgondolásokkal, nincs értéksemleges állam, az államnak feladata könyvtárakat, múzeumokat, színházakat fenntartani, kulturális termékeket finanszírozni, nyilván valamiféle értékítélet, preferencia alapján. Az elmúlt években viszont kiderült, hogy amit a magyar jobboldal a showbusiness-szel szembeállított, az pont annyira sekélyes és ízléstelen, ráadásul avítt és gúnyolnivaló is. És igen, eközben a párt vezetői gond nélkül használták a bulvármédia teljes eszköztárát. Senki sem hangoztathatja, hogy a konzumterror legyőzte az igazi magyar ízlést, vagy az erkölcsöt.
Mégis úgy tűnik, hogy 2002-höz hasonlóan ezzel próbálkoznak. Lát-e különbséget a 2002-es és a mostani helyzet között?
Rengeteget. Az egy teljesen más szituáció volt. Akkor először fordult elő, hogy százezrek vonultak utcára egy politikus támogatására. Akkor sokan érezhették személyes kudarcnak, hogy a pártállami berkekben edződött, a magyar nyelvvel reménytelen küzdelmet folytató bankár legyőzte a snájdig, kamaszos mosolyú miniszterelnököt. Akkor új érzelmek törtek föl, és erre alapozva Orbán Viktor nyugodtan követelhette, hogy a saját szájíze szerint alakítsa át táborának szerkezetét. Most viszont az érzelmek fölmelegítésével lehet csak kísérletezni, olyan is az egész: fölmelegített maradékélmény. Pedig a négy évvel ezelőtti hangulat is bonyolultabb volt annál, minthogy csupán egyetlen személy iránti rajongással magyarázzuk. A gond az, hogy a valódi önvizsgálatot a szétesett Fidesz-struktúra és a - szerintem szándékolt - kormányzati bénázás nem teszi lehetővé.
Mit ért szétesett struktúrán?
Azt, hogy sem a horizontális, sem a vertikális oda-vissza kapcsolatok nem működnek, kizárólag fentről lefelé érkező utasításokkal találkozhatunk. Az új Fidesz a személyközpontú politikának sajátos mellékterméke, és alighanem igazi arca. Nemcsak a belső fórumokon, de a szimpatizáns sajtóban is folyamatosan megjelent a kívánalom: a híveknek nincs más szerepük, mint dolgozni, dolgozni, dolgozni. De ki az a mamlasz, aki egy pártba dolgozni megy?
Akik dolgozni mentek a Fideszhez. Aktivisták az első forduló éjszakáján (Fotó: The Budapest Sun / Rónai Gergely)


Azért csatlakozunk egy szervezethez, mert lelkesedni szeretnénk, részt venni a közéletben, alakítani azt. Természetesen az országgyűlési vagy önkormányzati mandátummal járó kötelezettségnek a politikusnak eleget kell tennie - ezzel választóinak, és nem a pártjának tartozik. A Fidesz viszont olyan, mint egy koreai tulajdonban lévő vállalat, a beosztottnak kötelességei vannak a Cég iránt, miközben senki nem tudja, pontosan mit gyártanak, de legalább csapnivaló a hangulat.
Gondolom a koreai párhuzammal a potyautasokra vonatkozó kitételekre céloz.
Nem céloztam semmiféle konkrét kijelentésre, csak arra utaltam, hogy pártjaink működése - nem kivétel ez alól az MSZP sem - felülírja alkotmányos szabályainkat. Vélhetően érdekes arcot vágtak volna a Nemzeti Kerekasztal alkotmányozói annak az elvnek a hallatán, hogy a megyei és országos listákról azért kell mandátumot szerezni n számú komisszárnak, mert ők főállásban pártot szerveznek. A Magyar Országgyűlésben esküt tett képviselőkről van szó ugyebár. De legalább ennyire aggályos, hogy az önkormányzati mandátumok az országgyűlési kampányban elvégzett munka jutalmául szolgálnak. Hol van itt a helyi közösségek - törvényben is rögzített - önigazgatási joga? Az önszerveződés, a lokális érdekek megjelenése? Sajnálatos, hogy szakkollégiumi autonómiaküzdelmekben formálódott társaság volt az, amelyik ezt a gyakorlatot először alapszabályában is rögzítette.
Az új Fidesz-frakció összetétele abból a szempontból is tanulságos, hogy az ún. régi fideszesek helyét a párt ,,szövetségeseinek" képviselői és Orbán Viktor utóbbi évekbeli felfedezettjei foglalták el. Mit kell tudni róluk - akár a távozókról, akár az érkezőkről?
Az egyik jön, a másik megy. Más különbség már nincsen. Mindenki megérdemli a sorsát. Legkésőbb a 2005-ös kongresszuson kiderült, ez lesz a módi. A többség az elmúlt éveket anélkül asszisztálta végig, hogy legalább egy halvány félmondatot megeresztett volna arról, hogy nem lesz ez így jó, mert mindaddig rendben lévőnek találta a rendszert, amíg hozzá nem ért el.
De ha így van, akkor a most búcsúzó fideszesekkel mi lehet az elnök problémája?
Először is kell az áldozat. Ismétlem, nem a bűnbakok sorsa az érdekes, mert megérdemlik, amit kapnak, hanem az az arcátlanság, amivel a tisztogatásokat keresztül lehet vinni. Vegyük példának a sokat emlegetett budapesti Fideszt. Nincs olyan vezetője, akit ne Orbán Viktor nevezett volna ki. A kampányt közvetlenül a neki alárendelt emberek igazgatták, a listák úgy álltak össze, ahogy ő akarta.
Ennek ellenére az ismételt és megrendítő erejű budapesti vereség után megint jön a gyenge szervezeti erő, az elfáradt és kontraszelektált politikus-garnitúra emlegetése, ami annak ellenére, hogy igaz, mégiscsak a magyar politikában is kirívó arcátlanság. Mert mindenki tudja, hogy Budapest Orbán Viktor miatt nem szavaz a Fideszre. Oszt jó napot. Indulhatna itt Fidesz színekben Gyurcsány Ferenc, Kuncze Gábor, a vízilabda válogatott vagy a Miss Hungary teljese mezőnye, kikapna. A város lelkét sérti az Orbán által megjelenített attitűd.
Már nem Viktorként ismerik. Orbán és a Fidesz-vezérkar a második forduló éjszakáján (Fotó: Járdány Bence)


Másrészt a vezéri elv nem engedi, hogy a rendszerben maradjanak olyanok, akik az elnököt még Viktorként ismerik. Vagy elhullanak, vagy rászoktatják magukat az elnökurazásra. Van ilyen ismerősöm.
Végül a politikai vérengzés harmadik oka preventív jellegű. Meg kell akadályozni, hogy a választási évet követő nyugodtabb időszakban olyan emberek legyenek pozícióban, akik rendelkezek némi rutinnal és kapcsolattal, mert a végén még beszélgetni kezdenek egymással. Erről a szándékról tanúskodik a máig ismeretlen ,,Egei Antal egyetemi hallgató" Pokorni Zoltánt gyakorlatilag lezsidóbérencező támadása a Magyar Nemzet hasábjain. És láss csodát, a ,,zsidó holokauszt" szókapcsolat az újságot nem repítette ki az elfogadható sajtótermékek köréből, Pokorni Zoltánt pedig nem késztette megszólalásra.
De mi tarthatta csöndben Pokornit? Vagy azokat, akik több cikluson keresztül a Fidesz országgyűlési képviselői voltak, és tavasszal a parlamentből, ősszel az önkormányzatokból zúgnak ki a pártelnöki akarat következtében?
Pokorni hallgatását illetően őt kell megkérdezni. Hadd jósoljak, nem fog válaszolni. Ami a kérdés általános részét illeti: tudom, nehéz ebben az országban megértést kérni politikusokkal szemben, de az igazságnak tartozom annyival, hogy elmondjam, nincsenek olyan könnyű helyzetben. Ha valaki tíz évet lehúz egy magáncégnél, a képviselőséghez hasonló komplex tevékenységet igénylő munkakörben, akkor ez az időszak önéletrajzában nagyon jól fog mutatni, a politikai múlt viszont évekig effektív akadálya az elhelyezkedésének.
Azt sem árt figyelembe venni, hogy a politikai piac szinte teljesen zárt. Az egyetlen bekerülő szervezet a MIÉP volt, amely egy létező pártról való leválással jött létre, másnak meg esélye sem volt a színtér közelébe kerülni. A Magyar Bálint által feltőkésített, politikai karrierjét egyből miniszterként kezdő Kóka János hiába kritizálja az elfáradt rendszerváltó elitet, ő is az általuk kialakított szerkezetbe ült bele, és nem valami vadonatúj megteremtésével próbálkozott.
Végül, aki rászánja magát egy váltásra, esetleg kilép pártjából, annak mindig fel kell tennie magának a kérdést: ugyan miért nem szóltam korábban? Magam még mindig Fidesz-tag vagyok, de hosszú ideje foglalkoztat a kérdés, hogy 2003 előtt miért hallgattam a nyilvánosság előtt arról, ami a Fideszben és az ún. jobboldali értelmiségi közegben történik.
Arra a kérdésre sikerült válaszolnia már, hogy miért lett, illetve miért maradt máig Fidesz-tag?
Az alapításkor a Fidesz-tagság alsó korhatára 14 év volt, én pedig 15 évesen, 1990-ben lelkes rendszerváltó gimnazistaként csatlakoztam. Nekem érthető okokból nem a rendszerváltó Fidesz időszaka volt az alapvető élmény, hanem az 1993-94 utáni szervezet, amely azzal volt kénytelen szembesülni, hogy a magyar médiaértelmiség a lehető legrosszabb formáját hozva fél év alatt gyakorlatilag kicsinálta a székházüggyel, amelyben máig nem lelhető fel semmilyen, akár bűncselekményre, akár csak a jó erkölcsbe ütköző magatartásra utaló nyom sem.
Aki ezt akkor fideszesként megélte, nem felejti el. Miközben az SZDSZ-ben - ha nem is a későbbi fideszes módszerekkel, de a demokráciával mégiscsak összeegyeztethetetlen módon - már 1992-ben is a helyi csoportok akarata ellenére váltottak le jelölteket, és vonultatták föl a kiszorítósdi teljes arzenálját a média teljes közönye mellett. Eközben Orbán Viktor - akkor még érdemtelenül - már teljes diktátori díszben jelent meg a magyar sajtóban.
Bebetonozná Orbánt? Gyurcsány Ferenc a második forduló éjszakáján a Köztársaság téren (fotó: The Budapest Sun/Rónai Gergely)


Mennyiben bizonyult ez önbeteljesítő jóslatnak?
Annak bizonyult és ez utólag végiggondolva logikus. Amikor a szakértelem és Horn Gyula kormánya ment, a reformértelmiség jelentős része némi morgás mellett továbbra is a jobboldal öklözésével volt elfoglalva. A Fidesz győzelmét követően Orbán némi joggal, de nem túl okosan juthatott arra a következtetésre, hogy ,,ha megnyertem nélkületek a választást, várhatjátok, hogy meghallgassalak titeket". Pedig nem azért kellett volna meghallgatnia a nyilvánosság Fidesszel nem rokonszenvező szereplőit, mert oka lett volna szeretni őket. Hanem azért, mert ő volt a miniszterelnök. Ahogy a háromhetenkénti ülésezést sem azért nem lett volna szabad megszavazni, mert valamilyen parlamentáris jog sérült volna általa. Hanem azért, mert az ellenzék nem akarta.
Ezzel kezdődött az ön távolodása a Fidesztől?
Valószínűleg nem. Mint minden folyamatnak, megvannak ennek is a maga állomásai, de többnyire csak akkor vesszük őket észre, mikor már átrobogtunk rajtuk. Én is először csak valaminek a hiányát érzékeltem. Amikor először keltem ki a radikális jobboldaliak ellen 2003-ban a Heti Válasz hasábjain, akkor elsősorban nem azt tettem szóvá, hogy miért hangoztathatják nézeteiket, hanem hogy rajtuk kívül senki nem mond semmit, így a jobboldal radikális, tradicionalista, álkeresztény katyvasszá vált. A cikk címe is ez volt: Katyvasz. Ezt követően Orbánt leszámítva végighakniztam a Fidesz vezetőit önmeghatározást, ideológiai tisztázást sürgetve.
És mi volt a válasz?
Az, hogy a kérdésfeltevésnek nem jött el az ideje.
És mikor jött volna el?
Én is ezt kérdeztem. Persze teljesen hülyén és naivan. Egyértelmű, hogy ennek már nem jöhet el az ideje, és a saját szempontjukból nekik volt igazuk. Amennyiben valódi diskurzus kezdődött volna arról, hogy a hagyományos értékek képviselete mit jelent a XXI. században, úgy a heterogén, sérelmek és félelmek által egybeterelt tábor azonnal mállani kezd. Továbbá fény derül néhány meglehetősen szomorú dologra is. Például arra, hogy a Fidesz alapítói elvesztették kíváncsiságukat az őket körülvevő valóság iránt, és nem fordítanak gondot saját önmeghatározásuk végiggondolására sem. Annak a jobboldali gerontokráciának pedig, amelybe a párt az ezredfordulóra beágyazódott, nincs sok köze a mai világhoz.
Szegény Solymosi Frigyes szokta a Fidesz szemére hányni, hogy ,,nem konzultált eleget a konzervatív értelmiséggel", de ugyan miről is konzultáltak volna? Mikor Orbán Viktor mégiscsak megfutotta az elvárt tiszteletkört, és programalkotásra kérte föl a ,,polgári oldal" ősz professzorait, a végeredmény gyászosra sikeredett. A Szent István-terv címen összelapátolt papírhalmaz egykor szebb napokat látott szellemi körök önkezűleg kiállított halotti anyakönyvi kivonata. A Fidesz még kellően okos volt, hogy előre tudja ezt, de ahhoz már túlságosan cinikus, hogy másfajta gondolkodás ösztönzője legyen.
Akkor tehát miért is maradt a mai napig a Fideszben?
Mert a mai napig tart a maszatolás. Nem várom el a Fidesztől, hogy ugyanolyan legyen, mint 1998-ban. Csak ezt be kell ismerni. Ha az a fajta hozzáállás, amit én képviselek, már elfogadhatatlan a Fidesznek, akkor ezt lesznek szívesek kimondani. Nem én léptem be Bencsik András pártjába, hanem ő az enyémbe, és ha nem tetszik a velem való közösködés, nem teszem meg azt a szívességet, hogy önként távozom, de azt már két éve bejelentettem, hogy a választáson nem indulok.
Orbán Viktor a jövőben is a jobboldal, vagy ha tetszik, a nemzeti oldal miniszterelnöke marad?
Ez egyáltalán nem biztos. Már 2002 óta is sokat változott az ország, amit a Fidesz természetesen - amint az egy jó szektához illik - nem vett észre. Nagyrészt behegedtek az akkori, a mindennapokba behatoló és újdonságot jelentő politikai viták okozta sebek, és 2006-ban már népszerűtlen lett, aki újból föltépte volna őket. A sokat emlegetett mozgósítás ebből a szempontból kifejezetten kontraproduktív volt, még a Fidesz-szavazók egy része körében is ellenérzést váltott ki. Egyszerűen nem volt polgárháborús hangulat. Ráadásul a közvélemény-kutatások számára kedvező alakulása ellenére az a folyamat, amely a tavaszi választás óta végbemegy, a Fideszre nézve is veszélyes, mert felerősít egy 2002 óta létező tendenciát.
A modernitással szemben megfogalmazni magunkat mindig nagyon veszélyes, könnyen átcsúszhat az ember a tradicionalista, többször nevetségessé vált nézetrendszerek híveinek táborába. A Fidesz félt egy olyan, óvatosan globalizációkritikus, de azért a szabad versenyt, az újfajta nemzetközi kapcsolatokat adottságként elfogadó alternatíva képviseletétől, amely feloldotta volna számára ezt a dilemmát.
Ehelyett úgy gondolták, hogy ha már 2002-ben a panellakók kitették őket a kormányból, a Blikken, a Napi Ászon és hasonló lapokon keresztül rést ütnek a szocialisták és a lakótelepek népe szövetségén, és ez az idén bőven elég lesz. A Fidesz által magára kényszerített premodern szerep, megspékelve egy kis népbarát gügyögéssel pedig hihetetlenül kedvez az ellenfeleknek. Éppen ezért Gyurcsány Ferenc - ez a megszorítások körüli bénázásban világosan látszik - mindent elkövet annak érdekében, hogy maradjon a törzsi ellentét, és ebben Orbán Viktor maradjon az ő ellenfele.
Tessék?
Orbán ebben a harcban csak a modernitás ellenfele lehet. Ami, mint láttuk, vesztes pozíció. Gyurcsánynak tehát esze ágában sincs lemondani Orbánról, nem akarja ronggyá verni a közelgő helyhatósági választáson. Azonban ez veszélyes játék. A választók 1990 óta mindig megbüntették azt, aki megpróbált belebuherálni a választási rendszerbe, mint az MSZP-SZDSZ kormány '94 őszén az önkormányzati választójogi szabályok rapid megváltoztatásával, vagy manipulálni akarta a szavazói szándékot, mint Horn Gyula '98 tavaszán a minél kisebb részvételre való törekedéssel.
Ennek ellenére a dolgok jelenlegi állása szerint marad az egyre nevetségesebb törzsi szembenállás, nekünk jó ideig tűrni kell Szekeres Imrét és Lamperth Mónikát a kormányban.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.hirszerzo.15258.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai: a Jobbik igazságosabb
  2009-05-24 21:42:46, vasárnap
 
  Morvai: a Jobbik igazságosabb Magyarországot akar
2009. május 24. 20:45:29

A Jobbik Magyarországért Mozgalom igazságosabb, emberközpontúbb Európát és Magyarországot akar - mondta Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti (EP) választási jelöltlistájának vezetője vasárnap Nyíregyházán, ahol a református gyülekezeti házban több mint 400 résztvevő előtt volt szónok kampányrendezvényen.

A Jobbik programja két alapértékre épül, az egyik annak elérése, hogy Magyarország a magyaroké, míg a másik fontos cél az emberközpontú döntéshozatal kikényszerítése a jelenlegi, mindenekelőtti profithajhászással szemben - hangsúlyozta a politikus.

Hozzátette: a EP-választási kampányban a párt elsősorban a gazdákat, a vállalkozókat és a munkavállalókat "szólítja meg", nekik üzen, hogy milyen intézkedések elérésével igyekszik javítani helyzetükön, ha tagja lesz az Európai Parlamentnek.

Morvai Krisztina kifejtette: a gazdálkodóknak üzenik, hogy megakadályozzák a magyar termőföld külföldi tulajdonba kerülését. Emellett követelni fogják, hogy a magyar agrártermelők azonnal ugyanolyan mértékű támogatást kapjanak, mint a többi tagállamban élők, szűnjön meg a mostani megkülönböztetés. A magyar piac védelmet ugyancsak el akarják érni, hasonlóan más országokhoz.

A Jobbik választási jelöltlistájának vezetője a vállalkozóknak szánt üzenet közül első helyen említette: "véget kell vetni" annak, hogy 14 hatóság "ül a vállalkozások nyakán, s úgy tekintenek rájuk, mintha bűnözők lennének".

Hozzáfűzte, hogy "meg kell szűntetni minden olyan jogszabályt is, amely a hazai vállalkozásokkal szemben a multiknak ad előnyt".

"Tűrhetetlen, hogy a Magyarországra érkező uniós támogatások zöme külföldiek zsebében landol" - állította.

Morvai Krisztina a munkavállalóknak azt ígérte: megteremtik a munkajogi védelmet, amelytől "az elmúlt húsz évben megfosztották az alkalmazottakat". Árulásnak nevezte, hogy a rendszerváltáskor úgy állították be Magyarországot a külföldi befektetőknek, hogy itt szervezetlen, kiszolgáltatott, olcsó munkaerőhöz lehet jutni. S "a politikai erők összekacsintottak a nagytőkével" és nem tettek semmit az emberek védelméért, teljesen kiszolgáltatták őket - mondta Morvai Krisztina pártja nyíregyházi kampányrendezvényén.

Forrás: stop.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ingatlanadó: aránytalan, de a
  2009-05-24 21:37:18, vasárnap
 
  Ingatlanadó: aránytalan, de a szocialistáknak megfelel

Lánchíd Rádió, v, 2009-05-24 16:06

Ingatlankataszter hiányában elkerülhetetlennek tartja Baráth Etele, hogy elnagyolt és aránytalan legyen az ingatlanadó tervezett övezeti besorolása. A szocialista országgyűlési képviselő ennek ellenére elfogadhatónak tartja az új közteher bevezetését. Baráth Etele szerint az ingatlanadó akkor fog igazán működni, amikor valódi piaci és értékalapúvá válik, amihez értékkataszterre van szükség. Ez egy hosszabb folyamatnak lesz a végeredménye. Első lépésben ugyan elnagyolt övezetek alapján döntenek, de mindenkinek joga van megtámadni ezt - tette hozzá a szocialista politikus.

Mint ismert, bonyolultnak nem nevezhető a vagyonadóról szóló törvényjavaslat értékövezeti besorolása. Az ingatlanokat típus szerint három osztályba sorolták: ház, lakás, üdülő. A budapesti négyzetméterárakat kerületi, a vidékieket megyei bontásban adták meg. Vidéken a számok a település nagyságával együtt emelkednek.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
21789 milliárd forint az álla
  2009-05-24 21:34:44, vasárnap
 
  21789 milliárd forint az államadósságunk
MTI
| 2009. május 24., vasárnap 08:16 | Frissítve: 13 órája

Az idei év végén - 295 forintos euróárfolyammal számolva - 80 százalék körül alakulhat az adósságráta - derül ki a pénzügyminisztérium legfrissebb összeállításából.

Az első negyedéves előzetes pénzügyi számlák alapján a maastrichti módszertan szerinti államadósság 21789 milliárd forintot tett ki, a GDP 82,7 százalékát, tavaly év végéhez képest 2470 milliárd forinttal emelkedett.

Az idei év első három hónapjában az államháztartás finanszírozási igénye 286 milliárd forint volt. A finanszírozási igényt meghaladó adósságnövekmény hátterében az árfolyam leértékelődéséből adódó átértékelődési hatás (több, mint 1300 milliárd forint) és az állam betétállományának jelentős emelkedése áll.



Az ez évi első negyedév végén az állam jegybanknál elhelyezett devizabetétje 2081 milliárd forintot tett ki, a betétállománnyal nettó módon számított adósság 19707 milliárd forint volt, amely az előzetes GDP becslést felhasználva 74,8 százalékos nettó adósságrátát eredményez.

Az áprilisi adatok alapján az Államadósság Kezelő Központ által publikált GFS módszertanú (azaz pénzforgalmi) államadósság 19206 milliárd forint volt, az év elejétől 1102 milliárd forinttal nőtt az így számított államadósság. Az emelkedés a központi költségvetés 604 milliárd forintos hiánya mellett következett be. A nemzetközi intézményektől - IMF, EU - felvett, de finanszírozási céllal fel nem használt, a Magyar Nemzeti Banknál devizabetétként elhelyezett eszközzel nettósított adósság 17667 milliárd forintot tett ki.

Áprilisban csökkent az MNB-nél elhelyezett betétek mennyisége. Az ÁKK államkötvény visszavásárlási programjára a nemzetközi intézményektől felvett hitelek egy része nyújtott fedezetet. Az MNB-nél képzett devizabetéttel nettósított adósságállományon belül a deviza részarány 33,3 százalék volt 2009. április végén. Az ÁKK által publikált adósságon belül a devizás tételek aránya, így az árfolyamkockázati kitettség azért nem nőtt meg jelentősen, mert az ÁKK deviza csere ügylet (swap) keretében a hitelek egy részét forintra váltotta.

Az adósság külföldi-belföldi piaci finanszírozását tekintve kiemeli a PM, hogy a külföldiek forint állampapír állománya az időszakot jellemző, nagymértékű negatív nettó kötvénykibocsátás mellett áprilisra tovább csökkent, február közepéhez képest a csökkenés több mint 320 milliárdot tett ki.

Az állampapírpiacon két periódus különíthető el. Idén március közepéig alacsony likviditás mellett jelentős hozamemelkedés következett be a másodpiacon. Ebben az időszakban az adósságkezelő csak diszkont kincstárjegyeket tudott értékesíteni. Március közepétől egy jelentősebb hozamesés következett be, amit két folyamat vezérelt. Egyrészt a nemzetközi kockázatvállalási kedv megnőtt, másrészt az ÁKK jelentős kötvény-visszavásárlási programja keretében 2009-2012 között lejáró állampapírokat vett vissza a piaci szereplőktől, ezzel tehermentesítette a piacot.

A folyamatok lehetővé tették kisebb mennyiségű rendszeres államkötvény aukciók megtartását. A recesszió következtében a nominális GDP minden bizonnyal csökkenni fog - emlékeztet a PM. Az emelkedő nominális adósság mellett ez a hatás tovább emeli az adósságráta értékét. A nominális GDP 1 százalékpontos változása 0,8 százalékponttal módosítja az adósságráta értékét - összegzi az PM összeállítása.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindenki szépen itthon marad!
  2009-05-24 21:15:38, vasárnap
 
  Mindenki szépen itthon marad!
2009.05.23.



Aki elkövette: Dávid Ibolya, az MDF elnöke.

"A soron következő európai parlamenti választás nem a hatalomról, nem a hatalomgyakorlásról és nem a pártpolitikáról szól, hanem arról a huszonkét képviselőről, "nemzeti huszonkettőről", akik Magyarországot fogják képviselni az Európai Parlamentben. A huszonkét képviselő hitelességén, tudásán, szakmaiságán és képességein múlik, hogy vissza tudjuk-e szerezni azt a hitelességet, amit az elmúlt években elveszítettünk. Ez a választás most a magyarok európai érdekérvényesítő képességéről szól. Ezért javasolta az MDF a többi pártnak is, hogy szakítva a korábbi gyakorlattal, ne saját politikusaikat juttassák az Európai Parlamentbe, hanem olyan személyeket, akiknek hitelessége és szakértelme megkérdőjelezhetetlen."


http://holdrablo.blog.hu/2009/05/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyeztetés nélkül ígérgetett S
  2009-05-24 21:03:17, vasárnap
 
 


2009-05-24. 19:51
Egyeztetés nélkül ígérgetett Szekeres Afganisztánban



Szekeres Imre nem egyeztetett a Külügyminisztériummal arról a javaslatáról, amely átalakítaná az afganisztáni újjáépítés finanszírozását - mondta Mátrai Zsuzsanna külügyi szóvivő.

A honvédelmi miniszter nem egyeztetett a javaslatról sem a Külügyminisztériummal, sem a PRT kormánybizottsággal - közölte Mátrai Zsuzsanna. Arra a kérdésre, hogy a Külügyminisztérium elfogadhatónak tartja-e Szekeres Imre javaslatát, a szóvivő azt mondta: mivel hivatalos megkeresés nem érkezett, ezért ennek részleteit nem ismeri a külügyi tárca. A minisztérium így nem is alakította ki az álláspontját a kérdésben.
A honvédelmi miniszter afganisztáni útján jelentette be, hogy az eddig a Külügyminisztérium által kezelt pénzt közvetlenül a magyar újjáépítési csoporthoz utalná. Szekeres Imre azt javasolta, hogy az afganisztáni újjáépítésre szánt kevesebb mint 500 millió forintból az a 240 millió, amelyet eddig a Külügyminisztérium pályáztatott meg, ezután közvetlenül a Magyar Honvédség tartományi újjáépítési csoportjához kerüljön. A miniszter szerint a pénz átcsoportosítására azért van szükség, mert az ázsiai országban egyre romlik a biztonsági helyzet, illetve komoly áradások is voltak.

(MTI)

http://kuruc.info/r/1/40933/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Posta Imre : Nyílt levél minde
  2009-05-24 21:00:05, vasárnap
 
  Posta Imre : Nyílt levél minden magyarhoz





2009. május 21. csütörtök, 14:17
2009-05-21
Polgári engedetlenség, ellenállás minden fronton! Tudom, hogy mindenkiben növekszik a bizonytalanság érzése a jövőnkkel kapcsolatban, és nem csak Magyarország van végveszélyben, hanem a világ és az emberi civilizáció kapott övön aluli ütést, egy, egyre jobban körvonalazható csoportosulás által irányított, globális támadás keretében.

A végkifejlet sem várat magára, mert azok a hazugságok, figyelemelterelő manőverek, amelyek még nagyon sokunkat álomban, félálomban tartanak, hatalmas anyagi támogatásban részesített média-eszközökön keresztül, az ,,oktatás"-nak nevezett, lesilányított képzéseken, és magukat politikusoknak álcázó gazembereken átívelve érte el célját. Minden, ami nemes, erkölcsi és magasztos érték volt az emberben, a politikai maffia szemétdombjára került.

Cáfoljon meg valaki, ha van hozzá bátorsága és érvei. A liberalizmusnak nevezett maszlag, valódi méreg a társadalom számára, amely ennek hatására szét is hullott, s épp most kezd újjászerveződni azokból az öntudatukra ébredt személyekből, akik rájöttek a csalás, a nemzetpusztítás tényére, lényegére. A liberalizmus a bűncselekmények, gazemberek, deviánsok pozitív diszkriminációjában valósult meg, amely teljesen a feje tetejére fordította a normálisnak mondható, még értékeket és rendet képviselők közösségeit. Ma, gyakorlatilag, köztörvényes bűnözők vannak irányítói beosztásban, és faji alapon szelektált gazemberek hoznak döntéseket a sajátjaiknak felfogott értékek mentén, miközben így ,,privatizálják" a nagytöbbség vagyonát, értékeit, s teszik tönkre a naiv emberek millióit. Ezt nevezik ők demokráciának. Magyarország már csak papíron és a magyarok szívében, lelkiismeretében létezik, mert szétlopták, kiárusították azok, akiknek megőrizni és gyarapítani kellett volna értékeit, megóvni polgárait. Megosztottak bennünket, mert nem vettük időben észre, hogy ,,vezetőink" mind egy szálig alkalmatlanok voltak érdekeink képviseletére, az igazságért való küzdelemre. Bűnözői kör kezébe került a hatalom, amely a népek pusztítására esküdött fel, hogy teljes kontroll alatt tartva, modern rabszolgákként tartsa sötétségben és kiszolgáltatott létben alattvalóit. Magyarország gazdasági csődje nem a véletlen műve, és az, aki azt hiszi, hogy ebből könnyedén kilábalunk, miközben minden ugyanolyan szép lesz, mint ,,régen", az felelőtlenül gondolkodik. A hatalom elárulta a népet, meggyalázta a magyar nemzetet. A médián keresztül folyamatos hazugságaival traktálva hiteti el, hogy majd ők megoldják a maguk által előidézett helyzetet. Idegen érdekeket szolgálva hazudoznak szép és jobb jövőt a magyaroknak. Ez már pimaszság! Az egész rendszer korrupt és álnok uszítás a normálisok társadalma, a rend ellen. Magyargyűlölettől visszhangzik minden szavuk és tettük, s minden általuk üzemeltetett média képi és hanganyaga. Ezekben a kezekben összpontosul az ,,igazságszolgáltatás", amely tele van olyan magyar nemzetbiztonsági veszélyeztető tényezőkkel, amely miatt ezt a rendszert a hozzáértők mind, a visszaélések melegágyának neveznek. Adják-veszik az ügyészeket, bírókat, és természetesen a rendőröket is, pénzért, pozícióért, hatalomért, vagy csak egyszerűen, mert zsarolhatóak. Számos és bizonyított példa van arra, hogy a hatalom gyakorlói és kiszolgálói milyen bűnös viszonyt ápolnak. Jelenleg - a tények ismeretében-, köztörvényesek szabják meg, mi a helyes és mi helytelen. Aki ezt szóvá teszi, bizonyítja, igazát védi és a bűncselekményekre, nemzetellenes tettekre rávilágít, általuk hivatalosan regisztrált ,,közellenséggé" válik, mint annak idején az ,,átkosban". Értsék jól! A nyúl viszi a puskát, amely akár el is sülhet. Több könyvemben, bejelentésemben, nyílt levelemben, feljelentésemben hívtam fel a köz, a jogalkotók és jogalkalmazók figyelmét mindarra, amikről most is írok, de ahelyett, hogy korrekt, látványos vizsgálat, nemzetbiztonsági nyomozás indult volna azzal kapcsolatban, hogy izraeli, zsidó érdekek mely mértékben tartják sakkban a magyar államot, miközben a Mossad átitatott minden stratégiai szervezetünket és a honvédségünk, rendőrségünk lezüllesztésével, kiiktatása mellett, magánbiztonsági cégek szerveződtek be olyan pozícióba, ahol egy demokratikus államban szóba sem állnának velük, ám éppen azokat támadják, akik értik, merik és teszik a lelkiismereti szabadság és az emberi erkölcs szellemében, a közjó érdekében, ami helyes. A magyarországi zsidóság és cigányság kérdése kényes, de meg nem kerülhető, nemzetbiztonsági tényező. Információim szerint a cigányság körüli, egyre szaporodó, súlyos problémák mögött, amelyek a magyarokat egyre kritikusabb helyzetbe sodorja, külföldi, izraeli érdekek húzódnak meg. A polgárháború felé sodródó országban a feszültség szítása nem lehet magyar érdek, csakis más idegen hatalomé, ami szemet vetett hazánk nemzeti kincseire. Súlyos a helyzet. Nem gondolom, hogy országunk látszólagos irányítói ne ismernék a kritikus állapotunk előzményeit, és ne számolnának annak következményeivel. Van okom feltételezni, hogy erős külföldi érdekek szövik át magánérdek-vezérelvű hozzáállásukat. Ebben a közegben egy TMRSZ, Szima Judit, nagy veszélyforrása lehet a bűnöző vezetői körnek, ezért minden eszközt bevetnek, hogy lelki terrorban tartva, rágalmakkal és az ő sajátságos jogértelmezésük szerint lehetetlenítsék el. Több személlyel, szervezettel tettek már így. Velem is ezt műveleik, semmilyen eszköztől vissza nem riadva, hiszen az adófizetők pénzén ezt jelenleg még büntetlenül megtehetik. A magyarok, de az emberiség jó része fel sem fogja, mekkora nagy a baj a világban. A rendőrséget a politikai maffia uralta mindig is az utóbbi 20 évben. Aki Pintért, Gergényit ismeri, annak nem lehet kérdéses, miről szól mai is a dráma. Ma csak radikálisan szabad megközelíteni minden kérdést, de főleg az Igazságot, amelyet nagyon sokan nem ismernek, és nem szeretnének szembesülni vele, mert félelmetes a valódi világ, és ami mögötte van. Országunkat elárulták, hazánkat kiárusították, nemzetünket pusztítják, és ez ellen kötelessége fellépni a maga eszközével minden valódi magyarnak. A gazembereket felelősségre kell vonni, a jogrendet, közrendet helyreállítani, a biztonságot, a gazdaság működésének szétlopott alapjait helyreállítani. Erre nem képes a jelenlegi parlamenti pártok és holdudvarukból szerveződött, idegen érdekeket szolgálók hazaáruló serege. Magyarország sorsa a magyarok kezében kell legyen, ne a maffia, zsidók, cigányok dönthessék el, milyen ,,értékek" mentén pusztuljanak ki a magyarok saját hazájukból! Megértem, hogy nem tetszik annak a kényelmi pozícióban lévő, haver-koma-jó barát társaságnak az, hogy egyre többen és egyre erősebben kívánják a rendet, de jelzem, hogy a számonkérést nem úszhatja meg az sem, aki passzívan támogatta a jelenlegi maffia-rezsimet. Nézzen magába, és vonja le a konzekvenciákat, s valljon színt! Talán megbocsátást nyer! Talán! Draskovics, Bencze és a többi ,,szintén zenész" pedig szálljon le a magas lóról, mert az a ló döglődik, másik pedig nincsen. Az ország magához tért lakossága radikális, mert fél, hogy az elkövetkező időszak egyre nehezebb terheit nem tudja elviselni. Változtatni akar, nem pedig újabb politikai maffiát a nyakába venni. Remélem, ezt egyre többen ismerik fel, és hamarosan, a magyarok igen magas százaléka veszi saját kezébe sorsát, és valódi változásokat kényszerít ki. Tudom, hogy az előttünk álló időszak nagyon nehéz lesz, mert az ország csődben van, és az infláció várható mértéke minden elképzelést felülmúló lehet pár hónapon belül. Erős okom van feltételezni, hogy erre játszanak a háttérben munkálkodó erők, és az a sokat emlegetett polgárháború előkészítése zajlik a háttérben. Egy választásokat most a FIDESZ nyerne, de ők is csak az időt tudnák húzni, amíg a végleges forgatókönyv szerint, a jelenlegi áldemokráciát nyílt diktatúrával váltanák fel, nehogy a sok felébred magyar változtathasson a helyzetén, és megszabadulhasson rabszolgatartóitól. Nem lesz ennek jó vége, de így kell lenni, mert rendszert kell váltani és megtisztítani a felgyülemlett szeméttől, idegen salakanyagtól. Ami most hazánkban zajlik, az már háború. Annak érdekében, hogy a harcot minél kevesebb áldozattal lehessen megvívni, záros határidőn belül nagyon sok embert kell ráébreszteni a keserű valóságra, az előlünk elhazudott igazságra. Tedd meg a magadét a saját közegedben, és ébreszd a magyarokat! Magyarországot naggyá csak az Igazság teheti!

2009-05-21

Posta Imre

http://www.karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article& id=4302:posta-imre--nyilt-level-minden-magyarhoz&catid=41:publikaciok&Ite mid=65
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnai kedvez a bandának: 30%-
  2009-05-24 18:47:16, vasárnap
 
 




Bajnai kedvez a bandának: 30%-os adókulcs a magyar off-shore cégeknek
2009. május 24. 15:46
HunHír.Hu

A kormány tervei szerint az adóparadicsomban alapított - magyar vállalkozás által tulajdonolt - cég jövedelmét fel kell majd tüntetni a hazai vállalkozás adóbevallásában is, és meg kell fizetni utána az adót. A kormány ezt úgy adja elő, mintha megszorítaná az újgazdagokat. Nem. Az off-shore cégeket 100% adóval kell sújtani, mert direkt a pénzről szólnak, és semmibe veszik hazájukat.

Szollár Domokos kormányszóvivő az MTI-nek elmondta: az a cél, hogy a nyereséges vállalkozások és vállalkozók ne tudják kimenekíteni hasznukat és jövedelmüket adózatlanul, ne tudják elkerülni az adófizetést. A céges üzleti tevékenységet végző vállalkozóknak, menedzsereknek ugyanúgy ki kell venniük a részüket a közteherviselésből, ahogy azt a munkájukból élők teszik.

HunHír.Hu kommentár:

Akkor mennyi adót fizetett idáig egy lecsúszott középosztálybeli, és mennyit a simlis, rafkós menedzser. Teljesen szét kell verni az off shore cégeket.


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=19628
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 338 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 602
  • e Hét: 2260
  • e Hónap: 19053
  • e Év: 151970
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.