Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Lengyel, a pánikbeteg kakashar
  2009-05-26 22:07:11, kedd
 
  Lengyel, a pánikbeteg kakasharcos
2009.05.26.

Nyolc hónapra ítélték Lengyel Zozót, az Alagútnál történt szánalom miatt. Ne kapjunk a szívünkhöz, természetesen felfüggesztve, olyan nincs e honban, hogy országgyűlési képviselőt leültessenek, legyen fideszes, emdéefes vagy független. Hát még ha mindhárom egymás után. Már kissé fárasztó Zozó életének fontosabb eseményeit követni. Rendőrverés, fütyis képek, fideszből ki, kisgazdákhoz be, emdéefbe be, kisgazdáktól ki, független magyar demokrata. Nem beszélve arról, hogy még szegény Borosst is kicsinálta idegileg néhány nap alatt. Ez utóbbiért nincs bocsánat. Nyolcvanasokkal nem szórakozunk.

Amennyire piti személyiség Lengyel, annyira fel tudja magára hívni a figyelmet. Általában nem politikával, hanem kolbásszal, beszólogatásokkal, ütögetésekkel. Sokan életükben először a rendőrös cula kapcsán hallottak róla, de onnan aztán nem is volt megállás. A bíró a tárgyaláson rendkívül udvariasan kiröhögte Lengyelt és ügyvédjét, és "védekezését nem találta alkalmasnak a vád kétségessé tételére." Szeretjük a jogászok nyelvét, bármeddig érjen is. Figyeljük meg például Magyar György védő míves szavait az ügyről:

Abban, hogy az egyszerű szabálysértési intézkedés konfliktussá "fajult", meghatározó szerepet játszott mindkét fél, tehát az intézkedő rendőr, mind pedig a képviselő viselkedése, "kakasharca"; mind a ketten meg akarták mutatni, "ki a legény a gáton".

Lengyel az utolsó szó jogán is tartotta magát a saját verziójához. Kirángatták, megverték. Mindez nem nagyon hatott meg senkit rajta kívül, mivel sorban besétáltak az aznap éjjel szolgálatot teljesítő rendőrök, és mind ugyanazt vallották. Kivételesen nem valószínű, hogy azért, mert a megbeszéltek szerint hazudtak. Lengyelnek jó pár kalandja volt már az egyenruhásokkal, ha megállították, általában a jó anyjukba küldte el, valamint megfenyegette őket. Imádnivaló figura, az Alagútnál viszont megszívta.

Volt még egy érdekes dolog, ami igen meglepő, mivel eddig nem kapott nyilvánosságot.

A védő utalt a bíróság által meghallgatott orvos szakértői véleményre is, amely szerint Lengyel Zoltán pánikbetegségben szenvedett, rossz fizikai és idegállapotban volt, és ez is befolyásolhatta a viselkedését. Hozzátette: a szakértő Lengyel Zoltán egészségi állapotával öszefüggésben "határesetről" beszélt.

A rossz idegállapot rendben van, hosszú évek óta úgy lehet, de milyen pánikbetegségben szenvedhet? Akkor éppen mitől pánikolt? A rendőröktől? A villogó fényektől? Félt, hogy a helyszínen lelövik? Az Alagúttól? Vagy attól, hogy senki nem borult nyöszörögve térdre, amikor gyilkos mozdulattal előrántotta az országgyűlési parkolókártyát? A "határeset" is bizarr egy kicsit, nem tudni, hogy Zozó szellemi vagy testi leépülésére kell érteni.

Jó tárgyalás lehetett, mivel az ügyész szájából elhangzott 2009 eddigi legviccesebb dumája is. A vádbeszédből ragyogott ki ez gyémánt, mindenki nevettetésére:

"Társadalmi elvárás az országgyűlési képviselőkkel szemben, hogy "példamutatóan viselkedjenek", ám Lengyel Zoltán nem mutatott jó példát 10 millió magyarnak, holott az ő képviseletükre esküdött fel."

Lengyel valószínűleg azért kapta a nyolc hónapot (felfügg), mert még a bíró is döbbent tisztelettel adózott az ügyésznek, amiért ezt a szöveget röhögés nélkül el tudta mondani.

Nekem úgy még elolvasni sem sikerült.


http://holdrablo.blog.hu/2009/05/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eftásak! Van-e a 2 hír közt ös
  2009-05-26 22:04:20, kedd
 
  Eftásak! Van-e a 2 hír közt összefüggés?



Dr. Ujhelyi István a Balaton Bike Fest verseny védnöke

http://www.balatonbikefest.com/pichir/_mg_9209_26.jpg

http://www.balatonbikefest.com/index.php?id=0&hir_id=25&lang=hu



Francia börtönlakók Tour de France versenye

http://www.reuters.com/article/oddlyEnoughNews/idUSTRE54O38O20090525?feedType=RSS &feedName=oddlyEnoughNews



szerintem Zuschlag eftás keze lehet a háttérben...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ön szerint? jobbik a parlament
  2009-05-26 21:57:32, kedd
 
  ön szerint? jobbik a parlamentbe?
kedd, 2009. május 26.

A JOBBIK a spájzban - volt már ilyen szalagcím is. Ne hagyjuk, hogy ők döntsenek az ország jövőjéről (SZDSZ). A ,,többség demokráciája" (1 cikk az indymedián). Mindebből úgy vélem, érdemes elgondolkodni kicsit. Az egyszerűség kedvéért a parlamenten értsük most a magyar parlamentet.

Szóval hölgyeim és uraim, önök, ott a tévékészülékek előtt, aki azt akarja, hogy a JOBBIK bekerüljön a parlamentbe, küldjön sms-t ,,BE " - szöveggel, aki azt, hogy ne, küldjön ,,NE"-szövegű üzenetet, aztán majd meglátjuk, győzzön-e a jobbik:)

Mielőtt azonban heves mozdulattal máris valamelyik készülékük után kapnának, felhívnám szíves figyelmüket néhány apróságra - persze csak nem-kötelező jelleggel. A parlament nem arra szolgál, hogy valamelyik uralkodóház megkaparintsa benne a hatalmat, aztán 4 éven keresztül bármit elkövessen, amit kedvük, szükségük diktál, hogy aztán 4 év elteltével kijelentsék, ők már nem ugyanazok, mint eddig, megváltoztak, és az álszent ellenzék ugyanazt tette volna, mint ők, szóval jobb, ha inkább rájuk szavazunk megint.

A parlament nem a fehér ház, ahova egy párt vezetője költözik be. A parlament az a ház, (magyarul egyébként: országház), ahova minden egyes csoport, réteg képviselteti magát. A parlament olyan, mint egy komoly gonddal összeválogatott fókuszcsoport, amely a magyar népességet reprezentálja. A parlamenti választások pedig nem arról szólnak, hogy a többség a kisebbséget, az ellenzéket kiűzi a parlamentből, vagy bármilyen módon semlegesíti. A parlament arról szól, hogy ott az ország összes embere, minden magyar képviselve van, és az ügyeket közösen oldják meg, közösen hoznak döntést, közösen vezetik az országot - a kormányban a többség által összeszedett, kiállított miniszterek lesznek, és valahányszor vitára kerül sor, a többség képes azt szavazatával a saját oldalára eldönteni. Ez éppen elegendően nagy előny a többség számára, és elegendő teret ad a konstruktivitásnak is, enné több hatalma a többségnek azonban nincs,és nem is megengedhető, hogy legyen. Konkrétan: többség és kisebbség együtt kormányoznak. A többség meghallgatja a kisebbséget, hiszen nem akar olyat tenni, amit később maguk is megbánnak, illetve nem akarják felvállalni azt, hogy valami rossz döntést hoznak, és a balhét egyedül ők vigyék el később. Ha megkérdik az ellenzéket, később mindig mondhatják, nem mentünk szembe a józan ésszel, az ország érdekével, vagy ha ezt tettük is, akkor senki sem figyelmeztetett bennünket, az ellenzék sem, azaz nem vagyunk hibáztathatóak.

Az úr vagy az úrnő kétezer-valahányadik évében szabad választásokat írnak ki Liliputban. Mi ennek a célja? A tévében az okos arcok elmagyarázzák a népnek, hogy ez egy kampány, egy harc, aminek az a tétje, hogy ki szerzi meg a hatalmat. A sors iróniája, hogy az egyszerű megfogalmazás nem áll annyira távol a valóságtól, mint gondolnánk, lásd Jelczin, Putyin és Putyin2 esetét - szinte az egész világ érintett volt a küzdelem kimenetelében.

Tegyük most félre azonban picit a keleti blokk mocskos világát, a pénzosztással és titkos-rendőrséggel megtámogatott média-diktatúrákat, és vegyük azt, hogy békeidőben mit jelent egy választás. A választás arról szól, hogy megállapítja, kik milyen arányban legyenek jelen a parlamentben - az otthoni tesókat reprezentálva. Ha Magyarországot fehérek és feketék laknák, elég volna megszámolni, hány fekete és hány fehér ember van, és úgy összeállítani a parlamentet. Azaz mégsem, hiszen vannak feketék, akik fehéreket akarnak a parlamentben látni, és vannak fehérek, akik a feketékre esküsznek. A Helyzet tehát bonyolult, már a rajzfilmek szintjén is, és tényleg az a legtisztább, ha mindenki arra szavaz, akire akar, és végül ezt számoljuk össze, és ebből állítjuk össze az országot jelentő országház lakosságát.

Ki kire szavaz? Mindeni arra szavaz, akire rá akarja bízni az ország ügyeinek gondozását. Mindenki arra szavaz, akit maga helyett akar a parlamentbe, az országházba, hogy ott őt képviselje. Később a választások után azt mondhatja a tévé előtt, hogy odass, ott az a fószer az én emberem! Én juttattam be, és engem képvisel, ő képvisel engem.

Ennyit azonban a békeidőről. Nem békeidőben a liliputiak hisztérikussá válnak. Azt mondják, a parlament nem országház, hanem fehér ház, benne az uralkodókkal, és a bagólesőkkel. Az uralkodók döntik el, hogy mi van, a bagólesők pedig hümmöghetnek, kivonulhatnak, felszólalhatnak, de labdába sosem rúghatnak. A liliputiak aztán még tovább mennek, és bizonyos csoportjaik azt is mondják, másfél héttel az egyik ilyen választás előtt, hogy mi ezt képviseljük, és ez jó, azok viszont, mások mást képviselnek, és az nem jó. Még tovább cifrázva ezt: azok, akik a nem jót képviselik, maguk sem jók. Azok pedig, akik nem jók, nehogy már bejussanak a parlamentbe. A parlament legyen azoké, akik jók, és akik mi vagyunk.

Vihar egy biliben - de nem lebecsülendő. Magyarország egy labor, ahol a demokráciával kísérleteznek, a lehető legváltozatosabb vírusokkal, módszerekkel támadják meg, és figyelik, miként reagál. A JOBBIK ne jusson be a parlamentbe (ez még a jövő héten csak az EP, de utána egyből ez lesz a tematika, talán még a leszázalékolt Gyurcsány is előjön). Ezt mondja az SZDSZ, az MSZP, a FIDESZ. Ezt mondja Gyurcsány, Kóka és Bajnai. A demokrácia azonban mást mond.

Ha emberek úgy döntenek, hogy őket a parlamentben a JOBBIK képviselje, ezt a döntésüket se Kóka, se Bajnai, sem őszentsége a Dalai Láma nem veheti el tőlük. Uramisten, gondoljuk most. Ez naggyon durrva lesz. Így beszél egy fóbiás tóbiás. Rettegünk attól, amit nem ismerünk. Gondolkodni azonban civilizált kötelesség. Mit adnak az emberek a JOBBIK kezébe? Az atombomba kulcsát? Vagy éppen egy hivatalba küldik őket, ahol az lesz a napi munkájuk, hogy döntéseket hozzanak az ország érdekében.

Ettől csak akkor kell félnünk, ha feltételezzük, hogy ők is olyan gátlástalanok lesznek, mint ... . Ennek az esélye azonban elenyésző, és nemcsak azért, mert a Gyurcsány rendszert nem lehet überelni, hanem azért is, mert a sajtó a jobbikkal szemben biztos, hogy ellenséges lesz, azaz biztos, hogy nem fog nekik asszisztálni, ahogyan az elmúlt 7 évben tette. Konkrétan, ha a jobbik esetleg kormányt alakít, a jobbiknak elég egy őszödi beszéd, és repül. Sőt, őszödi beszédre sem lesz szükség, mert már előzetesen sem fogja senki elhinni nekik, hogy a gazdaság dübörög. Ha a jobbik elkúr valamit, akkor repül - onnan, ahol épp vannak. Ez önmagában figyelemreméltó, sőt, magyar talajon állva: felbecsülhetetlen előny.

A természet gondoskodik a konfliktusokról. Elszabadult egy kormány, egy-két párt, és szövetségben a sajtóval egyfajta diktatúrát épített ki? A természet válasza: olyanok kerülnek a parlamentbe, akik nem szövetségesei a sajtónak. A helyzet rögtön helyreáll (hacsak a sajtó nem esküszik véres bosszút).

fasizmus és parlament - az igazi dilemma

A jobbik majd bevezeti a fasizmust? Aki ezt elhiszi ... Liliput egyébként fura hely, tényleg.

A szélsőjobb egyébként veszélyes. Mindenki tudja. Azt is érdemes tudni, hogy a szélsőjobb úgy és azért terjed, mert a társadalomban nagyon durva konfliktusok vannak - igazságtalanságok. Ha egy kutyát éheztetnek és vernek, agresszív lesz. Ha egy társadalom alsó rétegeit durván elhanyagolják, akkor a széljobb feltámad. A széljobb egy tünet. Fiatal, tök értelmes srácokkal beszélsz (a jövő orvosaival, csillagászaival), és azt mondják, igazságot akarnak, azt akarják, hogy ,,ezek" eltűnjenek, és megkapják a törvényes büntetésüket - őket ma leginkább a jobbik szólítja meg, és a megszólítást követően beindulhat a durva gondolatok elhelyezése a tudatukban.

Mit tehetsz ez ellen? Azt már tudjuk, hogy Gyurcsányék mit tesznek. Tevékenységükkel széljobb-akciókat ,,hívnak elő" . Nem az utcán randalírozó hivatásos széljobbosok számítanak azonban, hanem az a sok-sok ember, aki szimpatizál velük. Ezek a fiatalok sosem lennének rasszisták, antiszemiták. Maguktól. Azok azonban, akik kevésbé értelmesek, akiknek a szociális-érzékenységük nullán pang, simán. A internet tele van fasiszta videókkal. Annyian nézik ezeket, hogy az SZDSZ boldog lenne, ha ennyi szavazója lenne. Mit tehetsz ez ellen? Lezárod az internetet, mint Kína? Bevezeted a társadalmi-rendőrséget, amely a színfalak mögött működik? Elküldöd a fiatalokat agymosásra? Fasiszta-vadász akciókat szervezel? Fasiszta-vadász csoportokat? Fasiszta-vadász statáriumokat esetleg?
A megoldást a természet maga kínálja: a jobbikot a parlamentbe.

Ami a jobbik fasizmusát illeti, 1-2 szempontot érdemes figyelembe venni. A ,,fasizmus" mint olyan, abban a formájában, amiről a nevét is kapta, nem jöhet létre. Ha valami, hát ez szerencsére alaposan le van védve. A fasiszta eszmék terjedése ennek ellenére hallatlan károkat okoz, mert értelmes fiatalok válnak szörnyű eszméktől fertőzött lumpen-elemekké, és más embereket gyűlölő emberekké. A széljobb egy tünet, egy következmény, mint a genny egy sebben, fehér vérsejtek - bár ronda látvány, a genny mégsem támadás a szervezet ellen, hanem védekezés.

A széljobb társadalmi igazságtalanságok következménye. Miközben a széljobb erősödik, a fasizmus eszméi is egyre többet zabálnak fel a társadalomból. Ez durva. Ez az, ami durva. A szélirány. Ez a folyamat. Minden percben van egy-egy fiatal, akinek kinyílik a bicska a zsebében, és azt mondja, ,,a k anyjukat ezeknek!". A fasiszta videók a youtubon elképesztően népszerűek.

lásd:
http://www.youtube.com/watch?v=vR3N4Up5U7Y

(én magam nem hallgattam bele, csak rákerestem, és semmi nem venne rá, hogy belehallgassak, de a képeken a Gyurcsány-nevű fazon eléggé gyakran szerepel, amit jellemzőnek tartok)

Az elmúlt 5 évben a kormányzat tevékenysége a széljobb növekedését megdöbbentő mértékben katalizálta. Ha ez a kormányzat kifut, és ha a törvénytelenségeket utólag kinyomozzák, a széljobb duzzadó vitorlája lekonyul - és értelmes fiatal lányok és fiúk tízezrei, akik most a düh, a ,,hazaszeretet", az igazság-deficit és egy nagy adag ideológiai manipuláció nyomán szélsőséges üzemmódba kerültek - kijózanodnak, és marad a 2-3 ezer durva arc, az állandó kemény mag a holdudvar, az elektronfelhő nélkül, és kész.

Ami aggályos, az most történik, most, amikor a széljobb erősödik, és amikor fiatalok ezreinek agyát, életét roncsolja a fasiszta gondolatok zápora. Amikor a széljobb a parlamentbe kerül, e folyamatnak vége lesz. Most mindenki dühös, elkeseredett (majdnem mindenki). Ha a jobbik a parlamentbe kerül, megszűnik a düh.
A parlament egy konkrétan szocializáló hatást fejt ki a jobbikra, nem fognak az utcán, föld alatt szervezkedni, hiszen képviseltetik magukat a törvényhozásban. Amilyen veszélyesek a skinhead-ek az utcán és a föld alatt, a parkokban, annyira nem rossz, sőt, pozitív fejlemény, ha a széljobb a parlamentbe kerül, és ott a parlament játékszabályait magáévá téve szavakkal küzd majd azért, amit éppen képvisel. Börtön után is szocializálni kell az embereket. Visszaszoktatni a társadalomba, rájuk kényszeríteni a társadalmi szabályok, a törvények betartását, érdekeltté tenni őket a diskurzusban.

Elgondolkodtató, hogy pl. a belinkelt fasiszta videón nem nagy Magyarország térképeket, nem is bőrszínnel, mássággal kapcsolatos gyűlöletkeltést látok (legalább is az első 30 sec), hanem a Gyurcsány nevű anti-demokratikus figurával van tele ...

Ha az ilyen videókkal egy hullámhosszon gondolkodó ártatlan (ma még ártatlan) fiatalok által szimpatikusnak talált jobbikosok bekerülnek a parlamentbe, az illető fiatal a szocializáltabb élet irányába fog elmozdulni - újságot olvasni, iskolába járni, történelmet, filozófiát tanulni. Akkor viszont, ha mondjuk marad, ami most van, és csupán a társadalom töredékének támogatását élvező pártok, politika uralkodik a parlamentben, és olyan megszorításokat erőltetnek a társadalomra, ami szemmel láthatóan nem mindenkinek fáj egyformán, és nem is vezet ki a válságból, akkor az illető jobbik-szimpatizáns vélhetően felújítja a ruhatárát egy martens-bakanccsal.

A jobbik parlamentbe-kerülése a széljobb térnyerését gerjesztő erőket forrásuknál szünteti majd meg. Az egyetlen ,,aggályos motívum" az, hogy ha a jobbik szétnyeri magát, az ugyanoda vezethet, mint anno az MDF nagy győzelme - taxisblokád, mindenki utálta a kormányt, és végül az MSZ rövid kényszerpihi után ismét felülre kerül- az SZDSZ-szel egyetemben.
Tényleg várható, hogy a jobbik EP-győzelme lesz az, ami a jelenlegi kormány pártjait majd visszasegíti a magyar parlamentbe. De valóban aggályos ez? Nem igazán, hiszen ezek mind természetes reakciók. Az is, ami most lesz, és az is, ami szeptemberben(?). A nem természetes ma az, hogy nincs választás, nincs mód, hogy a nép beleszóljon a saját sorsába.


http://www.hungary.indymedia.org/node/12299


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Országimázs: 20 nagykövetséget
  2009-05-26 21:52:04, kedd
 
  Országimázs: 20 nagykövetséget zárat be a kormány


Körülbelül 18-20 nagykövetséget és konzulátust zárna be Magyarország, így száz diplomáciai képviselete maradna az országnak - mondta Balázs Péter külügyminiszter kedden.
Távolabbi, nem elsősorban európai külképviseletek bezárását vizsgálják. A kormányzati egyeztetés folyik, ,,nagyon hamar" megszülethet a végső döntés - mondta a tárcavezető. A pénzügyminisztériummal már számos kérdésben megegyeztek, a Külügyminisztérium biztosan nem fog csődbe jutni - tette hozzá.
A Fidesz szerint átgondolatlan a külügyminisztériumi megszorítócsomag, amely minimális megtakarítást jelent, de komoly politikai kárt okoz - mondta Németh Zsolt, a párt szakpolitikusa.


(MNO)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre: Gyanúsított lesz Szilvá
  2009-05-26 21:49:13, kedd
 
  Végre: Gyanúsított lesz Szilvásy György


2009.05.26.-17:36:12
Gyanúsított lesz Szilvásy György a tavaly őszi lehallgatási botrányban - tudta meg a Magyar Nemzet. A volt titokminiszter ügyvédje megerősítette, hogy Szilvásyt az ügyészség beidézte, a kihallgatás tárgyát azonban a vádhatóság nem közölte velük.

Büntetőeljárás indul Szilvásy György ellen. A Gyurcsány-kormány titkosszolgálati miniszterének védője megerősítette a Magyar Nemzet értesülését, amely szerint Szilvásy Györgyöt gyanúsítottként idézte be a tavaly őszi lehallgatási botrányban a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az újság úgy tudja, a volt tárca nélküli minisztert még a héten kihallgatják. Gyurcsány Ferenc bizalmasának büntetőeljárás alá vonása azzal a feljelentéssel áll összefüggésben, amelyet több bűncselekmény gyanújával tett ismeretlen tettes ellen az UD Zrt. egyik tulajdonosa.

Az üzletember és az informatikai cég egyik ügyfele, Csányi Sándor OTP-elnök telefonbeszélgetésének név nélküli leiratát az MDF elnöke hozta nyilvánosságra, amivel politikailag tönkretette riválisát, Almássy Kornélt. A beszélgetést a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat rögzítette. Arra továbbra sincs válasz, hogy az anyagot ki juttatta el Dávid Ibolyához. Szilvásy György az UD Zrt.-t fideszes árnyék-titkosszolgálatként állította be, de vádjaira máig nincs bizonyíték.

Szilvásy György védője azt mondta: bár írásban kérte, a nyomozó hatóság nem közölte vele a kihallgatás tárgyát. Az ügyészség annyit válaszolt, majd a kihallgatás napján megtudják, milyen minőségben és milyen konkrét bűncselekmény elkövetésének gyanújával indult a büntetőeljárás Szilvásy György ellen. Sebes Péter látja el egyébként az erzsébetvárosi ingatlanpanamában bűnsegédlettel gyanúsított szocialista polgármester, Hunvald György védelmét is.

(hírTV)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnaiék ki akartak bújni az a
  2009-05-26 21:45:17, kedd
 
  Bajnaiék ki akartak bújni az adófizetés alól?
2009.05.26.-17:41:05
A Bajnai Gordon tulajdonában és irányítása alatt álló Wallis cégcsoport 2005 szeptemberében megvásárolta a Dataplex Kft.-t. Miután a Wallishoz került a cég, 2005 novembere és 2006 áprilisa között az addig roppant figyelmetlen állami cégek sorban ébredtek rá, hogy a Dataplex szolgáltatásaira égető szükségük van.

Igaz-e, hogy offshore cég igazgatója volt Bajnai Gordon miniszterelnök, valamint az, hogy egykor - a Magyar Nemzet hasábjain említett módon - ki akartak bújni a magyar adófizetés alól? - tette fel a kérdést Bajnai Gordon kormányfőnek a Fidesz helyettes szóvivője.

A Fidesz helyettes szóvivője délelőtti sajtótájékoztatóján kérdéseket intézett Bajnai Gordon miniszterelnökhöz 2005-ös offshorecég-vezetői múltjával kapcsolatosan. Cser-Palkovics András ismertette, hogy a kormány törvényjavaslattal kíván fellépni a magyar adózást megkerülni szándékozó offshore cégek ellen, hozzátéve: ezt pártja igen helyesnek tartja, ellenben kíváncsiak arra, hogy igazak-e azok az állítások, amelyek az egyik napilapban megjelentek.

A Magyar Nemzet arról írt hétfőn, hogy a Bajnai Gordon tulajdonában és irányítása alatt álló Wallis cégcsoport 2005 szeptemberében megvásárolta a Dataplex Kft.-t. A szerverhotelként működő társaság számítógépes kapacitások bérbeadásával foglalkozott. A wallisosok megjelenéséig 30 százalékos kihasználtságával a cég elég gyengén muzsikált, állami megrendelései nem voltak.

Miután a Wallishoz került a cég, 2005 novembere és 2006 áprilisa között az addig roppant figyelmetlen állami cégek sorban ébredtek rá, hogy a Dataplex szolgáltatásaira égető szükségük van. A szerverhotelbe egymás után érkeztek a milliós állami megrendelések. Az érdeklődők között élen jártak a Kóka vezette gazdasági tárca által felügyelt társaságok.

Az állami vállalatok természetesen kizárólag nyílt közbeszerzési eljárásban találták a legmegfelelőbbnek a Dataplex szolgáltatását. A biztos és rendszeres bevételekkel kistafírozott szerverhotel tehát eladósorba került. Bajnaiék azt azonban mindenképpen el akarták kerülni, hogy a vételár és az eladási ár közötti különbözetet le kelljen adózniuk. A Wallis-csoport tehát 2005 novemberében átadta a Dataplex tulajdonjogát három ciprusi offshore társaságnak. A szigetlakók 2006 áprilisában a szerverhotelt 5,2 milliárd forintért adták el a Magyar Telekom Zrt.-nek. A hárommilliárdos nyereség a magyarországi adófizetés elkerülésével az adóparadicsomban landolt - írta a Magyar Nemzet.

A ciprusi cégek közül az egyiknek Lepp Gyula, Kóka volt sógora a tulajdonosa. A Corbeil Ltd. mögött azonban nem tudható, kik állnak, de a céget Kóka családi ügyvédje, Forgó Zoltán képviseli. A harmadik ciprusi társaság, a Fleminghouse Ltd. Wallis-érdekeltségbe tartozik. Ezt az offshore céget Cipruson igazgatóként személyesen Bajnai vezette, és Magyarországon is ő járt el a vállalkozás nevében az üzletkötéskor.

A fentiek alapján, az alábbi kérdéseket intézete Cser-Palkovics András a miniszterelnökhöz:

Igaz-e, hogy offshore cég igazgatója volt Bajnai Gordon miniszterelnök?

Igaz-e, hogy ekkor az említett úton ki akartak bújni a magyar adófizetés alól? - olvasható a Fidesz honlapján.

hírTV
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4 anya => 3500000 utód = Asken
  2009-05-26 21:42:37, kedd
 
  4 anya => 3500000 utód = Askenázi zsidók

2009. május 26. 21:20:43

Egy nemzetközi tudományos vizsgálat szerint összesen négy, mintegy 1000 esztendővel ezelőtt élt nő volt a ma élő nyolc millió askenázi - azaz közép-és kelet európai - zsidó mintegy 40 százalékának felmenője anyai ágon.

<strong>Mitokondrium</strong>
Mitokondrium
DNS-vizsgálatok alapján egyértelművé vált, hogy mintegy 3,5 millió askenázi zsidó e négy asszonynak a leszármazottja, s ez lényegében meg is felel a zsidó nép vándorlásával kapcsolatos írásos dokumentumoknak, illetve legendáknak. Az askenázi zsidók körülbelül ezer éve vándoroltak el a Közel-Keletről. "A vizsgálat során, amelybe 67 nemzet több mint 11 ezer polgárát vonták be, az úgynevezett mitokondriális DNS-t, a sejtanyagcserében, illetve az energiaháztartásban fontos szerepet játszó, nagyrészt fehérjékből álló szemcséket vizsgálták" - írja az American Journal of Human Genetics című folyóirat. A kutatást Karl Skorecki professzor vezette haifai Technion-Israel Institute of Technology kutatócsoportja végezte.

A mitokondriális DNS lényeges tulajdonsága, hogy anyai ágon öröklődik, és csak elvétve, s akkor is jól meghatározható rendszer alapján mutálódik. Ezért alkalmas az idők folyamán bekövetkezett genetikai változások nyomon követésére.

A kutatók megállapították, hogy az askenázi zsidó nőkre jellemző mitokondriális DNS tulajdonképpen ismeretlen az európai nem zsidó származásúak körében, és a szefárd, vagyis a Közel-Keleten élő zsidók körében is csak csekély arányban fordul elő. Ez utóbbi viszont így is bizonyítja az askenázi és a szefárd zsidók közös származását.

A vizsgálatot végző kutatók szerint körülbelül egy évezreddel ezelőtt, a közel-keleti térségben létezett egy meghatározott genetikai közösség, és a ma élő askenázi zsidók mitokondriális DNS-e egyértelműen e közösség négy asszonyának genetikai örökségét hordozza.

E négy asszony, vagy leszármazottaik a későbbiekben eljutottak Európába, és ott - valamikor a 13. század táján - egyfajta demográfiai robbanás következett be e családoknál. A demográfiai folyamatok számítógépes modellezése nyomán a vizsgálat kiderítette: a négy, tágan értelmezett nagy család lélekszáma a 13. századi 30 ezerről a második világháború előtti évekre 9 millióra nőtt.

A genetikusok előszeretettel tanulmányozzák az askenázi zsidókat. Ennek oka, hogy tradicionálisan a közösségen belül házasodtak, így évszázadokon keresztül őrizték genetikai érintetlenségüket. Ennek következtében több, recesszíven öröklődő betegség előfordulási gyakorisága is magasabb körükben.

A mostani kutatást vezető Skorecki professzor is több genetikai vizsgálatot végzett már a zsidók körében. Nemzetközi hírnévre akkor tett szert, amikor 1997-ben genetikai bizonyítékokat talált arra nézve, hogy a papi tisztséget betöltő koheniták, akik generációról generációra adták át hivatásukat, mind egy férfi leszármazottjai. Ez a felfedezés egybevág azzal a vallásos feltételezéssel, hogy a koheniták Áron utódjai. A Biblia szerint Áron főpapi tisztséget töltött be és Mózes idősebb testvére volt.

Forrás: National Geographic Online



http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=2&AID=0&Direkt=4_anya__3500000_uto d__Askenazi_zsidok_57706
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyolc ige(n) egy Asszonyra!
  2009-05-26 21:40:43, kedd
 
  Nyolc ige(n) egy Asszonyra!

2009. május 26. 16:00:02

Ki ez a nő? - kérdezgették külföldi barátaim és a legnagyobb nemzetközi életvédő szervezet, a Human Life International vezetői, sőt egy konzervatív amerikai szenátor is 2005 nyarán, amikor az abortuszpártiságáról hírhedt ENSZ Nőellenes Diszkriminációt Vizsgáló Bizottságában (a CEDAW-ban) egy magyar képviselő arrafelé szokatlan hangú nyilatkozatot tett. Egy bátor és bölcs magyar asszony arra hívta föl a nemzetközi szervezet és ezen keresztül a világ figyelmét, hogy a terhesség-megszakítás embertelen és rossz a nőknek.

<strong>dr. Morvai Krisztina</strong>
dr. Morvai Krisztina
A nőjogokkal foglalkozó szervezet értekezletén kifejtette: csak illúzió, amikor az abortusz kapcsán választásra hivatkoznak, s reméli, egy napon a politikai közgondolkodás majd ugyanúgy a helyére teszi ezt is, mint ahogy manapság a kínvallatást is. A bizottsági ülésen nyíltan kifejtette: "A vitából nem derült ki, és elveszett az a szempont, hogy az abortusz rossz a nőknek... Tulajdonképpen egyetlen nő sem akarja az abortuszt. Miközben mi annak a csalóka látszatnak az áldozatai vagyunk, hogy szabadon választhatnak, voltaképpen az abortusz szörnyű pusztítást jelent a nőknek mind pszichésen, mind szellemileg, mind fizikailag."

Egy korábbi ülés alkalmával többször is felvetette, hogy a nők többsége csak azért veti alá magát az abortusznak, mert állapotosként nem kapnak partnerüktől támogatást, és ebben a kérdésben nagyobb hangsúlyt kell fektetni ,,a férfiak felelősségére." Hogy a magyar felszólalónak mennyire igaza volt, azt még a ,,választáspárti" Allan Guttmacher Intézet felmérése is igazolja, mely szerint a nők 35 százaléka kényszerből veti alá magát az abortusznak, nem is beszélve az életvédő irányultságú Elliot Intézet kutatásairól, melyek szerint ez az arány 65 százalékosra tehető! Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Családvédelmi Szolgálatának védőnői szerint Magyarországon az összes abortusz legalább 95 százalékát kényszerből, vagyis a nők határozott ellenkezése dacára, a szűkebb-tágabb környezet erőszakos ráhatása nyomán hajtják végre!

A 180 ország képviselői közül választott 23 bizottsági tag közül tehát egy magyar felszólaló nagyon is beletrafált az igazságba. De mégis, ki ez az asszony?
Roppant hóeséssel köszöntött ránk a reggel kettőezerhat március 5-én, miközben a Válaszd az Életet! Abortuszdiktatúra Magyarországon (1956 - ?) című kiállításunk ünnepélyes megnyitójára igyekeztem. Az utak országszerte havasak, csúszósak voltak, így némi aggódással készültem Esztergomba autózni, ahol a belvárosi Péter-Pál templomban készültünk, és vártuk a Budapestről hívott büntetőjogászt, a Női és Gyermekjogi Kutató és Oktatóközpont vezetőjét, az ENSZ Nőellenes Diszkriminációt Vizsgáló Bizottságának (CEDAW) korábbi magyar képviselőjét, aki akkori súlyos betegsége dacára is vállalta, hogy elmondja a kiállítás megnyitása elé szánt bevezető gondolatait.

A nehéz, szinte lehetetlen közlekedési helyzetre való tekintettel könnyen lehetett volna kibúvót vagy akár teljességgel elfogadható, ésszerű magyarázatot is találni arra, miért is mondja vissza a meghívott vendég a tiszteletdíjjal sem járó munkát, a vidéki szereplést. Az illető azonban rendületlenül kitartott ígérete mellett, és a nemzetközi politikai fórumokhoz szokott asszony nem tartotta méltóságán alulinak, hogy egy kisvárosi kiállítás közönségének is elmondja azt, amit New Yorkban sem rejtett véka alá: ,,Zord, hideg, havas téli napokat hagytunk magunk mögött és hideg esős nagyböjti napra ébredtünk ma is. Ezeken a napokon is - Magyarországon és világszerte - számtalan testvérünk él megfosztva az otthon melegétől hidak alatt, aluljárókban és az utcán. Képzeljük el, ha ezek az emberek - vagy az ő nevükben valakik - mozgalmat hirdetnének, követelve a híd alatt alvás szabad választáshoz való jogát, a híd alatt alvás emberi jogát. Hasonlóan álságosnak, hazugnak és szánalmasnak gondolom az abortuszhoz való jog emberi jogként és ,,szabad választás"-ként való hirdetését."

(...) ,,A szabad választás, a magánügy, az emberi jog jelszavaival élve cserbenhagyjuk és elhallgattatjuk a nőket.

Elhitetjük velük, hogy a testüket, lelküket megrázó tragédia tulajdonképpen semmiség, sőt végső soron valami jó dolog. Valamiféle szabadság. Szabadság, mint a rideg télben a híd alatt alvás. Ők választották, hát akkor joguk is van hozzá. S nincs nagyobb ellenségük, - sugalmazzák mások - nincs, aki jobban veszélyeztetné ezt a szabadságjogukat, mint azok az elvetemült életvédők, akik fellépnek és harcolnak az abortusz ellen."

Igen! - hallottam nemrég egy római nemzetközi konferencián - ezzel az Istent és teremtett művét, az Embert egyaránt elfogadó szóval kezdődik az élet kultúrája, a szeretet emberi társadalma, amellyel igent tudott mondott másállapotára a Megváltó édesanyja. És mi mással kezdődhetne egy nemzet, sőt Európa újjászületése is, mint ennek az igennek az újra kimondásával, miközben megvizsgáljuk, mi is mondatta velünk eddig ennek a társtalanságba, pusztulásba hajszoló ellenkezőjét. Erről is beszélt az ünnepi vendég:
,,Itt az ideje szembesülni az abortusz jelenségével, valóságával! Itt az ideje bemutatni és felismerni, hogy korántsem az igazi szabadság megnyilvánulásáról, nem a tényleg szabadabb és jobb élet lehetőségéről s még csak nem is valamiféle ,,szükséges rossz"-ról van szó, hanem olyan megrázó, emberi tragédiák sokasáról, melyek megelőzhetők lennének, amelyek nem szükség- vagy sorsszerűek. Olyan jelenségről van szó, amelyre - reméljük minél előbb - nem az emberi jogok egyikeként, hanem az emberi jogok megsértésének legkirívóbb formájaként gondolnak majd vissza utódaink. Ha ugyan megfogannak, ha ugyan megszületnek...

Olyan jelenségről van szó, amely sokban hasonlít a kínzásra, erre a kegyetlen és embertelen bánásmódra, még akkor is, ha látszólag az azt elszenvedők egyikének szabad beleegyezésével történik.

A valósággal való szembesülésnek egyik fontos eszköze ez a kiállítás, amely a magyarországi abortuszdiktatúra történetéről szól. Itt az ideje az őszinte beszédnek. Itt az ideje végre megkérdezni a nőket, mit jelent az életükben az abortusz! Őket kell megkérdezni, hogy valóban szabadságként élik-e meg, vagy inkább magukra maradottságnak, becsapottságnak, testi és lelki gyötrelemnek!"

Szabadság? Utódaink életének tagadása nem lehet a szerelem szép szabadsága, hanem csak a nemzés nemtelen létformája, a létfenntartás kalodájába zárt szegények fajfenntartásának rabsága!

Ezt az igazságot így hallhattuk a megnyitó során:
,,Válaszd az életet!" - áll a kiállítás címében. De mit tehetünk mi, akik a mai Magyarországon mindannyian az élet és termékenység szabadságával szeretnénk megajándékozni honfitársainkat?

Az egyik fontos feladat, ahogy már jeleztem, a nők megkérdezése. Nem ellenségként, nem gyűlölködve, hanem testvérként, a szeretet hangján, valami hasonlót kérdezve kell hozzájuk fordulni.

* Mondd el, mi történt veled?
* Mi kényszerített abortuszra, s mit jelentett az életedben, amint keresztülmentél?
* Mire lenne szükséged ahhoz, hogy soha többé nem fordulhasson ilyen elő veled, de másokkal sem?

Sajtóban, könyvekben, tévé és rádióműsorok sokaságában kellene őszintén beszélni és beszélni hagyni.
Oda kellene hatni, hogy ne védekező pozícióból kelljen magánügyet és szabadságot hazudni, hanem lehessen végre igazat mondani!
Tüneti helyett oki kezelésként kellene bemutatni, hogyan csapták be a nőket szexuális forradalom jelszavaival! Fel kellene ismerni, ismertetni, miért fontos a nőknek, s miért fontos mindkét nemnek, hogy életre szóló, hűséges, szeretettel és felelősségteljes párkapcsolatban, házasságban éljenek!"

Termékenység? Ennek tápláló igenlése helyett ma még mindig csak a termelést fetisizáló meddőség divatos rongyait hordja, és teremtéstagadó civilizációt erőltet az egykori termékenységistennő nevét hordó Európa, miközben jéghideg keblén megfagynak a demográfiai tél - mindannyiunk jövőjének gyermekei. Ez az asszony jól látja, hogy egy nemzet, vagy akár Európa népeinek demográfiai tavaszát a testi és lelki termékenység kölcsönösen egymásra ható, mély titkából lehet csak kibontakoztatni:
,,Szükségesnek látnám a természetes családtervezés széleskörű megismertetését, előnyeinek bemutatását! Tény, hogy ennek nélkülözhetetlen előfeltétele a nő testi és lelki egészségéért, a születendő gyermekekért és a felnőtt szeretetkapcsolatért érzett valódi és mély felelősségérzés. Vallom, hogy minden ezzel ellentétes hazugsággal és manipulációval szemben, valójában ez szolgálja csak a nők igazi érdekeit.
Segítséget és támogatást kell adni azoknak a nőknek, akik másállapotukat - bármely okból - nem várandósságként, hanem, terhességként élik meg. Támogatni kell az abortusz megelőzését szolgáló programokat, így a válságterheseket segítő szolgálatokat és főként a megalakulása óta eltelt tíz év alatt igen értékes tapasztalatokat összegyűjtő, mára már modellértékű szervezetté vált Alfa Szövetséget."

Izzó lávaként fortyog a magyarság és Európa népei alatt is az az Idő, mely akkor sem szűnik meg ítélkezni, ha a Teremtő törvényeitől elrugaszkodó népek a szaporodás és sokasodás 3.1 milliárd éves természettörvényét nem akarják vagy nem képesek tudomásul venni.

Egyetemi docensként e tudás felelősségét kérte számon 2004. április 20-án a magát magyarnak és szocialistának nevező párt parlamenti frakcióvezetőjének, Lendvai Ildikónak címzett nyílt levelében: ,,Az ENSZ CEDAW (a nők egyenjogúságának eléréséért létrehozott) Bizottsága 2002. augusztusában a következőképpen foglalt állást a magyarországi abortuszhelyzetről:
"A Bizottság a tárgyidőszakban - 1998/2002 - bekövetkezett csökkenés ellenére is még mindig aggasztónak találja, hogy milyen magas arányban kerül sor abortuszra a nők, köztük a gyermektelen fiatal nők körében. (...) A Bizottság felszólítja a Részes Államot, hogy vessen be minden alkalmas eszközt a felelősségteljes szexuális magatartás kialakítása érdekében és tegyen meg mindent azért, hogy ne az abortusz szolgáljon a születésszabályozás eszközeként."

Az idézetből világos: a modern, a nők valós érdekeit szem előtt tartó "nőbarát" felfogás az abortuszt nem a női szabadság fokmérőjeként kezeli. Ezzel szemben, figyelemmel a tényleges női élettapasztalatra úgy tekinti, hogy a művi terhesség-megszakítás a nők számára testileg és lelkileg egyaránt fájdalmas, keserves beavatkozás. Az abortusz, mint "szabad döntés" csak valamiféle hamis retorikában létezik, a valós életben nincs olyan nő, aki úgy "döntene", hogy ő bizony egy abortusz átélésére vágyik.

Összességében az ENSZ női jogi bizottságának gyakorlatában az abortuszra kerülő nők magas száma egy adott tagállamban a nők kiszolgáltatottságát s nem pedig jogaik, méltóságuk kiteljesedését tükrözi. (Engedje meg frakcióvezető asszony, hogy biztosítsam róla: a Bizottság nem áll sem a Vatikán befolyása, sem másféle egyházi befolyás alatt.)

Ezek után néhány kérdést szeretnék feltenni Önnek annak érdekében, hogy ne csak a Fidesz, hanem az MSZP álláspontja is világossá váljon az abortuszkérdésben:

1. Ismeri-e az MSZP illetve, a kormány a CEDAW Bizottság fenti állásfoglalását az abortuszról és egyetért-e vele?
2. Kötelezőnek ismerik-e el a Magyarországon belső jogszabállyal is kihirdetett női jogi ENSZ Egyezményt, s amennyiben igen, mit tett az MSZP, illetve a kormány az elmúlt két évben a Bizottság ajánlásainak végrehajtása érdekében?
3. Hogyan változott az abortuszok száma, illetve az élve születések száma Magyarországon az Önök kormányzása alatt? Elégedettek-e az eredménnyel?
4. Hogyan aránylik a magyarországi abortuszok száma az Európai Unió átlagához?
5. Tanulmányozta-e az MSZP, illetve a kormány az európai uniós országok gyakorlatát az abortuszok megelőzése, az abortuszok számának csökkentése érdekében?
6. Hogyan illeszkedik az MSZP "abortuszpolitikája" az MSZP nőpolitikájának egészébe? Melyek az MSZP nőpolitikájának legfontosabb elemei s melyek voltak a kormány eddigi legfontosabb, legsikeresebb intézkedései a nők életkörülményeinek javítása érdekében?
7. Megszűnt, avagy létezik még a Nőképviseleti Tanács?


Bármit is válaszolt a címzett, a parlamenti pártok propagandájánál erősebb érvekkel szolgál az anyaméhekben dúló erőszak népirtásról tanúskodó statisztikája. Szentekről elnevezett kórházainkban a hippokratészi eskütől eltántorított szülész-orvosok ítéletvégrehajtói közreműködésével ma már több magzatgyermeket pusztítanak el 1956 óta dúló heródesi kormányzataink, mint amennyit a világra segítenek.

<strong>Abortuszok száma 1990-2007 (Forrás: KSH-ESKI)</strong>
Abortuszok száma 1990-2007 (Forrás: KSH-ESKI)

Nem - nemzés - nemzetség - nemzet! Istennek hála, végre akadt egy háromgyermekes asszony, aki minden mélységében érti, hogy ez a nem úgy mond igent a nemzetre, hogy tudja: méhében él a Nemzet!

Arany jutalmat érdemelne! - énekli az ókori görög kórus Antigonéről, a bátor királylányról, aki a zsarnok uralkodó parancsa ellenére mégiscsak az isteni törvény és jog szerint jár el, s megadja fivérének az őt holtában is megillető eltemetés végtisztességét.

Szintén arany jutalmat érdemel ez a nemcsak nevében, hanem egész lényében is keresztény asszony, aki haldokló nemzetünknek és a velünk együtt haldokló Európának is segítene világra hozni az Út, az Igazság és az Élet szeretetteljes bölcsességét. Adja a magyarok Teremtő Istene, hogy velünk és értünk meg is tehesse!

,,Redivivus"
egy kiemelten közhasznú, országos hatókörű életvédő szervezet tisztségviselője

Kelt Budapesten, 2009. május 26-án

Forrás: magán email melléklete

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Nyolc_ige(n)_egy_As szonyra__57697
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyomorunk döntő oka az államad
  2009-05-26 21:17:08, kedd
 
  Nyomorunk döntő oka az államadósság



A tőke felhalmozási folyamata (Marx) alapján



Az államadósság az eredeti tőkefelhalmozás egyik legerőteljesebb emeltyűjévé válik. A terméketlen pénzt nemzőerővel ruházza fel, és így tőkévé változtatja anélkül, hogy ezért az ipari, sőt még az uzsorabefektetéstől is elválaszthatatlan veszélynek kellene kitennie magát. Az állam hitelezői a valóságban semmit sem adnak, mert a kölcsönadott összeget könnyen átruházható állami adósságkötvénnyé változtatják, mely a kezükben továbbra is úgy működik, mintha ugyanannyi készpénz volna. De ha eltekintünk is a semmittevő járadékosok így teremtett osztályától s a kormányzat és a nemzet között közvetítőt játszó pénzemberek rögtönzött gazdagságától - valamint az adóbérlők, kereskedők, gyárosok meggazdagodásától is, akiknek minden államkölcsön egy-egy darabja égből hullott tőkét jelent -, az államadósság lendítette fel e részvénytársaságokat, a legkülönbözőbb fajtájú átruházható értékpapírokkal való kereskedést, az ázsióüzletet, egyszóval: a tőzsdejátékot és a modern bankuralmat.

Minthogy az államadósság fedezetét az állami bevételek alkotják, amelyeknek fedezniük kell az évi kamatfizetéseket stb., a modern adórendszer a nemzetközi kölcsönök rendszerének szükségszerű kiegészítője lett. A kölcsönök lehetővé teszik a kormány számára a rendkívüli kiadások fedezését anélkül, hogy ezt az adófizető azonnal megérezné - de később mégis adóemelést tesz szükségessé. Másrészt az egymást követő adósságok felhalmozódása által előidézett adóemelés arra kényszeríti a kormányt, hogy az új rendkívüli kiadásoknál mindig újabb kölcsönöket vegyen fel! A modern adórendszer tengelyét a legszükségesebb létfenntartási eszközökre kivetett adók (ezek megdrágítása) alkotja. És mert ezt mindenki ,,fizetni kényszerül, aki él", ezért magában hordozza az automatikus fokozódás, vagyis a kölcsönfelvétel kényszerének csíráját. A túladóztatás nem rendkívüli jelenség, hanem ellenkezőleg: alapelv! Ezért Hollandiában, ahol ez a rendszer először honosodott meg, Jan de Witt, a nagy hazafi Maximáiban úgy ünnepelte, mint a legjobb rendszert arra, hogy a bérmunkásokat alázatossá, mérsékletessé, szorgalmassá és munkával túlterheltté tegyék.

Nincs új a nap alatt! A magyar ,,komédia" a régi, csak a szereplők és a szereposztás változik.

Szemelvény Szekfű Gyula Három nemzedék című könyvéből:

,,Feltűnésből és botrányból ritkán következett tisztulás. A közvélemény éber kritikusainak, mikor a korrupció eseteit szellőztették, nem az erkölcsi tisztulás, hanem a kormány lejáratása s általában 1867 kompromittálása volt a céljuk. A közjogi megoszlás oly férges gyümölcsöket termett, minők Széchenyi legkeserűbb sötéten látását is igazolták. A hatalom birtokában ülő párt kénytelen erkölcsi színvonalát tudatosan leszállítani, szemet hunyni tagjainak erkölcsileg meg nem engedhető gazdagodása, anyagi manipulációi előtt, viszont a hatalom birtokából kizárt ellenzéknek minden eszköz jó, hogy ellenfelének morális betegségét minél élesebb formában, a túlzó gyűlölet minél kiáltóbb színeiben vigye a közönség elé, s így a kiegyezésre [ma a szocialistákra!] minél halálosabb csapásokat mérjen. A korrupciónak ellenzéki kritikája a legjobb akarattal sem nevezhető erkölcsinek. Az ellenzék a kormánytól kiinduló anyagi korrupció ellensúlyozására érzelmi és értelmi korrupciót fejleszt ki, főleg a hírlapirodalom segélyével. Gyűlölködő természetük szabadjára engedve valóságos orgiáit rendezte a sajtószabadságnak, a fórum embervadászatok színhelyévé tétetett, sorsukat a legjobbak sem kerülhették ki, és jellemző a közhangulat félrevezethetőségére az a tény, hogy a színmagyar vidékek lakossága kőzáporral fogadja a vonatot, melyen Klapka Györgyöt sejtik.

A nemzet immár nem két pártra, de két ellenséges táborra szakadt, melyekben a tétlen gyűlölködés volt a napi munka, míg a polgári kötelesség, vele az állampolgári szolidaritás érzése, mely az abszolutizmus idején megvolt, ismét meglazult..."



L. A.
http://members.chello.hu/kapu/gazdasag/la.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 338 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.