Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Kampányvers
  2009-05-28 21:32:42, csütörtök
 
 
Kampányvers



Én vagyok a Bajnai

Ti meg ország barmai

Becenevem Libás Gordon

Engem őriz minden kordon

(Utónevem azért Gordon,

Hogy rímeljen rá a kordon)

Vigyáznak rám három helyen

Hogy ne verjétek szét a fejem

Barátom a Luciferi

Jó ismerős: Gyurcsány Feri

(Zsebünk pénzzel ezért teli).

Nem fog rajtam semmi átok,

A magasból tojok rátok!

Kedvenc sün alakzat áll itt,

Ha tiltakozol? - Előállít!

3

Lelkiismeretem nincsen

Ez nekem a legfőbb kincsem

Nem lehet itt semmi gikszer

Én lettem a főminiszter

Korlátlan a mi jogunk

Ezzel élni is fogunk

Nektek viszont nincsen jog!

Megmondtam, hogy fájni fog!

Parlamentben dolgunk sok

Mi vagyunk az okosok

Bizony nagy a mi eszünk

Tőled mindent elveszünk



Nekünk semmi nem elég,

Ki nem haver - csőcselék

Nem jött be a Pannon Puma?

Majd bejön egy másik duma!

És ha télen hideg lesz?

Ha megfagysz, megdöglesz!

Azt mondod, hogy meghalsz éhen?

Megtehetted volna régen!

Majd kapsz sírodra virágot

Mi eladjuk az országot!

Az országból mehettek

Külföldön tán ehettek!



Helyetted majd lesz itt ember

Izraelből, mint a tenger

Nem kell nektek szaporodni

Azok fognak sokasodni

A romákkal majd jóban lesznek

Bajt, problémát lerendeznek



Ezért mondom most neked,

Ránk szavazni érdeked(

Remélem, hogy ránk szavaztok!

Visz'lát - szevasztok!)



Csatári Attila
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Magyarországon minden lehetsé
  2009-05-28 21:27:40, csütörtök
 
 
A szélhámos, aki keresztelt és alkotmányt módosított


Magyarországon minden lehetséges...

A szélhámos, aki keresztelt és alkotmányt módosított

Cziráki Viktória

2009.05.22. 01:00
Sopronkőhida - Érettségije sincs, de évekig praktizált pszichiáter főorvosként, ügyvédként még alkotmányt is módosított az ország legnagyobb szélhámosa. Papként keresztelt, esketett, holott teológiai kar közelében sem járt, eladta a Nyugati Pályaudvar tetőszerkezetét - Sopronkőhidán "ül" Bósa István.


Nincs még egy olyan csaló ebben az országban, aki elmondhatja magáról, 12 évet töltött rács mögött, de volt értelme, hiszen a maga nemében "sztár" lett. Újságokból mosolyog, ismerik a nevét, a Pesti Központi Kerületi Bíróság tanoncai között pedig tananyagként oktatják egyedülálló eseteit. Bósa István sokat dolgozott azon, hogy kiérdemelje "az ország legnagyobb szélhámosa" címet. Büszkén mutatja az újságkivágásokat, sorolja "bűneit".

Érettségije sincs, de maga által készített, vagy vásárolt hamis diplomákkal és oklevelekkel számos "menő szakmában" tevékenykedett, milliós üzleteket kötött. Volt pszichiáter főorvos, MÁV-kereskedelmi vezető, ügyvéd, oktatótiszt. Most 2 év 6 hónapot kapott, amiért évekig vezetett két egyházközséget anélkül, hogy lelkészi végzettsége lett volna.

- Pap akartam lenni, mert megtetszett a dolog, hát "szereztem" gyorsan teológiai végzettséget - kezd történetébe Bósa István. A 47 éves szélhámos visszatérő vendég Sopronkőhidán, legutóbbi bevonulásakor már ismerősként üdvözölték. - Éveken át miséztem, temettem, eskettem. De soha panasz nem érkezett a munkámra, ami nem is csoda, hiszen lelkiismeretesen végeztem. Lebukásom egy korábbi esetemből következett: az egyik esti mise után, mikor már a sekrestyés hazament, csengettek. Ajtót nyitottam, bejött társaival egy rendőr, aki ismert jól, korábban "ügyfele" voltam. - Pistikém, te mióta vagy pap? - kérdezte és én hiába próbáltam a reverenda szentségével mentegetőzni, nem volt kecmec, bevittek. Pedig bizonyos, hogy volt köszönet a munkámban, egyszer például egy felzaklatott nő állított be az éjszaka közepén, el volt keseredve a férje miatt, véget akart vetni az életének. Reggelig nyugtattam, egy kávé mellett lelki támaszt nyújtottam, majd útjára engedtem. Négy nap múlva a férjével tért vissza, boldogan: helyrehozták a megromlott kapcsolatot.

2010 augusztusában szabadul Bósa István, de már most határozott elképzelései vannak a jövőre nézve.

2010 augusztusában szabadul Bósa István, de már most határozott elképzelései vannak a jövőre nézve. Lelkész lesz, mert Isten nem kér erkölcsi bizonyítványt... Fotó: Magasi


Bósa István nevéhez halál is fűződik, igaz ő váltig állítja, abban az esetben nem ő volt a hibás. Ezt támasztja alá az ügyben megszületett ítélet is. - Egy kórházban kerestek függetlenített elmeorvost, gondoltam: ezt nekem találták ki, ide mennem kell! - idézi fel a sok évvel ezelőtti történetet Bósa. - Reggel bementem meghallgatásra, 10-kor már a nagyvizitet tartottam. Megjegyzem, teljesen nem vagyok laikus, egészségügyi szakiskola után saját úton évekig tanulmányoztam az anatómiát, fújom minden szerv, egészségügyi fogalom latin megnevezését, a kórképek számát álmomból felébresztve is tudom. 47 saját beteget kezeltem, sőt egy idő után saját osztályt választottam le magamnak. Ez a történet egy betegem sajnálatos halálával végződött. Az ápolónőnek utasítást adtam, hogy szívgyógyszert ne, csak a pszichiátriai szereit adja be a betegnek. Ő nem hallgatott rám, és a beteg meghalt.

Bizonyítást nyert, hogy a halált a szívgyógyszerek okozták, ezért a nővér 4 év 8 hónapot, míg én "csak" másfél évet kaptam, viszont ,,megszűnt" a munkám - teszi hozzá mosolyogva, majd a vasutas pályafutásának történetébe kezd. - Valamikor a 90-esévekben MÁV-pályafenntartási főfelügyelő lettem, az előbbiekhez hasonló körülmények között. Nem bírtam ellenállni a kísértésnek, átcsoportosításnak álcázva eladtam egy kisebb vasútállomást, hozzá tartozó gépekkel, sínszálakkal, vasútépítési eszközökkel. A legfurább az egészben, hogy miután letöltöttem az emiatt kapott 20 hónapos szabadságvesztést, a saját nevemmel megpályáztam egy állást a MÁV-nál és meg is nyertem. Két hónap után már szakszervezeti vezető voltam, éltem világom, mikor egyik nap hivatott az állomásfőnök. A problémája az volt: felfüggeszt, mert nem árultam el, hogy büntetett vagyok. Én munkaügyi pert akasztottam a nyakába, amit meg is nyertem: a hasznom egymillió forint nem vagyoni kártérítés, plusz hathavi bérem.

Bósa kedvenc sztorija a Nyugati Pályaudvar általa "eladott" tetőszerkezete. - Kinéztem a közbeszerzési közlönyben, hogy milyen cégek akarnak acélt felvásárolni. Egy német céget találtam, meg is hívtam: tekintsék meg a ,,bontásra ítélt" épületet. Bekérezkedtem egy vasútállomára, és a belső telefonvonalon felhívtam az állomásfőnököt, hogy "nagykutya" vagyok, jövök a vevőkkel. Neki nem szúrt szemet, sőt ő maga szervírozott kávét az irodájában. A vételár rendben megérkezett, a vállalkozó felállványozta az épületet, mikor valaki kihívta a rendőrséget. Szegény, hiába lobogtatta a szerződést, bilincsben vitték el.
Önképzett ügyvédként hasonló ,,sikereket" könyvelhet el Magyarország legnagyobb szélhámosa. Ő miatta módosították az alkotmánynak a csecsemő megölésére vonatkozó passzusát. - Szerintem nem elég elrettentő a 2-8 évig terjedő szabadságvesztés, javasoltam hogy emeljék "életfogytigtra". Hosszú procedúra volt, de megtörtént. Beperelte a fővárosi önkormányzatot, a magyar államot, számos perét - melynek során természetesen magát védte - sikerre vitte.

2010 augusztusában szabadul Bósa István, de már most határozott elképzelései vannak a jövőre nézve. - Ha itt benn leérettségizek, teológiát fogok tanulni, hogy legálisan végezhessem azt, amit szeretnék. A Jóisten szerencsére nem kér erkölcsi bizonyítványt...



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktor megint dezinformál
  2009-05-28 20:34:07, csütörtök
 
  Viktor megint dezinformál

mszp_fidesz_hazudnak_teccikerteni

“Így tehát minden, a változást akaró szavazatok megosztására törekvő szervezet kizárólag az MSZP hatalmi érdekeit szolgálja"

Legalábbis ez Orbán Viktor véleménye, aki a Magyar Demokratának adott interjújában fogalmazott így, egyértelműen utalva az erősödő Jobbik - a Fidesz által kitalált és képzelt - politikai szerepére.

Ez a kijelentés persze legalább akkora hazugság, mint az, hogy a Jobbik a Fidesz kreálmánya, vagy éppen fordítva, az MSZP titkos trójai falova, amely a nemzeti oldal megosztására készült el.

Orbán Viktor szerint 2002 és 2006 tanulsága az volt, hogy csakis a jobboldal megosztásával tud nyerni a baloldal. Pedig az igazság az, hogy Orbán Viktor kétszer bukott meg a választók szemében, méghozzá azért, mert bebizonyosodott, a Fidesz nem képes az emberek többsége szerint hiteles politikát folytatni. A ,,narancspárt" várható győzelme a következő parlamenti választásokon sem mutathat mást, mint egy elkeseredett és kiábrándult nemzet kétségbeesett, folyamatos lavírozását a nagyobb, meg a kisebb rossz között. Hol MSZP, hol Fidesz, hol, MSZP, hol Fidesz... Attól függ, melyiket utálják épp kevésbé. Így megy ez 20 éve.

Nincs mit csodálkozni azon, ha ezek a parlamenti pártok a Jobbikkal kapcsolatban, felváltva tálalnak fel mindenféle összeesküvés-elméleteket a médián keresztül, hogy megtévesszék és dezinformálják az embereket. Magyarországon kialakult 1989 után két oldal, amelynek jelenlegi szereplői két évtizede ugyanazt a játékot játsszák, a saját maguk által kialakított szabályok szerint. 4 évente valamelyik oldal felülkerekedik a másikon, majd újabb 4 év múlva változhat a felállás, kivéve a ,,sztárjátékosok". A meccs résztvevői, függetlenül az eredménytől, mindig megkapják a gázsijukat, tehát számukra nincs igazán tétje a mérkőzés kimenetelének. Haszon van a győzelmen, de a ,,bukáson" is. Az NB I-es szereplés pedig garantált pozíció. Legalábbis eddig így volt! De most már itt a Jobbik, amely puszta létezésével és növekvő népszerűségével is azt sugalmazza, hogy elég volt a játékból! Elég volt az indokolatlan zsíros gázsikból! Elég volt abból, hogy eljátsszák az országot a nemzet feje felett! Itt az ideje lefújni a mérkőzést és a játék helyett elkezdeni dolgozni! Márpedig ez azt jelenti, hogy ezzel a felfogásával a Jobbik új színt vihet a parlamenti politikába, megtörve a rendszerváltó elit, sztárgázsikra épülő dogmatikus játékszabályait.

Orbán Viktor azt mondja, hogy nincs szükség a parlamentben sokszínűségre. Nyílván a kétszínűség jobban tetszene neki: narancs és vörös. De a magyar ember színe, mégiscsak a piros, fehér, zöld.

Vona Gábort tudom idézni, aki azt mondta, hogy “a magyarok kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla". És ez valóban igaz! Az elhallgatás és a mocskolódások kordonján nehezen tud áttörni a nemzeti radikális mozgalom, mégsem lehetetlen, hiszen egyre többen ismerik meg a Jobbikot és csatlakoznak a változáshoz, amely felelősségre vonással, valamint ítélettel fenyegeti a parlamenti politikát. A Jobbik mögé áll a kiábrándult egykori fideszes, illetve a felébredt egykori mszp-és szavazó is.

Az egyetlen erő, amely ma megosztja Magyarországot, az a parlament és azon belül is a különböző pártok, melyek pont attól félnek, hogy a Jobbik szó szerint elveszi a megosztottsággal teremtett létjogosultságukat, hiszen a radikális mozgalomban kezdenek egyesülni azok az erők, amelyek mind a nemzetért, a hazáért szeretnének tenni.

Ma kétféle szavazó van Magyarországon, az egyik, függetlenül attól, hogy melyik párttal is szimpatizál, lényegében a parlamentre voksol, szavazati jogával csak konzerválva az elmúlt 60 év hatalomgyakorlásának elvét, amely végső soron morális, illetve gazdasági válságba sodorta az országot. A másik szavazó a Jobbikra voksol, egy új erőre, amely megbontani készül a baloldalinak, vagy jobboldalinak mondott pártok által kialakított politikai mókuskereket. Magyarországnak szemléletváltásra van szüksége! A változás egyetlen képviselője pedig a Jobbik Magyarországét Mozgalom.
http://ellenkultura.info/viktor-megint-dezinformal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mondja le a Demokratát, fizess
  2009-05-28 19:52:54, csütörtök
 
  Mondja le a Demokratát, fizessen elő a Barikádra!

barikád!A barikád.hu postaládáját elárasztották a felháborodott olvasói levelek, amelyek a Demokrata Morvai Krisztinát lejáratni akaró cikke kapcsán íródtak. Mivel a honlap szerkesztői a tehetetlen dühnél többre is képesek, ezért egyik olvasónk javaslatára meghirdettek egy nemzeti mozgalmat. A neve: “Igaz nemzeti sajtóért civil mozgalom!" A mozgalomhoz csatlakozóknak semmi mást nem kell tenniük, mint hogy lemondják a Demokrata előfizetésüket, és helyette előfizetnek a Barikád havilapra (vagy ha nem előfizetők, akkor nem veszik meg többé a Demokratát, míg június közepétől megvásárolják a Barikádot). A Barikád havilapként indul, de ha megfelelő számú olvasója lesz, azonnal hetilappá válik, a tervek szerint legkésőbb 2010 január elsejétől. Az újság első, májusban megjelent próbaszámában egyébként címlapos interjút közöl Morvai Krisztinával. (Lásd kapcsolódó írás!)

A Barikád magazinra az ujsag@barikad.hu e-mail címen, vagy az 1113, Budapest, Villányi út 20/A postacímen lehet előfizetni. A szerkesztőség kéri, hogy az előfizető neve, címe, telefonszáma és az előfizetett újság példányszáma szerepeljen a megrendelésben. Az előfizetés díja egy évre (12 szám): 4800 Ft, fél évre (6 szám): 2400 Ft. Az árban természetesen benne van a postaköltség is. Az előfizetési díjat rózsaszín postai csekken lehet befizetni.

Bencsik András és Demokratája már számtalanszor bizonyította, hogy a szélkakas is csak ipari tanuló ahhoz az irányváltoztatási képességhez képest, amellyel ő rendelkezik. A főszerkesztő a rendszerváltozás előtt és után már annyi kanyart és vargabetűt leírt, amely indokolna egy komolyabb pszichológiai vizsgálatot. Persze a helyzet ennél jóval profánabb és egyszerűbb. A köpönyegek hátterében mindig jól megfontolt érdek, azon belül is pénzügyi számítás áll.

Így van ez most is, amikor a választási kampány során a Demokrata újra unalmas Fidesz-hírlevéllé züllött. A kétheti Kövér-interjút (amely persze a Jobbik gyalázására készül), a narancsos mámort, a gyomorforgató szervilizmust és a nemzeti elkötelezettség mímelését most azzal próbálták tovább fokozni, hogy Morvai Krisztináról megjelentettek egy aljas és csúsztatásokkal teli cikket. A dolog azért is furcsa, mert amíg a büntetőjogász nem volt a Jobbik listavezetője, rendszeresen szerepelt a hetilapban, sőt, az újságba helyezett csekkel is segítették a Civil Jogász Bizottság munkáját. Most azonban valami megfordulhatott...

Már hetek óta arról suttogott a politikai szubkultúra, hogy a Fidesz újabb mocskolódásra készül, ugyanis továbbra is képtelen feldolgozni a Jobbik megjelenését és megerősödését. Az eddigi próbálkozások - MSZP-kreatúra, Gyurcsány 25 milliója, elveszett szavazat és egyéb őrültségek - mind visszájára sültek el, és még inkább megerősítették az új erőt, a Jobbikot. Most úgy döntöttek, Morvai Krisztinát próbálják meg lejáratni. Ráadásul úgy, hogy nem ők állnak elő a történettel, hanem ledelegálják a feladatot valakinek. De kinek? Ki lenne annyira szánalmas, hogy elvégezné a piszkos munkát? Ki lenne annyira haszonéhes, hogy valami kis morzsáért lemegy kutyába? Nem kellett sokáig gondolkodni.

A dolog azonban, úgy tűnik, jelen esetben is visszájára fog elsülni. A Jobbik népszerű listavezetőjének nekimenni, ráadásul átlátszó, hamis és megrendelésszagú módra hatalmas öngól volt. A fagyi visszanyalt.

Nem beszélve arról, hogy a Demokrata lejáratónak szánt cikke nem csupán politikailag volt óriási hiba, de a Demokratának anyagilag is komoly ballépése volt. Van, akiknek a politikai pofonok alig fájnak, de az anyagi haszon elvesztésétől egyszerűen szétpukkad...

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona Gábor: Mikor fogja abbaha
  2009-05-28 19:46:24, csütörtök
 
  Vona Gábor: Mikor fogja abbahagyni a Jobbik a menetelést?

2009-05-27 17:58:49

A történelmet a legfontosabb tantárgynak tartom. Persze elfogult lehetek, hiszen történelemtanár vagyok. Elnézést kérek ezúton minden kedves pedagógustól, aki nem történelmet tanít, de én mégis úgy gondolom, hogy saját tudományom első az egyenlők között. Aki a matematikát jól megtanulja, abból jó mérnök lesz, aki a biológiát, az jó orvos, de akinek megtanítják az igaz magyar történelmet, abból tisztességes magyar ember válik. Arra pedig most nagy szükség lenne. Ráadásul a világon szinte minden ország ismeri és felhasználja a történelemtanítás eme identitásképző erejét. Van, akik még hazudnak is érte. Mint például azok a nemzetek, amelyek dicső történelem híján hamisítanak maguknak egyet. Nekünk azonban elég volna az igazságot átadni. Bizonyára mindenki ismeri az érzést négyévente, amikor az olimpiákon felhúzzák a magyar lobogót, és a világ a mi himnuszunkat hallgatja. Az ember beleborzong a büszkeségbe, megkönnyezi a magyar sikert, és legszívesebben az utcára futna, hogy tömegbe verődve öleljen magához minden magyart. Micsoda energiákat képes felszabadítani a nemzeti büszkeség?! Most gondoljunk bele abba, hogy más országokban ezt az érzést az emberek nap, mint nap átélik.
Hogyan nő fel egy szlovák, egy román, egy cseh, egy lengyel, egy szerb vagy egy horvát? A családjában, az óvodában, az iskolában, a templomban, a munkahelyen, a médiában, a piacon, az utcán és mindenhol azt hallja: ,,Fiam, te szlovák vagy! Szlováknak lenni a földön a leggyönyörűbb dolog. Adj hálát az Istennek, hogy szlovák lehetsz, légy mindig méltó a hazádhoz és add tovább értékeidet!" Mit hallanak a mi gyermekeink: ,,Fiam, te magyar vagy. Egy kicsi, bűnös és vesztes nép kölyke. Szégyelld magad! Lehet, hogy ez az ország Magyarország, de törődj bele, hogy te itt magyarként mindig csak második leszel, ha nem a harmadik."
Az orvostudomány egyik ősi felismerése, hogy az, akiben a lélek megbetegszik, annak előbb-utóbb a teste is odavan. Ez történik a magyar társadalommal. Mérgezik a lelkét, hogy a teste is legyengüljön. Hogy elveszítse önvédelmi erejét. Csodálkozunk ezután, hogy évente egy kisvárosnyi magyar tűnik el a csonka-országban? Hogy világelsők vagyunk mindenben, ami rossz - depresszió, alkoholizmus, dohányzás, szívroham, agyvérzés, rák, öngyilkosság? Hogy nem látunk az utcán boldog, harmonikus arcokat, csak megnyomorított, keserű és kiégett páriákat? Talán mi hitványabbak lennénk, mint bármely más nemzet a világban? Nem hinném.
Ez az ország valódi problémája. A gazdasági válság, a közbiztonság szétesése, a mezőgazdaság felszámolása, a hazai vállalkozások haláltusája, a munkavállalók megnyomorított helyzete, a föld, a víz és az energiahordozóink kiszolgáltatott állapota, a multinacionális tőke és a bankok szabadrablása, a falvak eltűnése, a népességfogyás és az összes többi problémánk csupán mind-mind okozatok. Az ok, a valódi ok a nemzettudat szétverése. Az, hogy a Habsburgok elhazudták az eredetünket, a nagyhatalmak szétszabdalták Trianonban a nemzetünket, a kommunisták eltüntették a társadalmi elitet, az embereket pedig leszoktatták a közügyekről és a magyarságról, és végül az elmúlt húsz év. Az az időszak, amely a média, az oktatás és a kultúra normális esetben éltető patakjait mérgezte meg. Gyermekeink és mi magunk is nap, mint nap mérgezett vizet iszunk, amelyben győzikék, spirók, kertészek, hetihetesnek és egyéb baktériumok úszkálnak.
Különösen veszélyes ez a felnövekvő generációk számára. A tiszta lapot jelentők, akik azt hiszik valósnak, amit először és a legtöbbször hallanak. Ha sokat hallják, hogy nekik nincs mire büszkének lenniük, akkor ezt egy olyan kényszerzubbonynak szokják meg, amellyel kötelező módon együtt kell élniük. Ezért a Jobbik számára, ha valami életbevágóan fontos, ha van missziónk a nemzet számára, akkor az az, hogy ezt a kényszerzubbonyt leszaggassuk a nemzet testéről. Akár tűzön és vízen, falakon és hegyeken is át kell mennünk a nemzettudat visszaadásáért. Mert ez a dominó első darabja. Aki ezt meglöki, az az egész dominósort végigfuttatja. Ha valaki képes lesz újra büszkeséget adni a magyarnak, az szinte mindent megoldott. Nem azt mondom, hogy az összes problémánk magától fog megoldódni, dehogy. Viszont minden könnyebb lesz és egyszerűbb, hiszen akkor nem eltunyult és reménytelen milliók néznek szembe bambán a tornyosuló gondokkal, hanem bátor, erős és büszke nemzet akarja majd megoldani a problémáit.
Olyan országban akarunk hát élni, ahol mi és a gyermekeink a családban, az óvodában, az iskolában, a templomban, a munkahelyen, a médiában, a piacon, az utcán és mindenhol azt halljuk: ,,Fiam, te magyar vagy. Magyarnak lenni a földön a leggyönyörűbb dolog. Adj hálát a Jóistennek, hogy magyar lehetsz, mert ez a legnagyobb ajándék neked. Gondolj mindig arra, hogy az ereidben folyik Attilának, Árpádnak, Szent Lászlónak, Hunyadinak, Bocskainak, Rákóczinak, Petőfinek, Horthynak és Pongrátz Gergelynek a vére. Különleges vagy. Légy mindig méltó hozzájuk és add tovább értékeidet gyermekeidnek!"
Nem akarunk hát sokat. Csak ennyit kér a Jobbik. Nem többet, de egy milliméterrel sem kevesebbet. Ha majd ezt elértük, akkor egy szusszanatnyi szünetet tarthatunk. De addig a Jobbiknak nincs megállása egy percre sem, nincs pihenő, nincs megállás, csak erőltetett menet. A tét ugyanis a lét. Június 7-én meg kell tegyük az első lépést!

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megvan a cukorbetegség gyógysz
  2009-05-28 19:33:05, csütörtök
 
 
Magyar világszenzáció! - Megvan a cukorbetegség gyógyszere?

itthon@hetivalasz.hu


Világszenzáció lehet az a magyar találmány, amellyel a felnőttkori cukorbetegséget lehetne gyógyítani. A kutatók eredetileg más céllal láttak munkához: az onkológiai kezelések mellékhatásait akarták enyhíteni, ám kiderült, hogy a találmány áttörést jelenthet a felnőttkori cukorbetegség gyógyításában.
A kutatott molekulát állatokon már tesztelték, az eredmények szerint a találmány eddig jól vizsgázott - adta hírül a Magyar Televízió. A diabétesz sokáig tünetmentes, azonban közben károsítja az idegeket és az ereket. A betegséget egy úgynevezett inzulinrezisztens állapot előzi meg.

A magyar találmány mellett szól a többi között az is, hogy a jelenleg piacon lévő készítményekkel ellentétben - melyek csontritkulást, érrendszeri problémákat vagy akár infarktust is okozhatnak - az új szer alapját képező molekulánál valószínűleg nem kell majd hasonló mellékhatásoktól tartani.

A Pécsi Tudományegyetem Biokémiai Intézetének vezetője, Sümegi Balázs elmondta: a szert Balatonfüreden már embereken is tesztelték, egészségeseken, illetve olyanokon, akik még nem szenvednek a klasszikus cukorbetegségben, de már inzulinrezisztenciával küzdenek. Hozzátette: ha valóban orvosság lesz a szerből, az olyan nagy jelentőségű lesz, mint az antibiotikum.

Literáti-Nagy Péter gyógyszerkutató szerint körülbelül négy év, amíg tényleg gyógyszer lehet a szerből. Úgy fogalmazott: nem állíthat olyat, hogy a gyógyszer végleg megakadályozza a diabéteszt, de remélik, hogy a betegek állapota javul majd. A cél, hogy a betegség semmiképpen se súlyosbodjon tovább. A szer fejlesztése dollármilliókat emészthet fel, így szükség van befektetőkre is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 338 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 985
  • e Hét: 2907
  • e Hónap: 6652
  • e Év: 160148
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.