Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
M. Scott Peck: A járatlan út
  2009-05-07 19:11:27, csütörtök
 
 


Klubból hoztam:

“Rálátásunk a valóságra olyan, mint egy térkép, melynek segítségével igyekszünk eligazodni az élet területén. Ha a térkép jó, rendszerint meg tudjuk határozni helyzetünket, s ha tudjuk, hova kívánunk eljutni, rendszerint azt is leolvashatjuk róla, mely útirány vezet el célunkhoz. Ha a térkép rossz, többnyire eltévedünk.

Mindez nyilvánvaló, az emberek mégsem mindig látják be. Nem látják be, mert a valósághoz vezető út nem könnyű. Először is, az ember nem a térképpel együtt született, előbb meg kell rajzolni, ez pedig erőfeszítést kíván. Minél nagyobb erőfeszítés megtételére vagyunk hajlandóak, annál nagyobb és pontosabb térképünk lesz. Ám sokan nem hajlandóak semmilyen erőfeszítésre. Mások befejezik a rajzolást kamaszkoruk végére. Az ő térképük kicsi marad és vázlatos, a világról alkotott képük egyoldalú és félrevezető. Életük delén az emberek rendszerint fölhagynak térképük rajzolásával. Úgy érzik, térképük teljes, világnézetük helyes (sőt: szent és sérthetetlen), és semmi szükségük nincsen újabb értesülésekre. Mintha kifáradtak volna.

Csak viszonylag kevés ember elég szerencsés ahhoz, hogy élete végéig folytassa a valóság titkainak feltérképezését, hogy a világ és az igazság megértését újra és újra felülvizsgálja, térképét nagyobbítsa, vonalait finomítsa, egy-egy vonalat újrarajzoljon.

A térképezés legnagyobb problémája nem az, hogy a semmiből kell kezdeni, hanem az, hogy állandóan felül kell vizsgálni a munkát. Maga a világ állandóan változik."

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Függõséget okoz a cukor!
  2009-05-07 17:58:09, csütörtök
 
 

Egy Amerikában végzett friss felmérés szerint a túlzott cukor fogyasztás ugyanolyan tüneteket okoz a szervezetben, mint a kábítószer, a cigaretta és az alkohol.

Az új kutatás során patkányokat vizsgáltak, akiktől napi 12 órán át vonták meg az eledelt, majd ételt és cukrot kaptak 12 órán át három-négy héten. Az állatkísérletek során kiderült, hogy nagy mennyiségű cukros víz éhgyomorra történő megivása olyan változásokat okoz a szervezetben, mint a kábítószerfogyasztás. Három héttel később az állatok elvonási tüneteket, sőt, hosszú távú hatásokat mutattak, hasonlóan azokhoz az emberekhez, akik abbahagyják a dohányzást, az alkoholfogyasztást vagy a morfinhasználatot. - nyilatkozta Bat Hoebel pszichológus. A kutatók szerint ezek az agyi változások olyan étkezési zavarokban szenvedő emberek esetében is előfordulnak, mint a bulímia és az anorexia, noha további kutatások szükségesek az emberi hatások megerősítésére.

Fogbarát csokoládé

A Barry Callebaut kakaó- és csokoládégyártó újítása az a csokoládé, amit feltalálói csak fogbarát csokoládénak neveznek. A titok az édesség gyártási eljárásában és az összetevőiben rejlik. A tejport például tejfehérjével helyettesítik, a cukrot izomaltulózzal, mely egy természetes cukorféle, mézben és cukornádban található, és a finomított cukorhoz hasonlóan glükózból és fruktózból áll. Az izomaltulóz ellenáll a szájüregi baktériumoknak, ezért nem fokozza a száj savasodását, így megóvja a fogakat a szuvasodástól - állítják a tudósok. Csak a nagyfokú savasodás, illetve az 5,7 alá eső pH érték esetén merül fel a fogak romlásának veszélye, de a Daskalidés és a Chocolaterie Smet állítása szerint a fogbarát csokoládé fogyasztása alatt és után a pH érték a fent említett szint felett marad. A termék a tudományos vizsgálatok alapján megkapta a "Boldog Fog" minősítést, mely azt jelenti, hogy garantáltan biztonságos a fogakra nézve.

Fejfájást okoz a mozgáshiány

A 68 ezer felnőtt részvételével készült felmérés szerint a testmozgást nem végzőknek 14 százalékkal nagyobb az esélyük a nem migrénes eredetű fejfájások kialakulására, mint a rendszeresen sportolóknak. A jelenség azonban fordítva is igaz, vagyis a gyakori fejfájással élők nagyobb valószínűséggel élnek mozgásszegény életet, mint azok, akik nem fejfájósak. Az adatok szerint a mozgáshiány egyértelműen rizikófaktorként szolgálhat a nem migrénes típusú fejfájások kialakulásánál.

"Nem tudjuk pontosan, hogy a mozgásszegény életmód miként járul hozzá a fejfájás kialakulásához - nyilatkozta Emma Varkey a Cephalea Fejfájás Központ vezető kutatója - Az azonban biztos, hogy ha szeretnénk elkerülni a rendszeres fejfájást, jobban tesszük, ha rendszeresen mozgunk." "A kutatási adatok szerint a nem migrénes eredetű fejfájástól szenvedőknek fontos terápiás lehetőséget jelenthet a testmozgás, az azonban még mindig vita tárgyát képezi, hogy milyen típusú testmozgás a leginkább megfelelő" - nyilatkozta Dr. Varkey.

Forrás: Krisztina egypercese
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
A szeretetből sosem elég
  2009-05-07 13:22:23, csütörtök
 
 


Klubból hoztam:

Egy fiatalember, aki talán nem ismerte a tékozló fiú történetét vagy csak a példabeszéd kezdő sorait olvasta, egyszer elhatározta, hogy kikéri apjától a család rá eső örökségét, s elindul, hogy szerencsét próbáljon a világban. Az apja elé állt, s előadta, hogy jól ismeri a munkának az értékét, már képes magáról gondoskodni, tehát adják oda neki mindazt, ami jár neki a család vagyonából.
Az apja kicsit elcsodálkozott a kérésen, de a következőképpen egyezett bele: ,,Amikor idehozod nekem az első tányért, amiért megdolgoztál, megkapod az örökrészed és elmehetsz." Mi sem könnyebb ennél - gondolta magában a fiú, aztán odament az édesanyjához, kért tőle egy tányért, amelyet az apjához vitt.
Az apa átvette a tányért, rögtön megismerte a családi darabot, egy mozdulattal a földhöz vágta és csak ennyit mondott: ,,Fiam, ezért nem te dolgoztál meg, hanem én". A fiú másnapra új tervet eszelt ki, egy lopott tányért vitt, de apja tudván, hogy ilyen gyorsan nem lehet becsületes munkával egy tányért megszerezni, ezt is a földhöz vágta mondván: ,,Fiam, ezért te nem dolgoztál meg".
A következő napon a fiú rokonoknál volt látogatóban, hosszasan dicsérte a szép étkészletet, aminek ,,jutalmaként" ajándékba kapott egy tányért. Ezt adta apjának, aki széttörte ezt is tudván, hogy biztosan ezért sem kellett megdolgoznia a fiának.
Negyednap a fiú egy barátjától kölcsönkért tányérral állt apja elé, aki - bár látszott rajta, hogy sajnálja - ezt is úgy vágta a földhöz, hogy azonnal ripityára tört, aztán ezt mondta:
,,Fiam, ezért más dolgozott meg, de nem te".
A fiú kezdte megérteni, hogy mit hibázott, ezért a következő héten alkalmi munkát vállalt, hogy tányért tudjon venni.
Egész heti fizetéséért még egy készletet sem kapott, csak mindössze öt tányért. Az elsőt odaadta édesanyjának, a másodikat elvitte a boltba, ahonnan ellopta, a harmadikat odaadta ajándékba egy szegény koldusnak, akivel találkozott, a negyediket visszaadta a barátjának, akitől kölcsön kérte, s az ötödikkel boldogan indult apjához, s ezzel adta a kezébe:
,,Apám, ezért megdolgoztam, ezt ne törd össze! Most már tudom, hogy mennyit kell dolgozni egy tányérért. Értékelem, hogy mennyit fáradoztál családunkért. Nem érdemlem meg ingyen azt, amiért te dolgoztál, ezért inkább itthon maradok."

 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások  
A hazudós főnővér
  2009-05-07 12:26:47, csütörtök
 
  (A notórikus hazugság is bűnnek számít, mint az irígység a szerep játékosoknál, ezért a tiszaújvárosi P-né T.E-tel rendezték be a hazugságot, aki helyett még P. szülészorvos doktor is engem alázott meg azzal, hogy én hazudós vagyok. T. E. mindig mindenben hazudik, hazugságát az orvosok 1995-ben filmre véve vizsgálták dr. T. F, F. S. által bemutatott pszichiáter osztályán terápia keretén belül. A takarítónő P-né férje nevét a Vörös Oroszlán misztikus meséi között találtam meg, mely mesében éppen Noé bárkáját építettek a miskolci Kilián teleppel megmaradásuk érdekében az apokalipszis ideje alatt. Egészségügyi ismételt emelésekor már a takarítónők több rokkantságit kaptak 1995-ben, mint rendes nyugdíjat az életüket ledolgozó öregek, neki depressziót írt papírjára dr. M. jungista pszichiáter, valamint S-re hivatkozott állandóan az idegosztályról, aki pénzért adott neki papírt nem tudni miről, melyet a bizottság 67 %-ra el is fogadott.Ezt követően P-né a rokkantságija mellett még a természetgyógyászati és a pedikűrös tanfolyamot is elvégezte.)

Amikor másodszor mentem diabétesz rendelésre, időpontos voltam. A főorvos elment műteni délelőtt, hiába mentem el korábban 11 óránál, délután fél ötkor került rám a sor. Akik délutános időpontra voltak beírva, bementek előttem. Amikor reklamáltam a főnövérnél, azt felelte a szemembe: ők hamarabb ott voltak.

Kiadták a zárójelentést az ajtón, semmit sem magyaráztak, mi miért van írva, de azt írták, velem megbeszélték. Nem tudhattam, hogy a Betadint miért írták rá a zárójelentésre, hogy a körmeimet kell áztatni benne reszelés után két napig.
Kérdeztem tőlük, amikor később mentem oda kontrollra, miért írták fel a Betadint?
A főnövér kiabálni kezdett: - Maga trehány, de nem tartja be az utasításainkat!

Nem utasítottak semmire. Még a következő záróra is ráírták, hogy nem tartottam be az utasítást, melyet nem beszéltek meg velem.

Azóta a főnővér tegez engem, s ez nagyon kellemetlen. Én megadom neki a tiszteletet, mit szólna hozzá, ha visszategezném?

A múlt héten többnek 18-ra adtak időpontot.Kinn a betegek mindent megbeszélnek egymással, azt is, mikor kell újra jönniük. Kértem, ne 18-ra hívjanak vissza, mert tüdőgondozóba kell mennem.
- Nem is leszünk! - volt a főnővér válasza.

Megdöbbentem teljesen. Miért jó neki, hogy állandóan hazudik olyan dolgokban, melyek nyilvánvalóak?
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Csárdában voltam felszolgáló
  2009-05-07 12:15:33, csütörtök
 
 
Egy kihalt helyen lévő csárdában szolgáltam fel bort italozó, mulatozó férfiaknak, amiért nagyon szégyelltem magam, annyira, hogy elbújtam a csárda mögé, hogy senki ne lásson.
Ekkor megláttam a zöld réten egy férfit göndör szőke hajjal, aki a nevemet mondta és én boldogan odaszaladtam a karjaiba.

Szepes Mária Álomszótárja szerint a bor mindig alantas emberek társaságát, helyszínét jelenti. Ez igaz volt erre a városra, viszont az összes alkoholista kiválasztott születésem óta, mesterségesen emelik őket.
Ki lehetett a megmentőm, soha nem fogom megtudni. Ez is színes jósálom volt.
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Dávidként eltemetve 1971. óta
  2009-05-07 12:08:51, csütörtök
 
  Álmomban láttam egy sírt, melybe úgy éreztem, én vagyok eltemetve. A kereszten a Dávid nevet láttam, s a dátumot: 1971-et.

(Sokat gondolkoztam ezen az álmon, hiszen tudom, vannak jósálmok, melyek színesek, s vannak olyanok, melyek a múltat kutatják, felhívják valamire a figyelmet.
Mit jelenthet eltemetve lenni Dávidként? Ismerek Dávid nevű hirtelen, a betegek szerint hozzá nem értően emelkedett pszichiátert, akiből igazságügyi szakértő lett,s aki velem járt éppen abban az időben gyógytornára az Esze Tamás iskolába, akinek ortopéd cipője volt és sántított. De hallottam fekete kereszten hét rózsás rózsakerestes rendről is Dávid emberszabású csillaggal, Hagia Sophiás kék ruhás hölggyel.)
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Mai harmoniakártyáim
  2009-05-07 08:32:21, csütörtök
 
 
1./ A mai napodat Megszabadulás hatja át

Lótusz - India legősibb szimbólumainak egyike. A nyíló lótuszvirág a kibomló lélek jelképe. Az ezerlevelű lótuszvirág a víz színén lebeg, mégis száraz marad. A harmónia, a harmonikus élet üzenetét hozza. A HarmoNet központi szimbóluma. Azt mutatja, hogy a tiszta ember nem ragad meg az anyagban, az anyaggal együtt, de mégis afelett létezik, ahogy a lótusz lebeg a víz színén.


2./ A mai napodat Megadás hatja át

Moha - Az élet nehézségeiről üzen ez a kártya. A mohos, nedves oldal látszólag nehézséget jelent ugyan, de kiindulási pontot is ad. Ha az élet erdejében megtaláltad a mohos oldalt, már ismered is az irányokat, tudod merre van észak, és meg tudod határozni a haladásod irányát.




 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2009.04 2009. Május 2009.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 192 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 534
  • e Hét: 1683
  • e Hónap: 7924
  • e Év: 60190
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.