Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Kizárólag az Éjjeli menedékben
  2009-06-19 22:34:40, péntek
 
 
Kizárólag az Éjjeli menedékben!

/Echo TV péntek 22.30, vasárnap 9.30/

Mi történt a letartóztatás napján? Beszélgetés a börtön árnyékában Budaházy Györgyné Trancsényi Bernadettel.
Magyarok halála távol a hazától - kápolna avatás Doberdoban.
Közzé tesszük: Mi történt Kerepesen? - verés cigány módra.
Portrébeszélgetés, részlet - Sándor György.

Tartsanak velünk!
Siklósi Beatrix
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kaméleon-lelkiismeret
  2009-06-19 22:33:10, péntek
 
  Kaméleon-lelkiismeret
2009-06-18 06:47:56

Elnök asszony! Ön egészen furcsa dolgot mondott az EP-képviselőválasztás eredményhirdetését követő percekben, az MSZP és az SZDSZ csúfos vereségének éjszakáján. Arra utalt, hogy kormányzásuk folytatását várja az ország.

Vajon miből gondolja, elnök asszony, hogy ebben az országban szükség van önökre és az önök kormányzására? Hogy szükség van szociáldemokráciára és annak elveit képviselő hiteles pártra, az nem kétséges. Csakhogy ennek az igénynek és az önök pártjának semmi köze egymáshoz. Mi kellene még ahhoz, hogy önök is megértsék: a kirabolt, meglopott tulajdonos nem a rablótól szokta kérni a lakásban hagyott pusztítás nyomainak eltakarítását. Elnök asszony! Mi a helyzet az önök lelkiismeretével? Nem tudom, ismeri-e a második vatikáni zsinat meghatározását: "A lelkiismeret az ember legrejtettebb zuga és az a szentély, ahol egyedül van Istennel." Ezért felteszem a kérdést: az ország egyértelműen önöknek betudható tönkretétele, az állampolgárok millióinak ellehetetlenítése, a közvagyon és a közpénzek terhére elkövetett, MSZP-hez köthető bűncselekmények sorozata kapcsán mit mond az önök lelkiismerete? Hogy számolnak el abban a legrejtettebb zugban saját maguknak és Istennek mindazzal, amit a magyar nemzet és Magyarország ellen elkövettek? Hogy élik meg lelkük legmélyén a rég- és közelmúltban, valamint napjainkban elkövetett, soha meg nem bocsátható bűneiket?

Tudja, elnök asszony, az önök lelkiismeretével kapcsolatban személyes tapasztalattal is rendelkezem. Talán még emlékszik az egészségügyi privatizációval kapcsolatos törvényükre. Akkortájt levélben kerestem meg önöket, önt is, kérve, hogy vegyék figyelembe a társadalom és a szakma teljes elutasítását. Akkor az MSZP- és SZDSZ-frakcióból számos választ kaptam, többek közt öntől is - ezekben egyöntetűen arról biztosítottak, hogy kizárólag szakmai meggyőződésük és a jó lelkiismeretük alapján fognak dönteni. Aztán egy emberként megszavazták a törvényt. Majd a 2008. márciusi népszavazás eredményétől és azon keresztül a hatalom elvesztésének veszélyétől megijedve, gyorsan, egy emberként hatályon kívül helyezték a jogszabályt. Nyilván ismét a "jó lelkiismeretük" és "szakmai meggyőződésük" alapján.

Elnök asszony! Talán ön meg tudja indokolni - hiszen évtizedek óta mindent meg tud indokolni -, mitől lett az önök lelkiismeretéből kaméleon? Amikor a lelkiismeretük színe megváltozik, az milyen érzés? Elfér az a fura élőlény az önök legrejtettebb zugában? Nem fáj, amikor éppen megváltozik?

A szocialisták állítólag most épp a válságból akarják kivezetni az országot. De arra nem adnak választ, hogy hol a pénzünk. Mit tett valójában az MSZP, hogy a 2002 tavaszán meglévő mintegy nyolcezermilliárd forintnyi államadósság mára 21 ezer milliárd fölé kúszott? Ugye nem gondolja, hogy bárki is elhiszi ebben az országban az önök állítását, miszerint a közszféra és a nyugdíjasok 13. havi juttatása sodorta csődbe az országot? Egyébként milyen jogon merték elzálogosítani önök az egész nemzeti vagyont? Kinek a felhatalmazása alapján merték elveszejteni az ország gazdasági szuverenitását? Milyen jogon mernek még most is tervezni a következő évekre? Milyen jogon ajánlották fel az EU-nak, hogy a vasúti közlekedés jövő évben történő átalakítása legyen az IMF-EU-hitel következő része folyósításának feltétele? Mert ugye nem akarja azt állítani, hogy az EU és az IMF kifejezetten ezt kérte? Csak nem a 290 milliárdos ingatlanvagyon tulajdonosi szerkezetének átalakítása vagy a szerteágazó hiteltartozásokkal való játék a cél - az EU-elvárás mögé bújva? Milyen jogon tervezik a vízszolgáltatás üzemeltetését újabb társaságba kitelepíteni, s abba - bújtatott privatizációként - magántőkét bevonni? Persze mindeközben, ájtatos módon, támogatják majd a Fidesz kezdeményezését a vízközműtársaságok kizárólagos állami tulajdonba történő visszahelyezéséről. És hogy mernek hozzányúlni az erdővagyonunkhoz? Hol van minderre a társadalmi felhatalmazásuk? Hogy mertek egy olyan kormányra javaslatot tenni, amely minisztereinek egy része élenjáró a Magyarországon fizetendő adó elkerülésében? Önök valóban nem érzik a dolgok hihetetlen felháborító tényét és elfogadhatatlanságát?

Mi kellene még ahhoz, hogy megértsék: elég volt önökből! Átérzik-e, hogy az MSZP-frakció - volt vezérük által is elismert - semmittevésének és rablópolitikájának következtében emberek milliói élnek méltatlan életet? Egyáltalán, tudják-e még milliomosként, milliárdosként, hogy mennyit ér például ezer forint? Életeket ér. De önök ezt valószínű már nem tudják. Az MSZP csak milliárdokban, milliókban tud gondolkodni. Önök például eladták a Malévot két budai villa áráért, jelentős vagyonvesztést okozva ezzel mindnyájunknak. Az önök jóvoltából csak a Bábolna Zrt. és leányvállalatai leépítése következtében az elmúlt években mintegy százmilliárdnyi veszteség érte az államot. S csak emlékeztetőül: a 13. havi nyugdíjak éves értéke 170 milliárd. De arra persze van pénz, hogy az MNV Zrt. a média- és reklámügynökségi szolgáltatásokra ebben az évben négyszázmilliót, az ingatlanok őrzésére-védelmére - 2016-ig megkötött szerződésben - évi hatszázmilliót, luxus terepjárók beszerzésére hetvenmilliót költsön. Hol hordják önök a lelkiismeretüket? Van-e szégyenérzetük? Kérem, érezzék át egy pillanatra az önök által okozott emberi drámákat, aztán nézzenek rá saját bankszámláik egyenlegére. Gondolják végig az eddig kimondott összes hazugságukat, és tűnjenek el a közéletből, de haladéktalanul! Tűnjenek el mindnyájan, akik eddig egy szociálisan érzékeny és egy liberális párt köntösébe bújva tönkretettek és eladtak egy egész országot. Ne áltassák magukat! Próbálják felfogni: nincs önökre szüksége sem a társadalomnak, sem az országnak.


Bencze Izabella

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=170916


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lejtőn
  2009-06-19 22:32:05, péntek
 
  MSZP a Fidesznek: itt az idő, hogy kibéküljünk és összefogjunk a Jobbik ellen!

Lejtőn: már a Fidesszel is összefognának?


Török Zsolt (MSZP) szerint szükség van arra, hogy békejobbot nyújtson egymásnak az MSZP és a Fidesz a szélsőségek térnyerésének megakadályozásában, mert az egységes fellépés visszaszorító erő lenne.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2009.05 2009. Június 2009.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 389 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1109
  • e Hét: 2596
  • e Hónap: 13707
  • e Év: 167203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.